Van binnenuit? De Poolse immigranten pakken de wapens op als de EU klapt? Of hoe moet ik dat voor me zien?quote:Op woensdag 21 mei 2014 20:52 schreef El_Matador het volgende:
[..]
En in dat laatste zit hem precies het fundamentele verschil tussen pro-EU'ers ("oh jee, dat kutlandje is onbeduidend en we kunnen niet alleen") versus anti-EU'ers ("Nederland is sterk, heeft economisch, technisch, educatief en historisch een enorme kracht, laten we die benutten en weer een sterk en geen kwakkelend land van maken").
Dat we van de NAVO afhankelijk zijn bij Russische bombardementen snap ik.
Dat is dan ook niet het echte gevaar; dat komt van binnenuit. Als die Europese foie gras-gans ontploft.
Als je goed gelezen hebt, zie je dat ik dat nadeel aanstip.quote:Op woensdag 21 mei 2014 20:51 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
En daarom bepleit jij een nieuwe monetaire wissel, zodat sommige sectoren dat vermeende geintje weer kunnen flikken?
Welke protesten dan ook. Er is maar weinig nodig om de vonk te doen overslaan. In de afgelopen 15 jaar zijn er in verscheidene landen protesten geweest.quote:Op woensdag 21 mei 2014 20:54 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Van binnenuit? De Poolse immigranten pakken de wapens op als de EU klapt? Of hoe moet ik dat voor me zien?
Wat is in vredesnaam de "economische machtsfactor van Nederland"?quote:Op woensdag 21 mei 2014 20:50 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Handelen zal doorgaan. De economische machtsfactor van Nederland is veel groter dan de politieke afhankelijkheid.
Dat Nederland zich bescheiden opstelt met dweeps als Balkenende en Rutte betekent niet dat het "kutlandje" niets voorstelt.
Dus we moeten protesten in eigen land de kop indrukken met onze eigen strijdkracht - en daarin dus niet afhankelijk zijn van het buitenland - en daarom moeten we uit de EU stappen.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:00 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Welke protesten dan ook. Er is maar weinig nodig om de vonk te doen overslaan. In de afgelopen 15 jaar zijn er in verscheidene landen protesten geweest.
Met meer harmonisering neemt ook de tegenstand steeds georganiseerdere vormen aan.
Voorlopig wordt de strijd nog netjes in het parlement gevoerd, wat als die overslaat naar de straat?
Mislukte oogsten, brandstoftekorten, oorlogen elders, allemaal factoren die het fragiele EU-kaartenhuis kunnen doen instorten.
Ik geef mijn beslissingsbevoegdheden liever niet over aan iemand die bij mijn denkbeelden denkt aan Auschwitz en ondanks verdiende miljoenen geen tandarts en kapper kan vinden die hem wil helpen.
Goed, je je niets verbeeldt, ben je niks, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:00 schreef beantherio het volgende:
[..]
Wat is in vredesnaam de "economische machtsfactor van Nederland"?
En dat is het hem. Creeer die stress bij de EU. Laat ze maar zien dat het ernst is, dat Nederland ermee wil stoppen gedicteerd worden wat die lui (vergeet niet: die streven GEEN Nederlands belang na) allemaal voor het "kutlandje" in petto hebben.quote:Op woensdag 21 mei 2014 20:54 schreef Igen het volgende:
Als we nu helemaal blanco konden beginnen, laten we zeggen zoals Zwitserland voor het jaar 2000, dan was de situatie heel anders geweest.
Ja, geeeeeen idee....quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:00 schreef beantherio het volgende:
[..]
Wat is in vredesnaam de "economische machtsfactor van Nederland"?
Nee, jij vrees ik, aangezien je je eigen stroman aanvalt.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:01 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Dus we moeten protesten in eigen land de kop indrukken met onze eigen strijdkracht - en daarin dus niet afhankelijk zijn van het buitenland - en daarom moeten we uit de EU stappen.
Wat heb je gezopen?
"Die lui", dat zijn dus de politici van de andere landen, zoals Griekenland en Polen.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:04 schreef El_Matador het volgende:
[..]
