Die oorlog is ancient history, er gaat echt geen oorlog komen omdat de EU splitst in twee delen.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 22:30 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Tja, de Duitsers gaan echt niet de door jou zo vurig gewenste ruzie met de Fransen en Italianen zoeken. Ze hebben immers wel historisch besef.
Wat begrijp jij niet aan het feit dat het niet werd afgedwongen zolang enkel die 3% werd verplicht maar er niet kon worden ingegrepen? Kom op, zo moeilijk is dat niet. Ook jij moet in staat zijn om dat te begrijpen. Natuurlijk ben jij weer met een ad hominem aan het smijten, doe jij alsof ik niet zou hebben geweten dat er wel enige mate van afdwinging is ingevoerd nadat het gigantisch uit de hand is gelopen omdat ik hier in een forumreactie niet een heel boek kan schrijven. Jammer dat jij zo snel in trollen vervalt zo gauw het over de EU gaat, vooral omdat ik denk dat jij beter kan dan dat. Jammer dat wij nu de aankoop van onze eigen producten door de Grieken aan het betalen zijn. De perfecte oplichting: eerst producten kopen bij iemand en vervolgens die persoon het zelf laten betalen.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 22:32 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Oh, het wordt dus toch wel afgedwongen?
En wat denk je dat er bij de volgende parlementsverkiezingen in Griekenland gaat gebeuren? Ze walgen daar van de EU. In het tabelletje van El Matador zie je dat Griekenland op de laatste plaats staat met 19% van de bevolking voor een Europese regering. Hoe moeten die afspraken afgedwongen worden als de Grieken massaal voor partijen gaan stemmen die alle afspraken aan hun laars gaan lappen?quote:Op dinsdag 20 mei 2014 22:27 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Ben je vergeten waarom die landen zo'n beetje onder curatele staan? Juist. Omdat afspraken over het begrotingsbeleid nu gewoon concreet worden afgedwongen. Zelfs de Fransen worden nu gedwongen te hervormen.
Ik spreek dan ook nergens over oorlog. Handelsconflicten zijn ook zeer schadelijk. En daar staat jouw model gewoon garant voor.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 22:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Die oorlog is ancient history, er gaat echt geen oorlog komen omdat de EU splitst in twee delen.![]()
Frankrijk mag meedoen in het noordelijke blok indien het bereid is te aanvaarden dat het niet de grote leider zal zijn. Anders niet. Italië heeft niets in het noordelijke blok te zoeken, Italië had überhaupt nooit lid mogen worden van de EMU en hier waren en zijn de economen het wel over eens. De enige reden dat Italië mee mocht doen is omdat EU-bobo's hoopten hiermee een punt van no return te creëren of te verstevigen omdat het EU-project koste wat het kost moest slagen.
Tja, je probeert me weer wat toe te schrijven wat niet klopt.quote:Als we jou moeten geloven dan hebben wij het aan de EU te danken dat we hier niet 4 ruiters hebben rijden die de apocalyps aankondigen.![]()
Wat begrijp jij niet aan:
• de invloed van welvaart op oorlogspreventie, de invloed van techniek op welvaart en de invloed van olie op techniek
• het overheersen van gemeenschappelijke belangen van de Europese staatjes in de geglobaliseerde wereld. Als er een nieuwe oorlog zal ontstaan dan zal het zolang er voldoende fossiele brandstoffen zijn en er geen grote rampen gebeuren niet tussen NWE landen zijn, het zal eerder bijv. China en Rusland vs. het 'westen' zijn.
Die kans is inderdaad zeer groot. We hoeven er niet op te rekenen dat ze hun schuld ooit afbetalen, vandaar dat ik stel dat wij nu betalen voor de producten en diensten die wij aan de Grieken hebben geleverd.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 22:38 schreef Braindead2000 het volgende:
[..]
En wat denk je dat er bij de volgende parlementsverkiezingen in Griekenland gaat gebeuren? Ze walgen daar van de EU. In het tabelletje van El Matador zie je dat Griekenland op de laatste plaats staat met 19% van de bevolking voor een Europese regering. Hoe moeten die afspraken afgedwongen worden als de Grieken massaal voor partijen gaan stemmen die alle afspraken aan hun laars gaan lappen?
Het wordt afgedwongen, iets wat jij een paar posts geleden nog niet leek te begrijpen en wat je vermoedelijk morgen ook weer 'vergeten' bent...quote:Op dinsdag 20 mei 2014 22:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Wat begrijp jij niet aan het feit dat het niet werd afgedwongen zolang enkel die 3% werd verplicht maar er niet kon worden ingegrepen? Kom op, zo moeilijk is dat niet.
Waarom pleit je vanavond dan voor zo'n beetje het model wat al lang en breed in wetgeving is verwerkt alsof het iets nieuws zou zijn? Dat moet toch ergens vandaan komen?quote:Ook jij moet in staat zijn om dat te begrijpen. Natuurlijk ben jij weer met een ad hominem aan het smijten, doe jij alsof ik niet zou hebben geweten dat er wel enige mate van afdwinging is ingevoerd
Je hebt duidelijk de verbanden nog niet door.quote:nadat het gigantisch uit de hand is gelopen omdat ik hier in een forumreactie niet een heel boek kan schrijven. Jammer dat jij zo snel in trollen vervalt zo gauw het over de EU gaat, vooral omdat ik denk dat jij beter kan dan dat. Jammer dat wij nu de aankoop van onze eigen producten door de Grieken aan het betalen zijn. De perfecte oplichting: eerst producten kopen bij iemand en vervolgens die persoon het zelf laten betalen.![]()
Ook daar mogen ze democratisch voor kiezen. Verliezen ze wel de afspraken met de trojka en zal het land bankroet gaan. Vraag me af of ze er beter van worden maar het mag hoor. Ze zullen dan ook wel uit de Euro gegooid worden.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 22:38 schreef Braindead2000 het volgende:
[..]
En wat denk je dat er bij de volgende parlementsverkiezingen in Griekenland gaat gebeuren? Ze walgen daar van de EU. In het tabelletje van El Matador zie je dat Griekenland op de laatste plaats staat met 19% van de bevolking voor een Europese regering. Hoe moeten die afspraken afgedwongen worden als de Grieken massaal voor partijen gaan stemmen die alle afspraken aan hun laars gaan lappen?
Ho, niet aan de Grieken.Yorgos de gyrossnijder is geen drol opgeschoten hoor. De bankiers en de andere EUlite ligt lekker op een Grieks eilandje te chillen en hun landgenoten uit te lachen...quote:Op dinsdag 20 mei 2014 22:43 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Die kans is inderdaad zeer groot. We hoeven er niet op te rekenen dat ze hun schuld ooit afbetalen, vandaar dat ik stel dat wij nu betalen voor de producten en diensten die wij aan de Grieken hebben geleverd.
Voor zolang het duurt natuurlijk. Op den duur komt het niet meer goed uit en kunnen regels ineens weer vrij geïnterpreteerd worden.quote:Op dinsdag 20 mei 2014 22:23 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Ze zijn aanmerkelijk harder geworden afgelopen jaren.
En harder dan men op puur nationaal niveau voor elkaar kan krijgen, immers dan mag iedere regering er van afwijken. Nu wordt men gedwongen het te doen.
Hoe zie jij overheden dan wel spontaan zich verbinden aan begrotingsevenwicht?quote:Op woensdag 21 mei 2014 00:02 schreef karton2 het volgende:
[..]
Voor zolang het duurt natuurlijk. Op den duur komt het niet meer goed uit en kunnen regels ineens weer vrij geïnterpreteerd worden.
Die dwang duurt net zo lang als dat het sterkte land Duitsland het wil. De oplossing is dan vervolgens het EUparlement zsm meer macht te geven..
..zo lust ik er ook nog wel een paar.
Het is te smerig voor woorden hoe opportunistisch er met de Europese samenwerking wordt omgegaan.
Om te beginnen hádden ze het bij een paar kernlanden moeten laten die samen verdergingen. Daarnaast hádden ze nooit aan een gedeeld parlement en munteenheid moeten beginnen. Het toelaten van landen die dermate verschillen op cultureel, economisch en democratisch gebied met West-Europese landen hád ook nooit moeten gebeuren.. hád, hád en hád.quote:Op woensdag 21 mei 2014 00:08 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Hoe zie jij overheden dan wel spontaan zich verbinden aan begrotingsevenwicht?
Roepen hoe het niet moet is me net wat te makkelijk zonder alternatief.
Zo simpel is het.quote:Op woensdag 21 mei 2014 00:47 schreef karton2 het volgende:
[..]
Om te beginnen hádden ze het bij een paar kernlanden moeten laten die samen verdergingen. Daarnaast hádden ze nooit aan een gedeeld parlement en munteenheid moeten beginnen. Het toelaten van landen die dermate verschillen op cultureel, economisch en democratisch gebied met West-Europese landen hád ook nooit moeten gebeuren.. hád, hád en hád.
Helaas zitten we nu met de gebakken peren omdat er lieden waren die met list en bedrog per sé een politiek experiment wilden opzetten/doorzetten.
Alleen dan zonder list en bedrog. Het waren stuk voor stuk politieke keuzes die eindeloos zijn besproken.quote:
Dit is geloof geen antwoord op de vraag die ik stelde?quote:Op woensdag 21 mei 2014 00:47 schreef karton2 het volgende:
[..]
Om te beginnen hádden ze het bij een paar kernlanden moeten laten die samen verdergingen. Daarnaast hádden ze nooit aan een gedeeld parlement en munteenheid moeten beginnen. Het toelaten van landen die dermate verschillen op cultureel, economisch en democratisch gebied met West-Europese landen hád ook nooit moeten gebeuren.. hád, hád en hád.
Helaas zitten we nu met de gebakken peren omdat er lieden waren die met list en bedrog per sé een politiek experiment wilden opzetten/doorzetten.
Ik denk dat het lange termijn doel moet zijn de ontmanteling van het EU parlement, EU commissie en alle andere organisaties die vanuit de EU opereren.
Vervolgens kan opnieuw worden gekeken welke landen 'samen' (interpretatie laat ik open) gaan en dat ook willen en kunnen.
Landen die een natuurlijke aantrekking naar elkaar hebben lopen veel makkelijker indezelfde pas dan landen die dat niet hebben.
Ik weet dat die toekomst onzeker is en vol gevaren zit. Ik weet / denk dat de huidige weg nog onzekerder is omdat de EU gewoonweg wortels mist in de samenleving(en). Zoals al zovaak aangegeven, ik denk niet dat die PR schade nog te repareren valt.
Ik vrees dat de huidige EU vroeg of laat (eerder vroeg dan laat) kei hard gaat schuren. Dan kan je naar mijn mening beter kiezen voor een voorzichtige ontmanteling dan een harde val.
De economische crisis heeft denk ik de democratische crisis gemaskeerd.
Conclusie: wat er ook gebeurt, het gaat ontzettend kut worden.
Dit wordt vaak geroepen, wat was praktisch gezien het grote verschil tussen voor en na 1992?quote:Op woensdag 21 mei 2014 05:57 schreef WhiteBeard het volgende:
Het was leuk toen het EEG heette. het werd een moloch toen het EU begon te heten
Erg jammer dat het met de historische en politieke kennis van die zogenaamde 'critici' altijd zo droef gesteld is.quote:Op woensdag 21 mei 2014 07:27 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Alleen dan zonder list en bedrog. Het waren stuk voor stuk politieke keuzes die eindeloos zijn besproken.
Ik vind het vooral geweldig dat ze onze welvaart menen te moeten 'herstellen' door iets te doen wat nog nooit is gedaan, waar niemand de gevolgen van weet, en je enorm veel mazzel moet hebben wil je er goed/beter uitkomen.quote:Op woensdag 21 mei 2014 07:31 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Erg jammer dat het met de historische en politieke kennis van die zogenaamde 'critici' altijd zo droef gesteld is.
Ja, vraag me ook echt af hoe de samenwerking met Polen of Italië opzeggen ons verder moet gaan helpen.quote:Op woensdag 21 mei 2014 07:36 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Ik vind het vooral geweldig dat ze onze welvaart menen te moeten 'herstellen' door iets te doen wat nog nooit is gedaan, waar niemand de gevolgen van weet, en je enorm veel mazzel moet hebben wil je er goed/beter uitkomen.
Uiteindelijk komt het woord 'europees project' uit de koker van fantieke EU voorstanders. En laat een project per definitie nu altijd een einde kennenquote:
Dat is het wel. Alleen als landen een natuurlijke aantrekkingskracht hebben zijn ze bereid zich m aan elkaar aan te passen, o.a. aan begrotingsnormen.quote:Op woensdag 21 mei 2014 07:27 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Dit is geloof geen antwoord op de vraag die ik stelde?
En voor de rest, ik kan niet zoveel met doemverhalen, zeker aangezien het feitelijk helemaal niet zo overdreven slecht gaat. Het kan natuurlijk altijd veel beter maar dat terzijde.
Dan nog gaat dat niet werken als het vrijblijvend is. Je hebt een vorm van afdwingen/sancties nodig helaas.quote:Op woensdag 21 mei 2014 11:09 schreef karton2 het volgende:
[..]
Dat is het wel. Alleen als landen een natuurlijke aantrekkingskracht hebben zijn ze bereid zich m aan elkaar aan te passen, o.a. aan begrotingsnormen.
Steeds minder autonomie voor de lidstaten. Ik moet daar niks van hebbenquote:Op woensdag 21 mei 2014 07:29 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Dit wordt vaak geroepen, wat was praktisch gezien het grote verschil tussen voor en na 1992?
Is dat werkelijk zo?quote:Op woensdag 21 mei 2014 14:30 schreef WhiteBeard het volgende:
[..]
Steeds minder autonomie voor de lidstaten. Ik moet daar niks van hebben
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |