abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 27 juli 2014 @ 14:20:41 #51
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_142777726
Ministerraad komt bijeen op Catshuis
DEN HAAG -

De ministerraad komt zondagmiddag bijeen in het Catshuis in Den Haag voor een extra vergadering. De ministerraad praat over de missie die stoffelijke overschotten uit Oekraïne terug moet halen, liet de Rijksvoorlichtingsdienst zondag weten.

Minister-president Mark Rutte zei vrijdag al dat er dit weekeinde mogelijk een besluit valt over een bewapende missie naar Oost-Oekraïne om het gebied te beveiligen waar het toestel van Malaysia Airlines neerstortte. De missie moet de onderzoekers beschermen die op de rampplek aan het werk zijn.

Daarop vooruitlopend stuurde Nederland al 40 ongewapende marechaussees naar Oekraïne.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_op_Catshuis__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 27 juli 2014 @ 17:45:37 #52
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_142783615
'Geen grotere missie Oekraïne'
den haag -

Er komt geen grotere internationale missie naar Oekraïne. ''Een militaire gewapende missie is niet realistisch'', zei premier Rutte zondagmiddag laten weten tijdens een persconferentie over de vliegramp. Zondagmiddag kwam het kabinet in het Catshuis bijeen over de ramp.

Er zullen nog eens zestig mensen van de Nederlandse politie en zestig mensen van Defensie afreizen naar Oekraine voor de huidige missie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)sie_Oekraine___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 27 juli 2014 @ 17:51:21 #53
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_142783752
Komt de Telegraaf nu ook een rectificatie vanwege de eerdere berichten?
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 27 juli 2014 @ 17:53:46 #54
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_142783828
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 17:51 schreef Nibb-it het volgende:
Komt de Telegraaf nu ook een rectificatie vanwege de eerdere berichten?
Mail ze en vraag het?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 27 juli 2014 @ 17:54:57 #55
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_142783863
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 17:51 schreef Nibb-it het volgende:
Komt de Telegraaf nu ook een rectificatie vanwege de eerdere berichten?
_O-

Als de Televaag alles zou rectificeren wat ze fout schrijven moeten ze eerst een nieuwe drukkerij bouwen.
  zondag 27 juli 2014 @ 17:58:53 #56
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_142783974
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 17:53 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Mail ze en vraag het?
Na het schaften :7
pi_142793583
quote:
0s.gif Op zondag 27 juli 2014 17:54 schreef Erasmo het volgende:

[..]

_O-

Als de Televaag alles zou rectificeren wat ze fout schrijven moeten ze eerst een nieuwe drukkerij bouwen.
's ochtends komt de Telegraaf en 's middags het erratum.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 28 juli 2014 @ 15:34:03 #58
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_142814948
"Groot militair ingrijpen onwenselijk"

Groot militair ingrijpen in Oekraïne is niet wenselijk, zegt commandant der Strijdkrachten Middendorp. Volgens hem zou het escalerend en provocerend kunnen werken, vooral omdat de rampplek zo dicht bij de Russische grens is en bewapende marechaussees een reactie zouden kunnen oproepen. "Doordat je ongewapend bent, ben je onbedreigend", zegt Middendorp.

Hij geeft als voorbeeld een gesprek met een politieman, die tegen hem zei dat hij zich veiliger voelt als hij onbewapend is. Australië -dat ook agenten heeft gestuurd- heeft hetzelfde besloten, zei Middendorp in een briefing met de Tweede Kamer.

Helmen

In principe dragen de mensen van de Koninklijke Marechaussee en agenten "gewoon" hun politiepak. Ze krijgen ook helmen en kogelwerende vesten en ze zijn herkenbaarder door speciale hesjes. De experts zitten bewust in hotels buiten het gebied van de rampplek en beslissen iedere dag opnieuw of het veilig genoeg is om het gebied in te gaan.

Media

Volgens Middendorp is het staakt-het-vuren fragiel. De commandant der Strijdkrachten noemt de situatie bij de rampplek onoverzichtelijk en volgens hem verandert het dreigingsbeeld continu. Dat er veel media in het gebied aanwezig zijn, zorgt dat er minder dreiging is, zegt hij.

Bron: http://nos.nl/artikel/680(...)pen-onwenselijk.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 28 juli 2014 @ 21:15:50 #59
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_142827255
Defensie voorbereid op noodgevallen Oekraïne
DEN HAAG -

Defensie is voorbereid op noodsituaties met Nederlandse marechaussees en politiemensen die in Oekraïne actief zijn, zoals plotselinge evacuaties of gijzelingen. Dat zei de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, maandag tijdens een informatiebijeenkomst met Tweede Kamerleden. Details over dat soort acties kon hij echter niet in het openbaar geven.

Hij benadrukte dat de Nederlanders alleen het rampgebied ingaan om stoffelijke resten en eigendommen van slachtoffers te bergen als het er veilig genoeg wordt geacht. Maar Defensie houdt er rekening mee dat de situatie opeens kan omslaan, waardoor de Nederlanders in gevaar zijn. Als „het hele land ontploft”, gaan de marechaussees en politiemensen naar het dichtsbijzijnde vliegveld en worden ze via een luchtbrug teruggehaald, aldus Middendorp.

Voor medische evacuaties zijn ambulances en een transportvliegtuig met een chirurgisch team aan boord beschikbaar. Defensie heeft een arts en enkele verpleegkundigen naar de regio gestuurd om eerste hulp te kunnen bieden aan eventuele gewonden. Die kunnen ook naar een ziekenhuis in Donetsk worden gebracht. Als een gewonde is gestabiliseerd en meer verzorging nodig heeft, wordt hij met de ambulance naar Charkov vervoerd en van daaruit overgevlogen naar Nederland.

Bron:http://www.telegraaf.nl/b(...)ereid_op_nood__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 29 juli 2014 @ 07:11:36 #60
176916 Karrs
2007-2017
pi_142839141
Aruba ontsnapt aan Venezolaanse inval

CARACAS/ORANJESTAD -
Aruba is mogelijk ontsnapt aan een gewelddadige Venezolaanse inval op het Caribische eiland om spionnenchef Hugo Carvajal te bevrijden. Na een alarm over ten minste vier Venezolaanse oorlogsbodems dicht bij de Arubaanse stranden kwam zondag laat het opmerkelijke besluit van minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) om de van drugsmisdaden verdachte vertrouweling van Hugo Chávez vrij te laten.

Vorige week werd Carvajal, bijgenaamd ’de Kip’, nog ingerekend in opdracht van de Verenigde Staten en keurde Buitenlandse Zaken deze arrestatie goed. Tot verbijstering van Aruba maakte Timmermans zondag een draai en verleende hij de beoogde consul van Venezuela op Aruba alsnog diplomatieke onschendbaarheid. Buitenlandse Zaken bezweert dat het rust op een „strikt juridische afweging van het internationaal recht”.
Maar op Aruba bestaat het gevoel dat Nederland is gezwicht voor de spierballen van de socialistische president Maduro. Het besluit van Timmermans volgde nadat de Arubaanse kustwacht alarm sloeg over ten minste vier naderende Venezolaanse oorlogsbodems. „Dat heeft geleid tot een alarm, waarna er overleg is geweest tussen de lokale commandant van de strijdkrachten en premier Mike Eman”, bevestigt een woordvoerder van Eman.
Ook het Amerikaanse State Department erkende gisteren dat er betrouwbare aanwijzingen zijn voor zeer sterke dreigementen van de Venezolaanse regering aan Aruba en Nederland. Met Carvajal weer aan zijn zijde op maandagnacht stelde een duidelijk opgeluchte Venezolaanse president Nicoals Maduro: „We hadden een plan klaarliggen dat de spanning in Latijns-Amerika zou laten escaleren”, zonder in details te treden.
De woedende Maduro gooide vrijdag het Venezolaanse luchtruim al dicht voor vluchten van en naar Curaçao en Aruba, waardoor honderden passagiers vast kwamen te zitten. Ook dreigde de president van ons grootste buurland olieraffinaderij Isla op Curaçao, die voor zo’n duizend banen zorgt, op een laag pitje te zetten. De socialistische leider stelde „niets te schuwen”, ook militaire stappen niet, om de vertrouweling van Hugo Chávez vrij te krijgen.
In Caracas werd Carvajal, de voormalige chef van inlichtingendienst DIM, als een volksheld op het podium gehesen van het socialistische partijcongres.
Maduro dankte de „goede buur Nederland voor het moedige besluit” dat een groot regionaal conflict is voorkomen. Nederland heeft Carvajal tot persona non grata verklaard, hij mag nooit meer het Koninkrijk der Nederlanden betreden.
Het ministerie van Buitenlandse Zaken erkent dat op het hoogste diplomatieke niveau met Venezuela is gesproken na het signaleren van de marineschepen. „Ons is echter verzekerd dat zij terugkeerden van een oefening.” Het voorval moet volgens een woordvoerder ’helemaal los worden gezien’ van de vrijlating van Carvajal.
De diplomatieke draai valt zuur bij de Venezolaanse oppositie. Het laten glippen van grote vis Carvajal is een overwinning van de Nederlandse koopman op de dominee, foeteren critici op sociale media. Zij wijzen op de belangen van Shell in Venezuela, het land met ’s werelds grootste oliereserves, waar Shell een kleine joint venture heeft met de PdvSA, de Venezolaanse oliemaatschappij.

(Televaag natuurlijk, maar wat hébben we toch weinig militaire macht meer over.)

http://www.telegraaf.nl/b(...)apt_aan_inval__.html
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
  dinsdag 29 juli 2014 @ 09:00:44 #61
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_142839909
Dit heeft niets met militaire onmacht te maken, maar met een diplomatieke meesterzet.

1) deze boef heeft nu eenmaal diplomatieke onschendbaarheid, of je het nu wilt of niet.
2) ondanks die diplomatieke onschendbaarheid is er een zeer sterk signaal afgegeven richting Venezuela.
3) het vastzetten van diplomaten is internationaal gezien enorm riskant aangezien het een gevaarlijk precedent kan scheppen waar uiteindelijk ook Nederlandse diplomaten gevaar door kunnen lopen. (Drugssmokkel/'verderfelijke propaganda'/het vastzetten voor een verkeersovertreding als politiek drukmiddel)
4) na het afgeven van dit signaal is hij op vrije voeten gesteld en is hij niet meer welkom op Nederlandse bodem. Hoewel die schurk dan zijn vervolging ontloopt is de boodschap wel duidelijk dat diplomatieke onschendbaarheid niet gelijk staat aan complete immuniteit.

Ook al had NL een carriergroup in de Carib gehad, dan had ik alsnog voor deze methode gekozen.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  dinsdag 29 juli 2014 @ 09:40:56 #62
176916 Karrs
2007-2017
pi_142840544
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 09:00 schreef Rave_NL het volgende:
Dit heeft niets met militaire onmacht te maken, maar met een diplomatieke meesterzet.

1) deze boef heeft nu eenmaal diplomatieke onschendbaarheid, of je het nu wilt of niet.
2) ondanks die diplomatieke onschendbaarheid is er een zeer sterk signaal afgegeven richting Venezuela.
3) het vastzetten van diplomaten is internationaal gezien enorm riskant aangezien het een gevaarlijk precedent kan scheppen waar uiteindelijk ook Nederlandse diplomaten gevaar door kunnen lopen. (Drugssmokkel/'verderfelijke propaganda'/het vastzetten voor een verkeersovertreding als politiek drukmiddel)
4) na het afgeven van dit signaal is hij op vrije voeten gesteld en is hij niet meer welkom op Nederlandse bodem. Hoewel die schurk dan zijn vervolging ontloopt is de boodschap wel duidelijk dat diplomatieke onschendbaarheid niet gelijk staat aan complete immuniteit.

Ook al had NL een carriergroup in de Carib gehad, dan had ik alsnog voor deze methode gekozen.
Snap ik allemaal, maar voor Venezuela en anderen (de VS) komt het signaal 'dreigen helpt' wel degelijk over.

Met een carrier group ( :9~ ) had je dit politieke signaal kracht bijgezet, dat we hem hadden laten gaan uit de goedheid van ons hart ( :') ). Nu wordt het signaal mogelijk uitgelegd als 'ze stellen militair niets voor'.

Ik heb liever het eerste. Hoe briljant de tactiek ook.

[ Bericht 13% gewijzigd door Karrs op 29-07-2014 10:03:02 ]
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
pi_142843292
Maar hoe zou de VS gereageerd hebben op een inval?
Zij hebbend e macht om zo'n dreiging te neutraliseren.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator dinsdag 29 juli 2014 @ 18:11:03 #64
257132 crew  Awsom
pi_142855150
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 juli 2014 11:40 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Maar hoe zou de VS gereageerd hebben op een inval?
Zij hebbend e macht om zo'n dreiging te neutraliseren.
Die zouden die schepen waarschijnlijk 1 keer gewaarschuwd hebben en daarna naar de zeebodem hebben geschoten..
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 1 augustus 2014 @ 17:49:33 #65
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_142963196
Brons voor marine bij internationale zeilwedstrijd

Nieuwsbericht | 31-07-2014 | 17:02

Zr. Ms. Urania heeft de derde plek bemachtigd tijdens de internationale Tall Ships Races. Gisteravond finishte het marinezeilschip voor de Deense havenstad Esbjerg nadat het afgelopen maandag met 6 klassegenoten vanuit het Noorse Bergen vertrok.

Meer dan 15 nationaliteiten, verdeeld over 70 schepen, lagen maandag voor Bergen aan de start. De Noorse havenstad was overspoeld met toeschouwers voor een aanblik op de bonte verzameling van vaartuigen. Klassieke schepen, moderne zeiljachten en de Urania, met aan boord een internationaal gezelschap, voeren achter elkaar de haven uit.

"De Britse marine beschikt zelf niet over een zeilend opleidingsschip", zegt de Britse officier cadet Tom Hawkings, die samen met Belgen, Duitsers en natuurlijk Nederlanders de ruige golven trotseert aan boord van de Urania."De uitnodiging van de Nederlandse marine was een mooie kans om het nautische leven mee te maken."


Enkele deelnemende schepen aan de Tall Ships Races tussen Bergen en Esbjerg

‘Unieke opleidingsfaciliteit’

De Urania speelt een belangrijke rol bij de opleiding van marineofficieren. Op dit schip leren de adelborsten niet alleen de grillen van de zee kennen, maar ook de gevolgen zoals zeeziekte. "De Urania is groot genoeg voor langere reizen en gelijktijdig klein genoeg om de zee en de elementen echt te ervaren", zegt commandant luitenant-ter-zee der eerste klasse Harry Dekkers. "Dat maakt de Urania een unieke opleidingsfaciliteit."

De Urania biedt ruimte aan 3 vaste bemanningsleden en 12 opstappers. Tijdens de Tall Ships Races vaart het schip, net als de rest van het jaar, voornamelijk met adelborsten van het Koninklijke Instituut van de Marine. Ook cadetten van de Koninklijke Militaire Academie en buitenlandse officieren in opleiding zijn dan welkom aan boord.

Sail Training International (STI) organiseert 3 keer per jaar Tall Ships Races om jongeren tot en met 25 jaar warm te maken voor het leven en werken op zee. De Urania zit in klasse D. Dat zijn modern getuigde schepen met lichtweer-zeilen.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)ionale-zeilwedstrijd
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_142963375
http://www.defensie.nl/ac(...)ende-missie-oekraine
quote:
Kabinet: geen militaire missie Oekraïne
Nieuwsbericht | 27-07-2014 | 18:00

Het kabinet heeft besloten niet over te gaan tot een militaire missie in Oekraïne. Wel versterkt Nederland de ongewapende repatriëringsmissie voor de slachtoffers van vlucht MH17.

Nederland vergroot het team dat in Oekraïne zoekt naar stoffelijke overschotten en persoonlijke eigendommen van de slachtoffers. Op korte termijn stuurt Nederland nog eens 60 experts van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) en 60 leden van de Koninklijke Marechaussee naar Oekraïne.

Inzet
De inzet duurt maximaal 3 weken. Deze wordt eerder beëindigd als het vinden en repatriëren van stoffelijke overschotten is voltooid of als voortzetting van het werk te onveilig is.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 1 augustus 2014 @ 19:05:23 #67
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_142965457
In historic first, German Army general appointed USAREUR chief of staff
By Jad Sleiman
Stars and Stripes
Published: August 1, 2014




Brig. Gen. Markus Laubenthal, commander of the Bundeswehr's Panzerbrigade 12 (12th Armored Brigade) has been named as the next chief of staff for U.S. Army Europe. Laubenthal is the first German officer to be assigned to the USAREUR position, where he will synchronize the activities of the USAREUR staff in much the same manner as his American predecessors. U.S. Army
U.S. Army


KAISERSLAUTERN, Germany — For the first time since U.S. troops arrived in Europe during World War II, a German general will serve as chief of staff of U.S. Army Europe.

Brig. Gen. Markus Laubenthal is expected to take up his post as early as Monday, an Army news release said.

The announcement of Laubenthal’s appointment comes at a time of strained relations between the U.S. and Germany over allegations of U.S. spying and phone tapping. USAREUR said in March it intended to name a German chief of staff.

The U.S. military maintains key bases in Germany, where about 40,000 U.S. servicemembers are stationed, including about 25,000 soldiers.

“This is a bold and major step forward in USAREUR’s commitment to operating in a multinational environment with our German allies,” Lt. Gen. Donald Campbell Jr., USAREUR commander, said of Laubenthal’s appointment. “U.S. and German senior military leaders have been serving together in NATO’s International Security Assistance Force in Afghanistan for years. Sustaining the shared capability from this experience will benefit both U.S. and German armies.”

Laubenthal, 51, commanded the Bundeswehr’s 12th Armored Brigade in Amberg before this assignment. In August of last year, he took over as chief of staff for ISAF Regional Command North in Afghanistan, where he helped oversee the drawdown of German troops from Kunduz and Mazar-e-Sharif, according to information on the German army website. Among other assignments, he served as military assistant to the deputy commander of operations and assistant chief of staff for operations for NATO’s Kosovo force.

“As the commander of Panzerbrigade 12 ... I have always valued the joint exercises with our partnership unit, the 2nd Cavalry Regiment in Vilseck,” Laubenthal said, according to the Army’s statement. “I am sure that I can use the experience I gained in the German army supporting the training of ready army forces in my new position with USAREUR.”

Laubenthal’s formal appointment ceremony will be held later this month, a USAREUR spokesman said.

A German army spokesman called the move “a clear sign for a good German-American cooperation.”

That cooperation had been strained since last year’s reports of the U.S. National Security Agency’s mass surveillance of German citizens, including the monitoring of German Chancellor Angela Merkel’s personal communications. Last month, German authorities expelled the CIA’s chief in Berlin after investigators identified two suspected spies allegedly working for the U.S. within the German government.

Reporter Marcus Kloeckner contributed to this report.

Bron: http://www.stripes.com/in(...)ef-of-staff-1.296324
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 4 augustus 2014 @ 09:16:32 #68
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_143043485
Officierenvereniging: nodeloze vertraging door pendelen
'Laat marechaussee op rampplek slapen'

door Roy Klopper
AMSTERDAM -
De 40 marechaussees die meewerken aan de berging van de MH17-slachtoffers moeten volgens de belangrijkste Nederlandse legerofficieren afzien van de luxe van een hotelkamer en voortaan dag en nacht op de rampplek in Oekraïne blijven.

„Leden van de Koninklijke Marechaussee hebben een militaire training genoten. Zij kunnen slapen in een tentje of bij dit goede weer zelfs in een slaapzak onder de sterrenhemel. Het dagelijkse pendelen tussen de ramplocatie en hotels levert onnodige vertraging op bij de berging van lichamen, waarbij de nabestaanden niet zijn gebaat”, zo betoogt brigadegeneraal b.d. Ruud Vermeulen, voorzitter van de Gezamenlijke Officieren Vereniging (GOV).

Defensie meldt desgevraagd helemaal niets in het idee van de officieren te zien: „Het verhoogt onnodig de risico’s voor onze mensen ter plekke”, aldus een zegsman. Hij wijst er bovendien op dat de onderzoekers middels de verplaatsing van Donetsk naar het noordelijker gelegen Soledar nu al dagen achtereen goed hebben kunnen werken.
Rantsoenen
De vereniging voor de hoogste militairen snapt weinig van de tactiek: Vermeulen: „In oorlogsgebieden is het verplaatsen van troepen het gevaarlijkste wat er is. Zorg er daarom voor dat je in elk geval de marechaussees ter plekke houdt. Zij kunnen gevechtsrantsoenen eten en hebben de conditie om van de vroege ochtend tot de late avond te zoeken naar slachtoffers. Als de gevechten dichtbij komen, weten zij hoe te handelen.”

De permanente aanwezigheid van de militaire gendarmerie zou volgens de GOV via de aanwezige liaisonofficieren moeten worden gemeld aan zowel de rebellen als de Oekraïense autoriteiten. „Bij donker verlicht je het gebied waarin je zit, en je bakent het goed af met OVSE-vlaggen. Dan weet eenieder waaraan hij toe is.”

Bron:http://www.telegraaf.nl/b(...)aanpak_missie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_143054398
quote:
Geblaat van officieren die er geen verstand van hebben.
pi_143056271
Niet?

Volgens mij hebben ze een prima punt, verplaatsen is nou eenmaal gevaarlijk.
pi_143056794
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 16:46 schreef Bouke-p het volgende:
Niet?

Volgens mij hebben ze een prima punt, verplaatsen is nou eenmaal gevaarlijk.
Daar slapen is minder gevaarlijk zeker? Onder een poncho tussen de brokstukken terwijl er rondom het gebied maximaal gevochten wordt. En dat idee van gevechtsrantsoenen eten 8)7 Die gasten moeten uitgerust hun werk doen en assisteren bij een taak die veel van iemand vraagt. Niet zozeer fysiek maar geestelijk wel.

Geblaat in de ruimte van groene lui die hier geen kaas van hebben gegeten.
  maandag 4 augustus 2014 @ 18:14:34 #72
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_143059385
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 15:50 schreef Wijnand_Bierenstein het volgende:

[..]

Geblaat van officieren die er geen verstand van hebben.
Dat... Nou heb ik sowieso al een grondige hekel aan Vermeulen die alle contact met de werkelijkheid jaren geleden al overboord heeft gegooid.
pi_143063831
Ach, het brigadegeneraaltje b.d. wil ook nog wat te zeggen hebben.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 6 augustus 2014 @ 06:25:43 #74
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_143113835
Hennis dankt Oekraïne voor steun aan missie

DEN HAAG -
Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert heeft nog eens benadrukt dat het bergen van lichamelijke resten van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne de hoogste prioriteit heeft. Ze deed dat dinsdag in een telefoongesprek met haar Oekraïense collega Valeriy Geletey. Ook het terughalen van persoonlijke bezittingen blijft van groot belang, zei de minister.

Geletey zegde toe al het mogelijke te zullen doen om een veilige toegang tot de rampplek te blijven verzekeren zolang de internationale zoekteams daar aanwezig zijn.

Namens het kabinet bedankte minister Hennis de Oekraïense autoriteiten voor de steun aan de internationale repatriëringsmissie tot nu toe.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ankt_Oekraine__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 6 augustus 2014 @ 06:28:13 #75
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_143113841
Recordaantal patiënten van Wadden

Reddingshelikopters hebben in juli een recordaantal vluchten uitgevoerd om zieke mensen vanaf de Friese Waddeneilanden en de Noordzee naar het vasteland te brengen. Het waren er 36.

Gemiddeld worden er per maand zo'n 20 vluchten uitgevoerd, al zijn het er in vakantieperiodes altijd meer dan buiten het seizoen. Waarom het er vorige maand zoveel waren, is niet te verklaren.

De vluchten worden uitgevoerd door Defensie vanuit Leeuwarden door het 303 Search and Rescue Squadron. Op de website van Defensie meldt commandant Ed Scherpenzeel dat er vantevoren nooit een inschatting is te maken, maar dat het wel dankbaar werk is om patiënten of zwangere vrouwen te vervoeren. "Er hangen hier al heel wat geboortekaartjes."

Boorplatforms

Patiënten worden meest overgebracht naar het Medisch Centrum Leeuwarden, maar ook worden er vluchten uitgevoerd naar onder meer Sneek of Dokkum. Als mensen van boorplatforms worden gehaald, is de bestemming vaak een ziekenhuis in Noord- of Zuid-Holland.

Het aantal vluchten is de afgelopen jaren flink toegenomen. Vorig jaar was een recordjaar, toen werden meer dan 250 mensen vanaf de eilanden, schepen of boorplatforms overgevlogen.

Volgend jaar stopt Defensie met het uitvoeren van de patiëntenvluchten. Minister Hennis vindt patiëntenvervoer geen taak voor Defensie en wil de SAR-helikopters afstoten. Onder leiding van het ministerie van Volksgezondheid wordt gezocht naar een alternatief.

Bron: http://nos.nl/data/nosop3/reader/683280_tab1.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')