abonnement Unibet Coolblue
  zondag 2 maart 2014 @ 00:01:32 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137292112


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 2 maart 2014 @ 00:02:28 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137292145
Topic moet nog opgehoogd worden met de juiste Romeinse cijferreeks. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 2 maart 2014 @ 00:06:23 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137292246
La vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2 (2013) - IMDb

Terechte winnaar van de Gouden Palm van Cannes in 2013.
Prachtig gespeeld verhaal over meisje die er achter komt lesbische gevoelend te hebben.
Eerste ontdekkingstocht op dat gebied met een iets oudere studente Kunst.
Beetje 'coming of age'-film, maar wel herkenbaar qua emoties en teleurstellingen.
Soms, wat mij betreft, iets te lang durende bijna pornografische, seksscènes.
Wordt ruimschoots gecompenseerd door het naturel spelen van de hoofdpersonen.

IMDb:8,0
Ik: 8,0
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_137297119
The Lone Ranger.

Voorspelbaar verhaaltje. Acteerwerk was ok, evenals de beelden van de omgeving e.d. Verder allemaal net wat te gelikt voor een "western"-achtige film.

IMDB: 6,6
Ik: 5,0
  zondag 2 maart 2014 @ 11:34:59 #5
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_137300482
Pitch Perfect (2012)
Doh, had niet gedacht dat dit zo tenenkrommend irriterend zou zijn. Een gemiddelde aflevering van Spangas heeft meer diepgang en is gaver om te zien. De a capella-zang deed me niets, terwijl daar een film zoals deze nog enige pluspunten kan uithalen. De karakters over de gehele linie waren heel matig met als triest dieptepunt die walvis-uit-de-PLUS-look-a-like. Anna Kendrick kan volgens mij veel beter dan dit, maar ja ze moet dan wel betere filmkeuzes gaan maken. Cijfer: 4

Lo imposible (2012)
Dit mag dan gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal, maar wanneer het gewoonweg slecht en oversentimenteel geschreven is, dan blijft er toch een teleurstellende film over. Al gauw zijn de kaarten geschud en is het de vraag wanneer en hoe een door een tsunami verscheurd gezin elkaar weer terug vindt. Dit gaat gepaard met drakerige dialogen, waarbij vooral de rol van de oudste zoon slecht uitpakt. Wat was dat acteren matig van Tom Holland... Cijfer: 5

Moby Dick (1956)
In de jaren '50 was Moby Dick vast een heel spektakel, maar nu komt het nogal verouderd over. De hoogdravende dialogen inclusief de continu aanwezige christelijke ondertoon helpen nou ook niet bepaald mee. Alleen de walvis Moby Dick zelf is de moeite waard om te zien. Met Jaws en alle technische uitdagingen daarvan in het achterhoofd zag dit er ook nog relatief goed uit. De strijd tegen hem aan het einde van de film is dan ook het hoogtepunt. Cijfer: 6

Rush (2013/I)
Heej, wat een toffe film is dit! Rush toont de rivaliteit tussen de Formule 1-coureurs James Hunt, een Britse playboy die er op los leeft en Niki Lauda, een berekende Oostenrijker, die recht voor zijn raap is. Beide rollen worden erg overtuigend en knap ingevuld door Hemsworth en Brühl. Qua productie zag het er ook nog eens erg seventies en dus goed uit. En dat voor een film van Ron Howard, die ik toch niet een heel geweldig regisseur vind...

Anyway, ben niet zo thuis in de Formule 1 en wist ook niks van het seizoen dat gevolgd werd. Dus dat maakte de film nog eens extra boeiend en spannend om te volgen. Het viel me op dat het er toentertijd wel wat anders aan toegaat dan nu denk ik. Het waren toen toch meer een stel gemotoriseerde cowboys die met gevaar voor hun leven de racebaan opgingen. Het clubje rond de Formule 1 kwam ook wat minder professioneel maar wel hecht over. Misschien heeft dat geschetste beeld iets teveel last van de race-romantiek toentertijd, maar goed dat terzijde. Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_137304470
Oscar-weekend

12 Years a Slave (2013) - IMDb
Ja, het was allemaal ingrijpend wat er in deze film gebeurde en ook het acteerwerk was goed, dat zag ik wel. Maar toch was het geen film die me bijblijft, wat ik absoluut wel had verwacht door het thema. Ik zag 'm thuis, misschien is dit zo'n film die je in de bios moet zien. Er zaten ook veel onprettige scènes in, noem me een watje maar ik kan daar niet te lang naar kijken. Goede film, maar ik had er meer van verwacht. Lastig om uit te leggen waar het aan ligt...

American Hustle (2013) - IMDb
Zeer vermakelijke film met ook weer goed acteerwerk. Christian Bale ben ik nooit zo'n fan van, hij speelt ook een beetje een vlak karakter. Geen echte slechterik, maar sympathie wekte hij ook niet bij me op. Wel heb ik genoten van Bradley en Jennifer, die twee kunnen weinig verkeerd bij me doen. Maar ook deze film verdient wat mij betreft geen Oscar voor beste film. Die mag van mij toch naar The Wolf of Wall Street.
pi_137331763
Hasta la Vista (2011) - IMDb

3 jonge Belgische gasten houden van wijn en vrouwen. Er is alleen een dingetje ze zijn gehandicapt. Op zoek naar liefde en avontuur willen ze een reis maken. Het doel is een wijnreis, althans dat vertellen ze de familie, het eigenlijke doel een Spaans bordeel gericht op gehandicapten.
Bijzonder verhaal over een bijzonder en voor sommigen gevoelig onderwerp. Ze brengen het met humor en relativering. Hierdoor wordt het een prima roadmovie. Het voelt allemaal heel natuurlijk aan, inclusief het ongemakkelijke gevoel dat je krijgt als een van hen zich als een complete klootzak gedraagt ondanks of dankzij zijn handicap. Als kijker zit je dan wel even in dubio, mag ik me aan hem ergeren of is dat sociaal niet geaccepteerd... Moeilijke vragen in een redelijk makkelijk jasje is misschien wel een mooie conclusie.
IMDb: 7,4
Ik: 7,5

The World's End (2013) - IMDb

Deel 3 in de Pegg/Frost trilogie. Dit deel gaat over een stel 40-ers die een pubcrawl uit hun jonge jaren gaan overdoen omdat een van hen niet in staat is om op te groeien. De avond verloopt niet zoals ze dachten, terwijl de een bezig is om het verleden op te rakelen en de ander bezig is het te ontkennen lijkt er het een en ander niet in de haak in het dorp... Op zich is het best aardig als je van moderne Britse comedy houdt, een genre waar Pegg en Frost best een belangrijke rol spelen. Het grote probleem hier is eigenlijk dat het meer een Simon "kijk eens hoe leuk ik ben" Pegg vehicel is geworden. En dat werkt helaas niet zo best. Het is allemaal te makkelijk te onlogisch en te flauw. Voor een doordeweekse dag is het best nog wel een aardige 1 uur 45 vermaak maar zo goed als Shaun of the Dead wordt het nergens.
IMDb: 7,1
Ik: 5,5
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_137332320
Amelie

Al eens gezien, maar m'n vriendin had hem nog nooit gezien, dus vandaar. Blijft wel vermakelijk, ben geen fan van films in andere talen, maar dit is wel te doen.

8.
  maandag 3 maart 2014 @ 00:25:42 #9
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_137333601
12 Years a Slave (2013) - IMDb



In the antebellum United States, Solomon Northup, a free black man from upstate New York, is abducted and sold into slavery.


De groote naam bij de oscars, waarschijnlijk diegene die de oscar weer net voor Leonardo Dicaprio's neus weghaald.
Nou dat zou een beste film moeten zijn....niet echt.

Laat ik als eerste zeggen dat het geen slechte film is, zeker niet, het is een prima film.
Maar er zitten wel wat minpunten aan, met name de dode momenten...een minuut of 2 lang kijken naar een gezicht wat her en der wat beweegt is nou niet is leuk, er zitten zoveel dode momenten in wat waarschijnlijk dramatisch bedoeld is maar dat komt niet echt over, in het begin heb ik een paar keer gedacht om gewoon te kappen met de film en iets anders te kijken, het enige wat me deed blijven kijken was dat dit de grote oscar winnaar zou zijn.

Ik heb er geen spijt van, het is een goede film en zal vast historisch accuraat zijn.
Maar toch was het niet zo bijzonder als dat ik had gehoopt, flink aantal saaie momenten in.
En ben bang dat deze film veel oscars binnen gaat halen omdat het een serieuze film is over de slavernij.

Imdb: 8,3
Ikke: 7,0
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_137341066
Recep Ivedik 3



Nu was deel 1 leuk, was deel 2 redelijk, is deel 3 ZWAAR matig..

Het verhaal inde recep ivedik films was altijd al dun, maar door de leuke groffe humor was het prima..
Echter heeft deel 3 0,0 verhaal lijn, het kabbelt maar voort...
Ook de scenes met de lekkere groffe humor ontbreken, ipv grof had ik het gevoel naar een puur stomme man te kijken... Die de meest domme niet grappige dingen deed.
Jammer... ECHT een tegenvaller.....

4
pi_137342897
Oscardaggie gisteren dus wat films gekeken in deze volgorde:

The Wolf of Wall Street (2013) - IMDb

Jordan Belfort heeft de manier gevonden om gebakken lucht te verkopen en er royal geld voor te vangen op de beurs. Beetje de rise and fall van een iemand die teveel geld heeft dan goed is voor iemand, door Scorsese.

En het is precies wat je verwacht dat het is. Over de top, met een laagje cocaïne. Heerlijk om naar te kijken, af en toe een beetje absurd maar nergens belachelijk. Lekkere muziek, maar dan om een of andere reden klopte die niet met de scenes waarin ze voorkwamen. Leo doet wat ie meestal wel doet; goed, maar niet goed genoeg voor een Oscar. En Jonah Hill was de gangmaker wmb. Had misschien paar kwartier korter gekund, maar ach, Scorsese-dus dan weet je dat en neem je dat voor lief. :)

Ik : 8
Imdb: 8.5

Dallas Buyers Club (2013) - IMDb

Ron Woodroof neukt en zuipt veel en krijgt onverwachts HIV, terwijl hij te horen krijgt nog 30 dagen te leven wordt er een nieuw medicijn getest als antwoord op de hedendaagse HIV epidemie. Omdat de effecten van dit medicijn op zijn zachts gezegd ongunstig zijn voor de patienten, neemt Ron het heft zelf in handen en gaat zo zijn eigen cocktail aan 'illegale' drugs verkopen aan HIV patienten.

Ik ben zelf sowieso een beetje fan van McConaughey de laatste jaren, zeker met True Detective nu op HBO en dat hij dan een oscar voor deze film als beste acteur krijg snap ik wel . Net als Leto trouwens, die twee zagen er allebei fucked up ziek uit, plus ze brachten dat ook goed over, vooral de onmacht waar ze tegenaan lopen is frustrerend. Zo eentje waarvan je gaat juichen als het wel een keertje voor ze meezit. Netjes.

Ik: 8+
Imdb: 8

12 Years a Slave (2013) - IMDb

Vrije man Solomon wordt door een stelletje kidnappers verkocht als slaaf. Daarna, tja, slaven shit.

Ejiofor als Solomon, goed. Had verwacht dat die een Oscar zou winnen, maar niet teleurgesteld dat het niet zo was. De plaatjes waren mooi, het onderwerp niet zo. Prima van films dat er tegen dat zere punt aan wordt getrapt, zeker in Amerika, maar maak het niet meer dan het is. Het is een bijzonder verhaal, had sterk acteerwerk, maar zonder die bonuspunten voor white-guilt had ie imho niet de Oscar voor beste film mee naar huis moeten nemen.

Ik: 7+
Imdb: 8.3

American Hustle (2013) - IMDb

Irving Rosenfeld is een husselaar die samen met zijn maîtresse gepakt wordt door een sullige politieagent. Om onder een straf uit te komen moeten ze nog wat kopstukken erin luizen. Maar door de roekeloze ambitie van de agent en Irvings labiele vrouw wordt dat een gevaarlijk spelletje.

Degelijke film, voornamelijk omdat ik het zo te doen had met Irving. Prima werk van de hele cast trouwens want ik had aan het einde van de film een schijthekel aan Jennifer Lawrence en Bradley Cooper en ontzettend medelijden met Jeremy Renner. Lekker vlot script, maar niet veel meer dan dat. Gewoon degelijk, niets heel bijzonders maar wel met een heerlijke soundtrack.

Ik: 7.5
Imdb: 7.6

Her (2013) - IMDb

Ted is een schrijver die verliefd wordt op het AI van zijn operating system. Ted is ook een beetje een emo bitch. En de computerstem is van ScarJo. dus dat is dat.

Een hipsterfilm pur sang. Maar goed, Spike Jonze, dus tja. Joaquin Phoenix speelt Ted goed, als het dus een whiney emo bitch moest voorstellen. Maar het verhaal is daarentegen wel bijzonder en ontzettend verfrissend. Een beetje sci-fi, een beetje emotie en dat in een mooie wereld met bijzondere kleurmotiefjes en lekkere hipster muziek. Enige wat me niet aanstaat is dat een hoop whiny emo hipsters zich gaan identificeren met het gejank van Ted en het het daardoor als legitiem gedrag gaan zien.

Ik: 8+
Imdb: 8.3

Philomena (2013) - IMDb

Philomena heeft 50 jaar geleden gedwongen haar zoon afgestaan aan een stelletje nonnen en gaat samen met journalist Martin op zoek naar haar zoon.

Ontzettend aandoenlijke film. Ik wist niet dat Steve Coogan ook normaal kon acteren, maar dat dame Dench nog steeds een baas is, blijft mooi om te zien. En ze hebben goede chemie, dat is misschien nog wel belangrijker aangezien alle sterke dialogen tussen hun zijn. Misschien komt het gewoon omdat ik momenteel een zwak heb voor lieve oude vrouwtjes. In mijn ogen, zeker nu ik er weer over nadenk misschien wel mijn favoriet van deze dag.

Ik: 8.5
Imdb: 7.8

(Eerder al eens gezien, maar mijn medekijkers nog niet.)
Gravity (2013) - IMDb

Ryan Stone is een engineer ofzo, zit in de ruimte en shit gaat mis en moet dus weer zorgen veilig op aarde te landen.

Top prestatie van Sandra Bullock, was ook erg verbaasd dat Blue Jasmine, euhm, Blanchett ermee aan de haal ging, maar dat is een andere review. Tja, Alfonso Cuaron, lange shots, ruimte, beklemmend gevoel en natuurlijk geile plaatjes. Begrijpelijk dat deze zoveel prijzen (voornamelijk de ' technische') Oscars heeft gewonnen. De reden waarom ik erbij zet dat ik hem eerder als eens gezien had, heeft te maken met sfeer, als je niet meegezogen wordt kan ik me voorstellen dat het niet voor iedereen even boeiend is. Zo zie je ze niet vaak.

Ik: 8,5
Imdb: 8,2
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 3 maart 2014 @ 13:20:45 #12
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_137343616
Nachtrit (2006) - IMDb



Er zijn goede en slechte NL films en deze was nogal meh. Het verhaal gaat over de Amsterdamse taxiwereld. Amsterdamse taxichauffeurs zijn (vaak) vervelende mensen en de film erover is ook niet aan te raden.

4/10
reset
  maandag 3 maart 2014 @ 13:28:33 #13
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_137343839
Jagten (2012) - IMDb



quote:
A teacher lives a lonely life, all the while struggling over his son's custody. His life slowly gets better as he finds love and receives good news from his son, but his new luck is about to be brutally shattered by an innocent little lie.
Geweldige film. Script zit zo goed in elkaar om juist de andere kant van het mogelijke verhaal te laten zien. Dader is in dit geval slachtoffer, maar wordt niet zo behandeld. Geeft een heel naar gevoel om te zien dat iemand in zo'n benarde positie zit. Het einde is wat mij betreft het sterkste moment van de film.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
8,5.
IMDB: 8,3
Dit, dus.
pi_137344137
quote:
14s.gif Op maandag 3 maart 2014 13:28 schreef Buitendam het volgende:
Jagten (2012) - IMDb

[ afbeelding ]

[..]

Geweldige film. Script zit zo goed in elkaar om juist de andere kant van het mogelijke verhaal te laten zien. Dader is in dit geval slachtoffer, maar wordt niet zo behandeld. Geeft een heel naar gevoel om te zien dat iemand in zo'n benarde positie zit. Het einde is wat mij betreft het sterkste moment van de film.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
8,5.
IMDB: 8,3
Helemaal mee eens. Geweldige beklemmende film.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_137362069
quote:
14s.gif Op zondag 2 maart 2014 00:06 schreef golfer het volgende:
La vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2 (2013) - IMDb

Terechte winnaar van de Gouden Palm van Cannes in 2013.
Prachtig gespeeld verhaal over meisje die er achter komt lesbische gevoelend te hebben.
Eerste ontdekkingstocht op dat gebied met een iets oudere studente Kunst.
Beetje 'coming of age'-film, maar wel herkenbaar qua emoties en teleurstellingen.
Soms, wat mij betreft, iets te lang durende bijna pornografische, seksscènes.
Wordt ruimschoots gecompenseerd door het naturel spelen van de hoofdpersonen.

IMDb:8,0
Ik: 8,0
Wat een kutfilm
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_137362401
The Last Stand (2013) - IMDb

Bejaarde Arnie in de bocht. Soms kan volkomen pulp heerlijk zijn. Het verhaal (drugsbaas ontsnapt aan de FBI en moet langs Arnie cs om Mexico te bereiken) is ongeloofwaardig (beetje prijzige hobby dat ontsnappen op deze manier) maar wel lekker makkelijk en ik vind dat dat hoort in pulp als deze. Wel bijzonder om te zien dat Arnie nog steeds niets heeft geleerd sinds Commando in 1985 maar dat alles in de film nog steeds gewoon om hem draait.
IMDb: 6,4
Ik: 7

Invasion of the Saucer Men (1957) - IMDb

Ik denk dat ik sorry tegen mezelf moet zeggen dat ik deze gezien heb... Sommige films doorstaan de tand des tijds, sommige, deze dus, niet. Hij duurt 1 uur en 9 minuten en dat is het enige positieve aan de film. Daarnaast stelt het verhaal niks voor, is het acteerwerk nog bordkartonner dan de decors en de aliens...
IMDb: 5,4
Ik: 3
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_137363124
Her (2013) - IMDb

Ik kan me voorstellen dat mensen deze film saai vinden. Ik hou echt van films die me aan het denken zetten.

8.5/10
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 10:14:35 #18
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_137373309
quote:
2s.gif Op maandag 3 maart 2014 21:50 schreef Karstman het volgende:
The Last Stand (2013) - IMDb
[ afbeelding ]
Bejaarde Arnie in de bocht. Soms kan volkomen pulp heerlijk zijn. Het verhaal (drugsbaas ontsnapt aan de FBI en moet langs Arnie cs om Mexico te bereiken) is ongeloofwaardig (beetje prijzige hobby dat ontsnappen op deze manier) maar wel lekker makkelijk en ik vind dat dat hoort in pulp als deze. Wel bijzonder om te zien dat Arnie nog steeds niets heeft geleerd sinds Commando in 1985 maar dat alles in de film nog steeds gewoon om hem draait.
IMDb: 6,4
Ik: 7

Gisteravond gekeken en idd een Arnie film zoals ik ze ken uit de 90s. ^O^ Voor geloofwaardigheid moet je geen Arnie films kijken. :P

7/10 prima entertainment, maar niet echt kwaliteit
reset
pi_137373401
Blood in Blood Out / Bound by Honor

Jeugdsentiment van een paar vrienden die vonden dat ik dit echt eens moest gaan kijken. Nou dat heb ik geweten, de film duurt namelijk 3uur en een kwartier. En dat is natuurlijk veel te lang voor een b-film. Ondanks de bij vlagen matige acteerprestaties en alles dat over de top gebracht wordt is het wel een vermakelijke film over 3 vrienden die in een jeugdbende alles voor elkaar over hebben maar daarna uit elkaar groeien. Vermakelijke jaren 90 pulp die niet altijd even goed is maar ondanks de lange speelduur (ik heb hem in 2 etappes gekeken) niet verveelt.
Holmes :P

7.0

The Counselor

Super cast, goede regisseur en een misdaadverhaal dus dat zal wel een epische film worden. Helaas valt het allemaal nogal tegen, warrig verhaal waar cruciale stukken zich achter de schermen afspeelt en je maar moet raden waarom iets gebeurt, vreemde en te lange dialogen en een speelduur van 135 minuten waar minstens een half uur af had gemogen. Kortom, een tegenvaller van Ridley Scott. Toch is het ook weer geen baggerfilm want uiteindelijk zijn er toch genoeg geslaagde stukken maar wat achteraf toch blijft hangen is het gevoel dat er veel meer in gezeten had. Ohja en wat is die Cameron Diaz toch een lelijk gedrocht geworden met dat opgespoten gezicht, verschrikkelijk. In tegenstelling tot Cruz die er nog steeds naturel uitziet.

6.5
pi_137373654
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 10:19 schreef planethugo het volgende:
Blood in Blood Out / Bound by Honor
[ afbeelding ]
Jeugdsentiment van een paar vrienden die vonden dat ik dit echt eens moest gaan kijken. Nou dat heb ik geweten, de film duurt namelijk 3uur en een kwartier. En dat is natuurlijk veel te lang voor een b-film. Ondanks de bij vlagen matige acteerprestaties en alles dat over de top gebracht wordt is het wel een vermakelijke film over 3 vrienden die in een jeugdbende alles voor elkaar over hebben maar daarna uit elkaar groeien. Vermakelijke jaren 90 pulp die niet altijd even goed is maar ondanks de lange speelduur (ik heb hem in 2 etappes gekeken) niet verveelt.
Holmes :P
Als je m nog niet hebt gezien kijk dan ook naar American Me!
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_137373822
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 10:32 schreef PBateman1978 het volgende:

[..]

Als je m nog niet hebt gezien kijk dan ook naar American Me!
Die werd me ook aangeraden, ook binnenkort maar eens kijken
pi_137373875
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 10:38 schreef planethugo het volgende:

[..]

Die werd me ook aangeraden, ook binnenkort maar eens kijken
Zeker doen!
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 10:41:29 #23
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_137373884
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 10:19 schreef planethugo het volgende:
Blood in Blood Out / Bound by Honor

Ik heb hem ontmoet in LA. Topgozer! Topfilm ook. :)
reset
  dinsdag 4 maart 2014 @ 13:15:56 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137378179
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2014 21:43 schreef Soury het volgende:

Wat een kutfilm
Teveel, letterlijk?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_137383437
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2014 21:43 schreef Soury het volgende:

[..]

Wat een kutfilm
:')

En waarom is het dan een kutfilm in jouw ogen? Ik vond het een goede film. Ja er zit veel naakt en seks in, maar juist het feit dat de film niks aan de verbeelding over laat maakt het "realistischer" ofzo. Je hebt echt het idee dat je met het karakter mee leeft in plaats van dat je naar een Hollywood personage kijkt waar in preuts Amerika een tepel al voor ophef zorgt. Heb een aantal jaren terug ook Cachorro (Bear Cub) gezien waar je een aantal homo's seks ziet hebben. Prima film ook als je daar doorheen kunt kijken.

(no homo btw)
Land of the free. Home of the brave.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 16:11:30 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137383781
Als je nog meer homo-erotiek in een 'gewone' film wilt zien kan ik je nog L'inconnu du lac aanraden. *)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_137383963
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 16:11 schreef golfer het volgende:
Als je nog meer homo-erotiek in een 'gewone' film wilt zien kan ik je nog L'inconnu du lac aanraden. *)
Bedankt maar ik vind het wel prima zo :P
Land of the free. Home of the brave.
pi_137387626
De seks is in mijn ogen ook redelijk functioneel in dat het zeker in het begin de grootste reden van de aantrekkingskracht is. Het past bij Adele die zich overal obsessief op richt.

Ik vond het verder na alle ophef ook nog wel mee (tegen :P )vallen qua lengte enzo, de film werd afgeschilderd als een halve pornofilm en dat is het allesbehalve.
  dinsdag 4 maart 2014 @ 22:48:20 #29
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_137399628
Gisteren in de bioscoop gezien:

Halfweg
Een pas gescheiden man koopt een groot vrijstaand huis dat al lange tijd leeg staat. Hij hoopt er tot rust te komen maar dan verschijnt er opeens een wild vreemde man die zegt dat hij de rechtmatige eigenaar is van het huis. Enig probleem: hij is al twee jaar dood.
Leuke maar op sommige punten wat onevenwichtige Belgische horror comedy. Hij weet de hele tijd de aandacht vast te houden, wat vooral komt door het originele verhaal in combinatie met de chemie die tussen de zo verschillende hoofdrolspelers aanwezig is. Die is erg goed en zorgt voor de nodige lachwekkende momenten.
Wel vond ik het een beetje jammer dat het in het begin een echte horror film leek te worden maar daarna meer comedy werd. Op sommige momenten lijkt het alsof de makers niet weten welke kant ze op moeten gaan.
Buiten dat is dit wel een aanrader, een leuke avond gegarandeerd.

IMDB Cijfer: 6,9/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
  woensdag 5 maart 2014 @ 00:00:41 #30
8369 speknek
Another day another slay
pi_137402495
Captain Phillips (2013) - IMDb

Rauwe film over Tom Hanks als kapitein van een containerschip dat gekaapt wordt door Somalische piraten. Wat volgt is een zenuwslopende twee uur waar je rondgegooid wordt tussen hoop en vrees, met mooie reversals in macht en groot naar klein en klein naar groot (het is duidelijk als je het ziet hehe). Uitermate goede film zonder overtollig vet, die als thriller toch nog redelijke diepgang in de karakters krijgt, met een van Hanks beste rollen in een toch al niet onaardig oeuvre.

9.

[ Bericht 3% gewijzigd door speknek op 05-03-2014 12:39:42 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  roze woensdag 5 maart 2014 @ 12:36:13 #31
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_137410616

The Lone Ranger (2013) - IMDb

Toffe film, ik wist niet wat ik kon verwachtten want ik kende het verhaal niet. Mooie actie scenes, goed geacteerd weer door Johnny Depp en veel momenten die erg tof/leuk waren om te zien _O_

Cijfer: 8
Your beauty never ever scared me.
pi_137414454
Jij gaat ipv Oscar films nu maar wat Razzie films kijken? ;)
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_137414605
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 14:59 schreef ThePlaneteer het volgende:
Jij gaat ipv Oscar films nu maar wat Razzie films kijken? ;)
Als dat haar ding is, is het toch goed? Het gaat er om of je vermaakt wordt. Ik denk ook dat een 12 years a slave minder haar ding zal zijn. :P
pi_137414647
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 15:05 schreef portie het volgende:
Ik denk ook dat een 12 years a slave minder haar ding zal zijn.
Hoezo? Als je The Lone Ranger kijkt heb je toch ook het gevoel dat je 12 jaar lang dwangarbeid moet verrichten? :?
pi_137414672
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 15:05 schreef portie het volgende:

[..]

Als dat haar ding is, is het toch goed? Het gaat er om of je vermaakt wordt. Ik denk ook dat een 12 years a slave minder haar ding zal zijn. :P
Het was ook niet helemaal serieus bedoelt.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  woensdag 5 maart 2014 @ 15:11:02 #36
59896 Asskicker14
Suk a dog dik
pi_137414722
HER (Spike Jonze, 2013}



10/10

Theodore Twombly is een introverte, eenzame man die net is gescheiden en op zoek is naar liefde. Op een dag installeert hij zijn nieuwe Operating System; haar naam is Samantha en zij is een kunstmatig intelligente schepsel die in staat is om net als mensen emoties te voelen. Theodore en Samanta bouwen een relatie op en raken verliefd. Dit gaat niet geheel zonder problemen.

Spike Jonze weet onconventionele ideeen om te zetten in prachtige films, in Her zien wij wellicht de toekomst van liefdes-relatie in de nabije toekomst, in een samenleving waar heel veel mensen meer tijd doorbrengen achter computers/smartphones dan met mensen is zo'n scenario niet ondenkbaar. Ik was diep onder de indruk van deze film, Joaquin Phoenix weet angst en hopeloosheid zo goed te verbeelden in zijn karakter Theodore dat ik een intense verbondenheid voelde met hem. De eenzaamheid van Theodore, het verlangen naar een connectie met een ander maar niet weten hoe daar te geraken. Op een gegeven moment begint Amy Adams' karakter over het loslaten van angst. We zijn maar hier op aarde voor een korte periode. Zolang ik besta, wil ik mijzelf plezier permitteren. 'So fuck it'. Deze film is een paar dagen na het zien nog steeds vers in mijn geheugen en ik kan mij niet herinneren wanneer een film voor het laatst daar in geslaagd is. Spike Jonze heeft het weer voor elkaar gekregen. Dit is een meesterwerk.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
  woensdag 5 maart 2014 @ 15:14:33 #37
59896 Asskicker14
Suk a dog dik
pi_137414818
BTW; de orginele soundtrack score van Arcade Fire voor 'HER' is de beste soundtrack die ik gehoord heb sinds Clint Mansell's soundtrack voor Requiem For A Dream.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_137422278
quote:
2s.gif Op maandag 3 maart 2014 21:50 schreef Karstman het volgende:
Wel bijzonder om te zien dat Arnie nog steeds niets heeft geleerd sinds Commando in 1985
Dit is het leukste filmcommentaar dat ik in jaren heb gezien!

En nog waar ook.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_137425574
La vie d'Adèle



Sterkte film die ondanks zijn lengte niet gaat vervelen!

Film is een beetje een coming of age film, film gaat over een meisje die aan het afstuderen is/kijken wat ze in het leven wil die na een ontmoeting van een ''speciaal'' meisje helemaal overdetop verlieft word. En dan....

Er zitten inderdaad wat uitgebreide seks scenes in, maar die gaven de film juist extra kracht, het acteerwerk is werkelijk SUPER, de emoties, de blikken, het acteerwerk werkelijk helemaal top.
geweldige film 8
pi_137426198
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 14:59 schreef ThePlaneteer het volgende:
Jij gaat ipv Oscar films nu maar wat Razzie films kijken? ;)
niet om weer een hele discussie te beginnen, maar ik vond lone ranger ook best leuk.
pi_137440125
quote:
14s.gif Op woensdag 5 maart 2014 19:05 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]

Dit is het leukste filmcommentaar dat ik in jaren heb gezien!

En nog waar ook.
Dank u vriendelijk, mede namens Arnie :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_137440204
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 15:14 schreef Asskicker14 het volgende:
BTW; de orginele soundtrack score van Arcade Fire voor 'HER' is de beste soundtrack die ik gehoord heb sinds Clint Mansell's soundtrack voor Requiem For A Dream.
Kon jij je toevallig ook erg met de hoofdpersoon identificeren?
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_137440398
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 10:12 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Kon jij je toevallig ook erg met de hoofdpersoon identificeren?
Zowel bij Requim als bij Her ja _O-
pi_137440436
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 10:20 schreef planethugo het volgende:

[..]

Zowel bij Requim als bij Her ja _O-
Nou, ik had het eigenlijk over Ted in Her, maar ik zie dat ik zijn verkeerde post heb gequote. :@
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_137440706
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 10:22 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Nou, ik had het eigenlijk over Ted in Her, maar ik zie dat ik zijn verkeerde post heb gequote. :@
Ik had het wel een aparte combinatie gevonden als je je kan identificeren met een heroine junk die bevriend is met een computer :P
pi_137447142
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 10:22 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Nou, ik had het eigenlijk over Ted in Her, maar ik zie dat ik zijn verkeerde post heb gequote. :@
Wie is Ted in Her? Er is geen Ted in Her. :P
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_137448623
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 14:25 schreef Asskicker14 het volgende:

[..]

Wie is Ted in Her? Er is geen Ted in Her. :P
Theodore, dacht dat ze hem af en toe Ted noemde, kom op joh, wie anders? :{
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  vrijdag 7 maart 2014 @ 00:04:14 #48
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_137470691
About time



Van Richard Curtis (oa Four weddings and a funeral en Love Actually) dus bereid jezelf voor ;)
Ik vond de film verrassend leuk! Hij heeft het toch voor elkaar gekregen om een heel grappige en bij vlagen ontroerende film over tijdreizen te maken.
Je moet geen film zoals The Butterfly Effect verwachten het is allemaal heel degelijk Engels en ook veel minder zwaar op de hand. Maar in zijn genre best wel een goede film! Verhaal gaat over zoon Tim (Domhnall Gleeson, ook wel bekend van Harry Potter, goede acteur trouwens) die op zijn 21ste van zijn vader hoort dat hij door de tijd kan reizen. Hij gaat er enthousiast mee aan de slag want eigenlijk is zijn belangrijkste wens om een leuke vriendin te vinden.
Dat is Mary (Rachel McAdams in een rol die zij vaker heeft gespeeld maar ze doet het weer heel leuk). Zitten weer erg grappige bijrollen in. De situaties waarin het niet gaat om een fout te herstellen maar om iemand nog een keer te zien of andere heftige levens veranderende gebeurtenissen geven de film ook wat meer diepgang.

Imdb geeft een 7,8. Ik een 7.

Children of men



Ooit eens gedeeltelijk gekeken maar niet de rest kunnen zien. Zonde, het is echt een hele sterke apocalyptische film vond ik. Clive Owen (Theo) is de accidental hero in deze film. Als soort van overheidsmedewerker en ex-activist in een tijd waar de wereld zich vasthoudt aan de "jongste mens" op aarde omdat alle vrouwen onvruchtbaar zijn geworden door epidemiën (als ik het goed heb begrepen) die door zijn exvriendin (Julianne Moore) die nog steeds als activiste actief is wordt gevraagd een immigrante die zwanger blijkt naar een veilige plek te begeleiden om de toekomst van de mensheid veilig te stellen.

Nou is dit op zich een vaak gebruikt scenario, al dan niet met een andere epidemie of achtergrond. Maar in deze film is het gewoon ontzettend goed gefilmd, spannend en best realistisch. Daarnaast wordt (bijna) niemand gespaard en is het als kijker ontzettend moeilijk om überhaupt een kant te kiezen. Vind ik vaak een teken dat het een goede film is. Ondanks dat er zoiets nog niet kan gebeuren kun je je voorstellen dat de mens zichzelf dan alsnog om zeep helpt door de ontstane paniek. Vond het een heel boeiende film.

Imdb: 7,9 Ik: 8

[ Bericht 5% gewijzigd door eefje801 op 07-03-2014 02:40:06 ]
  vrijdag 7 maart 2014 @ 10:16:42 #49
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_137475869
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 18:17 schreef Panthera. het volgende:
De seks is in mijn ogen ook redelijk functioneel in dat het zeker in het begin de grootste reden van de aantrekkingskracht is. Het past bij Adele die zich overal obsessief op richt.

Ik vond het verder na alle ophef ook nog wel mee (tegen :P )vallen qua lengte enzo, de film werd afgeschilderd als een halve pornofilm en dat is het allesbehalve.
Precies, die seksscené's passen juist goed bij de ontzettende passie van de relatie tussen de twee.
pi_137478658
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 maart 2014 00:04 schreef eefje801 het volgende:
Children of men

[ afbeelding ]

Ooit eens gedeeltelijk gekeken maar niet de rest kunnen zien. Zonde, het is echt een hele sterke apocalyptische film vond ik. Clive Owen (Theo) is de accidental hero in deze film. Als soort van overheidsmedewerker en ex-activist in een tijd waar de wereld zich vasthoudt aan de "jongste mens" op aarde omdat alle vrouwen onvruchtbaar zijn geworden door epidemiën (als ik het goed heb begrepen) die door zijn exvriendin (Julianne Moore) die nog steeds als activiste actief is wordt gevraagd een immigrante die zwanger blijkt naar een veilige plek te begeleiden om de toekomst van de mensheid veilig te stellen.

Nou is dit op zich een vaak gebruikt scenario, al dan niet met een andere epidemie of achtergrond. Maar in deze film is het gewoon ontzettend goed gefilmd, spannend en best realistisch. Daarnaast wordt (bijna) niemand gespaard en is het als kijker ontzettend moeilijk om überhaupt een kant te kiezen. Vind ik vaak een teken dat het een goede film is. Ondanks dat er zoiets nog niet kan gebeuren kun je je voorstellen dat de mens zichzelf dan alsnog om zeep helpt door de ontstane paniek. Vond het een heel boeiende film.

Imdb: 7,9 Ik: 8
Je hebt het niet helemaal goed begrepen, want er waren geen epidemieën hoor. ;) Ze wisten niet waarom vrouwen plotseling onvruchtbaar waren. Maar heel sterke film, ja.
pi_137509969
Mystery Road


In de trailer lijkt het nog wel wat maar het is de film is langdradig :O en verder niks
nieuws onder de zon, drugs en moord :z

Geen zak aan deze film..

http://www.moviemeter.nl/film/94684
  zaterdag 8 maart 2014 @ 13:43:51 #52
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_137512016
12 Years a Slave (2013)
Geen instant-klassieker, maar een goede film is dit zeker. In het begin vond ik de muziek van Zimmer wel irriterend aanwezig, maar na een tijdje word je toch de film ingezogen. Het slavernijverleden wordt erg expliciet en overtuigend neergezet. Hoe het onderwerp aangepakt wordt in dit verhaal, blijft continu boeiend en het acteerwerk over de gehele linie is ook dik in orde.

Een absolute topper vond ik het alsnog weer net niet. Daarvoor zijn er toch teveel van dit soort aangrijpende films de laatste twee decennia gemaakt. Beetje matig excuus wellicht, maar een film met schokkende scenes is niet nieuw en heeft daardoor ook minder impact op mij dan in ieder geval... Cijfer: 8

Gangster Squad (2013)
Ziet er gelikt uit en het kijkt ook wel prettig weg, maar een hoogvlieger in het genre is Gangster Squad niet. Vooral Sean Penn vond ik treurig. Hij is geen mafia-baas, hij acteert het maar. En dan op zo'n dik aangezette manier, dat het totaal niet overtuigt. Verder heeft deze film de gebruikelijke verwikkelingen in een film zoals deze zonder dat iets je weet te verbazen. Cijfer: 6,5

Limelight (1952)
Limelight is één van Chaplins latere werken en heeft een en al melancholie en nostalgie. Het is een ontroerend gebeuren, omdat Chaplin een en al vergane glorie is als clown. En dan neemt ie ook nog eens de zorg op van een jonge balletdanseres die net komt kijken in de showwereld. Meestal trek ik dat sentimentele van hem niet, maar hier vond ik het zowaar redelijk oke. Tegen het eind is er nog een bijzondere act van Chaplin samen met... Buster Keaton. Hoe geniaal is dat! Cijfer: 6,5

Side Effects (2013/I)
Puike thriller van Soderbergh over een interessant thema uit de medische/psychische wereld. Ik kan wel een heel betoog hierover houden, maar ben bang dan dat ik teveel verklap en dat is zonde uiteraard! Even doorbijten in het begin, maar als het eenmaal loopt, is er een genietbare thriller over die je wel even doet denken over het een en ander. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zaterdag 8 maart 2014 @ 23:27:39 #53
8369 speknek
Another day another slay
pi_137531511
12 Years a slave

Steve McQueen is compromisloos in zijn aanklacht tegen de Amerikaanse slavernij. Dat werkt een beetje tegen de film. De plantagehouders waren ongetwijfeld het kwaad, en de film censureert zichzelf dan ook niet om dat duidelijk te maken, maar daardoor blijven de tegenstanders meer een soort karikaturen, en het lot van de hoofdrolspeler dat van iemand in een natuurramp. Dit is een film die waarschijnlijk beter werkt in de VS, waar de culturele geschiedenis de broodnodige uitleg van de andere kant overbodig maakt. De film op zichzelf beschouwd bevat goed acteerwerk (vooral van Fassbender, opvallend genoeg gezien zijn rol) maar niet heel veel meer wat er bovenuit steekt.

7.

[ Bericht 2% gewijzigd door speknek op 08-03-2014 23:36:26 ]
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_137532490
12 years a slave

Ik vond dat brad pitt zichzelf een verkeerd rol had toegekend, vond zijn personage niet overtuigend. Daarnaast had de film een aantal cliche puntjes. wel een goede film, dat zeker, maar op dit moment erg overrated.

ik: 7
<hr>
  zondag 9 maart 2014 @ 00:12:38 #55
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_137532963
Is 12 years a slave in de bios ofzo? :P
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
pi_137532995
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 00:12 schreef RubenSosa het volgende:
Is 12 years a slave in de bios ofzo? :P
Al een tijdje in prima kwaliteit te downloaden, maar na de Oscars nog wel wat populairder :P
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  zondag 9 maart 2014 @ 00:14:23 #57
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_137533031
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 00:13 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Al een tijdje in prima kwaliteit te downloaden, maar na de Oscars nog wel wat populairder :P
Ik heb hem al ruim een maand geleden gezien via die kanalen, maar ik zie nu ineens 3 recensies ,dus vandaar mijn vraag...
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
pi_137533172
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 00:14 schreef RubenSosa het volgende:

[..]

Ik heb hem al ruim een maand geleden gezien via die kanalen, maar ik zie nu ineens 3 recensies ,dus vandaar mijn vraag...
Oscars afgelopen week dan lijkt me dus :P
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_137537391
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 23:27 schreef speknek het volgende:
12 Years a slave

Steve McQueen is compromisloos in zijn aanklacht tegen de Amerikaanse slavernij. Dat werkt een beetje tegen de film. De plantagehouders waren ongetwijfeld het kwaad, en de film censureert zichzelf dan ook niet om dat duidelijk te maken, maar daardoor blijven de tegenstanders meer een soort karikaturen, en het lot van de hoofdrolspeler dat van iemand in een natuurramp. Dit is een film die waarschijnlijk beter werkt in de VS, waar de culturele geschiedenis de broodnodige uitleg van de andere kant overbodig maakt. De film op zichzelf beschouwd bevat goed acteerwerk (vooral van Fassbender, opvallend genoeg gezien zijn rol) maar niet heel veel meer wat er bovenuit steekt.

7.
Gister ook maar eens bekeken, eens met jou recensie, teveel karikaturen..
Even a broken clock is right twice a day.
pi_137540756
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 00:14 schreef RubenSosa het volgende:

[..]

Ik heb hem al ruim een maand geleden gezien via die kanalen, maar ik zie nu ineens 3 recensies ,dus vandaar mijn vraag...
Is nog maar een paar weken hier in de bios toch?
  zondag 9 maart 2014 @ 12:35:08 #61
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_137540805
quote:
1s.gif Op zondag 9 maart 2014 12:33 schreef Panthera. het volgende:

[..]

Is nog maar een paar weken hier in de bios toch?
Ja vandaar mijn vraag of hij net in de bios draait...
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
pi_137543858
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 12:35 schreef RubenSosa het volgende:

[..]

Ja vandaar mijn vraag of hij net in de bios draait...
Ja dus :P volgens mij sinds eind februari.
pi_137554978
HET DINER



Ik heb het boek gelezen en vond het een vrij sterk boek,

Nu keek ik uit naar de film, en heb die niet vergeleken met het boek (ondanks ik natuurlijk wel de oveneenkomsten zag)
Maar de film is erg matig, als film komt het verhaal toch minder spannend en minder lekker eruit.
Het is maar veel gepraat en oewehoer zonder dat je echt de drama voelt of dat het spannend word.. Ook de acteerprestaties waren zeer matig, en het einde tja... Troep.....
5je
pi_137555071
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 19:59 schreef casper019 het volgende:
HET DINER

[ afbeelding ]

Ik heb het boek gelezen en vond het een vrij sterk boek,

Nu keek ik uit naar de film, en heb die niet vergeleken met het boek (ondanks ik natuurlijk wel de oveneenkomsten zag)
Maar de film is erg matig, als film komt het verhaal toch minder spannend en minder lekker eruit.
Het is maar veel gepraat en oewehoer zonder dat je echt de drama voelt of dat het spannend word.. Ook de acteerprestaties waren zeer matig, en het einde tja... Troep.....
5je
Ook gezien, en boek gelezen. Het boek had meer impact. Dat is meestal zo, maar dit klopt niet helemaal. Eens met je cijfer. Jammer gemiste kans
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  maandag 10 maart 2014 @ 00:55:33 #65
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137570391
Over boek en film gesproken: het boek Kvinden i buret (de vrouw in de kooi) van Jussi Adler-Olsen is nu dus ook verfilmd en krijgt de rare naam 'The Keeper of Lost Causes' .
Binnenkort ook in Nerland te zien Kvinden i buret (2013) - IMDb

Verfilming geeft niks van de spanning van het boek weer. Jammer.

IMDb:7,1
Ik: 5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_137570519
quote:
2s.gif Op zondag 2 maart 2014 13:56 schreef shiNinG_staR het volgende:
Oscar-weekend



American Hustle (2013) - IMDb
Zeer vermakelijke film met ook weer goed acteerwerk. Christian Bale ben ik nooit zo'n fan van, hij speelt ook een beetje een vlak karakter. Geen echte slechterik, maar sympathie wekte hij ook niet bij me op. Wel heb ik genoten van Bradley en Jennifer, die twee kunnen weinig verkeerd bij me doen. Maar ook deze film verdient wat mij betreft geen Oscar voor beste film. Die mag van mij toch naar The Wolf of Wall Street.
Ik heb hem zojuist gezien, érg leuke film vond ik het toch wel :Y
pi_137577074
The Girl Next Door

Nee, niet 'the girl next door' maar een drame horror. Een vriendin vertelde mij dat ze deze film heel erg vond, zo erg dat ze er van moest gaan huilen. Dat verbaasde mij gezien zij ook veel films kijkt en ook wat gewend is. Dus toen ook maar deze film gaan kijken. Het is inderdaad een wrede film, het verhaal vind ik vrij dunnetjes. Ik vind dat de moeder haar rol goed vertolkt. Toch vraag je je af waar haar opvattingen, gedrag vandaan komen.

De film is gedeeltelijk gebasseerd op ware gebeurtenissen.
  maandag 10 maart 2014 @ 23:15:34 #68
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_137602973
True Detective - Season 1
Ook het nieuwste parade paard van HBO voldoet weer aan alle kenmerken die werk van de Amerikaanse betaalzender zo herkenbaar maakt. Het belangrijkste is natuurlijk het verhaal. In deze op dat gebied unieke serie (de hele reeks werd door slechts één schrijver geschreven en door één regisseur geregisseerd) is het verhaal erg spannend en goed opgebouwd. Het gebruik van flashbacks werkt verrassend goed.
Het tempo en de zuidelijke sfeer gaan goed samen. Het duurt dan wel even voordat je je echt "thuis voelt" in de serie maar door dat tempo en die sfeer wil je steeds weer terug gaan naar de wereld van Marty Hart en Rust Cohle.
Die rollen worden op onnavolgbare wijze vertolkt door Woody Harrelson en Matthew McConaughey (die de in Hollywood heersende trend voortzetten van film acteurs die in kwalitatief hoogstaande tv series spelen). Vooral laatstgenoemde is subliem, in iedere scene is het genieten van z`n ingetogen acteerwerk en het personage dat hij van Cohle maakt.
"Helaas" (want eigenlijk is het juist één de sterke punten) duurt de reeks maar acht afleveringen en ben je er doorheen voor je er erg in hebt.
HBO zet haar zegereeks van de afgelopen jaren voort met dit crime drama (dat trouwens één van de mooiste credit sequences ooit heeft!) waar de kwaliteit aan alle kanten van af druipt.

IMDB Cijfer: 9,5/10
Mijn Cijfer: 9,5/10
pi_137608915
quote:
0s.gif Op maandag 10 maart 2014 23:15 schreef Timo20 het volgende:
True Detective - Season 1
Ook het nieuwste parade paard van HBO voldoet weer aan alle kenmerken die werk van de Amerikaanse betaalzender zo herkenbaar maakt. Het belangrijkste is natuurlijk het verhaal. In deze op dat gebied unieke serie (de hele reeks werd door slechts één schrijver geschreven en door één regisseur geregisseerd) is het verhaal erg spannend en goed opgebouwd. Het gebruik van flashbacks werkt verrassend goed.
Het tempo en de zuidelijke sfeer gaan goed samen. Het duurt dan wel even voordat je je echt "thuis voelt" in de serie maar door dat tempo en die sfeer wil je steeds weer terug gaan naar de wereld van Marty Hart en Rust Cohle.
Die rollen worden op onnavolgbare wijze vertolkt door Woody Harrelson en Matthew McConaughey (die de in Hollywood heersende trend voortzetten van film acteurs die in kwalitatief hoogstaande tv series spelen). Vooral laatstgenoemde is subliem, in iedere scene is het genieten van z`n ingetogen acteerwerk en het personage dat hij van Cohle maakt.
"Helaas" (want eigenlijk is het juist één de sterke punten) duurt de reeks maar acht afleveringen en ben je er doorheen voor je er erg in hebt.
HBO zet haar zegereeks van de afgelopen jaren voort met dit crime drama (dat trouwens één van de mooiste credit sequences ooit heeft!) waar de kwaliteit aan alle kanten van af druipt.

IMDB Cijfer: 9,5/10
Mijn Cijfer: 9,5/10
Ook gezien, gisteravond afgerond.

Het begon voor mij als een 9, maar toch vond ik veel afleveringen wat warrig en niet alles werd even goed uitgelegd. Daarom zwakte het langzaam af tot een 8. Laatste aflevering was wel weer spannend.

8.
  dinsdag 11 maart 2014 @ 13:44:04 #70
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_137615453
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 15:14 schreef Asskicker14 het volgende:
BTW; de orginele soundtrack score van Arcade Fire voor 'HER' is de beste soundtrack die ik gehoord heb sinds Clint Mansell's soundtrack voor Requiem For A Dream.
Je vergeet Cliff Martinez zijn soundtrack voor Drive.
Of de soundtrack van Garden State en 500 days of Summer.
pi_137618278
300: Rise of an Empire (2014) - IMDb



Deze film speeld zich voor, tijdens en na de gebeurtenissen af van 300 uit 2006.

Als je je hebt vermaakt met de eerste film, en van series zoals Spartacus houdt, dan moet je deze film ook zien!

Net zoals de eerste film gaat het om geweld, slow motion en vette gevechtsscenes. 300 speelde zich af in Thermopylae, The Hot Gates en 300: Rise of an Empire gaat voornamelijk over de zeeslagen die tijdens en na de val van King Leonidas van Sparta zich afspelen. Het hoofdpersonage, Themistokles, leidt de Griekse vloot waar Sparta nog niet bij hoort. Hij probeert Sparta bij de Griekse vloot te verenigen, maar Queen Gorgo gaat hier niet mee akkoord. Themistokles gaat daardoor zonder de Spartaanse vloot het gevecht aan tegen het Perzische rijk.

Net zoals 300 heeft 300: Rise of an Empire hele mooie (slow motion) (CGI) beelden, met veel actie. Ik heb me de hele film vermaakt!

Natuurlijk is het allemaal wel heel erg over de top, maar goed, het is maar net met welke instelling en verwachting je een film gaat kijken.

Dikke 8 omdat het puur vermaak was!

IMDB cijfer: 7,2
Mijn cijfer: 8
pi_137618600
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 13:44 schreef SnuggLe het volgende:

[..]

Je vergeet Cliff Martinez zijn soundtrack voor Drive.
Of de soundtrack van Garden State en 500 days of Summer.
Mooie soundtracks zijn dat inderdaad. Die van Pulp Fiction blijft ook legendarisch en van de indiehoek staan mij ook Juno en 50/50 nog bij.
pi_137621511
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 23:27 schreef speknek het volgende:
12 Years a slave

Steve McQueen is compromisloos in zijn aanklacht tegen de Amerikaanse slavernij. Dat werkt een beetje tegen de film. De plantagehouders waren ongetwijfeld het kwaad, en de film censureert zichzelf dan ook niet om dat duidelijk te maken, maar daardoor blijven de tegenstanders meer een soort karikaturen, en het lot van de hoofdrolspeler dat van iemand in een natuurramp. Dit is een film die waarschijnlijk beter werkt in de VS, waar de culturele geschiedenis de broodnodige uitleg van de andere kant overbodig maakt. De film op zichzelf beschouwd bevat goed acteerwerk (vooral van Fassbender, opvallend genoeg gezien zijn rol) maar niet heel veel meer wat er bovenuit steekt.

7.
Geheel mee eens.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  dinsdag 11 maart 2014 @ 16:44:40 #74
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_137621645
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 13:44 schreef SnuggLe het volgende:

[..]

Je vergeet Cliff Martinez zijn soundtrack voor Drive.
Of de soundtrack van Garden State en 500 days of Summer.
Je vergeet de films van Wong Kar Wai.
  dinsdag 11 maart 2014 @ 16:46:46 #75
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_137621711
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 19:59 schreef casper019 het volgende:
HET DINER

[ afbeelding ]

Ik heb het boek gelezen en vond het een vrij sterk boek,

Nu keek ik uit naar de film, en heb die niet vergeleken met het boek (ondanks ik natuurlijk wel de oveneenkomsten zag)
Maar de film is erg matig, als film komt het verhaal toch minder spannend en minder lekker eruit.
Het is maar veel gepraat en oewehoer zonder dat je echt de drama voelt of dat het spannend word.. Ook de acteerprestaties waren zeer matig, en het einde tja... Troep.....
5je
Ik zie dat Daan Schuurbanaan erin zit, en dat vind ik sowieso eigenlijk altijd een waardeloze acteur, dus op basis daarvan zou ik die film al niet eens een kans geven. Zo oppervlakkig ben ik wel :P
  dinsdag 11 maart 2014 @ 16:52:33 #76
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_137621918
quote:
99s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 16:44 schreef Yi-Long het volgende:

[..]

Je vergeet de films van Wong Kar Wai.
Niet te verwarren met Wong Gam Ma
Dit, dus.
  dinsdag 11 maart 2014 @ 16:53:49 #77
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_137621959
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 16:52 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Niet te verwarren met Wong Gam Ma
:P
pi_137647694
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 15:10 schreef turance het volgende:
300: Rise of an Empire (2014) - IMDb

[ afbeelding ]

Deze film speeld zich voor, tijdens en na de gebeurtenissen af van 300 uit 2006.

Als je je hebt vermaakt met de eerste film, en van series zoals Spartacus houdt, dan moet je deze film ook zien!

Net zoals de eerste film gaat het om geweld, slow motion en vette gevechtsscenes. 300 speelde zich af in Thermopylae, The Hot Gates en 300: Rise of an Empire gaat voornamelijk over de zeeslagen die tijdens en na de val van King Leonidas van Sparta zich afspelen. Het hoofdpersonage, Themistokles, leidt de Griekse vloot waar Sparta nog niet bij hoort. Hij probeert Sparta bij de Griekse vloot te verenigen, maar Queen Gorgo gaat hier niet mee akkoord. Themistokles gaat daardoor zonder de Spartaanse vloot het gevecht aan tegen het Perzische rijk.

Net zoals 300 heeft 300: Rise of an Empire hele mooie (slow motion) (CGI) beelden, met veel actie. Ik heb me de hele film vermaakt!

Natuurlijk is het allemaal wel heel erg over de top, maar goed, het is maar net met welke instelling en verwachting je een film gaat kijken.

Dikke 8 omdat het puur vermaak was!

IMDB cijfer: 7,2
Mijn cijfer: 8
Veel, veel, veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel slooooooooooooooooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwww moooooooooooooooooooooooootiooooooooooooooooonnnnnnnn............. :O :z :Z

5; het verhaal is weinig interessant, de personages boeien niet en zijn nauwelijks ontroerd door bijvoorbeeld de dood van een familielid, iedereen schreeuwt "freedom!", de volgorde van de scenes voelt rommelig, en de meest interessante figuur uit deze film, Xerxes, krijgt te weinig screentime.

Oh, en de grootte van de vloten en de tactische inzet hiervan zijn onvoldoende duidelijk in beeld gebracht.

En blubberbloed.
  woensdag 12 maart 2014 @ 18:05:35 #79
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_137663290
Los Angeles Plays Itself (2003) - IMDb
Filmprofessor Thom Andersen geeft een bijna 3 uur durend college over hoe Los Angeles in films afgebeeld wordt. Ik vond het echt bere-interessant! Hij heeft niet de beste vertelstem, tikkeltje zeurderig, maar het past wel bij de sfeer van deze docu. Niet altijd komt Los Angeles namelijk goed naar voren in de Hollywood-films volgens hem. Andersen laat dat haarfijn en met wat cynisme zien in allerlei korte filmfragmenten die vervolgens gebundeld zijn in de onderwerpen, die hij behandelt. Zo worden de typische landmarks getoond en ook op welke manier ze gebruikt worden in de diverse films. Erg leuk om te herkennen of te zien, zeker als je zelf eens in deze stad bent geweest. Ook het buitenproportiele voorkomen van al dan niet corrupte L.A.-Cops (iets wat mij altijd opvalt) wordt ook behandeld. Cijfer: 7,5

I Confess (1953) - IMDb
Een ruime voldoende voor deze Hitchcock, waarin hij zijn typische stijlkenmerken loslaat op een aardige thriller. Een priester wordt ongemerkt verdacht van een moord, terwijl hij tijdens een biechtsessie al gehoord heeft wie de daadwerkelijke moordenaar is. Grote vraag is hoe dit allemaal tot een einde komt. Het loopt allemaal volgens de regeltjes en daardoor is het niet heel uitzonderlijk, maar prima vermaak blijft dit wel. Cijfer: 7

A Face in the Crowd (1957) - IMDb
Dit werk van Elia Kazan is niet heel bekend, maar het mag er zijn! A Face in the Crowd is een kruising tussen Network (wat betreft invloed van de media) en Being There (wat betreft omhoogvallende personages). Lonesome Rhodes is een klaploper die per toeval ontdekt wordt door een radiopresentatrice. Hij is een onbevangen kerel die recht voor zijn raap is en vol humor zit. Dit zorgt ervoor dat hij een geliefd bekend figuur wordt door heel Amerika.

Dit kan natuurlijk niet goed gaan en het tweede deel vond ik dan ook het beste deel van de film. Prachtig hoe maniakaal Andy Griffith zijn personage laat worden, echt een wereldrol. Qua pluspunten blijft het daar niet bij, want de dialogen zijn ook hip en vlot. Tot slot verrast Kazan de kijker met toffe scenes, waarbij een reclame waarin Rhodes een rol speelt van een of andere energiepil hilarisch gaaf is. Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_137696515
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 15:11 schreef Asskicker14 het volgende:
HER (Spike Jonze, 2013}

[ afbeelding ]

10/10

Theodore Twombly is een introverte, eenzame man die net is gescheiden en op zoek is naar liefde. Op een dag installeert hij zijn nieuwe Operating System; haar naam is Samantha en zij is een kunstmatig intelligente schepsel die in staat is om net als mensen emoties te voelen. Theodore en Samanta bouwen een relatie op en raken verliefd. Dit gaat niet geheel zonder problemen.

Spike Jonze weet onconventionele ideeen om te zetten in prachtige films, in Her zien wij wellicht de toekomst van liefdes-relatie in de nabije toekomst, in een samenleving waar heel veel mensen meer tijd doorbrengen achter computers/smartphones dan met mensen is zo'n scenario niet ondenkbaar. Ik was diep onder de indruk van deze film, Joaquin Phoenix weet angst en hopeloosheid zo goed te verbeelden in zijn karakter Theodore dat ik een intense verbondenheid voelde met hem. De eenzaamheid van Theodore, het verlangen naar een connectie met een ander maar niet weten hoe daar te geraken. Op een gegeven moment begint Amy Adams' karakter over het loslaten van angst. We zijn maar hier op aarde voor een korte periode. Zolang ik besta, wil ik mijzelf plezier permitteren. 'So fuck it'. Deze film is een paar dagen na het zien nog steeds vers in mijn geheugen en ik kan mij niet herinneren wanneer een film voor het laatst daar in geslaagd is. Spike Jonze heeft het weer voor elkaar gekregen. Dit is een meesterwerk.
Gisteren gezien en ja: dit is een prachtfilm.

Zeer origineel, geweldig plot en zet aan tot tot denken. Zeer actueel en relevant. Regelmatig is de film ook erg grappig.

Wel voelde ik niet erg mee met de personages, ik vond het voornamelijk interessant om de ontwikkelingen te volgen. Geen brok-in-keelmomenten, maar toch de beste film die ik tot dusver zag in 2014.

Qua thematiek, gevoel en personages deed Her mij trouwens erg denken aan Eternal Sunshine Of The Spotless Mind.
  donderdag 13 maart 2014 @ 18:08:59 #81
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_137700079
quote:
1s.gif Op donderdag 13 maart 2014 16:11 schreef ohnikua het volgende:

[..]

Gisteren gezien en ja: dit is een prachtfilm.

Zeer origineel, geweldig plot en zet aan tot tot denken. Zeer actueel en relevant. Regelmatig is de film ook erg grappig.

Wel voelde ik niet erg mee met de personages, ik vond het voornamelijk interessant om de ontwikkelingen te volgen. Geen brok-in-keelmomenten, maar toch de beste film die ik tot dusver zag in 2014.

Qua thematiek, gevoel en personages deed Her mij trouwens erg denken aan Eternal Sunshine Of The Spotless Mind.
Qua thematiek? Het zijn allebei fantastische films en persoonlijke favorieten van me en ja, ze hebben een hele belangrijke rol weggelegd voor liefde. Maar ESOTSM gaat over onuitwisbare liefde en Her veel meer over eenzaamheid in combinatie met liefde. Qua gevoel en thematiek zie ik veel meer verband met Lost in Translation, zie ook dit bijvoorbeeld.

Verder wel eens met je (ook geen brok in de keel, wel een constante glimlach), de review op frontpage is dan ook van mij afkomstig. :)
pi_137703763
Je hebt gelijk, bij thematiek bedoelde ik eigenlijk de combinatie liefde/science fiction.

Qua gevoel bedoel ik de kalmte met onderliggende spanning. De bijzondere wereld, de muziek etc. Lost in Translation heeft er ook wel wat van weg, ja.
pi_137709532
Short Term 12 (2013)


Indie filmpje. Best wel heavy, het geeft je een realistisch kijkje in het leven van probleem jongeren in een jeugdzorg tehuis. Een film die je maakt lachen en huilen. Must see. En hoewel de vele awards vind ik het vreemd dat er geen oscar nominatie is.

IMDB: 8.1
Ik: 9
Veni, vidi, vodka.
pi_137714119
The Day (2011) - IMDb


Omdat ik door The Road (2009) - IMDb de smaak aardig te pakken had nog maar eens een film in dit genre gekeken.

Misschien waren daardoor m'n verwachtingen te hoog gespannen. Op imdb wordt The Walk laag gewaardeerd en dat doe ik ook. Het verhaal is niet heel goed en bovendien slecht uitgewerkt. Het acteer werk is matig maar stoort niet op de vervulling van één rol na: de domme vrouw. Er zit één vrouw in de film die werkelijk alles wat ze doet fout doet en bovendien wordt deze rol slecht gespeeld.

In het eerste half uur zitten wel wat interessante beelden verwerkt en het filter dat gebruikt wordt maakt de film lekker rauw.

5.5/10 --> geen afrader

Reasonable Doubt (2014) - IMDb


Recht toe recht aan verhaal: jongeman met ambitie tot officier van justitie doet iets stoms en verpest hiermee mogelijk zijn carrière.
Hieruit voortkomend ontwikkeld zich een spel tussen hem en zijn tegenspeler (Samual L Jackson).
Alhoewel de rol die Jackson hierin speelt hem op het lijf geschreven staat vind ik dit niet zijn beste prestatie als acteur. Desondanks vind ik het wel een vermakelijke film.

6.5/10 --> aanrader als je een keer niks te doen hebt.

The Departed (2006) - IMDb


Fijne gangster film met als extra toevoeging een interessant uitgewerkt kat en muisspel tussen undercovers in zowel het gangsterkamp als in het politiekamp. Acteerwerk is goed, verhaal is goed uitwerkt, geen bijzonder camera werk. Film is spannend en ik heb met veel plezier gekeken.

8/10 --> aanrader

[ Bericht 8% gewijzigd door voederbietel op 13-03-2014 22:45:06 ]
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
pi_137715872
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 00:00 schreef speknek het volgende:
Rauwe film over Tom Hanks als kapitein van een containerschip dat gekaapt wordt door Somalische piraten. Wat volgt is een zenuwslopende twee uur waar je rondgegooid wordt tussen hoop en vrees, met mooie reversals in macht en groot naar klein en klein naar groot (het is duidelijk als je het ziet hehe). Uitermate goede film zonder overtollig vet, die als thriller toch nog redelijke diepgang in de karakters krijgt, met een van Hanks beste rollen in een toch al niet onaardig oeuvre.

Was idd een prima film, boeit van begin tot einde !
pi_137717920
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 23:00 schreef Alpha_X het volgende:

[..]

Was idd een prima film, boeit van begin tot einde !
Het einde was fenomenaal geacteerd door Tom Hanks _O_
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_137718079
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 23:43 schreef FireFox1 het volgende:
Het einde was fenomenaal geacteerd door Tom Hanks
absoluut! kwam zeer realistisch over
pi_137722774
The Grand Budapest Hotel (2014) - IMDb


Gustavo H is de conciërge van het Grand Budapest Hotel en de geheime liefde van Madame D. Als zij om het leven komt en hij genoemd wordt in het testament moet hij samen met zijn maatje Zero uitzoeken hoe ze om het leven is gekomen, en wie er achter haar fortuin aanzit.

Wes Anderson die na Moonrise Kingdom deze keer kiest voor een detective (achtige) film. En het is precies wat je er van verwacht, namelijk geweldige shots, mooi kleurgebruik, top muziek en humor. Lang geleden dat ik zo veel gelach heb gehoord in een bioscoopzaal. Ralph Fiennes is in topvorm voor deze film, maar dat kan eigenlijk voor iedereen in de film gezegd worden. De rol van Adrien Brody als 'slechterik' vond ik top, evenals Willem Dafoe die rücksichtslos katten uit ramen pleurt _O-

Ik: 8.5
Imdb: 8.4
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_137726474
The Counselor



Men neme top-regisseur Ridley Scott en een topcast met Michael Fassbender, Cameron Diaz, Penelope Cruz, Javier Bardem en Brad Pitt, en maakt er dan een enorme kutfilm van.

Onbegrijpelijk...

Fassbender speelt een advocaat die om onduidelijke redenen in geldproblemen zit en met zijn rug tegen de muur staat, hierdoor gaat ie via een kennis/vriend/oude cliënt/wat dan ook (ook onduidelijk) de drugshandel in. De deal gaat mis en het drugscartel gaat zich ermee bemoeien.

Vooraf leek me dit echt een topfilm, maar ik heb zelden zo'n matige film gezien, zeker als je de regisseur en cast meeneemt in de beoordeling.

2-3 aardige scenes, verder ruim 2 uur geen reet aan.

3/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_137726638
Het Diner

Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Irak, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen.




De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten. Tot dusver zijn alleen vage beelden van de twee in Opsporing verzocht vertoond en zit het onderzoek naar hun identiteit vast. Maar hoe lang nog? Twee mannen, twee vrouwen, twee zoons ­– wie durft een beslissing te nemen over de toekomst van zijn eigen kind? Wat het nog ingewikkelder maakt is dat de vader van een van de jongens de beoogde nieuwe minister-president van Nederland is.

Eh...... ja best wel een aardige film voor tussendoor...

http://www.moviemeter.nl/film/90394
pi_137770971
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 09:31 schreef HostiMeister het volgende:
The Grand Budapest Hotel (2014) - IMDb
[ afbeelding ]

Gustavo H is de conciërge van het Grand Budapest Hotel en de geheime liefde van Madame D. Als zij om het leven komt en hij genoemd wordt in het testament moet hij samen met zijn maatje Zero uitzoeken hoe ze om het leven is gekomen, en wie er achter haar fortuin aanzit.

Wes Anderson die na Moonrise Kingdom deze keer kiest voor een detective (achtige) film. En het is precies wat je er van verwacht, namelijk geweldige shots, mooi kleurgebruik, top muziek en humor. Lang geleden dat ik zo veel gelach heb gehoord in een bioscoopzaal. Ralph Fiennes is in topvorm voor deze film, maar dat kan eigenlijk voor iedereen in de film gezegd worden. De rol van Adrien Brody als 'slechterik' vond ik top, evenals Willem Dafoe die rücksichtslos katten uit ramen pleurt _O-

Ik: 8.5
Imdb: 8.4
Een heerlijke Wes Anderson weer ja. Ook ik moest het hardst lachen bij de kat uit het raam :)
Topfilm om alle redenen die jij noemt, helemaal mee eens, al zou ik de film zelfs wel een 9 willen geven.
pi_137771244
Tegen beter weten in Grown Ups 2 gekeken. Deel 1 was al niks (zoals elke film met Adam Sandler), maar ook nu is het hem weer gelukt om een schijtfilm te produceren.

2 / 10.

The Social Network ook maar eens gekeken. Acteerwerk redelijk, verhaallijn was al bekend... Verder niet heel erg boeiend allemaal.

5/10
pi_137776138
MANNENHARTEN



Redelijk vermakelijke feel good film,

Verhaal is simpel, het gaat over een aantal mannen die hun liefdesleven nou niet helemaal 'perfect'' hebben.. De acteerprestaties zijn redelijk (wel een paar zeer irritante, zoals Georgina die kan dus ECHT niet acteren!).
De humor is redelijk, komt en gaat...

Vermakelijk om een keer te zien, meer niet
6-
  zaterdag 15 maart 2014 @ 20:40:48 #94
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_137778328
The Vikings (1958)
The Vikings is een amusante en ouderwetse avonturenfilm over een strijd tussen Vikingen en Engelsen. De Vikingen worden als een stel lompe horken afgeschilderd, de Engelsen als wat slimmer en meer ontwikkeld. Baas van het stuk is de eenogige (knappe make-up!) Kirk Douglas met een heldhaftige en rol. Voor de rest is het ietwat soaperige ontwikkelingen en heeft het wat gevechten her en der. Die komen knullig, maar desalniettemin charmant over. Cijfer: 7

Don Jon (2013)
Hmm, had van Joseph Gordon-Levitt als regisseur een veel intellectueler debuut verwacht
:P. Vond het in het begin erg puberaal en quasi-hip, maar gelukkig verbetert dat wel gedurende de film. Echt gewaagd is het qua onderwerpkeuze (vanwege Shame) echter ook niet, dus er blijft eigenlijk een net-niet film over. Anyway, het was okee in elkaar gezet met toffe montage. Schamele voldoende dan maar :s)! Cijfer: 6

The Ugly Truth (2009) - IMDb
Aan dit soort voorspelbaar formulewerk ga ik niet teveel woorden aan vuil maken :'). Dit was in alle opzichten een bijzonder matige film. Cijfer: 4,5

Inside Llewyn Davis (2013) - IMDb
Hmm, ik weet het nooit zo goed met folkmuziek. Ik vind het wel lekker wegluisteren, maar tegelijkertijd is het vaak ook niets meer dan voortkabbelend gezemel over simpele akkoordenschema's, zoals John Goodman uitlegde. Van de liedjes moet deze film over een aan lager wal geraakte singer-songwriter het dan ook niet hebben. Waar dan van wel? Van de situaties die Llewyn Davis min of meer over zichzelf roept. Het is tragisch en tegelijkertijd ook komisch. Sommige dialogen/discussies werden erg tof afgekapt door gortdroge antwoorden, maar echt heel briljant hilarisch werd het nooit. Anyway net als bij folkmuziek, kijkt deze film wel lekker weg. Ruime voldoende voor Llewyn Davis! Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zaterdag 15 maart 2014 @ 21:27:52 #95
356891 Abed
hooggeleid
pi_137780375
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 00:00 schreef speknek het volgende:
Captain Phillips (2013) - IMDb

Rauwe film over Tom Hanks als kapitein van een containerschip dat gekaapt wordt door Somalische piraten. Wat volgt is een zenuwslopende twee uur waar je rondgegooid wordt tussen hoop en vrees, met mooie reversals in macht en groot naar klein en klein naar groot (het is duidelijk als je het ziet hehe). Uitermate goede film zonder overtollig vet, die als thriller toch nog redelijke diepgang in de karakters krijgt, met een van Hanks beste rollen in een toch al niet onaardig oeuvre.

9.
_O-
'Als de vis gaat stinken moet je bij de kop beginnen' - Aad300
  zaterdag 15 maart 2014 @ 21:44:25 #96
8369 speknek
Another day another slay
pi_137781023
La vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2 (2013) - IMDb



Film over jonge middelbare scholiere Adele (Exarchopoulos) die opslag verliefd wordt op de oudere Emma (Seydoux). Schuchter meisje uit arbeidersgezin dat wat wil met een out-and-proud grrl van zeer goede komaf. Een tijdlang lijkt het goed te gaan.
Vooral berucht om de expliciete seksscenes, en die zijn ook zeker... prettig (voor mannen dan tenminste), maar wat vooral opvalt is het uitstekende acteerwerk van Adele Exarchopoulos, die van mij zo de oscar mag krijgen en als ze de overstap weet te maken naar Hollywood zullen we hopelijk nog veel van d'r zien. De film zelf heeft mooie beelden en veel thematiek, zowel in tekst (thema's genoemd in de schoolklas komen later terug in de gebeurtenissen) als in beeldtaal. Ook het thema van de film zelf, de eerste liefde die enorm heftig is maar uiteindelijk meer op hormonen is gestoeld dan overeenkomsten in interesses, zal voor veel mensen een gevoelige snaar raken.
Toch wordt de film nooit echt meer dan de losse delen. De gebeurtenissen blijven te alledaags, een aantal van de tijdssprongen waren niet zo goed weergegeven, en ik miste denk ik muzikale begeleiding. Hierdoor blijft alles vrij mechanisch, en alleen het imposante blubberwerk van Adele genoeg om echte empathie op te brengen.

7.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_137794659
uiteraard kan ik niet achterblijven:

12 Years a Slave (2013) - IMDb

Ik heb ademloos zitten kijken. Heftige, sterke film! Ik geef een 9 :o
just give a second thought
what if we don't get caught...
  zondag 16 maart 2014 @ 17:01:22 #98
8369 speknek
Another day another slay
pi_137804626
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 21:27 schreef Abed het volgende:

[..]

_O-
Hmkay.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zondag 16 maart 2014 @ 23:02:23 #99
359067 Leafeon672
Verzuurde twintiger
pi_137825449
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 00:00 schreef speknek het volgende:
Captain Phillips (2013) - IMDb

Rauwe film over Tom Hanks als kapitein van een containerschip dat gekaapt wordt door Somalische piraten. Wat volgt is een zenuwslopende twee uur waar je rondgegooid wordt tussen hoop en vrees, met mooie reversals in macht en groot naar klein en klein naar groot (het is duidelijk als je het ziet hehe). Uitermate goede film zonder overtollig vet, die als thriller toch nog redelijke diepgang in de karakters krijgt, met een van Hanks beste rollen in een toch al niet onaardig oeuvre.

9.
Ook gezien onlangs, maar toch
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op dinsdag 26 augustus 2014 00:04 schreef spijkerbroek het volgende:
Taalverkrachting is een misdrijf.
Op maandag 21 september 2020 18:37 zal yvonne het volgende schrijven:
Ik neuk jullie allemaal de moeder.
  zondag 16 maart 2014 @ 23:16:43 #100
8369 speknek
Another day another slay
pi_137826091
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 23:02 schreef Leafeon672 het volgende:

[..]

Ook gezien onlangs, maar toch
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja okay, ik wist al dat het
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
dus heel spannend was dat niet voor mij.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_137831608
i Wish

quote:
12-year-old Koichi, who has been separated from his brother Ryunosuke due to his parents' divorce, begins to believe that the new bullet train service will create a miracle when the first trains pass each other at top speed.


Wat een heerlijke Japanse film. Zo vrolijk kon ik worden van de twee mannetjes die een mooi verhaal neerzetten. Een verhaal van een uit elkaar gerukte familie en de keuzes die ze hebben. Luchtig met humor en diepgang. Een combinatie die je niet al te vaak ziet.

ik: 7,5
pi_137831657
Nieuwe film met ben stiller. Iets met mitty in de titel. Ik viel na een half uur in slaap. Niet mijn ding.

4/10
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_137831779
Need for Speed



Tobey Marshall (Aaron Paul) heeft samen met wat vrienden een eigen customs garage waar ie aan auto's sleutelt en daarbij racet ie in zijn vrije tijd op straat voor wat extra poen. Een oude rivaal komt terug naar het stadje waar Paul zijn garage heeft en die heeft een klusje voor m, het afmaken van de Shelby versie van een Ford Mustang. Als er daarna iets goed mis gaat tijdens een race met die rivaal moet Tobey de gevangenis in en als ie daar een paar jaar later uitkomt zint ie op wraak.

Het verhaal is zoals je waarschijnlijk al had verwacht bij een NFS film niet al te ingewikkeld en de dialogen zijn dat ook niet. Wat je wel kunt verwachten zijn ontzettend vette race-scenes waarbij alleen CGI is gebruikt om de op de auto's gemonteerde camera's te verbergen. Ik ben geen echte auto-fanaat maar kon wel genieten van al het race-geweld in deze film, sterker nog, ik heb zelden tot nooit zulke vette race-scenes in films gezien! Verder vond ik zowaar veel corny grappen stiekem best leuk en mag actrice Imogen Poots wat mij betreft vaker in films spelen, hele mooie vrouw.

Al met al heb ik mij dus ruim 2 uur uitstekend vermaakt.

8/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  maandag 17 maart 2014 @ 22:33:12 #104
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_137865999
De afgelopen dagen gezien:

Gambit
Redelijke heist film met Colin Firth en Cameron Diaz die twee zeldzame, dure schilderijen willen ontfrutselen van een stinkend rijke kunstverzamelaar (Alan Rickman).
Een typisch middle of the road sterren vehicle dat af en toe best vermakelijk is en leuke stukken bevat maar overall toch te weinig haalt uit het verhaal.

IMDB Cijfer: 5,7/10
Mijn Cijfer: 6,0/10

Veronica Mars
De lang verwachte, via crowdfunding mogelijk gemaakte vervolg film op de serie. Eindelijk krijgen we te zien hoe het Veronica vergaat nadat ze Neptune heeft verlaten: ze is druk opzoek naar een baan als advocaat bij grote advocaten kantoren in New York, maar dan ziet ze op tv dat een oude bekende van haar in de problemen zit. Ze kan het niet weerstaan om te helpen en keert terug naar Neptune om te helpen, waarbij ze alle oude bekenden weer tegen komt.
De serie, vooral de eerste twee, vond ik erg leuk. Vind het dan ook erg leuk dat de film er nu is en de rare nasmaak van het derde seizoen kan worden weg gespoeld. Dat lukt boven verwachting goed. De sfeer is weer als vanouds, alle bekende karakters komen voorbij en het verhaal is opnieuw lekker luchtig maar wel interessant genoeg om de aandacht vast te houden.
Kortom: een goede comeback van onze favoriete P.I., met nu wel een bevredigend einde dat zelfs ruimte laat voor een vervolg.
Het is alsof Veronica Mars is terug van eigenlijk nooit weg geweest.

IMDB Cijfer: 7,9/10
Mijn Cijfer: 7,8/10

To Be Or Not To Be
Eén van de beste films van Lubitsch die ik tot nu toe gezien heb. In productie gegaan net voordat Amerika ging deelnemen aan WOII, is dit een briljante satire op die oorlog. Een perfecte mix tussen (zwarte) comedy, humor en prachtig drama met sterk acteerwerk over de hele linie. Maar in de redelijk kleine rol die hij heeft is het Felix Bressart als Greenberg die met de show gaat lopen. Een ontroerende rol.
Genieten van de eerste tot en met de laatste seconde, dit is een zo goed als perfecte film die je helaas nog maar veel te weinig tegen komt.

IMDB Cijfer: 8,3/10
Mijn Cijfer: 9,0/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Timo20 op 17-03-2014 22:41:05 ]
  dinsdag 18 maart 2014 @ 13:49:37 #105
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_137882378
Traffic (2000) - IMDb



quote:
Traffic is een Amerikaanse dramafilm uit 2000 onder regie van Steven Soderbergh. De film is opgebouwd uit verschillende verhaallijnen die te maken hebben met de drugsoorlog die gaande is in de Verenigde Staten. Vanuit verschillende levensklassen worden de problemen in verband met drugs, de gevaren die op de loer liggen en de onbetrouwbaarheid van mensen in die donkere wereld, naar voren gehaald. Elke verhaallijn heeft een eigen kleur zodat het verschil duidelijk is. Traffic werd in 2001 beloond met verschillende prijzen, waaronder vier Oscars
IMDB: 7,7/10
Ik: 5,5/10

Beetje meh, maar heb hem wel afgekeken..
reset
pi_137890711
Nymphomaniac Vol I. & II.


Ken niet veel van Von Trier buiten z'n Dogme-films, ik heb Antichrist en Melancholia (samen met deze film vormen zij blijkbaar zijn "Depression Trilogy") dan ook niet gezien. Ik vond deze film(s) echter verrassend fris. Joe (Gainsbourg/Martin) is een nymfomane die haar levensverhaal deelt met de vrijgezelle Seligman (Skarsgård). Alles wat zij op seksueel gebied beleeft koppelt hij aan de algemene kennis die hij kent uit de vele boeken die hij leest.

Ik vond 't een vrij misogyne film aanvankelijk, maar dat draait uiteindelijk bij en er zit zowaar een boodschap(je) in. Prima acteerwerk van vrijwel iedereen, met uitzondering van Gainsbourg die in de raamvertelling haar best lijkt te doen om lachwekkend te spelen (misschien wel expres gedaan door Von Trier?). Jamie Bell en vooral Uma Thurman hebben puike bijrollen. Het verhaal is verder erg interessant, helaas zit er veel te veel expliciete en onsmakelijke seks in. Maar wat wil je met zo'n titel.

IMDb: 7,5/7,2
Ik: 8,5

[ Bericht 0% gewijzigd door Rosario op 18-03-2014 17:29:43 ]
  dinsdag 18 maart 2014 @ 19:03:59 #107
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_137894236
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 13:49 schreef Individual het volgende:
Traffic (2000) - IMDb

[ afbeelding ]

[..]

IMDB: 7,7/10
Ik: 5,5/10

Beetje meh, maar heb hem wel afgekeken..
Waarom vond je hem meh?
Ik heb hem destijds in de bios gezien en vond hem geweldig, 9/10
Misschien nu nog eens,kijken, kan het tijdsbeeld geweest zijn.
  dinsdag 18 maart 2014 @ 19:34:16 #108
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_137895579
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 19:03 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Waarom vond je hem meh?
Ik heb hem destijds in de bios gezien en vond hem geweldig, 9/10
Misschien nu nog eens,kijken, kan het tijdsbeeld geweest zijn.
Het was niet mijn film. Na de Escobar novela ben ik veel kritischer geworden voor dat soort film. Gaat misschien wel weer over..

-edit: geen tips-topic ;) -

[ Bericht 11% gewijzigd door Mike op 18-03-2014 19:55:04 ]
reset
pi_137904000
Ik doe er ook nog eens een paar:

12 Years a Slave (2013) - IMDb

Het verhaal is genoegzaam bekend. Een hartverscheurend verhaal. Bij vlagen meeslepen, nooit saai maar om eerlijk te zijn raakte het me nooit echt diep. Waarschijnlijk moet je of Amerikaans zijn of niet veel van onze eigen slavernij geschiedenis weten om je echt te laten raken hierdoor. Daarmee wil ik niet zeggen dat het een slechte film is, in tegendeel. De beelden prachtig met af en toe hele mooie stille (bijna verstikkende) shots. Het acteerwerk is af en toe verontrustend goed. Vooral van de bijrollen zoals Fassbender en Lupita Nyong'o, het optreden van Pitt vond ik daarentegen eerder plichtmatig en Cumberbatch ronduit vlak. Er had wat mij betreft ook wel iets meer van de zwarte muziek in gemogen die er nu echt te weinig in zit. Een goeie film? Dat zeker. Het meesterwerk waar het voor wordt versleten, nee dat niet.
IMDb: 8,3
Ik: 8,1

Her (2013) - IMDb

Een hipsterfilm pur sang, keurig gestileerd en aangekleed maar dat keurige geheel leidt niet af van het verhaal over een (on)mogelijke liefde. Ik vind het een fijne denk oefening over de vervaging van de grens tussen virtualiteit en werkelijkheid. De karakterontwikkeling van Samantha voelt ook heel natuurlijk aan. Een van de knappe dingen vind ik dat het in een onduidelijk moment in de nabije toekomst geplaatst is en je dat zonder duidelijke aanwijzingen moeiteloos gelooft en dat bevrijdt de kijker (mij althans) van het me afvragen of het allemaal wel kan en op welke termijn.

Fantastisch gespeeld door de zeer veelzijdige Phoenix die er voor zorgt dat het geen enkel moeite kost om je in de hoofdpersoon te verplaatsen. Scarlet Johansson laat zien (of eigenlijk horen) dat je echt niet meer dan haar stem nodig hebt, de rest is bonus. Ook ben ik blij dat Amy Adams hier weer opduikt want ze is èn goed èn lief :9~ Iemand in een eerdere post roemde de score van de film al en daar ben ik het mee eens, prachtige passende muziek.
IMDb: 8,3
Ik: 8,5

Over Scarlet Johansson gesproken
Don Jon (2013) - IMDb

Ik hoorde laatst een vriendin over een scharrel zeggen; "hij was niet slecht in bed maar had duidelijk teveel porno gekeken." Wat ik denk is dat Joseph Gordon-Levitt dat ook gehoord heeft en dacht, daar moet ik een film over maken. Nou en dat heeft ie gedaan met dit verhaal over een loyaal arbeidersventje zonder veel diepgang die na zijn eerste echte aanraking met "de liefde" onbewust een zoektocht naar zichzelf met een redelijk verrassende en bevredigend einde tot gevolg.
JGL zelf is hier echt een typetje, zijn vrienden bewegend behang en Scarlet Johansson weliswaar gruwelijk lekker maar verder even interessant als haar obligate kauwgom. Het was wel een feest om Tony Danza weer eens te zien ook al was hij zo simpel als zijn zondagse bord spaghetti. Oh en een plusje voor het stille spel van de aan haar telefoon vergroeide Brie Larson (serieus, Brie, ik noem mijn kind toch ook geen Beemster of Maaslander...). De film is wel lekker snel, compact genoeg om te blijven boeien en heeft de nodige humor.
IMDb: 6,8
Ik: 6

PS ik las ergens dat JGL zelf de vertoonde porno heeft uitgezocht, ik vind dat getuigen van betrokkenheid bij je project ^O^
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_137927339
Snowpiercer.

Onverwacht een best leuke film eigenlijk. Hoewel allemaal redelijk voorspelbaar, is de verhaallijn wel aardig. Het einde is onverwacht. Benieuwd of er nog een deel 2 komt.

7 / 10.
  woensdag 19 maart 2014 @ 20:46:39 #111
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_137938727
Mulan (1998) - IMDb
Oef, wat zag die animatie er verouderd en ook niet zo mooi eruit, eerder simpel en lui. Dat viel de hele film op en dat is toch jammer. Zeker in combinatie met een verhaal dat van een Chineze legende helemaal verdisneyd is, waardoor er niet zo heel veel spannends overblijft. Het draakje Mushu (Eddie Murphy) redt alsnog de film, want die was gewoonweg continu grappig. Cijfer: 6

De lift naar het schavot (1958) - IMDb



Oeeeh, wat een supergave en mooi gefilmde thriller is dit! Een kerel met een oorlogsverleden vermoordt in opdracht van zijn maitresse zijn eigen baas, die weer de echtgenoot is van die maitresse. Hier houdt het niet bij op! Een hele reeks onverwachte verwikkelingen volgt, waarbij een opsluiting in een lift een belangrijke rol speelt en een jong puberaal stel dat met een flinke vinger in de pap de boel misleidt.

Je kunt zeggen dat het plot van toevalligheden aan elkaar hangt, ik vond het echter wel erg tof in elkaar gezet. Wat meehelpt is dat er van allerlei dingen te genieten is. Elk personage is raak en boeiend, het bevat mooi gefilmde scenes en niet te missen is de chille nachtelijke jazz-soundtrack met trompetgeschal. Anyway, dit is een aanrader voor Hitchcock-fans die eens een Franse vlotte en modern aandoende thriller willen zien. Cijfer: 8,5

Her (2013) - IMDb
Nogal awkard natuurlijk om een relatie te starten met je OS. In Her weet Spike Jonze dit an sich geloofwaardig te brengen, al kreeg ik wel na een tijdje het idee dat het OS iets te menselijk gekarakteriseerd werd. Ik hoop zelf dat ik in de toekomst toch wat meer controle over je OS kan houden. Maar tegen het slot wordt die menselijke illusie weer netjes recht gezet en dat is dan ook meteen het sterkste gedeelte van de film. Goeie rol van Joaquin Phoenix trouwens, werd wel wat kriegel door zijn nerveuze tic om zijn bril te pas en te onpas aan te raken :P. Cijfer: 7,5

Frances Ha (2012) - IMDb
Een Kate Winslet-look-a-like genaamd Frances Ha is het onderwerp van deze indie-film. Ze bitcht weliswaar over haar tekort aan geld, maar verder leek ze me wel een sympathieke dame. Er gebeurt van alles, maar eigenlijk ook weer niets. Het is gewoon de lastige levenswandel van een late twintiger dat je hier te zien krijgt. Samen met een intellectueel sfeertje en een hippe soundtrack was het best genietbaar, maar heel denderend grappig zeker niet. Net als Baumbachs Squid and the Whale (die vond ik wel goed!) rook dit naar een Woody Allen, maar hij had een film zoals deze wel beter geschreven en in elkaar gezet. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  woensdag 19 maart 2014 @ 20:53:42 #112
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_137939178
quote:
0s.gif Op maandag 17 maart 2014 09:19 schreef Godtje het volgende:
i Wish

[..]

[ afbeelding ]

Wat een heerlijke Japanse film. Zo vrolijk kon ik worden van de twee mannetjes die een mooi verhaal neerzetten. Een verhaal van een uit elkaar gerukte familie en de keuzes die ze hebben. Luchtig met humor en diepgang. Een combinatie die je niet al te vaak ziet.

ik: 7,5
Wil ik ook al een poosje zien, maar helaas nog niet de kans gehad. Was laatst wel eens op TV, maar daar kwam ik pas halverwege achter, dus dat had weinig zin.

Nobody Knows, van dezelfde maker, is ook een aanrader. Al is die iets 'donkerder', alhoewel het verhaal waar het op gebaseerd is eigenlijk nog een stuk triester is dan de film.

Gisteravond trouwens The Ides of March bekeken.

Geweldige cast (Clooney, Hoffman, Gosling, Giamatti, etc), volwassen verhaal, en alhoewel geen geweldige climax op het eind maar meer een realistisch treurig einde, toch een prima film.

7,5/10
pi_137971320
ENDERS GAME



Wow wat een drol van een film, Echt geen zak aan...
Het lijkt een beetje op een harry potter poging maar dan in de ruimte....

Het verhaal gaat over dat de aarde door buitenaardse wezens is aangevallen en nog net is gered, en daarom NU getalenteerde kinderen trained... Die gaan dan in ''teams'' werken en die werken weer tegenelkaar op om uiteindelijk het ''beste'' team te worden...
Het verhaal is totaal niet meeslepend en erg voorspelbaar, ook de acteerprestaties zijn erg matig (ook die van H. Ford.) de Special effects zijn opzich wel mooi, maar die kunnen deze troep film niet redden.
3
  vrijdag 21 maart 2014 @ 11:13:26 #114
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_137998221
Anchorman: The Legend Continues

Ik hou wel van Will Ferell en zijn onnozele humor dus ik toen dit vervolg aangekondigd werd was ik benieuwd wat ze er van gingen maken want de eerste was weliswaar niet Ferell's grappigste film maar toch wel erg geinig. En dat is dit vervolg ook wel, ergens blijft na afloop hangen dat er meer in gezeten had maar al met al een prima komedie als je deze humor kan waarderen. En leuke cameo's tegen het eind van de film. Minpunt is het simpele karakter van Steve Carell dat meer tijd krijgt dan in het eerste deel en maar lukraak wat onsamenhangende teksten bralt, dat gaat na een tijdje wel vervelen.

Deel 1 een 8, dan is deze een 7.5

Veronica Mars

Leuk om alle bekende nog eens terug te zien maar hier had meer in gezeten. Als alle seriekarakters even voorbij moeten komen om de fans te pleasen blijft er weinig tijd over om een goed verhaal te vertellen en daar schort het ook aan. Het mysterie wordt al vrij snel opgelost en veel verrassingen biedt deze film dan ook niet. Kortom, leuk voor de seriekijkers maar als je die niet gezien hebt dan zul je hier weinig plezier aan bleven, verwacht ik.

7.0

[ Bericht 5% gewijzigd door planethugo op 21-03-2014 11:24:52 ]
pi_138000555
Geen film, maar een TV serie... 17 afleveringen gezien achter elkaar, nou jah... binnen een week
ofzo :P , maar nu is het een week wachten op de volgende :'(

Hier staat het verhaal beter beschreven dan dat ik zelf zou kunnen doen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Americans

Zéér de moeite waard...

Gisteravond de laatste aflevering gezien die al te downloaden was, dat was deze

"The Americans" A Little Night Music (2014) - Synopsis

Serie heeft 26 afleveringen en ik kan niet wachten op de volgende aflevering :D
  vrijdag 21 maart 2014 @ 12:30:26 #116
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_138000857
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:21 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Geen film, maar een TV serie... 17 afleveringen gezien achter elkaar, nou jah... binnen een week
ofzo :P , maar nu is het een week wachten op de volgende :'(

Hier staat het verhaal beter beschreven dan dat ik zelf zou kunnen doen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Americans

Zéér de moeite waard...

Gisteravond de laatste aflevering gezien die al te downloaden was, dat was deze

"The Americans" A Little Night Music (2014) - Synopsis

Serie heeft 26 afleveringen en ik kan niet wachten op de volgende aflevering :D
Interessant! Ga t maar eens proberen. :)
reset
pi_138001067
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 12:30 schreef Individual het volgende:

[..]

Interessant! Ga t maar eens proberen. :)
Ga je vast geen spijt van krijgen...
  zaterdag 22 maart 2014 @ 00:07:28 #118
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_138026989
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 16:02 schreef Halcon het volgende:
Snowpiercer.

Onverwacht een best leuke film eigenlijk. Hoewel allemaal redelijk voorspelbaar, is de verhaallijn wel aardig. Het einde is onverwacht. Benieuwd of er nog een deel 2 komt.

7 / 10.
Wat een gave film.
Zelfs de 'route' door de trein was een reis door de tijd.
Ik vond 'm geweldig.

8.5 / 10
pi_138027708
The Host (2006) (aka Gwoemul)

Goede film. Snel tempo, humor, horror en actie. Leuke personages, origineel monster en de film draagt ook nog eens een kleine boodschap aan de maatschappij. Stop dumping toxic waste!

Ik: 8
IMdb: 7

[ Bericht 1% gewijzigd door dumble op 22-03-2014 20:34:08 ]
Veni, vidi, vodka.
pi_138033029
Primer (2004)

Dit is een film die je meerdere keren kan kijken, bij de eerste keer heb je namelijk het gevoel hem niet helemaal begrepen te hebben. Volgens mij is het ook niet de bedoeling van de regisseur om je de film daadwerkelijk te laten begrijpen, dat is ook vrij onmogelijk aangezien het hier over timetravel gaat, wat bij voorbaat al een onbegrijpelijk mind numbing iet is. Maar dit doet niet onder dat het wel een interessante en leuke film is om te zien. Zou het nou zo zijn dat in real life 4 jongens in een garage een time travel machine uitvinden dan is dit een zeer realistisch kijk over het dan zou aflopen. En dat alles gemaakt met een budget van 7000$, best knap.

Ik: 8
IMdb: 7

[ Bericht 1% gewijzigd door dumble op 22-03-2014 20:35:35 ]
Veni, vidi, vodka.
  zaterdag 22 maart 2014 @ 11:12:30 #121
41286 Price
The Abominable Dr. Phibes
pi_138033584
quote:
7s.gif Op woensdag 19 maart 2014 20:46 schreef Falco het volgende:

De lift naar het schavot (1958) - IMDb

[ afbeelding ]

Oeeeh, wat een supergave en mooi gefilmde thriller is dit! Een kerel met een oorlogsverleden vermoordt in opdracht van zijn maitresse zijn eigen baas, die weer de echtgenoot is van die maitresse. Hier houdt het niet bij op! Een hele reeks onverwachte verwikkelingen volgt, waarbij een opsluiting in een lift een belangrijke rol speelt en een jong puberaal stel dat met een flinke vinger in de pap de boel misleidt.

Je kunt zeggen dat het plot van toevalligheden aan elkaar hangt, ik vond het echter wel erg tof in elkaar gezet. Wat meehelpt is dat er van allerlei dingen te genieten is. Elk personage is raak en boeiend, het bevat mooi gefilmde scenes en niet te missen is de chille nachtelijke jazz-soundtrack met trompetgeschal. Anyway, dit is een aanrader voor Hitchcock-fans die eens een Franse vlotte en modern aandoende thriller willen zien. Cijfer: 8,5

^O^ ^O^ ^O^ ^O^
You Should Have Seen Them Kicking Edgar Allan Poe
pi_138038998
What Maisie Knew (2012) - IMDb

Een modern echtscheidingsdrama gefilmd vanuit het perspectief van het kind. Soms zelfs letterlijk, een deel van de ruzies maak je mee vanaf de ooghoogte van Maisie. Het begint als een standaard echtscheidingsdrama en het mondt uit in een bij vlagen hartverscheurend verhaal over puur egoïsme en hoe ouders zich volledig kunnen verliezen in hun haat voor elkaar...
Voor mij een van de onderbelichte pareltjes van het afgelopen jaar. De film trekt je naar binnen en het is soms bijna te pijnlijk om te zien hoe de ouders in hun haat voor elkaar het kind letterlijk het kind van de rekening laten worden...
IMDb: 7,5
Ik:8,5
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_138052839
THE WOLF OF WALL STREET



Zwaar overschatte film, hij was goed... maar meer ook niet.
Het acteerwerk is wel ERG sterk... en dat maakt deze film toch net wat beter dan hij eigenlijk is,
Want de film zelf was eigenlijk gewoon TE lang, zonder echt heel veel spanning of momenten die me echt zijn bijgebleven en qua verhaal eigenlijk vrij simpel.
ik zou de film zelf 7 geven, maar vanwege het acteerwerk geef ik hem 7.5
  zondag 23 maart 2014 @ 10:53:05 #124
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_138067155
quote:
7s.gif Op woensdag 19 maart 2014 20:46 schreef Falco het volgende:
Mulan (1998) - IMDb
Oef, wat zag die animatie er verouderd en ook niet zo mooi eruit, eerder simpel en lui. Dat viel de hele film op en dat is toch jammer. Zeker in combinatie met een verhaal dat van een Chineze legende helemaal verdisneyd is, waardoor er niet zo heel veel spannends overblijft. Het draakje Mushu (Eddie Murphy) redt alsnog de film, want die was gewoonweg continu grappig. Cijfer: 6

De lift naar het schavot (1958) - IMDb

[ afbeelding ]

Oeeeh, wat een supergave en mooi gefilmde thriller is dit! Een kerel met een oorlogsverleden vermoordt in opdracht van zijn maitresse zijn eigen baas, die weer de echtgenoot is van die maitresse. Hier houdt het niet bij op! Een hele reeks onverwachte verwikkelingen volgt, waarbij een opsluiting in een lift een belangrijke rol speelt en een jong puberaal stel dat met een flinke vinger in de pap de boel misleidt.

Je kunt zeggen dat het plot van toevalligheden aan elkaar hangt, ik vond het echter wel erg tof in elkaar gezet. Wat meehelpt is dat er van allerlei dingen te genieten is. Elk personage is raak en boeiend, het bevat mooi gefilmde scenes en niet te missen is de chille nachtelijke jazz-soundtrack met trompetgeschal. Anyway, dit is een aanrader voor Hitchcock-fans die eens een Franse vlotte en modern aandoende thriller willen zien. Cijfer: 8,5

Her (2013) - IMDb
Nogal awkard natuurlijk om een relatie te starten met je OS. In Her weet Spike Jonze dit an sich geloofwaardig te brengen, al kreeg ik wel na een tijdje het idee dat het OS iets te menselijk gekarakteriseerd werd. Ik hoop zelf dat ik in de toekomst toch wat meer controle over je OS kan houden. Maar tegen het slot wordt die menselijke illusie weer netjes recht gezet en dat is dan ook meteen het sterkste gedeelte van de film. Goeie rol van Joaquin Phoenix trouwens, werd wel wat kriegel door zijn nerveuze tic om zijn bril te pas en te onpas aan te raken :P. Cijfer: 7,5

Frances Ha (2012) - IMDb
Een Kate Winslet-look-a-like genaamd Frances Ha is het onderwerp van deze indie-film. Ze bitcht weliswaar over haar tekort aan geld, maar verder leek ze me wel een sympathieke dame. Er gebeurt van alles, maar eigenlijk ook weer niets. Het is gewoon de lastige levenswandel van een late twintiger dat je hier te zien krijgt. Samen met een intellectueel sfeertje en een hippe soundtrack was het best genietbaar, maar heel denderend grappig zeker niet. Net als Baumbachs Squid and the Whale (die vond ik wel goed!) rook dit naar een Woody Allen, maar hij had een film zoals deze wel beter geschreven en in elkaar gezet. Cijfer: 6,5
Mag ik vragen hoe "lift naar het schavot" te verkrijgen is? Hij is amper op DVD verkrijgbaar en streaming diensten hebben hem ook niet.
http://www.canistream.it/
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_138067430
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 20:14 schreef casper019 het volgende:
THE WOLF OF WALL STREET

[ afbeelding ]

Zwaar overschatte film, hij was goed... maar meer ook niet.
Het acteerwerk is wel ERG sterk... en dat maakt deze film toch net wat beter dan hij eigenlijk is,
Want de film zelf was eigenlijk gewoon TE lang, zonder echt heel veel spanning of momenten die me echt zijn bijgebleven en qua verhaal eigenlijk vrij simpel.
ik zou de film zelf 7 geven, maar vanwege het acteerwerk geef ik hem 7.5
Ow ... die vond ik wel leuk hoor deze film :Y soms erg grappig ook...

  zondag 23 maart 2014 @ 12:44:25 #126
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_138069653
The Crow (1994)
Wauw, wat leek deze wraakfilm veel op Blade Runner! Ben niet een grote fan van die hele gothic-look, maar het past hier natuurlijk wel en het is nou eenmaal mooi geproduceerd. Op andere punten verder erg gemiddeld, maar soit. Cijfer: 7

Rio Grande (1950)
In het begin is dit nog wel het zien waard is door spectaculaire stuntscenes met paarden. Maar daarna vervalt Rio Grande in een routineuze western met opvallend veel liedjes. Karakters met een verleden, een romance en wat actiescenes met indianen, ik heb het wellicht iets teveel gezien. De combinatie Ford-Wayne is niet altijd een garantie tot succes. Cijfer: 5

Before Midnight (2013)
Blijf geen grote fan van de Before-films, maar laat ik maar beginnen met de positieve dingen. Het acteerwerk tussen Hawke en Delpy is natuurlijk knap. De ellenlange shots waarin die dialogen plaats vinden maken het alleen maar verbluffender. Ook was ik natuurlijk benieuwd wat er nou in die 9 jaar gebeurd is. Heel wat! Maar dat stelde me ook teleur. Hawke en Delpy zijn behoorlijk onsympathiek geworden :o! In de hotelkamer vloeien de frustaties er uit, terwijl zoals bij de meeste ruzies de aanleiding meestal maar onzinnig en onbegrip is. Al die quasi-intellectuele dialogen (het slaat gewoon in dit soort situaties) en een suf einde helpen dan ook niet mee om deze film echt goed te kunnen waarderen. Cijfer: 6
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 23 maart 2014 @ 13:19:19 #127
87680 Mirel
Mirel wil een bongophone.
pi_138070602

I Saw The Devil
Een moordenaar vermoord het verkeerde meisje nadat blijkt dat ze getrouwd was met een geheim agent. De geheimagent kan snel genoeg achter de identiteit van de moordenaar komen en zoekt hem ook vrij snel op. Maar ipv snel wraak te nemen besluit de moordenaar tot op het randje van de dood te slaan, schoppen of martelen en laat hem weer los. Echter plant hij een GPS apparaatje in de maag van de moordenaar om hem zo te volgen. Iedere keer als de moordenaar op het punt staat iets slechts te doen, schiet de geheimagent naar hem toe en doet hem weer erg veel pijn.

Gaandeweg begin je een beetje te twijfelen of je uberhaupt voor de geheimagent moet zijn, want hij wordt net zo'n gewelddadig beest als de moordenaar. De actiescenes zijn -ontzettend- gewelddadig, maar niet op zo'n manier dat het extreem of overbodig aanvoelt, het past precies bij de psyche van de geheimagent.

Op een gegeven moment draaien de rollen zich om als de moordenaar erachter komt hoe hij gevolgd wordt door de geheim agent, en vanaf dat punt is het voor mij de meest spannendste film die ik ooit heb gezien. _O_

IMDB 7.8/10 - ‎47,383 votes
Rotten Tomatoes: 80%
Mijne: 8,5
When all else fails, you always have delusion.
pi_138072487
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 13:19 schreef Mirel het volgende:
[ afbeelding ]
I Saw The Devil
Een moordenaar vermoord het verkeerde meisje nadat blijkt dat ze getrouwd was met een geheim agent. De geheimagent kan snel genoeg achter de identiteit van de moordenaar komen en zoekt hem ook vrij snel op. Maar ipv snel wraak te nemen besluit de moordenaar tot op het randje van de dood te slaan, schoppen of martelen en laat hem weer los. Echter plant hij een GPS apparaatje in de maag van de moordenaar om hem zo te volgen. Iedere keer als de moordenaar op het punt staat iets slechts te doen, schiet de geheimagent naar hem toe en doet hem weer erg veel pijn.

Gaandeweg begin je een beetje te twijfelen of je uberhaupt voor de geheimagent moet zijn, want hij wordt net zo'n gewelddadig beest als de moordenaar. De actiescenes zijn -ontzettend- gewelddadig, maar niet op zo'n manier dat het extreem of overbodig aanvoelt, het past precies bij de psyche van de geheimagent.

Op een gegeven moment draaien de rollen zich om als de moordenaar erachter komt hoe hij gevolgd wordt door de geheim agent, en vanaf dat punt is het voor mij de meest spannendste film die ik ooit heb gezien. _O_

IMDB 7.8/10 - ‎47,383 votes
Rotten Tomatoes: 80%
Mijne: 8,5
Lijkt me vet, nu aan het downen....
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
pi_138072515
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 13:52 schreef Karstman het volgende:
What Maisie Knew (2012) - IMDb
[ afbeelding ]
Een modern echtscheidingsdrama gefilmd vanuit het perspectief van het kind. Soms zelfs letterlijk, een deel van de ruzies maak je mee vanaf de ooghoogte van Maisie. Het begint als een standaard echtscheidingsdrama en het mondt uit in een bij vlagen hartverscheurend verhaal over puur egoïsme en hoe ouders zich volledig kunnen verliezen in hun haat voor elkaar...
Voor mij een van de onderbelichte pareltjes van het afgelopen jaar. De film trekt je naar binnen en het is soms bijna te pijnlijk om te zien hoe de ouders in hun haat voor elkaar het kind letterlijk het kind van de rekening laten worden...
IMDb: 7,5
Ik:8,5
Dat kindje speelde "Awesome"

_O_
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
  zondag 23 maart 2014 @ 15:44:46 #130
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_138075478
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 10:53 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Mag ik vragen hoe "lift naar het schavot" te verkrijgen is? Hij is amper op DVD verkrijgbaar en streaming diensten hebben hem ook niet.
http://www.canistream.it/
Iemand?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  zondag 23 maart 2014 @ 15:46:13 #131
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_138075533
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 15:44 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Iemand?
Via de welbekende torrent-kanalen :@.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_138080964
The Internship (2013) - IMDb
Man man man wat een flutfilm. Zeker volledig gesponsord door Google? Glorified promotiefilmpje. Saai, nergens echt grappig en voorspelbaar.

3/10
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_138081313
Escape Plan (2013)
Voor een film met Stallone en Schwarzenegger nog niet eens zo slecht. Lekker spannend en hoewel wat foutjes best vermakelijk.
Een 7,0
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  maandag 24 maart 2014 @ 09:11:23 #134
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_138105227
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 13:52 schreef Karstman het volgende:
What Maisie Knew (2012) - IMDb
[ afbeelding ]
Een modern echtscheidingsdrama gefilmd vanuit het perspectief van het kind. Soms zelfs letterlijk, een deel van de ruzies maak je mee vanaf de ooghoogte van Maisie. Het begint als een standaard echtscheidingsdrama en het mondt uit in een bij vlagen hartverscheurend verhaal over puur egoïsme en hoe ouders zich volledig kunnen verliezen in hun haat voor elkaar...
Voor mij een van de onderbelichte pareltjes van het afgelopen jaar. De film trekt je naar binnen en het is soms bijna te pijnlijk om te zien hoe de ouders in hun haat voor elkaar het kind letterlijk het kind van de rekening laten worden...
IMDb: 7,5
Ik:8,5
Ben heel erg benieuwd. Ga hem meteen kijken!
  maandag 24 maart 2014 @ 12:14:16 #135
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_138109666
Fruitvale Station

Waargebeurd verhaal over een jongen van 22 die zijn leven wil beteren maar op het eind van de dag door agenten neergeschoten wordt. En nee dat is geen spoiler want daar draait de hele film om. Vooral het laatste half uur is erg sterk en dankzij de 90 minuten speelduur wordt het ook nergens langdradig. Complimenten voor de hoofdrolspeler, bij mij vooral bekend als Wallace uit The Wire, die bezig is met z'n grote doorbraak.

8.0
pi_138110147
(I Saw The Devil)

Brute film....

_O_

Mijn cijfer: 8
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
  maandag 24 maart 2014 @ 13:11:40 #137
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_138111316
Frozen gekeken.

Ik wil mijn tijd terug. :{.

Een Disney film die over komt alsof het zielloos met clichés aan elkaar geplakt is. Clichés zijn op zich niet erg en te verwachten bij Disney maar deze mistte gewoon te veel om als leuk bestempeld te worden.

4,5
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_138112664
Blackfish (2013)

quote:
Notorious killer whale Tilikum is responsible for the deaths of three individuals, including a top killer whale trainer. Blackfish shows the sometimes devastating consequences of keeping such intelligent and sentient creatures in captivity.


Samen met The Cove een must see voor iedereen.
Ik ben niet zo snel van het protest en zie ook nog wel enig nut in dierentuinen voor het fokken en opvoedkundige taken. Maar deze dieren vast houden in een zwembad is mishandeling en zou snel mogelijk moeten stoppen. Elke bezoeker minder is een verbetering.

Een goed verhaal deze docu. Een verhelderend kijkje in de leugenachtige praktijken van seaworld.
pi_138120486
HER



Zoooo wat een ontzettend mooie film!
Een hele mooie mix, heb heel hard moeten lachen, een beetje drama, een beetje romantiek en ook een beetje feel good!
Het verhaal is erg orgineel, Het gaat over een man die een beetje eenzaam is en een relatie krijgt met een ''computer''.
Het acteer werk is echt SUPER, Joaquin Phoenix speelt echt super en tilt de film nog naar een net wat hoger niveau.
Vanwege het orginele verhaal, top acteerprestaties.. en overal mooie film..
een hele dikke 9.5 waard, dikke aanrader!
pi_138121143
The Book Thief

Tenenkrommend engels met duits accent, leeghoofdige kindsterretjes, WW2 is slechts een decor om liefdevol sneeuwballetjes naar elkaar te gooien, alle oorspronkelijk aspecten uit het boek doen verloren aan, niks komt uit de verf, joodse onderduiker lijkt eerder een student die de kelder huurt en last heeft van een buikgriepje dan een persoon die doodziek is en deportatie wacht als hij door de nazi's zou worden ontdekt. Kansloze film.

1/10
pi_138121288
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 17:31 schreef destillegetuige het volgende:
The Book Thief

Tenenkrommend engels met duits accent, leeghoofdige kindsterretjes, WW2 is slechts een decor om liefdevol sneeuwballetjes naar elkaar te gooien, alle oorspronkelijk aspecten uit het boek doen verloren aan, niks komt uit de verf, joodse onderduiker lijkt eerder een student die de kelder huurt en last heeft van een buikgriepje dan een persoon die doodziek is en deportatie wacht als hij door de nazi's zou worden ontdekt. Kansloze film.

1/10
Ik vond het ook een zware tegenvaller ;(
pi_138121688
Snowpiercer (2013)

Eerste Engelstalige film van dezelfde regisseur als The Host en Memories of Murder. De hele setting van de film is vrij awesome. Een trein met de laatste overgebleven mensen op aarde die de hele wereld doorrijdt. Achterin heb je de paupers die in opstand komen en voorin leven de rijken.
De hele tocht die de opstandelingen door allerlei verschillende wagons maken is al vet, tel daarbij op de gave actiescenes en een vleugje maatschappijkritiek en je hebt een hele puike film. Absoluut de moeite waard.

8
  maandag 24 maart 2014 @ 18:01:39 #143
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_138122399
Welke cut van Snowpiercer is nu uitgekomen en hebben jullie gezien, want er was veel ophef over het feit dat Weinstein de hele film weer eens compleet wilde verknippen...!?

I saw the Devil heb ik trouwens ook nog steeds niet gezien, ook omdat er gewoon een aantal verschillende cuts is, en het onduidelijk is wat nou DE cut is. Daarnaast schijnt het ERG bruut te zijn , en ik weet niet in hoeverre ik dat serieus moet nemen of niet, aangezien men destijds hetzelfde riep over bijvoorbeeld Battle Royale, die ik erg mee vindt vallen qua geweld enzo.
  maandag 24 maart 2014 @ 18:20:38 #144
286575 Roces18
Chef de party
pi_138123447
quote:
14s.gif Op maandag 24 maart 2014 17:44 schreef ChickenMan het volgende:
Snowpiercer (2013)

Eerste Engelstalige film van dezelfde regisseur als The Host en Memories of Murder. De hele setting van de film is vrij awesome. Een trein met de laatste overgebleven mensen op aarde die de hele wereld doorrijdt. Achterin heb je de paupers die in opstand komen en voorin leven de rijken.
De hele tocht die de opstandelingen door allerlei verschillende wagons maken is al vet, tel daarbij op de gave actiescenes en een vleugje maatschappijkritiek en je hebt een hele puike film. Absoluut de moeite waard.

8
Snowpiercer vind ik anders matig. Veel potentie. Ze konden er zelfs meerdere films van maken, maar met de slechte cast en een simpel verhaal hebben ze het goed verpest.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  maandag 24 maart 2014 @ 18:34:40 #145
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_138124122
quote:
99s.gif Op maandag 24 maart 2014 18:01 schreef Yi-Long het volgende:
Welke cut van Snowpiercer is nu uitgekomen en hebben jullie gezien, want er was veel ophef over het feit dat Weinstein de hele film weer eens compleet wilde verknippen...!?

I saw the Devil heb ik trouwens ook nog steeds niet gezien, ook omdat er gewoon een aantal verschillende cuts is, en het onduidelijk is wat nou DE cut is. Daarnaast schijnt het ERG bruut te zijn , en ik weet niet in hoeverre ik dat serieus moet nemen of niet, aangezien men destijds hetzelfde riep over bijvoorbeeld Battle Royale, die ik erg mee vindt vallen qua geweld enzo.
Ik vond I Saw the Devil ook weer niet zó bruut, ik denk dat jij dat ook wel mee vindt vallen. Vooralsnog is er maar één cut van Snowpiercer in omloop voor zover ik weet. Ik heb hem ook al op de HD staan, maar ik denk toch dat ik wacht op de bioscooprelease.
pi_138124851
quote:
99s.gif Op maandag 24 maart 2014 18:01 schreef Yi-Long het volgende:
Welke cut van Snowpiercer is nu uitgekomen en hebben jullie gezien, want er was veel ophef over het feit dat Weinstein de hele film weer eens compleet wilde verknippen...!?
De film duurde iets meer dan 2 uur dacht ik.
pi_138126421
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 18:20 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Snowpiercer vind ik anders matig. Veel potentie. Ze konden er zelfs meerdere films van maken, maar met de slechte cast en een simpel verhaal hebben ze het goed verpest.
:Y

Heb 'm gezien. Aardige film, maar had natuurlijk zoveel beter kunnen zijn. Enerzijds wel leuk als je niet het gebruikelijke riedeltje acteurs hebt, maar als de alternatieven dan bagger zijn...
  maandag 24 maart 2014 @ 22:55:01 #148
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_138138993
Vorige week weer gezien, bij het begin van de lente (zoals ieder jaar):

Dazed and Confused
Bij iedere kijkbeurt wordt ie beter, hij is inmiddels dan ook uitgegroeid tot m`n favoriete coming-of-age film. Een heerlijke losse sfeer in een film die toch heel gestructeerd is met coole karakters en een briljante soundtrack.
Ik kan Dazed and Confused oneindig vaak kijken, hij zal nooit gaan vervelen en ik zal er ook nooit wat negatiefs aan ontdekken.
Heerlijk, het is lente!!

IMDB Cijfer: 7,7/10
Mijn Cijfer: 10/10
  maandag 24 maart 2014 @ 22:56:38 #149
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_138139073
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 22:55 schreef Timo20 het volgende:
Vorige week weer gezien, bij het begin van de lente (zoals ieder jaar):

Dazed and Confused
Bij iedere kijkbeurt wordt ie beter, hij is inmiddels dan ook uitgegroeid tot m`n favoriete coming-of-age film. Een heerlijke losse sfeer in een film die toch heel gestructeerd is met coole karakters en een briljante soundtrack.
Ik kan Dazed and Confused oneindig vaak kijken, hij zal nooit gaan vervelen en ik zal er ook nooit wat negatiefs aan ontdekken.
Heerlijk, het is lente!!

IMDB Cijfer: 7,7/10
Mijn Cijfer: 10/10
_O_
Superfilm.

Oh en dan jouw UI _O_ :~

En koempel; je bent een held! :D
  maandag 24 maart 2014 @ 23:40:28 #150
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_138141821
quote:
14s.gif Op maandag 24 maart 2014 22:56 schreef MrBanaan1 het volgende:

[..]

_O_
Superfilm.

Oh en dan jouw UI _O_ :~

En koempel; je bent een held! :D
_O_ _O_ B-)
  dinsdag 25 maart 2014 @ 06:59:34 #151
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_138145389
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 17:31 schreef destillegetuige het volgende:
The Book Thief

Tenenkrommend engels met duits accent, leeghoofdige kindsterretjes, WW2 is slechts een decor om liefdevol sneeuwballetjes naar elkaar te gooien, alle oorspronkelijk aspecten uit het boek doen verloren aan, niks komt uit de verf, joodse onderduiker lijkt eerder een student die de kelder huurt en last heeft van een buikgriepje dan een persoon die doodziek is en deportatie wacht als hij door de nazi's zou worden ontdekt. Kansloze film.

1/10
En de tv-reclame prees het nog zo aan met de tekst: "Van de studio van Life Of Pi" :'( _O-

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  dinsdag 25 maart 2014 @ 07:00:58 #152
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_138145397
quote:
14s.gif Op maandag 24 maart 2014 17:44 schreef ChickenMan het volgende:
Snowpiercer (2013)

Eerste Engelstalige film van dezelfde regisseur als The Host en Memories of Murder. De hele setting van de film is vrij awesome. Een trein met de laatste overgebleven mensen op aarde die de hele wereld doorrijdt. Achterin heb je de paupers die in opstand komen en voorin leven de rijken.
De hele tocht die de opstandelingen door allerlei verschillende wagons maken is al vet, tel daarbij op de gave actiescenes en een vleugje maatschappijkritiek en je hebt een hele puike film. Absoluut de moeite waard.

8
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
V.

[ Bericht 6% gewijzigd door Mike op 25-03-2014 13:03:15 ]
Ja inderdaad, V. ja.
pi_138147746
Capote - 2005

Wat ik niet wist, toen ik aan de film begon, was dat In Cold Blood het laatste boek was van Truman Capote. Waarom dat dit het laatste boek was, dat wordt in feite uitgelegd in deze film. Nou ja, ik zal me er nog eens verder in verdiepen, want ik vond de film en de theorie een bij elkaar geraapt zootje.
Vond dat de film verder ook de gehele geschiedenis in behoorlijk grove penseelstreken schetste eigenlijk, heel anders dan het minutieus geschreven boek, dat een aanrader is voor wie van true-crime houdt. Niettemin kwam de onlangs overleden PSH redelijk overtuigend over, hoewel ik weer geen echt concrete info heb om dat volledig te staven.

Mijn cijfer: 7
Imdb geeft een: 7,4

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 26-03-2014 20:04:37 ]
I´m back.
pi_138149503
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 07:00 schreef Verbal het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
V.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 12% gewijzigd door Mike op 25-03-2014 13:03:29 ]
  dinsdag 25 maart 2014 @ 22:20:34 #155
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_138174677
City Lights
De laatste stomme film die Chaplin maakte was tevens de laatste waarin zijn iconische personage Little Tramp de hoofdrol speelt. Dit keer wordt hij door een blinde bloemenverkoopster per abuis aangezien voor een rijke man. Slim als hij is probeert de Tramp dat vol te houden, met alle problemen van dien.
Het is weer net zo`n charmante en goede film als al z`n andere (tenminste, die ik tot nu toe gezien heb). De Little Tramp is weer aandoenlijk en Chaplin is wederom geniaal met z`n pantomime spel. Elk stapje, elk detail precies uitgedacht en uitgevoerd tot in perfectie.
Ook het personage van de bloemenverkoopster en de echte excentrieke miljonair passen perfect in het Chaplin universum.
Toch vond ik het niet de beste van de Chaplin films die ik tot nu toe gezien heb: vooral in het midden, tijdens het boks gedeelte, kakt het allemaal nogal in. Het tempo gaat er uit en dit stuk duurt veel te lang. Gelukkig is het niet funest en is het laatste deel weer heel aangenaam.

IMDB Cijfer: 8,7/10
Mijn Cijfer: 7,5/10
pi_138175008
quote:
9s.gif Op maandag 24 maart 2014 13:11 schreef jogy het volgende:
Frozen gekeken.

Ik wil mijn tijd terug. :{.

Een Disney film die over komt alsof het zielloos met clichés aan elkaar geplakt is. Clichés zijn op zich niet erg en te verwachten bij Disney maar deze mistte gewoon te veel om als leuk bestempeld te worden.

4,5
Ik ben het helemaal met je eens, maar wij zijn niet de doelgroep wat Disney voor ogen had. Mijn kinderen van bijna 8 vinden hem fantastisch, net als alle kinderen rond die leeftijd die ik ken.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  woensdag 26 maart 2014 @ 07:08:31 #157
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_138182357
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 13:55 schreef Godtje het volgende:
Blackfish (2013)

[..]

[ afbeelding ]

Samen met The Cove een must see voor iedereen.
Ik ben niet zo snel van het protest en zie ook nog wel enig nut in dierentuinen voor het fokken en opvoedkundige taken. Maar deze dieren vast houden in een zwembad is mishandeling en zou snel mogelijk moeten stoppen. Elke bezoeker minder is een verbetering.

Een goed verhaal deze docu. Een verhelderend kijkje in de leugenachtige praktijken van seaworld.
Beide ZEKER aanraders.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 26 maart 2014 @ 08:18:54 #158
286575 Roces18
Chef de party
pi_138182792
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 22:26 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Ik ben het helemaal met je eens, maar wij zijn niet de doelgroep wat Disney voor ogen had. Mijn kinderen van bijna 8 vinden hem fantastisch, net als alle kinderen rond die leeftijd die ik ken.
Oke. Maar wat is het verschil tussen Frozen en Rapunzel, gewoon precies hetzelfde alleen een andere setting en andere karakters.
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_138182922
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 08:18 schreef Roces18 het volgende:

[..]

Oke. Maar wat is het verschil tussen Frozen en Rapunzel, gewoon precies hetzelfde alleen een andere setting en andere karakters.
Rapunzel was WEL leuk (in het engels iig) goede humor en leuke liedjes en beide waren (imo) ver te zoeken in Frozen.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_138183195
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 08:34 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Rapunzel was WEL leuk (in het engels iig) goede humor en leuke liedjes en beide waren (imo) ver te zoeken in Frozen.
Dit dus, laatst ook gezien, Frozen is geen review waard, Tangled (Rapunzel) was echt super, daar hebben wij ons echt mee vermaakt.
pi_138183215
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 07:08 schreef Verbal het volgende:

[..]

Beide ZEKER aanraders.

V.
The Cove is echt een droevig stukje cinema, vond het zeer amateuristisch.
Daarnaast vond ik de boodschap die ze probeerde te brengen ook vrij slecht.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_138195860
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 08:34 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Rapunzel was WEL leuk (in het engels iig) goede humor en leuke liedjes en beide waren (imo) ver te zoeken in Frozen.
Helemaal mee eens.
pi_138196124
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 09:00 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

The Cove is echt een droevig stukje cinema, vond het zeer amateuristisch.
Daarnaast vond ik de boodschap die ze probeerde te brengen ook vrij slecht.
Wat er amateuristisch aan is weet ik niet, en dat boodschap slecht zou zijn? Eerder die domme japanners die al die dolfijnen om zeep helpen dat is droevig.
  woensdag 26 maart 2014 @ 16:58:54 #164
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138196466
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 09:00 schreef ThePlaneteer het volgende:

The Cove is echt een droevig stukje cinema, vond het zeer amateuristisch.
Daarnaast vond ik de boodschap die ze probeerde te brengen ook vrij slecht.
Wat begreep je er niet aan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138197239
quote:
7s.gif Op woensdag 26 maart 2014 16:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat begreep je er niet aan?
Men probeerde duidelijk te maken dat het slachten van dolfijntjes nogal zielig is.
De spectaculaire beelden van de slacht zelf en het bijbehorende bloedbad waren het ultieme middel om die boodschap duidelijk te maken.

Echter ging de film van teveel kwik in het vlees naar een soort Mission Impossible achtige invasie in de baai met verborgen camera's en weet ik veel wat. Dat vond ik persoonlijk een beetje amateuristische cinema. Dat hele sentimentele gedoe was ook totaal onnodig gezien de aansprekende beelden die men had.

Inhoudelijk vond ik bijv. vrij storend dat men de dolfijnenjacht zo erg afkeurde 'want dit zijn zulke intelligente beestjes'. Ten eerste is het onderscheiden van dieren op basis van intelligentie nogal cru, alsof domme beesten (zijn dat dan koeien?) minder recht hebben op een normaal bestaansrecht. Het feit dat dolfijnen bijv. geen bedreigde diersoorten zijn (dan heb ik het over tuimelaars) staat men eigenlijk niet bij stil. Liever probeert men ons duidelijk te maken dan dolfijnen net zo waardevol zijn als zwarte neushoorns en albino tijgers. Helemaal leuk wordt het als men dan beelden laat zien van vrolijke vissen die koddig achter hun eigen luchtbelletjes aanzwemmen. Laat dan iig wat zien wat die beesten zo speciaal maakt.

Als je een docu alleen gaat beoordelen op basis van de boodschap kom je idd al snel op een cijfer, maar het hele sentimentele sausje van The Cove is al zodanig mierezoet dat ik het als documentaire zelf ook een vreselijk wanproduct vond.

quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 16:47 schreef destillegetuige het volgende:

[..]

Wat er amateuristisch aan is weet ik niet, en dat boodschap slecht zou zijn? Eerder die domme japanners die al die dolfijnen om zeep helpen dat is droevig.
Wat is er zo zielig aan een volk dat massaal dieren slacht ter consumptie? Dan kun je voor elk land wel een soortgelijke documentaire maken waar een filmploeg een stal in Noord-Holland infiltreert met infrarood camera's om de zinloze dood van honderden kalfjes te documenteren.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  woensdag 26 maart 2014 @ 17:39:55 #166
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_138197749
Jack Reacher (2012) - IMDb
Wederom zo'n ijdelheidsprojectje van de heer Cruise. Ik word er een beetje moe van dat ie tegenwoordig enkel onaantastbare types kan spelen. Het heeft ook iets narcistisch om weer es te laten zien hoe geweldig je personage (in dit geval de ongrijpbare Jack Reacher) is en hoe je dat speelt. Naja, het is dat het geen strontvervelende thriller is en Robert Duvall-baas ook nog es een leuke rol heeft. Een voldoende dan maar... Cijfer: 6

Hoop Dreams (1994) - IMDb
Hoop Dreams is een enorm goed gewaardeerde documentaire die het leven van twee jongens toont die de NBA willen halen. De twee donkere jongens komen niet uit de beste wijken van Chicago en presteren op school ondermaats. Het wordt voor hen daardoor een grote uitdaging om die grote droom te verwezenlijken.

Anyway, hoge verwachtingen vooraf en ze worden wat mij betreft ingelost. Hij duurt bijna 3 uur en blijft eigenlijk ook continu boeiend. Best knap! Een groot deel bestaat gelukkig uit basketbalbeelden waar ik meesupporterde met de teams van de twee hoofdpersonen. Maar dat is niet het enige waar deze docu op focust. Ook het college-systeem en het wel en wee van de families komt uitgebreid aan bod. Al met al een topper in het docu-genre :Y. Cijfer: 8

American Hustle (2013) - IMDb
Ik trek die Scorsese-achtige mafia-films maar met moeite. Het is dat de over-the-top decadentie eraf spat en daardoor American Hustle nog aardig is om te zien. Jeremy Renner en Jennifer Lawrence in dit soort rollen is wel even wennen, maar gaandeweg overtuigt het wel. Bij het aanzicht van Bale moest ik telkens denken aan een jongere versie van Lee Towers . Ook het plotselinge opduiken van Robert DeNiro was een feestje! Verder wel een tikkeltje te lang en te grotesk. Cijfer: 6,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_138198465
The Fifth Estate

Weinig van verwacht aangezien de meeste recensies nogal negatief waren maar hij viel me mee. Het verhaal is in grote lijnen wel bekend en het zal voor de film hier en daar wat spectaculairder gemaakt zijn dan het was en de IT dingen worden zoals gebruikelijk in films versimpeld maar verder heb ik me wel vermaakt met deze film over de opkomst van WikiLeaks. Zonder Cumberbatch was ik hier waarschijnlijk nooit aan begonnen, en gelukkig maar want hij zet weer een goede rol neer. Zijn tegenspeler Daniël Bruhl (niki lauda in rush) kon me net als in Rush niet echt bekoren, geen idee waarom maar ik kan er niks bijzonders in ontdekken. En Carice doet ook nog even mee. Al met al een vermakelijke thriller zonder echte hoogte en dieptepunten.

6.8
pi_138200619
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 17:11 schreef casper019 het volgende:
HER

[ afbeelding ]

Zoooo wat een ontzettend mooie film!
Een hele mooie mix, heb heel hard moeten lachen, een beetje drama, een beetje romantiek en ook een beetje feel good!
Het verhaal is erg orgineel, Het gaat over een man die een beetje eenzaam is en een relatie krijgt met een ''computer''.
Het acteer werk is echt SUPER, Joaquin Phoenix speelt echt super en tilt de film nog naar een net wat hoger niveau.
Vanwege het orginele verhaal, top acteerprestaties.. en overal mooie film..
een hele dikke 9.5 waard, dikke aanrader!
Ik vond er niet veel aan op de helft afgezet, ga het nog wel een keer proberen om hem uit te kijken
  woensdag 26 maart 2014 @ 19:59:07 #169
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_138202885
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 09:00 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

The Cove is echt een droevig stukje cinema, vond het zeer amateuristisch.
Daarnaast vond ik de boodschap die ze probeerde te brengen ook vrij slecht.
Ik niet.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_138208105
Captain America: The Winter Soldier (2014)

Best leuke film met een goed verhaal. Niet zo 'snel' als zijn voorgangers maar zeker niet minder leuk, er worden een hoop hints gegeven die we waarschijnlijk terug gaan zien in de volgende film 'Avengers: Age of Ultron'. Het is dus wel aan te raden om de vorige films ook te kijken of tenminste de vorige Captain America, die bij lange na niet zo goed was als deze btw maar wel nodig voor het verhaal.

Tip, als je hem gaat zien in de bios, blijf dan zitten tot het allerlaatste einde, je krijgt eerst credits, dan een scene, dan weer credits, dan nog een scene ;)
Veni, vidi, vodka.
pi_138208481
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 21:47 schreef dumble het volgende:

Tip, als je hem gaat zien in de bios, blijf dan zitten tot het allerlaatste einde, je krijgt eerst credits, dan een scene, dan weer credits, dan nog een scene ;)
Klassiek.. Thor2 had ook 3 stingers...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_138209900
Meeste Marvel films
Bringing them big boy toys, I do big boy things, I make big boy noise
pi_138220203
La mujer sin cabeza

Engelse titel, The Headless Woman, een film van Argentijnse regisseuse Lucrecia Martel gaat over een vrouw die na een feest terug naar huis een botsing maak met....wat is het een hond, een persoon? Veronica, zoals de vrouw, heet lijkt er danig van overstuur en rijdt door. Ze heeft het daarna niet allemaal meer op een rijtje een blijft de rest van de film uiterst labiel. Of was ze dat al, de familieverhoudingen beloven in ieder geval niet veel goeds. Erg veel komen we niet te weten in deze film want het blijft vooral bij registreren en er wordt niet veel uitgelegd. Mooi is de doorgevoerde stijl van filmen waarbij veel shots net even anders staan wat de onzekerheid van het hoofdpersonage versterkt. Al met al een zware film, die wel iets weg heeft van een detective maar dan zonder een heldere verhaallijn. Moet je van houden.

7/10
pi_138223180
quote:
14s.gif Op maandag 24 maart 2014 17:44 schreef ChickenMan het volgende:
Snowpiercer (2013)

Eerste Engelstalige film van dezelfde regisseur als The Host en Memories of Murder. De hele setting van de film is vrij awesome. Een trein met de laatste overgebleven mensen op aarde die de hele wereld doorrijdt. Achterin heb je de paupers die in opstand komen en voorin leven de rijken.
De hele tocht die de opstandelingen door allerlei verschillende wagons maken is al vet, tel daarbij op de gave actiescenes en een vleugje maatschappijkritiek en je hebt een hele puike film. Absoluut de moeite waard.

8
gisteren gekeken, ik vond hem ook tof. het is geen oscar film natuurlijk, maar dat hoeft ook niet. het idee was prima uitgewerkt, de actie was goed, het acteren niet slecht. vond alleen het eind iets te gemakkelijk.
pi_138224619
300: Rise of an Empire

Meer van hetzelfde, met deze twist dat het merendeel van de gevechten zich op zee afspelen. De manier hoe het eerste deel erin verwerkt is hebben de makers goed gedaan, evenals Eva Green die heerlijk is als de gestoorde schurk. Maar waar de eerste nog origineel was en het leger spartanen echt indruk maakte doet dit vervolg dat eigenlijk nooit. Prima wegkijker als je even een hersenloze actiefilm wilt kijken maar dit is zo een vervolg dat nergens in de buurt komt van het origineel. De actie waar deze film het toch van moet hebben is aardig maar nergens indrukwekkend. Het lijkt wel alsof Zack Snyder eigenlijk geen tijd meer hiervoor had door Man of Steel en deze er even snel bij heeft gemaakt. Jammer maar was te verwachten.

6.2
  Hardste schreeuwer 2022 donderdag 27 maart 2014 @ 19:40:48 #176
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_138236299

Atlantis The Lost Empire,

Als kind al eens gezien toen ben ik in slaap gevallen. Nu als volwassene toch maar een tweede kans gegeven. Eerste stuk is inderdaad weer langdradig omdat ze weer iedereen moeten introduceren en alles moeten uitleggen. Tweede stuk is erg leuk, Dit experiment van Disney om wat duistere films te maken heeft voor de kassa slecht uitgepakt maar deze ondisney film verdient eigenlijk wel beter.
Erg leuk zijn de verwijzingen naar dingen voor volwassen zo als Wiskey en een personage dat elke keer een peuk paft. Tijdens het kijken van de film vroeg ik me toch af hoe dit er als live action film uit zou hebben gezien. Want een kinderfilm die leuk is voor volwassen trekt toch vaak het grote publiek niet. Ik zou dit een tweede kans geven als live action movie. Al heeft James Cameron dat ook gedacht,, Ik dacht dat Pocahontas en de Smurfen de inspiratie was voor Avatar maar hier is ook goed van gejat.

Maar toch in deze film zit wel wat. geef dit een 6.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_138244218
300: rise of an empire

Wel vette film, al vind ik dat vooral van de eerste helft, de tweede helft vd film vind ik het imo niet waar maken. Ze laten het dan ook een beetje liggen betreffende de '300 filmtechnieken'.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 27-03-2014 22:11:02 ]
pi_138245355
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 17:31 schreef destillegetuige het volgende:
The Book Thief

Tenenkrommend engels met duits accent, leeghoofdige kindsterretjes, WW2 is slechts een decor om liefdevol sneeuwballetjes naar elkaar te gooien, alle oorspronkelijk aspecten uit het boek doen verloren aan, niks komt uit de verf, joodse onderduiker lijkt eerder een student die de kelder huurt en last heeft van een buikgriepje dan een persoon die doodziek is en deportatie wacht als hij door de nazi's zou worden ontdekt. Kansloze film.

1/10
Vond ik juist wel een mooie film, dat meisje dat zoveel troost vond in haar boeken in zo'n tijd...
pi_138246573
A Winter's Tale, viel zwaar tegen
  Moderator vrijdag 28 maart 2014 @ 09:38:42 #180
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_138254572
The Best Years of Our Lives (oscar best picture 1946)



Een film over de moeite die veteranen hebben om terug te keren in de maatschappij. Deze film volgt 3 WOII veteranen die alledrie kampen met andere problemen. 1 mist zijn handen en wil wel voor vol aangezien worden. De andere krijgt een hogere positie terug in de bank dan hij voorheen had maar kan er niet mee omgaan om weer strikt met leningen te zijn en grijpt naar de drank. De derde kan niet meer aan een baan komen en is vervreemd van zijn vrouw. De enige plek waar ze zich thuis lijken te voelen is met zijn 3en in de kroeg. Opzich mooie film.

7

A gentlemans agreement (oscar best picture 1947)



deze film gaat over antisemitisme in amerika en toch leuk dat ze daarbij dus vlak na de oorlog nog geen associatie met de oorlog bij hadden dat is pas later gekomen. Het wordt in deze film dan ook gebracht als een amerikaans probleem. De thematiek is verder ook wel okay het komt er op neer dat de meelopers eigenlijk net zo erg zijn voor de instanthouding van het probleem als de extreme exponenten. Leuk om te vergelijken met de huidige immigranten standpunten. Het wordt bekeken vanuit een journalist die zich voordoet als jood (door het gewoon her en der enpassant te zeggen dat hij joods is) en ondervind zo zelf de antisemitisme

6.5

the hobbit: the desolation of smaug

Een paar dwergen een hobbit en tovenaar proberen de berg terug te krijgen die een paar generaties eerder is overgenomen door een (blijkbaar nogal praatgrage) draak.

Het boek vond ik saai toen ik het gelezen had, de film is het ook. Wel vind ik het leuk hoe het integreert met de Lotr films wat het boek niet doet (want de hobbit was geschreven voor Lotr) het lijkt er ook op of jackson veel dingen uit het latere boek de silmarillion incorporeert in deze film. Opzich leuk maar naar mijn mening had dit niet in 3 films gehoeven.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_138274030
SNOWPIERCER


wOW wat een tegenvallende film! ik snap echt de ''hoge'' cijfers van deze film niet,

Het verhaal is flinterdun en klopt van geen kant, en kent ook geen enkele diepgang
De acteerprestaties waren opzich redelijk, op een aantal uitschieters na dat het acteerwerk even lachwekkend slecht werd.

Wel zaten er nog een aantal orgineel bedachte scenes in, maar omdat de rest niet klopte kon dat de film niet redden.

Zeer zwakke film, 4
pi_138292419
Suzanne



Erg leuke en vlotte film over een jonge vrouw die niet de meest handige keuzes maakt. Gefilmd in een stijl die mij deed denken aan La Vie d'Adele. Toffe soundtrack ook.

Imdb: 6.9
Ik: 8

Spies & Glistrup



Nog een film die erg doet denken aan een recente bioscoophit. Dit kan je zien als de Deense bizarre versie van de Wolf of Wallstreet, met 2 ontzettende anti-helden in de hoofdrol. Bijna net zo goed als Scorpose zelf.

Imdb: 6.8
Ik: 8

Twee in mijn ogen wat onderschatte aanradertjes die nu draaien in de filmhuizen!
pi_138292623
The Young and Prodigious T.S. Spivet (2013)

L'extravagant voyage du jeune et prodigieux T.S. Spivet (2013) - IMDb

leuke, Wes Anderson-achtige film over een 10 jarig genietje die een perpetual motion machine uitvindt en wordt uitgenodigd om een award in ontvangst te nemen, ver weg in washington. vervolgens pakt ie zn koffer en gaat, alleen.

mooi gefilmd, goed geacteerd, leuk verhaal, een 8!

p.s.: de film is gewoon in het engels hoor, ondanks de franse IMDB titel. de regisseur is frans.
  zaterdag 29 maart 2014 @ 11:33:41 #184
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_138293137
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 maart 2014 20:06 schreef casper019 het volgende:
SNOWPIERCER
[ afbeelding ]

wOW wat een tegenvallende film! ik snap echt de ''hoge'' cijfers van deze film niet,

Het verhaal is flinterdun en klopt van geen kant, en kent ook geen enkele diepgang
De acteerprestaties waren opzich redelijk, op een aantal uitschieters na dat het acteerwerk even lachwekkend slecht werd.

Wel zaten er nog een aantal orgineel bedachte scenes in, maar omdat de rest niet klopte kon dat de film niet redden.

Zeer zwakke film, 4
Ik lees en zie veel van jouw recensies maar ik lees nooit waar de film over gaat... is dit bewust?
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
  zaterdag 29 maart 2014 @ 11:41:44 #185
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_138293266
quote:
Een recensie is een (kritische) bespreking van een boek, film, videospel, toneelvoorstelling, muziekuitvoering of enige andere culturele uiting, veelal gepubliceerd in een krant of tijdschrift of op het internet
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_138294310
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 11:33 schreef RubenSosa het volgende:

[..]

Ik lees en zie veel van jouw recensies maar ik lees nooit waar de film over gaat... is dit bewust?
Ik wou niet tevel spoilen! Maar ikzal er voor bij zetten waar het over gaat.

Die film gaat over dat de aarde is vergaan door een superkoud klimaat.. Maar dat de enige overgebleven mensen nog leven in een trein die nonstop doorrijd..
In de train leven achteraan de ''arme'' mensen die onderdrukt worden
en aan de andere kant mensen die het goed hebben en de baas spelen...
de film begint zonder echt een verhaal te vertellen, maar direct bij het feit dat de mensen achteraan in opstand komen....
  zaterdag 29 maart 2014 @ 13:10:46 #187
163488 RubenSosa
Sierd de Vos = BAAS (KOEKOEK!)
pi_138295151
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 12:34 schreef casper019 het volgende:

[..]

Ik wou niet tevel spoilen! Maar ikzal er voor bij zetten waar het over gaat.

Die film gaat over dat de aarde is vergaan door een superkoud klimaat.. Maar dat de enige overgebleven mensen nog leven in een trein die nonstop doorrijd..
In de train leven achteraan de ''arme'' mensen die onderdrukt worden
en aan de andere kant mensen die het goed hebben en de baas spelen...
de film begint zonder echt een verhaal te vertellen, maar direct bij het feit dat de mensen achteraan in opstand komen....
Oke duidelijk.
Was trouwens geen verwijt he :)
Monza 2021: RIC #1 - and for anyone who thought i left, i never left. i just moved aside for a bit.
pi_138295387
Nebraska

Vrij confronterende film waarbij er zowel pijnlijke als grappige momenten zijn. Sterke karakters ook. Aanrader!

8.2/10
pi_138295467
Red Riding: In the Year of Our Lord 1983

Over machtsmisbruik bij de politie en kindermisbruik.

Heftige film...

een 8

Red Riding: In the Year of Our Lord 1983 (2009) - IMDb
pi_138301229
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 13:10 schreef RubenSosa het volgende:

[..]

Oke duidelijk.
Was trouwens geen verwijt he :)
Nee zo vatte ik het ook niet op :)
pi_138322405


Malavita (2013) - IMDb

Luc Besson is een van mijn favoriete regisseurs en heeft een mooie lijst aan toffe films op zijn naam staan. Vaak films met erg veel actie en humor, maar Malavita/The Family is weer eens heel iets anders van hem. De Manzoni familie komt via witness protection terecht in een klein dorpje in Normandië. Het hoofd van de familie, gespeeld door Robert De Niro, was een notoire maffiabaas die eigenlijk zijn hele "family" de bak in heeft gesnitched. Daar achtervolgd zijn verleden hem en zie je eigenlijk hoe die zeer aparte familie omgaat met de grote aanpassingen daar, terwijl ze ook nog in de gaten worden gehouden door een groep FBI agenten met o.a. Tommy Lee Jones in de gelederen.

Voor mij was dit echt weer een topfilm. De vreemde familie Manzoni, met naast de al genoemde De Niro bestaat verder nog uit Michelle Pfeiffer, een zoon en een dochter en ze hebben allemaal hun eigen vermakelijke verhaallijn. Geen film die vervalt in overdreven sentiment, maar gewoon een erg leuk verhaal met vreemde, maar toch sympathieke karakters die me qua stijl erg deed denken aan het door mij al vaak genoemde City Island (2009) - IMDb. Prima cast en acteerwerk, een sterke soundtrack (met o.a. een paar Gorillaz nummers), maar vooral de karakters zelf maakten voor mij echt de film. De 6.4 op IMDB is voor mij echt onbegrijpelijk en ik zou minimaal een punt hoger gaan zitten hier.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_138322590
dank je voor de tip Tim. City Island vond ik ook een pareltje
mumbo jumbo who are you? AAAHHHH!!!
  zondag 30 maart 2014 @ 12:04:35 #193
277865 Sejt
Ondertitel
pi_138322858
Open Grave (2013)



Ik verwachtte vrij weinig van de film, maar m'n vrouw en ik hadden zin in een thriller/horror. Uiteindelijk was het een verassend goede film met een setting, die zelden goed uitgewerkt is.
Pas na 1 of 1,5 uur heb je écht door wat er aan de hand is. Ik hou daar wel van - een film die je na laat denken. De film is redelijk traag, en er zijn een paar onwaarschijnlijkheden, maar dat mag de pret niet drukken.
Verwacht geen explosieve actie film of gore horror film. Daarentegen kan ik hem aanraden als je van psychologische thrillers houdt met goede atmosfeer. De film is, helaas, vrij onbekend, maar doet niet onder (misschien integendeel) voor de grotere budget films.

IMDb: 6,3
Ik: 7,2
I love my mispoken words.
  zondag 30 maart 2014 @ 13:05:03 #194
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_138324410
A Night to Remember (1958) - IMDb
Indrukwekkend verslag van de ondergang van de Titanic.Deze film komt uit 1958 en dat is er niet vanaf te zien. Alle scenes (inclusief het zinken!) zien er overtuigend uit. Al gauw in de film ramt het schip de ijsberg en wordt vanuit diverse personages hun pogingen om te overleven gevolgd. De film heeft wat weg van documentaire, die vlot verteld wordt. Het scheelt ook dat hier een romantisch plotlijntje ontbreekt ;). Cijfer: 8

Withnail & I (1987) - IMDb
Geslaagde film die over twee late twintigers, die als een Peppi en Kokki zich worstelen door hun lamlendige ongestructureerde leven. Ze leven in een krotterige woning midden in de stad en trekken erop uit naar een cottage op het platteland. Ze maken van alles mee, wat eigenlijk niet goed samen te vatten is, maar het levert een aantal geinige grappen op. Helaas wordt dat goede niveau niet overal volgehouden, maar vooruit. Wat de film extra vermakelijk is hoe de setting eind jaren '60 in Engeland) neergezet wordt. Die woning zag er lekker ranzig uit vol met ouwe filmposters en het platteland was gewoon typisch Brits (incl. veel plensbuien). Cijfer: 7,5

American Reunion (2012) - IMDb
Stifler-baas is degene die deze film nog de moeite waard maakt :7. Het blijft tragisch en hilarisch tegelijk hoe ie zich weer door deze American Pie-episode heen baant. De andere castleden doen voornamelijk aan melancholisch gedweep met het verleden. Sommige scenes ontstegen nauwelijks het sitcom-niveau qua humor en phoney acteerwerk, dus echt geweldig is het niet. Gelukkig wel nog een paar spaarzame grappige momenten, dat dan weer wel. Cijfer: 5,5

Taken 2 (2012) - IMDb
De rollen zijn omgedraaid in deze actiefilm met een en al cliches. Nu is het de dochter van Liam Neeson die in eerste instantie de heldin van het verhaal door haar ontvoerde ouders te bevrijden. De ingeslagen weg van de eerste Taken-film gaat gewoon vrolijk verder. Het is af en toe hemeltergend wat voor ridicule en ongeloofwaardige gebeurtenissen je te zien krijgt. Vreemd dieptepunt is een dolle autorit door een druk Istanbul van die dochter die net gezakt is voor haar rijbewijs. Liam Neeson als actieheld vind ik ook niet zo geweldig. Cijfer: 5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_138324585
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 maart 2014 20:06 schreef casper019 het volgende:
SNOWPIERCER
[ afbeelding ]

wOW wat een tegenvallende film! ik snap echt de ''hoge'' cijfers van deze film niet,

Het verhaal is flinterdun en klopt van geen kant, en kent ook geen enkele diepgang
De acteerprestaties waren opzich redelijk, op een aantal uitschieters na dat het acteerwerk even lachwekkend slecht werd.

Wel zaten er nog een aantal orgineel bedachte scenes in, maar omdat de rest niet klopte kon dat de film niet redden.

Zeer zwakke film, 4
Wel diepgang, maar misschien dat jij die hebt gemist.

Wat klopte er volgens jou niet? Ik geef de film een 8/10
pi_138331904
quote:
0s.gif Op zondag 30 maart 2014 13:15 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Wel diepgang, maar misschien dat jij die hebt gemist.

Wat klopte er volgens jou niet? Ik geef de film een 8/10
Ik vond de film ook niet zo goed. Geef hem ook een 4. Het idee is heel interessant, maar in deze film kwam het er niet goed uit.
pi_138332038
Captain America: The Winter Soldier



Steve Rogers, oftewel Captain America, is uit de jaren veertig rechtstreeks de eenentwintigste eeuw ingestapt. Dat is flink wennen voor de superheld: "the world has changed and none of us can go back." Rogers is gerekruteerd door de veiligheidsdienst S.H.I.E.L.D., maar begint steeds meer te twijfelen aan de bedoelingen, intenties en handelswijze van de schimmige organisatie en hoge pief Alexander Pierce. Al snel is niet meer duidelijk wie een vriend en wie een vijand is: 'vertrouw niemand' is het devies. Dan duikt er ook nog eens een nieuwe, mysterieuze vijand op: de levensgevaarlijke Winter Soldier. Gelukkig staat het Avengers-lid er niet alleen voor, want zowel oude bekende Black Widow als nieuwkomer The Falcon schieten te hulp.


IMDB: 8,4
Mijn cijfer: 7

Film met goeie special effects en voldoende actie scenes. Soms een beetje voorspelbaar en vond zelf het einde niet helemaal mijn ding. Blijf aan het einde wel zitten voor de laatste scene.
pi_138333550
Achorman 2
De meest bizarre film die ik in lange tijd gezien heb.
Raar, soms grappig, maar eigenlijk te lang en niet grappig genoeg.
  zondag 30 maart 2014 @ 20:56:38 #199
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_138339240
Afgelopen week in de bios gezien:

Non-Stop
Liam Neeson als actie held leverde de afgelopen jaren een aantal vermakelijke films op. Deze kan zonder moeite aan dat rijtje worden toegevoegd.
Hij zet een toffe rol neer als alcoholistische airmarshal die zelf wordt verdacht verdacht van het kapen van het vliegtuig waar hij zelf aan boord is. Het is een leuke whodunnit waarbij de verdenkingen steeds worden verschoven en je voor jezelf ook de nodige oordelen velt.
Het einde is dan wel wat over the top en vergezocht, de uitleg is wel redelijk belachelijk. Maar tot dan toe is het een wat mij betreft geslaagde film waarin Neeson dus opnieuw toont goed als actieheld te kunnen dienen.

IMDB Cijfer: 7,3/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
  zondag 30 maart 2014 @ 21:43:58 #200
8369 speknek
Another day another slay
pi_138341885
Prisoners (2013) - IMDb

en

American Hustle (2013) - IMDb

Twee goede films die net geen uitstekende films worden vanwege tegenovergestelde problemen. Een ding delen ze in ieder geval wat het kijken meer dan waard maakt. Uitstekend acteerwerk van de cast. In Prisoners is het met name Jake Gyllenhaal die de rol van een verbeten smalltown detective overtuigend inneemt, tics en al. Het plot over twee kinderen die gekidnapt worden, met de detective die het volgens de wet wil oplossen en de vader die buiten de wet omgaat, is niet verheffend maar wel scherp en heeft genoeg twists. De cinematografie is echter wat vlak en de vertelling rechtdoorzee, wat het vooral een degelijke thriller maakt zonder dat je er echt ingezogen wordt.

Flair heeft American Hustle daarentegen in overvloed, elk shot is prachtig geframed met een mooi zeventiger jaren korrel en vintage belichting; half instagram zonder dat het stoort. Flair ook in de kostuums van de hoofdrolspelers, ik wou dat ik half die garderobe had. Een hele ensemblecast aan bekende acteurs doet mee, en tussen al het acteergeweld is het uitgerekend Jeremy Renner die elke scene steelt (maar dat doet niet af aan puik werk van Christian Bale als sjofele con man en Jennifer Lawrence als zijn bipolaire vrouw). Hier is echter het plot wat slecht gepaced, en de film narreert teveel, zeker in het begin. Dat maakt de film prettig om naar te kijken, maar uiteindelijk geeft het niet helemaal de emotionele payoff die je zou willen.

Beiden een 7.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_138343567
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 21:47 schreef dumble het volgende:

Tip, als je hem gaat zien in de bios, blijf dan zitten tot het allerlaatste einde, je krijgt eerst credits, dan een scene, dan weer credits, dan nog een scene ;)
Dat is standaard.
pi_138344847
Escape Plan

Schwarzenegger en Stallone in een geinige, simpele actiefilm. Niet letten op de plotholes, maar gewoon lekker wegkijken, dan is het prima vermaak voor een 'verloren' avondje.
Schip ahoy!
  zondag 30 maart 2014 @ 23:14:23 #203
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_138346995
quote:
0s.gif Op zondag 30 maart 2014 13:15 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Wel diepgang, maar misschien dat jij die hebt gemist.

Wat klopte er volgens jou niet? Ik geef de film een 8/10
Ik begrijp het ook niet zo goed, Ik vond het een geweldig goede film.
Een tour van post-industrieel naar de decadentie van nu en van de toekomst.
Echt heerlijke nonsens.
  maandag 31 maart 2014 @ 01:02:43 #204
269938 Joeri.
Aldus Urban Dictionary(.com)
pi_138350353
Disconnect (2012) - IMDb

Disconnect (2012)

Verrassend goed. Volgens mij is het niet een erg bekende film en mijn verwachtingen waren (obv. een 7.6 IMDb score) dat het een film zou zijn die lekker weg zou kijken maar verder niet veel voorstelde. Ik kwam er al snel achter dat dit niet zo was.

Het script en de personages (acting en acteurs) zijn perfect. De film kwam op precies het moment dat het wat druilerig en langdradig werd in een stroomversnelling en werkte in één boeiende en meeslepende adem naar het einde toe. De uiteindelijke confrontatie waar de film op gebaseerd is, is op een geweldige manier uitgewerkt.
Het einde had ik zelf niet beter kunnen verzinnen, veel open eindes, die er eigenlijk niet toe doen, maar toch achter gelaten met een goed gevoel.

Het minpunt van de film zijn toch de clichés die boven komen drijven na het einde van de film.

Mijn cijfer: 8+ (IMDb 7.6)
Kees Torn - Als voor nog niet begraven graven graven graven graven, graven graven graven graven. En die klopt perfect.
Jeroen van Merwijk - Eén oorlog tegelijk, waarom doen we tegenwoordig niet één oorlog tegelijk
  maandag 31 maart 2014 @ 13:20:15 #205
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_138360023
Battle Royale 2

Anders dan het eerste deel, waar kinderen op een eiland gedropt worden om elkaar af te maken, wordt deze keer een klas naar een eiland gestuurd om terroristen af te maken. Het resultaat is meer iets dat lijkt op Saving Private Ryan dat wel vermakelijk is maar na een uurtje toch wel vervelend begint te worden. De kills van de kids worden keer op keer emotioneel benadrukt terwijl ze amper screentijd gehad hebben en het achterliggende verhaal, volwassenen vs kinderen, slaat eigenlijk helemaal nergens op. Het eerst uur is nog prima te doen en redelijk in de stijl van het eerste deel maar daarna slaat de film de plank mis en is het einde ook onbevredigend. Jammer want hier was meer mee te doen.

5.5

The Internship

Vince Vaughn en Owen Wilson verliezen hun baan als verkoper en lezen dat google de ideale werkgever is en melden zich aan voor een stage. Alhoewel stage... stagairs worden in 10 ofwat teams ingedeeld en krijgen een aantal opdrachten, het team met de beste resultaten krijgt een baan en de rest kan oprotten. En zelfs 2 verkopers die 0 ervaring met computers hebben maken kans op een baan. Idioot verhaal natuurlijk met 2 uur lang reclame voor google maar ondanks de negatieve recensies viel het me nog mee. Een beetje feelgood komedie die minder scherp of grof is als het eerdere werkt van dit komische duo. Het verhaal kan je vantevoren al uittekenen en ongeveer alle cliches komen voorbij en het einde is zelfs tenenkrommend slecht maar toch, ik heb me wel vermaakt. Maar dat kan ook komen doordat ik deze nog opzette toen het het na middernacht was en ik niet zo scherp meer was om me te irriteren. Kortom, een feelgood film waar je ook in een feelgood stemming voor moet zijn, vermoed ik.

6.3
  Hardste schreeuwer 2022 maandag 31 maart 2014 @ 14:44:10 #206
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_138362936
Walking With Dinosaurs
Wat ik verwachte : Een documentaire film zo als het tv programma of de oudere series .
Wat ik kreeg was een soort Platvoet tekenfilm verhaal over een bijzondere dino die van kluns groeit naar de nieuwe leider van de kudde. Ik denk dat dit voor kinderen best een leuke film is maar niet voor mij. Volgende keer maar beter de beschrijving lezen, Visueel zat de film verder goed in elkaar. animaties etc zag er prachtig uit en was weinig mis mee.

cijfer laat ik deze keer maar achterwegen.

[ Bericht 27% gewijzigd door Dr.Mikey op 31-03-2014 15:46:50 ]
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_138364909
quote:
14s.gif Op maandag 31 maart 2014 14:44 schreef Dr.Mikey het volgende:
[ afbeelding ]
Wat ik verwachte : Een documentaire film zo als het tv programma of de oudere series .
Wat ik kreeg was een soort Platvoet tekenfilm verhaal over een bijzondere dino die van kluns groeit naar de nieuwe leider van de kudde. Ik denk dat dit voor kinderen best een leuke film is maar niet voor mij. Volgende keer maar beter de beschrijving lezen, Visueel zat de film verder goed in elkaar. animaties etc zag er prachtig uit en was weinig mis mee.

cijfer laat ik deze keer maar achterwegen.
Met titel en werkend plaatje zou tof zijn.
  maandag 31 maart 2014 @ 22:54:16 #208
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_138383763
Monsters University
Van de pr(s)equel op Monsters Inc. had ik niet zo`n hele hoge verwachtingen maar gelukkig viel het goed mee.
Natuurlijk is het niet zo goed als het origineel maar het grootste deel van de humor is overeind gebleven. Het verhaal vond ik goed gevonden en uitgewerkt, leuk om te zien wat er vooraf ging en om alle personages in hun jonge jaren te zien.
Na Cars 2 waren m`n verwachtingen van deze Pixar pr(s)equel redelijk getemperd maar dat was dus nergens voor nodig. Nergens wordt het zo goed als bijvoorbeeld de tweede Toy Story maar desondanks is dit zeker een kijkje waard.

IMDB Cijfer: 7,5/10
Mijn Cijfer: 8,0/10
  woensdag 2 april 2014 @ 01:12:23 #209
269938 Joeri.
Aldus Urban Dictionary(.com)
pi_138423790
Snowpiercer (2013) - IMDb
Snowpiercer

Begint veel belovend, maar zwakt op één derde van de film af naar een druilerig einde. De film dooft wat dat betreft als een nachtkaars uit. Plot/einde is totaal ongeloofwaardig en zeker teleurstellend na de hoge kwaliteit op het begin van de film.
Tot en met de tunnel scene vind ik de film een 8, vanaf dan (dus de wagon met eieren) een 3. Ik kom uit op een 6, erg teleurstellend. Er wat wel wat meer ingezeten.

Mijn cijfer: 6
IMDb: 7.2
Kees Torn - Als voor nog niet begraven graven graven graven graven, graven graven graven graven. En die klopt perfect.
Jeroen van Merwijk - Eén oorlog tegelijk, waarom doen we tegenwoordig niet één oorlog tegelijk
  woensdag 2 april 2014 @ 11:45:46 #210
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_138430067
School of Rock
The School of Rock (2003) - IMDb

Het gaat over een loser die onbevoegd invalt op een school en in het geniep een rock band begint met de leerlingen. Het is een soort ode aan de rockmuziek met een maffe jack black die zijn aanstekelijke rockpassie op een nogal extraverte manier toont. Ik heb flink moeten lachen tijdens de film (E = mc² :') :') ) , en ook al ben ik niet de grootste rockfan, heb ik er muzikaal ook van genoten. Ik kan eigenlijk nauwelijks een echt minpunt bedenken.

imdb: 7,1
mijn cijfer: 8
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_138484669
The Keeper of Lost Causes

Een wat vreemd politieduo, zijn werkzaam op de afdeling die zich bezighoudt met zaken die bijna verjaren. Ze raken betrokken bij een vijf jaar oude zaak in verband met een vermiste vrouw.

Ze zijn zeer gedreven om de vrouw te vinden en al gauw bevinden ze zich in de meest duistere uithoeken
van Scandinavië op zoek naar een psychopatische moordenaar.

Maar de waarheid is nog erger dan ze zich konden inbeelden.

Echt gruwelijk eigenlijk wel waar ze achter komen.

Ik geef de film een 8 :P

Kvinden i buret (2013) - IMDb
pi_138543952
The Take (2009)

Freddie Jackson verlaat in 1984 de gevangenis, na 4 jaar te hebben gezeten voor een overval. Zijn loyale vrouw Maggie wacht hem buiten op, met de illusie dat hij nu het rechte pad op wil. Maar Freddie wil niets anders dan opnieuw de koning van de onderwereld in East End, Londen worden. Zijn neef Jimmy volgt in zijn voetsporen en beklimt snel de ladder van de misdaadorganisatie. Tegen de achtergrond van de socio-politieke veranderingen van het Thatcherisme naar New Labour bestrijkt het verhaal 10 jaar van een groep criminelen.

Een verhaal over een ware psygopaat :o

Ik heb me daarom ook prima vermaakt :D was hartstikke spannend vond ik wel :')

Een 9 *O*


http://www.moviemeter.nl/film/61064
pi_138543986
quote:
0s.gif Op zondag 30 maart 2014 22:36 schreef Piet__Piraat het volgende:
Escape Plan

Schwarzenegger en Stallone in een geinige, simpele actiefilm. Niet letten op de plotholes, maar gewoon lekker wegkijken, dan is het prima vermaak voor een 'verloren' avondje.
Die heb ik niet meer samen gezien sinds de film Twins :')
  Moderator zaterdag 5 april 2014 @ 18:48:57 #214
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_138544218
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 april 2014 18:41 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Die heb ik niet meer samen gezien sinds de film Twins :')
Da's knap, want ze werkten voor het eerst samen in 2010 in The Expendables. :+

Twins was Schwarzenegger samen met DeVito.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_138544298
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 18:48 schreef Mike het volgende:

[..]

Da's knap, want ze werkten voor het eerst samen in 2010 in The Expendables. :+

Twins was Schwarzenegger samen met DeVito.
:D o jah... je hebt gelijk :') foutje :P ik kijk te veel films ...
pi_138563050
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 april 2014 18:41 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Die heb ik niet meer samen gezien sinds de film Twins :')
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 18:48 schreef Mike het volgende:

[..]

Da's knap, want ze werkten voor het eerst samen in 2010 in The Expendables. :+

Twins was Schwarzenegger samen met DeVito.
:D
Schip ahoy!
  zondag 6 april 2014 @ 20:20:40 #217
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_138583291
The Last Picture Show (1971) - IMDb
Vond het wat lastig inkomen met deze film, maar na een tijdje valt alles op zijn pootjes terecht en blijft er een mooie rauwe schets over van een Texaans plaatsje waar de gloriedagen langzamerhand wegwaaien en het vervalt in een stoffige troosteloze bende. De personages zelf en hoe ze met elkaar omgaan heeft ook wat mistroostigs. Twee vrienden zijn duidelijk zoekende in hun leven, het knapste meisje doet aan hoerig gedrag en een ouwe vent mijmert over hoe mooi het vroeger was. Dat soort dingen krijg je dus te zien.

Had trouwens niet door dat een jonge Jeff Bridges een van de hoofdrollen vervulde. Al dacht ik op een gegeven moment "ehm, waar herken ik die blik van die gast nou van?" Achteraf kan ik daarvan de link leggen met The Dude :'). Anyway okeeje film dus en ben benieuwd naar meer werken van Peter Bogdanovich. Zijn stijl van film bevalt me wel. Cijfer: 7

Batman: The Movie (1966) - IMDb


Holy Sardine!

Wat heb ik in een deuk gelegen om de 1966-versie van Batman. Waarschijnlijk was het toen al kinderachtig door al die kleurrijke decors en naar idioterie neigende dialogen. Anno begin 2014 is dit regelrecht cult te noemen. En daardoor kan ik het erg goed waarderen! Alleen dat Robin de hele film in zijn onderbroek rondloopt vond ik een minpuntje. Cijfer: 8

The Sword in the Stone (1963) - IMDb
Vond deze Disney wel een olijke film. Er gebeurt werkelijk heel weinig in deze film: Merlijn de tovenaar draagt wat wijze leven over aan een jong jochie met behulp van wat tovenarij. Dit kan de pret niet drukken desalniettemin, want het is toch gaaf om getransformeerd te worden naar een vis of vogeltje. De eindbattle tussen Merlijn en Madam Mikmak is tenslotte nog episch te noemen! Animatie valt wat tegen, maar soit. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 6 april 2014 @ 20:24:04 #218
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_138583487
Snowpiercer (2013, Joon-Ho Bong)

Aan het begin was te zien dat de film ergens op gebaseerd werd, maar ik kreeg niet precies mee waarop. Tijdens het zien van de film kreeg ik sterk het idee dat het een comic zou zijn, samen met het gevoel dat een goede graphic novel het nog wel eens sterker kan uitbeelden dan dit. Maar ik heb ook het idee dat ik films in de bioscoop lang niet meer zo optimaal beleef als thuis... Qua geluid had ik er bijvoorbeeld nog wel wat meer van verwacht. En ik had stiekem gehoopt op een scène als in Oldboy, geschoten vanaf de zijkant waarin er genadeloos wordt ingehakt op een grote groep mensen. Natuurlijk was dat niet geheel origineel geweest, maar dat is tegenwoordig toch lastiger en júist bij deze film en de gevechten had dat zo goed gepast.

Maar goed, verder vond ik het vooral een lekkere film. Keek prima weg, actie steekt goed in elkaar, de donkere kant van de film beviel me wel. Hoewel ik de naargeestigheid/het compromisloze van de situatie niet optimaal vond uitgewerkt, was het wel interessant, vooral op het moment dat men verder kwam in de trein en het klassenverschil langzaam steeds groter werd. Het einde vond ik dan weer een kleine tegenvaller, het cliché dat het als een nachtkaars uitging is hier wel van toepassing. Het was veel beter geweest als
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
. Maar dan nog: als ik eraan terugdenk is het vooral positief en de BD zal er denk ik ook wel van gaan komen.
pi_138584128
3D middagje.

Shrek 2
Shrek 2 (2004) - IMDb

Onwijs leuke film, net als deel één. De 3D effecten zijn er niet echt te merken.

Despicable Me (2010) - IMDb

Despicable Me Heerlijke film, 3D is erg leuk. Geinige grapjes vooral

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een top film die ik al jaren had liggen
Dikke 8 _O_
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 6 april 2014 @ 20:37:13 #220
862 Arcee
Look closer
pi_138584360
Frozen (2013) - IMDb



Geen enkele animatiefilm bracht ooit meer geld op dan deze film. Voor kinderen wellicht leuk, maar ik vond er niks aan. Te veel liedjes en vooral vreselijke liedjes. :{ Overmatig blije princessenmusical. De animatie vond ik ook al niet erg indrukwekkend. Twee sidekicks waren nog enigszins leuk, maar die konden de film helaas niet redden.

Cijfer: 5.5
IMDb: 7.9
  zondag 6 april 2014 @ 21:08:13 #221
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_138586779
Afgelopen week gezien:

Vampire Academy
Het is nogal duidelijk dat ik niet tot de beoogde doelgroep hoor maar dat het gericht is op tiener meisjes. Met momenten was het wel vermakelijk maar het was wel heel erg voorspelbaar.
Door de leuke rol die Zoey Deutch neerzet en de chemie die ze heeft met Lucy Fry`s karkater komt het nog net boven de middelmaat uit maar veel scheelt het niet.

Mijn Cijfer: 5,8/10
IMDB Cijfer: 6,6/10

300: Rise of an Empire
Wat mij betreft had een vervolg niet per se gehoeven, het nieuwe van de stijl is er inmiddels natuurlijk al lang af. Maar achteraf gezien was het toch wel een leuke toevoeging op het eerste deel. Het verhaal vond ik goed in elkaar zitten, het feit dat het eerste en tweede deel tegelijk plaats vinden vond ik goed gedaan.
De stijl is het zelfde als in het eerste deel en ziet weer goed uit. Eva Green trekt alle aandacht op acteer gebied naar zich toe, ze is perfect gecast als de evil leading lady. Heerlijk.
Overall wordt het niveau van het eerste deel niet gehaald maar ik vond het opnieuw een hele stoere film die zeker geen slap aftreksel van het eerste deel is.

Mijn Cijfer: 7,5/10
IMDB Cijfer: 6,8/10

Lucia de B.
De verfilming van één van de grootste gerechterlijke dwalingen van de afgelopen jaren: de zaak rond Lucia de Berk, de vanwege moord en poging tot moord veroordeelde verpleegkundige die jarenlang onterecht vast zat.
Het is een goede film geworden, waarbij het uiteraard jammer is dat de afloop al bekend is. Desondanks blijft het spannend en maakt zich vooral ongeloof van je meester als je ziet hoe de zaak in elkaar zit en wat voor een blunders er gemaakt zijn door Justitie. Blunder op blunder op leugen wordt gestapeld, alles om Lucia maar veroordeeld te krijgen. De onmacht die iemand kan worden aangedaan wordt sterk uitgebeeld door Ariane Schluter die een glansrol als Lucia neerzet. Natuurlijk wordt wel heel erg op de emotie gespeeld en ligt de boodschap ("er zit in ons allen een goede kant en het recht zegeviert") er wel heel dik bovenop. Maar buiten dat is dit gewoon een heel degelijk Nederlands drama.

Mijn Cijfer: 7,7/10
IMDB Cijfer: 7,5/10
pi_138587401
Trance (2013) - IMDb

Vlotte Danny Boyle thriller over een kunsthandelaar die in de problemen komt met een setje kunstdieven. Een hypnotherapiste moet uitkomst bieden maar misschien maakt die het alleen nog maar ingewikkelder. Het is een druk en bij vlagen nogal warrig verfilmd gebeuren maar zeker interessant.
IMDb: 7
Ik: 7

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006) - IMDb

Wie verzint dit soort ellende... Verhaal zo dun als de muren in de hoofdpersoon z'n japanse huisje. Het acteerwerk is serieus nog dunner dan de rook van de banden, de hoofdpersoon voorop maakt alleen maar onlogische en onmogelijke keuzes... oh en in het obligaat lekkere wijf is niet eens lekker...
IMDb: 5,9 (hoe dit cijfer tot stand is gekomen is mij een raadsel)
Ik: 2 (zitten nog best een paar mooie auto's in da's wel een puntje waard)

Frozen (2013) - IMDb

Ik lees hier best een hoop negatieve verhalen over deze speelse Disney animatie. Ik vond het wel meevallen. Veel vrolijke liedjes, mooi gezongen. Niet beste animatie die ik de laatste tijd heb gezien maar wel ruim voldoende. Toegegeven, het verhaal is wat simpel en er zitten in tegenstelling tot andere animaties, niet veel lagen in zodat het voor alle leeftijden interessant genoeg is. Maar ik heb me wel vermaakt die anderhalf uur.
IMDb: 7,9
Ik: 7
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_138589149
Need For Speed



Film naar de gelijknamige game met in de hoofdrol o.a. Aaron Paul, die dit keer geen meth in een aftands busje zit te maken midden in de woestijn :P

Verhaal in het kort ;

een straatracer die aardig aan dure bolides kan knutselen belandt geheel buiten zijn schuld in de gevangenis na een ongeval tijdens een straatrace, dus na zijn vrijlating is hij pissed off en wilt ie wraak nemen op de persoon die hem dit geflikt heeft.

En die wraak wilt Tobey nemen door Dino te verslaan tijdens de ultieme straatrace, de DeLeon, de Superbowl der illegale straatraces 8-)

-----------------------------

Tsja, wat kan ik er van zeggen, ik heb totaal niks met auto's en de standaard Hollywood cliches vliegen je om de oren tijdens deze film, maar dat weerhield me er toch niet van om met enig vermaak ruim 2 uur lang in de bioscoopstoel te zitten :)

Leuke film om de avonduren een beetje mee te vullen :)

imdb cijfer : 7,3
mijn cijfer ; 6,5

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door TLC op 06-04-2014 21:43:39 ]
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_138592578
BROS BEFORE HOS



Niet super, niet slecht.. Gewoon goed en leuk filmpje.
Film gaat over 2 broers (1 geadopteerd) die jongs af aan vaste relaties afzweren, maar wel van een lekkere one night stand houden... Maar dan worden ze beide verlieft op deze meid...

Acteerwerk is prima, zeker voor een NL komedie voelde nergens vervelnd geforceerd aan.
Wel had er net wat meer humor ingemogen, film kijkt lekker weg en is vermakelijk maar echt HEEL grappig nee.. afentoe kunnen glimlachen.

Leuk om gezien te hebben, meer niet

7-
pi_138592751
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 22:32 schreef casper019 het volgende:
BROS BEFORE HOS

[ afbeelding ]

Niet super, niet slecht.. Gewoon goed en leuk filmpje.
Film gaat over 2 broers (1 geadopteerd) die jongs af aan vaste relaties afzweren, maar wel van een lekkere one night stand houden... Maar dan worden ze beide verlieft op deze meid...

Acteerwerk is prima, zeker voor een NL komedie voelde nergens vervelnd geforceerd aan.
Wel had er net wat meer humor ingemogen, film kijkt lekker weg en is vermakelijk maar echt HEEL grappig nee.. afentoe kunnen glimlachen.

Leuk om gezien te hebben, meer niet

7-
Voor jouw spelling geef ik een 6-
Op zondag 20 mei 2012 01:05 schreef waaromniet1988 het volgende:
JAAAAAA EINDELIJK wint Chelsea de CL!!!!!
pi_138593968
Ben je Karstman en heb je een avond niks te doen, dan kijk je wat er voorbij komt op HBO. Dat blijkt dan het volgende te zijn:

Olympus Has Fallen (2013) - IMDb

Een van de twee "het gaat volledig mis in het Witte Huis"-films van afgelopen jaar. Ik heb de andere niet gezien maar deze is best ok wat een doorsnee knokfilm betreft. Het handelt om Mike Banning een ex secret service medewerker die in het Witte Huis vast komt te zitten terwijl er een nogal behoorlijke terroristiche actie bezig is. Banning in van het type ruwe bolste blanke pit maar wel gecombineerd met eerst nadenken dan pas schieten. Met dat schieten komt overigens best goed hier. Niet hoogdravend maar vermakelijk genoeg.
IMDb: 6,5
Ik: 7

Texas Chainsaw 3D (2013) - IMDb

Het vervolg op / rehash van de klassieker uit de jaren 70. Tig jaar na de originele Texas Chainsaw Masacre erft een vrij nietszeggend studerend meisje (die een baby was laat jaren 70 en nu begin 20 :? ) een huis midden buttfuck nowhere usa. Met haar vrienden gaat ze er heen om te partyen maar het huis heeft een geheim. En al gauw vallen de eerste doden. Het is pure, slecht geacteerde pulp. Enige aardige is de originele take op de mindset van de slasher in een slasherfilm. Van de 3D was zelfs in 2D te zien dat het slecht was en vooral voor de goedkope "bukken, er komt een kettingzaag naar je hoofd" effecten gemaakt.
IMDb: 4,8
Ik: 3

6 Souls (2010) - IMDb (ook wel bekend als Shelter)

Een Paranormale thriller met Julianne Moore en Jonathan Rhys Meyers. Moore is een forensisch psychiater die niet gelooft in het principe van Meervoudige Persoonlijkheids Syndroom. Daarnaast is ze diep gelovig. Door haar vader (ook psychiater) maakt ze kennis met een geval dat haar aan het twijfelen zet, op meer fronten dan 1. En daar ligt ook de kracht van het concept van deze film, het twijfelen aan je eigen geloof en overtuigingen. Daarnaast speelt de kracht van het paranormale en tradionele gebruiken en geloven een grote rol.
Het verhaal is redelijk standaard en heeft niet veel diepgang maar Rhys Meyers is geknipt voor deze rol en Moore speelt prima. Prima niet nadenken wegkijkvoer.
IMDb: 6,1
Ik: 6
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  Moderator zondag 6 april 2014 @ 23:19:21 #227
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_138595020
Hamlet (oscar beste film 1948)


Kortgezegd niet mijn ding, ik snap dat het mensen aanspreekt maar het is mij iets te theatraal/toneelstukkerig.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_138599756
The legend of Hercules.
Wow wtf, iedereen die Rome totale war kent dan wel grijs heeft gespeeld, kent deze scene, dikke 10 ik zit op 2min 17.


Beetje weg van the 300 !!
Heerlijk dit.
Och nee toch 11 min, begint op een roman te lijken.
Wordt er niet veel beter op na 20min 8- En verder na een -7 wat een slechte stukken,
Opening was zo gaaf ik hou nog even hoop.

Ja hoor we gaan knallen zo kan niet anders!!!
Yep stront hits the fan _O_
The Legend of Hercules (2014) - IMDb

[ Bericht 8% gewijzigd door Geerd op 07-04-2014 12:27:25 ]
Ik zwaai naar dieren.
pi_138606361
Anchorman 2
Ron Burgundy wordt ontslagen, werkt tijdelijk als presentator bij Sea World, alvorens weer in dienst te treden bij het nieuwe 24-hour news network GNN. Tijd om het oude nieuwsteam weer van stal te halen. Minpunten aan de film zijn de lengte (te lang), het slot (slap), de constant schreeuwende Brick Tamland (Steve Carell als oliedomme weerman) en het feit dat de film naar de 80's is verplaatst maar daar eigenlijk niet heel veel mee doet (gemiste kans). Maar wat overblijft is een over het algemeen toch wel vermakelijke vreemde grappen parade zoals alleen Ferrell ze kan maken. Voor liefhebbers van het origineel zeker de moeite.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 23:28:48 #230
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_138635224
All the king's men (oscar winnaar beste film 1949)



Aardige film over 'de kleine man' die aan de macht komt, en dan langzaam veranderd in dezelfde soort persoon als waar hij ooit tegen vocht. (alleen het is iets te duidelijk, hij is eigenlijk in de hele film maar een kleine 20min 'goed' en daarna is het al wel duidelijk welke kant het op gaat.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_138645523
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:37 schreef destillegetuige het volgende:
Anchorman 2
Ron Burgundy wordt ontslagen, werkt tijdelijk als presentator bij Sea World, alvorens weer in dienst te treden bij het nieuwe 24-hour news network GNN. Tijd om het oude nieuwsteam weer van stal te halen. Minpunten aan de film zijn de lengte (te lang), het slot (slap), de constant schreeuwende Brick Tamland (Steve Carell als oliedomme weerman) en het feit dat de film naar de 80's is verplaatst maar daar eigenlijk niet heel veel mee doet (gemiste kans). Maar wat overblijft is een over het algemeen toch wel vermakelijke vreemde grappen parade zoals alleen Ferrell ze kan maken. Voor liefhebbers van het origineel zeker de moeite.
Maar als je het orgineel mwamwa vond niet echt een aanrader dus?
  dinsdag 8 april 2014 @ 12:43:09 #232
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_138646074
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 12:24 schreef casper019 het volgende:

[..]

Maar als je het orgineel mwamwa vond niet echt een aanrader dus?
wat denk je zelf?
  dinsdag 8 april 2014 @ 13:30:35 #233
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_138647758
Captain America: The Winter Soldier

Veel vrienden mijden deze omdat ze deel 1 matig vonden en Captain zelf de minste Avenger. Fout! Want dit is een heerlijke blockbuster met spectaculaire actie en een prima verhaal. De villain (Winter Soldier) vond ik (itt vele recensies) dan weer niet zo spectaculair maar ach dat doet er verder weinig aan af. Robert Redford was ook wel vermakelijk. Dit is eigenlijk gewoon een Avengers 1,5, want het draait net zoveel om Black Widow, Fury en SHIELD dan om Steve Rogers.

8.5

Snowpiercer

Captain America heeft niet kunnen voorkomen dat de aarde bevriest en reist samen met de rest van de mensheid op een warme trein de wereld rond. Het klassenverschil is echter groot en een opstand kan niet uitblijven. Wat volgt is een lange tocht door de trein. Apart verhaal, afwisselend genoeg met actie, spanning en drama. Plus dat er een apart sfeertje hangt met af en toe over de top karakters. Een vriend van me vond het een vreselijke film. Ik denk dat het vooral door dat eerder genoemde sfeertje komt waardoor je deze film haat of goed vindt en hoewel niet alle stukken even sterk waren schaar ik me onder de positieve kijkers.

7.8
pi_138663243
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 12:24 schreef casper019 het volgende:

[..]

Maar als je het orgineel mwamwa vond niet echt een aanrader dus?
Het is meer van hetzelfde en zeker niet beter.
  dinsdag 8 april 2014 @ 20:13:26 #235
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_138663868
quote:
2s.gif Op zondag 30 maart 2014 13:05 schreef Falco het volgende:

Withnail & I (1987) - IMDb
Geslaagde film die over twee late twintigers, die als een Peppi en Kokki zich worstelen door hun lamlendige ongestructureerde leven. Ze leven in een krotterige woning midden in de stad en trekken erop uit naar een cottage op het platteland. Ze maken van alles mee, wat eigenlijk niet goed samen te vatten is, maar het levert een aantal geinige grappen op. Helaas wordt dat goede niveau niet overal volgehouden, maar vooruit. Wat de film extra vermakelijk is hoe de setting eind jaren '60 in Engeland) neergezet wordt. Die woning zag er lekker ranzig uit vol met ouwe filmposters en het platteland was gewoon typisch Brits (incl. veel plensbuien). Cijfer: 7,5
"Don't you threaten me with a dead fish" _O-

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_138683298
Ida



Het grote risico van arthousefilms: ze kunnen soms dodelijk saai zijn. En dan kunnen ook 80 minuten ineens erg lang duren.

IMDb: 7,6
Ik: 4.
  Moderator woensdag 9 april 2014 @ 11:07:12 #237
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_138683525
quote:
2s.gif Op zondag 30 maart 2014 13:05 schreef Falco het volgende:
Withnail & I (1987) - IMDb
Geslaagde film die over twee late twintigers, die als een Peppi en Kokki zich worstelen door hun lamlendige ongestructureerde leven. Ze leven in een krotterige woning midden in de stad en trekken erop uit naar een cottage op het platteland. Ze maken van alles mee, wat eigenlijk niet goed samen te vatten is, maar het levert een aantal geinige grappen op. Helaas wordt dat goede niveau niet overal volgehouden, maar vooruit. Wat de film extra vermakelijk is hoe de setting eind jaren '60 in Engeland) neergezet wordt. Die woning zag er lekker ranzig uit vol met ouwe filmposters en het platteland was gewoon typisch Brits (incl. veel plensbuien). Cijfer: 7,5
BALLS! :D Here hare here!

toffe film inderdaad.....
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_138686272
Ride Along (2014) - IMDb



Niet een origineel concept maar wel leuk om een keer gezien te hebben.
Het verhaal is flinterdun dus verwacht geen spektakel.

Verder zijn sommige grappen niet echt uit de verf gekomen.
Al met al een leuke wegkijker....

IMDb cijfer: 6.3
Mijn cijfer: 7
I may not be your first, but to be your last would be perfect.....
pi_138697701
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 22:32 schreef casper019 het volgende:
BROS BEFORE HOS

[ afbeelding ]

Niet super, niet slecht.. Gewoon goed en leuk filmpje.
Film gaat over 2 broers (1 geadopteerd) die jongs af aan vaste relaties afzweren, maar wel van een lekkere one night stand houden... Maar dan worden ze beide verlieft op deze meid...

Acteerwerk is prima, zeker voor een NL komedie voelde nergens vervelnd geforceerd aan.
Wel had er net wat meer humor ingemogen, film kijkt lekker weg en is vermakelijk maar echt HEEL grappig nee.. afentoe kunnen glimlachen.

Leuk om gezien te hebben, meer niet

7-
Ik vond het wel een leuke film, ik moest keihard lachen om de laatste paar minuten. Die film scenes :D
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
  woensdag 9 april 2014 @ 18:55:37 #240
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_138698217
quote:
2s.gif Op zondag 6 april 2014 20:20 schreef Falco het volgende:
Batman: The Movie (1966) - IMDb

[ afbeelding ]
Holy Sardine!

Wat heb ik in een deuk gelegen om de 1966-versie van Batman. Waarschijnlijk was het toen al kinderachtig door al die kleurrijke decors en naar idioterie neigende dialogen. Anno begin 2014 is dit regelrecht cult te noemen. En daardoor kan ik het erg goed waarderen! Alleen dat Robin de hele film in zijn onderbroek rondloopt vond ik een minpuntje. Cijfer: 8

je moet die aflevering kijken waar hij een surfwedstrijd gaat doen tegen the Joker, geniale humor.
Wie dit leest is hek.
pi_138698327
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 18:38 schreef Soury het volgende:

[..]

Ik vond het wel een leuke film, ik moest keihard lachen om de laatste paar minuten. Die film scenes :D
Echt geniaal was dat ja :D

Ik vond de hele film ook echt leuk. Denk wel dat het zo'n typische film is waarbij de setting erg belangrijk is. Groot verschil of je hem met een drankje en wat vrienden op de bank kijkt of in je eentje :)
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  woensdag 9 april 2014 @ 18:58:59 #242
375756 Jungle_Jim
samurai cop
pi_138698341
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 01:59 schreef Geerd het volgende:
The legend of Hercules.
Wow wtf, iedereen die Rome totale war kent dan wel grijs heeft gespeeld, kent deze scene, dikke 10 ik zit op 2min 17.

[ afbeelding ]
Beetje weg van the 300 !!
Heerlijk dit.
Och nee toch 11 min, begint op een roman te lijken.
Wordt er niet veel beter op na 20min 8- En verder na een -7 wat een slechte stukken,
Opening was zo gaaf ik hou nog even hoop.

Ja hoor we gaan knallen zo kan niet anders!!!
Yep stront hits the fan _O_
The Legend of Hercules (2014) - IMDb
Beste recensie ooit. Ik ga meteen kijken.
Wie dit leest is hek.
pi_138698401
quote:
2s.gif Op zondag 6 april 2014 20:20 schreef Falco het volgende:
The Last Picture Show (1971) - IMDb
Vond het wat lastig inkomen met deze film, maar na een tijdje valt alles op zijn pootjes terecht en blijft er een mooie rauwe schets over van een Texaans plaatsje waar de gloriedagen langzamerhand wegwaaien en het vervalt in een stoffige troosteloze bende. De personages zelf en hoe ze met elkaar omgaan heeft ook wat mistroostigs. Twee vrienden zijn duidelijk zoekende in hun leven, het knapste meisje doet aan hoerig gedrag en een ouwe vent mijmert over hoe mooi het vroeger was. Dat soort dingen krijg je dus te zien.

Had trouwens niet door dat een jonge Jeff Bridges een van de hoofdrollen vervulde. Al dacht ik op een gegeven moment "ehm, waar herken ik die blik van die gast nou van?" Achteraf kan ik daarvan de link leggen met The Dude :'). Anyway okeeje film dus en ben benieuwd naar meer werken van Peter Bogdanovich. Zijn stijl van film bevalt me wel. Cijfer: 7

Batman: The Movie (1966) - IMDb

[ afbeelding ]
Holy Sardine!

Wat heb ik in een deuk gelegen om de 1966-versie van Batman. Waarschijnlijk was het toen al kinderachtig door al die kleurrijke decors en naar idioterie neigende dialogen. Anno begin 2014 is dit regelrecht cult te noemen. En daardoor kan ik het erg goed waarderen! Alleen dat Robin de hele film in zijn onderbroek rondloopt vond ik een minpuntje. Cijfer: 8

The Sword in the Stone (1963) - IMDb
Vond deze Disney wel een olijke film. Er gebeurt werkelijk heel weinig in deze film: Merlijn de tovenaar draagt wat wijze leven over aan een jong jochie met behulp van wat tovenarij. Dit kan de pret niet drukken desalniettemin, want het is toch gaaf om getransformeerd te worden naar een vis of vogeltje. De eindbattle tussen Merlijn en Madam Mikmak is tenslotte nog episch te noemen! Animatie valt wat tegen, maar soit. Cijfer: 7,5
Deze scène zat er dus in? :D
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_138699300
True Detective

Twee contactgestoorde rechercheurs gaan op zoek naar de dader van een van bizarre rituele moord.
Een moordenaar die in 1995 een meisje dood achterliet, naakt, getooid met een hertengewei en rituele
tekens op haar huid gekrast

De film verloopt in een héél traag tempo, de stemmen van de rechercheurs zijn zelfs traag

Het verhaal maakt flashforwards naar 2012 waar beide mannen zichtbaar ouder zijn geworden.
Zij worden verhoord over een nieuwe, soortgelijke moordzaak.
Hebben beide zaken met elkaar te maken?
Is de man die nu vast zit voor de moord uit 1995 onschuldig? En wat is de rol van de rechercheurs zelf?

Je moet er wel even inkomen maar toch uiteindelijk wel een goeie film.
Ook wel mooi om te zien is hoe de mannen in het begin een hekel aan elkaar hebben, maar op het einde van
de film is daar niets meer van over.


True Detective (TV Series 2014– ) - IMDb
pi_138699333
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 19:21 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
True Detective

Twee contactgestoorde rechercheurs gaan op zoek naar de dader van een van bizarre rituele moord.
Een moordenaar die in 1995 een meisje dood achterliet, naakt, getooid met een hertengewei en rituele
tekens op haar huid gekrast

De film verloopt in een héél traag tempo, de stemmen van de rechercheurs zijn zelfs traag

Het verhaal maakt flashforwards naar 2012 waar beide mannen zichtbaar ouder zijn geworden.
Zij worden verhoord over een nieuwe, soortgelijke moordzaak.
Hebben beide zaken met elkaar te maken?
Is de man die nu vast zit voor de moord uit 1995 onschuldig? En wat is de rol van de rechercheurs zelf?

Je moet er wel even inkomen maar toch uiteindelijk wel een goeie film.
Ook wel mooi om te zien is hoe de mannen in het begin een hekel aan elkaar hebben, maar op het einde van
de film is daar niets meer van over.


True Detective (TV Series 2014– ) - IMDb
Film?
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_138699361
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 19:21 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Film?
Nou ja... serie bedoel ik eigenlijk.
  woensdag 9 april 2014 @ 20:16:42 #247
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_138701580
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 19:00 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Deze scène zat er dus in? :D
Ja, dit was wel een (maar zeker niet de enige) bazenscene :Y
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  donderdag 10 april 2014 @ 22:22:02 #248
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_138745777
Lek
Politie thriller uit 2000 van Jean van de Velde met Cas Jansen en Victor Löw. Op zich best een redelijke film maar het is jammer dat een deel van het acteerwerk zo over the top (van Löw en Acda, met name) en het script zo voorspelbaar is. Je ziet al ongeveer vanaf het begin aankomen hoe het verhaal gaat aflopen. Dat haalt een groot deel van de spanning weg uit deze verder wel leuke film.
Zeker geen hoogvlieger maar dat had ik ook niet verwacht van Van de Velde.

IMDB Cijfer: 7,1/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
pi_138745967
BLACKBIRD


Film begon heel sterk, sterke acteerprestaties en goed neergezette sfeer.

Verhaal gaat over een alternatieve jongen die verlieft word op een ''hot''meisje, dat vele ''hotte'' vrienden heeft.. en het is wederzijds, maar dan word de jongen opgepakt vanwege het plannen van moorden op jongeren van de school..

De film is tot 3/4 erg goed en ook spannend, maar het einde... dat is gewoon zo slappe hap... Jammer dat doet echt af in de kracht van de film

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
eerst 7.5, vanwege het einde 7
pi_138754496
Gisteren Ride Along gekeken. Had er geen hoge verwachting van, maar ik vond hem verassend leuk!
Hier en daar heb ik erg moeten lachen om met name Kevin Harte.

  vrijdag 11 april 2014 @ 14:08:45 #251
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_138763332
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2014 13:20 schreef planethugo het volgende:
Battle Royale 2
[ afbeelding ]
Anders dan het eerste deel, waar kinderen op een eiland gedropt worden om elkaar af te maken, wordt deze keer een klas naar een eiland gestuurd om terroristen af te maken. Het resultaat is meer iets dat lijkt op Saving Private Ryan dat wel vermakelijk is maar na een uurtje toch wel vervelend begint te worden. De kills van de kids worden keer op keer emotioneel benadrukt terwijl ze amper screentijd gehad hebben en het achterliggende verhaal, volwassenen vs kinderen, slaat eigenlijk helemaal nergens op. Het eerst uur is nog prima te doen en redelijk in de stijl van het eerste deel maar daarna slaat de film de plank mis en is het einde ook onbevredigend. Jammer want hier was meer mee te doen.

5.5

Was je op de hoogte van het feit dat de originele director overleed tijdens het filmen van Battle Royale 2. Waarna geloof ik zijn zoon het stokje heeft overgenomen.

Ik had namelijk precies hetzelfde. Het eerste deel van de film was leuk en het tweede gedeelte van de film was totaal anders.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_138790678
Snowpiercer
De wereld is door toedoen van de mensheid in een post-apocalyptische ijstijd terechtgekomen en de enige overlevenden zitten in een trein die met een rotgang cirkeltjes rijdt rond de wereld. Binnen heerst een klassenmaatschappij. Vooraan de elite met aan het hoofd Wilford, uitvinder van The Engine, achteraan de 99%. Maar revolt is op handen en die laatste groep pikt het niet meer. Ze hebben geen zin meer in louter proteïne blokken vreten.
Film heeft vanaf het begin een mooi duister sfeertje. Het gaat van licht drama, naar actie, naar sciencefiction en terug. Met telkens weer een nieuwe (visuele) vondsten. Snowpiercer dendert eigenlijk net als de trein door zonder al te veel achterom te kijken, plotgaten, goedkope sfx en een hoop onwaarschijnlijkheden je moet er niet al te veel bij stilstaan. Want wat doet het er toe, doel heiligt de middelen en er is toch altijd wel weer een volgende coupe.

7,5/10
pi_138798109
ANCHORMAN 2


Dat een goeie en leuke cast niet betekent dat de film leuk is bewijst deze film helemaal,
De film gaat over dat Ron en zijn team (nadat ron ontslagen is) bij een nieuwe zender gaan maken en dan bekendheid gaan werven.
Maar het verhaal stelt niets voor, en het gaat daar maar losjes om.
De film is één opstapeling van flauw geforceerde momenten die nergens grappig zijn en waar je je afvraagt waar kijk ik naar?
Echt een waardeloze film, 3.5
  zaterdag 12 april 2014 @ 21:57:00 #254
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_138807523
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 13:52 schreef Karstman het volgende:
What Maisie Knew (2012) - IMDb
[ afbeelding ]
Een modern echtscheidingsdrama gefilmd vanuit het perspectief van het kind. Soms zelfs letterlijk, een deel van de ruzies maak je mee vanaf de ooghoogte van Maisie. Het begint als een standaard echtscheidingsdrama en het mondt uit in een bij vlagen hartverscheurend verhaal over puur egoïsme en hoe ouders zich volledig kunnen verliezen in hun haat voor elkaar...
Voor mij een van de onderbelichte pareltjes van het afgelopen jaar. De film trekt je naar binnen en het is soms bijna te pijnlijk om te zien hoe de ouders in hun haat voor elkaar het kind letterlijk het kind van de rekening laten worden...
IMDb: 7,5
Ik:8,5
Naar aanleiding van deze post heb ik ook net What Maisie Knew gekeken. Wow, die blijft me nog wel even bij! Het is niet zozeer een echtscheidingsdrama, maar meer een oorlog over wie het ouderlijk gezag krijgt over Maisie. De altijd afwezige en werkende vader of de warrige, egoistische, verslaafde moeder? Of toch geen beiden..?
  zaterdag 12 april 2014 @ 22:08:33 #255
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_138807954
La vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2 (2013)
Tsja, weer een coming-of-age-film die ontzettend omhoog gepraat is door iedereen. Het is best aardig (maar zeker niet bere-interessant of origineel) wat je te zien krijgt, maar voor wat de film wil vertellen is drie uur echt teveel van het goede. Neemt niet weg dat het acteerwerk sterk is en de expliciete scenes stijlvol. Cijfer: 6,5

Jalsaghar (1958)
Een aan lager wal geraakte edelman probeert koste wat kost de schijn hoog te houden. Hij pronkt met zijn rijkdom en dan met name met feestjes die hij organiseert in zijn muziekkamer (Jalsaghar). Daar chillt ie hem hard met zijn makkers op Indiase muziek, die je wel eens hoort in een Indisch restaurant. Al waande ik me soms ook op een kinderboerderij met al dat gemekker.

Hoe dan ook, dit is een film over vergangelijkheid en veel muziek. Eigenlijk teveel, want het verhaal is karig te noemen. Meeleven met het hoofdpersonage zat er door de afstandelijkheid van de film ook nauwelijks in. Dit was overigens de tweede film die ik zag van Ray (de eerste was het zeurderige Pather Panchali) en geweldig vind ik het wederom niet, laat staan dat ik het geniale van zijn regie zie. Cijfer: 6,5

Jungfrukällan (1960)
Deze Bergman neigt qua vertelling naar een sprookje, maar dan wel een zeer naargeestig sprookje. Twee jonge meisjes (de één miskend en zwanger, de ander een knappe maagd) zijn op pad om kaarsen te brengen naar een kerk. Tijdens hun reis gebeurt er iets gruwelijks, wat deze film vervolgens een bittere smaak geeft, zoals je dat van Bergman gewend kunt zijn. Het thema geloof komt vanzelfsprekend aan bod en je merkt weer de alom aanwezige worsteling die Bergman hiermee heeft. Vond die twee dames niet heel overtuigend acteren, maar gelukkig is er een jonge Max von Sydow die de film toch nog naar een goed oordeel trekt. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_138809563
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 21:57 schreef Smash-it het volgende:

[..]

Naar aanleiding van deze post heb ik ook net What Maisie Knew gekeken. Wow, die blijft me nog wel even bij! Het is niet zozeer een echtscheidingsdrama, maar meer een oorlog over wie het ouderlijk gezag krijgt over Maisie. De altijd afwezige en werkende vader of de warrige, egoistische, verslaafde moeder? Of toch geen beiden..?
vond het ook een geweldige film, geef hemzelf een 9
pi_138813796
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 21:57 schreef Smash-it het volgende:

[..]

Naar aanleiding van deze post heb ik ook net What Maisie Knew gekeken. Wow, die blijft me nog wel even bij! Het is niet zozeer een echtscheidingsdrama, maar meer een oorlog over wie het ouderlijk gezag krijgt over Maisie. De altijd afwezige en werkende vader of de warrige, egoistische, verslaafde moeder? Of toch geen beiden..?
Ik was al benieuwd wat je er van vond. Fijn dat je ervan genoten hebt, nou ja genoten is in deze context misschien niet de goeie term :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_138816462
Pathfinder

Dit is een remake, en een slechte.

Het verhaal:
Het speelt zich af in Amerika, toen Columbus het continent nog niet ontdekt had maar de Vikingen wel. De zoon van een groot Vikingkrijger wordt ontdekt in een scheepswrak door een Native American, en hij wordt grootgebracht in haar stam.

Maar dan! Vikingen! Ze vallen elk indianendorp aan die ze tegenkomen, moorden alles en iedereen uit met als doel om zelf een nederzetting te stichten. Onze held is degene die ze moeten stoppen, en met zijn kennis van de natuur, omgeving en jaargetijden lukt hem dat ook. Denk maar aan een Rambo die dmv vallen en spectaculaire gevechten in zijn eentje ongeveer 70 vikingen uitschakelt. Ok, later wordt ie wel geholpen door z'n meisje en een stomme indiaan.

Ik vond het wel leuk om naar te kijken vanwege de sfeer en de mooie beelden (veel CGI). Wat dan weer nergens op slaat is dat er in de film een lawine voorkomt en dat ze daarvoor een bestaand filmpje ergens van internet ervoor hebben gebruikt.

En die Indianen zelf stellen niks voor qua vechten. Dat valt me wel wat tegen.
Children of the night. What music they make.
pi_138817012
Enders Game, sciencefiction film

De wereld heeft ternauwernood een aanval van aliens afgeslagen en bereid zich voor op de volgende aanval. Hiervoor zoeken ze jong talent. Een jochie wordt uitverkoren om de aarde te redden en mag naar de battleschool alwaar ze door middel van simulatie computerspellen worden opgeleid.
Nogal een kinderfilm, ik geef em een zesje, IMDB 6,8



[ Bericht 0% gewijzigd door Karzai op 13-04-2014 08:35:18 ]
pi_138818598
Date and Switch (2014) - IMDb

Wat een slechte film met veel te oude acteurs.

3.

Ride Along (2014) - IMDb

Wel grappig, niet bijzonder (meteen next Friday weer opgezocht).

6.
pi_138838188
The Conspiracy (2012)



Aardige samenzweringsfilm, maar ook niet meer dan dat.

6.5/10
pi_138848804
DABBA (THE LUNCHBOX)



Mooie film,
film gaat over een man die bijna met pensioen gaat en een vrouw waarvan de man vreemd gaat en probeert het hart van haar man weer terug te krijgen met lekker eten, maar dan krijgt de verkeerde man het eten en ontstaat er wat...

FIlm geeft een mooi beeld van India, na het zien van de film heb je echt van wauw die cultuur wil ik met eigen ogen zien!
De sfeer heeft een hele fijne sfeer en ook het acteerwerk is erg goed.
De film mist misschien net even ''iets'' om echt een TOPPER te zijn, maar is nu een sterke drama film met een beetje feel good. Zeker een aanrader om te zien
dikke 8
pi_138858000
The Machine (2013) - IMDb

In de nabij toekomst, als het Westen in een nieuwe koude oorlog verwikkeld is met China, zijn twee geleerden bezig met het ontwikkelen van een autonome AI onder leiding van het Ministerie van Defensie in de UK.

Voor een low budget Britse film vond ik het verrassend goed. Caity Lotz als Ava doet het heel goed, kende haar verder niet. Er zit een goed sfeertje in de film, zelfs een soort van retro-futuristische soundtrack di eme wel aanstond. Ik gok dat ze veel Blade Runner hebben gekeken. Er had meer in gezeten, maar ik ben niet teleurgesteld, maar dat kan ook aan het genre film liggen.

Ik: 7+
Imdb: 6.3

Easy A (2010) - IMDb


Olive liegt tegen haar beste vriendin Rhinannon over het verliezen van haar maagdelijkheid. Haar leugen heeft verstrekkende gevolgen op haar middelbare school.

Een van mijn guitly pleasures. Omdat Emma Stone hilarisch is. De muziek perfect bij de film past. De dialoog is zoals elke Diablo Cody film zou moeten zijn en omdat Stanley Tucci elke scene waar hij in speelt steelt. Gewoon een leuke luchtige film.

Imdb: 7.3
Ik: 8-

[ Bericht 14% gewijzigd door HostiMeister op 14-04-2014 09:37:35 ]
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_138861475
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 22:20 schreef casper019 het volgende:
DABBA (THE LUNCHBOX)

[ afbeelding ]

Mooie film,
film gaat over een man die bijna met pensioen gaat en een vrouw waarvan de man vreemd gaat en probeert het hart van haar man weer terug te krijgen met lekker eten, maar dan krijgt de verkeerde man het eten en ontstaat er wat...

FIlm geeft een mooi beeld van India, na het zien van de film heb je echt van wauw die cultuur wil ik met eigen ogen zien!
De sfeer heeft een hele fijne sfeer en ook het acteerwerk is erg goed.
De film mist misschien net even ''iets'' om echt een TOPPER te zijn, maar is nu een sterke drama film met een beetje feel good. Zeker een aanrader om te zien
dikke 8
Ik begrijp helemaal niets van alle goede recensies, vond dit een Indische versie van You've Got Mail :(

Een 4 en dan ben ik coulant.
  maandag 14 april 2014 @ 13:18:34 #265
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_138864066
Ride Along

Standaard buddy-cop komedie met Ice Cube en Kevin Hart. Hart wil trouwen met de zus van Ice Cube en wil ballen tonen door een dag met hem op pad te gaan als agent. Goed wordt het nergens, echt slecht ook niet. Niet echt een komedie waar je dubbel van ligt maar er zijn slechtere. Het wordt wel weer duidelijk dat Ice Cube maar een matig acteur is die beter in bijrollen uit de verf komt ipv een hoofdrol.

5.9

47 Ronin

Een actiespektakel met veel fantasie beesten verwacht na het zien van de trailer. Maar die fantasie viel best mee en de actie viel tegen. En dan blijft er niet zoveel over. Het is over het geheel genomen helemaal niet zo slecht, maar 47 Ronin weet zich nergens in te onderscheiden.

5,8

Grudge Match

De Niro en Stallone zijn 2 voormalige bokskampioenen die in een 3 luik jaren geleden uit zouden maken wie de beste was. Na 2 gevechten (stand 1-1) kapt Stallone er abrupt mee. Nu worden de rivalen door een bokspromoter overgehaald om dat gevecht er alsnog te laten komen. Ook dit is een film zonder echte uitschieters en natuurlijk met de nodige cliches maar hij kijkt wel lekker weg. De Niro en Stallone doen het goed en het uiteindelijke gevecht is prima gemaakt, petje af voor die 2 op deze leeftijd. De leukste rol is trouwens voor Alan Arkin. Vermakelijke feel good komedie.

7.0
pi_138888279
Grzeli nateli dgeebi



Erg tegenvallende film, De sfeer in de film is erg sterk.. Maar de film kent te weinige ''echte'' diepgang, de personages leer je niet echt kennen en blijven vlak en ook het achtergrond verhaal word te onduidelijk vertelt.. je blijft maar een beetje gissen... Waardoor het ooit nergens spannend word, en daarnaast kabbelt het verhaal maar voor zonder dat er echt iets gebeurd.

Verhaal gaat ''ongeveer'' over het leven in een ''soort'' oorlog, en dan vooral van 1 meisje en haar familie, waarvan haar vader in de oorlog zit..
Er had veel meer ingezeten want de sfeer en het acteerwerk was goed.. maar de verhaal en uitwerking dramatisch slecht
4 afrader
pi_138899198
Wow, totaal niet mee eens, vond In Bloom echt een prachtige film over hoe het is om op te groeien in een land in burgeroorlog. Ik vond het juist spannend om te gissen naar wat er precies aan de hand is, je wist eigenlijk net zo veel/weinig als de meisjes zelf.
9, aanrader!
  dinsdag 15 april 2014 @ 20:14:04 #268
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_138918835
quote:
0s.gif Op maandag 14 april 2014 13:18 schreef planethugo het volgende:
Ride Along
[ afbeelding ]
Standaard buddy-cop komedie met Ice Cube en Kevin Hart. Hart wil trouwen met de zus van Ice Cube en wil ballen tonen door een dag met hem op pad te gaan als agent. Goed wordt het nergens, echt slecht ook niet. Niet echt een komedie waar je dubbel van ligt maar er zijn slechtere. Het wordt wel weer duidelijk dat Ice Cube maar een matig acteur is die beter in bijrollen uit de verf komt ipv een hoofdrol.

5.9

Ik vond hem erg tegenvallen, hooguit een keer een glimlach maar meer ook niet.
Ice cube vond ik irritant, die kan niets anders dan boos kijken en 'tough gangstah' zijn ook al zit die bij de politie.
Kevin ging nog wel, maar die twee samen? nee, dat klikte gewoon niet.

Verder leek al het budget in de begin scene te zitten met de achtervolging, de rest was bijna geen actie en allemaal vrij saai.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  woensdag 16 april 2014 @ 17:53:11 #269
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_138948895
W.R. - Misterije organizma (1971)



Eeh, wtf heb ik nou gezien ? Deze Joegoslavische ratjetoe van alles begint met een verhandeling over de miskende psychiater Reich, die seksuele uitspattingen als oplossing zag voor allerlei problemen, bijvoorbeeld tegen kanker. Hier gebruikte hij de Orgone voor, een of ander device die me deed denken aan de Excessive Machine uit Barbarella. Verder was as geëmigreerd naar Amerika, was een nogal vreemde kwibus en werd als communist gezien in de jaren '50. Ik heb nu de eerste twintig minuten samengevat.

Anyway dan maakt de film een radicale omslag en krijg je o.a. stock footage van een orerende Stalin te zien, elektroshocktherapieën, her en der onfunctioneel bloot, twee Joegoslavische dames die een Russische kunstrijder verleiden en verder wat commentaar op het communisme. Het een heeft (denk ik) niet noodzakelijkerwijs verband te houden met het ander. Echt sterk en boeiend vond ik het over het algemeen niet. Al waren sommige stukjes an sich nog wel aardig om te zien, maar meestal overheerste bij mij het gevoel van verbazing. Cijfer: 6

Casino Royale (1967)
Had met deze onofficiële Bond-film gehoopt op een lollige campy-film. En met een cast met grote namen zoals Peter Sellers, Orson Welles, een jonge Woody Allen en andere toppers zou je daarop wel mogen hopen. Maar nee, dit is een draak van een film geworden, die bijzonder niet-grappig is en een grote ongebreidelde chaos is. Na een tijdje ben ik maar afgehaakt met het volgen van wat voor het verhaal moet doorgaan. Enig lichtpuntje was de jolige soundtrack, die me deed denken aan Barbarella. Dat is nou wel een komische en geslaagde cult-film uit de jaren '60, waarmee je genoeg lol kunt hebben. Cijfer: 4

True Grit (1969)
Solide western waarvan de remake van de gebroeders Coen wel wat beter is. Met horten en stoten komt het avontuur op gang en sowieso denk ik dat het verhaal wat beknopter of in ieder geval vlotter had kunnen zijn, maar goed dat terzijde. Een jongedame (Kim Darby) is vastberaden om de moord op haar vader te wreken en trekt met o.a. John Wayne erop uit om dat voor elkaar te krijgen. Het levert echt heel mooie plaatjes op van de Amerikaanse natuur en John Wayne als ouwe rot heeft in zijn western rollen er nog steeds plezier in. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_138962412
JOE



Ik snap persoonlijk de hoge ratings van deze film niet, vind het maar een erg matige film.

Het verhaal is dun, voorspelbaar en erg cliche: Cage is een man met een '''verleden'' (waar je weinig over te weten komt) heeft een drank en vrouwen probleem, maar komt dan een heel optimistische jongen van 15 tegen en gaat hem helpen.. hup knuffel einde verhaal...

Tja, het word nergens echt spannend, echte diepgang zit er ook niet in, heel voorspelbaar en cliche..
Misschien enige plus dat de sfeer wel goed was, en dat cage voor t eerst in een serie films weereens aardig goed speelt.. maar dat helaas het verhaal bagger is

5- afrader...
pi_138976885
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 14:08 schreef davako het volgende:

[..]

Was je op de hoogte van het feit dat de originele director overleed tijdens het filmen van Battle Royale 2. Waarna geloof ik zijn zoon het stokje heeft overgenomen.

Ik had namelijk precies hetzelfde. Het eerste deel van de film was leuk en het tweede gedeelte van de film was totaal anders.
Dat wist ik niet, maar ik naam aan dat het script daardoor niet veranderd is. En dat was ook vrij matig.

Filth

Aparte film waarbij je in eerste instantie een komedie voorgeschoteld krijgt maar gaandeweg kom je erachter dat het eigenlijk allemaal niet zo grappig is waarom de uitblinkende James McAvoy eigenlijk constant naar de klote is en op jacht is naar de promotie binnen zijn politieafdeling. Aparte film waarin er genoeg te lachen valt maar ook genoeg drama in zit.

8.0
  donderdag 17 april 2014 @ 14:08:24 #272
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_138978034
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 16:59 schreef casper019 het volgende:
ANCHORMAN 2
[ afbeelding ]

Dat een goeie en leuke cast niet betekent dat de film leuk is bewijst deze film helemaal,
De film gaat over dat Ron en zijn team (nadat ron ontslagen is) bij een nieuwe zender gaan maken en dan bekendheid gaan werven.
Maar het verhaal stelt niets voor, en het gaat daar maar losjes om.
De film is één opstapeling van flauw geforceerde momenten die nergens grappig zijn en waar je je afvraagt waar kijk ik naar?
Echt een waardeloze film, 3.5
Hate it or love it. Denk vaak dat er bij films van Will Ferrel geen middenweg is. Persoonlijk vond ik de film hilarisch. De droge manier van grapjes maken kietelt mij op de juiste manier :D.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_138978282
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 13:30 schreef planethugo het volgende:
Filth
[ afbeelding ]
Aparte film waarbij je in eerste instantie een komedie voorgeschoteld krijgt maar gaandeweg kom je erachter dat het eigenlijk allemaal niet zo grappig is waarom de uitblinkende James McAvoy eigenlijk constant naar de klote is en op jacht is naar de promotie binnen zijn politieafdeling. Aparte film waarin er genoeg te lachen valt maar ook genoeg drama in zit.

8.0
Lees vooral het boek, nog vele malen leuker! :)
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_138980730
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 14:16 schreef PBateman1978 het volgende:

[..]

Lees vooral het boek, nog vele malen leuker! :)
buiten de krant, de vi en wat voetbalboeken ben ik niet zo een boekenlezer. Dus bedankt voor de tip maar helaas ;)
pi_138981846
Van de week gezien:
Close Encounters of the Third Kind (1977) - IMDb


Er gebeuren rare dingen; zo worden en tweede wereldoorlog vliegtuigen gevonden in de woestijn, vermiste boten in India en ziet kabelmonteur Roy Neary vreemde vliegende objecten voorbij razen, hij wordt obsessief om er achter komen wat het allemaal betekend.

Deze film is er een zoals ze niet meer gemaakt kunnen worden, in een tijd voor internet, waar alle kennis aan je vingertoppen ligt met je smartphone overal en altijd, waar elk kiekje binnen no-time op elke site staat zodat een eventuele UFO door miljoenen mensen in plaats van tientallen mensen gezien wordt. Een film met belachelijk veel extra's voor kleine scenes. Tegenwoordig is een film een aaneenschakeling van tropes en clichés, deels omdat goede films ze de wereld in hielpen en deels omdat het makkelijk is, maar deze film is verfrissend juist omdat er destijds andere tropes waren.

Toffe film.

Imdb: 7.7
Ik: 8,5
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_138989395
L'envahisseur


goed, Film gaat over een vluchteling die op zoek is naar een beter leven, maar wat hij eerst tegenkomt is bedrog en oplichting.. En dat doet hem veranderen....
Film is redelijk spannend, en bouwt de spanning langzaam steeds meer op... Het acteerwerk is erg sterk en ook de sfeer is prima.
Goeie film
7
pi_138991820
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 16:12 schreef HostiMeister het volgende:
Van de week gezien:
Close Encounters of the Third Kind (1977) - IMDb


Er gebeuren rare dingen; zo worden en tweede wereldoorlog vliegtuigen gevonden in de woestijn, vermiste boten in India en ziet kabelmonteur Roy Neary vreemde vliegende objecten voorbij razen, hij wordt obsessief om er achter komen wat het allemaal betekend.

Deze film is er een zoals ze niet meer gemaakt kunnen worden, in een tijd voor internet, waar alle kennis aan je vingertoppen ligt met je smartphone overal en altijd, waar elk kiekje binnen no-time op elke site staat zodat een eventuele UFO door miljoenen mensen in plaats van tientallen mensen gezien wordt. Een film met belachelijk veel extra's voor kleine scenes. Tegenwoordig is een film een aaneenschakeling van tropes en clichés, deels omdat goede films ze de wereld in hielpen en deels omdat het makkelijk is, maar deze film is verfrissend juist omdat er destijds andere tropes waren.

Toffe film.

Imdb: 7.7
Ik: 8,5
O+ één van mijn favoriete films _O_
pi_138993996
The Boy in the Striped Pyjamas (2008)



Imdb Rating: 7.8 from 89.032 users
Set during World War II, a story seen through the innocent eyes of Bruno, the eight-year-old son of the commandant at a concentration camp, whose forbidden friendship with a Jewish boy on the other side of the camp fence has startling and unexpected consequences.
pi_139000300
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 21:51 schreef endy123 het volgende:
The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

[ afbeelding ]

Imdb Rating: 7.8 from 89.032 users
Set during World War II, a story seen through the innocent eyes of Bruno, the eight-year-old son of the commandant at a concentration camp, whose forbidden friendship with a Jewish boy on the other side of the camp fence has startling and unexpected consequences.
en wat vond je ervan
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139000939
Naked (1993), Mike Leigh



Geweldige film, heel erg rauw en ruw, ook wel wat depressief. Karakters zijn enorm opgeblazen, het hoofdpersonage is eigenlijk een enorme klootzak, maar ook zeer charismatisch en interessant. Subliem gespeeld. Het filosofisch gemijmer is fascinerend en zet je aan tot denken. De muziek vond ik ook erg mooi en krachtig.
  vrijdag 18 april 2014 @ 00:46:54 #281
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_139001182
Lone survivor gekeken

In het kort, goede film. En ik wilde me nog afvragen wat er met hun gebeurd is maar gelukkig hebben ze die meegenomen in hun after text. :P.
Traantje gelaten aan het eind :@.

8.

ps, het heeft aardig wat propaganda trekjes maar het laat ook wel zien dat techniek niet zonder gebreken is en dat er verkeerde beslissingen genomen worden in de structuur (gevechtshelikopters terug halen, geen communicatie mogelijk etc). Afgezien van het aantal kogels dat die soldaten kunnen opvangen denk ik dat het wel realistisch is.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_139001297


Rio 2

Niet veel bijzonders aan, gewoon een vermakelijke film die doorborduurt op deel 1.
Deel 1 vond ik wel sterker maar dat is vaak met vervolgen :)
7/10


Noah

De film moet het hebben van het spektakel, het verhaal is niet echt boeiend te noemen; Ik vond hem entertaining maar niet meer dan dat, ergerde met vlagen zelfs aan russell crowe
6.8/10
pi_139002565
Noah (2014)
Wat is dit? Darren Aronofsky, een van mijn helden met The Fountain (1) en Requiem for a Dream (top25), Pi, Black Swan, allemaal films waar de boodschap diep in zat.

Noah is een film van Jerry Bruckheimer waar Aronofsky wat effecten in mocht zetten (de "Requiem"snelle beelden met de steen en de slang). Het evolutiegedeelte was dan ook leuk gedaan.

Maar verder? Russel Crowe speelt een of ander karakter dat onbegrijpelijk is, onbegrijpelijke keuzes maakt en onbegrijpelijke dingen zegt.

Naast hem vinden we Jennifer Connelly die gewoon haar best staat te doen slecht te acteren, iemand voor haar standaard zwaar tegenvallend.

Het is gewoon van alles niks; geen bijbelverhaal, geen fantasy, geen boodschap, geen toffe actiefilm...

Clint Mansell die zoveel films (al dan niet van Aronofsky) wist te ondersteunen met prachtige oorstrelende muziek, en hier is het allemaal maar middelmaat.

Waar die rare stenen beesten vandaan komen, ook een raadsel.

Dramatisch dat Aronofsky dit op zijn naam heeft gezet, een misser in alle opzichten.
5.0/10 (IMDB: 6.5/10)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_139003246
quote:
15s.gif Op vrijdag 18 april 2014 04:38 schreef El_Matador het volgende:
Noah (2014)
Wat is dit? Darren Aronofsky, een van mijn helden met The Fountain (1) en Requiem for a Dream (top25), Pi, Black Swan, allemaal films waar de boodschap diep in zat.

Noah is een film van Jerry Bruckheimer waar Aronofsky wat effecten in mocht zetten (de "Requiem"snelle beelden met de steen en de slang). Het evolutiegedeelte was dan ook leuk gedaan.

Maar verder? Russel Crowe speelt een of ander karakter dat onbegrijpelijk is, onbegrijpelijke keuzes maakt en onbegrijpelijke dingen zegt.

Naast hem vinden we Jennifer Connelly die gewoon haar best staat te doen slecht te acteren, iemand voor haar standaard zwaar tegenvallend.

Het is gewoon van alles niks; geen bijbelverhaal, geen fantasy, geen boodschap, geen toffe actiefilm...

Clint Mansell die zoveel films (al dan niet van Aronofsky) wist te ondersteunen met prachtige oorstrelende muziek, en hier is het allemaal maar middelmaat.

Waar die rare stenen beesten vandaan komen, ook een raadsel.

Dramatisch dat Aronofsky dit op zijn naam heeft gezet, een misser in alle opzichten.
5.0/10 (IMDB: 6.5/10)
waarom dan nog een 5? Dit bevestigt mijn voorgevoel bij de trailer dat het een ongelooflijke kutfilm zou zijn.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  vrijdag 18 april 2014 @ 12:27:15 #285
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_139008298
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 16:12 schreef HostiMeister het volgende:
Van de week gezien:
Close Encounters of the Third Kind (1977) - IMDb


Er gebeuren rare dingen; zo worden en tweede wereldoorlog vliegtuigen gevonden in de woestijn, vermiste boten in India en ziet kabelmonteur Roy Neary vreemde vliegende objecten voorbij razen, hij wordt obsessief om er achter komen wat het allemaal betekend.

Deze film is er een zoals ze niet meer gemaakt kunnen worden, in een tijd voor internet, waar alle kennis aan je vingertoppen ligt met je smartphone overal en altijd, waar elk kiekje binnen no-time op elke site staat zodat een eventuele UFO door miljoenen mensen in plaats van tientallen mensen gezien wordt. Een film met belachelijk veel extra's voor kleine scenes. Tegenwoordig is een film een aaneenschakeling van tropes en clichés, deels omdat goede films ze de wereld in hielpen en deels omdat het makkelijk is, maar deze film is verfrissend juist omdat er destijds andere tropes waren.

Toffe film.

Imdb: 7.7
Ik: 8,5
Ik denk dat ik deze film een 20 jaar geleden voor het laatst heb gezien. Ik herken ook werkelijk waar niets van wat jij verteld. Tijd om de film maar weer eens te bekijken :D
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
  vrijdag 18 april 2014 @ 15:25:02 #286
359067 Leafeon672
Verzuurde twintiger
pi_139013172

Mulholland Drive - 2001
Een vrij vage film, waarin sommige dingen op verschillende dingen geïnterpreteerd kunnen worden. De film bestaat eigenlijk uit twee delen: een droom en de werkelijkheid. Al met al een originele film, alhoewel de lesbische scènes misschien een beetje overdreven waren ;).
Mijn score - 75%
Metacritic - 81%


Dancer in the Dark - 2000
Een film die je laat twijfelen of karma wel echt bestaat; goede mensen maken ook veel slechte dingen mee en in dit geval werd er geen genade getoond. Het was wel te merken dat het budget niet al te groot was, want sommige dingen werden wel erg amateuristisch gedaan: bij een scène zie je eerst een knal, en een paar seconden later hoor je pas het geluid :'). Ook vond ik de musicalstukjes nou niet echt veel toevoegen.
Mijn score - 70%
Metacritic - 61%
Op dinsdag 26 augustus 2014 00:04 schreef spijkerbroek het volgende:
Taalverkrachting is een misdrijf.
Op maandag 21 september 2020 18:37 zal yvonne het volgende schrijven:
Ik neuk jullie allemaal de moeder.
pi_139014904
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 12:27 schreef davako het volgende:

[..]

Er gebeuren rare dingen; zo worden en tweede wereldoorlog vliegtuigen gevonden in de woestijn, vermiste boten in India en ziet kabelmonteur Roy Neary vreemde vliegende objecten voorbij razen, hij wordt obsessief om er achter komen wat het allemaal betekend.

Deze film is er een zoals ze niet meer gemaakt kunnen worden, in een tijd voor internet, waar alle kennis aan je vingertoppen ligt met je smartphone overal en altijd, waar elk kiekje binnen no-time op elke site staat zodat een eventuele UFO door miljoenen mensen in plaats van tientallen mensen gezien wordt. Een film met belachelijk veel extra's voor kleine scenes. Tegenwoordig is een film een aaneenschakeling van tropes en clichés, deels omdat goede films ze de wereld in hielpen en deels omdat het makkelijk is, maar deze film is verfrissend juist omdat er destijds andere tropes waren.

Toffe film.

Imdb: 7.7
Ik: 8,5
quote:
Ik denk dat ik deze film een 20 jaar geleden voor het laatst heb gezien. Ik herken ook werkelijk waar niets van wat jij verteld. Tijd om de film maar weer eens te bekijken :D
Sommige klassiekers zijn tijdloos, en dit is er één van. En dat is in zijn genre best knap.
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
  vrijdag 18 april 2014 @ 16:28:13 #288
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_139015265


Vandaag de laatste aflevering van het eerste seizoen gezien wat ik er in 3 dagen doorheen heb gestompt. Ongelofelijk goede serie met alleen maar interessante personages, plottwists en waarbij je sympathie krijgt voor de bad guys en de sympathieke mensen vanzelf watjes vindt.

IMDB en ikzelf beide een 9,0.
Dit, dus.
  vrijdag 18 april 2014 @ 16:31:16 #289
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_139015367
Now you see me
Erg vermakelijk, 7.9/10
  vrijdag 18 april 2014 @ 16:34:48 #290
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_139015471
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 16:12 schreef HostiMeister het volgende:
Van de week gezien:
Close Encounters of the Third Kind (1977) - IMDb


Er gebeuren rare dingen; zo worden en tweede wereldoorlog vliegtuigen gevonden in de woestijn, vermiste boten in India en ziet kabelmonteur Roy Neary vreemde vliegende objecten voorbij razen, hij wordt obsessief om er achter komen wat het allemaal betekend.

Deze film is er een zoals ze niet meer gemaakt kunnen worden, in een tijd voor internet, waar alle kennis aan je vingertoppen ligt met je smartphone overal en altijd, waar elk kiekje binnen no-time op elke site staat zodat een eventuele UFO door miljoenen mensen in plaats van tientallen mensen gezien wordt. Een film met belachelijk veel extra's voor kleine scenes. Tegenwoordig is een film een aaneenschakeling van tropes en clichés, deels omdat goede films ze de wereld in hielpen en deels omdat het makkelijk is, maar deze film is verfrissend juist omdat er destijds andere tropes waren.

Toffe film.

Imdb: 7.7
Ik: 8,5
Klopt natuurlijk dat toen dat soort nieuws nieuws zich niet zo snel verspreidde als nu en maar een paar mensen ervan af zouden weten. Maar het probleem van de film is dat de kijker het wel al heel snel weet. Daarom mist het mysterie in de film elke vorm van spanning. En is ook de ontwikkeling van Dreyfus, als iemand die zijn verstand aan het verliezen is, een stuk minder interessant.
pi_139017816
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 april 2014 16:34 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

Klopt natuurlijk dat toen dat soort nieuws nieuws zich niet zo snel verspreidde als nu en maar een paar mensen ervan af zouden weten. Maar het probleem van de film is dat de kijker het wel al heel snel weet. Daarom mist het mysterie in de film elke vorm van spanning. En is ook de ontwikkeling van Dreyfus, als iemand die zijn verstand aan het verliezen is, een stuk minder interessant.
Dat vind jij. Juist omdat hij het wel gezien heeft en zijn vrouw en kinderen niet, de onmacht die daar bij komt kijken. En als kijker is het een beetje om het even, 9 van de 10 keer blijkt achteraf toch wel dat het om aliens gaat. Dat bedoel ik dus met die andere tijdsgeest, in het huidige filmklimaat (om het maar een naam te geven) is het altijd zus of zo, omdat dit een film is waar het er destijds totaal anders aan toe ging hoeft dat dus niet. Dan is het ok dat je binnen de eerste tien minuten van de film weet, 'ah aliens, ok, en nu?'

Maar goed, is natuurlijk maar hoe ik er tegenaan kijk. Kan me voorstellen dat niet iedereen dat doet. :)

[ Bericht 23% gewijzigd door HostiMeister op 19-04-2014 12:54:02 ]
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  zaterdag 19 april 2014 @ 11:58:57 #292
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_139039861
Cold Mountain (2003)
Ik weet het niet zo met Minghella. Het neigt naar kitsch, wat ie hier met Cold Mountain heeft gemaakt. Het ziet er erg gelikt en mooi uit en er is volop drama aanwezig. Best aardig zou je zeggen. Maar tegelijkertijd heeft deze film ook zoveel gezemel en duurt ie gewoonweg erg lang. Heb ook het idee dat het een herhalingsoefening is van The English Patient. Cijfer: 6,5

The Last Temptation of Christ (1988)
Een biopic dus over het leven van Jezus, maar dan wel een slag anders. Dit is namelijk niet gebaseerd op de bijbel, maar op een boek van de Griekse schrijver Nikos Kazantzakis. Het karakter Jezus wordt door Willem Dafoe wel wat rauwer neergezet in plaats van die vredelievende man had ik het idee. Sommige bijbelse episodes herkende ik en dat is ook altijd wel leuk, maar aan het eind van de film wordt het pas echt interessant met de weg die ingeslagen wordt. Zo'n draai en einde had ik niet aan zien komen. Cijfer: 7,5

Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution (1965)
Dit uitstapje naar SF van Godard start erg matig. Eerst moet je maar geloven dat alles wat hij filmt maar door moet gaan voor andere planeet. Nergens proef je iets van de sfeer van een SF-film, het zijn gewoon buitenwijken van Parijs ofzo die je ziet. Echter na een tijdje wordt dit allemaal te doen door de 1984-achtige setting, waarin een journalist afkomstig van de aarde zich bevindt en de verschillende kwesties die dat bij hem oproept. Voor de rest veel gebruikelijke filosofische Godard-bullshit maar ook weer Anna Karina. Het valt niet mee en uiteindelijk is deze film toch wel een lichte tegenvaller. Cijfer: 6

Wat is er toch van Baby Jane terechtgekomen? (1962)
Intense film hoor. Twee oudere acteerkanonnen (Bette Davis en Joan Crawford) zijn hier op hun best als twee zussen, waarvan hun omgang is afgegleden naar een triest niveau. Crawford zit in een rolstoel en wordt verzorgd door Davis, die een en al gestoord is en haar eigenlijk mishandelt. De spanning is voelbaar en wordt alsmaar sterker tussen hen. Spannende en goede film dus, zeker qua afloop! Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_139040019
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 16:59 schreef casper019 het volgende:
ANCHORMAN 2
[ afbeelding ]

Dat een goeie en leuke cast niet betekent dat de film leuk is bewijst deze film helemaal,
De film gaat over dat Ron en zijn team (nadat ron ontslagen is) bij een nieuwe zender gaan maken en dan bekendheid gaan werven.
Maar het verhaal stelt niets voor, en het gaat daar maar losjes om.
De film is één opstapeling van flauw geforceerde momenten die nergens grappig zijn en waar je je afvraagt waar kijk ik naar?
Echt een waardeloze film, 3.5
Deel 1 vond ik al niet veel. Qua cijfer een 5. Meestal kun je dat dan bij deel 2 door twee delen.
pi_139046810
OMAR



Sterke en goed gemaakte film, film gaat over een jongeman die steeds over de muur klinkt tussen Israël en Palestina om zo zijn jeugdvrienden EN zijn liefde te bezoeken...
Als hij en zijn vrienden een soort vrijheidsstrijders worden, maar hij word opgepakt... Komt hun vriendelijk, zijn liefde, geloof, afpersing en manipulatie aan bod..
De sfeer is erg goed neergezet en ook de acteerprestaties zijn erg sterk.
Een sterke film, echt een aanrader
8-
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 19 april 2014 @ 18:06:19 #295
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_139047273
Frozen

Leuke Animatie film die erg veel leentje beur speelt bij Shrek (Only a true loves kiss will break the cure. De persoon die de princes brengt is dat juist) En iets teveel muziek wel ja Wreck it Ralph de bestr disney film in jaren (Veel beter dan Tangled en Brave)

Cijfer een 7.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_139047687
Small Apartments (2012) - IMDb

Kleine "misdaad"comedy rond een zwaar verlopen klein appartementencomplex in een niet nader genoemde Amerikaanse stad. Matt Lucas speelt de hoofdrol in een verdacht Little Brittan aandoend typetje. Het uiterlijk en mimiek van Lucas worden perfect gebruikt om de raarheid van het karakter weer te geven. Maar de film leunt toch vooral daarop en daardoor is het net wat te oppervlakkig en makkelijk allemaal. Ondanks het lage budget zit de film vol met redelijk grote namen en opkomende sterren. De hoogtepunten zitten vooral in wat losse scenes; bijvoorbeeld een met de radio meezingende Matt Lucas en in een paar dialogen (Knoxville en Temple en oude rotten Caan en Crystal).
IMDb: 6,1
Ik: 6-

Nebo zovyot (1959) - IMDb (US Version: Battle beyond the sun)

Amerikaanse re-cut uit 1960 van Russische SF film uit 1959. De basis van het verhaal is; na de laatste wereldoorlog is de aarde verdeeld in de noordelijke en zuidelijke helft (lees Navo en Warschaupact). Beiden zijn zonder het van elkaar te weten bezig een Marsraket te maken. Het Russische origineel is langer dan de Amerikaanse versie en bevat (naar verluid, heb hem niet gezien) meer Russische propaganda. Deze versie is verknipt en door een zeer jonge Francis Ford Coppola zijn er 2 aliens toegevoegd die niets met het verhaal te maken hebben. Hij duurt iets meer dan een uur en dat is maar goed ook want het heeft de tand des tijds niet heel goed doorstaan en de Amerikaanse montage inc aliens is niet heel best. Alleen leuk als tijdsbeeld.
IMDb: 4,6
Ik:3,5
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_139056401
Zojuist was de film Kuifje ervoor, oftewel The adventures of Tintin.
Ik had het niet verwacht, maar ik bleef hangen en moest blijven kijken. Geniale film, zeer dynamisch, goed verhaal, leuke personages.
En als ik dan zie dat Steven Moffat heeft meegeschreven aan het scenario, dan snap ik mijn waardering voor de film.
Cijfer: 7. (omdat het toch een kinderlijke film blijft)
Somebody that I used to know
  zondag 20 april 2014 @ 22:18:31 #298
286575 Roces18
Chef de party
pi_139092350
The Railway Man

Alweer een beste tijd geleden dat ik hier gepost heb omdat er niet zoveel boeiends uitkwam.The Railway Man trok echter mijn aandacht. Het gaat over de Engelsen die gestationeerd zijn in Singapore tijdens de 2e wereldoorlog wanneer hun kamp wordt overgenomen door de Japanners. Hierop geven ze zich zelf over als krijgsgevangene en worden ze naar Thailand gestuurd om te werken aan een spoorlijn naar Birma. Deze keuze hebben ze gekregen omdat ze engineers zijn en anders mogen ze naar het front. Lomax (Colin Firth) wordt gemarteld in de oorlog omdat ze zijn radio hebben gevonden. Tientallen jaren later woont hij weer in Engeland maar heeft nog dagelijks last van PTSS. Zijn oorlogsvriend weet de hoofdschuldige op te sporen en Lomax besluit een tripje te doen naar het buitenland.

Oordeel = 7
De film heeft namelijk vaak last (zeker op het thuisfront) van dode momenten omdat het allemaal niet zo interessant is. Je komt met een doel dat je een confrontatie wilt zien en het achtergrondverhaal stelt het alleen maar uit. Kidman voegt ook erg weinig toe en uiteindelijk kan het allemaal net niet de verwachtingen volbrengen. Het is een aanrader als je niet veel te doen hebt, anders heb je genoeg aan de trailer ;)
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zondag 20 april 2014 @ 23:27:58 #299
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139095863
Spies & Glistrup (2013) - IMDb



Briljant geestige Deense film gebaseerd op grotendeels waargebeurde feiten.

De Deense luchtvaartpionier en levensgenieter Simon Spies raakt tijdens zijn studietijd bevriend met Mogens Glistrup, die op zou groeien tot een controversiële advocaat nadat hij op nationale televisie zijn bewondering uitsprak voor belastingontduikers en hen de vrijheidsstrijders van zijn tijd noemde. De film pikt het excentrieke tweetal op in 1965, wanneer ze elkaar na vijftien jaar, voor het eerst sinds hun studietijd weer ontmoeten. Na deze ontmoeting begint hun vriendschap wederom op te bloeien, gestimuleerd door hun succesvolle samenwerking binnen het luchtbedrijf van Spies. Het geld begint te stromen, en terwijl Spies zijn nieuw verworven rijkdom gebruikt om de grenzen van zijn persoonlijke vrijheid op te zoeken, ontwikkelt Glistrup zijn radicale 'zero tax' wetgeving, waarmee hij probeert de staat op z'n kop te zetten De film volgt het tweetal in de zeven jaar na hun hereniging: een wonderbaarlijke periode vol met psychedelische experimenten en revolutionaire ideeën.
Veel vrije seks van vooral Spies.

De rol van Simon Spies wordt vertolkt door een bijna onherkenbare Pilou Asbæk (Kasper Juul in Borgen) en de rol van de rare echt bestaand hebbende rechts-radicale, racistische Glistrup wordt eng realistisch gespeeld door Nicholas Bro.

IMDb: 6,8
Ik (omdat ik veel herken uit die tijd): 7,8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 21 april 2014 @ 02:43:19 #300
61661 Ang3l
The Right Kinda Wrong
pi_139100759
quote:
0s.gif Op maandag 14 april 2014 09:26 schreef HostiMeister het volgende:

Easy A (2010) - IMDb


Olive liegt tegen haar beste vriendin Rhinannon over het verliezen van haar maagdelijkheid. Haar leugen heeft verstrekkende gevolgen op haar middelbare school.

Een van mijn guitly pleasures. Omdat Emma Stone hilarisch is. De muziek perfect bij de film past. De dialoog is zoals elke Diablo Cody film zou moeten zijn en omdat Stanley Tucci elke scene waar hij in speelt steelt. Gewoon een leuke luchtige film.

Imdb: 7.3
Ik: 8-
_O_ Ook mijn guilty pleasure. Want idd de scherpe dialogen en one liners, de sarcastische emma stone, de heerlijke Stanley Tucci en de immer briljante en zwaar underrated Patrica Clarkson (mijn favoriete actrice of all time)

De quotes zijn inmiddels ingeburgerd in onze vriendengroep. "Spell it with your peas!!!"
L'Amour menaçant:
Qui que tu sois, voici ton maître. Il l'est, le fût ou le doit être.
pi_139100959
vol
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')