oops.quote:Op zondag 30 maart 2014 10:08 schreef AQuila360 het volgende:
Een Mesaana overload!
Wel goeie info trouwens!
Waarom volgens jou dan is het normaal voor een bedrijf om 150k te lenen en voor een particulier 4k vreemd/verdacht. Bedrijven gaan vaker failliet dan dat er particulieren failliet worden verklaard.quote:Op zondag 30 maart 2014 14:39 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Jij vindt het dus normaal om als particulier een dure lening van 4k af te sluiten? Ik vind dat vreemd/verdacht.
Goede info verder!
Ik vind dat je een bedrijf en een particulier helemaal niet kunt vergelijken. Ook is het voor bedrijven heel normaal om te lenen en voor (verstandige) particulieren niet.quote:Op zondag 30 maart 2014 22:09 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Waarom volgens jou dan is het normaal voor een bedrijf om 150k te lenen en voor een particulier 4k vreemd/verdacht. Bedrijven gaan vaker failliet dan dat er particulieren failliet worden verklaard.
Dan ook nog een particulier die zonnepanelen aanschaft zal toch wel aardig over zijn financiele positie hebben nagedacht, vooral daar het geen impulsaanschaf is. Vandaag kopen is zeker niet vandaag op je dak.
Voor mij is voor een particulier het lenen van geld voor kopen van een woning (hypotheek) en voor zonnepanelen (ook voor huis net als een grote verbouwing, waarde vermeerdering van) ook normaal. Voor een auto dan weer wat minder dan maar even wachten (ook al heb ik daar zelf ook wel eens voor geleend, wetende dat ik dat binnen en jaar kon aflossen) dan is 4000 euro helemaal niet zo raar. En dan uitgaande dat diegene het heeft uitgerekend dat een 4% lening bij GvE net zo duur is (min of meer) als een 6.5% lening, bij laten we zeggen ING.quote:Op zondag 30 maart 2014 22:16 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Ik vind dat je een bedrijf en een particulier helemaal niet kunt vergelijken. Ook is het voor bedrijven heel normaal om te lenen en voor (verstandige) particulieren niet.
Je hebt hier wel een punt, maar ik had het ook niet specifiek over die aanvraag. Ik hoop dat ze dat leenbedrag alleen hebben bekeken vanuit het ''vaste inkomen'' en dat bijbaantje als extra zien.quote:Op maandag 31 maart 2014 08:25 schreef BartNH het volgende:
Het punt bij deze lener is dat er in dat gezin veel 'niet vaste' dus onzekere inkomsten zijn. Het lijkt mij dat je juist in zo'n situatie een buffer moet opbouwen om minimaal een paar maanden die extra inkomsten te kunnen missen. Zeg maar een gewenningsperiode naar een lager inkomen te kunnen opvangen. Zowel de inkomsten van de vrouw als zijn neveninkomsten kunnen door ziekte of willekeur zomaar wegvallen. Dan wil je dus een buffer hebben en niet een vermijdbare schuld.
Nu gaan ze dus voor vijf jaar een paar tientjes per maand betalen voor die zonne-energie. Over een half jaar lenen ze 10k voor een auto (~~100 per maand). Dan gaat de wasmachine stuk, dat is ook nog wel op te brengen. Maar als dan de bijbaan ophoudt te bestaan of het onderwijs kiest voor een andere invaller dan is er opeens wel een probleem.
In het algemeen heb ik geen moeite als particulieren lenen maar dat moet je dan wel afgewogen en verantwoord doen. Als zowel de wasmachine als de auto voortijdig vervangen moet worden zou ik daar voor kunnen lenen. Wel plannen voldoende geld te hebben maar je kan een paar keer pech hebben achter elkaar. Ook zal ik mezelf behoorlijk afknijpen om de lening maar zo snel mogelijk afbetaald te hebben.
Nu weer een vergelijkbare. Rating A / 1. Rente van 6,5% bij 60 maanden. Zit ongetwijfeld ook weer heel snel vol.quote:Op donderdag 27 maart 2014 12:13 schreef k_man het volgende:
Nu een nieuw project met classificatie A / 1. Wel een redelijk laag rentepercentage: 6% bij 48 maanden.
Zal gezien de classificatie wel snel volzitten.
Maar wel een nette, uitgebreide, tekst en de jaarcijfers van de afgelopen paar jaar. Jammer dat het 60 maanden was.quote:Op maandag 31 maart 2014 18:06 schreef µ het volgende:
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=6574
Ton in een paar uur binnen...
In dit geval lijkt het aan de bank te liggen die doen nog steeds erg moeilijk over geld uitlenen.quote:Op maandag 31 maart 2014 21:08 schreef k_man het volgende:
Nou, het ziet er niet onaardig uit, maar het is nog wel steeds crisis in de bouw. Als ze nu moeite hebben met grote projecten binnenhalen, vanwege het niet kunnen krijgen van een bankgarantie, vind ik dat geen heel goed teken. En de bedrijven die zich instellen op grote projecten en er dan een paar mis lopen, zijn juist de bedrijven die het niet redden.
Heb je het verhaal ook gelezen? Ik vind het redelijk blabla.quote:Op dinsdag 1 april 2014 13:33 schreef -jos- het volgende:
Nieuw project:
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=6070
9% rente voor maar 3 jaar, heb maar gelijk wat geinvesteerd
Tsja, de rente i.c.m. de korte termijn is voor mij voldoende. Doe ook maar 100e per project dus ik investeer in vrijwel elk nieuw project met korte termijn nu.quote:Op dinsdag 1 april 2014 15:01 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Heb je het verhaal ook gelezen? Ik vind het redelijk blabla.
En 1,5 ton lenen met afgelopen jaar iets meer dan een ton omzet en amper eigen vermogen?![]()
Dat vind ik nou jammer en zorgt toch voor een verslechterende reputatie van crowdfunding. Als mensen kritischer zouden zijn (ook Geldvoorelkaar zelf!) zou het platform een betere toekomst hebbenquote:Op dinsdag 1 april 2014 15:28 schreef -jos- het volgende:
[..]
Tsja, de rente i.c.m. de korte termijn is voor mij voldoende. Doe ook maar 100e per project dus ik investeer in vrijwel elk nieuw project met korte termijn nu.
Een bankgarantie is wat anders dan een lening.quote:Op dinsdag 1 april 2014 13:11 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
In dit geval lijkt het aan de bank te liggen die doen nog steeds erg moeilijk over geld uitlenen.
Als de economie nog wat meer op stoom is (want dat hij op stoom aan het komen is is wel een feit, we krijgen zelfs al lastenverlichting) dan verwacht ik dat de bouw het erg druk krijgt. Jaren geen nieuwbouw wreekt zich op den duur, mensen moeten en willen toch ergens wonen. Ook het aantal verbouwingen zal omhoog gaan verwacht ik, de keuken kon best een jaar of 5 langer mee bij de meesten maar nu wordt het toch langzaam wel weer aantrekkelijk.quote:Op maandag 31 maart 2014 21:08 schreef k_man het volgende:
Nou, het ziet er niet onaardig uit, maar het is nog wel steeds crisis in de bouw. Als ze nu moeite hebben met grote projecten binnenhalen, vanwege het niet kunnen krijgen van een bankgarantie, vind ik dat geen heel goed teken. En de bedrijven die zich instellen op grote projecten en er dan een paar mis lopen, zijn juist de bedrijven die het niet redden.
Weet ik, maar ook daar zijn ze me te voorzichtig mee.quote:Op dinsdag 1 april 2014 18:45 schreef k_man het volgende:
[..]
Een bankgarantie is wat anders dan een lening.
Goed punt wat betreft de financiën, maar met het verhaal an sich is weinig mis.quote:Op dinsdag 1 april 2014 15:01 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Heb je het verhaal ook gelezen? Ik vind het redelijk blabla.
En 1,5 ton lenen met afgelopen jaar iets meer dan een ton omzet en amper eigen vermogen?![]()
Hoe en wat van bekenden? Die leen je geld voor het opstarten van iets? Dat is opzich nog wel toffer.quote:Op dinsdag 1 april 2014 15:47 schreef UIO_AMS het volgende:
Interessante reeks.
Op dit moment financier ik alleen projecten van bekenden. Aan investeren doe ik (nog) niet.
Ja. Een lunchroom in Amsterdam op de Zeedijk. Een technologie bedrijfje. Dat soort zaken. Van vrienden dus.quote:Op dinsdag 1 april 2014 20:42 schreef AQuila360 het volgende:
Hoe en wat van bekenden? Die leen je geld voor het opstarten van iets? Dat is opzich nog wel toffer.
Dat zou ik nooit doen, er komt gegarandeerd mot van. Familie/vrienden en geld moet je liefst zo gescheiden mogelijk houden. Een onbekende waaraan je geld uitleent kan je onder druk zetten, dat doe je bij je broer niet.quote:Op dinsdag 1 april 2014 22:31 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ja. Een lunchroom in Amsterdam op de Zeedijk. Een technologie bedrijfje. Dat soort zaken. Van vrienden dus.
1. Het gaat om geld dat ik kan missen.quote:Op woensdag 2 april 2014 08:35 schreef Tha_Duck het volgende:
Dat zou ik nooit doen, er komt gegarandeerd mot van. Familie/vrienden en geld moet je liefst zo gescheiden mogelijk houden. Een onbekende waaraan je geld uitleent kan je onder druk zetten, dat doe je bij je broer niet.
Maar familie en vrienden kan je vaak ook weer beter vertrouwen dat info eerlijk is. Je kunt inderdaad besluiten dat druk uitoefenen om geld terug te krijgen dan te veel impact op persoon (of gezin) zou zetten en alsnog schenken. Het is ten slotte geld wat je kan missen. In zo'n situatie zou je zelfs twintig jaar later er nog op terug kunnen komen als het tij gekeerd is.quote:Op woensdag 2 april 2014 08:35 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Dat zou ik nooit doen, er komt gegarandeerd mot van. Familie/vrienden en geld moet je liefst zo gescheiden mogelijk houden. Een onbekende waaraan je geld uitleent kan je onder druk zetten, dat doe je bij je broer niet.
Uiteraard, daar twijfel ik niet aan. Maar 999 van de 1000 familieruzies beginnen met geld, dat is helaas een feit. Hoe goed je het ook afdekt.quote:Op woensdag 2 april 2014 08:54 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
1. Het gaat om geld dat ik kan missen.
2. Het gaat op basis van contracten.
3. Het gaat om kortlopende leningen die bijna afgelopen zijn.
4. De onderliggende business cases waren goed.
Kortom, lage risico's.
Niet alle leningen met vrienden / familie eindigen in ruzie. Bij het grootste deel gaat het gewoon goed.quote:Op woensdag 2 april 2014 09:41 schreef Tha_Duck het volgende:
Uiteraard, daar twijfel ik niet aan. Maar 999 van de 1000 familieruzies beginnen met geld, dat is helaas een feit. Hoe goed je het ook afdekt.
Maar als het bij jouw wel goed gaat, dan is dat alleen maar bewonderenswaardig!
Volgens mij is het andersom, het begint met ergernis gevolgd door wantrouwen en komt het geldargument er pas bij om het concreter/tastbaarder te kunnen maken. Maar dit wordt off topic.quote:Op woensdag 2 april 2014 09:41 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Maar 999 van de 1000 familieruzies beginnen met geld, dat is helaas een feit. Hoe goed je het ook afdekt.
Deze heb ik ook aan meegedaan. Ik heb ze iets meer verdeeld de verschillende projecten. Maar in principe maakt het niet zoveel uit. Al krijg je alles op 1 dag. Als het maar komt, da's 't belangrijkstequote:Op woensdag 2 april 2014 19:04 schreef AQuila360 het volgende:
Caterware loopt ook vanaf vandaag dat is wel mooi want heb zoals al eerder gezegd 80% van de terugbetalingen in de 2de helft van de maand dus deze komt mooi vroeg dan.Nu even snel weer onder m'n grens komen en dan pas weer verder kijken.-edit- incentive mailtje ook gekregen, weer een heel andere toon dan die van QuickBoats.
Preciesquote:Op woensdag 2 april 2014 19:55 schreef crowd_funder het volgende:
Maar ik begrijp wel wat je bedoeld. Staat wel leuk als je elke week of om de paar dagen wat ontvangt op je rekening
Mail kwam inderdaad binnen om 09:20quote:Op donderdag 3 april 2014 09:16 schreef Tha_Duck het volgende:
Komt zo weer een mail aan als het goed is
Broodjes, Leeuwarden, 113k op 60 maanden en 9 procent.
Ik laat het gaan, al is het verhaal wel netjes en het meisje heeft een lief koppie
Die (onzin) zie je overal inderdaad. Enige zinnige van biologisch eten is wat mij betreft dierenwelzijn (je moet goed voor dieren zorgen vind ik), de rest vind ik onzin. Maar je ziet het wel steeds meer en vaker.quote:Op donderdag 3 april 2014 09:49 schreef Scooper het volgende:
In eerste instantie denk je nee, te risicovol. Maar als je het verhaal leest en het promofilmpje op hun website bekijkt dan gun je het ze toch ook wel weer van harte.
Zakelijk gezien zou het eerste gevoel leidend moeten zijn, lastig hoor!
Ik merk het overigens in mijn omgeving wel dat steeds meer mensen 'bewust' eten. Hele maaltijden met alleen fruit en konijnenvoer enzo, je kent het wel. Is dat in jullie omgeving ook of is dat bij mij een toevalstreffer?
Dat dus. Zelfde met de opstart van doorsnee horeca zoals restaurants en café's. Ik heb wel wat in de horeca lopen:quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:14 schreef k_man het volgende:
Mode vind ik ook te riskant. Ik heb nooit van dit merk gehoord en het is een lastige markt. Modemerken komen en gaan in rap tempo, met een paar vaste waarden. Wat vandaag hip is, is morgen hopeloos achterhaald
Ik ga nergens blind in mee, maar bij A(+) en een goede rente (vanaf 8%) lees ik wel verder. Hier ga ik niet in investeren omdat ik al redelijk aan mijn limiet zit wat ik wil investeren via crowdfunding (hoofdreden), het een jong bedrijf is, ik niks met de sector heb, het wel erg rooskleurig opgeschreven is en als het inderdaad goed zal gaan met het bedrijf ze een tweede lening af gaan sluiten.quote:Op vrijdag 4 april 2014 11:15 schreef Scooper het volgende:
Cookie Culture, één of ander modebedrijf. 250K gevraagd over 48 maanden met 8%. Graydon A-rating.
Die Graydon rating komt doordat ze 444K eigen vermogen hebben.
Ze geven aan dat ze over 2013 115K omzet hebben gedraaid. In het worst-case scenario verwachten ze in 2014 300K en in 2016 1000K. Dat klinkt wel héél zonnig voor een worst-case scenario en wat mij betreft dus ook niet echt serieus te nemen. Jammer dat er niet meer onderbouwing is.
Gaan jullie blind mee op zo'n A-project?
Stamppotten geniaal ja!quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:33 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Dat dus. Zelfde met de opstart van doorsnee horeca zoals restaurants en café's. Ik heb wel wat in de horeca lopen:
Rotterdamsche kookpot -> 'Normaal' eten + bezorging voor goede prijzen. Stamppot enzoNaar mijn mening een gat in de markt. Echt iets wat ik in mijn buurt mis, en hoor mijn collega's er ook over klagen. Weer van dat hotelvoedsel... Of als je geen zin hebt om te koken altijd weer pizza, friet of shoarma...
Canal Residence Hotel Amsterdam -> Gezien looptijd, eigen vermogen geinvesteerd in project en afloscapaciteit zeer hoge zekerheid.
O'Casey's Irish Pub: Bestaat al > 20 jaar, goede locatie, bekendheid, Irish pubs zijn altijd druk en gezellig![]()
Ben in het begin ook wat te hard van stapel gelopen ja, zowel in totaal bedrag als bedrag per project.quote:Op vrijdag 4 april 2014 16:02 schreef BliepTuut het volgende:
Ik durf die mode ook niet aan, plus net als zovelen: ik zit aan mijn tax.
Eerst was ik meer van plan te investeren, maar ik vind het allemaal toch wat minder rock-solid dan ik eerst dacht, dus ik ga mezelf inperken. Bovendien: 4 of 5 jaar is wel echt heel erg lang... Dus voorlopig neem ik alleen de aller-aller-tofste zooi aan, mocht die voorbij komen. Maar AAA/1 met 7% en 60 maanden ga ik gewoon laten schieten, voorlopig (tenzij het voor de ontwikkeling van haaien met lasers op hun hoofd is, daar wil ik wel aan mee doen).
Welkom!quote:Op zaterdag 5 april 2014 19:25 schreef Emi13 het volgende:
Ik heb net voor het eerst geïnvesteerd; zat al een tijdje hier mee te lezen en leek me wel boeiend om eens te kijken hoe het is om zelf te investeren. Was van het verhaal wel gecharmeerd; ik denk dat het wel rijmt op de trend van bewust en gezond.
Ben nieuw; mocht µ meelezen; ik ontvang ook graag bericht bij nieuwe projecten (kan nog niet PMen); thanks!
Post nog een paar keer en stuur dan je mailadresquote:Op zaterdag 5 april 2014 19:25 schreef Emi13 het volgende:
Ik heb net voor het eerst geïnvesteerd; zat al een tijdje hier mee te lezen en leek me wel boeiend om eens te kijken hoe het is om zelf te investeren. Was van het verhaal wel gecharmeerd; ik denk dat het wel rijmt op de trend van bewust en gezond.
Ben nieuw; mocht µ meelezen; ik ontvang ook graag bericht bij nieuwe projecten (kan nog niet PMen); thanks!
Ik gebruik het niet maar wel heel tof wat je er van gemaakt hebt!quote:Op zaterdag 5 april 2014 22:13 schreef Scooper het volgende:
Ik heb mijn excelsheet van een update voorzien.
Het is nu ook mogelijk om een prognose van het rendement te maken waarbij rekening wordt gehouden met automatisch gegenereerde defaults.
Je geeft éénmalig een streef-defaultpercentage op, de sheet genereert automatisch defaults over de verschillende projecten. Ook over het moment waarop een default binnen een project optreedt heb je invloed. Je kunt namelijk opgeven hoe groot de kans is dat een default in het eerste, tweede of derde trimester van een project optreedt.
Door met deze parameters te spelen en verschillende keren automatisch defaults te laten plaatsen, kan een goed beeld worden verkregen van de risico's die optreden bij investeringen bij GvE.
Als voorbeeld: Bij een gemiddelde defaultrate van 4,5% (verdeling trimesters: 25%,40%,35%) is het rendement gemiddeld nog altijd 4,6%.
De sheet is hier te downloaden: Investeringen Doorberekenen v1.1.zip
Mochten jullie nog suggesties hebben, dan hoor ik het wel.
Nouja zeg. Heb net een topic gemaakt en wilde dat hier posten:quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:52 schreef BliepTuut het volgende:
Kickstarter gaat Nederlandsche projecten aannemen.
Is geen Geldvoorelkaar, maar wel crowdfunding.
Maar wat was precies je probleem met gewoon op je eigen rekening tussen de rest van de inkomsten en betalingen? Bij GvE kun je altijd makkelijk het totale ontvangen bedrag zien.quote:Op dinsdag 8 april 2014 13:07 schreef Scooper het volgende:
In eerdere delen van dit topic was er een discussie over het al dan niet openen van een aparte betaalrekening voor GvE. Conclusie was eigenlijk dat er geen goedkope opties waren en het rendement van GvE dan wel heel erg slinkt.
Aangezien ik zelf een kind heb, heb ik voor haar nu een kinderbetaalrekening geopend. helemaal gratis en gewoon te bedienen via mijn eigen internetbankieren. Ik hoef er dus niet apart voor in te loggen. In de voorwaarden vond ik niets wat tegenstrijdig is voor het gebruik met GvE. Het mooie is nog dat je er zelfs rente op krijgt!
Kun je dat niet automatisch laten doen dan. Mijn admin programma doet dat heel mooi en via daar kan ik mooi zien of alle betalingen binnen gekomen zijn. Hou de ingekomen betalingen ook bij maar met 25 projecten wil er nog wel eens een doorheen schieten.quote:Op dinsdag 8 april 2014 13:52 schreef Scooper het volgende:
Als je straks tientallen projecten hebt lopen lijkt me dat voor het overzicht wel irritant worden tussen je normale uitgaven. Verder administreer ik inkomsten en uitgaven op mijn lopende rekening, waardoor ik elke betaling van GvE apart zou moeten opnemen in mijn administratie. Daar had ik nou niet zoveel zin in.
Dat zijn nog eens goeie tips!quote:Op dinsdag 8 april 2014 13:07 schreef Scooper het volgende:
In eerdere delen van dit topic was er een discussie over het al dan niet openen van een aparte betaalrekening voor GvE. Conclusie was eigenlijk dat er geen goedkope opties waren en het rendement van GvE dan wel heel erg slinkt.
Aangezien ik zelf een kind heb, heb ik voor haar nu een kinderbetaalrekening geopend. helemaal gratis en gewoon te bedienen via mijn eigen internetbankieren. Ik hoef er dus niet apart voor in te loggen. In de voorwaarden vond ik niets wat tegenstrijdig is voor het gebruik met GvE. Het mooie is nog dat je er zelfs rente op krijgt!
Not for me. Ik wil graag rente.quote:Op dinsdag 8 april 2014 11:52 schreef BliepTuut het volgende:
Kickstarter gaat Nederlandsche projecten aannemen.
Is geen Geldvoorelkaar, maar wel crowdfunding.
Ik gebruik er geen administratieprogramma voor, ik neem de transacties gewoon over in mijn eigen sheets. Misschien dat daar inderdaad nog wat te winnen isquote:Op dinsdag 8 april 2014 14:09 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Kun je dat niet automatisch laten doen dan. Mijn admin programma doet dat heel mooi en via daar kan ik mooi zien of alle betalingen binnen gekomen zijn. Hou de ingekomen betalingen ook bij maar met 25 projecten wil er nog wel eens een doorheen schieten.
Succes!quote:
Niet echt makkelijk vind ik, ik zie nergens een overzicht waar ik lekker alles kan zien wat ik heb gekregen die maand en wat het had moeten zijn, bijv.quote:Op dinsdag 8 april 2014 13:48 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Maar wat was precies je probleem met gewoon op je eigen rekening tussen de rest van de inkomsten en betalingen? Bij GvE kun je altijd makkelijk het totale ontvangen bedrag zien.
Wat voor een admin programma is dat?quote:Op dinsdag 8 april 2014 14:09 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Kun je dat niet automatisch laten doen dan. Mijn admin programma doet dat heel mooi en via daar kan ik mooi zien of alle betalingen binnen gekomen zijn. Hou de ingekomen betalingen ook bij maar met 25 projecten wil er nog wel eens een doorheen schieten.
quote:
Beste Scooper en anderen,quote:Op vrijdag 4 april 2014 11:15 schreef Scooper het volgende:
Cookie Culture, één of ander modebedrijf. 250K gevraagd over 48 maanden met 8%. Graydon A-rating.
Die Graydon rating komt doordat ze 444K eigen vermogen hebben.
Ze geven aan dat ze over 2013 115K omzet hebben gedraaid. In het worst-case scenario verwachten ze in 2014 300K en in 2016 1000K. Dat klinkt wel héél zonnig voor een worst-case scenario en wat mij betreft dus ook niet echt serieus te nemen. Jammer dat er niet meer onderbouwing is.
Gaan jullie blind mee op zo'n A-project?
quote:Op woensdag 9 april 2014 16:39 schreef Eminence het volgende:
[..]
Beste Scooper en anderen,
Ik wil jullie bedanken voor jullie opmerkingen inzake CookieCulture, o.a. het ontbreken van nadere informatie mbt omzetontwikkeling over dit project. Zelf ben ik als adviseur betrokken bij dit project en heb nalv jullie opmerking de pitch bij geldvoorelkaar nog iets uitgebreid. Indien jullie nog vragen of opmerkingen hebben, hoor het ik het graag van jullie.
Beste Eminence, leuk om te zien dat jullie hier meelezen! Ik heb de aangepaste omschrijving zojuist gezien en moet zeggen dat het inderdaad een verbetering is. Het is nu onderbouwd waarom in het slechtste geval toch een dergelijke groei wordt verwacht. Ik hoop dat jullie hem vol gaan krijgen, succes gewenst!quote:Op woensdag 9 april 2014 16:39 schreef Eminence het volgende:
[..]
Beste Scooper en anderen,
Ik wil jullie bedanken voor jullie opmerkingen inzake CookieCulture, o.a. het ontbreken van nadere informatie mbt omzetontwikkeling over dit project. Zelf ben ik als adviseur betrokken bij dit project en heb nalv jullie opmerking de pitch bij geldvoorelkaar nog iets uitgebreid. Indien jullie nog vragen of opmerkingen hebben, hoor het ik het graag van jullie.
Doe maar gek haha. Ik heb er ook wat ingestopt maar niet zoveel :-). Heb je op meerdere projecten dit soort investeringen ?quote:Op vrijdag 11 april 2014 11:46 schreef Spaardertje het volgende:
Hoppa 2000 euro geïnvesteerd in het nieuwe project van 12 maanden, 8 procent.
Shit zeg, ik ben nu al te laatquote:Op vrijdag 11 april 2014 11:46 schreef Spaardertje het volgende:
Hoppa 2000 euro geïnvesteerd in het nieuwe project van 12 maanden, 8 procent.
Deze ging inderdaad hard, maar er werden ook grote bedragen toegezegd. Ik was nog net op tijd en heb nu alle terugbetalingen van de afgelopen 2 maanden weer uitgezet.quote:Op vrijdag 11 april 2014 12:07 schreef Machello het volgende:
[..]
Heeft volgens mij 10 minuten geduurd, toen zat dit project al vol ...
Ik moet mijn eerste inzet van mn terugbetalingen nog gaan doen. Maar dat zit er bijna aan te komen. Volgende maand ga ik mijn eerste 100 euro aan terugbetalingen ontvangen dus dan gaat het echte werk pas beginnenquote:Op vrijdag 11 april 2014 12:12 schreef fingie het volgende:
[..]
Deze ging inderdaad hard, maar er werden ook grote bedragen toegezegd. Ik was nog net op tijd en heb nu alle terugbetalingen van de afgelopen 2 maanden weer uitgezet.
Het loop allemaal lekker!
Sommige aanvragers zijn ook niet slim wat mij betreft, had er 6% van gemaakt en het ding was alsnog in een uur volgeweest.quote:
Dat is wel veel. Het gaat maar om 20.000 euro totaal, maar mocht het om een of andere reden fout gaan dan ben je 2000 euro kwijt. Beter is om te spreiden over 50-100 projecten, zodat een default je max 1-2% kost.quote:Op vrijdag 11 april 2014 11:46 schreef Spaardertje het volgende:
Hoppa 2000 euro geïnvesteerd in het nieuwe project van 12 maanden, 8 procent.
Dat betwijfel ik. Er zijn wel een aantal aanvragen voorbij gekomen in deze reeks die er niet echt aantrekkelijk / kansrijk uit zagen. Afgezien daarvan is meer spreiding beter.quote:Op vrijdag 11 april 2014 13:54 schreef AQuila360 het volgende:
Volgens mij kunt je nog gewoon het beste random in elk project 100,- stoppen.
Ik ging in het begin ook meteen met vrije hoge bedragen van start, 500,- was m'n ondergrens omdat ik anders dacht dat het geen nut had of te duur is maar dat is onzin., Omdat het kwa kosten niet uitmaakt en de administratie doen ze ook daar dus dan kun je beter veel meer spreiden.quote:Op vrijdag 11 april 2014 19:21 schreef BartNH het volgende:
Ik vind het wel opvallend dat de laatste tijd best vaak behoorlijke bedragen per keer worden ingelegd. Was eerder duizend nog een uitzondering, nu zie je regelmatig meerdere keren 2500 of meer in het overzicht staan.
Zelf begon ik met 200 per project, soms iets meer. Later heb ik dat terug gebracht naar 100. Momenteel heb ik een tijdje pauze om weer ruimer onder mijn uitgangspunt te komen.
Tja zo hebben we allemaal in het begin wel fouten gemaakt. Zo heb ik in mijn eerste project ook 1000 euro gestopt. Doe ik nou ook niet meer. En de administratie hou ik ook zelf bij, met dat van GvE kan ik er niet helemaal uitkomen.quote:Op vrijdag 11 april 2014 19:28 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Ik ging in het begin ook meteen met vrije hoge bedragen van start, 500,- was m'n ondergrens omdat ik anders dacht dat het geen nut had of te duur is maar dat is onzin., Omdat het kwa kosten niet uitmaakt en de administratie doen ze ook daar dus dan kun je beter veel meer spreiden.
Ik bedoel ook meer van als je aandelen koopt koop je er geen 10 want dan zijn je kosten te hoog maar hier is dat niet en met die administratie bedoel ik dat 100 projecten me te onoverzichtelijk leek maar ook dat maakt niet uit omdat daar alles gebeurd.quote:Op vrijdag 11 april 2014 20:07 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Tja zo hebben we allemaal in het begin wel fouten gemaakt. Zo heb ik in mijn eerste project ook 1000 euro gestopt. Doe ik nou ook niet meer. En de administratie hou ik ook zelf bij, met dat van GvE kan ik er niet helemaal uitkomen.
Dat heb ik ook wel ja al slaat dat zoals je zelf ook al zegt nergens op.quote:Op vrijdag 11 april 2014 20:52 schreef Goesten het volgende:
Slaat eigenlijk nergens op, maar vind het gewoon fijner om grotere bedragen terug te krijgen dan elke keer 4 of 5 euro
Zou ik nog meer geld hebben dan zou ik ook grotere bedragen inleggen. Helaas is dat niet zo en door grotere spreiding met kleinere bedragen heb ik minder risico. En alle kleintjes bij elkaar maken ook een groot bedrag.quote:Op vrijdag 11 april 2014 20:52 schreef Goesten het volgende:
Slaat eigenlijk nergens op, maar vind het gewoon fijner om grotere bedragen terug te krijgen dan elke keer 4 of 5 euro
Wat dat betreft mis ik wel de mogelijkheid je investeringen door te kunnen verkopen. Nu heb je dus wel een jaar of vijf extra inkomsten, ook niet fout bij een nieuw huis. Je hebt de eerste jaren dan wat extra inkomen voor schroefjes en bankstellen.quote:Op vrijdag 11 april 2014 20:09 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Maar doe nu helemaal niets meer want wil eigenlijk een huis of appartement gaan kopen en nu is dit feitelijk geld wat ik niet kan gebruiken, beter helemaal niet kunnen doen opzich
Dat klopt ook wel ja, ik tel het gewoon bij het spaargeld wat ze aanraden om achter de hand te hebben.quote:Op zaterdag 12 april 2014 10:24 schreef BartNH het volgende:
[..]
Wat dat betreft mis ik wel de mogelijkheid je investeringen door te kunnen verkopen. Nu heb je dus wel een jaar of vijf extra inkomsten, ook niet fout bij een nieuw huis. Je hebt de eerste jaren dan wat extra inkomen voor schroefjes en bankstellen.
Het werkelijk vast zitten van je geld vind ik ook wel bezwaarlijk. Maar zolang de spaarrentes niet weer op een procent of vier zitten blijf ik hier toch aan meedoen voor een beperkt bedrag.
Doorverkopen zou inderdaad zeer welkom zijn.quote:Op zaterdag 12 april 2014 10:24 schreef BartNH het volgende:
[..]
Wat dat betreft mis ik wel de mogelijkheid je investeringen door te kunnen verkopen. Nu heb je dus wel een jaar of vijf extra inkomsten, ook niet fout bij een nieuw huis. Je hebt de eerste jaren dan wat extra inkomen voor schroefjes en bankstellen.
Het werkelijk vast zitten van je geld vind ik ook wel bezwaarlijk. Maar zolang de spaarrentes niet weer op een procent of vier zitten blijf ik hier toch aan meedoen voor een beperkt bedrag.
quote:Op vrijdag 11 april 2014 11:46 schreef Spaardertje het volgende:
Hoppa 2000 euro geïnvesteerd in het nieuwe project van 12 maanden, 8 procent.
Is het niet zo dat als de spaarrentes omhoog gaan, de leenrentes ook omhoog gaan. Sparen is op het moment niet echt geld opbrengend, daarentegen is lenen goedkoper dan ooit.quote:Op zaterdag 12 april 2014 10:24 schreef BartNH het volgende:
[..]
Wat dat betreft mis ik wel de mogelijkheid je investeringen door te kunnen verkopen. Nu heb je dus wel een jaar of vijf extra inkomsten, ook niet fout bij een nieuw huis. Je hebt de eerste jaren dan wat extra inkomen voor schroefjes en bankstellen.
Het werkelijk vast zitten van je geld vind ik ook wel bezwaarlijk. Maar zolang de spaarrentes niet weer op een procent of vier zitten blijf ik hier toch aan meedoen voor een beperkt bedrag.
Bij mij komen ze random in de spam terecht (gmail).quote:Op zaterdag 12 april 2014 11:53 schreef crowd_funder het volgende:
De nieuwe project mails kwamen opeens in m'n spam. Snel weer aangepast. Jammer. Als het goed is gebeurd dit nu niet weer.
Qua investerings-bedragen heb ik max 500 gedaan (1 malig tot nu toe). Voor de rest wisselen de bedragen nog wel eens. Als ik er een heel goed gevoel bij heb ietsje meer. Of als ik denk, verdorie ik heb deze maand al best veel gedaan, maar wil eigenlijk toch wel meedoen, dan een keertje 100
Ik heb ook gmail. Rule toevoegen en als actie kiezen, nooit in spam zetten. Dat moet volgensmij werken.quote:Op zaterdag 12 april 2014 12:20 schreef leolinedance het volgende:
Bij mij komen ze random in de spam terecht (gmail).
Ik heb 1x 800 gedaan, paar keer 500 een heel vaak 200/300.
Ik heb zelf zo'n filter (rule) toegepast, maar het kwam laatst toch in m'n spam, vanzelf. Kennelijk gaat de spamfilter voor je eigen filters. Daarna weer uit mijn spam gehaald en nu gaat het weer (tijdelijk?) goed.quote:Op zaterdag 12 april 2014 12:49 schreef crowd_funder het volgende:
[..]
Ik heb ook gmail. Rule toevoegen en als actie kiezen, nooit in spam zetten. Dat moet volgensmij werken.
Wie het breed heeft...quote:Op vrijdag 11 april 2014 11:46 schreef Spaardertje het volgende:
Hoppa 2000 euro geïnvesteerd in het nieuwe project van 12 maanden, 8 procent.
Hoe lang ben je je geld nou kwijt met zo'n geintje?quote:Op zondag 13 april 2014 14:21 schreef Blik het volgende:
Update in de mail van het project waar ik al zo overtwijfelde, All New Things. Blijkbaar was mijn gut feeling zo slecht nog niet.
Op 17 maart hebben wij u geïnformeerd over de status van project 4961, zoals dit project is gepresenteerd door de heer De Groot van All New Things.
Op basis van nader onderzoek hebben wij besloten project 4961 terug te trekken en de toegezegde bedragen van de bij project 4961 betrokken investeerders aan de investeerders terug te boeken. Uw investering in project 4961 zal aankomende week worden bijgeschreven op uw rekening.
Wij zijn tot deze beslissing gekomen omdat de productie met betrekking tot project 3764 (betreffende een eerdere aanvraag voor een bedrijf van de heer de Groot ) nog niet is opgestart, terwijl de door investeerders beschikbaar gestelde geldsom voor dat project op 17-7-2013 is uitgeboekt. Het is nog niet geheel duidelijk wanneer er daadwerkelijk geproduceerd gaat worden.
Het is van belang dat de productie en daadwerkelijke verkoop van de producten ter zake project 3764 in de praktijk loopt en dat er aantoonbare resultaten zijn conform het businessplan en de prognose. Indien project 3764 volledig is opgestart en loopt conform verwachtingen zullen wij het tweede project opnieuw publiceren voor de investeerders.
Uiteraard zijn wij tot nadere toelichting bereid. Belt u ons gerust.
Wij danken u voor het gestelde vertrouwen en geduld.
Met vriendelijke groet,
Waarom lichten ze het niet in de mail zelf toe, eigenlijk? Is het niet raar om mensen tot bellen uit te nodigen? Dan ben je misschien veel meer tijd kwijt dan wanneer je het meteen in de mail uit zou leggen.quote:Uiteraard zijn wij tot nadere toelichting bereid. Belt u ons gerust.
Ik zie net dat ervaring nog niet echt mogelijk is! Kapitaal op maat is pas sinds feb in de lucht.quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:44 schreef mesaana het volgende:
Heeft er iemand ervaring met kapitaalopmaat.nl ?
Er staat een leuk project op met een "A" rating (volgens mij een eigen A, en geen graydon)
8% en 48 maanden.
En massafinanciering.eu? ervaringen?
Behalve dan dat je bij KoM ook meteen je geld mag overmaken bij inschrijven op een project. Dan vind ik nog steeds het GvE systeem beter.quote:Op donderdag 17 april 2014 20:09 schreef BartNH het volgende:
Kapitaal op maat lijkt wel heel erg veel afgekeken te hebben van GvE. In het kader van spreiding is dat eigenlijk wel een mooie ontwikkeling.
Voorlopig doe ik ff nix maar anders zou ik inderdaad ook via KoM een deel geld investeren.
quote:Op donderdag 17 april 2014 23:18 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Behalve dan dat je bij KoM ook meteen je geld mag overmaken bij inschrijven op een project. Dan vind ik nog steeds het GvE systeem beter.
Op zich vind ik dat niet zo gek, na 75% zet meestal een eindsprint in. De kans dat een projeckt dan weer opnieuw open moet is gewoon kleiner. Ook bij GvE heb je vaak dat je geld overmaakt en dan meer dan een maand moet wachten voor de lening effectief is.quote:of
U investeert in een project maar betaalt pas als 75% van het doelbedrag is bereikt! U betaalt dan per iDeal of bankoverschrijving.
Ik heb ook een poging gewaagd met 100 eur. En als ik het zo zie op exact hetzelfde project.quote:Op vrijdag 18 april 2014 23:15 schreef BartNH het volgende:
Om iets ervaring op te doen met KoM heb ik daar op een project ingeschreven. A status, 48 mnd en 8%. De meeste projecten hebben daar minder mooie getallen. Ook zijn alle randvoorwaarden voor rentepercentage e.d. wat strakker geregeld.
Groot minpunt tov GvE is dat ze niet een hoofdelijke aansprakelijkheid eisen aan leners. Tevens lenen ze zo te zien ook niet aan particulieren.
Het is daar toch ook pas lenen vanaf 25000,- vind ik toch een aardig bedrag. Dan zo gezien toch ook weer liever GvE want particulieren vind ik wel leuk om te doen.quote:Op vrijdag 18 april 2014 23:15 schreef BartNH het volgende:
Om iets ervaring op te doen met KoM heb ik daar op een project ingeschreven. A status, 48 mnd en 8%. De meeste projecten hebben daar minder mooie getallen. Ook zijn alle randvoorwaarden voor rentepercentage e.d. wat strakker geregeld.
Groot minpunt tov GvE is dat ze niet een hoofdelijke aansprakelijkheid eisen aan leners. Tevens lenen ze zo te zien ook niet aan particulieren.
En wat is hier dan ??? Hier waar ik woon doen vistenten het juist wel goed. Niet de verse vis verkoop, maar eten bij de tent vis dingetjes weer wel. Het is dat mijn balans voor crowdfunding nog steeds niet in de plus staat anders die vistent wel. Normaal doe ik 200 euro dan wel even 250 want 10% korting kan altijd leuk zijn.quote:Op dinsdag 22 april 2014 15:52 schreef athlonkmf het volgende:
ehm... juist. die vistent, of een soortgelijke tent was hier ook een tijdlang geopend. absoluut geen klanten.
Den haag. Vlakbij Hollands spoor was zo'n tentje geopend. Helaas was er naast "m een Turkse supermarkt, en een stukje verder op snackbar.quote:Op dinsdag 22 april 2014 16:09 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
En wat is hier dan ??? Hier waar ik woon doen vistenten het juist wel goed. Niet de verse vis verkoop, maar eten bij de tent vis dingetjes weer wel. Het is dat mijn balans voor crowdfunding nog steeds niet in de plus staat anders die vistent wel. Normaal doe ik 200 euro dan wel even 250 want 10% korting kan altijd leuk zijn.
Den Haag zou je toch wat meer viseters verwachten. Maar goed turkse supermarkt in de buurt doet me dneken dat in die buurt minder nederlandse viseters zullen wonen.quote:Op dinsdag 22 april 2014 18:43 schreef athlonkmf het volgende:
[..]
Den haag. Vlakbij Hollands spoor was zo'n tentje geopend. Helaas was er naast "m een Turkse supermarkt, en een stukje verder op snackbar.
In Den Haag heb je overal wel een turkse supermarkt. Net zoals dat je tientallen kraampjes hebt die allerlei vissnacks verkopen.quote:Op dinsdag 22 april 2014 19:06 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Den Haag zou je toch wat meer viseters verwachten. Maar goed turkse supermarkt in de buurt doet me dneken dat in die buurt minder nederlandse viseters zullen wonen.
En oh ja mijn hier is dan Joure.
Wat is je punt dan?quote:Op dinsdag 22 april 2014 22:18 schreef athlonkmf het volgende:
[..]
In Den Haag heb je overal wel een turkse supermarkt. Net zoals dat je tientallen kraampjes hebt die allerlei vissnacks verkopen.
Plan klinkt leuk. Ben alleen benieuwd of het stand houdt. Op stations zijn er zat alternatieven. Nou kunnen ze wel mooi zeggen dat "NS retail" zoveel omzet maakt. Maar of dat ook voor hun gaat gelden?quote:
Wil hij vast wel aanpassen als je genoeg investeertquote:Op woensdag 23 april 2014 08:24 schreef BartNH het volgende:
Ik ben groot visliefhebber! Echter vis als fastfood op een station of andere plek waar mensen niet bewust naar toe gaan om een visje te halen is meestal gewoon dierenmishandeling in mijn ogen. Zonde van een mooi product om achteloos in een frituurpan te laten glijden. Dergelijke plaatsen koop ik dus niet meer want vaak is het resultaat dat ik het in de prullenbak laat verdwijnen. Voor mijn gevoel leent een dergelijke locatie zich beter voor patat, belegde broodjes en pizza.
Maar goed, ik vond er gister weer een met een laag totaal bedrag en 50% inbreng eigen vermogen. Bovendien maar 48 mnd en toch 8%. De matrassenreiniger (Alleen de gehanteerde naam zint me niet).
Dream onquote:Op woensdag 23 april 2014 10:20 schreef mesaana het volgende:
[..]
Wil hij vast wel aanpassen als je genoeg investeert
Het was een grapje..quote:Op woensdag 23 april 2014 10:56 schreef BartNH het volgende:
[..]
Dream onEen franchise keten die de naam wijzigt voor een minimale investeerder in één f-nemer. LOL.
Bij nader inzien vraag ik me toch wel af waarom een dergelijk klein bedrag niet in veel kortere tijd wordt afbetaald. De hele onderneming (kapitaal) is een overmaatse klop/stofzuiger en vervoer. Mogelijk nog wat chemicaliën. Doordat de helft van het geld eigen inbreng is kan je dus stellen dat ie over minimaal acht jaar afschrijft en die termijn lijkt me voor een auto en die machine nogal lang, zeker als er later ook onderhoudskosten komen aan dat spul.
Maar goed, het is hem gegund en het scheelt jou en mij weer een uitkering moeten betalen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |