abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_146814022
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 17:09 schreef minilot het volgende:
Ik weet het, stuffing is voor Thanksgiving en niet voor kerst, maar oooo, wat zat ik net te kwijlen toen ik dit broodjes-recept net zat te lezen.

Uitleg, stap voor stap:
The Food Lab: How to Make Pull-Apart Stuffing-Flavored Rolls
Verkort recept:
http://www.seriouseats.co(...)ll-bread-recipe.html

[ afbeelding ]

Mocht iemand op zoek zijn naar belachelijk calorierijke dinner rolls voor op de kersttafel, dan is dit volgens mij een erg lekkere optie!
Ik ga ze volgende week uittesten >:)
Oh man, dat moet echt goddelijk zijn, volgens mij.

Maar goed, ik ga geloof ik een toetje maken. En een keer een volledig diner, maar maar voor 3 personen (en twee kinderen die vrijwel niets eten).

Verder moet ik nog de planning überhaupt nog uitvechten, want zowel mijn zus (die altijd een avond bij ons komt) als mijn schoonouders kunnen eigenlijk alleen nog op Tweede Kerstdag. En of zij samen nou echt een combi is... Zucht.
pi_146814052
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 17:18 schreef Bleie het volgende:

[..]

Oh man, dat moet echt goddelijk zijn, volgens mij.

Maar goed, ik ga geloof ik een toetje maken. En een keer een volledig diner, maar maar voor 3 personen (en twee kinderen die vrijwel niets eten).

Het toetje wordt gedaan door het zusje van mijn vriend. :'( Ik hou juist zo van toetjes maken!

Naja. Als ik met die van jou mag meedenken hoor ik het wel. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146814163
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 17:19 schreef minilot het volgende:

[..]

Het toetje wordt gedaan door het zusje van mijn vriend. :'( Ik hou juist zo van toetjes maken!

Naja. Als ik met die van jou mag meedenken hoor ik het wel. ;)
Jaaa, input is van harte welkom! Ik zit zelf te denken aan een grand desert of zo. Zag deze op Pinterest, lijkt me een leuk alternatie voor een bolletje ijs. (groot plaatje, dus even in spoiler)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar veel meer weet ik nog niet. We zijn met 7 volwassenen en 6 kinderen (tussen 1 en 10 jaar), en ik moet het kunnen vervoeren (uur in de auto).
pi_146815546
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 16:33 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Hoe dan ook, ja dan zou ik mij natuurlijk ook aan kunnen passen. Zie het zelf alleen niet zitten om die reis af te leggen als we net 3 weken een mini erbij hebben. Zullen er genoeg zijn die het wel zouden doen. En zoals je ziet kan ik nu mijn eigen ding doen, waar ik ook niet rouwig om ben ;) .

Hm Chinese stijl lijkt mij lekkerder, maar scherp kan dan alweer niet, omdat er een peuter mee eet. Denk dat dan Europees makkelijker is? Al zou Chinees wel weer zoeter zijn?..

Gooi beide recepten er maar in! :D
Deze man is een nogal fanatiek pleitbezorger van de klassieke Franse keuken, maar het buikspek maakt hij ook op zijn Chinees:
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 19 november 2014 @ 18:19:08 #255
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_146815571
Hier zijn de taken dan eindelijk verdeeld. Ik heb t toetje en de amuses gewonnen.

Alleen nu heb ik nog minstens twee weken geen keuken :')
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_146815801
Inzake varkensbuik: lekkerder dan op deze manier heb ik het nog nooit gegeten:
http://ladyandpups.com/20(...)le-roast-pork-belly/



Had er laatst speciaal metalen spiesjes voor gekocht, want die had ik nog niet, maar het was de aanschaf zeer de moeite waard! En aankomende zomer ook handig bij het barbecuen :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146815936
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 18:30 schreef minilot het volgende:
Inzake varkensbuik: lekkerder dan op deze manier heb ik het nog nooit gegeten:
http://ladyandpups.com/20(...)le-roast-pork-belly/

[ afbeelding ]

Had er laatst speciaal metalen spiesjes voor gekocht, want die had ik nog niet, maar het was de aanschaf zeer de moeite waard! En aankomende zomer ook handig bij het barbecuen :)
Deze staat nog op mijn verlanglijstje om te maken.
Spiesen heb ik in de handen gehad vandaag bij de Sligro, maar niet gekocht. Misschien toch maar wel doen. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146816813
Dit jaar t hoofdgerecht voor de hele familie! :D 22 personen om en nabij
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Laatste keer was t vis. Nu weet ik het nog niet
  woensdag 19 november 2014 @ 21:45:58 #259
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_146823850
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 18:30 schreef minilot het volgende:
Inzake varkensbuik: lekkerder dan op deze manier heb ik het nog nooit gegeten:
http://ladyandpups.com/20(...)le-roast-pork-belly/

[ afbeelding ]

Had er laatst speciaal metalen spiesjes voor gekocht, want die had ik nog niet, maar het was de aanschaf zeer de moeite waard! En aankomende zomer ook handig bij het barbecuen :)
Om pork belly crackling te krijgen, bijvoorbeeld bij het maken van porcetta van de Big Green Egg, perforeer ik de huidkant ook. Dit doe ik echter een dag van tevoren, dan bestrooi ik de huid met wat zout en baking soda en laat ik het een nacht in de folie in de koelkast staan. De volgende dag even afspoelen en je krijgt echt een briljante crackling korst.
pi_146825415
Wat een leuk toetje Bleie! Niet te lastig maar wel lekker denk ik :Y

quote:
0s.gif Op woensdag 5 november 2014 08:20 schreef minilot het volgende:
Zeer geslaagd licht toetje voor na een zware maaltijd! :Y Iets knapperigs erbij serveren is overigens wel erg lekker. Ik deed flinterdunne amandelkoekjes.
De appel is stukgekookt, het ruikt heerlijk. 't Begin van het oefenen is er alvast.
Hoeveel eiwitten heb jij ongeveer gebruikt? Ik heb nu 2 appels gekookt met kruiden, straks nog even pureren en dan de koelkast in. Morgen ga ik dan de eiwitten kloppen en ik heb inmiddels ook koekjes in huis. Van het merk 'Jules Destrooper', gekocht bij de AH. Ik hoop dat het wat is want ik heb geen tijd om van tevoren ook nog koekjes te bakken. Het ziet er zo uit:


Ik moet nog geschikte olie kopen om de kaneelvloeistofbolletjeskaviaar in te laten druppen, en misschien ook nog een druppelflesje waarmee dat handig kan. En een ijsblokjesvorm.

Leuk maar wel veel gedoe zeg :P De Monin kaneelsiroop heb ik al wel, ik zag dat er zelfs een Moninsiropen-topic op fok was _O_
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_146825851
Ha, als je op Google Afbeeldingen naar die amandelkoekjes zoekt, zie nog een heel aantal culinaire verwerkingen ervan _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik kwam ze gewoon in de AH tegen, dit was het enige koekje wat me wat luchtiger leek met amandelen :Y)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_146827207
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 22:21 schreef Lot_1 het volgende:
Wat een leuk toetje Bleie! Niet te lastig maar wel lekker denk ik :Y

[..]

De appel is stukgekookt, het ruikt heerlijk. 't Begin van het oefenen is er alvast.
Hoeveel eiwitten heb jij ongeveer gebruikt? Ik heb nu 2 appels gekookt met kruiden, straks nog even pureren en dan de koelkast in. Morgen ga ik dan de eiwitten kloppen en ik heb inmiddels ook koekjes in huis. Van het merk 'Jules Destrooper', gekocht bij de AH. Ik hoop dat het wat is want ik heb geen tijd om van tevoren ook nog koekjes te bakken. Het ziet er zo uit:
[ afbeelding ]

Ik moet nog geschikte olie kopen om de kaneelvloeistofbolletjeskaviaar in te laten druppen, en misschien ook nog een druppelflesje waarmee dat handig kan. En een ijsblokjesvorm.

Leuk maar wel veel gedoe zeg :P De Monin kaneelsiroop heb ik al wel, ik zag dat er zelfs een Moninsiropen-topic op fok was _O_
Die jules de stroperkoekjes zijn; :P :D
pi_146831435
Fijn, ervaringsdeskundigen :D

Ik las net het recept van het gevulde brood wat eerder gepost werd, maar dat lijkt me ook heerlijk zeg! Wie weet probeer ik dat ook eens uit ooit.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_146832608
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 22:21 schreef Lot_1 het volgende:
De pain d'amande van Jules de Strooper is hartstikke lekker! :9

Prima alternatief voor als je geen zin of tijd hebt om zelf koekjes te bakken. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_146832868
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 06:29 schreef minilot het volgende:

[..]

De pain d'amande van Jules de Strooper is hartstikke lekker! :9

Prima alternatief voor als je geen zin of tijd hebt om zelf koekjes te bakken. :Y
Eens, ze zijn echt heerlijk O+
pi_146835842
Ga morgen waarschijnlijk de soep der soepen maken. Hoe hebben jullie de citroengras verwerkt? Gekneusd en een knoop erin gelegd en zo in de soep, of echt gesneden? Hoeveel stengels heb ik ongeveer nodig?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_146836266
Ik wil 1 dag Hertenbiefstukjes in Rode port saus maken, Daarbij wilt mijn man graag gevulde aardappel.
Maar ik kom er niet uit wat voor groente daar bij moet. Eigenlijk wou ik rode kool..maar de combi lijkt me zo "apart" :P
pi_146837162
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 11:18 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Ik wil 1 dag Hertenbiefstukjes in Rode port saus maken, Daarbij wilt mijn man graag gevulde aardappel.
Maar ik kom er niet uit wat voor groente daar bij moet. Eigenlijk wou ik rode kool..maar de combi lijkt me zo "apart" :P
Rode kool vind ik eigenlijk alleen maar lekker bij wild. Krijg waarschijnlijk, net als elk jaar, haas met rode kool op eerste kerstdag. Kan ik nu al naar uit kijken!
pi_146837336
quote:
1s.gif Op donderdag 20 november 2014 11:51 schreef DavetheNL het volgende:

[..]

Rode kool vind ik eigenlijk alleen maar lekker bij wild. Krijg waarschijnlijk, net als elk jaar, haas met rode kool op eerste kerstdag. Kan ik nu al naar uit kijken!
Hert is geen wild?
pi_146837701
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 11:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:

[..]

Hert is geen wild?
Voor zover ik weet wel, staat in mijn kookboek over wild. Heb het alleen al een tijdje niet op. Laatste keer was in Canada, en dat was door die man zelf geschoten en dus zeker wild heh
pi_146837754
Oooooooooooh, ik heb veeeeeeeels te veel ideeën. En tegelijkertijd ook te weinig. :')

Wat ik in ieder geval weet:
4 pers. op Eerste Kerstdag.

Ik wil kippenleverpate maken met een cranberrysaus of jam.
Ik wil in totaal 4 kleine gerechtjes maken voor het hoofdgerecht. En een amuse.
Ik wil een soepje maken, waarschijnlijk een paddestoelensoep met een bladerdeegspekspiraaltje.
Ik wil in die 4 kleine gerechten in ieder geval 1 met vis maken.
Ik wil het hoofdgerecht laten bestaan uit een goed stuk vlees met wat bijgerechten.
Ik wil een dessert, ik denk met peer.
En ik wil een bonbon/truffel/koekje maken voor bij de koffie na.

En de tafel natuurlijk fantastisch aankleden, net als m'n gerechtjes. *)
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 20 november 2014 @ 22:20:19 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146855377
Eerste gedachte

Pate foie gras
Bouillon met een kwartelei
Wild drieerlei met Reerug, Haasfilet en Partijs, morieljessaus, rode kool, spruiten en aardappelgratin
Flan caramel of een Herrencreme
Kazen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 november 2014 @ 22:21:19 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146855409
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 11:59 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:

[..]

Hert is geen wild?
Meeste niet, wordt gekweekt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146855623
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 22:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Eerste gedachte

Pate foie gras
Bouillon met een kwartelei
Wild drieerlei met Reerug, Haasfilet en Partijs, morieljessaus, rode kool, spruiten en aardappelgratin
Flan caramel of een Herrencreme
Kazen
foie gras kan ik volgens mij niet aankomen. Kwartelei gebruik ik bij m'n zalmgerechtje.
Reerug denk ik nog over na.
Kazen wil ik inderdaad nog doen
Flan caramel en Herrencreme ga ik even opzoeken. Thanks!
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 20 november 2014 @ 22:30:33 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146855738
quote:
2s.gif Op donderdag 20 november 2014 22:27 schreef Lonaa het volgende:

[..]

foie gras kan ik volgens mij niet aankomen. Kwartelei gebruik ik bij m'n zalmgerechtje.
Reerug denk ik nog over na.
Kazen wil ik inderdaad nog doen
Flan caramel en Herrencreme ga ik even opzoeken. Thanks!
herrencreme

4 XL bio eieren
400 cc melk
200 cc slagroom, lobbig geslagen
Vanillestokje, vanilleextract of bourbonvanillesuiker, ik gebruikte mijn eigengemaakte vanillesiroop
100 gram suiker
100 gram geraspte bittere chocolade
4 blaadjes gelatine
100 cc bruine rum ( ik gebruik ron mulata anejo gran reserva)
Verwarm de melk in een pannetje met de vanille
Sla de eieren los in een grote stalen schotel
Als de melk 90 graden is ( niet laten koken), los de gelatine er in op giet je deze in een dun straaltje bij de eieren terwijl je die klutst
Verwarm dit au bain marie terwijl je met een garde blijft roeren tot het ca 85 graden is.
Dit vormt een dikvloeibaar mengsel
Haal het van het vuur en zet de schaal met ei-melk in een grotere schaal met ijs en water en voeg de suiker toe en roer met het mengsel zodat het afkoelt. Als het koud is voeg de rum toe en de slagroom, roer dit voorzichtig om zodat je de lucht er niet uitslaat.
Voeg de geraspte chocolade toe en zet het in de koelkast om op te stijven.

Is een zeer geliefd dessert in bepaalde delen van Duitsland. Een dikke lobbige creme. Deze is erg lekker. Meestal wordt ie kindervriendelijk gemaakt, met rumaroma ipv rum en dr Oetker vanillepuddingpoeder ipv room, eieren en gelatine. Die is niet lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')