abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_149996204
Iemand hier ervaring met kippepoten in de slowcooker? Lekkere recepten? :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_149999919
Net alvast een stoofpotje opgezet van sukadelappen, ui, wortel, champignons, rode paprika, rode wijn, blik gepelde tomaten, laurier en wat bouillon. Ik ben morgen de hele dag weg, maar als ik thuiskom kan ik dus lekker eten :9
pi_150000389
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 17:10 schreef PdeHoog het volgende:
Iemand hier ervaring met kippepoten in de slowcooker? Lekkere recepten? :9
Chicken & dumplings.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_150007233
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 19:03 schreef OMG het volgende:

[..]

Chicken & dumplings.
Dat trekt me niet zo eigenlijk :)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  dinsdag 24 februari 2015 @ 21:26:36 #230
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150007509
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 21:21 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Dat trekt me niet zo eigenlijk :)
Arroz con pollo?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_150007828
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 21:26 schreef Molo het volgende:
rroz con pollo
Niet helemaal slowcookerig he :) Maar wel interessant btw :9 Voor vrijdag helaas geen optie. Dan moet het overdag kunnen pruttelen en moet ik er niets aan hoeven doen. Moet werken en zo.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  dinsdag 24 februari 2015 @ 21:44:59 #232
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150008510
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 21:31 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Niet helemaal slowcookerig he :) Maar wel interessant btw :9 Voor vrijdag helaas geen optie. Dan moet het overdag kunnen pruttelen en moet ik er niets aan hoeven doen. Moet werken en zo.
Kip kan daarin toch vast in bouillon garen? Daarna rijst fixen en gerecht afmaken ^O^

Pittige kip, in ketjap enzo dan?

Mijn basic recept van (veel) sambal badjak, ketjap manis, knoflook, olie, zout, peper en kemirinotenpasta werkt altijd prima om kip in te stoven, kan met wat meer vocht vast ook in de slowcooker :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_150010054
In de bestanden van de facebook pagina van De slowcooker staan ook heel veel kiprecepten,
We have far more in common than that which devides us..
pi_150010920
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 22:14 schreef Kaatje1 het volgende:
In de bestanden van de facebook pagina van De slowcooker staan ook heel veel kiprecepten,
Ik zal eens kijken :Y)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_150010954
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 21:44 schreef Molo het volgende:

[..]

Kip kan daarin toch vast in bouillon garen? Daarna rijst fixen en gerecht afmaken ^O^

Pittige kip, in ketjap enzo dan?

Mijn basic recept van (veel) sambal badjak, ketjap manis, knoflook, olie, zout, peper en kemirinotenpasta werkt altijd prima om kip in te stoven, kan met wat meer vocht vast ook in de slowcooker :)
Klinkt ok, maar denk niet dat het in smaak gaat vallen bij het bezoek ;) Hebben het niet zo op oosters ;)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  dinsdag 24 februari 2015 @ 22:33:49 #236
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150011239
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 22:29 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Klinkt ok, maar denk niet dat het in smaak gaat vallen bij het bezoek ;) Hebben het niet zo op oosters ;)
Kip, fles matige balsamicoazijn, zout, peper en kippenbouillon in slowcooker. Slowcooker aan en resultaat serveren bij pasta met simpele tomatensaus (warme passata) en basilicum. Slokje olijfolie erover en klaar

[ Bericht 0% gewijzigd door Molo op 24-02-2015 23:23:41 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_150011740
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 22:33 schreef Molo het volgende:

[..]

Kio, fles matige balsamicoazijn, zout, peper en kippenbouillon in slowcooker. Slowcooker aan en resultaat serveren bij pasta met simpele tomatensaus (warme passata) en basilicum. Slokje olijfolie erover en klaar
Die ga ik onthouden :D Klinkt goed :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_150019051
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 22:14 schreef Kaatje1 het volgende:
In de bestanden van de facebook pagina van De slowcooker staan ook heel veel kiprecepten,
Ben nog een echte fb maagd (gisteren geregistreerd) :@ , ik heb me gisteren aangemeld bij de slowcookers groep, maar ben nog niet 'toegelaten', hoe lang duurt dit meestal? (dit is misschien een ietwat oneerlijke vraag gezien de vakantietijd).
En heb ik het trouwens goed gedaan door rechts boven dat vinkje aan te klikken, waardoor deze nu op 'in behandeling' staat? (of moet ik nog meer doen :P ).


Nvm, I'm in! *O*
En nu... lurken c_/

[ Bericht 6% gewijzigd door KillerBee4ever op 25-02-2015 09:56:12 ]
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  woensdag 25 februari 2015 @ 08:24:24 #239
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_150019226
Zou ik dit ook in de slowcooker kunnen maken? Zo ja, hoe pak ik dat het beste aan? :@.

http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-kip-tikka-masala/
pi_150145168
Zojuist een hele kip (uitloop O-) ) uit de crockpot gehaald. Heb er een temp.probe in gedaan, na precies 3,5 uur was de kip al gaar, korter dan ik dacht.
Daarna de kip uit elkaar geplukt / *gesnoept :@ , dit gaat morgen in de tomaten kippensoep (die ik overigens gewoon in de soeppan klaar maak, omdat dit flink moet inkoken).

Het karkas van de kip en een beetje van het vel, heb ik weer terug in de crockpot gedaan (samen met wortels, citroen en bleekselderij, die al in de pot zaten) om hier kippenfond van te maken, die gebruik ik morgen dan weer in de soep (en een deel om in te vriezen).

Een hele kip ga ik vaker doen, je kan het daarna voor 1001 recepten gebruiken (en natuurlijk de fond als extra bonus :) ).
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_150146554
Klinkt gezellig.
Ik maak gisteren en vandaag de pikante Thaise kipvleugels uit het crockpotboekje (pagina 25).
Alleen punt 3 en 4 vind ik gek: eerst 4 uur en daarna 10 uur...
Als je het boekje nog hebt, snap jij het?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_150146778
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 15:59 schreef Bart2002 het volgende:
Als je het boekje nog hebt, snap jij het?
Zo te zien heb ik een ander boekje van crockpot, jouw recept staat niet in mijn boekje (pag. 25 is bij mij ook in het Duits :P ).
Ik zou bijna denken: 4 uur op hoog óf 10 uur op laag, maar dit lijkt me voor kip wat aan de lange kant (in beide gevallen), eerlijk gezegd. Ik zou het echt niet weten Bart... :{ .
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_150147052
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:10 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Zo te zien heb ik een ander boekje van crockpot, jouw recept staat niet in mijn boekje (pag. 25 is bij mij ook in het Duits :P ).
Ik zou bijna denken: 4 uur op hoog óf 10 uur op laag, maar dit lijkt me voor kip wat aan de lange kant (in beide gevallen), eerlijk gezegd. Ik zou het echt niet weten Bart... :{ .
Dank. Hij lukt wel erg goed, met een fijne saus. Het maakt natuurlijk allemaal niet zo veel uit, het komt wel goed. Maar ik haat recepten die niet kloppen. Veel te slordig vaak. Zoals ingrediënten in de lijst die in de beschrijving nooit meer terugkomen of andersom. Maar dat is meer iets voor KLB.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 28 februari 2015 @ 16:30:32 #244
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_150147288
Ook zo'n crockpot in huis sinds een week. _O_
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  zaterdag 28 februari 2015 @ 16:52:48 #245
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_150148105
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:30 schreef boem-dikkie het volgende:
Ook zo'n crockpot in huis sinds een week. _O_
Welke? En wat heb je al gemaakt?
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 28 februari 2015 @ 17:19:36 #246
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150148873
Ik had worst in tomatensaus met sucuk erin gedaan van de week, weggegooid want niet te kanen.

Zit nu simpel rundergehakt met rendang kruidenpasta (a la robinook), kemirinoten en kokosmelk in. Hoeft niet zo lang en is simpel, maar hopelijk lekker :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_150154156
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 17:19 schreef Molo het volgende:
Ik had worst in tomatensaus met sucuk erin gedaan van de week, weggegooid want niet te kanen.

Zit nu simpel rundergehakt met rendang kruidenpasta (a la robinook), kemirinoten en kokosmelk in. Hoeft niet zo lang en is simpel, maar hopelijk lekker :)
Enig idee wat er niet goed aan was? Ik wil eigenlijk de volgende keer chorizo of een pittige salami laten meepruttelen.
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 28 februari 2015 @ 20:18:43 #248
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150154944
De sucuk is natuurlijk vrij zurig van smaak, en deze was ook vrij pittig.
De worst (chipolata) was heel zacht geworden en beetje smakeloos, de tomatensaus daarentegen echt heel sterk. En zuur. Niet zuur als in bedorven, maar gewoon zuur. Verder kan ik het niet uitleggen.
Ik had ook niks aangebakken van tevoren.
Wat wilde jij precies maken en hoe verwerken?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_150155721
Ook een tomatensaus, en dat of chorizo of salami fijnsnijden aanbakken en mee laten pruttelen. Maar misschien zijn merguez worstjes die ik nog heb liggen ook wel een goed idee.
Laatst een keer pastasaus gemaakt met sucadelapjes erin en die later fijngesneden. T vlees was ook erg flauw van smaak terwijl ik t toch eerst had gekruid en aangebraden. Het is nog allemaal flink uitvogelen wat wel en wat niet werkt.
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 28 februari 2015 @ 20:42:35 #250
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_150156001
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:52 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Welke? En wat heb je al gemaakt?
Zo'n standaard Crockpot, bij de Bijenkorf gekocht.

Ik heb pulled teriyaki chicken gehad op een broodje, was lekker maar net iets te lang in die pot gezeten waardoor hij een beetje droog was. Smaak was goed!

Verder risotto met pompoen gehad. Varkenshaas met wortels en aardappels.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')