FOK!forum / Culinesse à gogo / Hollandse nieuwe!
golferwoensdag 11 juni 2014 @ 14:04
Vandaag is het eerste vaatje geveild en vrijwel overal is vanaf morgen de Hollandse nieuwe haring overalweer verkrijgbaar.
Mijn vaste visstalletje had echter vandaag al de Hollandse nieuwe binnen en in de verkoop en dus meteen even er eentje geproefd.
Zoals elk jaar: mooi van smaak, goed van vetpercentage.
Lekker. Ze zijn er dus weer! *O*
w/ w/ w/
datismijnmeningwoensdag 11 juni 2014 @ 14:05
Kattenvoer eten :')
#ANONIEMwoensdag 11 juni 2014 @ 14:06
rauwe vis aan de staart +1
golferwoensdag 11 juni 2014 @ 14:07
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juni 2014 14:05 schreef datismijnmening het volgende:
Kattenvoer eten :')
Nee, te zout voor katten. :N
Snowballedwoensdag 11 juni 2014 @ 14:07
Erg lekker...!
Alleen ik snap die hype niet zo... het is niet dat ze over een half jaar niet meer smaken ofzo...
Pietverdrietwoensdag 11 juni 2014 @ 14:12
Noorse of Deense nieuwe, golfer?
;)
golferwoensdag 11 juni 2014 @ 14:13
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juni 2014 14:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Noorse of Deense nieuwe, golfer?
;)
Er zat geen Scandinavisch vlaggetje bij, dus allebei kan. :)
Pietverdrietwoensdag 11 juni 2014 @ 14:29
quote:
14s.gif Op woensdag 11 juni 2014 14:07 schreef Snowballed het volgende:
Erg lekker...!
Alleen ik snap die hype niet zo... het is niet dat ze over een half jaar niet meer smaken ofzo...
Vind idd meer verschil zitten tussen haringkarren dan in het seizoen.
Snowballedwoensdag 11 juni 2014 @ 14:32
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juni 2014 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind idd meer verschil zitten tussen haringkarren dan in het seizoen.
Klopt.. We hebben hier 2 goede in de buurt..
Daar staat gewoon altijd een rij mensen voor je aan de beurt bent....

De rest verkoopt ze aan toevallige passanten.. en dat heeft een reden...
golferwoensdag 11 juni 2014 @ 14:34
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juni 2014 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:

Vind idd meer verschil zitten tussen haringkarren dan in het seizoen.
Inderdaad. Vermijdt vooral visstallen waar ze al kant en klaar schoongemaakt in de vitrine liggen
Ze moeten echt ter plekke uit het emmertje gehaald worden en meteen na het schoonmaken gegeten worden. Dan zijn ze op hun best. :9
Elanwoensdag 11 juni 2014 @ 15:49
Wat is dan de haring die je 2 weken geleden kocht? oude voorraad of zo?
golferwoensdag 11 juni 2014 @ 15:53
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juni 2014 15:49 schreef Elan het volgende:
Wat is dan de haring die je 2 weken geleden kocht? oude voorraad of zo?
Ja.
motorbloempjewoensdag 11 juni 2014 @ 16:22
Ben benieuwd naar johannes z'n benadering van de hollandsche nieuwe!
Catch22-woensdag 11 juni 2014 @ 16:25
Ik vind die nieuwste altijd wel oké, maar heb liever die vette koninginneharing.
johannes_vermeerwoensdag 11 juni 2014 @ 16:25
quote:
14s.gif Op woensdag 11 juni 2014 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
Ben benieuwd naar johannes z'n benadering van de hollandsche nieuwe!
Lekkere side-dish voor bij de nasi.
kanovinniewoensdag 11 juni 2014 @ 16:25
quote:
14s.gif Op woensdag 11 juni 2014 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
Ben benieuwd naar johannes z'n benadering van de hollandsche nieuwe!
Ik kan natuurlijk niet voor de chef himself spreken, maar het lijkt me haast vanzelfsprekend dat hier een oosters tintje aangegeven zal worden.
kanovinniewoensdag 11 juni 2014 @ 16:25
Godnondeju, hoe wist ik het?
johannes_vermeerwoensdag 11 juni 2014 @ 16:29
quote:
11s.gif Op woensdag 11 juni 2014 16:25 schreef kanovinnie het volgende:
Godnondeju, hoe wist ik het?
Ik ben wellicht wat voorspelbaar geworden, enerzijds is dit mijn kracht, aan de andere kant zal ik deze zomer broeden op wat innovatie binnen de nasi keuken.
motorbloempjewoensdag 11 juni 2014 @ 16:29
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juni 2014 16:29 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ik ben wellicht wat voorspelbaar geworden, enerzijds is dit mijn kracht, aan de andere kant zal ik deze zomer broeden op wat innovatie binnen de nasi keuken.
Nou, met die haring heb je die al wel gevonden!

Tevens een jankpost ;( we hebben hier geen Hollandse Nieuwe ;(
boriszwoensdag 11 juni 2014 @ 16:54
Herring :9 Morgen maar even langs de Volendammer op de markt.
Pietverdrietwoensdag 11 juni 2014 @ 17:03
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juni 2014 14:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Inderdaad. Vermijdt vooral visstallen waar ze al kant en klaar schoongemaakt in de vitrine liggen
Ze moeten echt ter plekke uit het emmertje gehaald worden en meteen na het schoonmaken gegeten worden. Dan zijn ze op hun best. :9
Mijn haring moet voor mijn neus worden schoongemaakt, daar waar ze in bakken schoongemaakt liggen mogen ze ze zelf eten. Maar de meeste mensen hebben hun smaakpapillen in hun portemonee zitten en willen ze zo goedkoop mogelijk.
Je kan nog beter de schoongemaakte verpakte haring van de aldi eten dan van zo een marktstand waar ze de haring schoongemaakt uren hebben liggen.
#ANONIEMwoensdag 11 juni 2014 @ 17:03
Helemaal gelijk Piet maar je vergeet dat er ook van die Haringboeren zijn die je vaak antwoorden ,als je erop staat dat de haring die jij uitkiest ter plekke wordt schoongemaakt,dat de haringen die je voor je ziet liggen net door hem zijn schoongemaakt. M.a.w "je moet niet zo zeuren."adagium.

Veel mensen zijn daar gevoelig voor en kiezen dan eieren voor hun geld en vragen het al niet eens
(ik niet, want ik loop dat gewoon weg!) en accepteren dan braaf wat voor ze wordt gepakt.

quote:
14s.gif Op woensdag 11 juni 2014 14:04 schreef golfer het volgende:
Vandaag is het eerste vaatje geveild en vrijwel overal is vanaf morgen de Hollandse nieuwe haring overalweer verkrijgbaar.
Mijn vaste visstalletje had echter vandaag al de Hollandse nieuwe binnen en in de verkoop en dus meteen even er eentje geproefd.
Zoals elk jaar: mooi van smaak, goed van vetpercentage.
Lekker. Ze zijn er dus weer! *O*
w/ w/ w/
Mooi, mooi,mooi. Dank voor het 'breaking' nieuwtje en je eerste ervaring. :s)

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 11-06-2014 17:06:56 ]
Pietverdrietwoensdag 11 juni 2014 @ 17:15
quote:
6s.gif Op woensdag 11 juni 2014 17:03 schreef Iwanius het volgende:
Helemaal gelijk Piet maar je vergeet dat er ook van die Haringboeren zijn die je vaak antwoorden ,als je erop staat dat de haring die jij uitkiest ter plekke wordt schoongemaakt,dat de haringen die je voor je ziet liggen net door hem zijn schoongemaakt. M.a.w "je moet niet zo zeuren."adagium.

Veel mensen zijn daar gevoelig voor en kiezen dan eieren voor hun geld en vragen het al niet eens
(ik niet, want ik loop dat gewoon weg!) en accepteren dan braaf wat voor ze wordt gepakt.

[..]

Mooi, mooi,mooi. Dank voor het 'breaking' nieuwtje en je eerste ervaring. :s)
Ik zeg hem dat ie dat aan de toeristen kan vertellen en loop idd ook weg.
Lekkerbekken zijn ook risicosport, heb je ineens een ammoniaklucht in je sinussen, krijg je me ook pissig mee.
FutureFairytalewoensdag 11 juni 2014 @ 18:42
Morgen 2 broodjes nieuwe halen dan :9
Ja ik wil ze met uitjes, nog wat lekkerder :9
Sicstuswoensdag 11 juni 2014 @ 19:12
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juni 2014 18:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Morgen 2 broodjes nieuwe halen dan :9
Ja ik wil ze met uitjes, nog wat lekkerder :9
Idd! ik was altijd best wel tegen uitjes, want in mijn ogen bedierven die de pure haringsmaak....maar de laatste jaren vind ik wat uitjes, met mate gebruikt, toch wel een toegevoegde waarde hebben wat betreft een stukje frisheid en 'bite'!
FutureFairytalewoensdag 11 juni 2014 @ 19:24
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juni 2014 19:12 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Idd! ik was altijd best wel tegen uitjes, want in mijn ogen bedierven die de pure haringsmaak....maar de laatste jaren vind ik wat uitjes, met mate gebruikt, toch wel een toegevoegde waarde hebben wat betreft een stukje frisheid en 'bite'!
Uien versterken smaken dus alleen maar beter.
golferwoensdag 11 juni 2014 @ 20:24
Van origine werden de uien in het verleden toen de 'groene' haring nog bestond gebruikt om de geur van bederf te verdoezelen.
Pietverdrietwoensdag 11 juni 2014 @ 20:48
Voor mij ook geen uitjes, en ben gek op groene haring.
golferwoensdag 11 juni 2014 @ 21:17
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juni 2014 20:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor mij ook geen uitjes, en ben gek op groene haring.
Verboden tegenwoordig.
Pietverdrietwoensdag 11 juni 2014 @ 21:20
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juni 2014 21:17 schreef golfer het volgende:

[..]

Verboden tegenwoordig.
Ik weet, maar de licht gepekelde en kort ingevroren haring is net zo lekker en wordt ook groene genoemd.
Reza-imprezadonderdag 12 juni 2014 @ 01:17
Goede haring hangt van 3 punten af.

1 - De kwaliteit van de leverancier.
2 - de temperatuur.
3 - (belangrijkst) de tijd tussen schoonmaken en consumeren.

Als je die regels hanteerd als consument blijven er in NL helaas minder dan 10 winkels over.

Voor mij is Schmidt Rotterdam en De Koning in Rijswijk de top .Bij de rest moet je regel 3 afdwingen om een haring ook maar in de buurt van dat niveau te krijgen. Doe je dat niet , wordt je genaaid

[ Bericht 27% gewijzigd door Reza-impreza op 12-06-2014 01:26:35 (aanpassen) ]
Pietverdrietdonderdag 12 juni 2014 @ 06:15
quote:
1s.gif Op donderdag 12 juni 2014 01:17 schreef Reza-impreza het volgende:
Goede haring hangt van 3 punten af.

1 - De kwaliteit van de leverancier.
2 - de temperatuur.
3 - (belangrijkst) de tijd tussen schoonmaken en consumeren.

Als je die regels hanteerd als consument blijven er in NL helaas minder dan 10 winkels over.

Voor mij is Schmidt Rotterdam en De Koning in Rijswijk de top .Bij de rest moet je regel 3 afdwingen om een haring ook maar in de buurt van dat niveau te krijgen. Doe je dat niet , wordt je genaaid
De kwaliteit van de vis, hoe (lang) er gepekeld is, hoe lang de haring al in de vriezer ligt,
#ANONIEMdonderdag 12 juni 2014 @ 09:29
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juni 2014 16:25 schreef johannes_vermeer het volgende:

Lekkere side-dish voor bij de nasi.
Alsjeblieft niet zeg. :{w

@ Golfer: Heb de HN ook inmiddels geproefd.
Weltschmerzzondag 15 juni 2014 @ 11:34
Ik moet zeggen dat ik de timing dit jaar uitstekend vond. Ik was vast niet de enige met een gezellige doch venijnige kater, en wat helpt er dan beter dan een vette vis? Fjn als de viskraam op de hoek dan een paar Hollandse nieuwe voor je schoonmaakt.
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juni 2014 06:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De kwaliteit van de vis, hoe (lang) er gepekeld is, hoe lang de haring al in de vriezer ligt,
Vroeger haalde ik wel vaak zo'n emmertje om ze dan zelf schoon te maken, maar die kocht ik dan graag 2 dagen voor consumptie. Vond het wel lekker als ze wat langer in de pekel hadden gestaan.
FutureFairytalezondag 15 juni 2014 @ 13:06
Vindt ze niet zo vet en groot/dik maar wel weer lekker :)
Deisyyzondag 15 juni 2014 @ 14:14
Hij is weer lekker! w/

Zelf vind ik het zonde om een haring op een broodje te eten, ik eet hem het liefst alleen met een paar uitjes :9
Pietverdrietzondag 15 juni 2014 @ 14:30
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 14:14 schreef Deisyy het volgende:
Hij is weer lekker! w/

Zelf vind ik het zonde om een haring op een broodje te eten, ik eet hem het liefst alleen met een paar uitjes :9
Liever op een broodje dan met uitjes
Weltschmerzzondag 15 juni 2014 @ 15:01
Mijn voorkeur gaat uit naar een stokbrood of een lichtgeroosterd sneetje wit. De functie van ui ontgaat mij, ik hou heel erg van ui maar niet bij haring.
FutureFairytalezondag 15 juni 2014 @ 15:29
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Liever op een broodje met uitjes
Thezappazondag 15 juni 2014 @ 22:58
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juni 2014 17:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zeg hem dat ie dat aan de toeristen kan vertellen en loop idd ook weg.
Lekkerbekken zijn ook risicosport, heb je ineens een ammoniaklucht in je sinussen, krijg je me ook pissig mee.
Waarom is die ammoniak ? Hoe werkt dat
Bucketlistmaandag 16 juni 2014 @ 02:15
Is ie' toevallig weer beter in vergelijking met voorgaande jaren?

En vast ook weer vet? --> Door het warme voorjaar of doordat er gewacht is.
JaafkeEHVmaandag 16 juni 2014 @ 10:19
Viveen in eindhoven blijft voor mij de ultieme 'haring boer'
Vers uit de emmer, schoonmaken en opdienen.
Pietverdrietmaandag 16 juni 2014 @ 11:26
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 22:58 schreef Thezappa het volgende:

[..]

Waarom is die ammoniak ? Hoe werkt dat
teken dat de vis (meestal wijting) niet vers is, het ureum in de vis veranderd in ammonia. Rog heeft dit nog veel sterker. Ook andere vetarme vissoorten hebben dit
Xlargemaandag 16 juni 2014 @ 11:35
Ik heb ze nog niet geproefd, vanmiddag ga ik er 2 halen, meestal ben ik er eerder bij
summer2birdmaandag 16 juni 2014 @ 11:37
Ik kan nooit zo tegen de graatjes ;(
golfermaandag 16 juni 2014 @ 12:01
quote:
99s.gif Op maandag 16 juni 2014 11:37 schreef summer2bird het volgende:
Ik kan nooit zo tegen de graatjes ;(
Als ze goed zijn schoongemaakt zullen er geen graatjes in zitten.
Thezappamaandag 16 juni 2014 @ 13:49
quote:
1s.gif Op maandag 16 juni 2014 11:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

teken dat de vis (meestal wijting) niet vers is, het ureum in de vis veranderd in ammonia. Rog heeft dit nog veel sterker. Ook andere vetarme vissoorten hebben dit
ok..

ik dacht altijd dat het kwam omdat ze de "ketel"van het bakken daarmee schoon maakte

weer wat geleerd, thanx
Bramitomaandag 16 juni 2014 @ 13:50
quote:
1s.gif Op maandag 16 juni 2014 11:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

teken dat de vis (meestal wijting) niet vers is, het ureum in de vis veranderd in ammonia. Rog heeft dit nog veel sterker. Ook andere vetarme vissoorten hebben dit
Haai is ook zo om....
technofreak86maandag 16 juni 2014 @ 17:52
Ik heb ze bij 3 winkels gehaald.
- Visboer 2,00 euro
- Emte supermarkt 1,00 euro
- Lidl 0,82 euro

Die van de lidl waren veruit de grootste/dikste en ook de lekkerste. Daarbij moet ik wel opmerken dat de kwaliteit bij de lidl nogal eens kan wisselen en mijn visboer niet zo goed is.
Bramitomaandag 16 juni 2014 @ 18:02
Ik heb echt nog nooit een haring besteld en dat ze 'm dan als schoongemaakt hadden. Bij de visboer in "mijn" dorp in NL, is het gewoon standaard dat ze 'm ter plekke schoonmaken. Nou is dat wel een katwijker met een bepaalde reputatie.
Deisyymaandag 16 juni 2014 @ 18:40
Zojuist een whatsapp van mijn zus voor een haringavond bij haar thuis, dat wordt heerlijke haring van Schmidt :9
Pietverdrietmaandag 16 juni 2014 @ 18:48
quote:
0s.gif Op maandag 16 juni 2014 13:50 schreef Bramito het volgende:

[..]

Haai is ook zo om....
Haai en rog zijn idd heel snel om, maar met schelvis en wijting gaat het ook snel.
Oceanonixmaandag 16 juni 2014 @ 18:49
de eerste vrijdag op. Vond hem mooi groot en lekker vet. Smaakt naar meer. :9
dude1986maandag 16 juni 2014 @ 21:51
Wou afgelopen vrijdag voor eerst een haring proberen, maar durfde niet. Misschien toch ff doen, ben benieuwd hoe het smaakt.
Hallojomaandag 16 juni 2014 @ 21:55
Net drie stuks op. Ze waren heerlijk vet :9~
Hallojomaandag 16 juni 2014 @ 22:07
Lijkt het nou alleen maar zo, of is nieuwe haring vetter dan oude haring?
Aquadrenalinemaandag 16 juni 2014 @ 22:17
quote:
5s.gif Op maandag 16 juni 2014 22:07 schreef Hallojo het volgende:
Lijkt het nou alleen maar zo, of is nieuwe haring vetter dan oude haring?
Dat lijkt zo. Het vetpercentage blijft hetzelfde. Neemt natuurlijk niet weg dat de haring uit het ene jaar vetter is dan haring uit het andere jaar.
Hagelkaasdinsdag 17 juni 2014 @ 00:43
Deze haring is wel bovengemiddeld vet door de warme winter. En hij wordt wel degelijk vetter naarmate het seizoen vordert!

Ik vond hem erg goed, beter dan vorig jaar. Het is natuurlijk altijd weer erg lekker (net als de asperges) maar ik vind hem dit jaar opvallend veel vetter dan vorig jaar zo aan het begin. Ik haal ze altijd bij een oud-collega die ze ter plekke voor me schoonmaakt, dus ik kan redelijk goed oordelen hoewel het lastig blijft met een heel jaar er tussen.
golferdinsdag 17 juni 2014 @ 00:56
Tot nu toe vind ik de 6 die ik verorberd heb in de afgelopen dagen inderdaad beter dan het voorgaande jaar.
Niet sompig vet. Mooi rood van binnen.
Oceanonixdinsdag 17 juni 2014 @ 07:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juni 2014 00:43 schreef Hagelkaas het volgende:
Deze haring is wel bovengemiddeld vet door de warme winter. En hij wordt wel degelijk vetter naarmate het seizoen vordert!

Ik vond hem erg goed, beter dan vorig jaar. Het is natuurlijk altijd weer erg lekker (net als de asperges) maar ik vind hem dit jaar opvallend veel vetter dan vorig jaar zo aan het begin. Ik haal ze altijd bij een oud-collega die ze ter plekke voor me schoonmaakt, dus ik kan redelijk goed oordelen hoewel het lastig blijft met een heel jaar er tussen.
en dan waren ze vorig jaar al uitgesteld met 3 weken omdat ze nog ieler waren.
golferdinsdag 17 juni 2014 @ 15:05
Weer 2 gehaald. :9
#ANONIEMdinsdag 17 juni 2014 @ 16:13
Je kan nooit genoeg haring eten zeg ik altijd. Heb er zelf alweer een stuk of 12 :@ op.
En het gaan er weer meer worden dit jaar met al die party's die eraan zitten te komen.

Zelfs gisteravond laat op weg naar huis in een lokaal café ergens in het zuiden van het land nog eentje genuttigd. Was wel minder.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 17-06-2014 16:14:16 ]
Hallojomaandag 15 juni 2015 @ 13:42
Zijn de nieuwe nieuwe al ergens verkrijgbaar?
Pietverdrietmaandag 15 juni 2015 @ 13:44
quote:
11s.gif Op maandag 15 juni 2015 13:42 schreef Hallojo het volgende:
Zijn de nieuwe nieuwe al ergens verkrijgbaar?
De verkoop van de nieuwe is verplaatst naar de 17e, of je nieuwe of "oude" krijgt is sowieso nauwelijks een touw op te trekken
#ANONIEMdinsdag 16 juni 2015 @ 17:51
Haringparty's beginnen volgende week en de weken daarna vorm te krijgen maar ik laat de meesten aan mij voorbij gaan want heb het wel gezien na zoveel jaar en kom toch alleen maar mensen tegen die ik niet wil zien. Liever zelf wat halen en zelf betalen en ergens rustig met een goed pilsje oppeuzelen.

Voorlopig zijn het toch allemaal oude haringen die ze verkopen. :Y
Pietverdrietdinsdag 16 juni 2015 @ 18:04
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 17:51 schreef Iwanius het volgende:
Haringparty's beginnen volgende week en de weken daarna vorm te krijgen maar ik laat de meesten aan mij voorbij gaan want heb het wel gezien na zoveel jaar en kom toch alleen maar mensen tegen die ik niet wil zien. Liever zelf wat halen en zelf betalen en ergens rustig met een goed pilsje oppeuzelen.

Voorlopig zijn het toch allemaal oude haringen die ze verkopen. :Y
Ik laat haringfeestjes altijd aan mij voorbij gaan, daar liggen haringen altijd als schoongemaakt in grote bakken, waarschijnlijk al een dag of wat geleden schoongemaakt in Polen.
#ANONIEMdinsdag 16 juni 2015 @ 18:06
Nee, bij die feestjes die ik bezoek worden ze ter plekke schoongemaakt. Maar ik ken datgene wat je opsomde. Houd ik ook niet van.
Pietverdrietdinsdag 16 juni 2015 @ 18:12
dat kan, ik ben al een aantal jaar niet meer geweest, laatste was van het Nederlandse consulaat in Düsseldorf, daar werden een aantal idd voor je neus schoongemaakt maar de meeste lagen schoongemaakt klaar. Je ziet het trouwens ook vaak op de markt.
Geef mij maar een gewone haringkar waar ze me een voor een schoonmaken op een doordeweekse dag. Geen stress, geen drukte, veel aandacht voor de haring.
Feestjes zijn leuk, maar daar hoef ik de haring niet.
Rickocumzaterdag 20 juni 2015 @ 19:29
Heerlijke hollandse nieuwe, al mogen ze wel ietsje vetter.

Heb vandaag zes jongens gekocht. Ze worden vers gesneden en schoongemaakt, ben er zelf getuige van bij onze viskraam.

Echter, het liefst eet ik ze meteen op, hebben echter al veel gehad en heb nog twee over. Hoe erg zal het smaakverschil optreden als ik deze één dag in de koelkast bewaar (en morgen opeet)?

Nogmaals, het liefst direct t keeltje in, maaarja volheid heerst ;(
FutureFairytalezaterdag 20 juni 2015 @ 19:30
Denk/hoop dat ze over een maandje vetter zijn.
Rickocumzaterdag 20 juni 2015 @ 19:46
Moet wel, want daarna gaat het ook structureel weer bergafwaarts toch?

Dit is het moment (normaliter) dat de haring het meest volgevreten is?
Weltschmerzzaterdag 20 juni 2015 @ 19:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 19:29 schreef RickoKun het volgende:
Heerlijke hollandse nieuwe, al mogen ze wel ietsje vetter.

Heb vandaag zes jongens gekocht. Ze worden vers gesneden en schoongemaakt, ben er zelf getuige van bij onze viskraam.

Echter, het liefst eet ik ze meteen op, hebben echter al veel gehad en heb nog twee over. Hoe erg zal het smaakverschil optreden als ik deze één dag in de koelkast bewaar (en morgen opeet)?

Nogmaals, het liefst direct t keeltje in, maaarja volheid heerst ;(
Misschien een idee om een keer zo'n emmertje te kopen? Zelf schoonmaken is echt niet moeilijk, je hebt er zo handigheid in.
Rickocumzaterdag 20 juni 2015 @ 20:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 19:51 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Misschien een idee om een keer zo'n emmertje te kopen? Zelf schoonmaken is echt niet moeilijk, je hebt er zo handigheid in.
Snap ik, maar ik kan niet zo even een emmer in een weekend opkanen met mijn vriendin. Of ik moet een feest geven en kameraden uitnodigen, maar daar doe ik denk ik ook de moeite niet voor. Hoeveel zitten er in zo'n emmer; stuk of twintig?
Rickocumzaterdag 20 juni 2015 @ 20:38
Christus, als dit echt net zo lekker smaakt?

http://simonisvis.nl/haring/emmer-haring-25-stuks

15 euro? Ik betaalde 9,70 voor zes hollandse nieuwe.
FutureFairytalezaterdag 20 juni 2015 @ 20:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 19:46 schreef RickoKun het volgende:
Moet wel, want daarna gaat het ook structureel weer bergafwaarts toch?

Dit is het moment (normaliter) dat de haring het meest volgevreten is?
Ze worden nu 2 maanden gevangen. Dus die over een maand gevangen worden hebben nu nog even tijd om zich voller te eten.
FutureFairytalezaterdag 20 juni 2015 @ 20:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 20:38 schreef RickoKun het volgende:
Christus, als dit echt net zo lekker smaakt?

http://simonisvis.nl/haring/emmer-haring-25-stuks

15 euro? Ik betaalde 9,70 voor zes hollandse nieuwe.
Ze zijn niet schoongemaakt en diepgevroren. Groot verschil met hapklaar.
Rickocumzaterdag 20 juni 2015 @ 20:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 20:41 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ze zijn niet schoongemaakt en diepgevroren. Groot verschil met hapklaar.
Okay, snap ik! Wel nice, maar hoe moet ik dat in mn diepvries stoppen?
Weltschmerzzaterdag 20 juni 2015 @ 20:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 20:35 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Snap ik, maar ik kan niet zo even een emmer in een weekend opkanen met mijn vriendin. Of ik moet een feest geven en kameraden uitnodigen, maar daar doe ik denk ik ook de moeite niet voor. Hoeveel zitten er in zo'n emmer; stuk of twintig?
Minder dacht ik, eerder een stuk of 10 in zo'n klein emmertje. Maar ik weet niet meer zo goed, doe het al jaren niet meer. Vraag het bij de kraam zou ik zeggen.
Rickocumzaterdag 20 juni 2015 @ 20:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 20:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Minder dacht ik, eerder een stuk of 10 in zo'n klein emmertje. Maar ik weet niet meer zo goed, doe het al jaren niet meer. Vraag het bij de kraam zou ik zeggen.
Thanks! Echter zie ik het mijzelf ook niet zo snel doen. Maar hoe kijken jullie ertegenaan. Een vers schoongemaakte en gesneden haring een dag in de koelkast bewaren? Is natuurlijk wel te doen qua hygiëne, maar de smaak?

Schoonpa had het lef om te zeggen dat deze haringen (die mooi rood / roze van binnen waren) BIJNA net zo lekker waren als die in een verpakking van de lidl, wat ik persoonlijk zelf niet zo geloof. Maar misschien heb ik het mis?
golferzaterdag 20 juni 2015 @ 22:14
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 juni 2015 20:52 schreef RickoKun het volgende:

Maar hoe kijken jullie ertegenaan. Een vers schoongemaakte en gesneden haring een dag in de koelkast bewaren? Is natuurlijk wel te doen qua hygiëne, maar de smaak?

Gaat wat oxideren en de smaak loopt echt achteruit.
golferdinsdag 23 juni 2015 @ 15:28
Vandaag pas in de gelegenheid geweest een Hollandse Nieuwe op te peuzelen. Prima van smaak, iets minder vet dan vorig jaar. ^O^
Isabeaudinsdag 23 juni 2015 @ 15:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 15:28 schreef golfer het volgende:
Vandaag pas in de gelegenheid geweest een Hollandse Nieuwe op te peuzelen. Prima van smaak, iets minder vet dan vorig jaar. ^O^
Is dat goed of slecht, dat het een iets minder vette haring is?
Zolderkamerdinsdag 23 juni 2015 @ 15:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 15:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Is dat goed of slecht, dat het een iets minder vette haring is?
Hoe vetter hoe beter..
Vet is smaak.. geld ook voor vlees trouwens..
De aankoop van haring voor hollandse nieuwe word zolang uitgesteld tot ze vet genoeg zijn..
#ANONIEMwoensdag 24 juni 2015 @ 04:07
Gisteren mijn eerste haringpartij bezocht en uiteraard haring gegeten. O-)

Foto540-4ECM4N4Y.jpg

Was allemaal heeerlijk! })
Miauw_Zedongdonderdag 25 juni 2015 @ 11:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 15:28 schreef golfer het volgende:
Vandaag pas in de gelegenheid geweest een Hollandse Nieuwe op te peuzelen. Prima van smaak, iets minder vet dan vorig jaar. ^O^
Heb tot nu toe 3 zaken in Utrecht gehad en ik vind ze ook duidelijk minder vet... niks mis met de smaak verder. Ga denk ik even een maandje wachten.
Pietverdrietvrijdag 26 juni 2015 @ 12:50
Net drie naar binnen gewerkt, lekker maar konden vetter
uniekhoornvrijdag 26 juni 2015 @ 23:30
Ik vind ze wel lekker... om nou te zeggen: beter? Weet niet, dan moet ik ze naast elkaar proeven.
Vies is het iig niet :9
Bienelientjeezaterdag 27 juni 2015 @ 13:16
Net ook één gegeten! Yummy! Maar zelf al jaren niet gegeten, dus ik kan niet vergelijken met eerdere jaren.

Mijn Engelse vriend vindt het allemaal maar BLEH! _O- Het idee alleen al, hij wilt het niet eens proberen! :D
FutureFairytalezaterdag 27 juni 2015 @ 13:43
Als je het niet probeert kun je ook geen bleh zeggen. Zolang het geen rotte vis is kan ie het gewoon proberen vind ik.
Weltschmerzzaterdag 27 juni 2015 @ 14:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 13:16 schreef Bienelientjee het volgende:
Net ook één gegeten! Yummy! Maar zelf al jaren niet gegeten, dus ik kan niet vergelijken met eerdere jaren.

Mijn Engelse vriend vindt het allemaal maar BLEH! _O- Het idee alleen al, hij wilt het niet eens proberen! :D
Ik mijn ervaring zijn buitenlanders meer geneigd het te proberen wanneer je ze niet vraagt om een rauwe vis aan de staart naar binnen te laten glijden. Lekker brood lichtjes roosteren en dan in kleine stukjes snijden met evengrote stukjes haring erop maakt het al een stuk laagdrempeliger. Zo eet ik ze zelf trouwens ook het liefst.
Miauw_Zedongzaterdag 27 juni 2015 @ 14:07
Ik ook, op de traditionele manier eten vind ik niks.
FutureFairytalezaterdag 27 juni 2015 @ 14:08
Stukjes haring met uitjes en een augurkplakje vind ik het lekkerst.

Maar gewoon haring zo ook. Alleen ik vraag wel altijd in stukjes.
Bienelientjeezaterdag 27 juni 2015 @ 17:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 13:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Als je het niet probeert kun je ook geen bleh zeggen. Zolang het geen rotte vis is kan ie het gewoon proberen vind ik.
Vind ik ook! :D Maar hij is wat anti rauwe vis, heb het zeker geprobeerd om hem te laten proeven! Maar ja! Dan niet! _O- More for me! :9
FutureFairytalezaterdag 27 juni 2015 @ 17:20
Inderdaad, dikke pech voor hem!
Miauw_Zedongzaterdag 27 juni 2015 @ 17:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 17:19 schreef Bienelientjee het volgende:

[..]

Vind ik ook! :D Maar hij is wat anti rauwe vis, heb het zeker geprobeerd om hem te laten proeven! Maar ja! Dan niet! _O- More for me! :9
Volgende keer met het argument komen dat haring niet rauw is maar gerijpt.
golferzaterdag 27 juni 2015 @ 17:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 17:19 schreef Bienelientjee het volgende:

Maar hij is wat anti rauwe vis, heb het zeker geprobeerd om hem te laten proeven! Maar ja! Dan niet! _O- More for me! :9
Sushi en sashimi eet ie ook niet?
Buitendamzaterdag 27 juni 2015 @ 18:03
Is er al een landelijke test geweest van één van de dagbladen? (AD geloof ik?)
Bienelientjeezaterdag 27 juni 2015 @ 18:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 17:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Sushi en sashimi eet ie ook niet?
Helaas ook niet! Het hele idee van rauwe vis, zelfs gerookte zalm en dergelijke, vindt hij gewoon niets!

Ik vond de Hollandse Nieuwe in ieder geval wel lekker! Misschien volgend weekend gewoon nog een keertje halen! :9 :9~
minilotzaterdag 27 juni 2015 @ 18:56
We zijn onderhand al een heel haringseizoen verder, dus op verzoek '2014' even uit de topictitel gehaald. :)

Carry on! :Y)
HarveySpecterzaterdag 27 juni 2015 @ 19:30
Gisteren sinds tijden weer eens twee haringen gehaald.
Goddelijk! O+
gargamelnlmaandag 29 juni 2015 @ 19:38
Wanneer is de publicatie van de AD haringtest?

Ben altijd wel een beetje benieuwd, alhoewel ik ook wel weet dat het niet "helemaal klopt".
De conclusie over visboeren in Emmen en omstreken, waarbij ze de afgelopen jaren hebben aangegeven dat het echt niet te vreten is, kan ik mij wel in vinden. :r