abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 4 februari 2015 @ 23:14:36 #101
440386 Knitorian
Stitching through Time
pi_149375069
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 12:57 schreef Bramito het volgende:
Heeft iemand ervaring met bouillon en peulvruchten?
Ik gebruik mijn slow cooker (ook de 5.7 l crock pot met timer) minimaal een keer per week voor peulvruchten. Gaat perfect. Kieper ze er in, niet naar kijken voor 6+ uur en klaar. Je moet er alleen voor zorgen dat er ruin voldoende water inzit, zodat 'ie niet droog komt te staan, aangezien de bonen aardig wat vocht opnemen. Voorweken scheelt aanzienlijk in hoe lang het duurt voor ze klaar zijn.

Sommige bonen bevatten stofjes waar je ziek van kan worden en moeten dus echt minimaal tien minuten op hoog vuur gekookt worden. Dit is van toepassing op oa kidneys, en ik dacht ook soy maar dat weet ik niet meer zeker. Ik kook dit soort altijd even voor in een pannetje.

Boullion doe ik ook regelmatig. Botten en groenten er in met water, na acht uur ofzo even door de zeef en klaar.
  donderdag 5 februari 2015 @ 12:09:20 #102
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_149384113
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 23:14 schreef Knitorian het volgende:

[..]

Ik gebruik mijn slow cooker (ook de 5.7 l crock pot met timer) minimaal een keer per week voor peulvruchten. Gaat perfect. Kieper ze er in, niet naar kijken voor 6+ uur en klaar. Je moet er alleen voor zorgen dat er ruin voldoende water inzit, zodat 'ie niet droog komt te staan, aangezien de bonen aardig wat vocht opnemen. Voorweken scheelt aanzienlijk in hoe lang het duurt voor ze klaar zijn.

Sommige bonen bevatten stofjes waar je ziek van kan worden en moeten dus echt minimaal tien minuten op hoog vuur gekookt worden. Dit is van toepassing op oa kidneys, en ik dacht ook soy maar dat weet ik niet meer zeker. Ik kook dit soort altijd even voor in een pannetje.

Boullion doe ik ook regelmatig. Botten en groenten er in met water, na acht uur ofzo even door de zeef en klaar.
Dat klinkt goed! Ik ben er wel uit dat ik de 4,7l nodig heb. Ik ga eens kijken of ze hem hier ook ergens in een winkel hebben.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 5 februari 2015 @ 12:12:18 #103
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149384204
Deze staat nu het huis te begeuren: http://www.slowkoken.nl/i(...)t-paprika-en-yoghurt

Er staat in het recept alleen niet wanneer de geroosterde paprika erbij moet. Heb het er na de kruiden en voor de tomstenblokjes bijgedaan..
The love you take is equal to the love you make.
pi_149388215
Ik heb zelf geen slowcooker, maar ik kwam net dit recept tegen en ik dacht: als ik een slwocooker had, zou ik dit vanavond gaan maken. :9
http://www.supergoldenbak(...)ese-pulled-beef.html
Let me see you stripped down to the bone
pi_149388326
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
Ik heb zelf geen slowcooker, maar ik kwam net dit recept tegen en ik dacht: als ik een slwocooker had, zou ik dit vanavond gaan maken. :9
http://www.supergoldenbak(...)ese-pulled-beef.html
:9~ opgeslagen
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 5 februari 2015 @ 14:43:06 #106
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149388330
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
Ik heb zelf geen slowcooker, maar ik kwam net dit recept tegen en ik dacht: als ik een slwocooker had, zou ik dit vanavond gaan maken. :9
http://www.supergoldenbak(...)ese-pulled-beef.html
Opgeslagen!

Ik heb deze ook een keer gemaakt. Was lekker, maar zou hem ook met zelfgemaakte barbecuesaus wel willen proberen. Had jij daar niet een goed recept voor?

http://www.blijzondersuik(...)led-pork-slowcooker/

(Zonder alle suikerloze opties.)
The love you take is equal to the love you make.
pi_149388345
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 14:43 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Opgeslagen!

Ik heb deze ook een keer gemaakt. Was lekker, maar zou hem ook met zelfgemaakte barbecuesaus wel willen proberen. Had jij daar niet een goed recept voor?
Deze is in elk geval erg lekker en erg simpel en gebruik ik het vaakst:
http://www.kayotic.nl/blog/easy-bbq-sauce :9

Ik maak 'm alleen zelf met zelfgemaakte tomatenketchup én zelfgemaakte zoete chilisaus, dus daar wordt -ie wat complexer van :) Maar dat hoeft dus niet.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 5 februari 2015 @ 14:45:50 #108
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149388387
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 14:43 schreef minilot het volgende:

[..]

Deze is in elk geval erg lekker en erg simpel en gebruik ik het vaakst:
http://www.kayotic.nl/blog/easy-bbq-sauce :9

Ik maak 'm alleen zelf met zelfgemaakte tomatenketchup én zelfgemaakte zoete chilisaus, dus daar wordt -ie wat complexer van :)
Mooi!

Je was trouwens zo snel dat ik het linkje naar de pulled pork nog niet had geplakt...
The love you take is equal to the love you make.
pi_149388407
Ik dacht dat dat wel niet zo erg ter zake zou doen. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149463636
Vraagje. Mijn crockpot kookt behoorlijk hard als ie een tijd aan staat, ook op low. Ik heb gisteravond rendang opgezet. Nu, na een uur of zes, stond die knetterhard te koken (een stuk harder dan mijn kleinste pit) en was uiteraard geschift.

Lijkt me niet de bedoeling. Ik bedacht dat het misschien komt doordat ie niet vol genoeg is. Iemand ervaring daarmee?
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_149464270
quote:
1s.gif Op zondag 8 februari 2015 03:34 schreef Vanyel het volgende:
Vraagje. Mijn crockpot kookt behoorlijk hard als ie een tijd aan staat, ook op low. Ik heb gisteravond rendang opgezet. Nu, na een uur of zes, stond die knetterhard te koken (een stuk harder dan mijn kleinste pit) en was uiteraard geschift.

Lijkt me niet de bedoeling. Ik bedacht dat het misschien komt doordat ie niet vol genoeg is. Iemand ervaring daarmee?
Ja. Dat idee heb ik ook met die van mij. Vorige week een halfvolle pot die idd hard stond te bubbelen. Gister een vrij volle pot die af en toe eens bubbelde.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_149464880
quote:
1s.gif Op zondag 8 februari 2015 03:34 schreef Vanyel het volgende:
Vraagje. Mijn crockpot kookt behoorlijk hard als ie een tijd aan staat, ook op low. Ik heb gisteravond rendang opgezet. Nu, na een uur of zes, stond die knetterhard te koken (een stuk harder dan mijn kleinste pit) en was uiteraard geschift.

Lijkt me niet de bedoeling. Ik bedacht dat het misschien komt doordat ie niet vol genoeg is. Iemand ervaring daarmee?
Dit kan zeker kloppen, de schaal of pot moet minimaal voor de helft gevuld zijn, ideaal is om 'm driekwart te vullen. De mijne zit op dit moment driewkart vol en blubt, maar niet heel hard.
Mogelijk dat je de hoeveelheid eten dan teveel vind en niet in 1 of 2 avonden op kan, dan kun je dat wat overblijft gewoon invriezen voor een andere avond, zo doe ik het nu ook :) .

Mijn crockpot staat nu voor de eerste keer aan, m'n allereerste chili con carne gerecht uit de slowcooker! *O*
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  zondag 8 februari 2015 @ 09:36:52 #113
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149464913
Welke heb je?
The love you take is equal to the love you make.
pi_149465348
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 09:33 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Dit kan zeker kloppen, de schaal of pot moet minimaal voor de helft gevuld zijn, ideaal is om 'm driekwart te vullen. De mijne zit op dit moment driewkart vol en blubt, maar niet heel hard.
Mogelijk dat je de hoeveelheid eten dan teveel vind en niet in 1 of 2 avonden op kan, dan kun je dat wat overblijft gewoon invriezen voor een andere avond, zo doe ik het nu ook :) .

Mijn crockpot staat nu voor de eerste keer aan, m'n allereerste chili con carne gerecht uit de slowcooker! *O*
Met 5,7 liter kost het me iets meer dan 2 of 3 avonden. Rendang met 2 kilo rund was al te weinig..
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_149465438
quote:
14s.gif Op zondag 8 februari 2015 09:36 schreef Lienekien het volgende:
Welke heb je?
Lienekien, bedoel je mij? :@
Ik heb een Crockpot next generation gekocht, hij is wat aan de grote kant (5,7L), maar het ging mij vooral om de handige timer en vorm (ovaal, handig voor bijv. kippepoten), die heb je niet bij de kleinere modellen (voor zover ik weet althans).
[edit]Deze dus: http://www.itmonline.nl/c(...)-cooker-nextgen-5-7l
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_149465543
Die heb ik dus ook. Ideaal als je het volledige gerecht erin gooit, niet voor een (groot) bijgerecht.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 8 februari 2015 @ 10:49:37 #117
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149465738
Ja, ik ben blij dat ik niet zo'n grote heb gekocht.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149466546
Mijne is ook groot zat. 3.7 liter
pi_149466748
Nee 2,5 liter pastasaus in bakjes voor de vriezer gedaan na 10 uur pruttelen.
Volgende keer maar eers kippensoep maken. De grote die ik heb is best wel groot, maar een flinke voorraad saus (of soep) is ook wel lekker als je thuis komt en niet veel puf meer hebt om te koken (of onverwacht 4 eters op de stoep hebt staan).
We have far more in common than that which devides us..
pi_149470561
Nu, na een kleine 6 uur in gebruik, vind ik het 'bubbelen' toch ook wel wat heftig gaan.
Toch maar eens op gegoogled en vond (o.a.) dit: http://chowhound.chow.com/topics/927379?page=3 (in Engels, lees ook vooral alle reacties eronder).
Het blijkt dus dat de temperaturen van nieuwere slowcookers (gefabriceerd vanaf ± 2010) zijn aangepast (verhoogd) aan nieuwe regels omtrent voedselveiligheid. Mja, hierdoor gaan ze wel compleet voorbij aan het nut van het concept slow cooken... .
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_149471757
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 januari 2015 20:55 schreef Kaatje1 het volgende:
Minder water, omdat het vocht nauwelijks verdampt. Ik had wel de normale hoeveelheden aangehouden en dus ook het water en dat moest dus eigenlijk niet. Maar hij was wel erg lekker en daar gaat het natuurlijk om.
Kan je aangeven hoeveel minder water? Ik heb geen idee hoeveel water er verdampt bij normale bereiding.
Edit: je geeft het antwoord verderop al.. Maar misschien nog nieuwe inzichten?

[ Bericht 3% gewijzigd door Bart2002 op 08-02-2015 14:55:11 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149472500
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 14:45 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Kan je aangeven hoeveel minder water? Ik heb geen idee hoeveel water er verdampt bij normale bereiding.
Edit: je geeft het antwoord verderop al.. Maar misschien nog nieuwe inzichten?
Normaal (pan op vuur) heb ik ca 3 liter water, de laatste keer in de slowcooker 2,5. Iets minder zou nog wel kunnen denk ik maar 2 liter zeker niet, da's echt te weinig.
We have far more in common than that which devides us..
pi_149472711
quote:
1s.gif Op zondag 8 februari 2015 15:03 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Normaal (pan op vuur) heb ik ca 3 liter water, de laatste keer in de slowcooker 2,5. Iets minder zou nog wel kunnen denk ik maar 2 liter zeker niet, da's echt te weinig.
Dank. Ik ga er vandaag ook eentje aanschaffen. De moderne keukenprins kan niet zonder zo'n ding. :)
Wat ik me net bedacht: het recept voor erwtensoep wat hier genoemd wordt is toch een slowcooker recept? Waarom staan daar dan de verkeerde/teleurstellende hoeveelheden vocht bij?

Edit: zojuist de Crock-Pot digitale slowcooker 5,7 liter rvs zwart besteld.

[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 08-02-2015 15:17:39 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149473793
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 15:09 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dank. Ik ga er vandaag ook eentje aanschaffen. De moderne keukenprins kan niet zonder zo'n ding. :)
Wat ik me net bedacht: het recept voor erwtensoep wat hier genoemd wordt is toch een slowcooker recept? Waarom staan daar dan de verkeerde/teleurstellende hoeveelheden vocht bij?

Edit: zojuist de Crock-Pot digitale slowcooker 5,7 liter rvs zwart besteld.
Je zult er geen spijt van krijgen 👍 hier staan nu kippenpoten/water/kruiden op om daar morgen kippensoep van te maken. Mocht de griep alsnog toeslaan heb ik dat klaar 😉

Vwb de erwtensoep, daarvoor heb ik mijn eigen vertrouwde recept gebruikt, vandaar dat er wat aanpassingen nodig zijn, zoal vocht dat niet/nauwelijks verdampt.
We have far more in common than that which devides us..
pi_149493637
Soms staat er bij een erwtensoep recept dat je de schuim af moet scheppen. Is dat nodig en waarom doe je dat sowieso?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')