abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 11 april 2014 @ 14:08:45 #251
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_138763332
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2014 13:20 schreef planethugo het volgende:
Battle Royale 2
[ afbeelding ]
Anders dan het eerste deel, waar kinderen op een eiland gedropt worden om elkaar af te maken, wordt deze keer een klas naar een eiland gestuurd om terroristen af te maken. Het resultaat is meer iets dat lijkt op Saving Private Ryan dat wel vermakelijk is maar na een uurtje toch wel vervelend begint te worden. De kills van de kids worden keer op keer emotioneel benadrukt terwijl ze amper screentijd gehad hebben en het achterliggende verhaal, volwassenen vs kinderen, slaat eigenlijk helemaal nergens op. Het eerst uur is nog prima te doen en redelijk in de stijl van het eerste deel maar daarna slaat de film de plank mis en is het einde ook onbevredigend. Jammer want hier was meer mee te doen.

5.5

Was je op de hoogte van het feit dat de originele director overleed tijdens het filmen van Battle Royale 2. Waarna geloof ik zijn zoon het stokje heeft overgenomen.

Ik had namelijk precies hetzelfde. Het eerste deel van de film was leuk en het tweede gedeelte van de film was totaal anders.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_138790678
Snowpiercer
De wereld is door toedoen van de mensheid in een post-apocalyptische ijstijd terechtgekomen en de enige overlevenden zitten in een trein die met een rotgang cirkeltjes rijdt rond de wereld. Binnen heerst een klassenmaatschappij. Vooraan de elite met aan het hoofd Wilford, uitvinder van The Engine, achteraan de 99%. Maar revolt is op handen en die laatste groep pikt het niet meer. Ze hebben geen zin meer in louter proteïne blokken vreten.
Film heeft vanaf het begin een mooi duister sfeertje. Het gaat van licht drama, naar actie, naar sciencefiction en terug. Met telkens weer een nieuwe (visuele) vondsten. Snowpiercer dendert eigenlijk net als de trein door zonder al te veel achterom te kijken, plotgaten, goedkope sfx en een hoop onwaarschijnlijkheden je moet er niet al te veel bij stilstaan. Want wat doet het er toe, doel heiligt de middelen en er is toch altijd wel weer een volgende coupe.

7,5/10
pi_138798109
ANCHORMAN 2


Dat een goeie en leuke cast niet betekent dat de film leuk is bewijst deze film helemaal,
De film gaat over dat Ron en zijn team (nadat ron ontslagen is) bij een nieuwe zender gaan maken en dan bekendheid gaan werven.
Maar het verhaal stelt niets voor, en het gaat daar maar losjes om.
De film is één opstapeling van flauw geforceerde momenten die nergens grappig zijn en waar je je afvraagt waar kijk ik naar?
Echt een waardeloze film, 3.5
  zaterdag 12 april 2014 @ 21:57:00 #254
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_138807523
quote:
2s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 13:52 schreef Karstman het volgende:
What Maisie Knew (2012) - IMDb
[ afbeelding ]
Een modern echtscheidingsdrama gefilmd vanuit het perspectief van het kind. Soms zelfs letterlijk, een deel van de ruzies maak je mee vanaf de ooghoogte van Maisie. Het begint als een standaard echtscheidingsdrama en het mondt uit in een bij vlagen hartverscheurend verhaal over puur egoïsme en hoe ouders zich volledig kunnen verliezen in hun haat voor elkaar...
Voor mij een van de onderbelichte pareltjes van het afgelopen jaar. De film trekt je naar binnen en het is soms bijna te pijnlijk om te zien hoe de ouders in hun haat voor elkaar het kind letterlijk het kind van de rekening laten worden...
IMDb: 7,5
Ik:8,5
Naar aanleiding van deze post heb ik ook net What Maisie Knew gekeken. Wow, die blijft me nog wel even bij! Het is niet zozeer een echtscheidingsdrama, maar meer een oorlog over wie het ouderlijk gezag krijgt over Maisie. De altijd afwezige en werkende vader of de warrige, egoistische, verslaafde moeder? Of toch geen beiden..?
  zaterdag 12 april 2014 @ 22:08:33 #255
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_138807954
La vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2 (2013)
Tsja, weer een coming-of-age-film die ontzettend omhoog gepraat is door iedereen. Het is best aardig (maar zeker niet bere-interessant of origineel) wat je te zien krijgt, maar voor wat de film wil vertellen is drie uur echt teveel van het goede. Neemt niet weg dat het acteerwerk sterk is en de expliciete scenes stijlvol. Cijfer: 6,5

Jalsaghar (1958)
Een aan lager wal geraakte edelman probeert koste wat kost de schijn hoog te houden. Hij pronkt met zijn rijkdom en dan met name met feestjes die hij organiseert in zijn muziekkamer (Jalsaghar). Daar chillt ie hem hard met zijn makkers op Indiase muziek, die je wel eens hoort in een Indisch restaurant. Al waande ik me soms ook op een kinderboerderij met al dat gemekker.

Hoe dan ook, dit is een film over vergangelijkheid en veel muziek. Eigenlijk teveel, want het verhaal is karig te noemen. Meeleven met het hoofdpersonage zat er door de afstandelijkheid van de film ook nauwelijks in. Dit was overigens de tweede film die ik zag van Ray (de eerste was het zeurderige Pather Panchali) en geweldig vind ik het wederom niet, laat staan dat ik het geniale van zijn regie zie. Cijfer: 6,5

Jungfrukällan (1960)
Deze Bergman neigt qua vertelling naar een sprookje, maar dan wel een zeer naargeestig sprookje. Twee jonge meisjes (de één miskend en zwanger, de ander een knappe maagd) zijn op pad om kaarsen te brengen naar een kerk. Tijdens hun reis gebeurt er iets gruwelijks, wat deze film vervolgens een bittere smaak geeft, zoals je dat van Bergman gewend kunt zijn. Het thema geloof komt vanzelfsprekend aan bod en je merkt weer de alom aanwezige worsteling die Bergman hiermee heeft. Vond die twee dames niet heel overtuigend acteren, maar gelukkig is er een jonge Max von Sydow die de film toch nog naar een goed oordeel trekt. Cijfer: 7,5
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_138809563
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 21:57 schreef Smash-it het volgende:

[..]

Naar aanleiding van deze post heb ik ook net What Maisie Knew gekeken. Wow, die blijft me nog wel even bij! Het is niet zozeer een echtscheidingsdrama, maar meer een oorlog over wie het ouderlijk gezag krijgt over Maisie. De altijd afwezige en werkende vader of de warrige, egoistische, verslaafde moeder? Of toch geen beiden..?
vond het ook een geweldige film, geef hemzelf een 9
pi_138813796
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 21:57 schreef Smash-it het volgende:

[..]

Naar aanleiding van deze post heb ik ook net What Maisie Knew gekeken. Wow, die blijft me nog wel even bij! Het is niet zozeer een echtscheidingsdrama, maar meer een oorlog over wie het ouderlijk gezag krijgt over Maisie. De altijd afwezige en werkende vader of de warrige, egoistische, verslaafde moeder? Of toch geen beiden..?
Ik was al benieuwd wat je er van vond. Fijn dat je ervan genoten hebt, nou ja genoten is in deze context misschien niet de goeie term :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_138816462
Pathfinder

Dit is een remake, en een slechte.

Het verhaal:
Het speelt zich af in Amerika, toen Columbus het continent nog niet ontdekt had maar de Vikingen wel. De zoon van een groot Vikingkrijger wordt ontdekt in een scheepswrak door een Native American, en hij wordt grootgebracht in haar stam.

Maar dan! Vikingen! Ze vallen elk indianendorp aan die ze tegenkomen, moorden alles en iedereen uit met als doel om zelf een nederzetting te stichten. Onze held is degene die ze moeten stoppen, en met zijn kennis van de natuur, omgeving en jaargetijden lukt hem dat ook. Denk maar aan een Rambo die dmv vallen en spectaculaire gevechten in zijn eentje ongeveer 70 vikingen uitschakelt. Ok, later wordt ie wel geholpen door z'n meisje en een stomme indiaan.

Ik vond het wel leuk om naar te kijken vanwege de sfeer en de mooie beelden (veel CGI). Wat dan weer nergens op slaat is dat er in de film een lawine voorkomt en dat ze daarvoor een bestaand filmpje ergens van internet ervoor hebben gebruikt.

En die Indianen zelf stellen niks voor qua vechten. Dat valt me wel wat tegen.
Children of the night. What music they make.
pi_138817012
Enders Game, sciencefiction film

De wereld heeft ternauwernood een aanval van aliens afgeslagen en bereid zich voor op de volgende aanval. Hiervoor zoeken ze jong talent. Een jochie wordt uitverkoren om de aarde te redden en mag naar de battleschool alwaar ze door middel van simulatie computerspellen worden opgeleid.
Nogal een kinderfilm, ik geef em een zesje, IMDB 6,8



[ Bericht 0% gewijzigd door Karzai op 13-04-2014 08:35:18 ]
pi_138818598
Date and Switch (2014) - IMDb

Wat een slechte film met veel te oude acteurs.

3.

Ride Along (2014) - IMDb

Wel grappig, niet bijzonder (meteen next Friday weer opgezocht).

6.
pi_138838188
The Conspiracy (2012)



Aardige samenzweringsfilm, maar ook niet meer dan dat.

6.5/10
pi_138848804
DABBA (THE LUNCHBOX)



Mooie film,
film gaat over een man die bijna met pensioen gaat en een vrouw waarvan de man vreemd gaat en probeert het hart van haar man weer terug te krijgen met lekker eten, maar dan krijgt de verkeerde man het eten en ontstaat er wat...

FIlm geeft een mooi beeld van India, na het zien van de film heb je echt van wauw die cultuur wil ik met eigen ogen zien!
De sfeer heeft een hele fijne sfeer en ook het acteerwerk is erg goed.
De film mist misschien net even ''iets'' om echt een TOPPER te zijn, maar is nu een sterke drama film met een beetje feel good. Zeker een aanrader om te zien
dikke 8
pi_138858000
The Machine (2013) - IMDb

In de nabij toekomst, als het Westen in een nieuwe koude oorlog verwikkeld is met China, zijn twee geleerden bezig met het ontwikkelen van een autonome AI onder leiding van het Ministerie van Defensie in de UK.

Voor een low budget Britse film vond ik het verrassend goed. Caity Lotz als Ava doet het heel goed, kende haar verder niet. Er zit een goed sfeertje in de film, zelfs een soort van retro-futuristische soundtrack di eme wel aanstond. Ik gok dat ze veel Blade Runner hebben gekeken. Er had meer in gezeten, maar ik ben niet teleurgesteld, maar dat kan ook aan het genre film liggen.

Ik: 7+
Imdb: 6.3

Easy A (2010) - IMDb


Olive liegt tegen haar beste vriendin Rhinannon over het verliezen van haar maagdelijkheid. Haar leugen heeft verstrekkende gevolgen op haar middelbare school.

Een van mijn guitly pleasures. Omdat Emma Stone hilarisch is. De muziek perfect bij de film past. De dialoog is zoals elke Diablo Cody film zou moeten zijn en omdat Stanley Tucci elke scene waar hij in speelt steelt. Gewoon een leuke luchtige film.

Imdb: 7.3
Ik: 8-

[ Bericht 14% gewijzigd door HostiMeister op 14-04-2014 09:37:35 ]
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_138861475
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 22:20 schreef casper019 het volgende:
DABBA (THE LUNCHBOX)

[ afbeelding ]

Mooie film,
film gaat over een man die bijna met pensioen gaat en een vrouw waarvan de man vreemd gaat en probeert het hart van haar man weer terug te krijgen met lekker eten, maar dan krijgt de verkeerde man het eten en ontstaat er wat...

FIlm geeft een mooi beeld van India, na het zien van de film heb je echt van wauw die cultuur wil ik met eigen ogen zien!
De sfeer heeft een hele fijne sfeer en ook het acteerwerk is erg goed.
De film mist misschien net even ''iets'' om echt een TOPPER te zijn, maar is nu een sterke drama film met een beetje feel good. Zeker een aanrader om te zien
dikke 8
Ik begrijp helemaal niets van alle goede recensies, vond dit een Indische versie van You've Got Mail :(

Een 4 en dan ben ik coulant.
  maandag 14 april 2014 @ 13:18:34 #265
23982 planethugo
Forza Roda!
pi_138864066
Ride Along

Standaard buddy-cop komedie met Ice Cube en Kevin Hart. Hart wil trouwen met de zus van Ice Cube en wil ballen tonen door een dag met hem op pad te gaan als agent. Goed wordt het nergens, echt slecht ook niet. Niet echt een komedie waar je dubbel van ligt maar er zijn slechtere. Het wordt wel weer duidelijk dat Ice Cube maar een matig acteur is die beter in bijrollen uit de verf komt ipv een hoofdrol.

5.9

47 Ronin

Een actiespektakel met veel fantasie beesten verwacht na het zien van de trailer. Maar die fantasie viel best mee en de actie viel tegen. En dan blijft er niet zoveel over. Het is over het geheel genomen helemaal niet zo slecht, maar 47 Ronin weet zich nergens in te onderscheiden.

5,8

Grudge Match

De Niro en Stallone zijn 2 voormalige bokskampioenen die in een 3 luik jaren geleden uit zouden maken wie de beste was. Na 2 gevechten (stand 1-1) kapt Stallone er abrupt mee. Nu worden de rivalen door een bokspromoter overgehaald om dat gevecht er alsnog te laten komen. Ook dit is een film zonder echte uitschieters en natuurlijk met de nodige cliches maar hij kijkt wel lekker weg. De Niro en Stallone doen het goed en het uiteindelijke gevecht is prima gemaakt, petje af voor die 2 op deze leeftijd. De leukste rol is trouwens voor Alan Arkin. Vermakelijke feel good komedie.

7.0
pi_138888279
Grzeli nateli dgeebi



Erg tegenvallende film, De sfeer in de film is erg sterk.. Maar de film kent te weinige ''echte'' diepgang, de personages leer je niet echt kennen en blijven vlak en ook het achtergrond verhaal word te onduidelijk vertelt.. je blijft maar een beetje gissen... Waardoor het ooit nergens spannend word, en daarnaast kabbelt het verhaal maar voor zonder dat er echt iets gebeurd.

Verhaal gaat ''ongeveer'' over het leven in een ''soort'' oorlog, en dan vooral van 1 meisje en haar familie, waarvan haar vader in de oorlog zit..
Er had veel meer ingezeten want de sfeer en het acteerwerk was goed.. maar de verhaal en uitwerking dramatisch slecht
4 afrader
pi_138899198
Wow, totaal niet mee eens, vond In Bloom echt een prachtige film over hoe het is om op te groeien in een land in burgeroorlog. Ik vond het juist spannend om te gissen naar wat er precies aan de hand is, je wist eigenlijk net zo veel/weinig als de meisjes zelf.
9, aanrader!
  dinsdag 15 april 2014 @ 20:14:04 #268
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_138918835
quote:
0s.gif Op maandag 14 april 2014 13:18 schreef planethugo het volgende:
Ride Along
[ afbeelding ]
Standaard buddy-cop komedie met Ice Cube en Kevin Hart. Hart wil trouwen met de zus van Ice Cube en wil ballen tonen door een dag met hem op pad te gaan als agent. Goed wordt het nergens, echt slecht ook niet. Niet echt een komedie waar je dubbel van ligt maar er zijn slechtere. Het wordt wel weer duidelijk dat Ice Cube maar een matig acteur is die beter in bijrollen uit de verf komt ipv een hoofdrol.

5.9

Ik vond hem erg tegenvallen, hooguit een keer een glimlach maar meer ook niet.
Ice cube vond ik irritant, die kan niets anders dan boos kijken en 'tough gangstah' zijn ook al zit die bij de politie.
Kevin ging nog wel, maar die twee samen? nee, dat klikte gewoon niet.

Verder leek al het budget in de begin scene te zitten met de achtervolging, de rest was bijna geen actie en allemaal vrij saai.
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  woensdag 16 april 2014 @ 17:53:11 #269
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_138948895
W.R. - Misterije organizma (1971)



Eeh, wtf heb ik nou gezien ? Deze Joegoslavische ratjetoe van alles begint met een verhandeling over de miskende psychiater Reich, die seksuele uitspattingen als oplossing zag voor allerlei problemen, bijvoorbeeld tegen kanker. Hier gebruikte hij de Orgone voor, een of ander device die me deed denken aan de Excessive Machine uit Barbarella. Verder was as geëmigreerd naar Amerika, was een nogal vreemde kwibus en werd als communist gezien in de jaren '50. Ik heb nu de eerste twintig minuten samengevat.

Anyway dan maakt de film een radicale omslag en krijg je o.a. stock footage van een orerende Stalin te zien, elektroshocktherapieën, her en der onfunctioneel bloot, twee Joegoslavische dames die een Russische kunstrijder verleiden en verder wat commentaar op het communisme. Het een heeft (denk ik) niet noodzakelijkerwijs verband te houden met het ander. Echt sterk en boeiend vond ik het over het algemeen niet. Al waren sommige stukjes an sich nog wel aardig om te zien, maar meestal overheerste bij mij het gevoel van verbazing. Cijfer: 6

Casino Royale (1967)
Had met deze onofficiële Bond-film gehoopt op een lollige campy-film. En met een cast met grote namen zoals Peter Sellers, Orson Welles, een jonge Woody Allen en andere toppers zou je daarop wel mogen hopen. Maar nee, dit is een draak van een film geworden, die bijzonder niet-grappig is en een grote ongebreidelde chaos is. Na een tijdje ben ik maar afgehaakt met het volgen van wat voor het verhaal moet doorgaan. Enig lichtpuntje was de jolige soundtrack, die me deed denken aan Barbarella. Dat is nou wel een komische en geslaagde cult-film uit de jaren '60, waarmee je genoeg lol kunt hebben. Cijfer: 4

True Grit (1969)
Solide western waarvan de remake van de gebroeders Coen wel wat beter is. Met horten en stoten komt het avontuur op gang en sowieso denk ik dat het verhaal wat beknopter of in ieder geval vlotter had kunnen zijn, maar goed dat terzijde. Een jongedame (Kim Darby) is vastberaden om de moord op haar vader te wreken en trekt met o.a. John Wayne erop uit om dat voor elkaar te krijgen. Het levert echt heel mooie plaatjes op van de Amerikaanse natuur en John Wayne als ouwe rot heeft in zijn western rollen er nog steeds plezier in. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_138962412
JOE



Ik snap persoonlijk de hoge ratings van deze film niet, vind het maar een erg matige film.

Het verhaal is dun, voorspelbaar en erg cliche: Cage is een man met een '''verleden'' (waar je weinig over te weten komt) heeft een drank en vrouwen probleem, maar komt dan een heel optimistische jongen van 15 tegen en gaat hem helpen.. hup knuffel einde verhaal...

Tja, het word nergens echt spannend, echte diepgang zit er ook niet in, heel voorspelbaar en cliche..
Misschien enige plus dat de sfeer wel goed was, en dat cage voor t eerst in een serie films weereens aardig goed speelt.. maar dat helaas het verhaal bagger is

5- afrader...
pi_138976885
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 14:08 schreef davako het volgende:

[..]

Was je op de hoogte van het feit dat de originele director overleed tijdens het filmen van Battle Royale 2. Waarna geloof ik zijn zoon het stokje heeft overgenomen.

Ik had namelijk precies hetzelfde. Het eerste deel van de film was leuk en het tweede gedeelte van de film was totaal anders.
Dat wist ik niet, maar ik naam aan dat het script daardoor niet veranderd is. En dat was ook vrij matig.

Filth

Aparte film waarbij je in eerste instantie een komedie voorgeschoteld krijgt maar gaandeweg kom je erachter dat het eigenlijk allemaal niet zo grappig is waarom de uitblinkende James McAvoy eigenlijk constant naar de klote is en op jacht is naar de promotie binnen zijn politieafdeling. Aparte film waarin er genoeg te lachen valt maar ook genoeg drama in zit.

8.0
  donderdag 17 april 2014 @ 14:08:24 #272
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_138978034
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 16:59 schreef casper019 het volgende:
ANCHORMAN 2
[ afbeelding ]

Dat een goeie en leuke cast niet betekent dat de film leuk is bewijst deze film helemaal,
De film gaat over dat Ron en zijn team (nadat ron ontslagen is) bij een nieuwe zender gaan maken en dan bekendheid gaan werven.
Maar het verhaal stelt niets voor, en het gaat daar maar losjes om.
De film is één opstapeling van flauw geforceerde momenten die nergens grappig zijn en waar je je afvraagt waar kijk ik naar?
Echt een waardeloze film, 3.5
Hate it or love it. Denk vaak dat er bij films van Will Ferrel geen middenweg is. Persoonlijk vond ik de film hilarisch. De droge manier van grapjes maken kietelt mij op de juiste manier :D.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_138978282
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 13:30 schreef planethugo het volgende:
Filth
[ afbeelding ]
Aparte film waarbij je in eerste instantie een komedie voorgeschoteld krijgt maar gaandeweg kom je erachter dat het eigenlijk allemaal niet zo grappig is waarom de uitblinkende James McAvoy eigenlijk constant naar de klote is en op jacht is naar de promotie binnen zijn politieafdeling. Aparte film waarin er genoeg te lachen valt maar ook genoeg drama in zit.

8.0
Lees vooral het boek, nog vele malen leuker! :)
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_138980730
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 14:16 schreef PBateman1978 het volgende:

[..]

Lees vooral het boek, nog vele malen leuker! :)
buiten de krant, de vi en wat voetbalboeken ben ik niet zo een boekenlezer. Dus bedankt voor de tip maar helaas ;)
pi_138981846
Van de week gezien:
Close Encounters of the Third Kind (1977) - IMDb


Er gebeuren rare dingen; zo worden en tweede wereldoorlog vliegtuigen gevonden in de woestijn, vermiste boten in India en ziet kabelmonteur Roy Neary vreemde vliegende objecten voorbij razen, hij wordt obsessief om er achter komen wat het allemaal betekend.

Deze film is er een zoals ze niet meer gemaakt kunnen worden, in een tijd voor internet, waar alle kennis aan je vingertoppen ligt met je smartphone overal en altijd, waar elk kiekje binnen no-time op elke site staat zodat een eventuele UFO door miljoenen mensen in plaats van tientallen mensen gezien wordt. Een film met belachelijk veel extra's voor kleine scenes. Tegenwoordig is een film een aaneenschakeling van tropes en clichés, deels omdat goede films ze de wereld in hielpen en deels omdat het makkelijk is, maar deze film is verfrissend juist omdat er destijds andere tropes waren.

Toffe film.

Imdb: 7.7
Ik: 8,5
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')