Was in december al te zien hoor, toen ik er was. Maar goed, alles om wat hipper publiek aan te trekken met een dikke portemonnee. Denk dat hij ook iets aan zijn prijs moet doen of de porties iets meer volume geven voor de prijs die hij vraagt.quote:Op maandag 30 januari 2017 12:55 schreef golfer het volgende:
Parkheuvel in Rotterdam heeft tijdens de wintersluiting het interieur wat aangepast:
Leuk voor Mario, verdiend hij ook. Wat zal zijn grote vijand die 'bolle' ervan balen (hij kan Mario niet uitstaan) dat Lex zijn verjaardag bij Mario vierde en niet zoals hij zelf vindt bij " het beste restaurant van Zuid-Holland waar de sterren komen eten, FG 2.0." Ach.. settelen voor Marco Borsato in jou toko is toch ook leuk?quote:
Koning en Koningin eten niet bij FG maar bij Joelia Rotterdam.
Koninklijk paar vierde 15-jarig huwelijk in Rotterdam
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmiddag 2 februari in Rotterdam met de lunch bij sterrenrestaurant Joelia hun 15de trouwdag gevierd.
Het koninklijk bezoek aan het haute-cuisinerestaurant zat aan de straatkant . Ondanks de raamfolie waren Willem-Alexander en Máxima voor meerdere mensen goed te herkennen. Ze bleven even staan voor de zaak om een fotootje te maken.
,,Het was heel bijzonder toen ze binnen kwamen lopen'', zeiden twee vrouwen die vlak bij het koningspaar zaten. ,,Ze waren heel herkenbaar. We hebben niet gezien wat ze aten. Ze moeten ruimte hebben voor intimiteit.''
Ook sterrenkok Mario Ridder wilde na afloop niet kwijt wat hij had voorgeschoteld aan de vorst en vorstin.
http://www.rtlz.nl/busine(...)at-niet-eerder-dedenquote:Albert Heijn gaat in grotere supermarkten een café en een restaurant openen. Het is heel logisch dat ze hiermee beginnen en je had verwacht dat ze dat een paar jaar eerder zouden doen, zegt supermarktdeskundige Jan-Willem Grievink van het Foodservcie Instituut.
Vrijdag opent in de Albert Heijn op het Gelderlandplein in Amsterdam een Bakery Café en een Deli Kitchen. Ook in de Albert Heijn achter het paleis op de Dam en een Albert Heijn in Eindhoven komen deze nieuwe formules. Daarnaast komen ze dit jaar in nog een paar vestigingen. Uiteindelijk zullen er in 'tientallen' Albert Heijns een Bakery Café of Deli Kitchen te vinden zijn.
In het Bakery Café kun je naast eten negen verschillende soorten koffie en ook sappen en appeltaart bestellen die je ter plekke kunt nuttigen.
Dan zijn er de Deli Kitchens, een soort traiteurs waar je maaltijden kunt bestellen en samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan pizza's, salades, verschillende soorten vlees en groente, die je mee naar huis kunt nemen of in de Albert Heijn.
We eten steeds minder thuis
Consumenten eten steeds minder thuis en besluiten steeds vaker op het laatste moment wat, waar en hoe ze eten. Supermarkten zien dus een markt in cafés en restaurants, zegt Grievink. Ook eten Nederlanders vaker per dag kleinere porties, zegt hij. Logisch dus dat Albert Heijn hierop inspeelt, vindt hij.
Voor een flink deel van de supermarkten in Nederland is de lunch nu al belangrijk, aldus Grievink. Medewerkers van kantoren of bedrijven lopen volgens hem nu al vaak naar een supermarkt in de buurt om iets een broodje, appel of een toetje te halen.
Nu nog nemen ze dat mee, om het buiten of op het werk te eten, maar straks eten ze het misschien wel op in het café of restaurant van Albert Heijn.
Minder producten
De Bakery Cafés zullen vooraan in de winkels komen. De Deli Kitchens meer verder de supermarkt in. Het hangt af van de grootte van de vestiging hoe groot de Bakery Cafés en Deli Kitchens zullen zijn. Ook kan het zijn dat in sommige vestigingen alleen de een of de ander zal komen, dat hangt mede af van de buurt waar de Albert Heijn staat.
Omdat consumenten vaker niet thuis koken zullen supermarkten straks ook vierkante meters over hebben en die ruimte kunnen ze gebruiken om een restaurant of café te openen, denkt Grievink.
Dekamarkt, Emté en Jumbo
Andere supermarkten hebben nu al restaurants in hun vestiging. Zo kocht Jumbo vorig jaar La Place uit de boedel van het failliete V&D. Dat gebeurde ook met de gedachte restaurants in supermarkten te openen.
Dekamarkt heeft in drie supermarkten een 'World of Food', terwijl ook Emté en Hoogvliet restaurants hebben in supermarkten. Verder hebben bijvoorbeeld de Hema en Ikea al jarenlang een restaurant in vestigingen.
Vorig jaar zei topman Dick Boer van Ahold Delhaize, en hiervoor de baas bij Albert Heijn, nog niets te zien in restaurants in supermarkten. Dat zou 'te langzaam' zijn voor een snelle hap. Inmiddels ziet Albert Heijn dat blijkbaar anders.
AH to go
Grievink denkt dat Albert Heijn succesvol kan zijn met restaurants en cafés, omdat ze zo bekend zijn. Hij wijst erop dat Albert Heijn nu al actief is met AH to go, op stations, bij universiteiten en ziekenhuizen. Ook andere supermarkten openen trouwens 'citystores', zoals Spar.
Grievink denkt dat Albert Heijn voordeel kan hebben bij de ervaring die Ahold, het moederconcern van Albert Heijn, heeft opgedaan in de supermarkten in de VS. Daar zijn nu al vaak restaurants is supermarkten en is warm eten in supermarkten of daar even iets afhalen normaal.
quote:Het nieuwste concept van Carels: Eetcafé Carels
Carels wil weer een laagdrempelig, gezellig eetcafé worden, net als vroeger. Op 31 maart wordt het groots heropend.
Het wil maar niet van de grond komen met het vroeger iconische eetcafé in De Pijp. Na de sluiting in 2008 werden de afgelopen paar jaar verschillende concepten verzonnen, maar zonder succes.
Het heette anderhalf jaar The Dutch Co en werd daarna omgedoopt tot brasserie Frans, waar eetrecensent Hiske Versprille niet al te best at. Daarna veranderde de naam weer naar Carels en stond chef-kok Ricardo van Ede nog even aan het roer, maar die was alweer weg voor je met je ogen kon knipperen.
Carels gaat weer wat nieuws proberen - of eigenlijk terug naar wat ouds - en is vanaf maart weer gewoon Eetcafé Carels in de Frans Halssstraat, alsof er nooit iets gebeurd is. Vanaf 2 maart is de nieuwe menukaart beschikbaar, 31 maart is de feestelijke heropening.
Bron
http://www.missethoreca.n(...)-nederland-101262112quote:Taco Bell, de Amerikaanse fastfoodketen met Mexicaanse invloeden, opent komende maand zijn eerste Nederlandse vestiging in Eindhoven. Het nieuwe restaurant is het eerste van de ruim twintig geplande restaurants in Nederland in de komende vier jaar.
De nieuwe vestiging van Taco Bell in Eindhoven heeft tachtig zitplaatsen, gratis wifi en oplaadpunten voor telefoons en laptops. Naast de crunchy taco’s, burrito’s en nacho’s, staat er een nieuw soort quesadilla op de kaart. Speciaal voor de Nederlandse markt wordt er verse Pico de Gallo salsa toegevoegd.
Mexicaans bier of frisdrank
Gasten hebben bij alle maaltijden de keuze uit vier verschillende soorten vlees: Taco Bellspicy chicken, grilled chicken, seasoned beef en slow cooked pulled pork. Ook is er een vegetarische variant met bonen. Ook kunnen gasten kiezen uit een Mexicaans of normaal biertje of een van de bekende frisdranken.
Op het moment heeft Taco Bell meer dan 300 restaurants in 26 landen buiten de Verenigde Staten. De keten wil de komende tien jaar 1.000 vestigingen buiten Amerika openen. Tegen 2022 wilt Taco Bell een 15 miljard dollar merk zijn met 9000 restaurants wereldwijd. Na de start in Eindhoven zal Taco Bell later dit jaar meer restaurants openen in Nederland.
Leuk, al vind ik het bijgaande plaatje in die link er verre van smakelijk uit zien..quote:Op woensdag 8 maart 2017 15:28 schreef borisz het volgende:
[..]
http://www.missethoreca.n(...)-nederland-101262112
quote:Op woensdag 8 maart 2017 22:51 schreef possetje het volgende:
VET NIEUWS: JAPAN OPENT 'S WERELDS EERSTE MAYONAISE-RESTAURANT
Waar we het in healthy Holland tegenwoordig moeten doen met sla-ketens en avocado-restaurants, openen in Japan binnenkort twee pop-up mayonaise-restaurants.
07.03.2017 | 11:55 uur | Suzette Hermsen
SAAI
Hoewel we allemaal heus gezond willen blijven (en toegegeven, we stonden wel te juichen voor het avocado-restaurant), is een leven zonder mayonaise simpelweg saai. Dus restaurants die helemaal in het teken staan van mayo? Dat klinkt tóp.
MAYOSTUEUZE KAART
Wat je allemaal kunt krijgen in de restaurants? Een kleine greep uit de mayostueuze kaart: kip met mayo, omeletjes gemaakt met mayo, broodjes met mayo, maar ook toetjes met mayo… Klinkt (mayo)nasty, maar het zou zomaar eens heel lekker kunnen zijn.
LEES OOK
Smullen: New York krijgt winkel waar alles om ‘cookie dough’ draait
KEWPIE
De bedenker van het concept is Kewpie, het merk achter de bekende Japanse (licht pittige) mayonaise. Het bedrijf bestaat al 92 jaar, maar nooit eerder kwamen ze op het idee voor een mayonaise-restaurant.
Het pop-uprestaurant opent van 1 t/m 31 maart in het Royal Garden Cafe in Shibuya (4-3 Udagawachō) en van 3 t/m 30 april in het Royal Garden Cafe in Nagoya.
SNACKS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN
[ afbeelding ]
http://www.lindanieuws.nl(...)ayonaise-restaurant/
Mayo van olijfolie is smerig.quote:Op donderdag 9 maart 2017 18:08 schreef possetje het volgende:
Ja ik eet wel eens een broodje mayo en dan worden veel mensen misselijk bij het idee,
Zeg ik dan echter tegen ze : ik ga een broodje eten met gekookt eigeel, met mosterd, olijfolie, snufke zout en peper, en wat mosterd en theelepeltje suiker? Dan zeggen ze gelijk : Ow klinkt intressant!
http://www.missethoreca.n(...)A85C848657100C90CYI4quote:‘Een dag van verbazing en ongeloof’, zo reageert het team van sterrestaurant Wereldmuseum op het nieuws dat het de deuren moet sluiten op 31 maart.
Wereldmuseum Rotterdam sluit sterrestaurant: ‘verbazing en ongeloof’
Het Wereldmuseum Rotterdam wil het restaurant sluiten met als doel de museale functie weer voorop te stellen. Daarnaast spelen economische factoren een rol, zo laat Jan Willem Sieburgh, directeur van het Wereldmuseum weten. ‘Alles afwegende was het voornemen om het restaurant te sluiten onvermijdelijk. Dat bleek ook uit de externe onderzoeken en adviezen die wij daarover hebben ingewonnen.’
Reactie Restaurant Wereldmuseum
‘Wij vinden het vreselijk jammer dat we niet verder kunnen gaan met ‘ons dingetje’, reageert het team van het restaurant, waaronder chef-kok Wim Severein en restaurantmanager Ingrid Buikema. ‘Op dit moment hebben we nog geen tijd gehad om ons af te vragen wat we gaan doen: de toekomst zal dat uitwijzen.’
Verlies voor de stad
Directeur Sieburgh noemt het sluiten van het sterrestaurant een verlies voor de stad Rotterdam. ‘De equipe van het restaurant is van topkwaliteit. Wij weten zeker dat de medewerkers goed terecht zullen komen en wij zullen hen daarbij, indien en waar mogelijk, ondersteunen. Wij vertrouwen erop dat hun kwaliteiten elders in de stad opnieuw tot bloei komen.’
Nieuwe koers
Het restaurant past niet meer in de nieuwe koers van het museum, dat een samenwerking heeft beoogd met het Nationaal Museum van Wereldculturen. Sieburgh: ‘Het Wereldmuseum Rotterdam en het Nationaal Museum van Wereldculturen hebben intensief overlegd over een verregaande vorm van samenwerking. Dit heeft geresulteerd in een gezamenlijk meerjarenbeleidsplan en een herziene meerjarenbegroting voor de lopende cultuurplanperiode 2017- 2020.’ Met dit plan voldoet het Rotterdamse museum aan de wens van het college van B&W en de gemeenteraad, die ¤ 5 miljoen per jaar ter beschikking hebben gesteld aan het Wereldmuseum, op voorwaarde dat voor 1 juni 2017 een samenwerkingsovereenkomst getekend zou zijn tussen het Wereldmuseum en het Nationaal Museum van Wereldculturen.
Gemeenschappelijke beleidslijn
‘Wij verwachten die overeenkomst voor 1 mei 2017 te kunnen ondertekenen. Daarmee is de toekomst van het Wereldmuseum verzekerd. Het voornemen het restaurant te sluiten is in overeenstemming met de gemeenschappelijke beleidslijn die de afgelopen maanden is ontwikkeld.’
Eten wordt nog steeds niets als cultureel gezien in Calvijnistanquote:Op maandag 13 maart 2017 15:53 schreef borisz het volgende:
[..]
http://www.missethoreca.n(...)A85C848657100C90CYI4
http://www.missethoreca.n(...)sselsector-101264985quote:Nederlandse mosselvissers zullen met weinig plezier terugdenken aan afgelopen jaar. Zowel de aanvoer als de gemiddelde mosselprijs was ten opzichte van een jaar eerder niet om over naar huis te schrijven. Veel vissers lukte het niet eens om quitte te draaien.
Beroerd jaar voor de mosselsector
Dat blijkt uit een rapport over de visserij dat de universiteit van Wageningen vrijdag publiceerde. Mosselvissers kampten onder meer met een tijdelijk verbod op de handel in de schelpdieren, nadat in het oostelijk deel en de noordelijke tak van de Oosterschelde de giftige stof tetrodotoxine (TTX) was aangetroffen. Bovendien waren er in omringende landen meer mosselen te verkrijgen.
Aanvoer mosselen
De aanvoer van mosselen daalde in vergelijking met 2015 met ruim een derde tot 36 miljoen kilo. De gemiddelde prijs per kilo daalde met meer dan een vijfde tot 0,84 euro per kilo.
Bij Zeevisserij wel de vlag uit
Anders dan de mosselsector ging bij de zeevisserij de vlag wel uit. Ten opzichte van 2015 werd het nettoresultaat ruimschoots verdubbeld tot 88 miljoen euro. Dat betekende de grootste winst in vijftig jaar. De sector profiteerde onder meer van de lagere prijzen voor brandstof.
Vis duurder
Daarnaast werd de vis duurder betaald. Vooral garnalen werden fors duurder. De aanvoerprijs steeg met 105 procent tot gemiddeld circa 7,30 euro per kilo. Tong werd 2 procent duurder tot 11 euro per kilo. Voor een kilo schol werd afgelopen jaar gemiddeld 1,70 euro betaald, 10 procent meer in vergelijking met 2015.
Ook de lonen van de vissers op zee stegen explosief tot in totaal 106 miljoen euro. Volgens de kenners betekent dit dat er ruimte is om te investeren in bijvoorbeeld vlootvernieuwing.
Toch niet waar Meidi Ya zat?quote:Op woensdag 22 maart 2017 21:25 schreef Karina het volgende:
Een van de vestigingen van Dunkin Donuts komt dus in de Beethovenstraat (Amsterdam-Zuid). Liep er gisteren langs. Ik was wel een beetje verbaasd: vind de Beethovenstraat niet echt een plek ervoor, dat is een nogal 'deftige', om het zo maar te noemen, winkelstraat.
Top!quote:Op woensdag 22 maart 2017 23:33 schreef Molurus het volgende:
Net terug van "Surrealisme proeven", gerechten van Salvador Dali bereid door sterrenchefs in Boijmans van Beuningen.
Dat was smakelijk en bizar.
Sure. Ik heb ook foto's van de gerechten, en de menukaart. Kan alleen niet garanderen wanneer het erop staat, kan even duren.quote:Op donderdag 23 maart 2017 00:10 schreef golfer het volgende:
[..]
Top!
Kan je er ook een verslag van doen in CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #23 ?
Drukte bij opening eerste vestiging Dunkin' Donuts in Nederland.quote:Op woensdag 22 maart 2017 21:25 schreef Karina het volgende:
Een van de vestigingen van Dunkin Donuts komt dus in de Beethovenstraat (Amsterdam-Zuid). Liep er gisteren langs. Ik was wel een beetje verbaasd: vind de Beethovenstraat niet echt een plek ervoor, dat is een nogal 'deftige', om het zo maar te noemen, winkelstraat.
Ergens doen ze dan toch iets goed, maar zijn het goede donuts?quote:Op donderdag 23 maart 2017 17:37 schreef golfer het volgende:
[..]
. Wereldwijd heeft de donutwinkel meer dan 12.200 zaken in 45 landen.
Ja gratis he dan staan de Nederlnaders in de rijquote:Op donderdag 23 maart 2017 17:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Drukte bij opening eerste vestiging Dunkin' Donuts in Nederland.
In Amsterdam is de eerste vestiging van het Amerikaanse Dunkin' Donuts donderdagochtend om 7.00 uur geopend. De eerste honderd klanten kregen een jaar lang iedere dag een gratis donut.
Woensdagavond om 23.00 uur stonden de eerste fans al voor de deur. Wereldwijd heeft de donutwinkel meer dan 12.200 zaken in 45 landen. De zaak is geopend aan de Nieuwendijk.
Juist in Nederland moet je natuurlijk Oranje winkels hebben! Beetje stom van zequote:Operationeel directeur van Dunkin' Donuts Nederland is Roberto Fava, ook wel bekend als ondernemer achter de Ice Bakery-keten die crêpes met Nutella verkoopt in Amsterdam. Op termijn wil hij circa 160 filialen in ons land bouwen.
Fava vertelde in december dat er wordt afgestapt van de zoete roze en oranje kleuren, waar de keten in de Verenigde Staten bekend om staat. De Nederlandse winkels worden de eerste vestigingen met warme kleuren en sfeervol hout, wat meer in Nederland zou moeten aanspreken.
Voor 2000 waren er al vijf winkels van Dunkin' Donuts in Nederland, maar die werden uiteindelijk weer gesloten. Fava wijst erop dat in de tussentijd de formule is veranderd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |