Molo | maandag 12 mei 2014 @ 16:20 |
Het grote baktopic voor al je baksels, bakavonturen, bakvragen, bakpronkstukken en bakmisluksels. Maar natuurlijk ook voor alle baktips, bakrecepten en hier en daar een bakfiets. We hebben het natuurlijk wel over taarten, cakes, koekjes en ander gebak. Een aantal voorbeelden uit het vorige topic: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Game on! | |
zeeuws_meisje | maandag 12 mei 2014 @ 16:26 |
Ik heb vantweekend in mijn zeeuwse knop bakblik een chocoladecake met kersen gemaakt volgens het onderstaande recept: 125 gr boter 125 gr chocolade 50 gr gemalen amandelen 175 gr bloem 3 eieren 1 theelepel bakpoeder snufje zout merg van 1 vanillestokje En dan op het laatst kersen uit een pot erdoorheen. bakken 40 min op 180 graden Cake wordt zeer gewaardeerd, en schoonmoeder heeft gevraagd of ik er een wil bakken voor haar verjaardag donderdag. Alleen, na 40 min. bakken is de cake in het midden mooi mals (net niet gaar zeggen sommigen, maar ik vind het lekker) maar aan de buitenkant naar mijn smaak te droog/kruimelig. Wat kan ik aan het recept tweaken om de cake ook aan de buitenkant malser te krijgen? Nog korter bakken durf ik niet, dan gaan mensen het niet meer durven eten vrees ik (zeker een huiskamer vol senioren durf ik dat niet voor te zetten) | |
Molo | maandag 12 mei 2014 @ 16:29 |
Als je verse eieren hebt zie ik het probleem niet maar ok. Je zou de buitenkanten met beetje aluminiumfolie kunnen afdekken tegen uitdrogen | |
djkoelkast | maandag 12 mei 2014 @ 16:33 |
Gebruik verse eieren zoals hierboven al staat Weeg je bakpoeder af, als je oetkerspul gebruikt is het geloof ik 9g per kg meel, reken het uit Zeef je meel Zorg dat alles op kamertemperatuur is Gebruik alleen boter (roomboter dus, geen margarine, dat is geen boter) en klop die als eerste helemaal zacht en romig Bak een cake op 160 graden voor 60-65 minuten, als je op 180 bakt is hij inderdaad van buiten hard, van binnen niet helemaal gaar, helemaal omdat er amandelen in zitten en dat is al vrij zwaar. | |
zeeuws_meisje | maandag 12 mei 2014 @ 16:39 |
Roomboter gebruik ik al, margarine komt er bij mij niet meer in. Ik zal toch eens proberen om hem op een lagere temp te bakken. En dat bakpoeder heb ik zo'n maatschepje voor, maar ik zal voor de gein eens een gewoon theelepeltje nemen morgen. o, en qua boter, die smelt ik samen met de chocolade. Brownie achtige methode dus. Dus loskloppen is er niet bij. Ik zie trouwens dat ik de suiker vergeten ben: 175 gr witte basterd gaat er nog in. Bedankt voor de tips! ![]() | |
djkoelkast | maandag 12 mei 2014 @ 16:51 |
Dan zou ik vooral inderdaad langer en lager bakken, dan wordt hij minder bruin van buiten, meer een beetje gouden kleur. Te veel bakpoeder dan stort je cake in op een gegeven moment en je proeft het ook. Ik gebruik zelf wijnsteenzuurbakpoeder, daar heb je wat meer van nodig en is daarom makkelijker te doseren (omdat je bij een klein recept niet met 1/8 theelepels hoeft te werken bijvoorbeeld). | |
Holyme | maandag 12 mei 2014 @ 16:59 |
Dat gaat nu niet passen helaas, maar staat heel hoog op m'n verlanglijstje! Ooit komt ie d'r ![]() | |
Joosie200 | maandag 12 mei 2014 @ 17:29 |
Voor het eerst fijne brownies met kokos en frambozen weten te maken ![]() ![]() | |
Molo | maandag 12 mei 2014 @ 18:42 |
Hoezo ![]() De BBC (BBC Good Food) heeft briljante recepten, zowel voor bakken als voor koken. Ik kijk er heel regelmatig als ik even geen inspiratie heb ofzo | |
djkoelkast | maandag 12 mei 2014 @ 18:51 |
Ja, ik snap dat 'welke' ook niet helemaal, denk dat daar 'wat' of 'dat' had moeten staan, want 'welke' is daar nogal fout. Maar da's meer voor een andere topic ![]() Ik ga nog eens mijn chocolade roggekoekjes maken, want ik heb nu in de supermarkt gewoon de perfecte chocolade er voor gevonden, wel 4 supermarkten voor moeten afstruinen, maar dat mag de pret niet drukken (72% cacao biologische chocolade voor wie het zich afvraagt, Dekamarkt had het ![]() | |
Molo | maandag 12 mei 2014 @ 18:54 |
Lidl heeft die toch ook? Alleen niet biologisch. Al is dat ook dubieus omdat er zo ontzettend veel gerotzooid wordt met cacao. Zowel in de producerende landen als in de VS en Europa enzo. "Welke" in die context is trouwens niet fout, het is alleen in het ABN wat minder gebruikelijk. 3 collega's van me gebruiken het ook regelmatig, waarbij ik wel moet opmerken dat het 2 zijn die in België opgeleid zijn en 1 uit Brabant komt ![]() | |
djkoelkast | maandag 12 mei 2014 @ 18:57 |
Ja, 72% cacao vind je overal, alleen is die eigenlijk nooit fairtrade of biologisch. Welke mag van mij in brieven blijven ![]() | |
Joosie200 | maandag 12 mei 2014 @ 19:27 |
![]() ![]() ![]() | |
Lienekien | maandag 12 mei 2014 @ 19:29 |
BBC en tal-lo-ze kookprogramma's. | |
Joosie200 | maandag 12 mei 2014 @ 19:35 |
Ik volg geen enkel kookprogramma dus ik weet ook niet dat de BBC daar veel van op de buis toont. Dat is de jurist in mij want vast stramien in menig (bezwaar/beroep)schrift ![]() | |
Puckzzz | maandag 12 mei 2014 @ 19:46 |
Maar goed dat ik nog even terug las anders had ik dit gemist:ja ik heb hier wel een recept van... Voor de siroop: 1 deel water 1 deel suiker Steranijs Kruidnagel Schil van 1 citroen (en dan dus echt de schil met een dunschiller, niet de rasp) Kaneelstokje Scheutje azijn Alles op een laag vuurtje opzetten, terwijl dit op staat de appels schillen en in partjes snijden. Bij de siroop doen en de appel net aan zacht koken. Dus niet door en door gaar. Alles overbrengen in een weckpot, met open deksel af laten koelen. Na 2 dagen heeft het zijn smaak goed te pakken, je kunt het weken lang bewaren. | |
Puckzzz | maandag 12 mei 2014 @ 19:48 |
Tevens: Molo je hebt de foto's in de OP niet gewijzigd ![]() | |
Bakkerd | maandag 12 mei 2014 @ 20:12 |
Ik had mijn bakhobby een beetje opgegeven sinds ik glutenvrij moet eten.. Maar die prefab dingen vind ik echt niet te eten! Dus voor het eerst iets simpels geprobeerd en het is eigenlijk wel heel lekker: ![]() Cake van maismeel en rijstmeel met kokosrasp | |
Molo | maandag 12 mei 2014 @ 20:15 |
Misschien vanavond ![]() | |
Molo | maandag 12 mei 2014 @ 20:16 |
En, is hij lekker? Is kokosbloem of amandelmeel geen leuk alternatief om mee te bakken? Is ook veel mee mogelijk toch? ![]() | |
Bakkerd | maandag 12 mei 2014 @ 20:19 |
Ja, gelukkig! Ben best wel opgelucht dat ik iets heb gevonden waarmee ik kan bakken. Waar kan ik amandelmeel en kokosbloem kopen, ook bij de biowinkel? Daar ben ik langs geweest en heb me een beetje laten informeren. Ik heb er ook boekweitmeel gekocht en daar heb ik een brood mee gebakken, maar yuk... dat was héél compact en een beetje grijs van kleur ![]() | |
Joosie200 | maandag 12 mei 2014 @ 20:23 |
Amandelmeel verkopen ze zeker bij de natuurwinkel ![]() ![]() | |
Puckzzz | maandag 12 mei 2014 @ 20:24 |
Heb het vandaag nog zien staan in de biowinkel ![]() Verder ben ik erg geïnteresseerd in de glutenvrije baksels aangezien mijn zus gluten intolerant is. | |
Bakkerd | maandag 12 mei 2014 @ 20:24 |
Ik ga morgen even langs bij de biowinkel én de toko! ![]() | |
Joosie200 | maandag 12 mei 2014 @ 20:30 |
Zo is het voor mij ook begonnen (voor mijn zuslief) vooral tijdens de feestdagen om niet van die dure prefab kruidnoten, stol en banketletter te moeten kopen. Nu komt daar verjaardagsgebak bij en een stol is mij nog niet goed gelukt. | |
owl. | maandag 12 mei 2014 @ 20:38 |
Volgens mij is Tony's Chocolonely pure reep naast fairtrade ook aardig biologisch, en minstens 72% cacao. Bij verschillende supermarkten te koop. | |
Lienekien | maandag 12 mei 2014 @ 20:45 |
Maizena mag toch ook, als je glutenvrij moet? Daar kun je lekkere koekjes mee bakken! | |
Puckzzz | maandag 12 mei 2014 @ 20:48 |
Maak ik ook mijn toritilla's etc mee. Het is wel droger dan regulier meel dus je moet er wel even je draai mee vinden. | |
djkoelkast | maandag 12 mei 2014 @ 21:18 |
Boekweit is ook glutenvrij, kun je ook van alles mee doen. Er schijnt ook quinoameel te zijn, ook glutenvrij, lijkt mij gewoon gemalen quinoa, ook leuk spul. | |
Mry | maandag 12 mei 2014 @ 22:56 |
Bij de Ekoplaza hebben ze glutenvrije broodmix voor wit en volkorenbrood. Misschien is dat handig als startpunt? | |
SV-tje | maandag 12 mei 2014 @ 23:11 |
Een brood van quinoameel is niet aan te raden. Deze kruidkoek vond ik erg lekker, ook uit de diepvries: http://missglutenvrij.nl/(...)kruidkoek/#more-1350 Lekkere cake http://missglutenvrij.nl/2012/12/09/appel-honing-cake/#more-1645 heb ik ook niet glutenvrije vriendinnen voorgezet. Recept van mijn tante voor brood: 100gr. rijstemeel 100gr. boekweitmeel, 100gr. maismeel, 100gr.meel van kleefrijst (ketan, uit de toko) 25 gram pitten of noten, kleingesneden zongedroogde tomaat, kleine eetlepel zout, fikse scheut olijfolie, 1 zakje gedroogde gist of 20 gram verse, 350cc. lauw water (bijna 40 graden). Gist in water laten oplossen, de hele boel mixen of roeren, een half uur laten rijzen en daarna 40 min. bakken bij 190 graden. | |
Bakkerd | maandag 12 mei 2014 @ 23:49 |
Wow, dank jullie wel voor de tips allemaal! Ik ga er mee aan de slag deze week :-) SV-tje, ik ben wel benieuwd naar het brood van je tante: wordt het een soort foccacia? | |
Puckzzz | dinsdag 13 mei 2014 @ 00:28 |
de fuck met al dat speciale glutenvrije spul is dat het schreeuwend duur is. ruim 4 euro voor een Pizzabodem?? ![]() | |
djkoelkast | dinsdag 13 mei 2014 @ 00:43 |
Dat komt omdat al die glutenvrije dingen van zichzelf geen stand houden, er moet allerlei peperduur spul in waar weinig/minder vraag naar is. | |
SV-tje | dinsdag 13 mei 2014 @ 08:13 |
Daar heeft het inderdaad wel wat van weg. Ik vond het zelf wel lekker voor erbij, maar niet om iedere dag te eten. Maar goed er is ook niemand die glutenvrij moet eten die iedere dag brood eet ben ik wel achter gekomen. | |
sieske | dinsdag 13 mei 2014 @ 10:16 |
hartelijk bedankt. Ik ga het dadelijk of morgenvroeg maken want ik heb al alles in huis. Tof! | |
Mry | dinsdag 13 mei 2014 @ 15:42 |
Ik zeg toch niet dat ze voor 4 euro een pizzabodem moet kopen? ![]() Die bakmixen gebruiken een hele lijst aan meelsoorten, dus als je de mix zelf te duur vindt kun je ze wel gebruiken om inspiratie op doen voor bruikbare glutenvrije meelsoorten. | |
Bakkerd | dinsdag 13 mei 2014 @ 16:42 |
Nee klopt, het is meer voor af en toe. Ga m zeker even opschrijven! | |
_Loki | dinsdag 13 mei 2014 @ 16:51 |
Ik kan dit recept aanraden: http://www.taste.com.au/r(...)ange+and+almond+cake met amandelmeel. Duur, maar erg lekker! | |
Zo-is-dat | dinsdag 13 mei 2014 @ 23:16 |
Ik had nog een bos rabarber![]() Het recept: http://smittenkitchen.com(...)isp-bars/#more-11831 maar dan blauwe bessen ipv aardbeien want die had ik niet ![]() | |
lady-wrb | donderdag 15 mei 2014 @ 12:46 |
![]() ik heb weer koekjes gestempeld. ik ga ze als bedankje weggeven aan mijn hardlooptrainers. (dat kan ik doen zonder me bezwaard te voelen, want die lopen het er toch wel weer af ![]() | |
djkoelkast | donderdag 15 mei 2014 @ 12:47 |
Dit klinkt echt heel erg vies ![]() Zien er echter niet vies uit ![]() | |
lady-wrb | donderdag 15 mei 2014 @ 12:50 |
je zou ze eens moeten ruiken ![]() | |
djkoelkast | donderdag 15 mei 2014 @ 12:50 |
Ik heb gewoon een krom beeld van dingen stempelen ben ik bang ![]() | |
Puckzzz | donderdag 15 mei 2014 @ 13:10 |
![]() | |
raulbouli | donderdag 15 mei 2014 @ 16:16 |
Juist niet opgeven, vind het zelf iedere dag weer een uitdaging (mijn vriendin is coeliake patient, dus MOET glutenvrij eten) Ik vind het juist leuk om te bakken e.d. En het is toch altijd wel een kunst om het lekker smaakvol te krijgen. | |
sieske | donderdag 15 mei 2014 @ 20:03 |
[quote]![]() [ afbeelding ] leuk stempeltje! Wil ik ook,waar heb je die vandaan? | |
sieske | donderdag 15 mei 2014 @ 20:04 |
oh,blijkbaar iets verkeerd gedaan maar ik zou niet weten wat | |
tombolafan | donderdag 15 mei 2014 @ 20:50 |
Wat een mooie! ![]() Ik heb ergens ook een stempel maar heb 2x uitgelopen koekjes gehad dus heb je pleassssseeee het recept? <3 | |
Bortecinem | donderdag 15 mei 2014 @ 21:31 |
Wauuw | |
lady-wrb | vrijdag 16 mei 2014 @ 07:31 |
het is het stempel van yvon jaspers, wat ooit te koop was bij intratuin. ik heb m overgekocht van iemand op de facebookpagina voor tweedehands taartartikelen | |
lady-wrb | vrijdag 16 mei 2014 @ 07:33 |
ik gebruik kant en klare koekjesmix van fun cakes | |
Frag_adder | vrijdag 16 mei 2014 @ 07:47 |
Mijn moeder heeft ook coeliakie en moet al een jaar of 20 glutenvrij eten. Vorige week had ik nog een erg lekkere citroen/amandel taart voor dr gebakken met rijstmeel maar ook schuimgebakjes kunnen heel erg goed. Chocoladetaart is vaak glutenvrij. Er is veel mogelijk alleen moet je wat meer moeite doen voor een fijn deeg. Niet opgeven! ![]() | |
Tinuviel | vrijdag 16 mei 2014 @ 14:02 |
Ik heb ook weleens meelvrij en dus waarschijnlijk ook glutenvrij gebakken met chocolade en nootjes. Ik heb daarvoor in het verleden weleens gemalen nootjes uit Duitsland gehaald. Die krijg je hier niet. Moet je zelf malen met een keukenmachine. Wilde nog even de laatste 2 creaties van de verjaardag laten zien. De Nutella taart gesneden in vorm van een cijfer 2. Helaas brokkelde die bij mij ook. Dit kon ik met de chocoladeglazuur een beetje verdonkeremanen: ![]() En nog de kant en klare witte wine-creme taart, waarvoor ik heel veel complimenten kreeg. Ik heb het uiteindelijk bij de marsepein voor decoratie gelaten. Er was niet echt meer tijd om er chocoladeglazuur overheen te doen: ![]() ![]() | |
Myraela | vrijdag 16 mei 2014 @ 16:16 |
Vind het er een beetje chaotisch uitzien. ![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 16 mei 2014 @ 17:13 |
Notenmeel is bij sommige reformzaken wel te krijgen. Gimsel in Rotterdam heeft het bijvoorbeeld. | |
Molo | zaterdag 17 mei 2014 @ 02:45 |
De Tuinen heeft ook amandelmeel, nog best vaak in de aanbieding ook. En anders online ook wel verkrijgbaar, stuk makkelijker dan 'even' naar Duitsland | |
djkoelkast | zaterdag 17 mei 2014 @ 08:33 |
Amandelmeel kun je ook extreem lekkere amandelspijs van maken. 2 dagen in de koelkast en daarna invriezen, dan heb je het altijd klaar liggen om bijvoorbeeld gevulde koeken te maken ![]() | |
Joosie200 | zaterdag 17 mei 2014 @ 09:40 |
Mooi bruggetje ![]() ![]() Ik had nog amandelspijs liggen en om nu nog een verlaat glutenvrij paasbrood opnieuw te proberen maken heb ik er gewoon gevulde koeken mee gemaakt ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 17 mei 2014 @ 10:42 |
Ik zie mijn vader zo alle 5 die amandelen er af pulken, hij deed dat ook altijd bij gekochte gevulde koeken, waar er dan maar een halve op zat ![]() | |
Joosie200 | zaterdag 17 mei 2014 @ 11:21 |
Die Hollandse zuunigheid ook altijd ![]() ![]() | |
Njosnavelin | zaterdag 17 mei 2014 @ 11:24 |
Mooi bruin ![]() | |
H_T | zaterdag 17 mei 2014 @ 11:25 |
Kan ook zijn dat hij niet van amandelen houdt he ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 17 mei 2014 @ 11:34 |
Hij vindt ze los niet lekker ![]() Dit dus ![]() | |
H_T | zaterdag 17 mei 2014 @ 11:59 |
Ik ben bezig met Tia Maria-soezen te maken, ook met mokka-aroma al in het deeg. Het deeg lijkt alleen wat aan de natte kant te zijn, dus ik ben erg benieuwd hoe ze eruit zien als ze straks de oven uit mogen | |
djkoelkast | zaterdag 17 mei 2014 @ 12:03 |
mokka-aroma? Uit een potje/flesje? Als er iets makkelijk is om te maken is het mokka: oploskoffie in poedervorm toevoegen. Al lijkt me mokka in soezendeeg niet erg lekker, wel in de slagroom/room die je er in spuit en het glazuur er op. | |
H_T | zaterdag 17 mei 2014 @ 12:16 |
Flesje inderdaad. Dat had ik nog wel in huis, maar oploskoffie niet. Vandaar ![]() | |
H_T | zaterdag 17 mei 2014 @ 12:29 |
Herstel: ik kom er voorlopig niet achter, want ze zijn aangebrand ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 17 mei 2014 @ 12:44 |
Zonde! Soesjes moet je wel bij blijven. Les voor de volgende keer ![]() | |
sirdanilot | zaterdag 17 mei 2014 @ 13:29 |
Vandag voor het eerst eiwitten zelf geklopt met de garde ipv met een mixer. Ik heb namelijk hier geen mixer. Ging prima en een voldaan gevoel achteraf. Ben italiaanse meringue aan het maken met suikerstroop. Nu lees ik in recepten online dat dit niet in de oven moet. Maar ik houd niet van zachte/taaie/fluffy meringue, ik wil harde, knapperige luchtige meringue. Dus hoe lang en op welke temperatuur moet ik het in de oven doen? | |
Joosie200 | zaterdag 17 mei 2014 @ 14:06 |
Oh zo ![]() ![]() ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 17 mei 2014 @ 14:08 |
Nee, als hij een gevulde koek op heeft ligt er op tafel een schoteltje met een halve amandel er op, want die moet 'ie niet ![]() | |
sieske | zaterdag 17 mei 2014 @ 14:55 |
Amandelmeel kun je ook extreem lekkere amandelspijs van maken. 2 dagen in de koelkast en daarna invriezen, dan heb je het altijd klaar liggen om bijvoorbeeld gevulde koeken te maken. Receptje?? | |
sirdanilot | zaterdag 17 mei 2014 @ 18:08 |
Amandelmeel zijn dan ook gewoon gemalen amandelen, dus zo heel verwonderlijk is dat niet. | |
Tinuviel | zondag 18 mei 2014 @ 07:08 |
De bovenste heb ik aan de bovenkant deels afgesneden en zoals ik zei brokelde het behoorlijk en de creme vulling was te zacht. Dat zorgde ervoor, dat de chocolade niet even was en het geheel bij elkaar hield. Bij de 2e taart heb ik er marsepein overheen gedaan, nadat ik hem had gemaakten daarna nog 1,5 dag in de koelkast bewaard. Dat was mijn fout. Volgende keer gaat het Marsepein er pas de ochtend voor het eten op. En ik had er nog chocolade overheen willen doen, maar niet voldoende tijd. Beide taarten smaakten wel heerlijk. Wat jammer van de soezen Hawaii-Tim. Moet je nu snel nog iets anders bakken of iets kopen? Of heb je de soezen gewoon zo gemaakt? | |
H_T | zondag 18 mei 2014 @ 12:55 |
![]() | |
Tinuviel | zondag 18 mei 2014 @ 17:44 |
Eerste keer macarons gemaakt, wel met een kant en klare mix:![]() | |
#ANONIEM | zondag 18 mei 2014 @ 17:47 |
Ik denk dat het niet helemaal is gelukt of wel? ![]() | |
sirdanilot | zondag 18 mei 2014 @ 18:24 |
Mwah, ze zijn 'cracked' (beslag te droog? te lang gedroogd aan de lucht? niet op de werkbank geslagen met de ovenschaal? geen idee) maar verder ziet het er niet al te slecht uit volgens mij. Naar wat ik op internet erover heb gelezen/gezien dan. Ik ga er zelf niet aan beginnen, macarons. Ingrediënten te duur (amandelmeel), véééél te veel moeite, véél te veel kans op mislukt resultaat, lastig, en volgens mij is het niet dusdanig lekker dat al die dingen gerechtvaardigd worden. | |
soapie | zondag 18 mei 2014 @ 18:27 |
Vind ze er best lekker uit zien!! | |
Molo | zondag 18 mei 2014 @ 18:30 |
Ik kan die dingen hrelaas niet meer zien zonder dit in mijn hoofd te horen en meestal mee te neuriën ook nog ![]() | |
Molo | zondag 18 mei 2014 @ 18:34 |
Duur vind ik wel mee vallen als je zelf maakt, maar ik vind het gewoon niet zo speciaal en de moeite niet waard daarom. En heb ze vaak genoeg geprobeerd, ook van bekende en dure winkels (o.a. Sprüngli in Zürich, Ladurée in Parijs en nog wat tentjes). Het is gewoon nooit wat ik ervan verwacht. Doe mij maar lekker een ander gebakje of koekje ![]() | |
Tinuviel | zondag 18 mei 2014 @ 19:37 |
Dank voor je tips en voor het kleine compliment. Die ga ik zeker in gedachten houden als ik het weer maak. Heb nu precies de aanwijzing op het pakket gevolgd. Ze kwamen zo cracked uit de oven. Wellicht was de temperatuur van de oven iets te hoog. Op mijn oven is 50 graden voor het rusten en de 150 graden voor het bakken lastig precies in te stellen. | |
lady-wrb | zondag 18 mei 2014 @ 22:23 |
nadat ik ze ooit een paar keer gemaakt heb, zeurt mijn zoon me gek om macarons ![]() ik heb ze zowel met een kant en klaarpak als met gekocht amandelmeel gemaakt. het is en blijft een behoorlijke klus en het resultaat is best lekker, maar of het het werk waard is, daar lopen de meningen van mijn zoon en mij uiteen ![]() tinuviel, ik heb bij xenos van die macaronmatjes gekocht en die zijn best handig om de maten. en met een spuitzak gaat het ook een stuk makkelijker de hema heeft ook een tijd geleden een macaronset in het assortiment gehad. dat bestond uit een spuitzak met spuitmond, een papier met cirkels dat je onder je bakpapier kan leggen en en receptenboekje. | |
Bortecinem | zondag 18 mei 2014 @ 22:56 |
Oefening baart kunst, Tinuviel. Macarons zijn moeilijk maar ook weer niet. Nooit een kant en klare mix geprobeerd maar na het lezen van alle blogposts van notsohumblepie over macarons en zelf een paar keer proberen moet het lukken. Ik weet het zeker. Mijn eerste macaron maakte ik een paar jaar terug, vond ze toen meh. Mijn eerste macaron uit de winkel was ook een paar jaar terug, ook meh. Totdat ik macarons van Poptasi probeerde, die vond ik super lekker. Heb sindsdien een macaron obsessie ontwikkeld. Macarons kunnen ongelofelijk lekker zijn als ze goed zijn gemaakt. Mijn laatste macaron creaties: ![]() De 'koekjes' lukken redelijk, maar ben nog niet tevreden over de vulling. Dus dat is waar mijn focus momenteel ligt. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 18 mei 2014 @ 22:57 |
Zien er fantastisch uit ![]() | |
Bortecinem | zondag 18 mei 2014 @ 23:11 |
Thanks! ![]() | |
Tinuviel | maandag 19 mei 2014 @ 06:38 |
Lady dank voor de tip. Ik heb nu een spuitzak gebruikt, maar wel een opzetstuk met hele kleine opnening. Dat was geen aanrader. Volgende keer gebruik ik de grotere opening. Bortecinem, die zien er lekker uit. Wat is de vulling daarin? De vulling die ik had (kant en klaar) was echt een ramp. | |
Bortecinem | maandag 19 mei 2014 @ 14:27 |
Vulling was een Franse botercreme met mokka. Ik weet niet of het door de mokka kwam (kant en klare mokka aroma uit een potje), maar ik vond 'm niet zo lekker. De volgende keer ga ik experimenteren met ganach, confituur, dulce de leche en caramel. ![]() | |
-Mellow- | dinsdag 20 mei 2014 @ 10:37 |
mooi hoor die macarons! Welk recept gebruik je? | |
Skaai | dinsdag 20 mei 2014 @ 19:22 |
Dan moet ie geen gevulde koeken eten ![]() | |
Bortecinem | dinsdag 20 mei 2014 @ 19:26 |
Deze: http://notsohumblepie.blo(...)ting-new-recipe.html | |
H_T | dinsdag 20 mei 2014 @ 19:27 |
Ik luste eerst wel amandelspijs, maar geen amandelen. En wel ketchup, maar geen echte tomaat. Die twee zijn verholpen, maar ik heb nog steeds dat ik chemische banaan heerlijk vind, maar niks moet hebben van echte banaan | |
Bakkerd | woensdag 21 mei 2014 @ 20:37 |
Ik ben weer druk aan het bakken na alle goede tips hier (biowinkels, toko's, heb ze zo ongeveer leeggekocht) ![]() Ik heb eindelijk een beetje een normaal brood weten te bakken van rijstmeel, tapiocameel en maismeel: ![]() Wel nog érg compact, dus volgende keer langer rijzen! | |
Tinuviel | vrijdag 23 mei 2014 @ 13:34 |
Bleie mag ik het recept van je cheesecake uit het vorigetopic svp? Degene met de rode coulis bovenop. | |
Bleie | vrijdag 23 mei 2014 @ 13:47 |
De cheesecake zelf was het recept voor New York cheesecake van Nigella Lawson (Goddelijke huisvrouw), maar daar kun je elk recept voor gebruiken. Er is een cheesecaketopic met een heerlijk recept (ik denk daar in de OP). Voor de topping had ik dit recept gebruikt: http://www.hungryhappenin(...)kes-topped-with.html - ik heb geloof ik 3 blaadjes gelatine gebruikt (hmm, eten jullie dat wel?). Hoeveelheid was prima voor een springvorm van 24 cm. | |
Tinuviel | vrijdag 23 mei 2014 @ 14:31 |
Bleie gewone gelatine doen we idd niet. Dat product is ook wel kosher te verkrijgen, dan is het geen probleem en anders agar agar zal ook wel Werken denk ik. | |
Myraela | zaterdag 24 mei 2014 @ 09:00 |
Weet niet precies waar ik dit moet posten. Want echt "bakken" is het niet. Maar het is zoet. En lekker. ![]() ![]() ![]() Heb de helft weggedaan. Want het is niet super gezond (lees fucking ongezond) en we konden er niet vanaf blijven. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 24 mei 2014 @ 09:45 |
Als in weggegooid? ![]() | |
Myraela | zaterdag 24 mei 2014 @ 10:07 |
Weggegooid. ![]() | |
Joosie200 | zaterdag 24 mei 2014 @ 10:30 |
Ik heb het ook proberen te maken. Het resultaat was waardeloos vooral omdat de suiker aankoekte en je dus geen gladde massa aan fudge kreeg. ![]() ![]() | |
Myraela | zaterdag 24 mei 2014 @ 10:34 |
Oh echt? Wel constant lopen roeren? Heb ik hier echt helemaal geen last van gehad. Pan na gebruik direct onder de hete kraan gezet en het was er zo af. | |
djkoelkast | zaterdag 24 mei 2014 @ 10:41 |
Ik vind de smaak van gecondenseerde melk echt zo vies en dat gaat aan je fudge zitten als je het gebruikt. Smaakt naar koffiemelk. Ik heb ook wel eens caramel gemaakt door zo'n blikje gezoete gecondenseerde melk 3 uur te laten koken, ook daar zat een hele sterke koffiemelkbijsmaak aan. | |
Joosie200 | zaterdag 24 mei 2014 @ 10:50 |
Ja, uiteraard constant roeren maar toch kreeg de garde zo aankoekende suiker aan de randen mee. Zelfs met gecondenseerde melk los aan de kook brengen resulteerde in hetzelfde. Drie uur lang onder water houden durfde ik niet aan want te kleine pan dus dan blijf je maar water toevoegen om een ontploffende caramel spree te voorkomen. | |
Isegrim | zaterdag 24 mei 2014 @ 15:19 |
http://www.thuisafgehaald.nl ? ![]() | |
Myraela | zaterdag 24 mei 2014 @ 15:33 |
Vond ik het te weinig voor. En het was 's nachts. Wilde gewoon niet dat we de andere helft vandaag ook nog eens op zouden eten. Dan gaat alles bij mij gewoon impulsief de prullenbak in. | |
Diconnected | dinsdag 27 mei 2014 @ 22:48 |
Ik ga morgen donuts maken, ben benieuwd ![]() | |
lady-wrb | dinsdag 27 mei 2014 @ 22:49 |
ik ook ![]() | |
Lienekien | dinsdag 27 mei 2014 @ 22:51 |
Zoveel lyrische verhalen over gelezen dus ook eens gemaakt met zo'n blikje. Het zag er verrukkelijk uit, maar de smaak viel me ook tegen. | |
sirdanilot | dinsdag 27 mei 2014 @ 22:53 |
Da's juist ongelooflijk lekker, heet ook wel dulche de leche of doce de leite in Zuid-Amerika. | |
djkoelkast | woensdag 28 mei 2014 @ 00:16 |
Ik vond het echt zo vies en mijn vriendin ook. Caramel was top, maar die koffiemelkbijsmaak was niet te harden. Heb het na 1 hapje weggegooid. | |
sirdanilot | woensdag 28 mei 2014 @ 00:17 |
Smaken verschillen. Als je naar Brazilië of een ander zuid-amerikaans land gaat kom je er niet om heen, het is overal. | |
djkoelkast | woensdag 28 mei 2014 @ 00:18 |
Dat is zo'n dooddoener. Natuurlijk verschillen smaken, maar hoe je het wendt of keert: als je zo'n blikje gecondenseerde melk 3 uur kookt zit er een koffiemelkbijsmaak aan en dat komt door het condenseren. Ik vind het ook smerig als ik ergens cappuccino bestel en het is met houdbare melk gemaakt, dan zit er een kooksmaak aan en dat proef je ook. Er zijn ook mensen die houdbare melk lekker vinden, prima, maar je proeft het altijd. | |
AnneX | woensdag 28 mei 2014 @ 00:25 |
Vandaag een wolkige chocoladetaart van Koken met Karin gemaakt. Ook creatief de laatste cranberries door de mix gedaan. De bite is ook bijzonder door de gemalen amandelen. Was goed gelukt. http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-chocoladecake.dhtml Voor de liefhebbers. De taart werd niet zo hoog, ms 3 cm. ![]() | |
sirdanilot | woensdag 28 mei 2014 @ 00:29 |
Producten van gecondenseerde melk worden in allerlei keukens gebruikt, ik zie het probleem niet zo. Dat jij dat dan toevallig niet lust, ok. Ik vind koffiemelk in mijn koffie bijvoorbeeld ook helemaal prima (al drink ik meestal zwart). | |
djkoelkast | woensdag 28 mei 2014 @ 00:34 |
Ik zeg daar toch ook niks van. Jij begint met smaken verschillen. Dat is net als dat iemand een scheet laat, een ander zegt "er heeft iemand een scheet gelaten, bah!" en dat jij roept "smaken verschillen!" Die scheet is gelaten en is te ruiken. Gecondenseerde melk heeft een bijsmaak en die is te proeven. | |
sirdanilot | woensdag 28 mei 2014 @ 00:35 |
Ja maar die smaak is gewoon het hele punt van dit product (doce de leite/dulche de leche). Het is een kleffig, extreem zoet goedje met een koffiemelksmaak. What you see is what you get. | |
djkoelkast | woensdag 28 mei 2014 @ 00:41 |
De bekende fudgeblokjes hebben dan weer geen koffiemelksmaak. Misschien zo veel suiker er doorgetieft dat je het niet meer proeft. | |
Lienekien | woensdag 28 mei 2014 @ 00:43 |
Volgens mij zit daar room in, geen gecondenseerde melk. | |
sirdanilot | woensdag 28 mei 2014 @ 01:48 |
Misschien dat de toevoeging van boter/vanille helpt? Bovendien wordt fudge minder lang gekookt. Als je doce de leite/dulche de leche van gewone melk wil maken, ben je echt meer dan een uur aan het roeren. Eens maar nooit weer ![]() | |
Diconnected | woensdag 28 mei 2014 @ 09:40 |
Ik zie alleen tegenop de frituurlucht in m'n huis ![]() ![]() | |
lady-wrb | woensdag 28 mei 2014 @ 09:41 |
dat kan hier nu even niet. de regen staat precies op die kant ![]() | |
Diconnected | woensdag 28 mei 2014 @ 09:43 |
Gelukkig is het bij mij overdekt, dus geen regen naar binnen. Tenzij het gaat stormen vanmiddag ![]() | |
djkoelkast | woensdag 28 mei 2014 @ 09:48 |
Ah, dan is dat de reden ![]() | |
djkoelkast | woensdag 28 mei 2014 @ 09:48 |
Als je verse olie gebruikt (donuts bak je net als oliebollen het beste in arachideolie) dan ruik je dat echt niet hoor. Als ik met oud & nieuw oliebollen bak stinkt het huis ook niet. | |
Diconnected | woensdag 28 mei 2014 @ 12:20 |
Goeie tip, ga ik gelijk zo halen ![]() | |
djkoelkast | woensdag 28 mei 2014 @ 12:43 |
Het is pinda-olie, dus wel opletten met allergieën, maar het is voor donuts/oliebollen en vergelijkbare gefrituurde deegwaren de beste keuze. | |
Diconnected | woensdag 28 mei 2014 @ 12:53 |
Nah ik ben allergisch voor hazelnoten dus pinda-olie kan prima ![]() ![]() | |
Diconnected | woensdag 28 mei 2014 @ 17:51 |
Nou het is gelukt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Njosnavelin | woensdag 28 mei 2014 @ 17:53 |
Die zien er echt lekker uit ![]() | |
djkoelkast | woensdag 28 mei 2014 @ 19:12 |
En als het goed is stinkt ook niet je hele hok ![]() Tenzij je dit vet nog 8x voor hetzelfde gebruikt natuurlijk. | |
djkoelkast | woensdag 28 mei 2014 @ 20:16 |
Kokoskoekjes met echte vanille. Zijn stiekem nog glutenvrij ook (als je ouwel glutenvrij is, of het weglaat) en ook nog eens lactosevrij. Is gemaakt met kokos, suiker (ongeraffineerde rietsuiker en palmsuiker), amandelmeel, hele vanillestokjes en ei, meer niet. ![]() Ik dacht alleen dat ze nog iets zouden uitlopen, dat doen ze dus helemaal niet. Vandaar dat het ouwel nu wat te groot is. Op de vergroting zie je de vanille goed zitten. Echt megalekker! | |
Tinuviel | woensdag 28 mei 2014 @ 20:40 |
Diconnected en DJkoelkast die donuts en kokos koekjes zien er erg lekker uit. | |
Diconnected | woensdag 28 mei 2014 @ 22:33 |
Nee klopt, je ruikt niks meer ![]() En nee, dit vet gaat weg, staat nu nog in de pan want ik moet het nog in een fles gieten ![]() | |
Diconnected | woensdag 28 mei 2014 @ 22:35 |
Oh ziet er goed uit ![]() Volgende week maar eens koekjes bakken. | |
Crientj | woensdag 28 mei 2014 @ 22:38 |
Heeft er iemand een lekker recept voor Havermout koekjes? Ik had dit recept gevolgd (Enkel zonnebloemolie ipv kokosvet en rozijnen ipv cranberries) - maar het werd een droge, niet lekkere koek. Ik wil het graag nogmaals proberen, wilde sowieso al honing toevoegen - maar wellicht hebben jullie nog een goed recept liggen? ![]() | |
djkoelkast | woensdag 28 mei 2014 @ 23:48 |
Gewoon een paar zakken in elkaar en zo in de grijze bak met die zooi ![]() | |
djkoelkast | woensdag 28 mei 2014 @ 23:49 |
Kokosolie kun je niet vervangen voor zonnebloemolie, zonnebloemolie is een vloeibaar vet en kokosolie is vast bij kamertemperatuur. Buiten dat lijkt me dit geen lekker koekje. | |
Crientj | donderdag 29 mei 2014 @ 00:02 |
Volgens het recept moest je het smelten voordat je het toe zou voegen aan de rest. Ik heb wel eens eerder een verdomd lekker havermout koekje gehad van de Ah To Go. Maarja, die komen als bevroren deeg binnen en worden daar in de ovens afgebakken. | |
djkoelkast | donderdag 29 mei 2014 @ 00:05 |
Mja fabriekskoekjes vol aroma's, dan kun je er elk smaakje aan geven natuurlijk. Havermoutkoekjes zijn eigenlijk heel simpel. Havermout, vet en suiker. Veel meer hoeft er niet in. | |
Mirel | donderdag 29 mei 2014 @ 10:24 |
Ik zoek een recept voor een bananencake waar de banaan er nog heel in zit, maar kan niks vinden. Als ik op "banaanrollade' zoek dan krijg ik nog wel een foto van wat ik wil, maar het is van een stockphoto site:![]() | |
Isegrim | donderdag 29 mei 2014 @ 10:41 |
Welk recept voor de donuts? | |
Bortecinem | donderdag 29 mei 2014 @ 12:06 |
Ik heb als het goed is nog ergens een Yugoslavisch recept liggen voor zo'n bananen cake/rollade. Ik kijk vanavond wel of ik die kan vinden. | |
lady-wrb | donderdag 29 mei 2014 @ 12:55 |
misschien gewoon het deeg voor bananencake maken en er plakken banaan inleggen. nu ik het schrijf krijg ik gewoon zin om het te proberen ![]() ik heb het tot nu toe wel gedaan met grof geprakte banaan en de kleffe stukjes banaan die er na het bakken inzaten vond ik wel heel erg lekker. geen idee of hele stukken banaan lekker zullen zijn. | |
Mirel | donderdag 29 mei 2014 @ 12:59 |
Misschien is dat het, m'n tantes maken die cake altijd en wij zijn Bosnisch. Misschien is het minder bekend in Nederland ![]() Ik ben een absolute noob op het gebied van bakken, ik dacht, zo'n 'normale' cake met stukken banaan, misschien valt dat uit elkaar? | |
kvd | donderdag 29 mei 2014 @ 13:08 |
Is die rollade van jou niet gewoon een biscuitrol met een banaan erin? Dus eerst een dunne laag biscuit maken en dat later oprollen met een stuk banaan en een lekker crèmepje erin? | |
Mirel | donderdag 29 mei 2014 @ 13:24 |
Als je het op die manier uitleg, dan snap ik gelijk ook beter hoe het gemaakt wordt (en klinkt de naam rollade logischer) ![]() Heb even gezocht op de Bosnische benaming en ik zie gelijk heel veel resultaten: en zie eens ![]() Maar ik kan niet zo snel een Nederlandstalig recept vinden, vind dat toch stukken makkelijker om te lezen ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door Mirel op 29-05-2014 13:31:44 ] | |
kvd | donderdag 29 mei 2014 @ 13:37 |
Bananenrol? http://www.boodschappen.nl/recepten/bananenrol/ En anders de bosnische even door de vertaler gooien, er staat een lekkere creme bij ![]() | |
Tinuviel | donderdag 29 mei 2014 @ 14:09 |
Mirel of het recept van kvd of idd gewoon een biscuitrecept en een recept voor een creme/ vulling zoeken, die jij lekker vind en bij de banaan vind passen en dat dan zelf samen stellen. | |
Mirel | donderdag 29 mei 2014 @ 14:12 |
Ik doe dez http://tortekolaci.com/kolaci/banana-rolat-4 met gewone chocolade ipv melkchocolade. Nu nog iemand in het Yugo topic laten vertalen, Google Translate vertrouw ik niet. Ik vind al die Nederlandstalige recepten voor dit zo vaag en onnodig moeilijk. Wil gewoon iets simpels ![]() | |
Bortecinem | donderdag 29 mei 2014 @ 15:08 |
'Mijn' recept is in het NL. ![]() ![]() | |
Mirel | donderdag 29 mei 2014 @ 15:40 |
Jeej thanks ![]() | |
Bortecinem | donderdag 29 mei 2014 @ 19:54 |
Precies zoals ik het heb gekregen: Resultaat (niet mijn foto) ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Bortecinem op 29-05-2014 20:07:52 ] | |
sieske | donderdag 29 mei 2014 @ 20:50 |
oh dat ziet er lekker uit! Ga ik ook eens proberen! | |
Diconnected | donderdag 29 mei 2014 @ 22:45 |
http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/donuts ![]() ![]() | |
djkoelkast | donderdag 29 mei 2014 @ 22:49 |
Donuts zonder gist ![]() Ik heb vandaag zelf borrelnootjes gemaakt, pindakaas en hazelnootpasta (de laatste 2 met behulp van een pindakaasmachine, maar wel zelf alle noten gebakken). | |
Isegrim | vrijdag 30 mei 2014 @ 23:09 |
![]() Triple chocolate chip cookies. Heb bij Makro de Callebaut callets ontdekt, iets meer dan 8 euro de kilo en erg goede chocola. ![]() ![]() | |
Molo | vrijdag 30 mei 2014 @ 23:14 |
Hmmm, zien er lekker uit! ik heb ook echt net pas door dat LHO en jij vriend en vriendin zijn he ![]() * Molo niet zo scherp is ![]() | |
Isegrim | vrijdag 30 mei 2014 @ 23:15 |
Ik wist het zelf al een tijdje. ![]() | |
Molo | vrijdag 30 mei 2014 @ 23:17 |
gelukkig maar ![]() ![]() | |
Ramonia | vrijdag 6 juni 2014 @ 01:20 |
Zo, ik ben ook weer even wakker. Scriptie, essays etc. Deze taartjes van me gingen redelijk viral op Pinterest gisteren ![]() Gewoon simpel "rough puff" met wat appel erbovenop. Heb er wat vanille overheen gedaan (zo'n molentje uit 'n Duitse supermarkt) en geabricoteerd. | |
Tinuviel | vrijdag 6 juni 2014 @ 07:09 |
Geen echte gebak in de zin van in de oven gemaakt. Maar dit was heerlijk, no-bake cheesecake:![]() | |
Bleie | vrijdag 6 juni 2014 @ 08:03 |
Wat is dat voor bodem, Tinuviel? | |
Isegrim | vrijdag 6 juni 2014 @ 08:05 |
Hm, blauw, kweenie. ![]() | |
Myraela | vrijdag 6 juni 2014 @ 09:41 |
Ik snap kleurstof bij zulke dingen nooit. Ik kan nou niet zeggen dat het er lekker uitziet, | |
Bleie | vrijdag 6 juni 2014 @ 11:31 |
Ik vind het soms wel grappig. Vorig jaar heb ik voor mijn mans verjaardag (vlak voor de troonsoverdracht) een rood-wit-blauwe taart met oranje glazuur gemaakt. | |
FutureFairytale | vrijdag 6 juni 2014 @ 11:51 |
Weekaa begint bijna he ![]() | |
djkoelkast | vrijdag 6 juni 2014 @ 12:20 |
Nou dat duurt nog even hoor, eind december pas. | |
Spuuglokje | vrijdag 6 juni 2014 @ 12:47 |
Ehhhh.... dit is eetbaar? ![]() | |
trui | vrijdag 6 juni 2014 @ 12:52 |
haha ik vind 't er ook niet zo lekker uit zien. maar vertel, Tinuviel! hoe heb je dit gefabriceerd? | |
Tinuviel | vrijdag 6 juni 2014 @ 13:24 |
Taartje volgens de door jouw gestuurde link Bleie (alleen het cheesegedeelte heb ik aangepast). Mijn bodem bestaat uit vanillewafels, klein beetje suiker, boter en kleurstof. Ik heb minder kleurstof gebruikt dan in het origineel en in dat recept gebruiken ze ook nog blauwe suiker, dus vandaar dat het daar veel donkerder is geworden. | |
sirdanilot | vrijdag 6 juni 2014 @ 13:25 |
Gewat? Maar ziet er wel erg lekker en simpel uit zeg. Zou misschien ook wel kunnen met een restje bladerdeeg (mini tartetatinnetjes?). | |
Tinuviel | vrijdag 6 juni 2014 @ 13:42 |
Het is zeker eetbaar en niet alleen dat het smaakt heerlijk. De gelei is gewoon van frambozen gemaakt, dus alleen natuurlijke kleurstof. Af en toe een klein beetje kleurstof lijkt me echt geen ramp. In fondant en marsepein voor cakedecoratie zitten toch ook kleurstoffen. | |
trui | vrijdag 6 juni 2014 @ 13:47 |
en dat witte? is dat allemaal roomkaas? | |
Myraela | vrijdag 6 juni 2014 @ 13:48 |
Ik gebruik ook wel eens kleurstof hoor. Zo heb ik wel eens een regenboog taart gemaakt en laatst nog kleurstof gebruikt om worteltjes van marsepein te maken op deze carrotcake. ![]() Maar blauw is nou eenmaal niet de meest smakelijke kleur, en helemaal niet of een structuur die je niet kan herkennen. Het zal vast lekker zijn geweest hoor, maar persoonlijk vind ik het er gewoon niet lekker uitzien. | |
Njosnavelin | vrijdag 6 juni 2014 @ 13:50 |
Wauw, dat ziet er lekker uit. | |
minilot | vrijdag 6 juni 2014 @ 13:53 |
Hongerigmakende foto, ziet er verschikkelijk lekker uit! ![]() Maar: 'abricoteren' - zelf bedacht of is dat werkelijk een term voor ergens wat losgeroerde abrikozenjam overheen smeren? ![]() -> Edit: laat maar, is inderdaad een bestaande term. Goh! ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 06-06-2014 14:02:36 ] | |
minilot | vrijdag 6 juni 2014 @ 14:05 |
(Ik vind het een Johnny! ![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 6 juni 2014 @ 14:36 |
Oh ik vind kleurstoffen ook geen probleem hoor. Zelf maak ik namelijk ook taarten met blauwe, paarse, gifgroene etc. marsepein. | |
Molo | vrijdag 6 juni 2014 @ 19:40 |
![]() | |
Molo | vrijdag 6 juni 2014 @ 19:44 |
Die cheesecake ziet er zo uit als wanneer een 14-jarige met een vriendin een taart gaat maken ![]() Als je 'm strakker had opgemaakt en/of de blauwe kleurstof had weggelaten, had hij er echt lekkerder uit gezien. Ongeacht hoe heerlijk hij nu smaakt. Of kleurstof niet weglaten maar er veel meer van gebruiken en de topping ook feller van kleur maken. Dan had het er ook mooier uit gezien denk ik | |
Molo | vrijdag 6 juni 2014 @ 19:48 |
Heeft iemand toevallig nog een grrrrrruwelijk lekker recept voor Schwarzwälder Kirsch taart? Ik vind dat zooo lekker en goede jeugdherinneringen aan ![]() | |
Bleie | vrijdag 6 juni 2014 @ 19:58 |
Nou ja, uiteindelijk gaat het toch om de smaak? Mijn taarten verdienen over het algemeen ook geen schoonheidsprijs, maar ze smaken er echt niet minder om. | |
djkoelkast | vrijdag 6 juni 2014 @ 20:31 |
Er is een verschil tussen 'er niet zo geikt uitzien' en er uit zien of het radioactief is of onder de motorkap van je auto thuis hoort ![]() Blauwe cola was ook heel vies, alleen omdat het de kleur van antivries had, terwijl de smaak niet anders was dan die van ice cola (transparante cola zeg maar). Blauwe M&M's werken dan weer wel. Overigens bestaat er ook een natuurlijke blauwe kleurstof die je in eten kunt verwerken, gemaakt van een algenextract. | |
Ramonia | zaterdag 7 juni 2014 @ 10:17 |
Met verwarmde abrikozenjam (wel zeven om de stukjes eruit te halen) besmeren ![]() Kan zeker met een restje bladerdeeg. Worden ze wel wat hoger van, maar dat zal niemand schaden ![]() | |
Molo | zaterdag 7 juni 2014 @ 11:05 |
Holtkamp ![]() Er zitten er hier gelukkig genoeg van in de buurt, keuze zat ![]() | |
Myraela | zondag 15 juni 2014 @ 22:05 |
Voor vaderdag vandaag schwarzwalder kirschtorte gemaakt. ![]() ![]() Jullie nog gebakken? | |
Molo | zondag 15 juni 2014 @ 22:14 |
Geen vaderdag hier, anders had die ook op het programma gestaan. Lekker hoor! Ik ga morgen een kokos taartje maken voor op werk, als hij lukt tenminste | |
FutureFairytale | zondag 15 juni 2014 @ 22:24 |
Voor vader een brownie gebakken van 2 soorten chocolade. Geen foto helaas. | |
lady-wrb | zondag 15 juni 2014 @ 22:43 |
wat een schoonheid ![]() | |
Bleie | maandag 16 juni 2014 @ 09:17 |
Prachtig Myraela! Ik heb gisteren brownies gebakken en ze zijn errug goed gelukt, al zeg ik het zelf. Op de foto niet helemaal goed te zien, maar ze zijn zo lekker kleffig van binnen. ![]() | |
Pisces29 | maandag 16 juni 2014 @ 10:52 |
Hij ziet er prachtig uit! ![]() ![]() | |
Ramonia | maandag 16 juni 2014 @ 12:44 |
YUM die Schwarzwalder ![]() | |
Tinuviel | maandag 16 juni 2014 @ 21:34 |
Lekker die Schwarzwälder Kirsch en de Brownies zijn er ook fantastisch uit. | |
j0k3 | dinsdag 17 juni 2014 @ 17:25 |
Heeft iemand hier al eens geprobeerd om een red velvet cake oranje te kleuren? Zo ja, is dat gelukt? Met welk recept? Een vriendin van me gaat trouwen, alle dames gaan de avond van tevoren bij haar slapen en ik ben in charge of de versnaperingen. Nu dacht ik aan zo'n barbietaart van orange velvet cake, en dan met witte fondant of marsepein of wat dan ook bekleden. Dat verwacht ze nooit. | |
Dragonberry | dinsdag 17 juni 2014 @ 17:54 |
gewoon oranje kleurstof gebruiken ipv rood. Moet lukken ![]() | |
Myraela | dinsdag 17 juni 2014 @ 18:01 |
Ik denk eigenlijk dat je daar geen mooie oranje kleur mee krijgt. Waarom geen normale cake oranje kleuren als je graag oranje wilt? | |
j0k3 | dinsdag 17 juni 2014 @ 18:05 |
omdat ik weet dat ze van red velvet houdt ![]() Morgen anders maar even uitproberen met wat verschillende verhoudingen gele/rode kleurstof... Nederland speelt, kan ik dat mooi als excuus gebruiken. | |
Dragonberry | dinsdag 17 juni 2014 @ 20:06 |
Ik ben het gaan proberen ![]() ![]() | |
djkoelkast | dinsdag 17 juni 2014 @ 20:13 |
Gewoon waar rood staat vervangen voor oranje? Natuurlijk wel paprika-extract gebruiken hè ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 17 juni 2014 @ 20:15 |
De buitenkant zal soweiso bruin worden lijkt me maar het gaat om de binnenkant. Gele en rooie kleurstof gemengd? | |
Dragonberry | dinsdag 17 juni 2014 @ 20:33 |
Geel en rood, gel kleurstof. Ze zijn klaar! Fel oranje moet je niet verwachten, of je moet de cacao weglaten. Misschien iets minder rood? | |
Dragonberry | dinsdag 17 juni 2014 @ 20:57 |
![]() | |
j0k3 | dinsdag 17 juni 2014 @ 23:54 |
oeh dankjewel <3 Ziet er goed uit! Het is zeker de moeite waard om morgen inderdaad te proberen met wat minder rode kleurstof. | |
Dragonberry | woensdag 18 juni 2014 @ 20:56 |
En is het gelukt? | |
j0k3 | woensdag 18 juni 2014 @ 23:25 |
heb de spullen gehaald, heb alleen geen tijd gehad om de taart te bakken... maar de pizza's smaakten goed ![]() | |
Goudvis87 | donderdag 19 juni 2014 @ 10:33 |
Heeft iemand een goed (uitgeprobeerd) recept voor aarbeienslof? Wil ik erg graag maken maar zie veel verschillen in de online recepten die ik kan vinden.. | |
Diconnected | vrijdag 20 juni 2014 @ 11:33 |
Gister een chocoladetaart gebakken naar recept van Mary Berry. Hij is echt goddelijk ![]() ![]() Zal straks een goede close up foto maken ![]() Oh hij is wel ingezakt ja ![]() ![]() | |
sirdanilot | vrijdag 20 juni 2014 @ 12:26 |
Dan maak je toch de dag van tevoren de eerste taart, uit springvorm halen, schoonmaken, en dan de volgende dag de tweede taart, en dan de chocoprut ertussen? Hoef je op de dag zelf ook nog eens minder te doen. Ligt wel aan het beslag of je dat even in de koeling kunt bewaren. Of je koopt een nieuwe springvorm bij de action of zo, maar goed dat neemt wel weer plek in in je keukenkastje natuurlijk. | |
Diconnected | vrijdag 20 juni 2014 @ 12:49 |
Ja had gekund idd, maar ik had geen zin om moeilijk te doen, en uiteindelijk gaat het om de smaak en die is erg lekker ![]() | |
Sorella | vrijdag 20 juni 2014 @ 13:08 |
Even een klein vraagje, ik ga morgen een paar bakblikken kopen met losse bodem,volgens mij kan ik mijn springvormen dan gewoon wegdoen lijkt mij ? | |
Myraela | vrijdag 20 juni 2014 @ 13:14 |
Waarom wegdoen? Ik had trouwens laatst dat mijn quiche lekte toen ik hem in een vorm met losse bodem deed. Dat heb ik met springvormen nooit gehad. | |
Sorella | vrijdag 20 juni 2014 @ 13:22 |
Het wordt zo vol in mijn la met al die bakvormen. Sinds een tarte tartin is gaan lekken op de boden van mijn oven doe ik er altijd bakpapier in. Ik gooi ze wel naar de zolder toe, heb ik ze een jaar niet gebruikt kan ik ze altijd nog wegdoen. | |
Puckzzz | zaterdag 21 juni 2014 @ 00:48 |
Ja hoi, even mijn Fok aan het nalezen en eventueel wat posten links en rechts. Laatste bak escapades: Zeer gezonde snack met Goji bessen, amandelmeel en ander super food: ![]() Indonesische klassieker, Pandan Chiffon cake: ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Puckzzz op 21-06-2014 00:57:01 ] | |
Guppy | zaterdag 21 juni 2014 @ 07:58 |
![]() Ik heb iets te vieren op het werk. Normaal gezien zou ik naar de bakker rijden voor 3 gebakjes, maar ik wil eigenlijk iets bijzonder doen. Iets zelf maken. Maar omdat we met een klein team zijn, met z'n drieën, is een hele appeltaart bijvoorbeeld gewoon veel te veel. Ik zoek dus ideeën voor een leuk klein taartje wat ik kan maken. Cupcakes zouden een optie kunnen zijn, maar die vind ik eigenlijk niet zo leuk ![]() ![]() Hebben jullie leuke tips voor in m'n kleine springvormpje? | |
Molo | zaterdag 21 juni 2014 @ 08:31 |
Mini fruittaartjes zoals appeltaart. Of clafoutis ofzo? Appelcake is ook altijd lekker. | |
Myraela | zaterdag 21 juni 2014 @ 11:32 |
Je kan er toch gewoon alles in maken waar je zin in hebt? | |
Guppy | zaterdag 21 juni 2014 @ 11:35 |
Klopt, maar ik verwachtte dat er ook meer recepten voor kleine taartjes waren of zo ![]() Maar ik ben rond gaan zoeken en ik denk dat ik ga proberen om er een frambozenbrownie in te maken. En dan niet met een browniemix van Dr. Oetker bijvoorbeeld, maar zèlf. Alleen jammer dat de AH van alle ingrediënten geen verse frambozen had. Maar met diepvries moet het vast ook wel kunnen. Vanmiddag ga ik aan de slag! | |
djkoelkast | zaterdag 21 juni 2014 @ 11:38 |
Aardbeienroomtaart? Blind gebakken bodem, eigen banketbakkersroom, halve aardbeien er op en afmaken met een glazuur van appelsap, gelatine en suiker. | |
Myraela | zaterdag 21 juni 2014 @ 11:46 |
Oh, dan zou ik frambozen cheesecake brownie maken. ![]() | |
Puckzzz | zondag 22 juni 2014 @ 00:36 |
Ik ben nog steeds fan van het recept van de Paté Sucré die ik hier kreeg (van djkoelkast?) en dan vullen met custard (of iets anders en fruit erop). Dat deeg is zó lekker!![]() | |
Pietverdriet | zondag 22 juni 2014 @ 00:39 |
Favoriet hier zonder de BBR | |
Taartje | zondag 22 juni 2014 @ 08:49 |
Wauw, die zien er inderdaad heerlijk uit! | |
lady-wrb | zondag 22 juni 2014 @ 09:55 |
Oeh... ![]() ![]() | |
djkoelkast | zondag 22 juni 2014 @ 10:40 |
Klopt, maar is natuurlijk wel een klassiek recept ![]() | |
Bleie | zondag 22 juni 2014 @ 11:03 |
Zien er heerlijk uit Puckzzz! Ik had gisteren als toetje aardbeientaart gemaakt. ![]() ![]() | |
AnneX | zondag 22 juni 2014 @ 11:55 |
Kijk nou eens...voor mensen met té weinig (keuken)kastruimte http://hemaontwerpwedstri(...)014_0623_NL_act_5is4 Ik heb gestemd ! Oh ja, in reactie op een post hierboven: ik doe altijd een vel bakpapier ( gevouwen over een silastic bakmat) op de bodem van de oven/magnetron. Dat scheelt aanzienlijk in morsen en inbranden van de bodem. ![]() | |
Piger | zondag 22 juni 2014 @ 16:01 |
Kan een ervaren bakker mij misschien vertellen waar ik het beste betaalbare chocolate chips kan kopen? Wil het gebruiken voor chocolate chip cookies en vergelijkbare recepten, maar als het redelijk voordelig kan, is het natuurlijk ook ideaal om te smelten. | |
Isegrim | zondag 22 juni 2014 @ 18:41 |
Makro. Callebaut callets. Ook in webshops wel te krijgen (alleen duurder dan bij Makro). | |
Tinuviel | zondag 22 juni 2014 @ 19:13 |
Jumbo heeft chocoladedruppels, die je kunt gebruiken om te smelten. Weet niet of dit de goede soort is voor chocolate chip cookies? | |
Taartje | zondag 22 juni 2014 @ 20:03 |
Ik haal mijn chocolate chips altijd bij de Bakbar in Arnhem. Weet niet waar je woont, maar ik vind ze daar altijd erg goed en betaalbaar. | |
laziness | zondag 22 juni 2014 @ 20:04 |
Jamin verkoopt ze van funcakes. Goede kwaliteit ![]() | |
Piger | zondag 22 juni 2014 @ 21:47 |
Genoeg tips zie ik al. Ik ga eerst eens bij de Makro kijken. Zit toch in de buurt en verwacht daar een betere (bulk)prijs dan een lokaal winkeltje. Anders kan ik altijd nog naar Arnhem voor de bakbar of jamin. | |
Tinuviel | zondag 22 juni 2014 @ 22:13 |
Puckzzz en Bleie, dat ziet er goed uit. Ik heb vandaag chocolade brownie met kersen gemaakt: ![]() | |
sirdanilot | zondag 22 juni 2014 @ 22:20 |
Je kunt toch ook gewoon een reep chocola in stukjes snijden? | |
Piger | zondag 22 juni 2014 @ 22:39 |
Dat doe ik voor smelten inderdaad. Voor gebruik in chocolate chips vind ik het altijd tegenvallen, smelt teveel weg zodat je de echte stukjes kwijt bent. Dan zou je blokjes moeten snijden. | |
Molo | zondag 22 juni 2014 @ 23:11 |
Daar zijn die drups inderdaad veel handiger voor. Deleukstetaartenshop.nl is trouwens een betrouwbare en snelle webshop voor dergelijke meuk. Hebben ook fysieke winkels maar niet in Arnhem zag ik. Anders elders misschien ook online wel voor zelfde prijs te bestellen. | |
Molo | zondag 22 juni 2014 @ 23:15 |
Ik wilde eigenlijk wat Chileens maken voor morgen, maar kon even nergens op komen. Omdat er zoveel topvoetballers van Surinaamse komaf zijn, daarom besloten Bojo te maken, dus die staat nu in de oven ![]() Surinaamse cassave-kokos cake met rum en rozijnen. Ik heb dit recept als basis gebruikt http://suricepten.nl/recepten/bojo Met (wat meer dan recept aan geeft ![]() Als het fotowaardig is upload ik nog een plaatje als hij klaar is over een uurtje. | |
Molo | maandag 23 juni 2014 @ 00:26 |
Niet fotowaardig, te droog en niet zoet genoeg, dus heb er nog een rum-suiker siroopje bij gemaakt en die warm over de gesneden stukjes gesneden, kan het vannacht lekker intrekken en zompig worden ![]() | |
sieske | maandag 23 juni 2014 @ 11:39 |
ik haal mijn chocodruppeltjes altijd bij de xenos. Ik weet zo niet welk merk (ik geloof jacques ofzoiets)maar ze zijn klein genoeg voor in brownies en koekjes (al haal ik die voor koekjes vaak bij de lidl in duitsland, die chocodrops zijn echt klein,), je kunt ze ook smelten, heb ik ook al eens gedaan dus.. Ze zitten trouwens in zakjes en staan bij de chocofonduesetjes. Ik snij trouwens voor brownies vaak chocorepen (die van 70%) in blokjes/flintertjes. | |
Puckzzz | woensdag 25 juni 2014 @ 00:07 |
Ik blijf nog even op de Indische toer gaan. Kue Mangkok, een belachelijk makkelijk en heerlijk recept en de cakejes gaan niet in de oven maar in de stoompan. ![]() Ohja en oranje vanwege het WK ![]() | |
Isegrim | woensdag 25 juni 2014 @ 00:11 |
Die zien er grappig uit! ![]() | |
Frag_adder | woensdag 25 juni 2014 @ 08:14 |
zou ik dat recept ook mogen hebben? ![]() | |
Puckzzz | woensdag 25 juni 2014 @ 20:21 |
Paté Sucré: 200 gr. bloem ¼ TL zout 100 gr. koude boter 4 eidooiers 100 gr. suiker beetje citroenrasp Dit is mijn notitie, dikke kans dat ik hoeveelheden heb gehalveerd omdat ik niet zoveel nodig had maar dat weet ik niet meer. | |
djkoelkast | woensdag 25 juni 2014 @ 20:25 |
Dat is hem ![]() | |
Tinuviel | woensdag 25 juni 2014 @ 20:45 |
Heeft er hier iemand een recept voor de muffins van eggs benedict of een idee waar ik zoiets kant en klaar kan kopen? | |
Molo | woensdag 25 juni 2014 @ 20:48 |
Niet zelf geprobeerd maar met Delia zit je meestal prima. http://www.deliaonline.co(...)english-muffins.html Ik heb ze weleens bij grotere AH's gezien en bij Marks and Spencers. | |
Dragonberry | woensdag 25 juni 2014 @ 20:49 |
English muffins zijn dat toch? Maken weet ik niet, maar kopen kan bij Marks&Spencers als je die in de buurt hebt. | |
Puckzzz | woensdag 25 juni 2014 @ 21:03 |
Yup! ![]() | |
Tinuviel | woensdag 25 juni 2014 @ 21:10 |
We hebben hier een british shop in de buurt. Daar zal ik het morgen eens proberen of ik bak ze morgen. | |
Bleie | donderdag 26 juni 2014 @ 15:05 |
Omdat ik nog twee overrijpe bananen had liggen, gisteren bananen-havermoutmuffins gebakken. Doen het bij ons thuis uitstekend als ontbijt / tussendoortje.![]() | |
djkoelkast | zondag 29 juni 2014 @ 15:14 |
Misschien niet helemaal in het baktopic thuishorend, maar wèl zelf gemaakt (gezouten, gekruid, gerookt) en zonder nitriet: bacon![]() Met dank aan Bramito voor de tips! | |
Viv | zondag 29 juni 2014 @ 15:23 |
Wat tof! ![]() | |
Bramito | zondag 29 juni 2014 @ 21:54 |
Hij is mooi! | |
Ramonia | woensdag 2 juli 2014 @ 17:52 |
Ik ga dit jaar weer meedoen aan de taartenbakwedstrijd op Festival der Zoete verleidingen in Sleen (klein plaatsje in Drenthe). Doet iemand van jullie ook mee? (info hier). Vorig jaar deed ik mee met een "Piña Cola-di-da" taart (chiffon cake met ananasjamvulling en kokosnoot meringue botercrème). Ik weet nog niet wat ik dit jaar ga doen! ![]() | |
Syrena | woensdag 2 juli 2014 @ 18:57 |
OMG die ziet er lekker uit! ![]() | |
Ramonia | woensdag 2 juli 2014 @ 20:05 |
Dankje ![]() ![]() | |
djkoelkast | woensdag 2 juli 2014 @ 20:07 |
Niks gezegd over die gebleekte en daarna geverfde kersen? Mooie verse dieprode kersen hadden toch niet misstaan. | |
Viv | woensdag 2 juli 2014 @ 20:10 |
Misschien heeft ze die wel zelf gekonfijt? Ik vind deze juist beter bij het thema passen. ![]() | |
djkoelkast | woensdag 2 juli 2014 @ 20:15 |
Ik weet hoe ze gemaakt worden dus ik vind ze een beetje eng ![]() | |
Molo | woensdag 2 juli 2014 @ 20:20 |
Keuringsdienst van waarde had er een aflevering over. Lijkt me zelfs godsonmogelijk om zelf te doen zodat ze doorzichtig worden. | |
Molo | woensdag 2 juli 2014 @ 20:21 |
Prachtige taart trouwens, geloof zo dat die heerlijk was ![]() | |
Ramonia | woensdag 2 juli 2014 @ 20:31 |
Haha nee daar werd niets over gezegd ![]() ![]() | |
djkoelkast | woensdag 2 juli 2014 @ 20:38 |
Dat is ongeveer hetzelfde, een bepaald soort kers wordt in een chemisch bad geweekt om de kleur er uit te krijgen, daarna wordt er synthetische kleurstof aan toegevoegd (en suiker en conserveermiddelen etc.). In jouw geval ook een scheutje likeur. Net zoiets als gepelde mandarijnenpartjes, dat gaat niet met de hand maar met dat spul wat wij als gootsteenontstopper gebruiken, daarna geneutraliseerd met zoutzuur en vervolgens met een zooi suiker op een soort mandarijnensiroop gezet. Blijkbaar wil het oog soms meer dan de mond ![]() | |
Ramonia | woensdag 2 juli 2014 @ 20:40 |
Thanks voor de info @djkoelkast ![]() | |
djkoelkast | woensdag 2 juli 2014 @ 20:47 |
Haha ik hou nu eenmaal van productvarianten die minder of niet bewerkt zijn, zo gebruik ik ongeraffineerde suikers, eieren van eigen kippen die biologisch gevoed krijgen, veel volkorenproducten en dan het liefst van alternatieve granen. Veel zelf maken, dus zelf basterdsuiker maken (rietsuiker + ingedikte bietenstroop voor donkere of rietsuiker + maplesyrup voor lichte) etc. en waar mogelijk biologisch. Het grootste verschil zit hem overigens in de smaak, het is allemaal echt heel erg veel lekkerder. | |
Ramonia | woensdag 2 juli 2014 @ 20:50 |
Check eens de blog van 1 van mijn beste vriendinnen ![]() | |
djkoelkast | woensdag 2 juli 2014 @ 20:52 |
Geen tijd voor? Als je 100g basterdsuiker nodig hebt doe je 95g rietsuker + 5g maplesyrup in een bakje en je roert wat met een vork. Klaar. Kost je 20 seconden extra ten opzichte van een zak suiker waar ze geïnverteerde suiker (gewat?) in gooien. Ben ik er liever iets langer mee bezig ![]() Die blog ga ik binnenkort eens helemaal bekijken, leuk! | |
Ramonia | woensdag 2 juli 2014 @ 20:54 |
Ohhhh ik dacht dat het ingewikkelder zou zijn ![]() ![]() | |
Viv | woensdag 2 juli 2014 @ 21:20 |
Ook te lui om zijn posts goed te lezen ![]() Maple syrup is nu trouwens tijdelijk te koop bij Lidl ![]() | |
Ramonia | woensdag 2 juli 2014 @ 21:22 |
Viel mee toch, dat eerste? ![]() ![]() Ik zag het!! Maar het was al uitverkocht bij mijn Lidl, of het komt helemaal niet binnen. Ik was er op woensdag en toen stond er niks (meer), op donderdag was dat prijsding helemaal weg. Friesland -_- | |
Molo | woensdag 2 juli 2014 @ 21:22 |
Lichte basterdsuiker denk ik. En maple syrup is al uitverkocht op vrijwel alle plekken ![]() | |
Viv | woensdag 2 juli 2014 @ 21:36 |
Ik woon in zo'n "kansenwijk", waar de wat duurdere/exotische dingen niet snel uitverkocht zijn. Ik kan hier ook altijd nog volkorenbrood halen vlak voor sluitingstijd, in de meeste andere winkels is dan alleen witbrood over. ![]() | |
Molo | woensdag 2 juli 2014 @ 21:40 |
Hahaha, briljant voordeel wel ![]() Mijn man woonde in de Bijlmer toen ik hem leerde kennen, vroeg ik daar in de supermarkt waar de piccalilly stond, dachten ze geloof ik dat het een racistisch grapje was ofzo, dat hoofd van die gozer ![]() | |
Taartje | woensdag 2 juli 2014 @ 22:58 |
Maple syrup hebben ze meestal ook wel bij natuurwinkels! | |
djkoelkast | woensdag 2 juli 2014 @ 23:01 |
Oom van mijn vriendin heeft het voor ons meegenomen uit Canada ![]() Nog geen ervaring met wat ze hier verkopen, want ik gebruikte meestal honing hiervoor, maar maple/ahorn is toch geschikter. | |
Ramonia | donderdag 3 juli 2014 @ 23:16 |
Ik zat eens te kijken naar hot watercrust pastry voor wat kleine pies, maar nu wordt in zo ongeveer alle recepten niervet gebruikt. Heeft iemand ervaring met het vervangen van niervet door roomboter in dat soort deeg? Voor "vegetarian suet" hoef je hier in FRL niet aan te kloppen, het zal vast te krijgen zijn in expatwinkels maar die zijn hier helaas niet ![]() | |
djkoelkast | donderdag 3 juli 2014 @ 23:20 |
Ontgeurde kokosolie even invriezen (10-15 minuten) dan kun je dat perfect als vervanging gebruiken. Reuzel of ossewit is wel lekkerder, maar soit, het kan. Ik gebruik het zo altijd in mijn rough puff: boter + kokosolie even invriezen en dan raspen. Naar recept van Mary Berry, alleen dan dus kokosolie bij gebrek aan reuzel. Inmiddels heb ik ook biologische reuzel gevonden ![]() | |
Ramonia | donderdag 3 juli 2014 @ 23:21 |
Oeh dat klinkt top! Maareh, waarom invriezen? Want het moet toch aan de kook gebracht worden? In mincemeat zou dat invriezen denk ik wel goed werken trouwens! | |
Molo | donderdag 3 juli 2014 @ 23:22 |
Ik zag vanmiddag bij een AH in Rotterdam een Pools schap staan met allemaal borsjt spullen, augurken, mierikswortel enzo, maar ook reuzel. Helemaal niet duur ook. Wellicht dat eens proberen? | |
djkoelkast | donderdag 3 juli 2014 @ 23:23 |
Ik ken je recept niet, maar als daar al het deeg + vet bij elkaar gekookt wordt is dat niet nodig. Als je flakey deeg wil dan heb je echt 'brokjes' vet nodig en dan is invriezen heel handig. Niet stijfbevroren, maar eventjes wat harder laten worden. | |
Ramonia | donderdag 3 juli 2014 @ 23:23 |
Mja, vegetariër ![]() | |
Ramonia | donderdag 3 juli 2014 @ 23:25 |
Melk + water + vetstof laten koken, daar dan bloem + zout aan toevoegen. Defying all rules of pastry! Ik doe inderdaad voor al mn flaky pastry de boter eventjes in de vriezer! Vooral met de opkomende temperaturen..Heb ooit eens croissantjes staan maken in 28c (nooit, maar dan ook nooit weer!). | |
djkoelkast | donderdag 3 juli 2014 @ 23:26 |
Dan kun je eigenlijk alle witte vetten (reuzel, ossewit) wel vervangen voor kokosolie of palmolie, wel de ontgeurde variant, want anders smaakt alles naar kokos en da's niet altijd wat je wil. | |
djkoelkast | donderdag 3 juli 2014 @ 23:26 |
Dan hoef je natuurlijk ook niet in te vriezen ![]() | |
Ramonia | donderdag 3 juli 2014 @ 23:28 |
Woop woop! Ik ga het met kokosolie proberen - veel dank! | |
Molo | donderdag 3 juli 2014 @ 23:31 |
Ja dan is dat niet echt een idee ![]() Ben benieuwd hoe het smaakt met kokosolie ![]() | |
Ramonia | donderdag 3 juli 2014 @ 23:33 |
I'll keep ya posted! ^^ | |
djkoelkast | donderdag 3 juli 2014 @ 23:35 |
Heel neutraal van smaak, kun je overal wel in gebruiken. Ook een boterveranger, alleen vind ik boter veel te lekker ![]() | |
Molo | donderdag 3 juli 2014 @ 23:37 |
![]() As we speak brownie receptjes zitten bekijken en ik ga toch voor die van Laura Vitale, fudgy brownies. Al eerder gemaakt met walnoten erdoor, gruwelijk lekker ![]() http://www.laurainthekitchen.com/recipes/fudgy-brownies/ Nu even snel maken, dan kan ik ze morgenochtend meenemen op weekendje weg ![]() | |
Molo | donderdag 3 juli 2014 @ 23:39 |
Ik gebruik zowel ontgeurde als gewone regelmatig, maar nog nooit in een bakrecept gebruikt zoals deze. Wel in curries, kokosgerechtjes, voor gebakken ei of vlees in te maken. Ik vind boter overigens ook lekkerder, ben er echt gek op ![]() | |
Isegrim | vrijdag 4 juli 2014 @ 21:49 |
Ik heb ze vandaag ook willen maken, alleen dan in een grote hoeveelheid (4 x het recept) voor de verkoop. Nou mislukt er dus echt nooit iets bij mij, maar volgens mij is het totaal mislukt. Ziet er niet uit in elk geval. ![]() ![]() ![]() | |
Ramonia | vrijdag 4 juli 2014 @ 21:52 |
Uh oh.. wat is er gebeurd? | |
Isegrim | vrijdag 4 juli 2014 @ 22:04 |
Er zitten echt veel te grote scheuren in, hij is aan de randen half over de vorm heen gekropen, de structuur lijkt raar en hij is té donker aan de bovenkant. Maar ik laat 'm even afkoelen en kijk hoe hij dan is. De smaak is namelijk uitstekend, misschien kan ik er kleine blokjes van maken ofzo. Of desnoods een soort brokken o.i.d. | |
Ramonia | vrijdag 4 juli 2014 @ 22:09 |
Hmmz overdosering bakpoeder? Of misschien verkeerde temperatuur oven :\ Misschien een lekkere brownietaart, een cirkel uitsteken, frambozenmousse/caramel/fruit eroverheen (zie je ook die rare bovenkant niet meer ![]() | |
Isegrim | vrijdag 4 juli 2014 @ 22:12 |
Er zit helegaar geen bakpoeder in... We maken er wel wat van. ![]() | |
Ramonia | vrijdag 4 juli 2014 @ 22:14 |
Ik heb er alle vertrouwen in! (wel ff piccies or it didn't happen hè? ![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 4 juli 2014 @ 22:15 |
Ik ga echt geen foto's maken van dit gedrocht. ![]() ![]() ![]() | |
Molo | maandag 7 juli 2014 @ 15:19 |
Oh das jammer zeg ![]() Ik heb ze nu een keer of 4 gemaakt en altijd gelukt eigenlijk, als de ingrediënten maar niet te warm zijn tijdens het mengen. Was het uiteindelijk wel eetbaar? | |
Isegrim | maandag 7 juli 2014 @ 19:04 |
Ja, heerlijk! ![]() ![]() | |
Molo | maandag 7 juli 2014 @ 19:36 |
Ah mooi! ![]() |