quote:
Eehm.. ik weet niet veel van sushi, maar ik weet wel dat sushi geen rauwe vis bevat..quote:
Dan ben je lang aan het kauwen.. want rauwe tonijn word 1 bol in je mond als je het probeert te eten..quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 18:15 schreef RobinOok het volgende:
Niet alle sushi hoor. Tonijn word echt niet gegaard.
Makreel wel.
Eens!quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 15:10 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Tokyo lounge. İn Tiel, Gelderland.
Hahahaha, grapjas.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 18:16 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Dan ben je lang aan het kauwen.. want rauwe tonijn word 1 bol in je mond als je het probeert te eten..
Goede reactie..quote:
Omdat sushi oorspronkelijk uit Noorwegen komtquote:Op vrijdag 22 augustus 2014 15:31 schreef Spanky78 het volgende:
Klinkt raar trouwens, maar in Noorwegen hebben ze veel goede sushi ik weet niet waarom, maar het is zo.
Dat komt omdat zalm met sushi een Noorse uitvinding is, die hebben dat verkocht aan de Japanners. Net zoiets als dat de tulpenbollen echt Nederlands is, terwijl ze van oorsprong uit Turkije komen.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 15:31 schreef Spanky78 het volgende:
In het okura hotel zit een goed Japans restaurant.
Klinkt raar trouwens, maar in Noorwegen hebben ze veel goede sushi ik weet niet waarom, maar het is zo.
Nou, hoe doop je je sushi in de sojasausquote:Op vrijdag 22 augustus 2014 16:41 schreef Helpmefok het volgende:
[..]
Ben je echt zo geretardeerd? Sowieso heeft een maki nauwelijks te doen met het algehele concept 'sushi' en je snapt hopelijk zelf natuurlijk wel dat dat gebrabbel dat je nu uit lachverwekkend is.
Niet. Want dat is een belediging voor de chef om het zonder te proeven erin te dopen. En als het echt moet dan met de viskant en maar 1 keerquote:Op vrijdag 22 augustus 2014 18:39 schreef donald_dick het volgende:
[..]
Nou, hoe doop je je sushi in de sojasaus
Ja verpest het nou nietquote:Op vrijdag 22 augustus 2014 18:44 schreef Elvi het volgende:
[..]
Niet. Want dat is een belediging voor de chef om het zonder te proeven erin te dopen. En als het echt moet dan met de viskant en maar 1 keer
Ik heb het even opgezocht. Oorspronkelijk werd de sushi zuur door fermentatie. Daarbij werd de vis ook gefermenteerd. Sushi was een manier om eten langer houdbaar te maken. Tegenwoordig maakt men meestal de rijst zuur met rijstazijn. De vis is dan rauw.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 18:12 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Eehm.. ik weet niet veel van sushi, maar ik weet wel dat sushi geen rauwe vis bevat..
Vis in sushi word gaar door de zuren van de rijstazijn
Volgens mij (weet het niet zeker of het daar was) maar in die uitzending van de kvw laat die Japanse sushi meneer duidelijk zien dat de vis "gaar" word gemaakt door of de marinade of de rijstazijn..quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 18:45 schreef Igen het volgende:
[..]
Ik heb het even opgezocht. Oorspronkelijk werd de sushi zuur door fermentatie. Daarbij werd de vis ook gefermenteerd. Tegenwoordig maakt men meestal de rijst zuur met rijstazijn. De vis is dan rauw.
Valt wel mee. Misschien omdat ik de werknemers grotendeels ken..quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 16:12 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Inderdaad erg lekker alleen jammer van de service. Mag allemaal wel wat vriendelijker daar.
Als hij dat wil doen omdat het dan naar zijn idee nog net even iets lekkerder is, dan moet hij dat vooral doen.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 18:48 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Volgens mij (weet het niet zeker of het daar was) maar in die uitzending van de kvw laat die Japanse sushi meneer duidelijk zien dat de vis "gaar" word gemaakt door of de marinade of de rijstazijn..
Hij legt het uit als in: "vis in sushi is niet rauw in tegenstelling tot wat mensen denken.. kijk maar.. zo doen ze dat.."quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:11 schreef Igen het volgende:
[..]
Als hij dat wil doen omdat het dan naar zijn idee nog net even iets lekkerder is, dan moet hij dat vooral doen.
Maar dat wil niet zeggen dat iedereen het zo doet en dat het geen goede sushi is als je het niet doet. Topchefs doen wel vaker gekke dingen.
Ik heb net de aflevering van KvW gekeken en daar komt het i.i.g. niet ter sprake. Ik heb ook op Wikipedia gekeken, ook in de Japanse, en daar kan ik het ook niet terugvinden.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:13 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Hij legt het uit als in: "vis in sushi is niet rauw in tegenstelling tot wat mensen denken.. kijk maar.. zo doen ze dat.."
Oke.. het is in ieder geval een keer ter sprake gekomen in, of Klootwijk aan zee, De Wilde keuken of de Kwv.. maar terugzoeken ga ik niet doen..quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:14 schreef Igen het volgende:
[..]
Ik heb net de aflevering van KvW gekeken en daar komt het i.i.g. niet ter sprake. Ik heb ook op Wikipedia gekeken, ook in de Japanse, en daar kan ik het ook niet terugvinden.
Ceviche, lekker! Maar Peruaans.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:21 schreef Igen het volgende:
Als vis in/op sushi nooit rauw en altijd in zuur gegaard zou zijn, dan moet je daar toch wel een of andere bron voor kunnen vinden op het internet.
Probeer de kok van het Okura eens.. die weet het vast wel...quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:21 schreef Igen het volgende:
Als vis in/op sushi nooit rauw en altijd in zuur gegaard zou zijn, dan moet je daar toch wel een of andere bron voor kunnen vinden op het internet.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |