Daar ga je dus al de mist in. Het enige goede antwoord dat ING dan dient te geven is iets als: "Dan moet u een reclameburo hebben. Wij zijn een bank."quote:Op maandag 10 maart 2014 15:17 schreef Voorschrift het volgende:
De ondernemer zegt gewoon "ik wil adverteren bij klanten die vaak bij me kopen", nou de ING linkt dan gewoon een advertentie op jouw internetbankieren namens de ondernemer. Hoeft an sich niet eens verkoop van data voor te zijn. ING kan gewoon analyseren wat de tegenrekeningen zijn van de ondernemer in kwestie, en hoevaak zo'n afschrijving voorkomt.
Van mij hoeft het ook niet per se, maar die wilde verhalen over het bankwezen die hier nu de rondte doen van mensen met alu-hoedjes in de kast beginnen ook wat ergerlijk te worden. Je hoeft echt geen meta-data te verkopen om koppelingen te kunnen maken tussen betalingsverkeer.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:17 schreef IntensiveGary het volgende:
Het is heel simpel: Dit is niet de taak van een bank. Ik verwacht van een bank dat ze secuur, discreet en betrouwbaar omgaan met mijn geld en gegevens. Dit soort verrassingen - en vooral de vanzelfsprekendheid waarmee ze voorkomen - horen daar mijns inziens niet bij.
Wij, het publiek, worden gemasseerd. Eerst het geintje met Equens, een tijde terug. Dat werd heel hard afgeschoten. Nu probeert ING het nogmaals. Komt ook even een shitstorm over. En op een gegeven moment zijn we aan het idee gewend en vinden we het wel best. Men is al aardig op weg.
Als jij altijd bij de concurrent winkelt krijg je natuurlijk geen reclame van iets anders.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:19 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Maar met speciaal getructe aanbiedingen kan hij wel degelijk zien dat jij van de concurrent afkomt.
Wat een gekke ondernemer, waarom zou je willen adverteren bij mensen die al lang bij je komen. Je wil juist adverteren bij de mensen die niet bij je komen, in de buurt van je tuincentrumpje wonen, per maand 500 euro uitgeven aan plantjes en die vaak bij de concurrent pinnen. En verrek! De ING maakt het nog mogelijk ookquote:Op maandag 10 maart 2014 15:17 schreef Voorschrift het volgende:
De ondernemer zegt gewoon "ik wil adverteren bij klanten die vaak bij me kopen", nou de ING linkt dan gewoon een advertentie op jouw internetbankieren namens de ondernemer. Hoeft an sich niet eens verkoop van data voor te zijn. ING kan gewoon analyseren wat de tegenrekeningen zijn van de ondernemer in kwestie, en hoevaak zo'n afschrijving voorkomt.
Waarom zou ik geen reclame van concurrenten kunnen krijgen? Wil je mij niet weglokken als goedbetalende klant bij je concurrent?quote:Op maandag 10 maart 2014 15:20 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Als jij altijd bij de concurrent winkelt krijg je natuurlijk geen reclame van iets anders.
En hij heeft geen flauw idee dat ik een kortingsbon bij hem inlever die ik gekregen heb op Mijn ING omdat ik in de categorie "+¤ 500 bij de concurrent" val?quote:Op maandag 10 maart 2014 15:14 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Nee, de ondernemer kan namelijk enkel zien wat jij uitgeeft bij hem natuurlijk.
Als jij 100 euro ontvangt van Dhr. Janssen dan zie je op internetbankieren dat toch ook? Zo zijn ook alle PIN-transacties voor ondernemers te zien als jij ergens pint. Maar dat wil nog niet zeggen dat jij ook kan zien wat Dhr. Janssen uitgeeft elders, je ziet enkel wat hij bij jou uitgeeft.
Hetgeen dat de ING nu wil doen is daar een advertentiemogelijkheid aan koppelen, want de ING kan gewoon je banner aanpassen als je inlogt. Naja, zo'n privacy-drama is dat niet hoor.
http://www.bnr.nl/nieuws/(...)s_cid=home:mediumhudquote:"Een simpel voorbeeld", zegt de directeur Particulieren. "Stel dat iemand jaarlijks een paar honderd euro uitgeeft bij tuincentrum A, dan kan het voor tuincentrum B heel interessant zijn om diegene een scherp aanbod te doen, zodat diegene volgende aankoop bij tuincentrum B komt doen."
Dezelfde reden dat ondernemers aan klantenbinding doen, of speciale acties bieden voor mensen die al een klantenkaart hebben.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:20 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Wat een gekke ondernemer, waarom zou je willen adverteren bij mensen die al lang bij je komen. Je wil juist adverteren bij de mensen die niet bij je komen, in de buurt van je tuincentrumpje wonen, per maand 500 euro uitgeven aan plantjes en die vaak bij de concurrent pinnen. En verrek! De ING maakt het nog mogelijk ook
Waarom een bank zich dan met zulke praktijken gaat bezig houden is mij een raadsel. Het lijkt sterk op het 'nee hoor, we tappen niemand zonder goede reden af' verhaal. Dat is ook aardig geëxplodeerd.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:19 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Van mij hoeft het ook niet per se, maar die wilde verhalen over het bankwezen die hier nu de rondte doen van mensen met alu-hoedjes in de kast beginnen ook wat ergerlijk te worden. Je hoeft echt geen meta-data te verkopen om koppelingen te kunnen maken tussen betalingsverkeer.
Natuurlijk, maar daar zijn andere kanalen voor me dunkt.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:21 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Waarom zou ik geen reclame van concurrenten kunnen krijgen? Wil je mij niet weglokken als goedbetalende klant bij je concurrent?
Weet ik veel, ze zullen het wel als service zien en het verdient natuurlijk een leuk zakcentje bij.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:22 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Waarom een bank zich dan met zulke praktijken gaat bezig houden is mij een raadsel. Het lijkt sterk op het 'nee hoor, we tappen niemand zonder goede reden af' verhaal. Dat is ook aardig geëxplodeerd.
Natuurlijk kan hij dat wel zien, das juist het mooie van het systeem. Al je 'anonieme' gegevens worden gewoon doorgesluist. Het is dan ook verbazingwekkend om te zien dat niemand in de polonaise opgesteld staat om dit te vieren.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:21 schreef Leandra het volgende:
[..]
En hij heeft geen flauw idee dat ik een kortingsbon bij hem inlever die ik gekregen heb op Mijn ING omdat ik in de categorie "+¤ 500 bij de concurrent" val?
De wilde verhalen begrijp ik wel. Banken hebben al niet zo'n goede naam momenteel. Dit soort acties dragen dan niet bij aan eerherstel, zeg maar. Ik ben een ouwe zak aan het worden, geloof ik. Maar ik verwacht dat als ik een dienst afneem en daarvoor betaal, dat ik de klant ben, en niet het product. Zeker als de afgenomen dienst er één is, waar ik in de huidige maatschappij eigenlijk niet zonder kan. Dan is betrouwbaarheid één van de belangrijkste criteria.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:19 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Van mij hoeft het ook niet per se, maar die wilde verhalen over het bankwezen die hier nu de rondte doen van mensen met alu-hoedjes in de kast beginnen ook wat ergerlijk te worden. Je hoeft echt geen meta-data te verkopen om koppelingen te kunnen maken tussen betalingsverkeer.
Zeker, maar ik zie niet hoe het een het ander uitsluit in dit geval.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:24 schreef IntensiveGary het volgende:
[..]
De wilde verhalen begrijp ik wel. Banken hebben al niet zo'n goede naam momenteel. Dit soort acties dragen dan niet bij aan eerherstel, zeg maar. Ik ben een ouwe zak aan het worden, geloof ik. Maar ik verwacht dat als ik een dienst afneem en daarvoor betaal, dat ik de klant ben, en niet het product. Zeker als de afgenomen dienst er één is, waar ik in de huidige maatschappij eigenlijk niet zonder kan. Dan is betrouwbaarheid één van de belangrijkste criteria.
Dat is dus precies wat ING mogelijk wil maken.... koop jij je tuinmeuk bij tuincentrum AB dan kun je een aanbieding krijgen van tuincentrum XY, omdat tuincentrum XY dus kennelijk advertentieruimte bij ING koopt speciaal voor klanten van tuincentrum AB.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:22 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Natuurlijk, maar daar zijn andere kanalen voor me dunkt.
Achjoh, van je plaatselijke kruidenier tot aan headhunters, dat doen ze allemaal al. Of denk je werkelijk dat jouw gegevens allemaal ergens diep in een kluis zitten waar niemand inzicht in heeft?quote:Op maandag 10 maart 2014 15:23 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Natuurlijk kan hij dat wel zien, das juist het mooie van het systeem. Al je 'anonieme' gegevens worden gewoon doorgesluist. Het is dan ook verbazingwekkend om te zien dat niemand in de polonaise opgesteld staat om dit te vieren.
Nou ja, even kort door de bocht; een bedrijf dat zijn core business niet eens op orde heeft omdat er om de dag wel een enorme storing is zou vandaag de dag niet meer mogen bestaan, maar ja, de ING is too big to fail he, dus mogen ze vrolijk verder gaan met de klanten schofferen en onbedoelde bij-projectjes opzetten zonder dat ze eens aangepakt worden op hun gebrek aan kwaliteit.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:24 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Zeker, maar ik zie niet hoe het een het ander uitsluit in dit geval.
Dat zal dan wel ja.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:25 schreef Leandra het volgende:
[..]
Dat is dus precies wat ING mogelijk wil maken.... koop jij je tuinmeuk bij tuincentrum AB dan kun je een aanbieding krijgen van tuincentrum XY, omdat tuincentrum XY dus kennelijk advertentieruimte bij ING koopt speciaal voor klanten van tuincentrum AB.
En hoe gaat die klant van tuincentrum AB z'n beloofde korting bij tuincentrum XY krijgen? Met een kortingsbon of QR-code?
Dit is gewoon rancune, daar kan ik niks mee.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:26 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Nou ja, even kort door de bocht; een bedrijf dat zijn core business niet eens op orde heeft omdat er om de dag wel een enorme storing is zou vandaag de dag niet meer mogen bestaan, maar ja, de ING is too big to fail he, dus mogen ze vrolijk verder gaan met de klanten schofferen en onbedoelde bij-projectjes opzetten zonder dat ze eens aangepakt worden op hun gebrek aan kwaliteit.
De gegevens over wat je daar uitgeeft, niet wat je bij de concurrent uitgeeft.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:25 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Achjoh, van je plaatselijke kruidenier tot aan headhunters, dat doen ze allemaal al. Of denk je werkelijk dat jouw gegevens allemaal ergens diep in een kluis zitten waar niemand inzicht in heeft?
Ik heb er nog bar weinig last van dus het valt wel mee. Daarnaast heb ik het idee dat headhunters en de plaatselijke albert heijn niet op de hoogte zijn van AL mijn financiele transacties in de afgelopen 5 jaar, de hoogte van mijn spaargeld, de mate waarin ik rood kan staan, de pikante setjes die ik online bestel voor mijn drag queen fetish in de slaapkamer en mijn verslaving aan honingzoete dropjes die ik in bulkverpakking koop bij de Sligro.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:25 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Achjoh, van je plaatselijke kruidenier tot aan headhunters, dat doen ze allemaal al. Of denk je werkelijk dat jouw gegevens allemaal ergens diep in een kluis zitten waar niemand inzicht in heeft?
Ja, maar je ziet het de verkeerde kant op.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:27 schreef Leandra het volgende:
[..]
De gegevens over wat je daar uitgeeft, niet wat je bij de concurrent uitgeeft.
Maar dit maakt het dus mogelijk dat de Jumbo adverteert bij mensen die wekelijks hun boodschappen bij AH doen.
Mooi, en kan ik die code 6 keer hergebruiken, of doorverkopen of weggeven, of denk je dat Tuincentrum XY liever heeft dat het per klant maar 1 keer gebruikt wordt?quote:
Je denkt toch zeker niet dat mensen bij de bank jou 24/7 in de gaten houden? Het kan ze vrij weinig verrotten wat je met je geld doet. Sterker nog, het is verboden om als persoon zomaar in jouw betalingsverkeer te kijken, ook voor bankmedewerkers is dat niet anders.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:28 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ik heb er nog bar weinig last van dus het valt wel mee. Daarnaast heb ik het idee dat headhunters en de plaatselijke albert heijn niet op de hoogte zijn van AL mijn financiele transacties in de afgelopen 5 jaar, de hoogte van mijn spaargeld, de mate waarin ik rood kan staan, de pikante setjes die ik online bestel voor mijn drag queen fetish in de slaapkamer en mijn verslaving aan honingzoete dropjes die ik in bulkverpakking koop bij de Sligro.
Of denk jij van wel? Want dan spring ik van een flat af denk
Kort gezegd: ik wil dat mijn bank bankiert. Bij- en afschrijvingen, hypotheekje, kredietje, spaardingetje, misschien een beleggingkje. That's it.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:24 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Zeker, maar ik zie niet hoe het een het ander uitsluit in dit geval.
Hoezo is dit rancune? Als klant zijnde kan je toch helemaal niks met een bedrijf dat storing op storing stapelt waardoor je niet bij je geld kan (!) om vervolgens in de klant te lezen dat ze doodleuk je gegevens gaan (mis/ge)bruiken om nog meer keiharde knaken te verdienen aan je, terwijl je die lui al betaalt voor het stallen van je spaargeld(!) tegen een belachelijk lage rente?quote:Op maandag 10 maart 2014 15:27 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Dit is gewoon rancune, daar kan ik niks mee.
Als we het gaan hebben over irritante storingen dan kunnen we ook de NS wel opdoeken, of de belastingdienst, of ga zo maar door.
Als het ze zo weinig kan verrotten kunnen ze ook met hun poten van mijn betalingsgegevens afblijven, dat is dan ook niet interessant. Maar nee, dat is opeens wel ontzettend interessant. #metenmet2maten #hypocriet #durftevragen.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:30 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Je denkt toch zeker niet dat mensen bij de bank jou 24/7 in de gaten houden? Het kan ze vrij weinig verrotten wat je met je geld doet.
Ja, want als ik van de geboden korting bij de Jumbo gebruikmaak dan ziet Jumbo niet dat mevrouw Leandra P. een van de klanten is die haar boodschappen onder andere betaalt met de speciale Mijn ING actiebon die alleen voor trouwe Appieklanten was?quote:Op maandag 10 maart 2014 15:28 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Ja, maar je ziet het de verkeerde kant op.
Jumbo geeft aan dat ze willen adverteren bij mensen uit de buurt die bij de Appie winkelen, dan kan de ING daar gericht naar kijken. Dat heeft dan weinig te maken met jouw gegevens aan Jumbo doorspelen.
Dat zal ze denk ik weinig kunnen verrotten, de McDonalds kijkt ook niet naar hoevaak jij binnen komt met een kortingsbonnetje. Als je je geld er maar uitgeeft.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:29 schreef Leandra het volgende:
[..]
Mooi, en kan ik die code 6 keer hergebruiken, of doorverkopen of weggeven, of denk je dat Tuincentrum XY liever heeft dat het per klant maar 1 keer gebruikt wordt?
Misschien moet hij die code dan combineren met de klantgegevens.... die hij heeft door de pin-betaling met een ING pas.
Maar dan zijn het geen anonieme gegevens meer. Dat mag toch helemaal niet?quote:Op maandag 10 maart 2014 15:29 schreef Leandra het volgende:
[..]
Mooi, en kan ik die code 6 keer hergebruiken, of doorverkopen of weggeven, of denk je dat Tuincentrum XY liever heeft dat het per klant maar 1 keer gebruikt wordt?
Misschien moet hij die code dan combineren met de klantgegevens.... die hij heeft door de pin-betaling met een ING pas.
Nouja ik ben het niet helemaal met je eens, maar ik begrijp je standpunt, en je nuchtere kijk i.t.t. de rest hier.quote:Op maandag 10 maart 2014 15:30 schreef IntensiveGary het volgende:
[..]
Kort gezegd: ik wil dat mijn bank bankiert. Bij- en afschrijvingen, hypotheekje, kredietje, spaardingetje, misschien een beleggingkje. That's it.
In onze samenleving kun je simpleweg niet bestaan zonder bankrekening. Of je het daarmee eens bent of niet, het is een vaststaand feit. Dat betekent naar mijn mening dat een bank verstandig moet omgaan met het geld en - vooral - vertrouwen van haar klanten. Verkoop van betalingsgegevens, in wat voor vorm dan ook, past daar voor mij niet bij.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |