Uien versterken smaken dus alleen maar beter.quote:Op woensdag 11 juni 2014 19:12 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Idd! ik was altijd best wel tegen uitjes, want in mijn ogen bedierven die de pure haringsmaak....maar de laatste jaren vind ik wat uitjes, met mate gebruikt, toch wel een toegevoegde waarde hebben wat betreft een stukje frisheid en 'bite'!
Verboden tegenwoordig.quote:Op woensdag 11 juni 2014 20:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor mij ook geen uitjes, en ben gek op groene haring.
Ik weet, maar de licht gepekelde en kort ingevroren haring is net zo lekker en wordt ook groene genoemd.quote:
De kwaliteit van de vis, hoe (lang) er gepekeld is, hoe lang de haring al in de vriezer ligt,quote:Op donderdag 12 juni 2014 01:17 schreef Reza-impreza het volgende:
Goede haring hangt van 3 punten af.
1 - De kwaliteit van de leverancier.
2 - de temperatuur.
3 - (belangrijkst) de tijd tussen schoonmaken en consumeren.
Als je die regels hanteerd als consument blijven er in NL helaas minder dan 10 winkels over.
Voor mij is Schmidt Rotterdam en De Koning in Rijswijk de top .Bij de rest moet je regel 3 afdwingen om een haring ook maar in de buurt van dat niveau te krijgen. Doe je dat niet , wordt je genaaid
Alsjeblieft niet zeg.quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:25 schreef johannes_vermeer het volgende:
Lekkere side-dish voor bij de nasi.
Vroeger haalde ik wel vaak zo'n emmertje om ze dan zelf schoon te maken, maar die kocht ik dan graag 2 dagen voor consumptie. Vond het wel lekker als ze wat langer in de pekel hadden gestaan.quote:Op donderdag 12 juni 2014 06:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De kwaliteit van de vis, hoe (lang) er gepekeld is, hoe lang de haring al in de vriezer ligt,
Liever op een broodje dan met uitjesquote:Op zondag 15 juni 2014 14:14 schreef Deisyy het volgende:
Hij is weer lekker!![]()
Zelf vind ik het zonde om een haring op een broodje te eten, ik eet hem het liefst alleen met een paar uitjes
Waarom is die ammoniak ? Hoe werkt datquote:Op woensdag 11 juni 2014 17:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zeg hem dat ie dat aan de toeristen kan vertellen en loop idd ook weg.
Lekkerbekken zijn ook risicosport, heb je ineens een ammoniaklucht in je sinussen, krijg je me ook pissig mee.
teken dat de vis (meestal wijting) niet vers is, het ureum in de vis veranderd in ammonia. Rog heeft dit nog veel sterker. Ook andere vetarme vissoorten hebben ditquote:Op zondag 15 juni 2014 22:58 schreef Thezappa het volgende:
[..]
Waarom is die ammoniak ? Hoe werkt dat
Als ze goed zijn schoongemaakt zullen er geen graatjes in zitten.quote:
ok..quote:Op maandag 16 juni 2014 11:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
teken dat de vis (meestal wijting) niet vers is, het ureum in de vis veranderd in ammonia. Rog heeft dit nog veel sterker. Ook andere vetarme vissoorten hebben dit
Haai is ook zo om....quote:Op maandag 16 juni 2014 11:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
teken dat de vis (meestal wijting) niet vers is, het ureum in de vis veranderd in ammonia. Rog heeft dit nog veel sterker. Ook andere vetarme vissoorten hebben dit
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |