abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 16 april 2014 @ 17:23:09 #101
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138947940
quote:
Civiele kennis nodig

Bij militaire missies is steeds vaker ook civiele kennis nodig. Reservisten worden daarom de komende jaren meer ingezet. Dat betekent dat Defensie vaker een beroep doet op werkgevers. Die hebben daarvan ook profijt. Zij krijgen na uitzending een werknemer terug die initiatief en verantwoordelijkheid neemt en in moeilijke situaties zijn rug recht houdt.
Sodemieter toch op met je hallelujah verhaal, zeg gewoon dat je een goedkoop pulletje arbeidskrachten wil hebben die je alleen maar hoeft te betalen als ze op komen draven en dat je de mensen die dit werk voorheen deden het hek over gesodemieterd hebt.
  woensdag 16 april 2014 @ 17:25:15 #102
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_138948017
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 17:09 schreef Cobra4 het volgende:
Onderzoek naar geldnood onder militairen


DEN HAAG -
Defensie gaat onderzoeken hoeveel militairen geldproblemen hebben en in de wettelijke schuldsanering zitten. Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dinsdag aangekondigd in het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Het CDA riep haar ter verantwoording naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf dat veel militairen financieel volledig aan de grond zitten en dat de militaire vakbond VBM alarm slaat over de geldnood binnen de krijgsmacht. Volgens Hennis doet het artikel geen recht aan de realiteit en worden momenteel de messen geslepen voor de komende onderhandelingen over een nieuwe cao.

Uit een eerste check blijkt volgens de minister dat „een zeer beperkt aantal militairen” in een schuldsaneringstraject zit. Maar ze is bereid de zaak nader te onderzoeken. Daarin wordt ook gekeken naar mogelijke risico's die geldnood onder militairen kan hebben.

Hennis vindt dat de militairen een redelijk arbeidsvoorwaardenpakket hebben. Ze realiseert zich dat ze al een tijd geen salarisverhoging hebben gehad.

De vakbond VBM noemt op z'n website voorbeelden van de financieel slechte positie waarin „veel” militairen verkeren. Zo blijven sommigen op de kazerne slapen om reiskosten te besparen, wat hun huwelijk onder druk zet. Ook zouden veel militairen hun kleding, schoeisel en sportkleding zelf kopen, omdat de baas deze niet kan leveren. Tijdens een werkbezoek aan de Pantsergenie in Wezep bleek volgens de bond dat een op de 9 medewerkers daar in de schuldsanering zit.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)od_militairen__.html
Hennis kan wel meer vinden, schijnbaar vond ze eea zo redelijk dat er een pakketvergelijking tegenaan gegooid moest worden en dat we makkelijk de WUL konden missen.

Ondertussen een jaar later en we hebben daar nog steeds niks van gehoord, de uitkomst bevalt zeker slecht en is eea onderin een diepe la verdwenen.
  woensdag 16 april 2014 @ 17:28:20 #103
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_138948118
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 17:23 schreef AchJa het volgende:

[..]

Sodemieter toch op met je hallelujah verhaal, zeg gewoon dat je een goedkoop pulletje arbeidskrachten wil hebben die je alleen maar hoeft te betalen als ze op komen draven en dat je de mensen die dit werk voorheen deden het hek over gesodemieterd hebt.
Precies, en dit roep ik met je mee.
:r kots op die praatjes van officieren en de mindef

De bonden schrijven de laatste tijd ook rake artikelen erover, vooral ingezonden stukken van veteranen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 16 april 2014 @ 19:22:48 #104
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138951854
Nieuwe Commandant Zeestrijdkrachten bekend

Nieuwsbericht | 16-04-2014 | 16:33

Vice-admiraal Matthieu Borsboom draagt op 26 september van dit jaar het commando over de zeestrijdkrachten over aan generaal-majoor der mariniers Rob Verkerk. Verkerk, momenteel Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten, wordt bevorderd tot luitenant-generaal der mariniers.

Vice-admiraal Borsboom is dan bijna 5 jaar Commandant Zeestrijdkrachten. Hij zal tot zijn leeftijdsontslag andere werkzaamheden voor Defensie verrichten.

Schout-bij-nacht Ben Bekkering, nu nog coördinerend projectleider, volgt Verkerk op als Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)trijdkrachten-bekend
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_138954035
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 17:23 schreef AchJa het volgende:

[..]

Sodemieter toch op met je hallelujah verhaal, zeg gewoon dat je een goedkoop pulletje arbeidskrachten wil hebben die je alleen maar hoeft te betalen als ze op komen draven en dat je de mensen die dit werk voorheen deden het hek over gesodemieterd hebt.
Zo heel veel pax gaat het niet eens over. D'r zijn er inderdaad (te) veel over het hek gesodemieterd, of hebben die stap zelf al gedaan. Maar dit gaat meer over 1CIMIC en andere specifieke taken dan over de gemiddelde reservist die enkele bewaking en beveiligingstaken doet.

Want die afspraken die ze willen regelen schieten ze toch niet veel mee op, die zijn nu niet toereikend, en voor de hoogopgeleiden die ze willen hebben, is er niet voldoende compensatie. (denk aan bijv. een arts)

Ik heb wel gehoord dat ze veranderingen willen gaan doorbrengen binnen de NatRes mbt het aantal jaar dat je op een functie kan zitten. Dat je niet meer taferelen krijgt dat iemand 22 jaar als CC dient.....
Jammere is wel weer dat ze niks aan de leeftijd doen, waardoor je nog steeds taferelen behoudt waarbij een sld1 op dusdanige leeftijd is dat ie niet eens meer het SMP pakket verstrekt krijgt vanwege zijn leeftijd. :') Gelijk trekken met de beroeps als het aan mij lag, want op dat gebied zit de NatRes nog behoorlijk vastgeroest. En dat is zonde, want er is wel veel potentie, ook als je kijkt naar andere landen, maar ja iets met een dubbeltje en een rij..
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 17 april 2014 @ 14:41:26 #106
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138979041
Alouette-helikopter: halve eeuw trouwe dienst

Nieuwsbericht | 17-04-2014 | 14:36

De Alouette III helikopter viert dit jaar haar 50-jarig jubileum bij Defensie. Geen ander vliegend toestel binnen de Nederlandse krijgsmacht kan terugkijken op zo’n lange loopbaan. Het speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling naar moderne helikopterinzet.

Alouette

“Het is misschien een oudere dame, maar nog steeds is de Alouette erg nuttig voor Defensie”, aldus luitenant-kolonel Philip Whittle die al jaren met de helikopter vliegt. “Het is een relatief klein en eenvoudig toestel en juist daarin schuilt de kracht. De Alouette neemt bijvoorbeeld een deel van de opleiding voor haar rekening van de tactische coördinatoren en de loadmasters, degenen die de helikopter veilig beladen. Dit is efficiënter dan alle instructievluchten maken met de grotere Cougar- en Chinook-transporthelikopters. Het is heel simpel: alles wat je met de Alouette af kan, kost minder geld.”

Cambodja

De oorspronkelijke taken van het toestel varieerden van search and rescue boven de Wadden- en Noordzee tot tactische vluchten, zowel tijdens de Koude Oorlog als in diverse uitzendgebieden. Nederlandse Alouettes zijn onder meer ingezet in Irak, voormalig Joegoslavië en Cambodja. Whittle: “Mensen gaan er gemakkelijk aan voorbij dat dit toestel ook een belangrijke operationele duit in het zakje heeft gedaan tijdens missies in risicogebieden.”

De 4 overgebleven exemplaren, ondergebracht bij het 300 Squadron van het Defensie Helikopter Commando, worden nog vrijwel dagelijks ingezet. Tegenwoordig bestaat het takenpakket vooral uit VIP-vluchten voor onder meer het Koninklijk Huis, foto- en filmopnamen en ondersteuning van opleidingen.

Jubileum

Het hoogtepunt van het jubileumjaar is 12 september. Dan komen medewerkers en oud-medewerkers op Vliegbasis Gilze-Rijen bij elkaar voor een grote reünie.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)e-eeuw-trouwe-dienst

Video op de site.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 17 april 2014 @ 21:19:44 #107
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138992026
Volgende week overleg over lastenverlichting en defensie

Minister Dijsselbloem (Financiën) praat komende week nog met de financieel woordvoerders van VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP over de begroting voor volgend jaar.

Na afloop van de ministerraad gaf Dijsselbloem aan dat dan de 'losse einden van dit moment' worden doorgenomen. Het gaat dan over een extra lastenverlichting voor de lagere inkomens en extra geld voor onder meer defensie.

In augustus steken de partijen opnieuw de koppen bij elkaar voor de laatste ronde 'voordat de begroting definitief naar de drukker gaat'.

Het kabinet overlegt over de begroting voor 2015 voor met de drie bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP omdat hun steun nodig heeft in de Senaat. Het kabinet heeft daar geen meerderheid.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ng-en-defensie.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_138992458
Wel jammer dat we naar de christengekkies moeten kijken voor defensie.
Beneath the gold, the bitter steel
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 21 april 2014 @ 15:32:59 #109
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139111053
Generaal De Kruif viert 200 jarig jubileum landmacht tijdens oplaaiend conflict met Russen



KOUDE OORLOG, LEGE HANDEN…



’Geschiedenis bewijst dat eerder plotseling dreiging kwam uit onverwachte hoek’



OP MINDER DAN twee uur vliegen van Amsterdam is de Koude Oorlog opnieuw uitgebroken. Ondanks het akkoord van Genève blijft de Russische dreiging in Oekraïne. Luitenant-generaal Mart de Kruif in het jubileumjaar van zijn Koninklijke Landmacht over een snel veranderende wereld.

Intelligent, sociaal en eigenwijs wordt hij genoemd, Mart de Kruif. De man die sinds oktober 2011 de Koninklijke Landmacht leidt, stapt morgen op de fiets om het 200-jarig jubileum van het Nederlandse leger in te luiden. Van Waterloo naar Roermond, via De Peel en Grebbeberg weer terug.„Marianne Vos, Erben Wennemars en Jan Jansen fietsen mee”, zegt De Kruif. „We zetten niet alleen de Koninklijke Landmacht in de schijnwerpers, maar hebben met het Jeugdsportfonds ook een belangrijk goed doel voor ogen. De etappe naar de Grebbeberg is essentieel. Voor ons heilige grond, daar is in de meidagen van 1940 zwaar gevochten. Mooi om verleden, heden en toekomst te combineren.



”Dat heden wordt beheerst door de nieuwe Koude Oorlog. Rusland rammelt aan de oostelijke poorten van de NAVO, deze week besloot het bondgenootschap versterkingen te sturen. Pas nadat vanuit Brussel de vuisten werden gebald, bereikten onderhandelaars in Genève een voorlopig akkoord. Bewijs dat het Kremlin alleen naar kracht en eensgezindheid luistert.

Neutronenbom

Luitenant-generaal Mart de Kruif (55) koos voor een officiersloopbaan toen die Koude Oorlog ook volop woedde.

In 1977 studeerde hij af aan de KMA. Het was de tijd van felle demonstraties tegen neutronenbom en kruisraket.„Militair zijn is een gevaarlijke baan, de mondiale veiligheidssituatie blijft een onzekere factor”, zegt hij. „Wat zich nu in en rond Oekraïne afspeelt, verbaast mij niet. Onze geschiedenis bewijst dat er eerder plotseling dreiging kwam uit onverwachte hoek. Wie had dit een jaar geleden voorspeld? Van louter stabiliseren tot wat wij full spectrum operations noemen; het kan dus zomaar gebeuren. En dan staan wij klaar om uit te rukken. Want als het daar buiten allemaal veilig is, hoeven we niet op pad.”Ondanks jaren van bezuinigen heeft ons leger voor het onverhoopte scenario van verdere escalatie in Oost-Europa nog enkele troeven in huis. Bijvoorbeeld 11 Luchtmobiel, infanteriebrigade van de Koninklijke Landmacht en binnenkort deel van de NATO Response Force.Ruim 4000 manschappen die met transport- en gevechtshelikopters in recordtijd wereldwijd kunnen worden ingezet. In operationele plannen van de NAVO-staf hebben deze rode baretten een belangrijke rol, mocht het misgaan aan de oostgrenzen van het bondgenootschap.



„Ook met de CV90, ons ’netwerkvoertuig’, bedienen wij een nichemarkt”, zegt De Kruif. „Groepscommandanten kunnen via een speciaal display beelden van de vizieren van hun infanteristen oproepen en zo een indruk krijgen van de gevechtssituatie. Binnen het Duits-Nederlandse Legerkorps kijken onze oosterburen er bewonderend naar.”De driesterrengeneraal zegt over een gereedschapskist te beschikken met alles wat in bepaalde situaties snel nodig is. Maar door het ongekend snijden in het defensiebudget moesten wel de laatste honderd Leopard II tanks worden uitgezwaaid. En ook van de 200 CV90’s staan er 44 in de etalage. De hamer in de gereedschapskist ontbreekt.De machtige Leopards die ooit over de Veluwe rolden, gingen voor een schijntje naar Finland en staan daar straks aan de grens met de Russische Federatie. Uitgerekend in dagen dat Moskou stookt, intimideert en op expansiekoers is.Vuurkracht„Ik hou van het effect van tanks, van hun operationele waarde”, geeft De Kruif toe. „Mobiliteit, vuurkracht, bepantsering. Aan het einde van een dag op het slagveld gaat het om de resultaten. Natuurlijk had ik ze liever gehouden.”Maar nog verder landmachtbreed schrapen, was geen optie meer. Dus werd noodgedwongen afscheid genomen van complete onderdelen. „Als we nu tanks nodig hebben, stappen we naar Duitsland. Daar trainen onze militairen ook. Om feeling te behouden met het wapensysteem.

”Mart de Kruif zag het aantal manschappen inkrimpen van 24.000 tot 18.000.Om maatschappelijke waardering voor het leger te vergroten, verlaat een aantal van hen dinsdag de kazernes. Op 200 scholen en in 200 dorpen en steden zetten ze het 200-jarig jubileum luister bij. „We gaan naar de burgers toe”, zegt de generaal. „Door persoonlijk contact met soldaten laten weten wat we doen en waarom.”Aan jonge militairen in de lagere rangen is nog steeds behoefte en daarom is er het Project Veiligheid en Vakmanschap. Op 31 scholen krijgen leerlingen een mbo-2 opleiding. Deels ‘normaal’, deels militair: drie weken dienen ze bij een legereenheid. „Slechts 15 procent van deze scholieren valt uit, veel minder dan gemiddeld op het mbo”, zegt De Kruif. „Als ze geslaagd zijn, kunnen jonge mensen kiezen tussen een burgerbaan of een job bij ons.”Het menselijke aspect staat hoog in zijn vaandel. Dat was vroeger al zo. De Nederlandse strijdkrachten voeren een zero tolerance-beleid als het gaat om geweld en drugs. Overtreders worden ontslagen.



De Kruif kwam na een incident ooit op voor een van zijn manschappen.„Een soldaat had gezegd in het weekeinde wel eens te blowen”, aldus de generaal. „Toen ik hem sprak, over jeugd en sociale achtergrond, hoorde ik schokkende dingen. Hij had in zijn jongste jaren veel ellende meegemaakt. ’Wat gebeurt er met die vent als ik hem loslaat?’, vroeg ik mezelf. Ik kende het antwoord: ’Dan gaat hij de mist in’. We hebben dus niet losgelaten. Een paar jaar geleden ontmoette ik hem weer. Nog steeds militair, nog steeds oké.”Ook met voormalige Dutchbat III-gangers, de militairen die in Srebrenica gelegerd waren toen die VN-safe haven werd overlopen door Bosnische Serviërs, houdt De Kruif contact. Vaak mannen en vrouwen die na de gruwelen op de Balkan gebroken terugkeerden, aan ptss lijden en negentien jaar na het humanitaire drama nog steeds onder vuur liggen van linkse advocaten.



Ondanks het schrappen van mens en materieel wordt de Koninklijke Landmacht wereldwijd geroemd. Daarom ook tijdens het 200-jarige feest: komst van bij de beroemde 82e ( All-American ) en 101e ( Screaming Eagles ) luchtlandingsdivisies dienende Amerikanen. Nederlandse militairen worden geportretteerd tijdens door het land reizende concerten. Een van hen is kapitein Marco Kroon, ridder Militaire Willems-Orde, nu voor het Korps Commandotroepen op uitzending in Mali.„De mens is de kracht van de Koninklijke Landmacht”, zegt De Kruif. „Hij of zij moet het doen als het er echt op aankomt, levens kunnen verloren gaan. Gelukkig is daar respect voor. Dat was vroeger anders. Gedurende mijn KMA-jaren mochten we niet in uniform naar huis. Ik herinner me nog een kerkdienst, de dominee zei dat je niet militair én christen kon zijn. Ik ben opgestaan en weggelopen.


Uruzgan

Mart de Kruif werd internationaal bekend in 2008 en 2009. Als ISAF-commandant voor Zuid-Afghanistan stond hij aan het hoofd van 45.000 militairen en zeven task forces in Kandahar, Uruzgan en Helmand. „Als je in Afghanistan zit, is zowel succes als falen tastbaar. In mijn tijd verloren we 282 manschappen.”Op de crematie van soldaat Mark Schouwink, hij sneuvelde vrijdag 18 april 2008 in Uruzgan samen met luitenant Dennis van Uhm, zoon van toenmalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm, sprak Mart de Kruif als zijn brigadecommandant ontroerende woorden.„Wij militairen zijn control freaks , willen altijd alles geregeld hebben, controle houden over wat gebeurt. Daarom plannen we alles. Niet dus, de werkelijkheid is soms gruwelijk anders. Soms gaat de dood zijn gang. Dat was zo bij Mark.

Maar naast het besef van onmetelijke pijn hebben wij als collega’s, en ik als commandant, ook een ander gevoel. Trots. Trots om te mogen dienen met zulke goede mensen als Mark. Trots op de moed die hij had om te gaan. Ondanks de gevaren waarvan hij zich heel goed bewust was.
”Van alle afscheidsceremonies in Kandahar, waarbij de kisten van gesneuvelden het vliegtuig naar huis worden ingedragen, herinnert De Kruif zich de schok van één.Hoogzwanger„Als ISAF-commandant maakte ik twee maanden eerder met piloot Kyle van de Giesen een vlucht boven Helmand in zijn gevechtshelikopter”, zegt de generaal. „De AH-1 Cobra-vlieger vertelde dat zijn vrouw hoogzwanger was, dat hij snel naar huis, naar Amerika, zou gaan. Tijdens die ceremonie in oktober 2009 wist ik niet wie de dode was. Tot ik zijn naam op de kist las. Van de Giesen. Vlak voor terugkeer omgekomen.



”In Uruzgan dwong de Koninklijke Landmacht groot respect af bij de bondgenoten. Amerikanen, Canadezen en Britten roemen nog steeds de inzet van de Nederlandse taskforces. Nu dienen soldaten bij de Patriot-batterijen aan de Turks-Syrische grens, in de woestijn van Mali.„Gevoel van veiligheid is een groot goed”, zegt luitenant-generaal De Kruif. „Ik ken de intenties van Rusland niet, kan niet in het hoofd van Vladimir Poetin kijken. Maar in algemene zin weet ik dat er altijd wel ergens dreiging is. Ik wil tegen de Commandant der Strijdkrachten kunnen zeggen dat zijn opdrachten uitvoerbaar zijn. En tegen ouders dat hun kinderen zo zijn getraind en uitgerust, dat risico’s zoveel mogelijk worden beperkt.”Over de mannen en vrouwen die op operationele missie waren: „Zeven van de tien mensen maken we beter, twee blijven zoals ze waren. Meestal komen veteranen dus rijker terug. Maar keerzijde is dat een enkeling tijdens uitzending wordt beschadigd, bijvoorbeeld door ptss. In dit vak gaat het er niet alleen om dingen goed te doen. Het gaat er vooral om de goede dingen te doen.”

Bron: http://www.limburgsejager(...)t-200-jaar-landmacht
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 21 april 2014 @ 20:10:53 #110
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_139120828
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 20:12 schreef Aapsoldaat het volgende:

[..]

Zo heel veel pax gaat het niet eens over. D'r zijn er inderdaad (te) veel over het hek gesodemieterd, of hebben die stap zelf al gedaan. Maar dit gaat meer over 1CIMIC en andere specifieke taken dan over de gemiddelde reservist die enkele bewaking en beveiligingstaken doet.

Want die afspraken die ze willen regelen schieten ze toch niet veel mee op, die zijn nu niet toereikend, en voor de hoogopgeleiden die ze willen hebben, is er niet voldoende compensatie. (denk aan bijv. een arts)

Ik heb wel gehoord dat ze veranderingen willen gaan doorbrengen binnen de NatRes mbt het aantal jaar dat je op een functie kan zitten. Dat je niet meer taferelen krijgt dat iemand 22 jaar als CC dient.....
Jammere is wel weer dat ze niks aan de leeftijd doen, waardoor je nog steeds taferelen behoudt waarbij een sld1 op dusdanige leeftijd is dat ie niet eens meer het SMP pakket verstrekt krijgt vanwege zijn leeftijd. :') Gelijk trekken met de beroeps als het aan mij lag, want op dat gebied zit de NatRes nog behoorlijk vastgeroest. En dat is zonde, want er is wel veel potentie, ook als je kijkt naar andere landen, maar ja iets met een dubbeltje en een rij..
quote:
Honderden gedwongen ontslagen bij Defensie
Bij het ministerie van Defensie zullen honderden mensen gedwongen ontslagen worden als gevolg van nieuwe bezuinigingen. Dat melden ingewijden dinsdag.

Foto: ANP
Er worden meer dan 2300 functies geschrapt. Het is een nieuwe klap voor het departement dat door eerdere bezuinigingen al twaalfduizend functies moest schrappen.
quote:
wo 20 nov 2013, 09:13| lees voor
Defensie wil 20.000 reservisten werven

DEN HAAG -
Het ministerie van Defensie wil 20.000 reservisten werven de komende jaren. Ze moeten onder meer worden ingezet bij missies in het buitenland. Begin dit jaar telde defensie nog 4000 reservisten.

Een woordvoerder van het ministerie bevestigt berichtgeving hierover in de Volkskrant. Het aantal van 20.000 moet in 2020 worden bereikt. Volgens de woordvoerder is het streven ambitieus, maar haalbaar
http://www.telegraaf.nl/b(...)visten_werven__.html
Do the math.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_139126856
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 20:10 schreef LXIV het volgende:

Do the math.
Ik had er wellicht bij moeten vermelden dat ik het had over reservisten die in aanmerking komen voor een uitzending. Want al hebben ze 20.000 reservisten, als die grotendeels alleen maar bewaking en beveiliging doen is het een dure grap waar je niet veel mee kan i.v.m. beroeps.

En ze mogen dan wel komen met een visie voor reservisten, dan kom je alsnog uit op het stuk waar je mij al geciteerd had. M.a.w reservisten zijn een (kleine) aanvulling en een nog kleiner deel wordt echt vanwege zijn/ haar specialiteit ingezet.
  maandag 21 april 2014 @ 21:48:30 #112
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_139127273
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 21:43 schreef Aapsoldaat het volgende:

[..]

Ik had er wellicht bij moeten vermelden dat ik het had over reservisten die in aanmerking komen voor een uitzending. Want al hebben ze 20.000 reservisten, als die grotendeels alleen maar bewaking en beveiliging doen is het een dure grap waar je niet veel mee kan i.v.m. beroeps.

En ze mogen dan wel komen met een visie voor reservisten, dan kom je alsnog uit op het stuk waar je mij al geciteerd had. M.a.w reservisten zijn een (kleine) aanvulling en een nog kleiner deel wordt echt vanwege zijn/ haar specialiteit ingezet.
Het is dus helemaal niet de bedoeling dat het een kleine aanvulling wordt. 20.000 (grotendeels CLAS) is ongeveer de helft van het personeelsbestand. Kortom: de ene helft beroeps wordt ontslagen, en vervangen door vrijwilligers.
Nadeel voor de beroeps is (ook als ze niet ontslagen worden), dat de druk op hen enorm toeneemt. Reservisten bieden zelden dezelfde kwaliteit, hebben minder kennis en ervaring. Bovendien neemt de relatieve uitzenddruk toe.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_139127610
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 21:48 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het is dus helemaal niet de bedoeling dat het een kleine aanvulling wordt. 20.000 (grotendeels CLAS) is ongeveer de helft van het personeelsbestand. Kortom: de ene helft beroeps wordt ontslagen, en vervangen door vrijwilligers.
Nadeel voor de beroeps is (ook als ze niet ontslagen worden), dat de druk op hen enorm toeneemt. Reservisten bieden zelden dezelfde kwaliteit, hebben minder kennis en ervaring. Bovendien neemt de relatieve uitzenddruk toe.
Dat bedoel ik dus. We bedoelen hetzelfde, we zeggen het alleen op onze eigen manier.
  maandag 21 april 2014 @ 22:04:49 #114
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_139128456
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 21:53 schreef Aapsoldaat het volgende:

[..]

Dat bedoel ik dus. We bedoelen hetzelfde, we zeggen het alleen op onze eigen manier.
OK!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 22 april 2014 @ 20:13:59 #115
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139156957
quote:
Militairen 'durven' scheefste kerktoren van Nederland niet op.

Ze zijn getraind voor moeilijke missies in het buitenland maar een reparatieklus op de scheve kerktoren van Bedum 'durven' militairen van de genie uit Wezep niet aan.
De genieleden zouden vorige week donderdag de 15 kapotte lampjes vervangen op de wijzers van de klok van de scheve kerktoren maar haakten af toen puntje bij paaltje kwam. 'Een luitenant blies de operatie af omdat hij de toren veel te scheef vond staan wat de klus te gevaarlijk maakte,' zegt voorzitter Henk van der Velde van dorpsvereniging Algemeen Plaatselijk Belang Bedum.

Hij moet er stilletjes om lachen want de militairen vertelden hem trots dat de genie regelmatig wordt ingezet voor missies onder moeilijke omstandigheden in het buitenland. 'Een operatie op onze scheve toren, die 2 meter 61 uit het lood staat en daarmee de scheefste van Nederland is, durven ze niet eens aan,' grapt hij.

Het was volgens hem de bedoeling dat de genieleden de toren zouden beklimmen om daarna ab te seilen tot voor de wijzerplaat. Hangend aan touwen zouden ze de lampjes vervangen. 'De militairen hebben nog overwogen een steiger tegen de buitenkant te plaatsen maar ook dat idee werd afgeschoten. Omdat repararen van binnenuit ook niet mogelijk is, komen ze donderdag met een hoogwerker van waaruit 'onze jongens' de klus alsnog gaan klaren,' lacht Van der Velde.

'Geen onnodig risico lopen'
'Het is geen kwestie van niet durven, maar van onnodig risico lopen. Veiligheid gaat boven alles. De genie-leden zouden gezekerd aan touwen langs de buitenkant van de toren naar boven klimmen, zoals op een klimmuur. Maar de toren staat zo scheef en is zo instabiel dat dit een gevaar voor eigen leven oplevert,' zo laat woordvoerster van de Landmacht Wilma Blom weten.

Zij bevestigt dat de klus donderdag wordt uitgevoerd met een hoogwerker. 'We lanceerden een oproep op radio Veronica en kregen vanmiddag het aanbod van de bezitter van een hoogwerker dat deze gebruikt mag worden.'

Volgens Blom gaat het niet alleen om het vervangen van kapotte lampjes aan de kerkklok, maar ook om werkzaamheden aan de klokkenplaat. 'Als het zo simpel was als de dorpsbewoners doen voorstellen, dan hadden ze zelf de klus al lang geklaard.'

Operatie 200
De militairen repareren de lampjes in het kader van Operatie 200. Leden van de Landmacht voeren deze week in het hele land klusjes uit om hun 200 jarig bestaan luister bij te zetten. De dorpsvereniging van Bedum meldde zich voor de actie aan na een oproep van op Radio Veronica, in februari.

Het afhaken van de militairen veroorzaakt grote hilariteit in Bedum, 'wereldberoemd' dankzij voetbalinternational Arjen Robben die er opgroeide. 'Als het oorlog wordt moeten ze deze mannen dus niet met scherp laten schieten,' klinkt het droogjes uit de mond van een van de kerkmeesters van de hervormde gemeente. Die houdt diensten in de Walfriduskerk die vastzit aan wat locals 'de schaive toorn' noemen.

Bezoekers wél
De echtgenote van dominee Van Wingerden kan haar lach met moeite inhouden. 'De toren is nog regelmatig open voor bezoekers en die durven wél naar boven.' Toch heeft ze ok wel wat begrip voor de militairen. 'Als je de toren voor het eerst ziet dan schrik je. Zo scheef staat hij. Ik schrok ook bij de eerste aanblik en dacht toen: wat ben ik blij dat de pastorie er niet onder staat,' zegt de vrouw.

De scheve stand van de kerktoren zou onder meer te wijten zijn aan bevingsschade veroorzaakt door de aardgaswinning. De 35 meter hoge toren, die een betonnen korset om zijn voet gestort kreeg om verder zakken te voorkomen, staat bijna net zo scheef als de toren van Pisa.

[url=bron]http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3639407/2014/04/22/Militairen-durven-scheefste-toren-van-Nederland-niet-op.dhtml[/url]
Operation 200 199... :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 23 april 2014 @ 06:37:33 #116
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139171045
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 17:21 schreef AchJa het volgende:
Rijk wil vaste regeling voor zijn reservisten

Nieuwsbericht | 15-04-2014

Een vaste regeling treffen met je werknemer als die tijdelijk wordt uitgeleend aan de krijgsmacht. Dat was gisteren in Den Haag het doel van een discussiebijeenkomst tussen leidinggevenden en reservisten die werken voor de Rijksoverheid.

Een flink aantal reservisten krijgt van hun bedrijf of instelling al ruimte zich voor Defensie in te zetten. Soms gaan zij enkele maanden achter elkaar mee op missie. Maar hun inzet is nog te veel afhankelijk van individuele leidinggevenden. Sommigen zien de meerwaarde, anderen vinden het alleen maar lastig.

Afspraken met werkgever

Alles valt of staat met concrete afspraken tussen werknemer en werkgever. Daarom wil het Rijk een vaste regeling voor zijn reservisten. Die afspraken gaan onder meer over de vervanging en overdracht van de functie en de financiele compensatie. Samen met Defensie wil het Rijk daarmee ook een voorbeeld zijn voor meer Nederlandse werkgevers. Defensie organiseert binnenkort vergelijkbare bijeenkomsten voor andere (overheids)organisaties.

Civiele kennis nodig

Bij militaire missies is steeds vaker ook civiele kennis nodig. Reservisten worden daarom de komende jaren meer ingezet. Dat betekent dat Defensie vaker een beroep doet op werkgevers. Die hebben daarvan ook profijt. Zij krijgen na uitzending een werknemer terug die initiatief en verantwoordelijkheid neemt en in moeilijke situaties zijn rug recht houdt.

Op dit moment werken reservisten in Nederland en voor missies zoals in Afghanistan, Mali en Turkije.

Nieuwsbank
ze krijgen werknemers terug met PTSS en allerlei psyuchische problemen bedoelen ze.
  woensdag 23 april 2014 @ 08:48:28 #117
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_139172027
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 06:37 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

ze krijgen werknemers terug met PTSS en allerlei psyuchische problemen bedoelen ze.
Waar lees je dat?
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  woensdag 23 april 2014 @ 09:07:46 #118
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139172324
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 20:13 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Operation 200 199... :')
"Zelluf" denk ik dan meteen.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  woensdag 23 april 2014 @ 09:10:27 #119
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_139172361
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 09:07 schreef Vortix het volgende:

[..]

"Zelluf" denk ik dan meteen.
quote:
'Als het zo simpel was als de dorpsbewoners doen voorstellen, dan hadden ze zelf de klus al lang geklaard.'
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 23 april 2014 @ 09:18:40 #120
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_139172497
Ja precies. Daardoor vind ik de opmerkingen van al die dorpsbewoners wel extreem simpel.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  Moderator woensdag 23 april 2014 @ 10:17:51 #121
257132 crew  Awsom
pi_139173691
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 06:37 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

ze krijgen werknemers terug met PTSS en allerlei psyuchische problemen bedoelen ze.
en een financiele vergoeding van ¤50 per dag :') een uurloon voor een beetje specialist
  woensdag 23 april 2014 @ 13:48:24 #122
13456 AchJa
Shut up!!!
  woensdag 23 april 2014 @ 15:32:48 #123
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_139182416
ik ben wel benieuwd naar de artikel 100 brief over de nieuwe missie die eraan zit te komen. We hebben dan aardig wat operaties tegelijk lopen! Turkije loopt nog tot eind 2015, Afghanistan nog volop tot eind 2014, mAli ook tot eind 2015 en dan nog eeen missie in de baltische staten erbij met 8(?) F16's
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 23 april 2014 @ 17:01:14 #124
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_139185383
F-16's Volkel uitgerukt voor onderschepping


VOLKEL -
Twee Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen zijn woensdag in actie gekomen omdat twee Russische militaire vliegtuigen het Nederlandse luchtruim dreigden binnen te vliegen. De Nederlanders hoefden de toestellen uiteindelijk niet te onderscheppen, omdat de Russen aan de rand van het gebied afweken en op dat moment al werden begeleid door Britse straaljagers.

Dat heeft een woordvoerder van de luchtmacht gezegd. De Nederlandse F-16's stegen vanaf vliegbasis Volkel op toen duidelijk werd dat de Russische toestellen van het type Bear naar het Nederlandse gebied vlogen. De Russen zijn even in het uiterste noordelijke deel geweest van het gebied (boven de Noordzee) waarvoor Nederland volgens afspraak met de NAVO verantwoordelijk is.

Waar ze vandaan kwamen, is nog niet bekend. Wel duidelijk is dat de Deense luchtmacht de Russen eerst heeft begeleid. Daarna namen de Britten die taak over. Ondertussen hingen ook de Nederlanders in de lucht om poolshoogte te nemen en de toestellen eventueel te onderscheppen. Nadat de Russen echter onder toeziend oog van de Britten wegvlogen, keerden de Nederlandse F-16's terug naar Volkel.

Deze jachtvliegtuigen maken onderdeel uit van de zogeheten Quick Reaction Alert (QRA): in Nederland staan dag en nacht twee volledig bewapende F-16's klaar om het Nederlandse luchtruim te kunnen verdedigen.

Volgens de woordvoerder van de luchtmacht komt het een aantal keer per jaar voor dat Russische toestellen, zonder zich te identificeren, het Nederlandse gebied invliegen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)kel_uitgerukt__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_139192736
quote:
1s.gif Op woensdag 23 april 2014 10:17 schreef Awsom het volgende:

[..]

en een financiele vergoeding van ¤50 per dag :') een uurloon voor een beetje specialist
WTF, serieus per dag?
Een schoonmaker brengt zijn werkgever nog meer op.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')