Ik blijf teminste wel van tijd tot tijd achter me kijken, en je weet ze mogen over me praten en eten maar niet alles van me weten!quote:Op woensdag 21 mei 2014 11:56 schreef HiZ het volgende:
Fijn dat eindeloze geouwehoer over of de EU wel of niet nuttig is, dan wordt er tenminste niet gepraat over de echte politieke kwesties. Ik neem aan dat de gevestigde politiek clowns als Farage en Wilders zeer dankbaar zijn.
Ad hom 99,999 door de bocht,...De rest is minderwaardig daarom heb ik gelijk,..quote:Op woensdag 21 mei 2014 07:31 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Erg jammer dat het met de historische en politieke kennis van die zogenaamde 'critici' altijd zo droef gesteld is.
en nu inhoudelijk? Laat eens blijken dat jij eventueel wel enig verstand van de historie en politiek? Maak het verschil!quote:Op woensdag 21 mei 2014 16:19 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Ad hom 99,999 door de bocht,...De rest is minderwaardig daarom heb ik gelijk,..
Ja hoor, ik wil minder betalen aan minder onzin. Daar is geen diep begrip voor nodig maar vooral beseffen dat de overheid voor heel veel onzinnig is.quote:Op woensdag 21 mei 2014 16:26 schreef 99.999 het volgende:
[..]
en nu inhoudelijk? Laat eens blijken dat jij eventueel wel enig verstand van de historie en politiek? Maak het verschil!
Gaan we ooit nog die staatsschuld afbetalen of zijn we veroordeeld tot het jaarlijks 1/24ste van onze inkomsten spenderen aan rente?quote:Op woensdag 21 mei 2014 07:27 schreef 99.999 het volgende:
En voor de rest, ik kan niet zoveel met doemverhalen, zeker aangezien het feitelijk helemaal niet zo overdreven slecht gaat. Het kan natuurlijk altijd veel beter maar dat terzijde.
Geheel afbetalen vermoedelijk niet maar dat is ook niet nodig. Flink afbouwen zal wel gaan gebeuren, dan dalen ook de rentelasten.quote:Op woensdag 21 mei 2014 18:24 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Gaan we ooit nog die staatsschuld afbetalen of zijn we veroordeeld tot het jaarlijks 1/24ste van onze inkomsten spenderen aan rente?
We gaan de staatsschuld nooit aflossen.quote:Op woensdag 21 mei 2014 18:24 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Gaan we ooit nog die staatsschuld afbetalen of zijn we veroordeeld tot het jaarlijks 1/24ste van onze inkomsten spenderen aan rente?
Waarom is het niet nodig om die geheel af te betalen? Elke Euro die je verspilt aan rente kan je niet besteden aan nuttige zaken.quote:Op woensdag 21 mei 2014 18:27 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Geheel afbetalen vermoedelijk niet maar dat is ook niet nodig. Flink afbouwen zal wel gaan gebeuren, dan dalen ook de rentelasten.
Op nationaal niveau laten ze al hun plannen keurig doorrekenen door het CPB, ze komen niet slechter uit de verf dan die van de PvdA en de VVD, de SP maakt andere keuzes maar de plussen en minnen houden elkaar even goed of even slecht in balans. Het is maar net waar je de lasten wil leggen en waar je in wil investeren.quote:Maar elders steun jij de SP, als er een type partij is die weinig kaas heeft gegeten van de staatshuishouding zijn het wel de populisten van SP tot PVV en van UKIP tot de FPO... Hoe rijm je dat voor jezelf?
Duke stelde dat het toch best wel goed gaat (ik parafraseer zoals ik het interpreteerde). Gaat het wel zo goed als je alleen al aan rentelasten meer dan 1/24ste per jaar van je inkomsten besteedt? Dit bedrag is immers nog aan het stijgen, door de toenemende schuld (aanhoudend begrotingstekort) maar mogelijk ook door de downgrading van de kredietwaardigheid van Nederland BV (de kans is groot dat dit de volgende keer gaat gebeuren).quote:Op woensdag 21 mei 2014 18:27 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
We gaan de staatsschuld nooit aflossen.
Ik zie alleen niet in wat dat precies heeft te maken het EU-debat.
Er is niets mis met staatsschulden. Zolang niemand in Nederland in diepe armoede leeft, is er betrekkelijk weinig aan de hand.quote:Op woensdag 21 mei 2014 18:31 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Duke stelde dat het toch best wel goed gaat (ik parafraseer zoals ik het interpreteerde). Gaat het wel zo goed als je alleen al aan rentelasten meer dan 1/24ste per jaar van je inkomsten besteedt? Dit bedrag is immers nog aan het stijgen, door de toenemende schuld (aanhoudend begrotingstekort) maar mogelijk ook door de downgrading van de kredietwaardigheid van Nederland BV (de kans is groot dat dit de volgende keer gaat gebeuren).
Wat zijn de rentelasten die een huizenbezitter in Nederland betaalt tov zijn of haar jaarsalaris?quote:Op woensdag 21 mei 2014 18:31 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Duke stelde dat het toch best wel goed gaat (ik parafraseer zoals ik het interpreteerde). Gaat het wel zo goed als je alleen al aan rentelasten meer dan 1/24ste per jaar van je inkomsten besteedt? Dit bedrag is immers nog aan het stijgen, door de toenemende schuld (aanhoudend begrotingstekort) maar mogelijk ook door de downgrading van de kredietwaardigheid van Nederland BV (de kans is groot dat dit de volgende keer gaat gebeuren).
quote:Op woensdag 21 mei 2014 18:33 schreef 99.999 het volgende:
Vooralsnog stelt die rente geen bal voor en daalt het tekort stevig.
Als het om investeringen gaat dan kan dat inderdaad maar dan nog rest de vraag waarom je niet spaart in tijden dat het goed gaat zodat je niet al die onnodige rentelasten hebt. Het is uiteraard de rente op rente waar ik me zorgen over maak. Aangezien we meer dan 10 miljard Euro per jaar nodig hebben voor enkel die rente kunnen we dus 0 Euro aflossen als we quite spelen. Dat is geen comfortabele positie bij pak hem beet 240 miljard Euro inkomsten.quote:Maar voor investeringen geld aantrekken van de kapitaalmarkt lijkt me echt geen punt. Voor dergelijke zaken is een staatsschuld geen probleem.
Gewoon zoals ik het zeg, in een paar jaar is het gedaald van dik vier procent naar pakweg 2,5 nu en het gaat beter dan op basis van de ramingen verwacht werd. We zijn er nog niet maar wel op de goede weg gelukkig.quote:Op woensdag 21 mei 2014 18:39 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Hoezo daalt het tekort stevig? Bij mijn weten is de balans ook dit jaar negatief. Volgend jaar heel misschien 1 procent groei, dat is leuk en aardig maar hoeveel procent groei hebben we nodig om en het huidige gat te overbruggen en de vergrijzing op te vangen? Als ik me niet vergis is dat ongeveer 3 keer zoveel.
[..]
Als het om investeringen gaat dan kan dat inderdaad maar dan nog rest de vraag waarom je niet spaart in tijden dat het goed gaat zodat je niet al die onnodige rentelasten hebt. Het is uiteraard de rente op rente waar ik me zorgen over maak. Aangezien we meer dan 10 miljard Euro per jaar nodig hebben voor enkel die rente kunnen we dus 0 Euro aflossen als we quite spelen. Dat is geen comfortabele positie bij pak hem beet 240 miljard Euro inkomsten.
Ik had bij het woord tekort de totale schuld in gedachte als percentage van de overheidsinkomsten, niet het jaarlijkse tekort. Tja, ook met een kleiner tekort wordt de schuldberg groter en we weten nu al dat het overschot straks niet gebruikt zal worden om de schuldberg te verkleinen, daar gaan links en rechts weer cadeautjes mee geven. Zou het niet mogelijk zijn om iets in de grondwet op te nemen over de maximale staatsschuld, het verplicht aflossen tijdens hoogconjuncturen (gedefiniëerd in functie van groei) etc.?quote:Op woensdag 21 mei 2014 19:03 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Gewoon zoals ik het zeg, in een paar jaar is het gedaald van dik vier procent naar pakweg 2,5 nu en het gaat beter dan op basis van de ramingen verwacht werd. We zijn er nog niet maar wel op de goede weg gelukkig.
We hebben nu in de wet en Europese verdragen al veel opgenomen over het maximale tekort (en daarmee ook de staatsschuld), laat men dat eerst maar eens in de praktijk brengen. De grondwet is er bepaald niet de plek voor.quote:Op woensdag 21 mei 2014 19:19 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik had bij het woord tekort de totale schuld in gedachte als percentage van de overheidsinkomsten, niet het jaarlijkse tekort. Tja, ook met een kleiner tekort wordt de schuldberg groter en we weten nu al dat het overschot straks niet gebruikt zal worden om de schuldberg te verkleinen, daar gaan links en rechts weer cadeautjes mee geven. Zou het niet mogelijk zijn om iets in de grondwet op te nemen over de maximale staatsschuld, het verplicht aflossen tijdens hoogconjuncturen (gedefiniëerd in functie van groei) etc.?
Wat is belangrijker voor de staat dan de financiële gezondheid? Al de rest daar heb je geld voor nodig.
Ik volg je met het eerst uitvoeren en handhaven van wat je al hebt verplicht (moeilijk genoeg helaas) maar ik ben er niet van overtuigd dat de grondwet hier niet de aangewezen constructie voor is. Het is niet gebruikelijk maar zoveel meer was niet gebruikelijk totdat iemand ermee begon. Als je als staat niet financiëel gezond bent dan ben je vleugellam, al de rest doet er dan niet meer toe. Ik kan me dan ook niets belangrijkers voorstellen dan een goede financiële huishouding naast het eerbiedigen van elementaire mensenrechten en de scheiding van de machten etc.quote:Op woensdag 21 mei 2014 19:23 schreef 99.999 het volgende:
[..]
We hebben nu in de wet en Europese verdragen al veel opgenomen over het maximale tekort (en daarmee ook de staatsschuld), laat men dat eerst maar eens in de praktijk brengen. De grondwet is er bepaald niet de plek voor.
Op EMU-niveau hierover afspraken maken is dan ook veel logischer. Dan leg je het veel meer buiten de politiek.quote:Op woensdag 21 mei 2014 19:29 schreef KoosVogels het volgende:
Want dat werkt in de VS ook zo goed, zo'n schuldenplafond?
Ook mijn gedachte. Op dat punt heb ik wel graag buitenlandse bemoeienis om die reden.quote:Op woensdag 21 mei 2014 19:33 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Op EMU-niveau hierover afspraken maken is dan ook veel logischer. Dan leg je het veel meer buiten de politiek.
Goede postquote:Op dinsdag 20 mei 2014 21:18 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Zowel principieel als pragmatisch, en ja, uiteindelijk is het voor elk Europees land het beste, ookal heb je nu landen die voordeel hebben (MOE) en landen die (veel) nadeel hebben (rijkere landen, maar ook juist de PIGS):
• Er is geen politiek orgaan nodig als je gewoon handelt met elkaar
• Brusselse belangenbehartigers zijn geen belangenbehartigers voor Nederland (of welk land dan ook) maar voor lobbygroepen, ik vind niet dat die de macht horen te hebben in Europa
• Beslissingslijnen en beleid zo dicht mogelijk bij huis en zo kort mogelijk houden - meer invloed
• Het idee van een geharmoniseerd (vreselijk woord) EUropa is een droom, een farce. Juist de diversiteit van Europa is zo mooi en dat uit zich in verschillende politieke keuzes van elkaar, ander beleid, andere economische modellen, andere migratieproblemen, alles is anders
De EU beweert juist de overeenkomsten tussen landen te benadrukken. Dat is in mijn ogen onzinnig; overeenkomsten vinden hun weg vanzelf. Het is juist uitermate belangrijk de verschillen tussen de landen te respecteren en te honoreren.
In tegenstelling tot de EUpropaganda is Europa zo'n rijk, welvarend, ontwikkeld en veilig continent juist door die diversiteit, juist per sé niet door "harmonisering".
Daarbij denk ik dat de sado-autisten in hun eigen zwaard lopen; ze kunnen geen normale gezonde marketing bedrijven en jagen het volk alleen maar steeds meer tegen ze in het harnas.
Wist je dat er een voorstel ligt dat de EU mag gaan bepalen welke partijen er meedoen aan het EP? Dus niet meer de landen zelf? En dan hebben die neofascisten nog voorwaarden ook. "Partijen die de Europese waarden -welke?- niet ondersteunen, dienen buitengesloten te worden".
Ik ben opgegroeid met het verschrikkelijke beeld van de Sovjet-Unie, lange rijen voor de slagers staan op mijn netvlies gegrifd. De grauwheid, het gebrek aan respect voor persoonlijke opvattingen (USSR: religie, EU: anti-EU-gevoelens), het per se willen harmoniseren, federaliseren, demoniseren, overkoepelen, macht uitvoeren, uitsluiten waar zij zin in hebben...
Ik weet dat het niet goed is voor Europa als die federale staat er komt. Belangen zijn verschillend voor elk land en dienen ook zo nagestreefd te worden.
Er is ook geen enkele federale staat in het verleden die succesvol is geweest met zoveel verschillende volkeren en talen. Het Romeinse Rijk kwam er nog het dichtste bij, qua ontwikkeling prachtig, maar natuurlijk ook erg oorlogszuchtig.
De VS is in dit opzicht een slecht voorbeeld maar ook dat is een voorbeeld van hoe het fout kan gaan; een sterke staat zoals die zich in de VS aan het ontwikkelen is.
Ik ben liberaal en heb dus vrijheid en respect voor het individu heel hoog staan. Bijzonder frappant dat juist de liberale partijen in Nederland zo extreem pro-EU zijn (D66 wil zelfs Europese belastingen, 1 leger, etc.).
De euro kan je nog een tijdje houden en uitfaseren naar ofwel een nieuwe florijn ofwel een andere munt als het Britse Pond.
Dank.quote:
quote:#WhyImVotingUKIP: Nigel Farage's Twitter Campaign Goes Horribly Wrong
In what could be the worst Twitter campaign since British Gas decided to host a Q&A on the day they announced 10% price hikes, Ukip has failed spectacularly with the hashtag #WhyImVotingUkip.
Users were fast to pick up on the hashtag, but instead of writing positive messages about the anti-Europe and immigration political party headed by Nigel Farage, people used the opportunity to mock the party with jokes about their policies to do with everything, from immigration to maternity leave
http://www.ibtimes.co.uk/(...)rribly-wrong-1449464
twitter:
twitter:TorySwing twitterde op woensdag 21-05-2014 om 01:35:07#WhyImVotingUkip: because I want a party that’ll represent me in the European Parliament by not turning up and not voting. reageer retweet
twitter:TorySwing twitterde op woensdag 21-05-2014 om 01:32:53#WhyImVotingUkip: because no political party is standing up for the white, middle-class, heterosexual male, and that needs to change. reageer retweet
De UKIP en Farage.twitter:TorySwing twitterde op woensdag 21-05-2014 om 01:31:39#WhyImVotingUkip: because immigrants are simultaneously taking ‘our’ jobs and claiming ‘our’ benefits. Scoundrels, the lot of them. reageer retweet
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |