Nee, te zout voor katten.quote:
Er zat geen Scandinavisch vlaggetje bij, dus allebei kan.quote:
Vind idd meer verschil zitten tussen haringkarren dan in het seizoen.quote:Op woensdag 11 juni 2014 14:07 schreef Snowballed het volgende:
Erg lekker...!
Alleen ik snap die hype niet zo... het is niet dat ze over een half jaar niet meer smaken ofzo...
Klopt.. We hebben hier 2 goede in de buurt..quote:Op woensdag 11 juni 2014 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind idd meer verschil zitten tussen haringkarren dan in het seizoen.
Inderdaad. Vermijdt vooral visstallen waar ze al kant en klaar schoongemaakt in de vitrine liggenquote:Op woensdag 11 juni 2014 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Vind idd meer verschil zitten tussen haringkarren dan in het seizoen.
Ja.quote:Op woensdag 11 juni 2014 15:49 schreef Elan het volgende:
Wat is dan de haring die je 2 weken geleden kocht? oude voorraad of zo?
Lekkere side-dish voor bij de nasi.quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
Ben benieuwd naar johannes z'n benadering van de hollandsche nieuwe!
Ik kan natuurlijk niet voor de chef himself spreken, maar het lijkt me haast vanzelfsprekend dat hier een oosters tintje aangegeven zal worden.quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
Ben benieuwd naar johannes z'n benadering van de hollandsche nieuwe!
Ik ben wellicht wat voorspelbaar geworden, enerzijds is dit mijn kracht, aan de andere kant zal ik deze zomer broeden op wat innovatie binnen de nasi keuken.quote:
Nou, met die haring heb je die al wel gevonden!quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:29 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Ik ben wellicht wat voorspelbaar geworden, enerzijds is dit mijn kracht, aan de andere kant zal ik deze zomer broeden op wat innovatie binnen de nasi keuken.
Mijn haring moet voor mijn neus worden schoongemaakt, daar waar ze in bakken schoongemaakt liggen mogen ze ze zelf eten. Maar de meeste mensen hebben hun smaakpapillen in hun portemonee zitten en willen ze zo goedkoop mogelijk.quote:Op woensdag 11 juni 2014 14:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Inderdaad. Vermijdt vooral visstallen waar ze al kant en klaar schoongemaakt in de vitrine liggen
Ze moeten echt ter plekke uit het emmertje gehaald worden en meteen na het schoonmaken gegeten worden. Dan zijn ze op hun best.
Mooi, mooi,mooi. Dank voor het 'breaking' nieuwtje en je eerste ervaring.quote:Op woensdag 11 juni 2014 14:04 schreef golfer het volgende:
Vandaag is het eerste vaatje geveild en vrijwel overal is vanaf morgen de Hollandse nieuwe haring overalweer verkrijgbaar.
Mijn vaste visstalletje had echter vandaag al de Hollandse nieuwe binnen en in de verkoop en dus meteen even er eentje geproefd.
Zoals elk jaar: mooi van smaak, goed van vetpercentage.
Lekker. Ze zijn er dus weer!
![]()
![]()
Ik zeg hem dat ie dat aan de toeristen kan vertellen en loop idd ook weg.quote:Op woensdag 11 juni 2014 17:03 schreef Iwanius het volgende:
Helemaal gelijk Piet maar je vergeet dat er ook van die Haringboeren zijn die je vaak antwoorden ,als je erop staat dat de haring die jij uitkiest ter plekke wordt schoongemaakt,dat de haringen die je voor je ziet liggen net door hem zijn schoongemaakt. M.a.w "je moet niet zo zeuren."adagium.
Veel mensen zijn daar gevoelig voor en kiezen dan eieren voor hun geld en vragen het al niet eens
(ik niet, want ik loop dat gewoon weg!) en accepteren dan braaf wat voor ze wordt gepakt.
[..]
Mooi, mooi,mooi. Dank voor het 'breaking' nieuwtje en je eerste ervaring.
Idd! ik was altijd best wel tegen uitjes, want in mijn ogen bedierven die de pure haringsmaak....maar de laatste jaren vind ik wat uitjes, met mate gebruikt, toch wel een toegevoegde waarde hebben wat betreft een stukje frisheid en 'bite'!quote:Op woensdag 11 juni 2014 18:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Morgen 2 broodjes nieuwe halen dan
Ja ik wil ze met uitjes, nog wat lekkerder
Uien versterken smaken dus alleen maar beter.quote:Op woensdag 11 juni 2014 19:12 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Idd! ik was altijd best wel tegen uitjes, want in mijn ogen bedierven die de pure haringsmaak....maar de laatste jaren vind ik wat uitjes, met mate gebruikt, toch wel een toegevoegde waarde hebben wat betreft een stukje frisheid en 'bite'!
Verboden tegenwoordig.quote:Op woensdag 11 juni 2014 20:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor mij ook geen uitjes, en ben gek op groene haring.
Ik weet, maar de licht gepekelde en kort ingevroren haring is net zo lekker en wordt ook groene genoemd.quote:
De kwaliteit van de vis, hoe (lang) er gepekeld is, hoe lang de haring al in de vriezer ligt,quote:Op donderdag 12 juni 2014 01:17 schreef Reza-impreza het volgende:
Goede haring hangt van 3 punten af.
1 - De kwaliteit van de leverancier.
2 - de temperatuur.
3 - (belangrijkst) de tijd tussen schoonmaken en consumeren.
Als je die regels hanteerd als consument blijven er in NL helaas minder dan 10 winkels over.
Voor mij is Schmidt Rotterdam en De Koning in Rijswijk de top .Bij de rest moet je regel 3 afdwingen om een haring ook maar in de buurt van dat niveau te krijgen. Doe je dat niet , wordt je genaaid
Alsjeblieft niet zeg.quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:25 schreef johannes_vermeer het volgende:
Lekkere side-dish voor bij de nasi.
Vroeger haalde ik wel vaak zo'n emmertje om ze dan zelf schoon te maken, maar die kocht ik dan graag 2 dagen voor consumptie. Vond het wel lekker als ze wat langer in de pekel hadden gestaan.quote:Op donderdag 12 juni 2014 06:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De kwaliteit van de vis, hoe (lang) er gepekeld is, hoe lang de haring al in de vriezer ligt,
Liever op een broodje dan met uitjesquote:Op zondag 15 juni 2014 14:14 schreef Deisyy het volgende:
Hij is weer lekker!![]()
Zelf vind ik het zonde om een haring op een broodje te eten, ik eet hem het liefst alleen met een paar uitjes
Waarom is die ammoniak ? Hoe werkt datquote:Op woensdag 11 juni 2014 17:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zeg hem dat ie dat aan de toeristen kan vertellen en loop idd ook weg.
Lekkerbekken zijn ook risicosport, heb je ineens een ammoniaklucht in je sinussen, krijg je me ook pissig mee.
teken dat de vis (meestal wijting) niet vers is, het ureum in de vis veranderd in ammonia. Rog heeft dit nog veel sterker. Ook andere vetarme vissoorten hebben ditquote:Op zondag 15 juni 2014 22:58 schreef Thezappa het volgende:
[..]
Waarom is die ammoniak ? Hoe werkt dat
Als ze goed zijn schoongemaakt zullen er geen graatjes in zitten.quote:
ok..quote:Op maandag 16 juni 2014 11:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
teken dat de vis (meestal wijting) niet vers is, het ureum in de vis veranderd in ammonia. Rog heeft dit nog veel sterker. Ook andere vetarme vissoorten hebben dit
Haai is ook zo om....quote:Op maandag 16 juni 2014 11:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
teken dat de vis (meestal wijting) niet vers is, het ureum in de vis veranderd in ammonia. Rog heeft dit nog veel sterker. Ook andere vetarme vissoorten hebben dit
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |