abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_143702590
Hoi CUL´ers! Ik heb een vraagje voor jullie.

Een paar weken geleden was ik in het wonderschone Barcelona, alwaar ik (een beetje per ongeluk) terechtkwam in een restaurant waar ik de lekkerste sushi OOIT heb gegeten. Al moet ik eerlijk toegeven, dat was misschien de tweede keer dat ik echt goede sushi at.

Dat terzijde, ik wil meer. Meer goede sushi. En nu wend ik me tot jullie met de vraag waar in Noord- en Zuid-Holland ik écht lekkere sushi kan eten. Budget is niet heel beperkt, maar moet wel een beetje normaal blijven.

Vanzelfsprekend heb ik Google geraadpleegd, en Iens. https://www.iens.nl/restaurant/sushi Deze bijvoorbeeld: https://iens.nl/restaurant/31347/amsterdam-mchi#contact-kaart, of deze: https://iens.nl/restaurant/27143/denhaag-sushi-morikawa.

Maar dat voelt een beetje willekeurig, en er is vast wel een sushi-fanaat op FOK!. Shoot! En alvast bedankt!
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
pi_143702658
Het wachten is op alle cul snobs die komen melden dat de sushi in nederland echt niets is en dat je daar toch echt voor in Japan moet zijn..
pi_143702739
Sushi in Nederland is echt niets, daar moet je toch echt voor in Japan zijn.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_143702766
Ik vlieg altijd naar Japan als ik sushi wil. Niet te vreten hier.
Hier staat niets.
pi_143702770
A documentary on 85-year-old sushi master Jiro Ono, his business in the Ginza Tokio Subway station, and his relationship with his son and eventual heir, Yoshikazu.

Jiro Dreams of Sushi (2011) - IMDb

Lekker met een patatje erbij.
A man said to the universe: 'Sir, I exist.'
'However', replied the universe. 'This fact has not created in me a sense of obligation.'
pi_143702816
In Japan moet je ook naar een of ander snobistische plek zoals dat gehypte eethuisje van Jiro als je wat bijzonders wil. Gewone sushi in Japan is helemaal niet zo bijzonder.
pi_143702965
Als je de echte Japanse "experience" wil, dan zou je natto-temaki moeten eten. De smaak van verschimmelde sojabonen, rijst en zeewier hebben een zeer interessante wisselwerking op elkaar, die netto het resultaat oplevert van ongeveer de smaak van een stuk karton.

Het schijnt wel gezond te zijn, maar ik eet dan liever een perzik.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 22-08-2014 14:19:36 ]
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 14:21:20 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143703064
Sushi in Nederland is echt niets, daar moet je toch echt voor in Japan zijn.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 14:24:46 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143703185
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 14:19 schreef Igen het volgende:
natto-temaki
Lekker, natto!!

Natto
pi_143704479
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 14:14 schreef Zapato het volgende:
A documentary on 85-year-old sushi master Jiro Ono, his business in the Ginza Tokio Subway station, and his relationship with his son and eventual heir, Yoshikazu.

Jiro Dreams of Sushi (2011) - IMDb

Lekker met een patatje erbij.
Briljante docu is dat :Y
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
pi_143704534
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 14:08 schreef Zapato het volgende:
Hoi CUL´ers! Ik heb een vraagje voor jullie.

Een paar weken geleden was ik in het wonderschone Barcelona, alwaar ik (een beetje per ongeluk) terechtkwam in een restaurant waar ik de lekkerste sushi OOIT heb gegeten. Al moet ik eerlijk toegeven, dat was misschien de tweede keer dat ik echt goede sushi at.

Dat terzijde, ik wil meer. Meer goede sushi. En nu wend ik me tot jullie met de vraag waar in Noord- en Zuid-Holland ik écht lekkere sushi kan eten. Budget is niet heel beperkt, maar moet wel een beetje normaal blijven.

Vanzelfsprekend heb ik Google geraadpleegd, en Iens. https://www.iens.nl/restaurant/sushi Deze bijvoorbeeld: https://iens.nl/restaurant/31347/amsterdam-mchi#contact-kaart, of deze: https://iens.nl/restaurant/27143/denhaag-sushi-morikawa.

Maar dat voelt een beetje willekeurig, en er is vast wel een sushi-fanaat op FOK!. Shoot! En alvast bedankt!
Ik zou niet naar die tent in IJburg gaan omdat IJburg.
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
pi_143704801
Tokyo lounge. İn Tiel, Gelderland.
Protège moi de mes désirs.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 15:14:20 #13
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143704949
quote:
7s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:03 schreef Skv het volgende:

[..]

Ik zou niet naar die tent in IJburg gaan omdat IJburg.
Ik zou de OP quoten..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143705208
Sushi in Nederland is echt niets, daar moet je toch echt voor in Japan zijn.
Why do birds suddenly appear? - Will Rendle
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 15:21:39 #15
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_143705231
Sushi in Japan is echt niets, daarvoor moet je toch echt in Nederland zijn.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 15:24:00 #16
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143705305
Sushi in Ecuador is echt niets, daarvoor moet een Japanner z'n vis echt uit Noorwegen halen.
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 15:26:41 #17
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_143705407
Sushi is echt niks, beter eet je gewoon pizza.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_143705607
In het okura hotel zit een goed Japans restaurant.

Klinkt raar trouwens, maar in Noorwegen hebben ze veel goede sushi ik weet niet waarom, maar het is zo.
Whatever...
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 15:32:18 #19
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_143705647
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:31 schreef Spanky78 het volgende:
In het okura hotel zit een goed Japans restaurant.

Klinkt raar trouwens, maar in Noorwegen hebben ze veel goede sushi ik weet niet waarom, maar het is zo.
Noorwegen heeft gewoon veel goeie vis denk ik dan.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 15:33:33 #20
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143705695
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:31 schreef Spanky78 het volgende:
In het okura hotel zit een goed Japans restaurant.

Klinkt raar trouwens, maar in Noorwegen hebben ze veel goede sushi ik weet niet waarom, maar het is zo.
Daar importeert Japan (een groot gedeelte van) de vis vandaan..
Waarschijnlijk heeft Noorwegen ook wel een paar Japanners geïmporteerd
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143706110
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:33 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Daar importeert Japan (een groot gedeelte van) de vis vandaan..
Waarschijnlijk heeft Noorwegen ook wel een paar Japanners geïmporteerd
Ik heb daar een aantal keer zeer goede sushi gegeten. Voor Noorse begrippen ook niet echt duur.

Zelf good ik wel van sushi , maar het moet wel een beetje kwaliteit zijn.
Whatever...
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 15:47:54 #22
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143706319
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:43 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik heb daar een aantal keer zeer goede sushi gegeten. Voor Noorse begrippen ook niet echt duur.

Zelf good ik wel van sushi , maar het moet wel een beetje kwaliteit zijn.
Ik heb nog nooit sushi gegeten... :7
Maar weet toevallig dat Japan de grootste afzetmarkt voor Noorwegen is.. (erg hoge kwaliteit vis en dat continue) dus de kennis hebben de Noren ook wel in huis door contacten over en weer..

Ben wel dol op vis daar niet van, maar ik vertrouw het voor geen meter hier.. (in Oost Groningen) en idd dan zou ik een keer naar het Okura moeten oid..
Tot die tijd is de enige rauwe vis die ik hier eet, een zoute haring of een gerookt vissie..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143706523
Een echte vent maakt het zelf :7
pi_143706542
In Portugal houden ze ook erg van vis. En nou schijnt het zo te zijn, dat Portugese handelaren nog wel eens naar Nederlandse visafslagen komen om Noorse vis in te kopen.

Nederland zit dus als het goed is wel degelijk in het internationale handelsstelsel. Maar het lijkt erop dat veel vis helemaal niet hier voor de eindconsument op de markt komt.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 15:58:06 #25
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143706670
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:54 schreef Igen het volgende:
In Portugal houden ze ook erg van vis. En nou schijnt het zo te zijn, dat Portugese handelaren nog wel eens naar Nederlandse visafslagen komen om Noorse vis in te kopen.

Nederland zit dus als het goed is wel degelijk in het internationale handelsstelsel. Maar het lijkt erop dat veel vis helemaal niet hier voor de eindconsument op de markt komt.
Zeker.. er worden hier kweetniet hoeveel ton schaal en schelpdieren geveild.. maar je kan met heel veel moeite een netje kopen.. en in Spanje heb je in de supermarkt 6 meter schappen (links en rechts) met schaal en schelpdieren uit Nederland
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143706719
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:58 schreef Snowballed het volgende:
en in Spanje heb je in de supermarkt 6 meter schappen (links en rechts) met schaal en schelpdieren uit Nederland
Dat klopt wel, maar echt goedkoop zijn ze daar ook niet. Er hangt best een prijskaartje aan. Volgens mij is daar hier gewoon geen markt voor, althans niet op supermarktschaal.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 16:00:54 #27
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143706774
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:59 schreef CafeRoker het volgende:

[..]

Dat klopt wel, maar echt goedkoop zijn ze daar ook niet. Er hangt best een prijskaartje aan. Volgens mij is daar hier gewoon geen markt voor, althans niet op supermarktschaal.
Mwoa ik weet het niet... het is ook de marketing.. een hollandse nieuwe word je bijna door je strot gedouwd he.. en die zijn ook niet goedkoop...
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 16:12:51 #28
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_143707233
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:10 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Tokyo lounge. İn Tiel, Gelderland.
Inderdaad erg lekker alleen jammer van de service. Mag allemaal wel wat vriendelijker daar.
pi_143707268
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:00 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Mwoa ik weet het niet... het is ook de marketing.. een hollandse nieuwe word je bijna door je strot gedouwd he.. en die zijn ook niet goedkoop...
Klopt ook wel weer. Als is maatjesharing wel een mooie wending in een topic over sushi in holland :D
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 16:15:12 #30
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143707320
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:13 schreef CafeRoker het volgende:

[..]

Klopt ook wel weer. Als is maatjesharing wel een mooie wending in een topic over sushi in holland :D
Het word nog leuker als je zo'n ding aan een Japanner aanbiedt.. Die vinden het echt helemaal niets.. _O-
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143707485
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:47 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit sushi gegeten... :7
Maar weet toevallig dat Japan de grootste afzetmarkt voor Noorwegen is.. (erg hoge kwaliteit vis en dat continue) dus de kennis hebben de Noren ook wel in huis door contacten over en weer..

Ben wel dol op vis daar niet van, maar ik vertrouw het voor geen meter hier.. (in Oost Groningen) en idd dan zou ik een keer naar het Okura moeten oid..
Tot die tijd is de enige rauwe vis die ik hier eet, een zoute haring of een gerookt vissie..
Inderdaad een echt goed restaurant of zelf maken. Ik woon hier ergens waar ik veel suoerverse vis en schaaldieren kan krijgen, daarmee maak ik ook wel eens sushi. Overigens vind ik de half gegrilde sushi ook lekker.
Whatever...
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 16:20:32 #32
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143707568
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:18 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Inderdaad een echt goed restaurant of zelf maken. Ik woon hier ergens waar ik veel suoerverse vis en schaaldieren kan krijgen, daarmee maak ik ook wel eens sushi. Overigens vind ik de half gegrilde sushi ook lekker.
Ja maar de pest met zelf maken is.. is dat ik geen idee heb hoe het hoort te smaken.. :7
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143707907
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:20 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Ja maar de pest met zelf maken is.. is dat ik geen idee heb hoe het hoort te smaken.. :7
Het geheim van goede sushi zit 'm in ieder geval niet in de vis maar in de rijst. :P
pi_143707942
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:30 schreef Igen het volgende:

[..]

Het geheim van goede sushi zit 'm in ieder geval niet in de vis maar in de rijst. :P
Onzin.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 16:32:25 #35
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143707993
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:30 schreef Igen het volgende:

[..]

Het geheim van goede sushi zit 'm in ieder geval niet in de vis maar in de rijst. :P
Ook de rijstazijn waar de vis in "gaart" is wel belangrijk geloof ik.. maar ik weet er echt de ballen van.. dus dat word echt een soort Knorr wereldgerechten sushi ben ik bang... :')
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143708176
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:30 schreef Helpmefok het volgende:

[..]

Onzin.
Lang niet alle sushi heeft überhaupt vis of zeewier. De bewerkte rijst is het basiselement, daar gaat het om. Die moet precies de goeie smaak en consistentie hebben, en dat is vakwerk. De 'topping' moet natuurlijk ook van goede kwaliteit zijn, maar ik zou zeggen dat je geen sushi-expert hoeft te zijn om goede vis te kunnen herkennen.
pi_143708222
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:38 schreef Igen het volgende:

[..]

Lang niet alle sushi heeft überhaupt vis of zeewier. De bewerkte rijst is het basiselement, daar gaat het om. Die moet precies de goeie smaak en consistentie hebben, en dat is vakwerk. De 'topping' moet natuurlijk ook van goede kwaliteit zijn, maar ik zou zeggen dat je geen sushi-expert hoeft te zijn om goede vis te kunnen herkennen.
Goede rijst is de basis van goede sushi: het is niet het geheim ervan.
pi_143708246
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:39 schreef Helpmefok het volgende:

[..]

Goede rijst is de basis van goede sushi: het is niet het geheim ervan.
Ik zou niet weten wat je, qua smaak, nou echt fout kan doen aan een komkommer-sushi, behalve de rijst.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-08-2014 16:40:40 ]
pi_143708311
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:40 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik zou niet weten wat je, qua smaak, fout kan doen aan een komkommer-sushi, behalve de rijst.
Ben je echt zo geretardeerd? Sowieso heeft een maki nauwelijks te doen met het algehele concept 'sushi' en je snapt hopelijk zelf natuurlijk wel dat dat gebrabbel dat je nu uit lachverwekkend is.
pi_143708335
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:41 schreef Helpmefok het volgende:

[..]

Ben je echt zo geretardeerd? Sowieso heeft een maki nauwelijks te doen met het algehele concept 'sushi' en je snapt hopelijk zelf natuurlijk wel dat dat gebrabbel dat je nu uit lachverwekkend is.
Leg jij het dan eens uit, meneer de expert.
pi_143708434
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:42 schreef Igen het volgende:

[..]

Leg jij het dan eens uit, meneer de expert.
Het is niet heel lastig. Sushi draait voornamelijk om vis. Een goed stuk vis is dus een belangrijke voorwaarde voor goede sushi. Als je dit soort opmerkingen maakt:

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:38 schreef Igen het volgende:
maar ik zou zeggen dat je geen sushi-expert hoeft te zijn om goede vis te kunnen herkennen.
Snap je er geen biet van. Jij kan waarschijnlijk geen kweekzalm van een nieuwe haring onderscheiden.
pi_143708477
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:45 schreef Helpmefok het volgende:

[..]

Het is niet heel lastig. Sushi draait voornamelijk om vis. Een goed stuk vis is dus een belangrijke voorwaarde voor goede sushi. Als je dit soort opmerkingen maakt:

[..]

Snap je er geen biet van. Jij kan waarschijnlijk geen kweekzalm van een nieuwe haring onderscheiden.
Zoals ik al zei, lang niet alle sushi heeft überhaupt vis. Je hebt ook sushi met kuit, met natto, met omelet, met tofu, met komkommer, noem maar op. Dus wie is hier nou lachwekkend bezig.
pi_143708529
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:46 schreef Igen het volgende:

[..]

Zoals ik al zei, lang niet alle sushi heeft überhaupt vis. Je hebt ook sushi met kuit, met natto, met omelet, met tofu, met komkommer, noem maar op. Dus wie is hier nou lachwekkend bezig.
Dat hoef je mij niet uit te leggen. Maar het element dat naast de rijst gegeten wordt als "topping" zien... :') _O-.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-08-2014 16:49:29 ]
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 16:48:24 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143708538
Ga je lekker, huppelfok?
pi_143708591
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:48 schreef RobinOok het volgende:
Ga je lekker, huppelfok?
Hartstikke, bedankt voor het vragen.
pi_143708614
O, en voor goede sushi: In Rotterdam. Ben even van beide de naam kwijt, zoek het zo even op. Zijn wel 'prijzig' hoor: je bent zo zeventig a tachtig euro de man kwijt.

Maar goed, dat moet je er voor over hebben om geen vreetschuurkwaliteit te hebben.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 22-08-2014 16:50:39 ]
pi_143708619
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 14:19 schreef Igen het volgende:
Als je de echte Japanse "experience" wil, dan zou je natto-temaki moeten eten. De smaak van verschimmelde sojabonen, rijst en zeewier hebben een zeer interessante wisselwerking op elkaar, die netto het resultaat oplevert van ongeveer de smaak van een stuk karton.

Het schijnt wel gezond te zijn, maar ik eet dan liever een perzik.
Die plukte ik in Japan van zo'n lopende band, argeloos. Smaakte het maar naar karton. Maar het was rot en weeïg.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 16:51:02 #48
39114 Angst
CorticotropinReleasingHormon
pi_143708632
Ik was in Japan slecht een keer sushi gegeten. Zijn hier meer sushi tenten dan daar. Gewoon in Nederland blijven dus.

Wel veel rauwe vis daar, maar zonder rijst dus geen sushi.
In theorie vind ik iedereen aardig!
<a href="http://img170.exs.cx/img170/7325/img90181an.jpg" rel="nofollow" target="_blank">check mijn schilderij!</a>
Jagermaster alleen als ie bloed en bloedheet is!
pi_143708659
Sjonge jonge doe eens niet zo elitair zeg.

Rijst is heel belangrijk bij sunshine dat deandere ingrediënten vers en van goede kwaliteit zijn ook. Je gaat toch zeker geen matige, oudere vis rauw eten...

Maargoed : het maakt niet echt uit hoe het hoort te smaken als je hetzelf maakt. Dan laat je het zo smaken als jij lekker vindt. Lees je even in en hoppa.

Echt moeilijk is het niet.

Ik bedenk ook rustig zelf iets. Schijt eraan als het geen authentiek recept is van 6 eeuwen geleden. Als het maar lekker is en goed bereid.

Zo maak ik ook sushi met gegrilde platvis, aan een kant gegrild netaan gaar met wat sesamolie. Is vast geen officiële sushi. Maar reken maar dat het lekker is, met mijn gember mayo erop. Of gunkan maki met gebakken garnalen, wadabi/avocado mayo en avocado plakjes om alles samen te werken binden.

Anyway.
Whatever...
pi_143709256
Kichi in Gouda. In de Anthoniestraat. Hebben ook lekker tempura-ijs!
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:12:25 #51
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143711117
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:51 schreef Angst het volgende:
rauwe vis
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:51 schreef Spanky78 het volgende:
vis rauw eten...

Eehm.. ik weet niet veel van sushi, maar ik weet wel dat sushi geen rauwe vis bevat..

Vis in sushi word gaar door de zuren van de rijstazijn
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:15:30 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143711262
Niet alle sushi hoor. Tonijn word echt niet gegaard.
Makreel wel.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:16:40 #53
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143711320
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:15 schreef RobinOok het volgende:
Niet alle sushi hoor. Tonijn word echt niet gegaard.
Makreel wel.
Dan ben je lang aan het kauwen.. want rauwe tonijn word 1 bol in je mond als je het probeert te eten..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143711350
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:10 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Tokyo lounge. İn Tiel, Gelderland.
Eens!
Built for Speed
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:21:46 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143711522
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:16 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Dan ben je lang aan het kauwen.. want rauwe tonijn word 1 bol in je mond als je het probeert te eten..
Hahahaha, grapjas.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:22:36 #56
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143711550
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hahahaha, grapjas.
Goede reactie.. ^O^

Haha..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143711596
Sumo in Utrecht vind ik goed te pruimen. Lekker vers en snelle/goede service.
  Eindredactie Games vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:24:43 #58
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_143711617
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:31 schreef Spanky78 het volgende:

Klinkt raar trouwens, maar in Noorwegen hebben ze veel goede sushi ik weet niet waarom, maar het is zo.
Omdat sushi oorspronkelijk uit Noorwegen komt ;)
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_143711844
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 15:31 schreef Spanky78 het volgende:
In het okura hotel zit een goed Japans restaurant.

Klinkt raar trouwens, maar in Noorwegen hebben ze veel goede sushi ik weet niet waarom, maar het is zo.
Dat komt omdat zalm met sushi een Noorse uitvinding is, die hebben dat verkocht aan de Japanners. Net zoiets als dat de tulpenbollen echt Nederlands is, terwijl ze van oorsprong uit Turkije komen.

http://keuringsdienstvanw(...)everingen/23-05-2013 - Sushi!
Daar waar de nood het hoogst is, treft men een camera
  Eindredactie Games vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:39:41 #60
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_143712144
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:41 schreef Helpmefok het volgende:

[..]

Ben je echt zo geretardeerd? Sowieso heeft een maki nauwelijks te doen met het algehele concept 'sushi' en je snapt hopelijk zelf natuurlijk wel dat dat gebrabbel dat je nu uit lachverwekkend is.
Nou, hoe doop je je sushi in de sojasaus :+
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_143712264
quote:
4s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:39 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Nou, hoe doop je je sushi in de sojasaus :+
Niet. Want dat is een belediging voor de chef om het zonder te proeven erin te dopen. En als het echt moet dan met de viskant en maar 1 keer :P
  Eindredactie Games vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:44:39 #62
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_143712300
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:44 schreef Elvi het volgende:

[..]

Niet. Want dat is een belediging voor de chef om het zonder te proeven erin te dopen. En als het echt moet dan met de viskant en maar 1 keer :P
Ja verpest het nou niet :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_143712320
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:12 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Eehm.. ik weet niet veel van sushi, maar ik weet wel dat sushi geen rauwe vis bevat..

Vis in sushi word gaar door de zuren van de rijstazijn
Ik heb het even opgezocht. Oorspronkelijk werd de sushi zuur door fermentatie. Daarbij werd de vis ook gefermenteerd. Sushi was een manier om eten langer houdbaar te maken. Tegenwoordig maakt men meestal de rijst zuur met rijstazijn. De vis is dan rauw.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 22-08-2014 18:46:47 ]
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:48:14 #64
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143712414
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:45 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik heb het even opgezocht. Oorspronkelijk werd de sushi zuur door fermentatie. Daarbij werd de vis ook gefermenteerd. Tegenwoordig maakt men meestal de rijst zuur met rijstazijn. De vis is dan rauw.
Volgens mij (weet het niet zeker of het daar was) maar in die uitzending van de kvw laat die Japanse sushi meneer duidelijk zien dat de vis "gaar" word gemaakt door of de marinade of de rijstazijn..

Of het was in een andere aflevering.. oO<
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143712429
quote:
4s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:44 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Ja verpest het nou niet :P
Sorry :@ Ik word gewoon enthousiast van sushi :@
pi_143712671
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:12 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Inderdaad erg lekker alleen jammer van de service. Mag allemaal wel wat vriendelijker daar.
Valt wel mee. Misschien omdat ik de werknemers grotendeels ken.. :)
Protège moi de mes désirs.
pi_143712676
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:17 schreef HansvanOchten het volgende:

[..]

Eens!
:)
Protège moi de mes désirs.
pi_143713122
Kokusai in Amstelveen is vaak goed
pi_143713189
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:48 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Volgens mij (weet het niet zeker of het daar was) maar in die uitzending van de kvw laat die Japanse sushi meneer duidelijk zien dat de vis "gaar" word gemaakt door of de marinade of de rijstazijn..
Als hij dat wil doen omdat het dan naar zijn idee nog net even iets lekkerder is, dan moet hij dat vooral doen. :)

Maar dat wil niet zeggen dat iedereen het zo doet en dat het geen goede sushi is als je het niet doet. Topchefs doen wel vaker gekke dingen.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:13:48 #70
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143713299
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:11 schreef Igen het volgende:

[..]

Als hij dat wil doen omdat het dan naar zijn idee nog net even iets lekkerder is, dan moet hij dat vooral doen. :)

Maar dat wil niet zeggen dat iedereen het zo doet en dat het geen goede sushi is als je het niet doet. Topchefs doen wel vaker gekke dingen.
Hij legt het uit als in: "vis in sushi is niet rauw in tegenstelling tot wat mensen denken.. kijk maar.. zo doen ze dat.."
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143713341
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:13 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Hij legt het uit als in: "vis in sushi is niet rauw in tegenstelling tot wat mensen denken.. kijk maar.. zo doen ze dat.."
Ik heb net de aflevering van KvW gekeken en daar komt het i.i.g. niet ter sprake. Ik heb ook op Wikipedia gekeken, ook in de Japanse, en daar kan ik het ook niet terugvinden.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:16:36 #72
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143713423
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:14 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik heb net de aflevering van KvW gekeken en daar komt het i.i.g. niet ter sprake. Ik heb ook op Wikipedia gekeken, ook in de Japanse, en daar kan ik het ook niet terugvinden.
Oke.. het is in ieder geval een keer ter sprake gekomen in, of Klootwijk aan zee, De Wilde keuken of de Kwv.. maar terugzoeken ga ik niet doen..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143713633
Als vis in/op sushi nooit rauw en altijd in zuur gegaard zou zijn, dan moet je daar toch wel een of andere bron voor kunnen vinden op het internet.
pi_143713899
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:21 schreef Igen het volgende:
Als vis in/op sushi nooit rauw en altijd in zuur gegaard zou zijn, dan moet je daar toch wel een of andere bron voor kunnen vinden op het internet.
Ceviche, lekker! Maar Peruaans.

Ik wist trouwens echt niet dat sushi maar kap pan geëxporteerd was. Ik vind trouwens hun junkfood ook lekker onyomyaki ofzo? Die pannenkoeken met kool en zoete saus.
Whatever...
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:44:49 #75
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143714676
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:21 schreef Igen het volgende:
Als vis in/op sushi nooit rauw en altijd in zuur gegaard zou zijn, dan moet je daar toch wel een of andere bron voor kunnen vinden op het internet.
Probeer de kok van het Okura eens.. die weet het vast wel... ^O^
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:58:20 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143715411
Dat is alleen met makreeeeheeel en andere vissen die die enge worm kunnen hebben. Haring bijvoorbeeld. Invriezen helpt ook.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 20:07:39 #77
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143715833
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat is alleen met makreeeeheeel en andere vissen die die enge worm kunnen hebben. Haring bijvoorbeeld. Invriezen helpt ook.
En Makrehalf dan? :+
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 20:09:02 #78
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_143715903
Niet in Noord- of Zuid-Holland, maar in Overijssel :P, mocht je een keer in het oosten des lands komen:
Restaurant Tao in Enschede heeft prima sushi.
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 20:22:12 #79
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143716458
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat is alleen met makreeeeheeel en andere vissen die die enge worm kunnen hebben. Haring bijvoorbeeld. Invriezen helpt ook.
Een haringworm is iets wat in haring voor kan komen... bij de rest noemt men dat parasieten...
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 20:26:51 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143716693
En gekke koeienziekte komt alleen in gekke koeien voor. Ja hoorrrrr.
pi_143718005
Boerenkool in Japan is echt niets, daarvoor moet je toch echt in Nederland zijn.
It’s coming home
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 20:55:30 #82
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143718065
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 20:26 schreef RobinOok het volgende:
En gekke koeienziekte komt alleen in gekke koeien voor. Ja hoorrrrr.
Gekke koeienziekte bestaat niet...
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143718208
Als BSE een gekke koeienziekte is, welke ziektes zijn dan normale koeienziektes? :P
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 21:10:59 #84
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143718808
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 20:58 schreef Igen het volgende:
Als BSE een gekke koeienziekte is, welke ziektes zijn dan normale koeienziektes? :P
IBR is een vrij normale koeienziekte... :P
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_143719500
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 16:50 schreef Helpmefok het volgende:
O, en voor goede sushi: In Rotterdam. Ben even van beide de naam kwijt, zoek het zo even op. Zijn wel 'prijzig' hoor: je bent zo zeventig a tachtig euro de man kwijt.

Maar goed, dat moet je er voor over hebben om geen vreetschuurkwaliteit te hebben.
Yama of Ono? Chef van Yama heeft bij Okura gewerkt.
  Eindredactie Games vrijdag 22 augustus 2014 @ 23:20:17 #86
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_143725570
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:14 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik heb net de aflevering van KvW gekeken en daar komt het i.i.g. niet ter sprake. Ik heb ook op Wikipedia gekeken, ook in de Japanse, en daar kan ik het ook niet terugvinden.
vroeger werd vis op samen met rijst bewaard om het langer te conserveren, maar dan gooide ze de rijst weg. Wij gebruikte zuur om haring langer te bewaren, maar dat betekende we niet dat we de zure drap gingen drinken :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 08:49:47 #87
39114 Angst
CorticotropinReleasingHormon
pi_143734039
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:12 schreef Snowballed het volgende:

[..]


[..]

Eehm.. ik weet niet veel van sushi, maar ik weet wel dat sushi geen rauwe vis bevat..

Vis in sushi word gaar door de zuren van de rijstazijn
ik had het over sashimi.
Dat is gewoon rauwe vis in plakjes gesneden.
Volgens mij wordt dat niet gemarineerd, maar als jij een bron kan vinden dat dat altijd wordt gemarineerd, laat maar zien.

Overigens houden Japanners wel van taaie stukken waar je lang op moet kauwen. Zoals gedroogde ? inktvis wat ze als snoep eten, wat echt niet weg te krijgen was.
In theorie vind ik iedereen aardig!
&lt;a href="http://img170.exs.cx/img170/7325/img90181an.jpg" rel="nofollow" target="_blank"&gt;check mijn schilderij!&lt;/a&gt;
Jagermaster alleen als ie bloed en bloedheet is!
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 08:51:40 #88
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143734054
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 08:49 schreef Angst het volgende:
maar als jij een bron kan vinden dat dat altijd wordt gemarineerd, laat maar zien.
Die heb ik al gegeven.. maar ik ga niet alle afleveringen terugkijken om het te bewijzen...
Dus loop ff langs het Okura.. en je hebt je antwoord.. ^O^
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 09:29:24 #89
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143734411
Hahahahaha, grapjas. Nieuw spelletje "zoek de bron", hij is daar ergens, misschien.
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 10:00:50 #90
39114 Angst
CorticotropinReleasingHormon
pi_143734741
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 08:51 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Die heb ik al gegeven.. maar ik ga niet alle afleveringen terugkijken om het te bewijzen...
Dus loop ff langs het Okura.. en je hebt je antwoord.. ^O^
daar heb ik ook echt tijd en zin in. Jij wilt iets bewijzen.
In theorie vind ik iedereen aardig!
&lt;a href="http://img170.exs.cx/img170/7325/img90181an.jpg" rel="nofollow" target="_blank"&gt;check mijn schilderij!&lt;/a&gt;
Jagermaster alleen als ie bloed en bloedheet is!
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 10:06:33 #91
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_143734798
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 09:29 schreef RobinOok het volgende:
Hahahahaha, grapjas. Nieuw spelletje "zoek de bron", hij is daar ergens, misschien.
Jij hebt wel een hoop lol in je leven he..?

quote:
1s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 10:00 schreef Angst het volgende:

[..]

daar heb ik ook echt tijd en zin in. Jij wilt iets bewijzen.
Ik wil iets bewijzen..? Nee.. jij wil iets weten... ;)
Het maakt mij verder niets uit.. ik weet wat ik gezien heb.. ^O^
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 10:08:24 #92
39114 Angst
CorticotropinReleasingHormon
pi_143734820
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 10:06 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Jij hebt wel een hoop lol in je leven he..?

[..]

Ik wil iets bewijzen..? Nee.. jij wil iets weten... ;)
nee hoor sashimi is rauw :p
Of in elk geval, niet altijd gemarineerd.
Ik ontken niet dat het soms gemarineerd wordt.
Ik mag hopen dat in die ranzige bulkchinezen het inderdaad niet rauw is.
In theorie vind ik iedereen aardig!
&lt;a href="http://img170.exs.cx/img170/7325/img90181an.jpg" rel="nofollow" target="_blank"&gt;check mijn schilderij!&lt;/a&gt;
Jagermaster alleen als ie bloed en bloedheet is!
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 10:32:18 #93
39240 jagermaster
stof en water, dat ben ik
pi_143735128
quote:
4s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 23:20 schreef donald_dick het volgende:

[..]

vroeger werd vis op samen met rijst bewaard om het langer te conserveren, maar dan gooide ze de rijst weg. Wij gebruikte zuur om haring langer te bewaren, maar dat betekende we niet dat we de zure drap gingen drinken :P
in het rijst leggen komt overeen met zouten bij bijvoorbeeld onze zoute haring. Hiermee intrek je doormidden van osmose vocht uit de vis waardoor de osmotische waarde van de vis omhoog gaat. Dus je hebt het over drogen. Dit is geen garen maar drogen. Zoute haring is dus in Nederland ook rauwe vis. Wanneer je de textuur met die van zure haring gaat vergelijken zie je dat die textuur veranderd is. Lange tijd in het zuur leggen geeft een garing, dit is ook terug te vinden in kookboeken over moleculair koken. Wanneer je susi maakt, maak je dus gebruik van, op een kort tijdsbestek, van de conserveringseigenschappen van rijst zodat het niet meteen bederft.

Voor susi wordt wel degelijk rauwe vis gebruikt. Tonijn kan je prima rauw eten. De vereiste in Nederland is dat de vis minimaal 24 uur in gevroren is geweest bij min zoveel, zal iets zijn van -24 graden Celsius in verband met de larven van de haringworm. Invriezen is geen garing, dus hetblijft rauw.

Sashimi is gemaakt van rauwe vis, een filmpje waar een verse vis mooi tot sashimi wordt gemaak:
Where's my fear???
  Eindredactie Games zaterdag 23 augustus 2014 @ 10:37:06 #94
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_143735196
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 10:32 schreef jagermaster het volgende:

[..]

in het rijst leggen komt overeen met zouten bij bijvoorbeeld onze zoute haring. Hiermee intrek je doormidden van osmose vocht uit de vis waardoor de osmotische waarde van de vis omhoog gaat. Dus je hebt het over drogen. Dit is geen garen maar drogen. Zoute haring is dus in Nederland ook rauwe vis. Wanneer je de textuur met die van zure haring gaat vergelijken zie je dat die textuur veranderd is. Lange tijd in het zuur leggen geeft een garing, dit is ook terug te vinden in kookboeken over moleculair koken. Wanneer je susi maakt, maak je dus gebruik van, op een kort tijdsbestek, van de conserveringseigenschappen van rijst zodat het niet meteen bederft.

Voor susi wordt wel degelijk rauwe vis gebruikt. Tonijn kan je prima rauw eten. De vereiste in Nederland is dat de vis minimaal 24 uur in gevroren is geweest bij min zoveel, zal iets zijn van -24 graden Celsius in verband met de larven van de haringworm. Invriezen is geen garing, dus hetblijft rauw.

Sashimi is gemaakt van rauwe vis, een filmpje waar een verse vis mooi tot sashimi wordt gemaak:
ik zei ook vroeger, dan hebben we het over de 4de eeuw toen er nog geen koelkasten waren :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 10:40:30 #95
39240 jagermaster
stof en water, dat ben ik
pi_143735253
quote:
4s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 10:37 schreef donald_dick het volgende:

[..]

ik zei ook vroeger, dan hebben we het over de 4de eeuw toen er nog geen koelkasten waren :P
ik vulde je alleen om de onzin van geen rauwe vis in sushi te weerleggen.
Where's my fear???
  Eindredactie Games zaterdag 23 augustus 2014 @ 10:43:00 #96
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_143735296
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 10:40 schreef jagermaster het volgende:

[..]

ik vulde je alleen om de onzin van geen rauwe vis in sushi te weerleggen.
je kan alles op sushi leggen, zelfs biefstuk. Dus wat wel/niet kan vind ik totaal niet boeiend :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 10:46:28 #97
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143735358
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 10:32 schreef jagermaster het volgende:

[..]

in het rijst leggen komt overeen met zouten bij bijvoorbeeld onze zoute haring. Hiermee intrek je doormidden van osmose vocht uit de vis waardoor de osmotische waarde van de vis omhoog gaat. Dus je hebt het over drogen. Dit is geen garen maar drogen. Zoute haring is dus in Nederland ook rauwe vis. Wanneer je de textuur met die van zure haring gaat vergelijken zie je dat die textuur veranderd is. Lange tijd in het zuur leggen geeft een garing, dit is ook terug te vinden in kookboeken over moleculair koken. Wanneer je susi maakt, maak je dus gebruik van, op een kort tijdsbestek, van de conserveringseigenschappen van rijst zodat het niet meteen bederft.

Voor susi wordt wel degelijk rauwe vis gebruikt. Tonijn kan je prima rauw eten. De vereiste in Nederland is dat de vis minimaal 24 uur in gevroren is geweest bij min zoveel, zal iets zijn van -24 graden Celsius in verband met de larven van de haringworm. Invriezen is geen garing, dus hetblijft rauw.

Sashimi is gemaakt van rauwe vis, een filmpje waar een verse vis mooi tot sashimi wordt gemaak:
Waarom gebruikt ie voor het fileren zo'n groot mes en niet gewoon een fileermes }:|
pi_143736412
Gisteren nog gegeten bij...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze hadden nieuw tomatensoep op het menu gezet, dus wilde ik het eens proberen, maar ik kreeg het moeilijk weggewerkt. Het was te zoet naar mijn smaak.

De sushi vind ik daar altijd wel prima. :9
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 12:23:19 #99
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_143737326
Yamazota in het Okura in Amsterdam. Prima sushi (8 euro per rol) en sashimi (5 soorten voor slechts 38 euro).
Iets goedkoper, maar zeker niet minder goed: Hosokawa in Amsterdam. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 12:27:57 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_143737426
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 18:16 schreef Snowballed het volgende:

Dan ben je lang aan het kauwen.. want rauwe tonijn word 1 bol in je mond als je het probeert te eten..
Complete onzin.
Heb zelf vorige week nog sashimi van rauwe tonijn gemaakt.
Supervers, supermals en niks lang kauwen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')