En dat is het hem. Creeer die stress bij de EU. Laat ze maar zien dat het ernst is, dat Nederland ermee wil stoppen gedicteerd worden wat die lui (vergeet niet: die streven GEEN Nederlands belang na) allemaal voor het "kutlandje" in petto hebben.
Ik heb het zelf net meegemaakt. Ik zei dat ik wilde kappen met mijn werk, grote stress, bijna huilende baas. En toen kon ik ineens van alles regelen, waarbij ik vooral aan mijn vrijheid denk. Dat moet en kan Nederland ook. Het "kutlandje" is veel te belangrijk voor de andere EU-landen.
Als je werkelijk meegaat in het paradigma dat de EU een enorm belang heeft, betekent die argumentatie dus ook dat Nederland voor de EU zelf ook een enorm belang heeft.
Als dat zo is, kun je met het creeeren van een stress-situatie veel voor elkaar krijgen. Helaas was de electorale weg daartoe in 2005 niet voldoende om die machtshonger te stillen (en de democratie te vermoorden), dan maar hardere methodes.
Luisteren zullen ze, dat geef ik je op een briefje.
Ik snap het gewoon oprecht niet. Wat bedoel je met op militair vlak niet afhankelijk zijn van het buitenland? Hoe zie je dat voor je?quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:07 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Nee, jij vrees ik, aangezien je je eigen stroman aanvalt.
Ik meen het. Uit de posting van El_Matador haal ik dat je blijkbaar het complete fundament van je economie kunt wegslopen en dat dan de boel overeind blijft door de "economische machtsfactor". Ik dacht zelf altijd dat er zoiets bestond als "The global economy" waarbij bedrijven al bij de minste geringste politieke verandering in een ander land gaan zitten en qua bedrijfsvoering altijd op zoek zijn naar de weg van de minste weerstand. Maar blijkbaar is dat niet zo en vinden ze het puur vanwege de "economische machtsfactor van Nederland" wel prettig om in de stront te blijven zitten.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:03 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Goed, je je niets verbeeldt, ben je niks, maar je kunt natuurlijk ook overdrijven.
Ja, geen idee waarom die onder de indruk zijn.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:08 schreef Igen het volgende:
[..]
"Die lui", dat zijn dus de politici van de andere landen, zoals Griekenland en Polen.
Waarom zouden die onder de indruk zijn? Wat is het argument waarom die landen zouden moeten instemmen om hun voordelen kwijt te raken en Nederland z'n voordelen te laten behouden?
Waarom zouden al die instanties blijven als we niet meer in de EU zitten? Het zou me verbazen als ze de draaiboeken voor een verhuizing naar een ander land niet al hebben klaarliggen.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:07 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ja, geeeeeen idee....
*kuch*
*Schiphol*
*Rotterdam*
*bloemen*
*kaas*
*zuivel*
*Philips*
*Shell*
*Unilever*
*Rabobank*
*Van Oord, etc.*
....
*kuch*
Bla bla bla.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:11 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ja, geen idee waarom die onder de indruk zijn.
Die politici hebben toevallig een nationaliteit maar handelen niet in hun landsbelang, behalve Guy en Rompuy die juist wel "goede" voorbeelden zijn.
Barroso schijt op de Portugezen en knijpt ze uit waar hij maar kan, Schulz trekt zich niets aan van de Duitse cultuur die juist extreem pro-privacy en anti-dictatuur is en wil bepalen welke partijen wel of niet in het EP plaats mogen nemen.
Die lui denken aan Nederland als asset en zullen dus zeker luisteren.
Denk je dat die demonisering tegen de "uitstappers" uit de lucht komt vallen? Die lui zijn doodsbang man.
Nee, breder dan militair, dat bedoel ik juist.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:09 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Ik snap het gewoon oprecht niet. Wat bedoel je met op militair vlak niet afhankelijk zijn van het buitenland? Hoe zie je dat voor je?
Juist omdat die bedrijven vechten voor hun belangen. Dan niet meer via lobbygroepen in Brussel, wat nog steeds doorgang kan vinden, om juist de inzichten en de handel in en met andere landen te verkennen, maar via Nederlandse lijnen, Nederlandse belangen nastrevend.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:13 schreef beantherio het volgende:
[..]
Waarom zouden al die instanties blijven als we niet meer in de EU zitten? Het zou me verbazen als ze de draaiboeken voor een verhuizing naar een ander land niet al hebben klaarliggen.
En heb je ook een idee over hoe dat geregeld zou moeten worden, of is het gewoon een "het zou leuk zijn als het kon"-ideetje.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:18 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Juist omdat die bedrijven vechten voor hun belangen. Dan niet meer via lobbygroepen in Brussel, wat nog steeds doorgang kan vinden, om juist de inzichten en de handel in en met andere landen te verkennen, maar via Nederlandse lijnen, Nederlandse belangen nastrevend.
Bedrijven vertrekken echt niet om politieke redenen, wel om economische. Als je de economische kant van een Nexit goed regelt en de politieke draadjes doorknipt, heb je een hoop te winnen, ook voor bedrijven.
Een tweede gunstige bijkomstigheid is dat je de innerlijke band tussen bedrijven en mega-overheid een beetje vermindert. Juist die combinatie heeft tot de enorme schandalen in de VS geleid.
Beter vriendjes met Den Haag dan met Straatsbrussel. Vriendjes met Brussel (de hoofdstad van Belgie) blijft gewoon bestaan.
Ik ben niet in de positie op de stoel van economische experts te gaan zitten.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:19 schreef Igen het volgende:
[..]
En heb je ook een idee over hoe dat geregeld zou moeten worden, of is het gewoon een "het zou leuk zijn als het kon"-ideetje.
Nogmaals: wat de "EU-baasjes" er van vinden zal in principe worst wezen, want die gaan er niet over. Het zijn juist de figuren als Tusk en Basescu die je met een goed verhaal moet zien te overtuigen. En ik heb nog niet eens een beginnetje van zo'n verhaal gezien.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:21 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ik ben niet in de positie op de stoel van economische experts te gaan zitten.
Jij volgt de EU-experts, prima. Ik zou andere experts inzetten die een Nexit verdedigen. Zit daar niet zo diep in, bovendien speelt het nog niet direct. Eerst de reactie op de gezichten van de EU-baasjes zien.
Hoe het nu zit:quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:14 schreef Igen het volgende:
[..]
Bla bla bla.
Waarom geil je toch zo op de namen van Barroso en Van Rompuy enzo, terwijl de echte belangrijke beslissingen door de nationale regeringsleiders worden genomen, dus door Rutte en Merkel enzo? Door personen zoals Passos Coelho, Orbán, Basescu of Tusk? Überhaupt wel eens van die namen gehoord?
Duh, hij is ook een doorgesnoven Colombiaan.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:21 schreef KoosVogels het volgende:
Ik vind persoonlijk dat je vooral een eind in de rondte ouwehoert, Matador.
Wat jij beschrijft is hoe de besluitvorming werkt over hoe krom bananen mogen zijn ofzo. Niet hoe de echte belangrijke beslissingen worden genomen.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:23 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Hoe het nu zit:
EC doet voorstel - richtlijn voor de lidstaten
EP stemt in (want stemt altijd ja, slaapt, leest voorstellen niet, of de amendementen zijn zo debiel genummerd dat je niet inhoudelijk kan stemmen)
Nationale regeringen moeten die richtlijnen uitvoeren
Leuk dat die Europese Raad invloed heeft, wat mij betreft gaan we ALLEEN met hun verder. Iedere leider verdedigt het belang van zijn/haar land, maar wel met het oog op "het beste voor ons".
Daar is -in tegenstelling tot wat de valse EU-propaganda stelt- GEEN politieke overkoepelende organisatie voor nodig.
Zie de landen buiten de EU waarmee gehandeld wordt, op verschillende bases.
Als de echte belangrijke beslissingen in de Europese Raad genomen worden, is dat dus juist een argument om dat "kromme bananenkeizerrijk" gedag te zeggen en gaan onderhandelen met mensen die wel iets in de melk te brokkelen hebben in Europa.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:25 schreef Igen het volgende:
[..]
Wat jij beschrijft is hoe de besluitvorming werkt over hoe krom bananen mogen zijn ofzo. Niet hoe de echte belangrijke beslissingen worden genomen.
Het EP houdt zich voornamelijk bezig met voorstellen die de interne markt moeten versterken. Zitten soms best rare ideeën tussen, maar het belang is evident.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:26 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Als de echte belangrijke beslissingen in de Europese Raad genomen worden, is dat dus juist een argument om dat "kromme bananenkeizerrijk" gedag te zeggen en gaan onderhandelen met mensen die wel iets in de melk te brokkelen hebben in Europa.
Dank voor dit extra argument.
Dat kan ook met de EEG zonder dat fop-parlement. Lidstaten kunnen dingen binnen de EEG zaken agenderen, een klein groepje ambtenaren schrijft een voorstel en vervolgens beslissen de parlementen van de lidstaten of ze mee doen. Als het om grote zaken gaat, dan referenda. Lidstaten kunnen er voor kiezen om niet mee te doen. Dat is zoals het m.i. zou moeten.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:28 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Het EP houdt zich voornamelijk bezig met voorstellen die de interne markt moeten versterken. Zitten soms best rare ideeën tussen, maar het belang is evident.
Als die markt de EEA is (European Economic Area) en Nederland daar deel van uitmaakt, is die beslissing ook in het belang van Nederland.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:28 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Het EP houdt zich voornamelijk bezig met voorstellen die de interne markt moeten versterken. Zitten soms best rare ideeën tussen, maar het belang is evident.
De EEG kende ook al een EP.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:33 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
Dat kan ook met de EEG zonder dat fop-parlement. Lidstaten kunnen dingen binnen de EEG zaken agenderen, een klein groepje ambtenaren schrijft een voorstel en vervolgens beslissen de parlementen van de lidstaten of ze mee doen. Dat is zoals het m.i. zou moeten.
quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:33 schreef JanKorteachternaam het volgende:
[..]
Dat kan ook met de EEG zonder dat fop-parlement. Lidstaten kunnen dingen binnen de EEG zaken agenderen, een klein groepje ambtenaren schrijft een voorstel en vervolgens beslissen de parlementen van de lidstaten of ze mee doen. Als het om grote zaken gaat, dan referenda. Lidstaten kunnen er voor kiezen om niet mee te doen. Dat is zoals het m.i. zou moeten.
Nou, dan heb je geluk want dat mag NL helemaal zelf bepalen. Sterker, dat mag de gemeente zelfs bepalen.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:35 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Als die markt de EEA is (European Economic Area) en Nederland daar deel van uitmaakt, is die beslissing ook in het belang van Nederland.
Hoeveel vrouwen er achter de toonbank van het gemeentehuis zitten en wat ze wel of niet dragen, is een Nederlandse, geen Straatsbrusselse keuze.
Leuk idee, alleen slaat het nergens op, omdat de EER geen zelfstandig ding is waar je lid van kan worden.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:36 schreef El_Matador het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
EEA. Waar het woord European Economic Area staat, zou Nederland (en het VK) prima passen.
De Europese Raad heet ook wel het Oberkommando der Union.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:26 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Als de echte belangrijke beslissingen in de Europese Raad genomen worden, is dat dus juist een argument om dat "kromme bananenkeizerrijk" gedag te zeggen en gaan onderhandelen met mensen die wel iets in de melk te brokkelen hebben in Europa.
Dank voor dit extra argument.
Vrouwenquota zijn niet door het EP aangenomen laatst? De EU bemoeit zich niet met religieuze voorschriften in publieke functies? Nee?quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:36 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Nou, dan heb je geluk want dat mag NL helemaal zelf bepalen. Sterker, dat mag de gemeente zelfs bepalen.
Ja dat kan.quote:
Dat gaat over het aantal bedrijven binnen het bestuur van een bedrijf en moet voor 2020 gestalte krijgen.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:40 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Vrouwenquota zijn niet door het EP aangenomen laatst? De EU bemoeit zich niet met religieuze voorschriften in publieke functies? Nee?
Ik vrees dat je de invloed van de EU onderschat.
Dat de politici een zwartepietenspel naar elkaar spelen staat daar los van.
Misschien dat de gedachte erachter zit dat zo'n vrouwenquotum een concurrentienadeel oplevert en je dus moet voorkomen dat er als een soort van race naar de bodem niks van de vrouwenemancipatie terecht komt als je het aan de landen zelf overlaat.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:48 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Dat gaat over het aantal bedrijven binnen het bestuur van een bedrijf en moet voor 2020 gestalte krijgen.
Persoonlijk ook geen maatregel die ik toejuich, maar niet bepaald het einde van de wereld.
Nou noem je dus wel bedrijven op die ontzettend kwaad gaan worden als Nederland uit de EU stapt.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:07 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ja, geeeeeen idee....
*kuch*
*Schiphol*
*Rotterdam*
*bloemen*
*kaas*
*zuivel*
*Philips*
*Shell*
*Unilever*
*Rabobank*
*Van Oord, etc.*
....
*kuch*
Wrong. Die bedrijven worden kwaad als ze de economische vrijheden verliezen, die politieke organisatie interesseert ze echt geen reedt.quote:Op woensdag 21 mei 2014 21:59 schreef Ulx het volgende:
[..]
Nou noem je dus wel bedrijven op die ontzettend kwaad gaan worden als Nederland uit de EU stapt.
Als de haventoewijzing voor importgoederen door politici bepaald moet worden en niet van economisch-zakelijke factoren afhankelijk is, is het sowieso beter dat we uit dat olijfoliekeizerrijk stappen ja.quote:Op woensdag 21 mei 2014 22:05 schreef Sloggi het volgende:
In Antwerpen zullen ze maar wat blij zijn als Nederland uit de Unie stapt.
Deze redenering volg ik niet.quote:Op woensdag 21 mei 2014 22:18 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Als de haventoewijzing voor importgoederen door politici bepaald moet worden en niet van economisch-zakelijke factoren afhankelijk is, is het sowieso beter dat we uit dat olijfoliekeizerrijk stappen ja.
Geen zorgen, dat heb ik de hele avond al.quote:
Ik ben bekend met de gedachte dat deze democratische schijnvertoning een gunst aan de kiezer van de uitverkoren leiders is die we in dankbaarheid moeten accepteren. Maar dat die nogal breed wordt gedragen in EU-kringen maakt hem niet minder stompzinnig en gevaarlijk.quote:Op woensdag 21 mei 2014 20:31 schreef Igen het volgende:
[..]
Wel grappig dat je nu alleen maar dingen noemt die op de EEG ook van toepassing waren, of zelfs nog meer van toepassing waren dan nu.
In de beginjaren was het Europees Parlement bijvoorbeeld überhaupt niet gekozen. Zo bezien is kunnen klagen over een "belachelijk" kiesstelsel al een hele luxe vergeleken met toen.
Hij claimt net als de meeste EUfielen de successen van allerlei minder verregaande en veel minder dictariolae samenwerkingen als succes van de EU door die als argument voor de EU te gebruiken. En het pro-Europese voetvolk trapt daarin alsof het PVV-kiezers zijn die de grote blonde leider horen praten.quote:Juist over de dingen die in latere jaren zijn toegevoegd (de dienstenrichtlijn, vrij verkeer van economisch inactieven zoals studenten en gepensioneerden, Schengen, de euro, enz.enz.) hoor ik je niet. Dus hoe misplaatst is Timmermans' opmerking dan nou werkelijk?
Het lijkt me een uiterst economisch-zakelijk argument als bedrijven ervoor kiezen om via Antwerpen te importeren naar Europa, als Nederland uit de EU stapt en je dus met importheffingen te maken krijgt als je het via Rotterdam doet.quote:Op woensdag 21 mei 2014 22:18 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Als de haventoewijzing voor importgoederen door politici bepaald moet worden en niet van economisch-zakelijke factoren afhankelijk is, is het sowieso beter dat we uit dat olijfoliekeizerrijk stappen ja.
Waarom zouden die importheffingen er zijn als wij deel uitmaken (dus niet bestuurd worden door, dat is juist de hele bedoeling) van de EEA?quote:Op woensdag 21 mei 2014 22:22 schreef Igen het volgende:
[..]
Het lijkt me een uiterst economisch-zakelijk argument als bedrijven ervoor kiezen om via Antwerpen te importeren naar Europa, als Nederland uit de EU stapt en je dus met importheffingen te maken krijgt als je het via Rotterdam doet.
Winnen? Er is hier geen winnaar.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |