Oeh spannend. Vertel.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:50 schreef Spezza19 het volgende:
[..]
Om dan nog maar te zwijgen van kwaadwillenden die de servers met de analyses gaan proberen te hacken.
Dat sowieso. Want het tuincentrum wilt wel weten hoeveel mensen de advertentie zullen zien, aangezien ze wel willen weten hoeveel potentiele klanten ze bereiken met het geld dat ze investeren in dit soort reclames.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:50 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Nee hoor. Jij denkt werkelijk dat een bedrijf gaat betalen voor een dienst waarbij er geen garanties worden gegeven dat de advertentie ook daadwerkelijk getoond zal worden aan de doelgroep en je de ING maar moet geloven op hun blauwe ogen dat ze dat doen?
[..]
Dat tuincentrum is dan nogal naief als ze genoegen nemen met een 'ja dat doen we'. Elk bedrijf zou inzage eisen natuurlijk. Weet je zelf ook wel
Niet vergelijkbaar.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:49 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Even een voorbeeldje van je naïviteit:
http://tweakers.net/nieuw(...)treetview-autos.html
http://www.bnr.nl/nieuws/(...)ist-brenno-de-winter
Dit zijn organisaties die letterlijk gegevens illegaal hebben verzameld en misbruikt, en er mee weg zijn gekomen. Het is naïef om te denken dat de ING datzelfde niet zou doen.
ING zegt dat ze geen klantgegevens gaan delen, dus ik denk dat het bedrijf ING maar gewoon moet vertrouwen. Zo niet, dan adverteer je toch lekker ergens anders? Concurrentie, marktwerking, zo werkt het.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:50 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Nee hoor. Jij denkt werkelijk dat een bedrijf gaat betalen voor een dienst waarbij er geen garanties worden gegeven dat de advertentie ook daadwerkelijk getoond zal worden aan de doelgroep en je de ING maar moet geloven op hun blauwe ogen dat ze dat doen?
[..]
Dat tuincentrum is dan nogal naief als ze genoegen nemen met een 'ja dat doen we'. Elk bedrijf zou inzage eisen natuurlijk. Weet je zelf ook wel
Zie je het voor je? Ben je zo`n tuincentrum krijg je een specificatie van de ING dat er 500.000 man op je advertentie hebben geklikt. En je hebt geen enkele manier om dat te verifiëren. Of je even wil betalenquote:Op maandag 10 maart 2014 13:51 schreef Spezza19 het volgende:
[..]
Dat sowieso. Want het tuincentrum wilt wel weten hoeveel mensen de advertentie zullen zien, aangezien ze wel willen weten hoeveel potentiele klanten ze bereiken met het geld dat ze investeren in dit soort reclames.
Wederom naïef. De ING zegt zelf al dat ze adverteerders inzage gaan geven. Typisch gevalletje van 'oeps, we zijn iets te ver gegaan' bij de ING. Media Fail.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:52 schreef TC03 het volgende:
[..]
ING zegt dat ze geen klantgegevens gaan delen, dus ik denk dat het bedrijf ING maar gewoon moet vertrouwen. Zo niet, dan adverteer je toch lekker ergens anders? Concurrentie, marktwerking, zo werkt het.
Dat is nooit te verifiëren als klant, je moet de dienstverlener gewoon vertrouwen.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:53 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Zie je het voor je? Ben je zo`n tuincentrum krijg je een specificatie van de ING dat er 500.000 man op je advertentie hebben geklikt. En je hebt geen enkele manier om dat te verifiëren. Of je even wil betalen
quote:Op maandag 10 maart 2014 13:53 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Zie je het voor je? Ben je zo`n tuincentrum krijg je een specificatie van de ING dat er 500.000 man op je advertentie hebben geklikt. En je hebt geen enkele manier om dat te verifiëren. Of je even wil betalen
Juist wel, door inzage in alle data.quote:
Of je eist inzage in de gebruikersdata. En tada, daar hebben we de ING weer die dus wel degelijk data verkoopt.quote:je moet de dienstverlener gewoon vertrouwen.
Vertel, hoe is dat te verifiëren zonder inzage te krijgen in de gegevens van de ING?quote:Op maandag 10 maart 2014 13:55 schreef waht het volgende:
[..]
Dat valt prima te verifiëren, en het tuincentrum is dom bezig als het dat niet doet. Jij zit in de IT toch?
quote:Op maandag 10 maart 2014 13:54 schreef TC03 het volgende:
[..]
Dat is nooit te verifiëren als klant, je moet de dienstverlener gewoon vertrouwen.
Welke is het nou jongens? Jullie praten elkaar tegen.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:55 schreef waht het volgende:
[..]
Dat valt prima te verifiëren, en het tuincentrum is dom bezig als het dat niet doet. Jij zit in de IT toch?
Wat ik zeg, meneer de IT'er.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:56 schreef Scorpie het volgende:
[..]
[..]
Welke is het nou jongens? Jullie praten elkaar tegen.
quote:
quote:Op maandag 10 maart 2014 13:55 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Vertel, hoe is dat te verifiëren zonder inzage te krijgen in de gegevens van de ING?
quote:De ASN Bank is de enige bank die meteen aangeeft nooit betalingsgegevens door te zullen spelen. ''Gegevens van onze klanten worden niet voor commerciële doeleinden gebruikt. Dat past niet bij onze uitgangspunten. In de toekomst gaan we dat ook niet doen.''
http://nos.nl/artikel/621(...)d-over-plan-ing.html
Flikker eens op met je achterlijke vragen.quote:
Je ziet toch waar de redirect vandaan komt? Weet je gelijk van alle klikkers wie er bij ING zitquote:
Dus je kan er geen antwoord op geven? Dat zegt al genoeg. ING draagt dus gewoon de gegevens over aan adverteerders en DUS verkopen ze de data wel degelijk. Totdat jij met een onderbouwing komt waaruit blijkt dat je die gegevens niet nodig hebt om als adverteerder zijnde de advertentie uitslagen te verifiëren blijft dat punt gewoon overeind staat, hoe hard je ook gaat schreeuwen als een volslagen malloot.quote:Op maandag 10 maart 2014 14:00 schreef waht het volgende:
[..]
Flikker eens op met je achterlijke vragen.
Tot zover Scorpie als IT'er.
Dat kan hij niet, want dat is niet mogelijk. Waarom denk je anders dat hij begint te schreeuwen?quote:Op maandag 10 maart 2014 14:02 schreef poemojn het volgende:
Ik ben geen IT'er.![]()
Kun je het mij eens uitleggen?
En die geven ze niet, want dan is ING hun leverage kwijt. Als ING alle data aan een derde partij laat zien, dan kan die derde partij die informatie gewoon vrolijk weggeven of doorverkopen.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:55 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Juist wel, door inzage in alle data.
ik denk niet, ik wacht op uitleg.quote:Op maandag 10 maart 2014 14:03 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dat kan hij niet, want dat is niet mogelijk. Waarom denk je anders dat hij begint te schreeuwen?
Dus blijft de vraag staan; hoe gaat de ING adverteerders over de streep trekken als ze geen data verkopen. Ik denk dat ik het antwoord wel weet: ze verkopen of geven wel inzage in data van hun klanten.quote:Op maandag 10 maart 2014 14:05 schreef TC03 het volgende:
[..]
En die geven ze niet, want dan is ING hun leverage kwijt. Als ING alle data aan een derde partij laat zien, dan kan die derde partij die informatie gewoon vrolijk weggeven of doorverkopen.
Ik ben een leek hoor, maar ik dacht dat je altijd kon zien wat de bron is van iemands bezoek. Dat je dus kunt zien of hij op een advertentie op een bepaalde site klikt, of uit een mailbericht, etc.quote:Op maandag 10 maart 2014 14:03 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Dat kan hij niet, want dat is niet mogelijk. Waarom denk je anders dat hij begint te schreeuwen?
Ja, dat werkt alleen bij 'statische' pagina's en aanbiedingen. Als je echt persoonlijke aanbiedingen wilt maken, dus waarmee de directeur schermt, dan zal je veel meer moeten weten van de persoon in kwestie. De vraag is dus of je dan ING op zijn blauwe ogen gaat geloven als ze zeggen dat zij het oplossen of dat je ter verificatie inzage wilt in de data die de ING heeft. Een slimme adverteerder wil dat laatste natuurlijk.quote:Op maandag 10 maart 2014 14:08 schreef Mystikvm het volgende:
[..]
Ik ben een leek hoor, maar ik dacht dat je altijd kon zien wat de bron is van iemands bezoek. Dat je dus kunt zien of hij op een advertentie op een bepaalde site klikt, of uit een mailbericht, etc.
Zei de 'bankier'.quote:
Er gaat niks meer bekend worden nu dan wat er nu al is. Als jij nu pint kunnen winkeleigenaren ook gewoon al zien welk tegenrekeningnr. en hoevaak dat voorkomt. In principe zouden ze met software dat ook per persoon gewoon kunnen uitlezen. Dat ING er gewoon een advertentiemogelijkheid aan koppelt voor de ondernemer is echt niet privacy-schendend.quote:
De ondernemer heeft dus je gegevens en ziet aan je kortingscode dat je in de groep "spendeert + ¤ 500" bij de concurrent valt....quote:Op maandag 10 maart 2014 15:10 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Er gaat niks meer bekend worden nu dan wat er nu al is. Als jij nu pint kunnen winkeleigenaren ook gewoon al zien welk tegenrekeningnr. en hoevaak dat voorkomt. In principe zouden ze met software dat ook per persoon gewoon kunnen uitlezen. Dat ING er gewoon een advertentiemogelijkheid aan koppelt voor de ondernemer is echt niet privacy-schendend.
Tenminste, de info die je wilt "beschermen" ligt al sinds de invoering van de betaalpas op straat, dus daar kom je lekker laat mee dan.
Nee, de ondernemer kan namelijk enkel zien wat jij uitgeeft bij hem natuurlijk.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:13 schreef Leandra het volgende:
[..]
De ondernemer heeft dus je gegevens en ziet aan je kortingscode dat je in de groep "spendeert + ¤ 500" bij de concurrent valt....
Das natuurlijk geen argument.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:12 schreef Voorschrift het volgende:
Sterker nog, alle ondernemers doen het al.
Dan kies ik daar zelf voor.quote:Als jij met je kokkert in een winkel loopt
Dan is dat heel wat anders dan een tuincentrum dat ongevraagd mij bestookt met allerlei kortingen en aanbiedingen waar ik niet op zit te wachten. Waar zit de nee/nee sticker hiervoor?quote:en ze herkennen je omdat je vaker komt dan bieden ze je ook kortingen aan, of een klantenkaart, of uitnodigingen voor speciale avonden en noem maar op.
Ja.quote:Maar nu het online ongevraagd is, is het ineens een ramp?
Nee. Ik heb een teringhekel aan spam.quote:Terwijl je normaliter denkt "goh wat een goede service".
Nou prima, dan ga je toch met een masker op winkelen, niemand die je meer vraagt of je een klantenkaart wilt omdat ze je herkennen.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:16 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Das natuurlijk geen argument.
[..]
Dan kies ik daar zelf voor.
[..]
Dan is dat heel wat anders dan een tuincentrum dat ongevraagd mij bestookt met allerlei kortingen en aanbiedingen waar ik niet op zit te wachten. Waar zit de nee/nee sticker hiervoor?
[..]
Ja.
[..]
Nee. Ik heb een teringhekel aan spam.
Maar met speciaal getructe aanbiedingen kan hij wel degelijk zien dat jij van de concurrent afkomt.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:14 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Nee, de ondernemer kan namelijk enkel zien wat jij uitgeeft bij hem natuurlijk.
Daar ga je dus al de mist in. Het enige goede antwoord dat ING dan dient te geven is iets als: "Dan moet u een reclameburo hebben. Wij zijn een bank."quote:Op maandag 10 maart 2014 15:17 schreef Voorschrift het volgende:
De ondernemer zegt gewoon "ik wil adverteren bij klanten die vaak bij me kopen", nou de ING linkt dan gewoon een advertentie op jouw internetbankieren namens de ondernemer. Hoeft an sich niet eens verkoop van data voor te zijn. ING kan gewoon analyseren wat de tegenrekeningen zijn van de ondernemer in kwestie, en hoevaak zo'n afschrijving voorkomt.
Van mij hoeft het ook niet per se, maar die wilde verhalen over het bankwezen die hier nu de rondte doen van mensen met alu-hoedjes in de kast beginnen ook wat ergerlijk te worden. Je hoeft echt geen meta-data te verkopen om koppelingen te kunnen maken tussen betalingsverkeer.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:17 schreef IntensiveGary het volgende:
Het is heel simpel: Dit is niet de taak van een bank. Ik verwacht van een bank dat ze secuur, discreet en betrouwbaar omgaan met mijn geld en gegevens. Dit soort verrassingen - en vooral de vanzelfsprekendheid waarmee ze voorkomen - horen daar mijns inziens niet bij.
Wij, het publiek, worden gemasseerd. Eerst het geintje met Equens, een tijde terug. Dat werd heel hard afgeschoten. Nu probeert ING het nogmaals. Komt ook even een shitstorm over. En op een gegeven moment zijn we aan het idee gewend en vinden we het wel best. Men is al aardig op weg.
Als jij altijd bij de concurrent winkelt krijg je natuurlijk geen reclame van iets anders.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:19 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Maar met speciaal getructe aanbiedingen kan hij wel degelijk zien dat jij van de concurrent afkomt.
Wat een gekke ondernemer, waarom zou je willen adverteren bij mensen die al lang bij je komen. Je wil juist adverteren bij de mensen die niet bij je komen, in de buurt van je tuincentrumpje wonen, per maand 500 euro uitgeven aan plantjes en die vaak bij de concurrent pinnen. En verrek! De ING maakt het nog mogelijk ookquote:Op maandag 10 maart 2014 15:17 schreef Voorschrift het volgende:
De ondernemer zegt gewoon "ik wil adverteren bij klanten die vaak bij me kopen", nou de ING linkt dan gewoon een advertentie op jouw internetbankieren namens de ondernemer. Hoeft an sich niet eens verkoop van data voor te zijn. ING kan gewoon analyseren wat de tegenrekeningen zijn van de ondernemer in kwestie, en hoevaak zo'n afschrijving voorkomt.
Waarom zou ik geen reclame van concurrenten kunnen krijgen? Wil je mij niet weglokken als goedbetalende klant bij je concurrent?quote:Op maandag 10 maart 2014 15:20 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Als jij altijd bij de concurrent winkelt krijg je natuurlijk geen reclame van iets anders.
En hij heeft geen flauw idee dat ik een kortingsbon bij hem inlever die ik gekregen heb op Mijn ING omdat ik in de categorie "+¤ 500 bij de concurrent" val?quote:Op maandag 10 maart 2014 15:14 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Nee, de ondernemer kan namelijk enkel zien wat jij uitgeeft bij hem natuurlijk.
Als jij 100 euro ontvangt van Dhr. Janssen dan zie je op internetbankieren dat toch ook? Zo zijn ook alle PIN-transacties voor ondernemers te zien als jij ergens pint. Maar dat wil nog niet zeggen dat jij ook kan zien wat Dhr. Janssen uitgeeft elders, je ziet enkel wat hij bij jou uitgeeft.
Hetgeen dat de ING nu wil doen is daar een advertentiemogelijkheid aan koppelen, want de ING kan gewoon je banner aanpassen als je inlogt. Naja, zo'n privacy-drama is dat niet hoor.
http://www.bnr.nl/nieuws/(...)s_cid=home:mediumhudquote:"Een simpel voorbeeld", zegt de directeur Particulieren. "Stel dat iemand jaarlijks een paar honderd euro uitgeeft bij tuincentrum A, dan kan het voor tuincentrum B heel interessant zijn om diegene een scherp aanbod te doen, zodat diegene volgende aankoop bij tuincentrum B komt doen."
Dezelfde reden dat ondernemers aan klantenbinding doen, of speciale acties bieden voor mensen die al een klantenkaart hebben.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:20 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Wat een gekke ondernemer, waarom zou je willen adverteren bij mensen die al lang bij je komen. Je wil juist adverteren bij de mensen die niet bij je komen, in de buurt van je tuincentrumpje wonen, per maand 500 euro uitgeven aan plantjes en die vaak bij de concurrent pinnen. En verrek! De ING maakt het nog mogelijk ook
Waarom een bank zich dan met zulke praktijken gaat bezig houden is mij een raadsel. Het lijkt sterk op het 'nee hoor, we tappen niemand zonder goede reden af' verhaal. Dat is ook aardig geëxplodeerd.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:19 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Van mij hoeft het ook niet per se, maar die wilde verhalen over het bankwezen die hier nu de rondte doen van mensen met alu-hoedjes in de kast beginnen ook wat ergerlijk te worden. Je hoeft echt geen meta-data te verkopen om koppelingen te kunnen maken tussen betalingsverkeer.
Natuurlijk, maar daar zijn andere kanalen voor me dunkt.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:21 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Waarom zou ik geen reclame van concurrenten kunnen krijgen? Wil je mij niet weglokken als goedbetalende klant bij je concurrent?
Weet ik veel, ze zullen het wel als service zien en het verdient natuurlijk een leuk zakcentje bij.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:22 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Waarom een bank zich dan met zulke praktijken gaat bezig houden is mij een raadsel. Het lijkt sterk op het 'nee hoor, we tappen niemand zonder goede reden af' verhaal. Dat is ook aardig geëxplodeerd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |