Ik vind het allemaal prima hoor maar je kan je het nut van zo'n commissie afvragen.quote:Op vrijdag 26 september 2014 17:07 schreef Rezania het volgende:
[..]
Ja joh, twee zijn wat vergaderingen eens per maand en een ander is enkel bier zuipen.
Ik vind het leuk om te doen, of het nut heeft of niet is irrelevant imo.quote:Op vrijdag 26 september 2014 20:04 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik vind het allemaal prima hoor maar je kan je het nut van zo'n commissie afvragen.
Haten op 3 oktoberquote:Op vrijdag 26 september 2014 21:19 schreef Anoonumos het volgende:
Leidens ontzet![]()
Anti-klacht: Collegevrije week
Het heeft ook wat nadelen, elke keer als er een of ander evenementje is mag je meegenieten van het geluid. Het kan leuk zijn om een paar uur in die drukte te zitten, de meeste mensen (zo niet iedereen) hebben ook momenten waarop je graag even rust wil. Ik zou er zelf niet aan moeten denken om bijv. in de buurt van die caféstraat of in een van de winkelstraten in mijn stadje te wonen.quote:
Gewoon kamer aan de achterkant, merk je er niks vanquote:Op zaterdag 27 september 2014 20:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het heeft ook wat nadelen, elke keer als er een of ander evenementje is mag je meegenieten van het geluid. Het kan leuk zijn om een paar uur in die drukte te zitten, de meeste mensen (zo niet iedereen) hebben ook momenten waarop je graag even rust wil. Ik zou er zelf niet aan moeten denken om bijv. in de buurt van die caféstraat of in een van de winkelstraten in mijn stadje te wonen.
Oordopjesquote:Op zaterdag 27 september 2014 20:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het heeft ook wat nadelen, elke keer als er een of ander evenementje is mag je meegenieten van het geluid. Het kan leuk zijn om een paar uur in die drukte te zitten, de meeste mensen (zo niet iedereen) hebben ook momenten waarop je graag even rust wil. Ik zou er zelf niet aan moeten denken om bijv. in de buurt van die caféstraat of in een van de winkelstraten in mijn stadje te wonen.
Verdomme, laat maar. Antwoord stond 150 pagina's terug.quote:Op zondag 28 september 2014 18:34 schreef Rezania het volgende:
Iemand hier die een beetje goed is met statistiek en me kan helpen? Het is eigenlijk nog heel erg basic geloof ik.![]()
SES / [Bèta wiskunde] Huiswerk- en vragentopic.
Al die 14-jarige kutkoters die er dan onder commenten: "Pim, ik mis je zo", "Held", "Kippenvel" etc.quote:Op zondag 28 september 2014 14:47 schreef OllieWilliams het volgende:
http://www.dumpert.nl/med(...)n_tegen_kritiek.html
Dumpert en GeenStijl zitten dan ook vol meelopers die stoer willen overkomen, wat verwacht je?quote:Op zondag 28 september 2014 22:25 schreef MrStalin het volgende:
[..]
Al die 14-jarige kutkoters die er dan onder commenten: "Pim, ik mis je zo", "Held", "Kippenvel" etc.
Oh ja, daar wilde ik nog naar vragen. Mooi dat het vandaag komt, veel plezier ermee.quote:Op dinsdag 30 september 2014 10:18 schreef robin007bond het volgende:
Spannend aan het wachten tot vandaag de wiskundestof van Rezania aankomt.
Thanks!quote:Op dinsdag 30 september 2014 10:21 schreef Rezania het volgende:
[..]
Oh ja, daar wilde ik nog naar vragen. Mooi dat het vandaag komt, veel plezier ermee.
Waar gaat het over?quote:Op dinsdag 30 september 2014 14:15 schreef robin007bond het volgende:
Aangekomen
Heel erg bedankt Rezania.
Ook mooie context bij wiskundige theorieën. Echt heel leuk!
kom ub'tjequote:Op dinsdag 30 september 2014 14:20 schreef MrStalin het volgende:
Geen zin om te lerenthuis zitten maakt me niet erg productief
Het is Wiskunde B.quote:
Het is dat het handig is voor de meetkundevragen (jij wil toch op de een of andere manier een examen/tentamen hiervoor maken?), anders zou ik aanraden om andere boeken te kopen.quote:Op dinsdag 30 september 2014 14:21 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Het is Wiskunde B.
Rezania heeft zijn lesstof aan mij verkocht.
Zoals?quote:Op dinsdag 30 september 2014 14:25 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het is dat het handig is voor de meetkundevragen (jij wil toch op de een of andere manier een examen/tentamen hiervoor maken?), anders zou ik aanraden om andere boeken te kopen.
Ik ken een Vlaamse schoolmethode (ik heb er zelf een boek van) die methodisch gezien beter is, vollediger is en interessantere onderwerpen behandelt (vooral de meetkunde) en ze op een betere manier presenteert.quote:Op dinsdag 30 september 2014 14:29 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Zoals?
Het lijkt prima wat ik zoek zo te zien.
Hmm.. Interessant.quote:Op dinsdag 30 september 2014 14:34 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik ken een Vlaamse schoolmethode (ik heb er zelf een boek van) die methodisch gezien beter is, vollediger is en interessantere onderwerpen behandelt (vooral de meetkunde) en ze op een betere manier presenteert.
Je kan bijv. eens naar Delta (Plantyn) kijken. Voor het calculusdeel zal het je uitstekend voorbereiden, voor het meetkundedeel van het VWO-examen moet je een Nederlandse methode gebruiken. Simpel gezegd heb je hier vooral veel vraagjes over koordenvierhoeken, een paar stellingen over hoeken en congruentie. In Vlaanderen behandelen ze - uiteraard naast de congruentie wat in de meeste landen basisstof is - meer de meetkunde die vroeger veel werd behandeld: afstanden en hoeken in de ruimte (interessant bij 2D en 3D), kegelsnedes, parametrisaties, vectoren (niet te snel denken dat je dat al beheerstquote:
Pascal is prima hoor.quote:Op dinsdag 30 september 2014 14:25 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het is dat het handig is voor de meetkundevragen (jij wil toch op de een of andere manier een examen/tentamen hiervoor maken?), anders zou ik aanraden om andere boeken te kopen.
Die methode ken ik niet. Mijn referentiekader is vooral Getal en Ruimte (wordt toch nog meestal gebruikt?), ik heb ook wel eens een boek van de Wageningse Methode ingekeken, daar werd ik ook niet al te enthousiast van. Let op, ik stel niet dat Getal en Ruimte een slecht boek is, je merkt alleen teveel dat het gedumbdownd is en dat werkt niet prettig. Bij de oefeningen stoorde ik me aan de belachelijk overdreven herhaling (veel teveel simpele oefeningen, na 2 of 3 keer weet je het wel en wil je verder) en de uitleg is vaak onvolledig.quote:
Ik dacht al dat je aan G&T dacht, daarom zei ik expliciet de methode die hij nu heeft.quote:Op dinsdag 30 september 2014 15:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Die methode ken ik niet. Mijn referentiekader is vooral Getal en Ruimte (wordt toch nog meestal gebruikt?), ik heb ook wel eens een boek van de Wageningse Methode ingekeken, daar werd ik ook niet al te enthousiast van. Let op, ik stel niet dat Getal en Ruimte een slecht boek is, je merkt alleen teveel dat het gedumbdownd is en dat werkt niet prettig.
Kan ik via Bol of zo een deel van het boek bekijken?quote:Op dinsdag 30 september 2014 15:13 schreef Rezania het volgende:
[..]
Ik dacht al dat je aan G&T dacht, daarom zei ik expliciet de methode die hij nu heeft.
Hij is redelijk moeilijk te vinden helaas, op internet. Ook geen voorbeelden of iets dergelijks.quote:Op dinsdag 30 september 2014 15:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Kan ik via Bol of zo een deel van het boek bekijken?
Je hoeft toch niet alle oefeningen te doen? Daar is het ook helemaal niet voor gemaakt. Het zijn zoveel herhaalde oefeningen zodat, wanneer je iets echt niet snapt, je er een flink aantal kan doen. Wanneer je een onderdeel snapt kan je na een paar oefeningen door met het volgende onderwerpquote:Op dinsdag 30 september 2014 15:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Die methode ken ik niet. Mijn referentiekader is vooral Getal en Ruimte (wordt toch nog meestal gebruikt?), ik heb ook wel eens een boek van de Wageningse Methode ingekeken, daar werd ik ook niet al te enthousiast van. Let op, ik stel niet dat Getal en Ruimte een slecht boek is, je merkt alleen teveel dat het gedumbdownd is en dat werkt niet prettig. Bij de oefeningen stoorde ik me aan de belachelijk overdreven herhaling (veel teveel simpele oefeningen, na 2 of 3 keer weet je het wel en wil je verder) en de uitleg is vaak onvolledig.
Ja maar er zijn nogal wat leraren die geen goede selectie maken, die 10 of zelfs 20 van dezelfde soort oefening opgeven in een lijst met 50-100 oefeningen (bij wijze van spreken) waardoor het wat zoeken is naar wat je wel en niet kan overslaan. Als je bang bent er 1 teveel over te slaan dan maak je er toch nog maar wat teveel. Het hangt natuurlijk van de leraar af, een leraar die wat 'klantvriendelijker' is geeft aparte series op: 1 die je moet maken en 1 die je enkel hoeft te maken als je er nog moeite mee hebt.quote:Op dinsdag 30 september 2014 18:01 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Je hoeft toch niet alle oefeningen te doen? Daar is het ook helemaal niet voor gemaakt. Het zijn zoveel herhaalde oefeningen zodat, wanneer je iets echt niet snapt, je er een flink aantal kan doen. Wanneer je een onderdeel snapt kan je na een paar oefeningen door met het volgende onderwerp
Bij ons hoefde je niet alles te doen, wanneer je het al snaptequote:Op dinsdag 30 september 2014 18:06 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ja maar er zijn nogal wat leraren die geen goede selectie maken, die 10 of zelfs 20 van dezelfde soort oefening opgeven in een lijst met 50-100 oefeningen (bij wijze van spreken) waardoor het wat zoeken is naar wat je wel en niet kan overslaan. Als je bang bent er 1 teveel over te slaan dan maak je er toch nog maar wat teveel. Het hangt natuurlijk van de leraar af, een leraar die wat 'klantvriendelijker' is geeft aparte series op: 1 die je moet maken en 1 die je enkel hoeft te maken als je er nog moeite mee hebt.
Nu geloof ik in het belang van voldoende oefenen om iets te automatiseren maar dat is niet voor alles nodig. Het differentiëren van x^n heb je bijv. na 2 of 3 keer wel in de vingers voor de rest van je leven, als het goed is.
Teveel terwijl er te veel moet staan.quote:Op dinsdag 30 september 2014 18:06 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ja maar er zijn nogal wat leraren die geen goede selectie maken, die 10 of zelfs 20 van dezelfde soort oefening opgeven in een lijst met 50-100 oefeningen (bij wijze van spreken) waardoor het wat zoeken is naar wat je wel en niet kan overslaan. Als je bang bent er 1 teveel over te slaan dan maak je er toch nog maar wat teveel. Het hangt natuurlijk van de leraar af, een leraar die wat 'klantvriendelijker' is geeft aparte series op: 1 die je moet maken en 1 die je enkel hoeft te maken als je er nog moeite mee hebt.
Nu geloof ik in het belang van voldoende oefenen om iets te automatiseren maar dat is niet voor alles nodig. Het differentiëren van x^n heb je bijv. na 2 of 3 keer wel in de vingers voor de rest van je leven, als het goed is.
Ik heb dat boek nooit ingekeken voor examens, examenbundel alleen een beetjequote:Op dinsdag 30 september 2014 19:51 schreef Mitsu het volgende:
Ik vond getal en ruimte maar een kutboek. Had je niets aan voor je examens.
Ik heb echt kneiter veel sommetjes gemaakt uit dat kutboek zeg, en daarnaast nog elk mogelijk sommetje uit examenbundel + oude examens. Dus nu hekel ik dat boekquote:Op dinsdag 30 september 2014 21:25 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ik heb dat boek nooit ingekeken voor examens, examenbundel alleen een beetje
Terecht!quote:Op dinsdag 30 september 2014 22:02 schreef Mitsu het volgende:
[..]
Ik heb echt kneiter veel sommetjes gemaakt uit dat kutboek zeg, en daarnaast nog elk mogelijk sommetje uit examenbundel + oude examens. Dus nu hekel ik dat boek
WTFquote:
Zou kunnen ja, maar voor nu is er geen haast bij. Viel me gewoon op dat de verhouding tussen de prijs en het oppervlakte compleet scheef was bij deze woning.quote:
Dan nog, het is duwo man. Mag toch hopen dat wel kunnen bedenken dat het studenten niet zozeer om prestige als om de prijs is te doen qua huren.quote:
balkon > stoepquote:Op woensdag 1 oktober 2014 12:17 schreef Rezania het volgende:
Of, zoals de burgemeester van Delft in de nieuwe almanak van LIFE zegt; "Een beetje student heeft geen tuin, die heeft een stoep."
geen schaap te zien hierquote:Op woensdag 1 oktober 2014 13:39 schreef Mitsu het volgende:
[..]
Oh, dacht anders ga ik even schapen aaien bij de ub
Wat bedoel je met "chi kwadraat wordt uitgelegd"? Bedoel je de eigenschappen van de distributie of de chi kwadraattest?quote:Op woensdag 1 oktober 2014 14:25 schreef Probability het volgende:
Vraagje, ik mag niet lezen.. (Dus ook niet fokken maar goed)
Weet iemand een filmpje waarin vooral gepraat wordt (liefst Nederlands) met weinig beeld/rustige stem
Waarin de chi kwadraat wordt uitgelegd?
Mag niet studeren maar dan leer ik tenminste nog iets en kan ik nog iets doen
Chi kwadraat test sorryquote:Op woensdag 1 oktober 2014 15:10 schreef Novermars het volgende:
[..]
Wat bedoel je met "chi kwadraat wordt uitgelegd"? Bedoel je de eigenschappen van de distributie of de chi kwadraattest?
Wat, jullie hebben dynamica ?quote:
rtquote:Op donderdag 2 oktober 2014 10:21 schreef MrStalin het volgende:
Zo, vanmiddag even een tentamen verpesten
Het is een mijn hardnekkigste taalfouten, hoewel ik het weet blijf ik die vooralsnog af en toe maken. Het komt doordat het in mijn ogen logischer zou zijn om er wel een samenstelling van te maken, dat 'gevoel' wint het soms van mijn ratio.quote:Op dinsdag 30 september 2014 21:03 schreef Rezania het volgende:
[..]
Teveel terwijl er te veel moet staan.Valt me toch een beetje tegen van je, Bram.
Waarbij opgemerkt moet worden dat je niet alleen kiest voor het aantal uren per week maar ook voor een verschil in moeilijkheidsgraad. In Nederland ligt het aantal uren meer vast (4) en wordt er enkel een verschil gemaakt in het niveau. Met B en D kom je aan 6-8 lesuur per week maar er wordt minder bij behandeld dan dat ze in België in die 6 lesuur behandelen, in Nederland wordt immers maar pak hem beet de helft van de monovariabele calculus behandeld en wordt er niets van de multivariabele calculus behandeld terwijl de meetkunde zeker niet uitgebreider is (als je D doet). De interessante vraag: waar komt het verschil vandaan?quote:Op dinsdag 30 september 2014 18:58 schreef Novermars het volgende:
Ter verduidelijking, ook in België hebben ze een systeem waarin je kan kiezen voor de hoeveelheid wiskunde. Je kan daar kiezen uit 4/6/8 uur wiskunde per week.
Appels en peren. Er zijn mensen die niet een 8+ voor het VWO halen maar die wel slagen voor het toelatingsexamen en vice versa. Het een vergt meer intelligentie, het ander meer consistentie. Ik denk dat op de lange termijn consistentie veel belangrijker is.quote:Neemt niet weg dat bijvoorbeeld het toelatingsexamen voor geneeskunde en tandheelkunde een stuk pittiger is dan het eindexamen vwo.
Dat klinkt logisch maar dat is het niet. Je wil immers ook voor tal van andere beroepen de beste mensen hebben. Zou jij er aan moeten denken dat de mensen die belangrijke vondsten deden waar de artsen op leunen - MRI, elektronenmicroscoop en wat hieruit voortvloeide, allerlei chemische zaken, ... - voor het artsenvak hadden gekozen in plaats van voor natuurkunde/chemie, ...?quote:Maar dat is logisch, je wilt dat toch enkel de besten (tand)arts kunnen worden?!?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
Yikes, voor dat bedrag kan je een rijtjeshuisje huren in veel plaatsen.quote:
...waar je niet wil wonen.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 23:23 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Yikes, voor dat bedrag kan je een rijtjeshuisje huren in veel plaatsen.
Ik ken iemand die zijn PhD-thesis cover in Comic Sans heeft gedaanquote:
Terechte klacht. Ik ken ook meerdere docenten die comic sans in hun powerpoints gebruiken.quote:
Zelfs in de stadjes (stadjes zoals Eindhoven) kan je voor dat bedrag een rijtjeshuis huren, zelfs nu nog bij een woningbouwbedrijf ondanks dat de prijzen fors zijn gestegen (met dank aan Rutte en de rest van de VVD) en dat de topsalarissen nogal uit de hand zijn gelopen (+2 ton voor 1 zo'n manager wordt normaal gevondenquote:
quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 11:36 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ik ken iemand die zijn PhD-thesis cover in Comic Sans heeft gedaan
Hartstikke lelijk, onprofessioneel, niet goed leesbaar.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:47 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Wat is het bezwaar tegen dit lettertype?
Ziet er kinderachtig uit, alsof het uit een kinderboek komt.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:47 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Wat is het bezwaar tegen dit lettertype? Zolang het goed leesbaar is is het toch vooral een kwestie van smaak? Zelf zou ik voor een van de standaard lettertypes kiezen die wordt aanbevolen voor zakelijke teksten maar het interesseert me weinig.
Ik heb er geen moeite mee om het te lezen, bovendien hoef je dit ook niet met een hoge snelheid te lezen.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:48 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Hartstikke lelijk, onprofessioneel, niet goed leesbaar.
Ach, dit soort biologie is een luchtig onderwerp, met al die kleurrijke plaatjes vind ik het niet eens zo misplaatst.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:49 schreef Rezania het volgende:
[..]
Ziet er kinderachtig uit, alsof het uit een kinderboek komt.
Waarom zou je dit nou weer niet op hoge snelheid hoeven lezen?quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:50 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik heb er geen moeite mee om het te lezen, bovendien hoef je dit ook niet met een hoge snelheid te lezen.
http://bancomicsans.com/main/?page_id=7quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:50 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik heb er geen moeite mee om het te lezen, bovendien hoef je dit ook niet met een hoge snelheid te lezen.
[..]
Ach, dit soort biologie is een luchtig onderwerp, met al die kleurrijke plaatjes vind ik het niet eens zo misplaatst.
Omdat je het beter wat rustiger kan lezen zodat je direct alles wat relevant is onthoudt of toch in ieder geval na 2-3 keer lezen alles onthoudt.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:51 schreef SiIk het volgende:
[..]
Waarom zou je dit nou weer niet op hoge snelheid hoeven lezen?
Presentatie over het dat ze het higgs boson hadden ontdekt was ook in comic sans.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:50 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik heb er geen moeite mee om het te lezen, bovendien hoef je dit ook niet met een hoge snelheid te lezen.
[..]
Ach, dit soort biologie is een luchtig onderwerp, met al die kleurrijke plaatjes vind ik het niet eens zo misplaatst.
Als je dat wil moet je LaTeX gebruiken en geen Word.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:51 schreef SiIk het volgende:
Maar voer dit ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → b a maar even in. Kijken hoe lang je het leuk vindt
Ik heb regelmatig echt niet de tijd om slides rustig door te lezen hoorquote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:53 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Omdat je het beter wat rustiger kan lezen zodat je direct alles wat relevant is onthoudt of toch in ieder geval na 2-3 keer lezen alles onthoudt.
Het was dan ook een feestelijk onderwerp.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:53 schreef Rezania het volgende:
[..]
Presentatie over het dat ze het higgs boson hadden ontdekt was ook in comic sans.
quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:54 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het was dan ook een komisch onderwerp.
Komisch maar veranderd in feestelijk voordat ik jouw reactie zag.quote:
De eerste keer dat je zo'n tekst leest moet je vooral een goede structuur aanbrengen, dat vergt wat meer tijd maar het levert je in het latere stadium winst op.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:54 schreef SiIk het volgende:
[..]
Ik heb regelmatig echt niet de tijd om slides rustig door te lezen hoor
Eerst gewoon snel, indien meer tijd idd nog een paar keer lezen.
Ga je mij nou wijsmaken hoe ik m'n collegeslides moet lezen? Als ik dat niet wist zou ik niet alles doorkomen zonder herkansingen en zonder verder uit boeken te leren tot nu toe, denk je niet?quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 12:57 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
De eerste keer dat je zo'n tekst leest moet je vooral een goede structuur aanbrengen, dat vergt wat meer tijd maar het levert je in het latere stadium winst op.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |