abonnement Unibet Coolblue
pi_149494520
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
Ik heb zelf geen slowcooker, maar ik kwam net dit recept tegen en ik dacht: als ik een slwocooker had, zou ik dit vanavond gaan maken. :9
http://www.supergoldenbak(...)ese-pulled-beef.html
Afgelopen vrijdag gemaakt in mijn slowcooker en vond het tegenvallen. Althans, het is niet mijn ding (en dat als half chinees zijnde). Steranijs laat een te nadrukkelijke smaak achter. Gebruikte premium dark soy en chinese kook wijn (shaoxing). Vlees was wel mals en was kwa structuur wel ok. Wellicht vinden anderen het wel erg lekker. Toch thanks voor de link/tip!
  zondag 8 februari 2015 @ 23:20:18 #127
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149494707
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 22:59 schreef bl_henkie2 het volgende:
Soms staat er bij een erwtensoep recept dat je de schuim af moet scheppen. Is dat nodig en waarom doe je dat sowieso?
Je ziet grijzige smurrie bovenop drijven. Die schep je er vanaf.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149552055
quote:
1s.gif Op zondag 8 februari 2015 23:20 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Je ziet grijzige smurrie bovenop drijven. Die schep je er vanaf.
Zucht.. ja, dat weet ik, maar waarom?
  dinsdag 10 februari 2015 @ 21:19:18 #129
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149552245
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:13 schreef bl_henkie2 het volgende:

[..]

Zucht.. ja, dat weet ik, maar waarom?
Omdat het smerige meuk is.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149552382
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:19 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Omdat het smerige meuk is.
Je bedoel dat het vies smaakt?
  dinsdag 10 februari 2015 @ 21:24:40 #131
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149552406
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:23 schreef bl_henkie2 het volgende:

[..]

Je bedoel dat het vies smaakt?
Ik bedoel dat je het in je haar kunt smeren.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149554323
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 21:23 schreef bl_henkie2 het volgende:

[..]

Je bedoel dat het vies smaakt?
Het smaakt wat bitter. Je zult er zeker niet ziek van worden, zijn eiwitten (vlg google). Maar in de slowcooker zie ik t na 10 uur niet meer terug zoals in een normale pan.
We have far more in common than that which devides us..
pi_149555135
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:07 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Het smaakt wat bitter. Je zult er zeker niet ziek van worden, zijn eiwitten (vlg google). Maar in de slowcooker zie ik t na 10 uur niet meer terug zoals in een normale pan.
Dank je, dat was het antwoord dat ik zocht, want in Lienekien's recept wordt het ook niet opgeschept.
https://marksprikbord.wor(...)p-uit-de-slowcooker/
:D
pi_149607057
quote:
1s.gif Op zondag 8 februari 2015 15:43 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Je zult er geen spijt van krijgen 👍 hier staan nu kippenpoten/water/kruiden op om daar morgen kippensoep van te maken. Mocht de griep alsnog toeslaan heb ik dat klaar 😉

Vwb de erwtensoep, daarvoor heb ik mijn eigen vertrouwde recept gebruikt, vandaar dat er wat aanpassingen nodig zijn, zoal vocht dat niet/nauwelijks verdampt.
Ik heb hem inmiddels binnen en ga er zaterdag mee aan de slag. De eerste keer wil ik er wel even bijzijn voordat hij door de weeks in zijn eentje aan de slag moet.
Ik dacht deze als eerste te maken:
http://www.smulweb.nl/recepten/1147815/Omas-hachee-slowcooker
of de chili die Lienekien linkte.
Als je eventueel een andere toptip hebt voor de ontmaagding.. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149607119
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 22:22 schreef bl_henkie2 het volgende:

[..]

Dank je, dat was het antwoord dat ik zocht, want in Lienekien's recept wordt het ook niet opgeschept.
https://marksprikbord.wor(...)p-uit-de-slowcooker/
:D
Het zijn gestolde eiwitten uit het vlees, die vooral vrijkomen in kokend water. Met de slowcooker heb je daar nauwelijks last van schat ik zo.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 12 februari 2015 @ 18:45:28 #136
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149607386
quote:
0s.gif Op donderdag 12 februari 2015 18:32 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Het zijn gestolde eiwitten uit het vlees, die vooral vrijkomen in kokend water. Met de slowcooker heb je daar nauwelijks last van schat ik zo.
Ik had het een klein beetje. Heb het er wel afgeschept.
The love you take is equal to the love you make.
pi_149607524
Het is alleen funest voor heldere bouillon dacht ik, omdat die daardoor troebel wordt.
Als je het eerst aan de kook brengt heb je vaak wel een 5 cm hoge schuimkraag van die meuk.
Hiermee lijkt me dat hoofdstuk afgesloten, in de slowcooker valt het mee.

Lienekien, wat was voor jou de topper die je tot nu toe gemaakt hebt?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149608175
Ik heb een paar toppers, pastasaus/ragu van draadjes vlees, bouillon (rund en kip), uiensoep en een chili. Ook een keer rodekool een flink aantal uren laten stoven, heerlijk (maar nog steeds niet zo lekker als die van mijn moeder)
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 12 februari 2015 @ 19:27:46 #139
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149608897
Ik heb tot nu toe recepten nog maar één keer gemaakt. Ze zijn alle goed gelukt. Deze vond ik het lekkerst: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/, al is dat ook gewoon dankzij het recept met alle verse ingrediënten. Heeft goed vijf uur in de slow cooker gezeten, daarna nog wel in de braadpan op het vuur om de saus in te koken.

Kaatje, heb jij al een linkje gepost naar jouw pastarecept?
The love you take is equal to the love you make.
pi_149609427
quote:
14s.gif Op donderdag 12 februari 2015 19:27 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb tot nu toe recepten nog maar één keer gemaakt. Ze zijn alle goed gelukt. Deze vond ik het lekkerst: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/, al is dat ook gewoon dankzij het recept met alle verse ingrediënten. Heeft goed vijf uur in de slow cooker gezeten, daarna nog wel in de braadpan op het vuur om de saus in te koken.

Kaatje, heb jij al een linkje gepost naar jouw pastarecept?
Nee, niet gedaan omdat t eigenlijk op gevoel is gegaan zoals ik altijd pastasaus maak. Sucadelappen in de cooker, ui, blikjes met stukjes tomaat (omdat de verse nu niet zo vol van smaak zijn), flink wat knoflook, oregano, stuk spek (dat later weer eruitgehaald) laurier, gedroogde chilipepers, stukje wortel peperkorrels en nog wat kruiden en een pakje passata en ik geloof zo'n 8 uur op laag gezet. Daarna nog wat bouillonpoeder en kruiden voor iets meer pit. Niets vooraf aangebraden of zo en alleen het vlees later fijngsneden.
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 12 februari 2015 @ 19:46:41 #141
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149609668
quote:
1s.gif Op donderdag 12 februari 2015 19:40 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Nee, niet gedaan omdat t eigenlijk op gevoel is gegaan zoals ik altijd pastasaus maak. Sucadelappen in de cooker, ui, blikjes met stukjes tomaat (omdat de verse nu niet zo vol van smaak zijn), flink wat knoflook, oregano, stuk spek (dat later weer eruitgehaald) laurier, gedroogde chilipepers, stukje wortel peperkorrels en nog wat kruiden en een pakje passata en ik geloof zo'n 8 uur op laag gezet. Daarna nog wat bouillonpoeder en kruiden voor iets meer pit. Niets vooraf aangebraden of zo en alleen het vlees later fijngsneden.
:9
The love you take is equal to the love you make.
pi_149610899
quote:
1s.gif Op donderdag 12 februari 2015 19:46 schreef Lienekien het volgende:

[..]

:9
Heel erg ja 😉 en ik had ook nog eens ruim 2 liter, kan nog even vooruit 😄
We have far more in common than that which devides us..
pi_149643527
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 23:14 schreef Knitorian het volgende:

[..]
Ik gebruik mijn slow cooker (ook de 5.7 l crock pot met timer) minimaal een keer per week voor peulvruchten. Gaat perfect. Kieper ze er in, niet naar kijken voor 6+ uur en klaar.

Ik heb hem ook en ben als eerste gerecht (as we speak) stoofvlees aan het maken.
Wat mij opvalt is dat ie op low m.i. wat te hard gaat (vergeleken met klein gaspitje, hij is ongeveer 70% vol) en dat ie een "chemisch" luchtje verspreid. Ik hoop dat dat nieuwigheid is, want het "geen omkijken naar" gehalte is wel heel fijn.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149644420
STOOFVLEES

- 100 gr roomboter en scheutje arachideolie
- 1kg niet te mager rundvlees in blokjes
- 6 grote uien in halve ringen
- 100 gr bloem
- 4 laurierbladen en 8 kruidnagels (in linnen zakje)
- 7 el ketjap manis
- 8 el azijn
- 1 el suiker
- 2 el appelstroop
- 2 tomaten of 4 tasty Tom in blokjes
- 1/2 liter rode wijn fruitig
- 400 ml water
- zout en witte peper

- Vlees zouten en peperen

- In braadpan:

- Boter en olie verhitten
- Bak vlees in 3 a 4 porties tot lichtbruin
- Vlees uit pan
- Uien fruiten op laag, 10 minuten
- Bloem erbij, roeren, 5 minuten bakken op laag, geregeld omscheppen
- Water en wijn erbij, tomaat en zakje laurier+kruidnagel, suiker
- Aan de kook brengen
- Vuur uit
- Toevoegen ketjap, azijn, appelstroop, en vlees
- Doorroeren

- Overgieten in de slowcooker
- Uurtje of 8 a 10 op laag

Maak hier een fijne spruitjesstamppot bij. Of met Vlaamse friet.

Ik heb dit al heel vaak gemaakt in de oven (5 uur op 125 graden) maar nu voor het eerst met de slowcooker. Dit recept is niet helemaal in de geest van de slowcooker wegens de voorbereiding in de braadpan. De slowcooker is hier een vervanging van de oven.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bart2002 op 13-02-2015 20:37:25 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 15 februari 2015 @ 17:27:31 #145
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_149698524
Zijn er hier mensen die hem wel aanzetten als ze gaan werken? Dat zou de enige reden zijn om er eentje te kopen voor me. Ik wil er graag een hebben om 2 keer per week eens aan te zetten tijdens mijn werkdag, omdat ik niet altijd zin heb erna nog te koken.
Als ik vrij ben dan kook ik liever zelf uitgebreid, dus dan zou ik hem niet gebruiken. Ik weet dat het aanzetten als je werken bent moet kunnen, maar hoe zit het met brandgevaar oid? Ik heb 3 honden en ik zou natuurlijk niet willen dat ze iets overkomt door een slowcooker :')
L'Enfer, c'est les autres.
pi_149699381
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Zijn er hier mensen die hem wel aanzetten als ze gaan werken? Dat zou de enige reden zijn om er eentje te kopen voor me. Ik wil er graag een hebben om 2 keer per week eens aan te zetten tijdens mijn werkdag, omdat ik niet altijd zin heb erna nog te koken.
Als ik vrij ben dan kook ik liever zelf uitgebreid, dus dan zou ik hem niet gebruiken. Ik weet dat het aanzetten als je werken bent moet kunnen, maar hoe zit het met brandgevaar oid? Ik heb 3 honden en ik zou natuurlijk niet willen dat ze iets overkomt door een slowcooker :')
Brandgevaar is hetzelfde als met andere elektrische apparaten (hoop ik)..
Wat jij noemt is precies waar ik hem voor aangeschaft heb.
Ik moet toegeven dat ik daar ook nog geen gerust gevoel over heb, maar ik ga het wel gewoon proberen. Dit weekend 2 x getest en het werkt prima. Op stand low net ietsje te hard naar mijn smaak. Jammer dat de temperatuur niet nauwkeuriger te regelen is, alleen hi, low, warm.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149700374
Heb het nu twee keer gedaan! Ideaal. Aanzetten en zelf de deur uit.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_149704557
quote:
0s.gif Op zondag 15 februari 2015 17:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Zijn er hier mensen die hem wel aanzetten als ze gaan werken? Dat zou de enige reden zijn om er eentje te kopen voor me. Ik wil er graag een hebben om 2 keer per week eens aan te zetten tijdens mijn werkdag, omdat ik niet altijd zin heb erna nog te koken.
Als ik vrij ben dan kook ik liever zelf uitgebreid, dus dan zou ik hem niet gebruiken. Ik weet dat het aanzetten als je werken bent moet kunnen, maar hoe zit het met brandgevaar oid? Ik heb 3 honden en ik zou natuurlijk niet willen dat ze iets overkomt door een slowcooker :')
d
Ik ga wel even de deur uit maar aanzetten en 10 uur later pas thuiskomen durf ik (nog) niet aan.
De buitenkant is best heet en ik heb twee katten die ook wel, al mogen ze t niet, op het aanrecht springen. Bij mij staat hij vaak 's nachts aan en dan op de stenen vloer in de badkamer.
We have far more in common than that which devides us..
pi_149705115
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 14:12 schreef KillerBee4ever het volgende:
Nu, na een kleine 6 uur in gebruik, vind ik het 'bubbelen' toch ook wel wat heftig gaan.
Toch maar eens op gegoogled en vond (o.a.) dit: http://chowhound.chow.com/topics/927379?page=3 (in Engels, lees ook vooral alle reacties eronder).
Het blijkt dus dat de temperaturen van nieuwere slowcookers (gefabriceerd vanaf ± 2010) zijn aangepast (verhoogd) aan nieuwe regels omtrent voedselveiligheid. Mja, hierdoor gaan ze wel compleet voorbij aan het nut van het concept slow cooken... .
Dit heb ik ook geconstateerd en het is rete-irritant.
De volgende keer dat ik iets maak doe ik de vleesthermometer erin om eens te kijken hoeveel te hard het gaat. Maar op low is ie m.i. een graadje of 15 te heet.
Ik ga eens kijken voor een tweak om dat te repareren.

Mine has a Low, High, and then Warm setting.
I checked it with my temp gauge (part of my multimeter) and on low it was 200 degrees, on high it was 140 degrees, and on warm it was 100 degrees.


Dit slaat natuurlijk nergens op als dit waar is. Dan heb je op "warm" niet eens de ideale 80 graden voor stoofvlees. Je haalt dan de hele "slow" uit slowcooking.
En die low en high heeft ie hopelijk verwisseld.

En hier is het bewijs:
http://busycooks.about.com/u/ua/crockpots/doyoulikenewhotcrockpots.01.htm

[ Bericht 7% gewijzigd door Bart2002 op 15-02-2015 20:47:02 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_149705179
quote:
1s.gif Op zondag 15 februari 2015 20:23 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

d
Ik ga wel even de deur uit maar aanzetten en 10 uur later pas thuiskomen durf ik (nog) niet aan.
De buitenkant is best heet en ik heb twee katten die ook wel, al mogen ze t niet, op het aanrecht springen. Bij mij staat hij vaak 's nachts aan en dan op de stenen vloer in de badkamer.
Bij mij op het toilet. :) Maar serieus?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')