Kan niet verbranden, zuiniger in energie. Je gooit alles in de cooker en kan het een paar uur vergeten. Veel mensen gooien alles erin en gaan naar het werk en kunnen 's avonds zo aan tafel. ik durf dat (nog) niet aan. Maar in het weekend gooi ik m 's morgens vol en kan 's avonds zo aan tafel, en wat over is gaat zo de vriezer in. Ik kan absoluut niet koken maar hier kan weinig mee mis gaan.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 08:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is de meerwaarde van een slowcooker tov een pan?
Echt wel. Niet dat 't rookt, maar wel tot 't punt van een zwarte aangekoekte laag. Te lang op een hoge stand (ik verbaas me altijd over hoe heet "Warm" eigenlijk is), te weinig vocht, een combinatie hiervan. Al meerdere keren gehad dat na het opzetten van restjes delen van wat op de bodem ligt niet echt eetbaar meer is (erwten van de chicken & dumplings die dan heel erg donkerbruin tot zwart zijn in plaats van groen bijvoorbeeld).quote:
Ha! Daar zat ik toevallig naar te kijken!quote:Op dinsdag 13 januari 2015 15:28 schreef soapie het volgende:
http://www.fonq.nl/produc(...)ker-cook-home/81452/
Ik heb in mijn eentje zat aan deze!!
Die is heel mooi! Ik ben alleen bang dat die te groot is voor twee personen.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 15:42 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik heb deze http://www.fonq.nl/produc(...)r-5-7-l-cr600/48200/.
Expres zo'n grote genomen omdat ik regelmatig grotere hoeveelheden maak. Een bouillon maak je denk ik niet zo snel voor 2 personen. En ook maak ik vaak veel pastasaus en vries dat dan in.
Ook vond ik het fijn dat hij zowel op gas als in de oven kan en dat hij een timer functie heeft, na de kooktijd slaat hij af maar blijft nog wel warm.
Da's dus 1 van de meerwaardes van een slow cooker; er zijn zat recepten waar je alles in je slow cooker mikt, vervolgens zet je dat ding of stand X of Y en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon tussendoor je slow cooker brouwsel proeven en er iets bij mikken als 't moet.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:07 schreef Red_85 het volgende:
Sorry, maar geef mij maar een zware grote pan met een klein gaspitje eronder.
Dan maar af en toe even checken, kan je nog proeven en bijsturen ook.
Zie echt de meerwaarde niet van een slowcooker.
Hoe krijg je die rook/vuur smaak er dan in?quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:19 schreef OMG het volgende:
[..]
Da's dus 1 van de meerwaardes van een slow cooker; er zijn zat recepten waar je alles in je slow cooker mikt, vervolgens zet je dat ding of stand X of Y en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon tussendoor je slow cooker brouwsel proeven en er iets bij mikken als 't moet.
Zo zou je dus heel authentiek met je barbecue aan de slag kunnen en daar je pulled pork op bereiden (en alles wat daarbij komt kijken), maar je kunt ook de slow cooker variant maken door alles in je crock pot te mikken en vervolgens tig uur later terug te komen.
Als ik tijd heb vind ik koken leuk om te doen, maar soms is een slow cooker verdomd makkelijk.
Zeker als je nog tig andere gerechten bij een etentje wil maken...slowcooker doet zijn werk en jij het andere werk.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:19 schreef OMG het volgende:
Als ik tijd heb vind ik koken leuk om te doen, maar soms is een slow cooker verdomd makkelijk.
Niet. Of rook uit een flesje als je per se iets rokerigs wilt, zoals in dit recept; http://www.splendidtable.org/recipes/ultimate-cheater-pulled-pork.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:20 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Hoe krijg je die rook/vuur smaak er dan in?
In dit geval was de heer des huizes de "aanslingeraar"quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:22 schreef Lienekien het volgende:
En kosten. Ik ga geen pan 8 uur op het gas zetten.
En barbecueën doen we sowieso niet.
Ik moet het maar even overleggen met de heer des huizes.
Die rooksmaak krijg je ook niet in de oven of in een zware pan. En soep van de barbeque heb ik nog gehadquote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:20 schreef Red_85 het volgende:
Hoe krijg je die rook/vuur smaak er dan in?
Ging hier specifiek even over de pulled porkquote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:31 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
In dit geval was de heer des huizes de "aanslingeraar"
http://www.eetgoedvoeljegoed.nl/slow-cooker-runder-goulash/
[..]
Die rooksmaak krijg je ook niet in de oven of in een zware pan. En soep van de barbeque heb ik nog gehad
Snap ik, maar tot nu toe heb ik alleen nog maar pulled pork uit de oven gehad 😉 Dus de rooksmaak ken ik niet eens. Zal het eens doorgeven aan bbq' ers in mijn omgeving want op t balkon mag ik niet bbq'en zodat ik kan proeven of dat werkelijk veel lekkerder is.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 17:24 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ging hier specifiek even over de pulled pork
Welke ga jij voor? Of ga je dat nog bekijken?quote:Op dinsdag 13 januari 2015 20:19 schreef Dragonberry het volgende:
Ik ga morgen een crockpot ophalen ik ben alvast recepten aan het opzoeken, maar vind ze soms nogal twijfelachtig.. Uiensoep waarbij je alles gewoon erin gooit? De uien moet je eerst lekker zacht fruiten normaal dacht ik? Sowieso ben ik gewend om eerst alles even goed aan te bakken.
Ben heel benieuwd..
een Saute 4,7Liter. Goedkoop op marktplaats gevonden in de buurt, dus leuk om te gaan proberen vind ikquote:Op dinsdag 13 januari 2015 20:29 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Welke ga jij voor? Of ga je dat nog bekijken?
Dat is inderdaad ook mijn probleem. Dat balkon...quote:Op dinsdag 13 januari 2015 19:53 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Snap ik, maar tot nu toe heb ik alleen nog maar pulled pork uit de oven gehad 😉 Dus de rooksmaak ken ik niet eens. Zal het eens doorgeven aan bbq' ers in mijn omgeving want op t balkon mag ik niet bbq'en zodat ik kan proeven of dat werkelijk veel lekkerder is.
Maar ik gebruik de slowcooker voornamelijk voor eenpasmaaltijden en soepen.
Leuk, en dan hier recepten uitwisselen. Heb net een recept voor mexicaanse kip mole gevonden, nu nog aan chipotle saus zien te komen.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 23:00 schreef Lienekien het volgende:
Die soapie noemde heb ik vanavond besteld voor een zacht prijsje. Dus ik ga het ervaren.
8 uur de kleinste pit op de laagste stand zal wel niet echt veel schelen met 8 uur elektriciteit of wel?quote:Op dinsdag 13 januari 2015 16:22 schreef Lienekien het volgende:
En kosten. Ik ga geen pan 8 uur op het gas zetten.
Oeh, dat ga ik ook eens doen, klinkt heerlijkquote:Op woensdag 14 januari 2015 06:29 schreef RobinOok het volgende:
Ik stoof mijn stoofperen 12 uur op low in de crockpot.
http://kokrobin.wordpress(...)pears-stoofpeertjes/
Nee, waarschijnlijk niet.quote:Op woensdag 14 januari 2015 01:44 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
8 uur de kleinste pit op de laagste stand zal wel niet echt veel schelen met 8 uur elektriciteit of wel?
Ook deze sla ik op! Lijkt me heerlijkquote:Op woensdag 14 januari 2015 10:05 schreef Helsinki het volgende:
Pulled pork.
Was erg lekker . Ik gebruik de slowcooker verder ook graag als ik stoofpotjes maak.
Die peren van Robin lijken me ook erg lekker! *slaat recept op*
Voel je vanzelf wel aan de buitenkantquote:Op woensdag 14 januari 2015 17:07 schreef Dragonberry het volgende:
Het valt me nu trouwens op dat er helemaal geen lampje oid op zit zodat je weet dat hij echt aan staat.
En je ruikt t ook welquote:Op woensdag 14 januari 2015 18:42 schreef CrashO het volgende:
[..]
Voel je vanzelf wel aan de buitenkant
Tuurlijk zo voel je het, maar met een slowcooker gaat het huis ook heel langzaam lekker ruiken.quote:Op woensdag 14 januari 2015 22:06 schreef CrashO het volgende:
[..]
Mwa, moet je langer voor wachten om te checken. Voelen kan je na een minuut of 5 al
Hij staat anders ook gewoon in het Nederlands op mijn site .quote:Op woensdag 14 januari 2015 12:07 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ook deze sla ik op! Lijkt me heerlijk
Had ik gevonden, erg handig.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 13:12 schreef n0a het volgende:
[..]
Hij staat anders ook gewoon in het Nederlands op mijn site .
Oef...wat zonde.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:57 schreef Dragonberry het volgende:
fack ik ben echt zo dom.. Ik laat net de deksel van mijn crock pot vallen. Keramiek kan daar niet zo goed tegen
Nieuwe bestellen dan maar en voor nu de braadpan op het vuur zetten
Van de week weer erwtensoep gemaakt, 1/2 liter water minder en dat was al veel beter, 't is nog niet dat de lepel recht overeind kan staan, maar t leek erop.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 20:55 schreef Kaatje1 het volgende:
Minder water, omdat het vocht nauwelijks verdampt. Ik had wel de normale hoeveelheden aangehouden en dus ook het water en dat moest dus eigenlijk niet. Maar hij was wel erg lekker en daar gaat het natuurlijk om.
Geen specifiek recept, maar heb wel een aantal nuttige links voor jou en evt. andere geinteresseerden, met veel recepten en tips (allemaal engelstalig, helaas is er weinig nederlandstalig beschikbaar, met uitzondering van de hier eerder genoemde links).quote:Op zondag 1 februari 2015 12:28 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Wie heeft nog een goed idee voor een lekker recept, vega of vlees, maakt niet uit.
Staan echt lekkere recepten tussen!!quote:Op zondag 1 februari 2015 15:54 schreef Kaatje1 het volgende:
Gevonden, dank je wel. Ik had alleen maar en engelstalige site gevonden met heel veel herhalingen.
Zelf heb ik geen toegevoegde waarde voor een timer. Ik zet 'm aan zodra ik klaar ben met de voorbereiding en time dat het klaar is tegen de tijd dat we eten.quote:Op woensdag 4 februari 2015 12:57 schreef Bramito het volgende:
Dit is eigenlijk het recepten topic maar ik stel de vraag toch maar hier. Ik heb eerder ergens op FOK gezegd dat de slowcooker niet echt een toegevoegde waarde voor mij heeft, maar ik ben eigenlijk inmiddels van mening aan het veranderen. Ik wilde laatst een snelkookpan kopen voor het maken van bouillon en voor droge peulvruchten en toen bedacht ik dat een slowcooker eigenlijk ook wel handig (zo niet handiger) is.
Heeft iemand ervaring met bouillon en peulvruchten? Voor bouillon is het natuurlijk hoe groter hoe beter maar mij lijkt de 4,7 liter wel een goeie maat.
Zijn er nog dingen waar ik speciaal op moet letten?
Vinden jullie een timer een toegevoegde waarde?
Ik heb een van deze twee op het oog:
Crock-pot 1
Crock-pot 2
Volgens mij zou dat prima kunnen met een slowcooker.quote:Op woensdag 4 februari 2015 13:13 schreef Bramito het volgende:
Hoeveel liter boullion maak jij in een keer? Ik kook op keramisch en dat laat ik ook niet aanstaan, het kan wel, maar liever niet. Ik stel me zo voor om op vrijdagavond de soep op te zetten en dat die dan zaterdagochtend klaar is. Zo deed mijn oma dat vroeger ook.
Is de binnenpan eigenlijk altijd uitneembaar?
Wij eten ongeveer 2 keer per week peulvruchten, dat is vrij standaard hier in Spanje. Wij hebben hier erg veel keus uit de gedroogde variant en in potten is de keus nogal beperkt. De gedroogde variant is ook veel lekkerder (IMHO). Ik maak het vaker, maar een schotel als "Fabada" of "Cocido" staat al gauw 4 uur te pruttelen en soms nog langer. Sowieso is het minimum echt 2 uur. Dat ga ik dus door de week niet doen. Toch wil ik vaker de gedroogde variant maken en daar lijkt de slowcooker een uitkomst.quote:Op woensdag 4 februari 2015 13:58 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zelf heb ik geen toegevoegde waarde voor een timer. Ik zet 'm aan zodra ik klaar ben met de voorbereiding en time dat het klaar is tegen de tijd dat we eten.
Ik heb spliterwten en linzen gebruikt.
Wat is precies het idee met de slow cooker gebruiken voor peulvruchten? Zet je die normaal uren op het vuur?
Lijkt me perfect voor een slow cooker, eerlijk gezegd.quote:Op woensdag 4 februari 2015 15:22 schreef Bramito het volgende:
[..]
Wij eten ongeveer 2 keer per week peulvruchten, dat is vrij standaard hier in Spanje. Wij hebben hier erg veel keus uit de gedroogde variant en in potten is de keus nogal beperkt. De gedroogde variant is ook veel lekkerder (IMHO). Ik maak het vaker, maar een schotel als "Fabada" of "Cocido" staat al gauw 4 uur te pruttelen en soms nog langer. Sowieso is het minimum echt 2 uur. Dat ga ik dus door de week niet doen. Toch wil ik vaker de gedroogde variant maken en daar lijkt de slowcooker een uitkomst.
Net wat Lienenien zegt, da's perfect daarvoor. Gewoon het ding z'n werk laten doen. Als ik het goed onthouden heb (info ligt thuis) moet je ervan uitgaan dat wanneer iets langer dan 3 uur moet stoven je bij een slowcooker moet denken aan minstens 8 uur op laag. Dan blijft zoiets nog flink lang warm (zeker wel 2 uur). Dus als je om 8 uur 's avonds wilt eten zet je m o m 8 uur aan. Ik zet 'm 's avonds aan en als ik ga werken weer uit (is het eten klaar) en dan 's avonds zet ik de pan even op het gas. Ik ben nog niet zover dat ik 'm aan laat als ik niet thuis benquote:Op woensdag 4 februari 2015 15:22 schreef Bramito het volgende:
Wij eten ongeveer 2 keer per week peulvruchten, dat is vrij standaard hier in Spanje. Wij hebben hier erg veel keus uit de gedroogde variant en in potten is de keus nogal beperkt. De gedroogde variant is ook veel lekkerder (IMHO). Ik maak het vaker, maar een schotel als "Fabada" of "Cocido" staat al gauw 4 uur te pruttelen en soms nog langer. Sowieso is het minimum echt 2 uur. Dat ga ik dus door de week niet doen. Toch wil ik vaker de gedroogde variant maken en daar lijkt de slowcooker een uitkomst.
Dat is geen eten, dat is schandalig!quote:Op woensdag 4 februari 2015 15:42 schreef TravelRose het volgende:
Wat ook lekker is uit de slow cooker: Mac & Cheese.
Elleboogmacaroni (ongekookt!) in de pot doen met melk, room, cheddarkaas en roomkaas. Na een uurtje of 2 even doorroeren en dan moet je het nog een half uurtje geven. Klein beetje peper erover en klaar is kees. De meest romige, heerlijke Mac & Cheese! Let op: machtig!
Net te laat voor mij. Ik heb sinds zondag de 5,7 liter. Hij heeft elke dag aangestaan, maar ik heb er wel last van dat ie eigenlijk te groot is. Wist niet dat ie minimaal.halfvol mmoest zijn. De butter chicken van gister vroeg, wegens te weinig, minimaal elk uur een roerbeurt.quote:Op woensdag 4 februari 2015 15:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Lijkt me perfect voor een slow cooker, eerlijk gezegd.
Misschien een tip voor de keuze van het formaat: het schijnt het beste te werken als de slow cooker toch wel zeker driekwart gevuld is. Dus ik zou kijken naar het volume dat het beste past bij de hoeveelheden die je meestal neemt en niet een extra grote kopen voor de paar keer dat je er liters bouillon in zou willen trekken.
Mijn aders doen al pijn als ik dit alleen al leesquote:Op woensdag 4 februari 2015 15:42 schreef TravelRose het volgende:
Elleboogmacaroni (ongekookt!) in de pot doen met melk, room, cheddarkaas en roomkaas.
Koelkast, Vriezer, Rijstkoker. Kan inprincipe alles wel bereiden. Grill zou ik ook graag hebben maar dan zeggen de stoppen plofquote:
Dat is ook mijn plan. Mevr V is er nog niet zo van overtuigd.quote:Op woensdag 4 februari 2015 16:13 schreef OMG het volgende:
Daarom hebben wij er ook 2. . Eentje van net iets meer dan 3.5 liter voor kleine beetjes, en 1 van 6+ liter voor grotere hoeveelheden. Die laatste is toch verrekte handig als er bezoek komt.
Dan geef je hem toch gewoon op haar verjaardag!quote:Op woensdag 4 februari 2015 19:41 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Dat is ook mijn plan. Mevr V is er nog niet zo van overtuigd.
Klinkt echt zoooo fout. Waarom zou je een kip 10 uur willen uitdrogen?quote:Op woensdag 4 februari 2015 18:40 schreef CrashO het volgende:
[..]
Koelkast, Vriezer, Rijstkoker. Kan inprincipe alles wel bereiden. Grill zou ik ook graag hebben maar dan zeggen de stoppen plof
Een paar proppen alu-folie op de bodem van de pan en dan een complete (ontdooide) diepvrieskip erop gaat ook prima. Huid verwijderen (anders krijg je kauwgom) en dan insmeren met kruiden en een uur of 10 op low erin. Geen olie of vocht toevoegen. Aan het einde heb je dan een centimeter aan vet/water op de bodem staan tussen de folie en een heerlijke kip erboven
Droogt niks uit hoorquote:Op woensdag 4 februari 2015 21:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klinkt echt zoooo fout. Waarom zou je een kip 10 uur willen uitdrogen?
Ik gebruik mijn slow cooker (ook de 5.7 l crock pot met timer) minimaal een keer per week voor peulvruchten. Gaat perfect. Kieper ze er in, niet naar kijken voor 6+ uur en klaar. Je moet er alleen voor zorgen dat er ruin voldoende water inzit, zodat 'ie niet droog komt te staan, aangezien de bonen aardig wat vocht opnemen. Voorweken scheelt aanzienlijk in hoe lang het duurt voor ze klaar zijn.quote:Op woensdag 4 februari 2015 12:57 schreef Bramito het volgende:
Heeft iemand ervaring met bouillon en peulvruchten?
Dat klinkt goed! Ik ben er wel uit dat ik de 4,7l nodig heb. Ik ga eens kijken of ze hem hier ook ergens in een winkel hebben.quote:Op woensdag 4 februari 2015 23:14 schreef Knitorian het volgende:
[..]
Ik gebruik mijn slow cooker (ook de 5.7 l crock pot met timer) minimaal een keer per week voor peulvruchten. Gaat perfect. Kieper ze er in, niet naar kijken voor 6+ uur en klaar. Je moet er alleen voor zorgen dat er ruin voldoende water inzit, zodat 'ie niet droog komt te staan, aangezien de bonen aardig wat vocht opnemen. Voorweken scheelt aanzienlijk in hoe lang het duurt voor ze klaar zijn.
Sommige bonen bevatten stofjes waar je ziek van kan worden en moeten dus echt minimaal tien minuten op hoog vuur gekookt worden. Dit is van toepassing op oa kidneys, en ik dacht ook soy maar dat weet ik niet meer zeker. Ik kook dit soort altijd even voor in een pannetje.
Boullion doe ik ook regelmatig. Botten en groenten er in met water, na acht uur ofzo even door de zeef en klaar.
opgeslagenquote:Op donderdag 5 februari 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
Ik heb zelf geen slowcooker, maar ik kwam net dit recept tegen en ik dacht: als ik een slwocooker had, zou ik dit vanavond gaan maken.
http://www.supergoldenbak(...)ese-pulled-beef.html
Opgeslagen!quote:Op donderdag 5 februari 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
Ik heb zelf geen slowcooker, maar ik kwam net dit recept tegen en ik dacht: als ik een slwocooker had, zou ik dit vanavond gaan maken.
http://www.supergoldenbak(...)ese-pulled-beef.html
Deze is in elk geval erg lekker en erg simpel en gebruik ik het vaakst:quote:Op donderdag 5 februari 2015 14:43 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Opgeslagen!
Ik heb deze ook een keer gemaakt. Was lekker, maar zou hem ook met zelfgemaakte barbecuesaus wel willen proberen. Had jij daar niet een goed recept voor?
Mooi!quote:Op donderdag 5 februari 2015 14:43 schreef minilot het volgende:
[..]
Deze is in elk geval erg lekker en erg simpel en gebruik ik het vaakst:
http://www.kayotic.nl/blog/easy-bbq-sauce
Ik maak 'm alleen zelf met zelfgemaakte tomatenketchup én zelfgemaakte zoete chilisaus, dus daar wordt -ie wat complexer van
Ja. Dat idee heb ik ook met die van mij. Vorige week een halfvolle pot die idd hard stond te bubbelen. Gister een vrij volle pot die af en toe eens bubbelde.quote:Op zondag 8 februari 2015 03:34 schreef Vanyel het volgende:
Vraagje. Mijn crockpot kookt behoorlijk hard als ie een tijd aan staat, ook op low. Ik heb gisteravond rendang opgezet. Nu, na een uur of zes, stond die knetterhard te koken (een stuk harder dan mijn kleinste pit) en was uiteraard geschift.
Lijkt me niet de bedoeling. Ik bedacht dat het misschien komt doordat ie niet vol genoeg is. Iemand ervaring daarmee?
Dit kan zeker kloppen, de schaal of pot moet minimaal voor de helft gevuld zijn, ideaal is om 'm driekwart te vullen. De mijne zit op dit moment driewkart vol en blubt, maar niet heel hard.quote:Op zondag 8 februari 2015 03:34 schreef Vanyel het volgende:
Vraagje. Mijn crockpot kookt behoorlijk hard als ie een tijd aan staat, ook op low. Ik heb gisteravond rendang opgezet. Nu, na een uur of zes, stond die knetterhard te koken (een stuk harder dan mijn kleinste pit) en was uiteraard geschift.
Lijkt me niet de bedoeling. Ik bedacht dat het misschien komt doordat ie niet vol genoeg is. Iemand ervaring daarmee?
Met 5,7 liter kost het me iets meer dan 2 of 3 avonden. Rendang met 2 kilo rund was al te weinig..quote:Op zondag 8 februari 2015 09:33 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Dit kan zeker kloppen, de schaal of pot moet minimaal voor de helft gevuld zijn, ideaal is om 'm driekwart te vullen. De mijne zit op dit moment driewkart vol en blubt, maar niet heel hard.
Mogelijk dat je de hoeveelheid eten dan teveel vind en niet in 1 of 2 avonden op kan, dan kun je dat wat overblijft gewoon invriezen voor een andere avond, zo doe ik het nu ook .
Mijn crockpot staat nu voor de eerste keer aan, m'n allereerste chili con carne gerecht uit de slowcooker!
Lienekien, bedoel je mij?quote:
Kan je aangeven hoeveel minder water? Ik heb geen idee hoeveel water er verdampt bij normale bereiding.quote:Op dinsdag 20 januari 2015 20:55 schreef Kaatje1 het volgende:
Minder water, omdat het vocht nauwelijks verdampt. Ik had wel de normale hoeveelheden aangehouden en dus ook het water en dat moest dus eigenlijk niet. Maar hij was wel erg lekker en daar gaat het natuurlijk om.
Normaal (pan op vuur) heb ik ca 3 liter water, de laatste keer in de slowcooker 2,5. Iets minder zou nog wel kunnen denk ik maar 2 liter zeker niet, da's echt te weinig.quote:Op zondag 8 februari 2015 14:45 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Kan je aangeven hoeveel minder water? Ik heb geen idee hoeveel water er verdampt bij normale bereiding.
Edit: je geeft het antwoord verderop al.. Maar misschien nog nieuwe inzichten?
Dank. Ik ga er vandaag ook eentje aanschaffen. De moderne keukenprins kan niet zonder zo'n ding.quote:Op zondag 8 februari 2015 15:03 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Normaal (pan op vuur) heb ik ca 3 liter water, de laatste keer in de slowcooker 2,5. Iets minder zou nog wel kunnen denk ik maar 2 liter zeker niet, da's echt te weinig.
Je zult er geen spijt van krijgen 👍 hier staan nu kippenpoten/water/kruiden op om daar morgen kippensoep van te maken. Mocht de griep alsnog toeslaan heb ik dat klaar 😉quote:Op zondag 8 februari 2015 15:09 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dank. Ik ga er vandaag ook eentje aanschaffen. De moderne keukenprins kan niet zonder zo'n ding.
Wat ik me net bedacht: het recept voor erwtensoep wat hier genoemd wordt is toch een slowcooker recept? Waarom staan daar dan de verkeerde/teleurstellende hoeveelheden vocht bij?
Edit: zojuist de Crock-Pot digitale slowcooker 5,7 liter rvs zwart besteld.
Afgelopen vrijdag gemaakt in mijn slowcooker en vond het tegenvallen. Althans, het is niet mijn ding (en dat als half chinees zijnde). Steranijs laat een te nadrukkelijke smaak achter. Gebruikte premium dark soy en chinese kook wijn (shaoxing). Vlees was wel mals en was kwa structuur wel ok. Wellicht vinden anderen het wel erg lekker. Toch thanks voor de link/tip!quote:Op donderdag 5 februari 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
Ik heb zelf geen slowcooker, maar ik kwam net dit recept tegen en ik dacht: als ik een slwocooker had, zou ik dit vanavond gaan maken.
http://www.supergoldenbak(...)ese-pulled-beef.html
Je ziet grijzige smurrie bovenop drijven. Die schep je er vanaf.quote:Op zondag 8 februari 2015 22:59 schreef bl_henkie2 het volgende:
Soms staat er bij een erwtensoep recept dat je de schuim af moet scheppen. Is dat nodig en waarom doe je dat sowieso?
Zucht.. ja, dat weet ik, maar waarom?quote:Op zondag 8 februari 2015 23:20 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je ziet grijzige smurrie bovenop drijven. Die schep je er vanaf.
Omdat het smerige meuk is.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 21:13 schreef bl_henkie2 het volgende:
[..]
Zucht.. ja, dat weet ik, maar waarom?
Ik bedoel dat je het in je haar kunt smeren.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 21:23 schreef bl_henkie2 het volgende:
[..]
Je bedoel dat het vies smaakt?
Het smaakt wat bitter. Je zult er zeker niet ziek van worden, zijn eiwitten (vlg google). Maar in de slowcooker zie ik t na 10 uur niet meer terug zoals in een normale pan.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 21:23 schreef bl_henkie2 het volgende:
[..]
Je bedoel dat het vies smaakt?
Dank je, dat was het antwoord dat ik zocht, want in Lienekien's recept wordt het ook niet opgeschept.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 22:07 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Het smaakt wat bitter. Je zult er zeker niet ziek van worden, zijn eiwitten (vlg google). Maar in de slowcooker zie ik t na 10 uur niet meer terug zoals in een normale pan.
Ik heb hem inmiddels binnen en ga er zaterdag mee aan de slag. De eerste keer wil ik er wel even bijzijn voordat hij door de weeks in zijn eentje aan de slag moet.quote:Op zondag 8 februari 2015 15:43 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Je zult er geen spijt van krijgen 👍 hier staan nu kippenpoten/water/kruiden op om daar morgen kippensoep van te maken. Mocht de griep alsnog toeslaan heb ik dat klaar 😉
Vwb de erwtensoep, daarvoor heb ik mijn eigen vertrouwde recept gebruikt, vandaar dat er wat aanpassingen nodig zijn, zoal vocht dat niet/nauwelijks verdampt.
Het zijn gestolde eiwitten uit het vlees, die vooral vrijkomen in kokend water. Met de slowcooker heb je daar nauwelijks last van schat ik zo.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 22:22 schreef bl_henkie2 het volgende:
[..]
Dank je, dat was het antwoord dat ik zocht, want in Lienekien's recept wordt het ook niet opgeschept.
https://marksprikbord.wor(...)p-uit-de-slowcooker/
Ik had het een klein beetje. Heb het er wel afgeschept.quote:Op donderdag 12 februari 2015 18:32 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het zijn gestolde eiwitten uit het vlees, die vooral vrijkomen in kokend water. Met de slowcooker heb je daar nauwelijks last van schat ik zo.
Nee, niet gedaan omdat t eigenlijk op gevoel is gegaan zoals ik altijd pastasaus maak. Sucadelappen in de cooker, ui, blikjes met stukjes tomaat (omdat de verse nu niet zo vol van smaak zijn), flink wat knoflook, oregano, stuk spek (dat later weer eruitgehaald) laurier, gedroogde chilipepers, stukje wortel peperkorrels en nog wat kruiden en een pakje passata en ik geloof zo'n 8 uur op laag gezet. Daarna nog wat bouillonpoeder en kruiden voor iets meer pit. Niets vooraf aangebraden of zo en alleen het vlees later fijngsneden.quote:Op donderdag 12 februari 2015 19:27 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb tot nu toe recepten nog maar één keer gemaakt. Ze zijn alle goed gelukt. Deze vond ik het lekkerst: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/, al is dat ook gewoon dankzij het recept met alle verse ingrediënten. Heeft goed vijf uur in de slow cooker gezeten, daarna nog wel in de braadpan op het vuur om de saus in te koken.
Kaatje, heb jij al een linkje gepost naar jouw pastarecept?
quote:Op donderdag 12 februari 2015 19:40 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nee, niet gedaan omdat t eigenlijk op gevoel is gegaan zoals ik altijd pastasaus maak. Sucadelappen in de cooker, ui, blikjes met stukjes tomaat (omdat de verse nu niet zo vol van smaak zijn), flink wat knoflook, oregano, stuk spek (dat later weer eruitgehaald) laurier, gedroogde chilipepers, stukje wortel peperkorrels en nog wat kruiden en een pakje passata en ik geloof zo'n 8 uur op laag gezet. Daarna nog wat bouillonpoeder en kruiden voor iets meer pit. Niets vooraf aangebraden of zo en alleen het vlees later fijngsneden.
Heel erg ja 😉 en ik had ook nog eens ruim 2 liter, kan nog even vooruit 😄quote:
Ik heb hem ook en ben als eerste gerecht (as we speak) stoofvlees aan het maken.quote:Op woensdag 4 februari 2015 23:14 schreef Knitorian het volgende:
[..]
Ik gebruik mijn slow cooker (ook de 5.7 l crock pot met timer) minimaal een keer per week voor peulvruchten. Gaat perfect. Kieper ze er in, niet naar kijken voor 6+ uur en klaar.
Brandgevaar is hetzelfde als met andere elektrische apparaten (hoop ik)..quote:Op zondag 15 februari 2015 17:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Zijn er hier mensen die hem wel aanzetten als ze gaan werken? Dat zou de enige reden zijn om er eentje te kopen voor me. Ik wil er graag een hebben om 2 keer per week eens aan te zetten tijdens mijn werkdag, omdat ik niet altijd zin heb erna nog te koken.
Als ik vrij ben dan kook ik liever zelf uitgebreid, dus dan zou ik hem niet gebruiken. Ik weet dat het aanzetten als je werken bent moet kunnen, maar hoe zit het met brandgevaar oid? Ik heb 3 honden en ik zou natuurlijk niet willen dat ze iets overkomt door een slowcooker
dquote:Op zondag 15 februari 2015 17:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Zijn er hier mensen die hem wel aanzetten als ze gaan werken? Dat zou de enige reden zijn om er eentje te kopen voor me. Ik wil er graag een hebben om 2 keer per week eens aan te zetten tijdens mijn werkdag, omdat ik niet altijd zin heb erna nog te koken.
Als ik vrij ben dan kook ik liever zelf uitgebreid, dus dan zou ik hem niet gebruiken. Ik weet dat het aanzetten als je werken bent moet kunnen, maar hoe zit het met brandgevaar oid? Ik heb 3 honden en ik zou natuurlijk niet willen dat ze iets overkomt door een slowcooker
Dit heb ik ook geconstateerd en het is rete-irritant.quote:Op zondag 8 februari 2015 14:12 schreef KillerBee4ever het volgende:
Nu, na een kleine 6 uur in gebruik, vind ik het 'bubbelen' toch ook wel wat heftig gaan.
Toch maar eens op gegoogled en vond (o.a.) dit: http://chowhound.chow.com/topics/927379?page=3 (in Engels, lees ook vooral alle reacties eronder).
Het blijkt dus dat de temperaturen van nieuwere slowcookers (gefabriceerd vanaf ą 2010) zijn aangepast (verhoogd) aan nieuwe regels omtrent voedselveiligheid. Mja, hierdoor gaan ze wel compleet voorbij aan het nut van het concept slow cooken... .
Bij mij op het toilet. Maar serieus?quote:Op zondag 15 februari 2015 20:23 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
d
Ik ga wel even de deur uit maar aanzetten en 10 uur later pas thuiskomen durf ik (nog) niet aan.
De buitenkant is best heet en ik heb twee katten die ook wel, al mogen ze t niet, op het aanrecht springen. Bij mij staat hij vaak 's nachts aan en dan op de stenen vloer in de badkamer.
Ik heb zelf dit gevonden: http://www.codlo.com/ (alhoewel ik het ding aardig aan de prijs vind, voor een 'temperatuur regelaar'), is alleen te gebruiken op analoge slowcookers btw.quote:Op zondag 15 februari 2015 20:31 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dit heb ik ook geconstateerd en het is rete-irritant.
De volgende keer dat ik iets maak doe ik de vleesthermometer erin om eens te kijken hoeveel te hard het gaat. Maar op low is ie m.i. een graadje of 15 te heet.
Ik ga eens kijken voor een tweak om dat te repareren.
Badkamer is de enige ruimte waar de katten niet komen. Als het ding overdag aanstaat dan gewoon op t aanrecht, ook als ik even weg ben.quote:Op zondag 15 februari 2015 20:33 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Bij mij op het toilet. Maar serieus?
Mijn eerste indruk is dat dat een bullshit-ding is. Met z'n kekke displayquote:Op zondag 15 februari 2015 21:34 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Ik heb zelf dit gevonden: http://www.codlo.com/ (alhoewel ik het ding aardig aan de prijs vind, voor een 'temperatuur regelaar'), is alleen te gebruiken op analoge slowcookers btw.
Ik heb mijn slowcooker vandaag voor de 2e keer gebruikt (vorig weekend voor het eerst) en beide gerechten zijn niet mislukt door de te heet wordende slowcooker (it's a feature, not a bug! ).
Maar ik kan me wel voorstellen dat als je zuivel producten gebruikt, of kokosmelk e.d., dat dit zou kunnen gaan schiften, als gevolg hiervan.
Hoe dan ook, vond ik het eigenlijk ook best een vervelende constatering .
Vandaag rendang in mijn crock gemaakt met kokosmelk en had nergens last van. Misschien heb ik nog zo'n "oude" dan (hij bubbelde ook amper, zoals gewenst). Als is hij pas iets van een jaar oud.quote:Op zondag 15 februari 2015 21:34 schreef KillerBee4ever het volgende:
Maar ik kan me wel voorstellen dat als je zuivel producten gebruikt, of kokosmelk e.d., dat dit zou kunnen gaan schiften, als gevolg hiervan.
Sinds ik las over plotseling brekende keramieken potten bij sommige modellen van Crockpot, durf ik dit ook niet meer . Maar ikzelf vind dit niet heel onoverkomelijk, ik ben meestal toch thuis als ie aanstaat en vind het toch ook wat eng om apparaten aan te laten staan, als er niemand thuis is.quote:Op zondag 15 februari 2015 21:48 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
En het grote nadeel van de te hoge temperaturen is dat je hem dan niet met de volle "peace of mind" zijn ding kan laten doen, terwijl je afwezig bent. Dat is mijn grootste teleurstelling.
Ik zie dat je een originele crockpot hebt. Ik vraag me af of dit probleem ook geldt voor niet-Amerikaanse slow cookers. Ik heb zelf de ervaring niet bij mijn Engelse slow cooker.quote:Op zondag 8 februari 2015 14:12 schreef KillerBee4ever het volgende:
Nu, na een kleine 6 uur in gebruik, vind ik het 'bubbelen' toch ook wel wat heftig gaan.
Toch maar eens op gegoogled en vond (o.a.) dit: http://chowhound.chow.com/topics/927379?page=3 (in Engels, lees ook vooral alle reacties eronder).
Het blijkt dus dat de temperaturen van nieuwere slowcookers (gefabriceerd vanaf ą 2010) zijn aangepast (verhoogd) aan nieuwe regels omtrent voedselveiligheid. Mja, hierdoor gaan ze wel compleet voorbij aan het nut van het concept slow cooken... .
ja ik. zeker twee keer per week gooi ik er smorgens van alles in en als ik dan thuis kom kan ik gelijk eten. Vind het een werelduitvindingquote:Op zondag 15 februari 2015 17:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Zijn er hier mensen die hem wel aanzetten als ze gaan werken? Dat zou de enige reden zijn om er eentje te kopen voor me. Ik wil er graag een hebben om 2 keer per week eens aan te zetten tijdens mijn werkdag, omdat ik niet altijd zin heb erna nog te koken.
Als ik vrij ben dan kook ik liever zelf uitgebreid, dus dan zou ik hem niet gebruiken. Ik weet dat het aanzetten als je werken bent moet kunnen, maar hoe zit het met brandgevaar oid? Ik heb 3 honden en ik zou natuurlijk niet willen dat ze iets overkomt door een slowcooker
Ik ben wel erg benieuwd naar de stabiele temperaturen op high, low, warm. Hoop dat er ergens 80 graden is, beste temp voor stoofvlees.quote:Op maandag 16 februari 2015 10:13 schreef Vanyel het volgende:
Vandaag testje doen, ik ben thuis.
Heel koud spul in de 5,7 liter, goed vol (veel water want bouillon).
Na 2u op high is ie volgens mijn ikeathermometer 67 graden. Opwarmen is dus in elk geval redelijk slow. Nu op low gezet, kijken hoe het verder gaat.
Ik heb idd een Crockpot. Ik heb bij enkele modellen van dit merk reviews gelezen (o.a. op Amazon.co.uk en .com), waarbij dit voor kan komen, helaas ook bij het model dat ik heb (nextgen 5,7L).quote:Op maandag 16 februari 2015 06:31 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik zie dat je een originele crockpot hebt. Ik vraag me af of dit probleem ook geldt voor niet-Amerikaanse slow cookers. Ik heb zelf de ervaring niet bij mijn Engelse slow cooker.
In retrospectief zou ik gaan voor een traploos regelbare temperatuur. Maar dat is dan voor de volgende.quote:Op maandag 16 februari 2015 18:25 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Ik heb voor deze slowcooker, middels een flinke korting, zo weinig betaald, dat ik eraan denk om er een kleiner formaat bij te kopen. Ik denk dat ik dan ook voor een Engels merk ga (ik denk een Russell Hobbs). Ik ben dan natuurlijk vooral benieuwd hoe hard (of zacht) deze dan bubbelt
En? Al resultaten?quote:Op maandag 16 februari 2015 10:13 schreef Vanyel het volgende:
Vandaag testje doen, ik ben thuis.
Heel koud spul in de 5,7 liter, goed vol (veel water want bouillon).
Na 2u op high is ie volgens mijn ikeathermometer 67 graden. Opwarmen is dus in elk geval redelijk slow. Nu op low gezet, kijken hoe het verder gaat.
Heb jij ook klachten dan, over die van jou? Ik herken dat iig nig niet, dat hij op de kage stand te hard gaat.quote:Op maandag 16 februari 2015 18:28 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
In retrospectief zou ik gaan voor een traploos regelbare temperatuur. Maar dat is dan voor de volgende.
Nou ja klachten. Ik heb chili gemaakt en die was uitstekend. Maar ja dat gaat met gehakt, daar is weinig aan te verpesten. Het stoofvlees was te droog omdat de stand low (pot +- 70% vol) volgens mij veel harder gaat dan de ideale 80 graden. Misschien dat de stand warm dat wel doet, daarom ben ik benieuwd naar de metingen van Vanyel.quote:Op maandag 16 februari 2015 18:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Heb jij ook klachten dan, over die van jou? Ik herken dat iig nig niet, dat hij op de kage stand te hard gaat.
Overigens warm ik hem voor en gaan de spullen er warm in. Volgens mij heb je 'm dan sneller op de gewenste temperatuur.
Hebben jullie dezelfde?quote:Op maandag 16 februari 2015 18:46 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Nou ja klachten. Ik heb chili gemaakt en die was uitstekend. Maar ja dat gaat met gehakt, daar is weinig aan te verpesten. Het stoofvlees was te droog omdat de stand low (pot +- 70% vol) volgens mij veel harder gaat dan de ideale 80 graden. Misschien dat de stand warm dat wel doet, daarom ben ik benieuwd naar de metingen van Vanyel.
Ik maak nog geen aantekeningen.quote:Op maandag 16 februari 2015 18:50 schreef Bart2002 het volgende:
Volgens mij wel.
http://www.kookwinkel.nl/(...)GD58MCFTDHtAod9w0AsQ
Ze zegt dat ook in #116.
Euh, bedoel je dan analoog? In dat geval ben ik dat idd ook van planquote:Op maandag 16 februari 2015 18:28 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
In retrospectief zou ik gaan voor een traploos regelbare temperatuur. Maar dat is dan voor de volgende.
quote:Op maandag 16 februari 2015 18:54 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik maak nog geen aantekeningen.
Dat maakt me niet uit. Als ie maar precies op 80 graden ingesteld kan worden.quote:Op maandag 16 februari 2015 19:03 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Euh, bedoel je dan analoog? In dat geval ben ik dat idd ook van plan
[..]
Had hem even teruggezocht. Ik wist het niet zeker meer.quote:Op maandag 16 februari 2015 18:54 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik maak nog geen aantekeningen.
Het stoofvlees was verder geweldig hoor en ik geef nu de schuld aan de te hoge temperatuur, maar helemaal zeker is dat niet. Je kan gewoon pech hebben met stoofvlees. Maar stoofvlees moet af en toe een "blubje" geven. Ook nog een tijdje op warm geprobeerd maar dat ging m.i. weer te langzaam.quote:Op maandag 16 februari 2015 19:14 schreef KillerBee4ever het volgende:
Voor a.s. woensdag heb ik een stuk procureur in de aanslag liggen om pulled pork van te maken, hier zit behoorlijk wat vet in (haal ik er naderhand zoveel mogelijk uit), dus ik hoop dat m'n crock dit niet verkloot
Niet zo netjes onderzocht als jij zou willen, ik probeerde ook nog mijn eten goed te krijgen. En volgens mij is de thermometer een beetje dol. Maar:quote:Op maandag 16 februari 2015 18:29 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
En? Al resultaten?
Ik wil je niet opjagen...
Dank u Dr. Vanyel.quote:Op maandag 16 februari 2015 21:02 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Niet zo netjes onderzocht als jij zou willen, ik probeerde ook nog mijn eten goed te krijgen. En volgens mij is de thermometer een beetje dol. Maar:
H 2u: 67
L 1u: 78
L 1u: 95
L 1u: 95 maar dan met ontzettend veel bubbels en bellen, dus klopt ws niet
W 1u: 90
W 1u: 85
Toen heb ik m weer op L gezet omdat ik niet wilde dat ie nog veel meer zou zakken voor de bouillon.
Ik heb er rendang en butter chicken in gehad die allebei te hard gingen dus regelmatig geroerd werden, maar wel allebei knettermals werden. Dus wel irritant, niet taai.
Klinkt heerlijk! Hoe lang heb je 'm aangehad?quote:Op dinsdag 17 februari 2015 10:04 schreef Gaoxing het volgende:
Dat mis ik dus inderdaad: die van mij kan niet op het fornuis. Dat zou handig zijn
Ik heb trouwens laatst lamsschenkels gemaakt. Veel ui, wat knoflook, passata en bouillon en het was helemaal geweldig. De restjes maakten een paar dagen later ook nog eens een perfect Shepherd's Pie.
Volgens mij heb ik 'm voor 8 uur aangezet, rond 16:15 in een pan om in te koken, en om 17:15 eruit (ja, vroege maaltijden als allebei de kinderen moeten sporten ).quote:Op dinsdag 17 februari 2015 10:33 schreef Kaatje1 het volgende:
Klinkt heerlijk! Hoe lang heb je 'm aangehad?
Lokquotequote:
Werkt.quote:Op woensdag 18 februari 2015 15:00 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Lokquote
Andere pan, kip ui knof aangebakken op het fornuis. Passata en gepelde tomaten erbij. 3,5u op low 82 graden.
4,5u op low 83 graden.
Beide aan de rand gemeten. Middenin is deze minder warm.
Ideaal dingetje voor o.a. stoofvlees dus. Bedankt voor de metingen weer.quote:Op woensdag 18 februari 2015 17:38 schreef Vanyel het volgende:
En na 7 uur 85 graden aan de rand, 80 in het midden.
Maar hoe kan je saus nou van dik naar waterig gaan?quote:
Groenten e.d. kunnen vocht gaan los laten en saus kan schiftenquote:Op donderdag 19 februari 2015 19:15 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Maar hoe kan je saus nou van dik naar waterig gaan?
Het idee is volgens mij juist dat het in principe vrij waterig blijft, tenzij er ingrediënten meekoken die de saus dikker maken. Inkoken gebeurt dus niet. Ik heb daarom laatst bij de rendang het gerecht afgemaakt in de braadpan om de saus wel in te koken.
Zacht en lekkerquote:Op donderdag 19 februari 2015 19:06 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ideaal dingetje voor o.a. stoofvlees dus. Bedankt voor de metingen weer.
Hoe was de kip?
Het lijkt erop dat de saus (over welke saus hebben we het hier b.v.?) weer uit elkaar valt in zijn oorspronkelijke componenten. (edit: wat Molo beter beschrijft als zijnde "schiften") Dat kan door te koken en/of niet de juiste verhoudingen.quote:Op donderdag 19 februari 2015 18:04 schreef tralalala het volgende:
Ik vraag mij af wat ik fout doe, bij bijna elk gerecht die ik tot nu toe geprobeerd hebt ruikt en smaakt het echt super de eerste 3-4 uur op low, de laatste 2 uur verdwijnt de lekkere geur en veranderd de structuur van bijvoorbeeld sauzen van dik naar waterige minder smaakvolle zooi.
Gaat het dan gewoon te hard of zo? Heb zelf de Crock Pot (CR507) en moet wel zeggen dat ik het aan de zijkanten behoorlijk hard vind koken, maar ik heb geen vergelijkingsmateriaal.
En aangezien er hier meer geklaagd wordt over de Crock Pot...
Of zijn het gewoon mijn matige kookkunsten ?
Hoe krijg je dat voor elkaar? Lijkt me een hele basic chili...quote:Op donderdag 19 februari 2015 19:55 schreef tralalala het volgende:
Deze heb ik ook gemaakt maar weggegooid omdat het zo smerig was.
Da's volgens mij de chili die ik heb gepost. Was prima.quote:Op donderdag 19 februari 2015 19:55 schreef tralalala het volgende:
Dank mensen, ik zal eens kijken
Ging vandaag overigens over dit recept, was toch wel héél lekker.
Deze heb ik ook gemaakt maar weggegooid omdat het zo smerig was.
Bovenste.quote:Op donderdag 19 februari 2015 22:43 schreef Bart2002 het volgende:
Pomtiedom, wat was ook alweer precies de Indische schotel?
quote:Op donderdag 19 februari 2015 19:55 schreef tralalala het volgende:
Dank mensen, ik zal eens kijken
Ging vandaag overigens over dit recept, was toch wel héél lekker.
Deze heb ik ook gemaakt maar weggegooid omdat het zo smerig was.
Welke?quote:Op donderdag 19 februari 2015 22:22 schreef Kaatje1 het volgende:
Tralala, de indische schotel staat dit weekend bij mij op t programma. Ik heb trouwens (🙀) nog een slowcooker besteld, een kleinere dit keer. De grote vind ik heel fijn voor soepen en voor grotere porties maar een kleinere erbij leek me wel handig, ook voor evt desserts, en bij fonq was er een aanbieding.
Ikke ook. Kijkshop, 35 euro.quote:Op donderdag 19 februari 2015 23:19 schreef Kaatje1 het volgende:
Deze: http://www.fonq.nl/produc(...)ker-cook-home/81452/
Volgens mij zijn er meer hier die deze hebben.😊
Hoe heet die groep precies?quote:Op vrijdag 20 februari 2015 10:50 schreef Kaatje1 het volgende:
Wauw...op facebook net een "slowcookers" groep ontdekt....zo veel heerlijke recepten, getest en prima bevonden door deze cookers.
De fudge ga ik binnenkort ook eens proberen
Nou, iedereen dan graag massaal naar Facebook.quote:
Hahaha. Ok. Gevondenquote:
Dat is op zich prima. Je gerecht moet gedurende het slowcooken wel genoeg vocht bevatten. Je kunt het laten inkoken op het vuur en ik lees ook dat mensen bijv. het laatste (half) uur de deksel van de cooker laten.quote:Op maandag 23 februari 2015 23:51 schreef Anosmie het volgende:
Yes, een slowcookertopic!
Ik heb net een Russel Hobbs van 3,5 liter gekocht (kijkshop inderdaad) en mn eerste gerecht was de pittige Indische stoof.
Gewoon goddelijk!
Ik moet nog wel even met de vochtverhoudingen experimenteren want na het volgen van het originele recept bleef het erg.. drassig? Ik heb het uiteindelijk in een pan laten inkoken.
Chicken & dumplings.quote:Op dinsdag 24 februari 2015 17:10 schreef PdeHoog het volgende:
Iemand hier ervaring met kippepoten in de slowcooker? Lekkere recepten?
Dat trekt me niet zo eigenlijkquote:
Arroz con pollo?quote:
Niet helemaal slowcookerig he Maar wel interessant btw Voor vrijdag helaas geen optie. Dan moet het overdag kunnen pruttelen en moet ik er niets aan hoeven doen. Moet werken en zo.quote:
Kip kan daarin toch vast in bouillon garen? Daarna rijst fixen en gerecht afmakenquote:Op dinsdag 24 februari 2015 21:31 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Niet helemaal slowcookerig he Maar wel interessant btw Voor vrijdag helaas geen optie. Dan moet het overdag kunnen pruttelen en moet ik er niets aan hoeven doen. Moet werken en zo.
Ik zal eens kijkenquote:Op dinsdag 24 februari 2015 22:14 schreef Kaatje1 het volgende:
In de bestanden van de facebook pagina van De slowcooker staan ook heel veel kiprecepten,
Klinkt ok, maar denk niet dat het in smaak gaat vallen bij het bezoek Hebben het niet zo op oostersquote:Op dinsdag 24 februari 2015 21:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Kip kan daarin toch vast in bouillon garen? Daarna rijst fixen en gerecht afmaken
Pittige kip, in ketjap enzo dan?
Mijn basic recept van (veel) sambal badjak, ketjap manis, knoflook, olie, zout, peper en kemirinotenpasta werkt altijd prima om kip in te stoven, kan met wat meer vocht vast ook in de slowcooker
Kip, fles matige balsamicoazijn, zout, peper en kippenbouillon in slowcooker. Slowcooker aan en resultaat serveren bij pasta met simpele tomatensaus (warme passata) en basilicum. Slokje olijfolie erover en klaarquote:Op dinsdag 24 februari 2015 22:29 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Klinkt ok, maar denk niet dat het in smaak gaat vallen bij het bezoek Hebben het niet zo op oosters
Die ga ik onthouden Klinkt goedquote:Op dinsdag 24 februari 2015 22:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Kio, fles matige balsamicoazijn, zout, peper en kippenbouillon in slowcooker. Slowcooker aan en resultaat serveren bij pasta met simpele tomatensaus (warme passata) en basilicum. Slokje olijfolie erover en klaar
Ben nog een echte fb maagd (gisteren geregistreerd) , ik heb me gisteren aangemeld bij de slowcookers groep, maar ben nog niet 'toegelaten', hoe lang duurt dit meestal? (dit is misschien een ietwat oneerlijke vraag gezien de vakantietijd).quote:Op dinsdag 24 februari 2015 22:14 schreef Kaatje1 het volgende:
In de bestanden van de facebook pagina van De slowcooker staan ook heel veel kiprecepten,
Zo te zien heb ik een ander boekje van crockpot, jouw recept staat niet in mijn boekje (pag. 25 is bij mij ook in het Duits ).quote:Op zaterdag 28 februari 2015 15:59 schreef Bart2002 het volgende:
Als je het boekje nog hebt, snap jij het?
Dank. Hij lukt wel erg goed, met een fijne saus. Het maakt natuurlijk allemaal niet zo veel uit, het komt wel goed. Maar ik haat recepten die niet kloppen. Veel te slordig vaak. Zoals ingrediënten in de lijst die in de beschrijving nooit meer terugkomen of andersom. Maar dat is meer iets voor KLB.quote:Op zaterdag 28 februari 2015 16:10 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Zo te zien heb ik een ander boekje van crockpot, jouw recept staat niet in mijn boekje (pag. 25 is bij mij ook in het Duits ).
Ik zou bijna denken: 4 uur op hoog ķf 10 uur op laag, maar dit lijkt me voor kip wat aan de lange kant (in beide gevallen), eerlijk gezegd. Ik zou het echt niet weten Bart... .
Welke? En wat heb je al gemaakt?quote:Op zaterdag 28 februari 2015 16:30 schreef boem-dikkie het volgende:
Ook zo'n crockpot in huis sinds een week.
Enig idee wat er niet goed aan was? Ik wil eigenlijk de volgende keer chorizo of een pittige salami laten meepruttelen.quote:Op zaterdag 28 februari 2015 17:19 schreef Molo het volgende:
Ik had worst in tomatensaus met sucuk erin gedaan van de week, weggegooid want niet te kanen.
Zit nu simpel rundergehakt met rendang kruidenpasta (a la robinook), kemirinoten en kokosmelk in. Hoeft niet zo lang en is simpel, maar hopelijk lekker
Zo'n standaard Crockpot, bij de Bijenkorf gekocht.quote:Op zaterdag 28 februari 2015 16:52 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Welke? En wat heb je al gemaakt?
Oooh, dit ga ik ook maken! Hoeveel uur in de slowcooker?quote:Op woensdag 4 maart 2015 11:11 schreef Molo het volgende:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/
Vlees als het klaar is eruit scheppen en vocht laten indikken voor je het weer samenvoegt.
quote:
Bij mij zat het er tijdens mijn werk in, uur of 11 op laag.quote:Op woensdag 4 maart 2015 11:22 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Oooh, dit ga ik ook maken! Hoeveel uur in de slowcooker?
Dank!!quote:Op woensdag 4 maart 2015 11:11 schreef Molo het volgende:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/
Vlees als het klaar is eruit scheppen en vocht laten indikken voor je het weer samenvoegt.
Ik hevel de hele boel over naar een pan en laat het daarin, samen met het vlees, indikken. Mijn slowcooker is ander te slowquote:Op woensdag 4 maart 2015 11:11 schreef Molo het volgende:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/
Vlees als het klaar is eruit scheppen en vocht laten indikken voor je het weer samenvoegt.
Ik vind t met santen wel minder lekker dan met kokosmelkquote:Op woensdag 4 maart 2015 12:05 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
Ik hevel de hele boel over naar een pan en laat het daarin, samen met het vlees, indikken. Mijn slowcooker is ander te slow
En ja, Robins recept voor rendang is perfect
Ha, eerlijk gezegd heb ik het nog nooit met santen gemaakt, omdat we dat hier niet voorhanden hebben. Dus dat zou kunnenquote:Op woensdag 4 maart 2015 13:50 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik vind t met santen wel minder lekker dan met kokosmelk
Dat begon bij mij wat aan te fikken merkte ik, dus toen heb ik toch nog snel het vlees er maar uitgescheptquote:Op woensdag 4 maart 2015 12:05 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
Ik hevel de hele boel over naar een pan en laat het daarin, samen met het vlees, indikken. Mijn slowcooker is ander te slow
En ja, Robins recept voor rendang is perfect
Brood?quote:Op woensdag 4 maart 2015 13:44 schreef boem-dikkie het volgende:
Vriendin heeft brood proberen te maken in de Crockpot, grandioos mislukt.
De spareribs waren wel geniaal.
Met water. Ze hadden net de literpakken uit het assortiment gehaald bij mijn Jumbo.quote:
Literpakken kokosmelk? Bij een supermarkt? Huh?quote:Op woensdag 4 maart 2015 15:16 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Met water. Ze hadden net de literpakken uit het assortiment gehaald bij mijn Jumbo.
Wat Molo zegt. Bij de jumbo kan zomaar opeens alles liggen.quote:Op zondag 8 maart 2015 21:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Literpakken kokosmelk? Bij een supermarkt? Huh?
Je bedoelt toch niet kokoswater he?
Ja daar moet je echt langs lezen. Inderdaad heel erg, maar wel veel lekkere recepten!!quote:Op zaterdag 11 april 2015 15:34 schreef renwan het volgende:
Hier ook interesse in een slowcooker dus heb me aangemeld bij die facebook groep.
Maar wat een huisvrouwetjes zitten daar zeg, iets in de "slowie" doen, m'n ventje, de kids. Manmanman
Hij is inderdaad erg, zelfs voor mij als huisvrouw zijnde. En er komen regelmatig recepten langs waarvan ik denk dat we het maar even niet gaan maken. Maar er is ook veel bruikbaarquote:Op zaterdag 11 april 2015 15:34 schreef renwan het volgende:
Hier ook interesse in een slowcooker dus heb me aangemeld bij die facebook groep.
Maar wat een huisvrouwetjes zitten daar zeg, iets in de "slowie" doen, m'n ventje, de kids. Manmanman
Oe dat ziet er goed uit!quote:Op vrijdag 3 april 2015 19:38 schreef Dragonberry het volgende:
Vandaag rendang gemaakt in de slowcooker. Wel een simpelere dan die van Robin ik maak een pasta van sereh, laos, koenjit, ketoembar, ui en sambal. Dit met wat gebakken kokosrasp en een blik kokosmelk bij het rundvlees in de cooker. Dit heeft vandaag 9 uur op high gestaan.
[ afbeelding ]
Van sommige dingen denk ik ook, waarom zou je dat in een slowcooker maken als het ook net zo makkelijk in de pan of oven kan?quote:Op zaterdag 11 april 2015 18:34 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
Hij is inderdaad erg, zelfs voor mij als huisvrouw zijnde. En er komen regelmatig recepten langs waarvan ik denk dat we het maar even niet gaan maken. Maar er is ook veel bruikbaar
Dat is vaak een lasagna van tortillas he. Hihihi (<- daar krijg ik moordneigingen van ).quote:Op zaterdag 11 april 2015 18:48 schreef renwan het volgende:
Van sommige dingen denk ik ook, waarom zou je dat in een slowcooker maken als het ook net zo makkelijk in de pan of oven kan?
Lasagne uit de slowcooker, ik zie het voordeel echt niet
Recept ergens vandaan. Het zou moeten kunnen blijkbaar.quote:Op woensdag 4 maart 2015 14:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Brood?
Hoe kwam ze daar in godesnaam bij?
Gebruik je niet van die maatlepels?quote:Op zondag 12 april 2015 11:25 schreef RabbitHeart het volgende:
Ik had laatst deze gemaakt: http://allrecipes.co.uk/recipe/17202/slow-cooker-butter-chicken.aspx?o_is=Hub_TopRecipe_1
De eerste keer had ik light kokosmelk gebruikt en bleef hij te dun, ook had ik niet genoeg kruiden gebruikt. Bij 1 tsp moet je toch denken aan een flinke theelepel.
Wat voor curry paste heb je gebruikt? En had je ook tandoori masala?quote:Op zondag 12 april 2015 11:29 schreef RabbitHeart het volgende:
Nee, die heb ik niet. Misschien toch maar aanschaffen .
Ik woon in het VK, had Bart's Butter Chicken Curry paste gebruikt, en ook tandoori masala. Ik weet niet hoe goed die ingrediënten in Nederland te krijgen zijn?quote:Op zondag 12 april 2015 11:30 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat voor curry paste heb je gebruikt? En had je ook tandoori masala?
Ziet er wel goed uit!
That's cheating.quote:Op zondag 12 april 2015 11:33 schreef RabbitHeart het volgende:
[..]
Ik woon in het VK, had Bart's Butter Chicken Curry paste gebruikt, en ook tandoori masala. Ik weet niet hoe goed die ingrediënten in Nederland te krijgen zijn?
Sorry .quote:
Hoe het met inductie zit weet ik niet, maar een tijdje geleden heb ik een artikel gelezen dat 1 uur oven qua energieverbruik gelijk stond aan 8 uur slowcooker.quote:Op zaterdag 25 april 2015 22:23 schreef Sorella het volgende:
Als die pan in 8 uur net zoveel energie verbruikt als inductie in 8 uur dan blijf ik gewoon alles in mijn pan gooien en bespaar ik me eurootjes, maar is het energie verbruik veel minder dan is het iets om over na te denken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |