Haai en rog zijn idd heel snel om, maar met schelvis en wijting gaat het ook snel.quote:
Dat lijkt zo. Het vetpercentage blijft hetzelfde. Neemt natuurlijk niet weg dat de haring uit het ene jaar vetter is dan haring uit het andere jaar.quote:Op maandag 16 juni 2014 22:07 schreef Hallojo het volgende:
Lijkt het nou alleen maar zo, of is nieuwe haring vetter dan oude haring?
en dan waren ze vorig jaar al uitgesteld met 3 weken omdat ze nog ieler waren.quote:Op dinsdag 17 juni 2014 00:43 schreef Hagelkaas het volgende:
Deze haring is wel bovengemiddeld vet door de warme winter. En hij wordt wel degelijk vetter naarmate het seizoen vordert!
Ik vond hem erg goed, beter dan vorig jaar. Het is natuurlijk altijd weer erg lekker (net als de asperges) maar ik vind hem dit jaar opvallend veel vetter dan vorig jaar zo aan het begin. Ik haal ze altijd bij een oud-collega die ze ter plekke voor me schoonmaakt, dus ik kan redelijk goed oordelen hoewel het lastig blijft met een heel jaar er tussen.
De verkoop van de nieuwe is verplaatst naar de 17e, of je nieuwe of "oude" krijgt is sowieso nauwelijks een touw op te trekkenquote:Op maandag 15 juni 2015 13:42 schreef Hallojo het volgende:
Zijn de nieuwe nieuwe al ergens verkrijgbaar?
Ik laat haringfeestjes altijd aan mij voorbij gaan, daar liggen haringen altijd als schoongemaakt in grote bakken, waarschijnlijk al een dag of wat geleden schoongemaakt in Polen.quote:Op dinsdag 16 juni 2015 17:51 schreef Iwanius het volgende:
Haringparty's beginnen volgende week en de weken daarna vorm te krijgen maar ik laat de meesten aan mij voorbij gaan want heb het wel gezien na zoveel jaar en kom toch alleen maar mensen tegen die ik niet wil zien. Liever zelf wat halen en zelf betalen en ergens rustig met een goed pilsje oppeuzelen.
Voorlopig zijn het toch allemaal oude haringen die ze verkopen.
Misschien een idee om een keer zo'n emmertje te kopen? Zelf schoonmaken is echt niet moeilijk, je hebt er zo handigheid in.quote:Op zaterdag 20 juni 2015 19:29 schreef RickoKun het volgende:
Heerlijke hollandse nieuwe, al mogen ze wel ietsje vetter.
Heb vandaag zes jongens gekocht. Ze worden vers gesneden en schoongemaakt, ben er zelf getuige van bij onze viskraam.
Echter, het liefst eet ik ze meteen op, hebben echter al veel gehad en heb nog twee over. Hoe erg zal het smaakverschil optreden als ik deze één dag in de koelkast bewaar (en morgen opeet)?
Nogmaals, het liefst direct t keeltje in, maaarja volheid heerst
Snap ik, maar ik kan niet zo even een emmer in een weekend opkanen met mijn vriendin. Of ik moet een feest geven en kameraden uitnodigen, maar daar doe ik denk ik ook de moeite niet voor. Hoeveel zitten er in zo'n emmer; stuk of twintig?quote:Op zaterdag 20 juni 2015 19:51 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Misschien een idee om een keer zo'n emmertje te kopen? Zelf schoonmaken is echt niet moeilijk, je hebt er zo handigheid in.
Ze worden nu 2 maanden gevangen. Dus die over een maand gevangen worden hebben nu nog even tijd om zich voller te eten.quote:Op zaterdag 20 juni 2015 19:46 schreef RickoKun het volgende:
Moet wel, want daarna gaat het ook structureel weer bergafwaarts toch?
Dit is het moment (normaliter) dat de haring het meest volgevreten is?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |