abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 maart 2014 @ 19:03:54 #26
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137625976
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 17:43 schreef AchJa het volgende:
Wat een faalding is het ook... :')
Dat kun je wel stellen ja.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 maart 2014 @ 19:04:28 #27
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137625998
Onrechtmatigheden in werk AIVD en MIVD


DEN HAAG -
De inlichtingen- en veiligheidsdiensten AIVD en MIVD hebben niet stelselmatig buiten de wet om inlichtingen verzameld. Wel is er sprake van onrechtmatigheden, die in strijd zijn met de wet.

Dat is de conclusie van onderzoek op verzoek van de Tweede Kamer door de CTIVD, de onafhankelijke commissie die toezicht houdt op het opereren van de AIVD en de MIVD. Zo verzamelde de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst gegevens in het kader van de samenwerking met buitenlandse geheime diensten zonder hiervoor specifiek toestemming te vragen aan de minister.

Ook de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst maakte zich schuldig aan onrechtmatige werkwijzen. De dienst zet agenten in „om gegevens te verwerven op een manier die in feite neerkomt op de inzet van een tap, zonder hiervoor toestemming te vragen aan de minister”. Ook in het kader van de bevoegdheid om te hacken worden zonder toestemming van de minister gegevens verworven op een manier die gelijk staat aan de inzet van een tap.

Voorzitter Harm Brouwer van de CTIVD lichtte de conclusies van zijn rapport dinsdag in een besloten bijeenkomst toe aan Tweede Kamerleden. Brouwer zei na afloop dat hij zich geen zorgen maakt over het optreden van de diensten. Die staan volgens hem voldoende onder politieke controle.

Reacties

D66-Kamerlid Gerard Schouw: „De AIVD en de MIVD treden te vaak buiten de kaders van de wet. Het rapport staat bol van de onrechtmatigheden. De wet loopt hier hopeloos achter. Daarom is het van belang dat we meer openheid krijgen van het kabinet en dat er de wil is om het goed te regelen. Verder maakt D66 zich grote zorgen als het gaat om de ruilhandel tussen landen. Buitenlandse diensten verzamelen in Nederland kabelgebonden data omdat Nederland dit niet mag. Met een omweg verkrijgen de diensten die data toch door een ruilhandel met belangrijke partners. Dit alles onder het mom van 'don't ask, don't tell'.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)chtmatigheden__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 14 maart 2014 @ 01:18:37 #28
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137720201
Militaire top boos op minister Hennis

DEN HAAG -
De militaire top en de Nederlandse Officieren Vereniging NOV zijn boos op Defensieminister Jeanine Hennis en haar ambtelijke top. Hun grote onvrede komt door de behandeling van voormalig bevelhebber van de Nederlandse troepen in Uruzgan, kolonel Richard van Harskamp. Dat heeft brigadegeneraal buiten dienst Ruud Vermeulen, voorzitter van de NOV, tegen het ANP gezegd.

De kolonel leidde de missie van de Nederlandse troepen in Uruzgan en heeft daar veel lof geoogst. Toch besloot Hennis op advies van de militaire inlichtingendienst MIVD tot intrekking van de verklaringen van geen bezwaar (VGB). Daarom moet Van Harskamp het veld ruimen. Deze maatregel werd van kracht, omdat de kolonel is veroordeeld voor mishandeling van zijn partner.

Generaal Otto van Wiggen toonde op 12 februari tijdens de rechtszaak over deze kwestie al openlijk zijn ongenoegen. Hij was de baas van Van Harskamp.

Bewust genegeerd
Bij de rechtszaak van de kolonel om zijn verklaring terug te krijgen, heeft Defensie volgens zijn advocaat Michael Ruperti belangrijke rapportages bewust genegeerd. Daarin staat informatie over zijn „zwaarwegende en zeer ingrijpende persoonlijke omstandigheden”. Die speelden al voordat Van Harskamp op uitzending ging.

De top van Defensie was daarvan op de hoogte. Uiteindelijk werd besloten dat zijn uitzending wel kon doorgaan. Vervolgens heeft hij in Afghanistan onder zeer zware omstandigheden gewerkt en heeft dat volgens zijn superieuren uitmuntend gedaan.

„Vorig jaar bleek dat Hennis niet op de hoogte van deze bijzondere omstandigheden was. Ik heb haar toen gevraagd haar besluit over intrekking te heroverwegen. Zij besloot op advies van de MIVD een de directie juridische zaken de verklaring toch ingetrokken te houden”, vertelt Ruperti. „Dat de minister het functioneren van mijn cliënt in Afghanistan onder zeer zware persoonlijke omstandigheden, als niet relevant ter zijde schuift, is een van de zaken die leidt tot zeer veel onvrede bij de legertop en ook de vakbonden.”

Dans niet ontspringen
Het tweede punt waar de legertop zeer ontstemd over is, is dat de ambtelijke leiding aangeeft dat hogere officieren de dans bij een misdraging niet mogen ontspringen. Anders is er klassenjustitie.

Ruperti: „Een vals argument. Ik heb ruim tien zaken als voorbeeld gegeven, waarbij militairen hun VGB werd teruggegeven. In deze zaken ging het om soldaten en korporaals met veel zwaardere veroordelingen, voor zwaardere delicten dan in het geval van kolonel Van Harskamp. Er is dus eerder sprake van een omgekeerde vorm van klassenjustitie.”

Volgens oud-generaal Vermeulen wringt de nieuwe regelgeving voor het intrekken van VGB's niet alleen voor Van Harskamp, maar voor alle militairen. „Heel veel commandanten en hoge officieren zeggen tegen me dat het zo niet langer kan. Als je, tot een bepaalde hoogte, fouten maakt, moet je de gelegenheid krijgen die goed te maken. Nu raken we onnodig heel goeie mannen en vrouwen kwijt.”

Het ministerie van Defensie reageert niet, omdat de zaak Van Harskamp nu onder de rechter is.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)oos_op_Hennis__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 14 maart 2014 @ 01:24:46 #29
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137720289
Kamer blijft missie in Zuid-Sudan steunen

DEN HAAG -
De Tweede Kamer steunt de verlenging van de bijdrage aan de VN-missie Unmiss in Zuid-Sudan. Maar de meeste partijen toonden zich donderdag tijdens een debat in de Kamer bijzonder somber over de ontwikkelingen in het nog zeer jonge Afrikaanse land.

Eind vorig jaar brak er een bloedige strijd uit tussen president Salva Kiir en zijn voormalige plaatsvervanger Riek Machar. Daarbij vielen honderden doden en werden de mensenrechten op grote schaal geschonden.

Er nemen dertig onbewapende Nederlanders aan de „moeilijke” missie deel. In de Kamer bestaan zorgen over hun veiligheid. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) liet weten dat er inmiddels wapens zijn ingevlogen en dat die aan de Nederlanders worden uitgedeeld als de situatie ontoelaatbaar wordt.

De PVV stemde als enige partij tegen. Het is een „totale mislukking”, aldus Raymond de Roon. De VVD ging wel akkoord , al is het volgens Ronald Vuijk niet de „favoriete missie” van de liberalen. Hij maakte wel duidelijk dat hij van een uitbreiding van de missie niets wil weten.

De verlenging loopt maar tot november. Dat komt omdat de VN in de zomer opnieuw beslist over het karakter van het mandaat van Unmiss. Daarna neemt kijkt het kabinet weer of het wel of niet hieraan kan bijdragen, zei minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken). Hij gaat ervan uit dat de focus van het mandaat zal verschuiven van staatsopbouw naar bescherming van burgers en mensenrechten.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ie_Zuid-Sudan__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 22 maart 2014 @ 12:54:19 #30
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138036887
Meer NAVO beveiliging naar Den Haag


BRUSSEL/DEN HAAG -
De NAVO is bezig de ontwikkeling van zijn beveiligingssoftware te concentreren in Den Haag. Het NAVO-agentschap in de Hofstad wordt daarvoor uitgebreid van 500 naar 700 man.

Dat bevestigde een woordvoerder van het bondgenootschap zaterdag, naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad. De NAVO besloot een tijd geleden de informatietechnologie binnen het bondgenootschap te stroomlijnen. Die is nu nog over veel locaties verspreid.

In Den Haag wordt voortaan alle software ontwikkeld voor operaties („commando en controle“), zoals raket- en luchtafweer. Daarnaast zal het uitgebreide agentschap de software gaan maken die nodig is om cyberaanvallen af te slaan. De software voor digitale beveiliging wordt in de NAVO-vestiging in het Belgische Bergen gebruikt bij een daadwerkelijke afweer van een aanval.

De uitbreiding van het NAVO-agentschap in Den Haag (Communications and Information Agency) moet over ongeveer drie jaar zijn afgerond.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)iging_Hofstad__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 24 maart 2014 @ 13:17:59 #31
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138111494
Onderschepping door F-16's

VOLKEL -
Vanaf vliegbasis Volkel zijn even maandagmiddag twee F-16's opgestegen. De straaljagers hebben een vrachtvliegtuig onderschept waarmee geen verbinding werd verkregen.

Het gaat om een Boeing 777F van de Zuid-Amerikaanse maatschappij LAN Cargo. Het toestel is door de F16's begeleid naar Frankfürt.

Volgens een woordvoerster van het ministerie van Defensie heeft de actie niets te maken met de nucleaire top in Den Haag.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)g_onderschept__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 24 maart 2014 @ 17:43:31 #32
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138121646
Defensiemedewerker ontslagen wegens diefstal


WOENSDRECHT -
Een 56-jarige medewerker van Defensie is ontslagen nadat bij hem thuis in Ossendrecht meer dan 100 spullen zijn gevonden die hij had gestolen op de vliegbasis Woensdrecht. De man wacht bovendien nog een strafzaak.

De man gaf toe dat hij 20 jaar lang regelmatig spullen meenam. Het Openbaar Ministerie liet maandag desgevraagd weten dat het niet gaat militaire spullen maar om voorraad zoals afwasborstels, schoonmaakmiddelen, wissers, batterijen, verfrollers, zaklampen en plakband.

De man was materieelbeheerder op de vliegbasis. Hij verklaarde dat het bij Defensie en op zijn afdeling gebruikelijk is om spullen mee naar huis te nemen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)sie_ontslagen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator maandag 24 maart 2014 @ 17:48:15 #33
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_138142937
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 17:43 schreef AchJa het volgende:
Wat een faalding is het ook... :')
Als er Italianen (lees: Finmeccanica) aan te pas komen, weet je wel hoe laat het is.. Het roest al in de folder.

En dan gaan die lui ook nog eens onze F-35's in elkaar schroeven..
pi_138144626
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 17:43 schreef Cobra4 het volgende:
Een 56-jarige medewerker van Defensie is ontslagen nadat bij hem thuis in Ossendrecht meer dan 100 spullen zijn gevonden die hij had gestolen op de vliegbasis Woensdrecht. De man wacht bovendien nog een strafzaak.
Dan was er waarschijnlijk wel een aanleiding om bij de man thuis te kijken, heterdaadje ?
Bij veel bouwvakkers moeten ze denk ik ook maar niet thuis kijken. :{w :X
En als ze alles terug willen halen, dan valt ook hun hele (zelfgebouwde) huis in elkaar.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 25 maart 2014 @ 06:30:15 #36
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138145321
Zoekactie naar vliegend object Noordwijk

NOORDWIJK -
Drie Apaches en een politiehelikopter hebben maandagavond bij Noordwijk gezocht naar een onbekend 'vliegend object.' Het bleek uiteindelijk te gaan om vals alarm.

Het object dat werd gesignaleerd door een radar vanaf zee, bleek uiteindelijk een auto van beveiliging in de duinen.

Met behulp van warmtebeeldcamera's scanden de politiehelikopters de duinen bij Noordwijk. Vanwege de Nuclear Security Summit in Den Haag wordt het luchtruim nauwlettend in de gaten gehouden.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ct_Noordwijk___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 26 maart 2014 @ 21:32:45 #37
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138207526
Geen militairen naar CAR is 'politieke keuze'


DEN HAAG -
Nederland zou wel militairen naar de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) kunnen sturen, maar doet dat niet omdat we al militair actief zijn in Mali. Dat is volgens minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken een „politieke keuze”.

Hij zei dat woensdag in een overleg met de Tweede Kamer. De Verenigde Naties willen duizenden blauwhelmen naar de CAR sturen. Ook de Europese Unie ontplooit er een vredesmissie van zo'n 1000 militairen die moeten helpen om de veiligheid in het door geweld geteisterde land te herstellen. Maar de troepenopbouw verloopt problematisch, omdat te weinig landen militairen willen leveren.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft Timmermans daar dinsdag in de marge van de nucleaire top in Den Haag op aangesproken, zei de minister. Maar Timmermans heeft de boot afgehouden en gezegd dat het niet voor de hand ligt dat ons land, gezien de deelname aan de missie in Mali, militairen levert voor de missie in de CAR.

„We kunnen het wel, maar kiezen ervoor om onze inzet op Mali te concentreren”, zei Timmermans. Hij benadrukte dat zijn collega Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) momenteel bekijkt wat Nederland wel voor de CAR kan doen. Het kabinet gaf eerder al aan bereid te zijn financiële en logistieke hulp te bieden.

Nederland is militair overigens wel betrokken bij de Europese vredesmissie voor de CAR. Twee stafofficieren zijn actief op het hoofdkwartier in Larissa in Griekenland. Mogelijk worden daarnaast nog twee Nederlandse stafofficieren ingezet op het andere hoofdkwartier van de missie in de hoofdstad Bangui, aldus Defensie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)itieke_keuze___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 26 maart 2014 @ 21:37:05 #38
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138207686
Rechter: ex-bevelhebber terecht weggestuurd


BREDA -
Defensieminister Jeanine Hennis heeft juist gehandeld met het wegsturen van kolonel en voormalig bevelhebber van de Nederlandse troepen in Uruzgan, Richard van Harskamp. Tot dat oordeel kwam de bestuursrechter in Breda woensdag.

Van Harskamp werd eind 2010 veroordeeld tot 80 uur werkstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, voor vier mishandelingen van zijn vriendin. In december 2011 kreeg hij een boete van 500 euro opgelegd omdat hij een baksteen tegen het been van de ex-man van zijn vriendin had gegooid.

Door die twee straffen besloot het ministerie van Defensie de zogenoemde 'verklaring van geen bezwaar' (VGB) in te trekken. Zo'n verklaring is nodig om als militair werkzaam te mogen zijn.

Volgens de Bezwarencommissie Veiligheidsonderzoeken was er geen reden om de VGB in te trekken, zei Michael Ruperti, de advocaat van Van Harskamp. De Afghanistan-veteraan stapte daarom naar de bestuursrechter. Die bepaalde woensdag dat de minister voorafgaand aan haar besluit zorgvuldig onderzoek deed. Dat de militair beroepsmatig goed functioneerde is volgens de rechter niet van doorslaggevend belang.

Dat Van Harskamp zonder verklaring zijn functie niet meer zal kunnen vervullen en moeilijk een vergelijkbare baan kan vinden, is volgens de rechter nu juist ook de bedoeling van de veiligheidsonderzoeken en dus geen reden om de verklaring niet in te trekken.

Van Harskamp gaat tegen deze uitspraak in beroep bij de Raad van State, kondigt Ruperti aan. „De rechter heeft het besluit van de minister slechts zeer marginaal getoetst”, vindt de advocaat. „Nergens wordt ingegaan op de inhoudelijke argumenten die naar voren zijn gebracht.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_terecht_weg___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 26 maart 2014 @ 21:38:57 #39
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138207769
Defensietop lovend over inzet militairen


DEN HAAG -
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is lovend over het werk dat de 8000 militairen hebben verricht tijdens de nucleaire top in Den Haag. „Het liep als een Zwitsers uurwerk: scherp, alert en vakkundig”, zei ze woensdag.

De samenwerking tussen de krijgsmachtdelen tijdens de grootste veiligheidsoperatie ooit in Nederland verliep volgens haar uiterst soepel. „De professionaliteit van een ieder, op alle niveaus en in alle functies, maakte indruk. Chapeau”, aldus Hennis.

De commandant der strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, heeft alle Defensiemedewerkers woensdag bedankt voor hun inzet. „Militairen en burgers van alle Defensieonderdelen hebben zich professioneel en vol overgave ingezet voor een goed, waardig en veilig verloop van de top”, stelde hij.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)nd_over_inzet__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 26 maart 2014 @ 23:35:08 #40
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 28 maart 2014 @ 18:01:52 #41
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_138269392
Alsnog transportheli's naar Mali

quote:
Alsnog transportheli's naar Mali
Nederland • 28-03-2014 @ 17:45 • Redactie
print

Het kabinet stuurt alsnog drie transporthelikopters naar Mali voor de evacuatie van gewonde militairen. Dit leidt ertoe dat de Nederlandse missie in Mali wordt uitgebreid met ongeveer zeventig militairen, heeft minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) vrijdagmiddag laten weten aan de Tweede Kamer.

De bewindsvrouw komt hiermee tegemoet aan een verzoek van de Kamer. Die maakte zich zorgen over de evacuatie van gewonden door het ontbreken van eigen helikopters. Ook kunnen met de helikopters troepen sneller worden verplaatst waardoor de missie effectiever wordt, klonk het in de Kamer.

Hennis wilde daar tot op heden niet aan. Zij vond dat andere landen het benodigde vliegend materieel moesten leveren. Bovendien vond zij transporthelikopters niet per se noodzakelijk. De gesprekken met andere landen hebben echter niets opgeleverd. "Zowel de Verenigde Naties als Nederland hebben tevergeefs naar alternatieven gezocht en andere westerse landen benaderd", staat in een verklaring van Defensie.

Momenteel hebben de VN-militairen in Mali de beschikking over drie gehuurde civiele transporthelikopters voor medische evacuatie. Maar die kunnen niet onder alle omstandigheden worden ingezet. De inzet van eigen Chinookheli's kost ruim 44 miljoen euro. Behalve voor medische evacuatie worden de toestellen ook ingezet voor transport en 'tactische mobiliteit'.

Het kabinet heeft verder besloten om de Nederlandse militairen onder te brengen in beschermende containers in plaats van in tenten. Aanleiding is dat Gao de afgelopen maanden doelwit is geweest van toenemende beschietingen. De Nederlandse militairen gaan rond deze stad inlichtingen verzamelen. De huisvesting in de containers kost nog eens 13,8 miljoen euro.

Het is de bedoeling dat de Nederlandse militairen in mei operationeel zijn. De Chinooks zijn naar verwachting in oktober inzetbaar; eerst moet de infrastructuur in het Nederlandse kamp worden aangepast.

Bron: Novum
hehe... ik snap echt niet waarom ze daar nou zo moeilijk over deed.
(en ja, ik heb haar argumenten heus wel gelezen)
Curiousity is a curse...
  vrijdag 28 maart 2014 @ 18:16:19 #42
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_138269845
Ongeacht of het handig is of niet, die leunstoelgeneraals moeten eens bij hun eigen lees blijven.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 29 maart 2014 @ 23:40:30 #43
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138315646
EU-missie Centraal-Afrika klaar voor inzet

BRUSSEL -
De vredesmissie van de Europese Unie voor de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) beschikt over genoeg militairen en middelen om van start te gaan. Dat zei een woordvoerder van EU-buitenlandchef Catherine Ashton zaterdagavond in Brussel.

Duitsland heeft extra toezeggingen gedaan, waaronder twee transportvliegtuigen van het type Antonov AN-124. Met deze enorme toestellen kunnen militairen en materieel naar de hoofdstad Bangui worden gebracht.

De missie telt 1000 militairen. Zij gaan 6000 militairen van de Afrikaanse Unie en 2000 Franse militairen ondersteunen. De missie duurt een half jaar. Wanneer zij begint is niet duidelijk.
De EU besloot in januari troepen te leveren om de veiligheidssituatie in het land te verbeteren, maar de troepenopbouw verliep problematisch. Te weinig landen wilden militairen leveren.

Nederland wil geen militairen naar de CAR sturen, omdat ons land al meedoet aan de missie in Mali. Wel zijn er twee stafofficieren actief op het hoofdkwartier in Larissa in Griekenland. Mogelijk worden daarnaast nog twee Nederlandse stafofficieren ingezet op het andere hoofdkwartier in Bangui. Ook stelt Nederland dit jaar extra geld beschikbaar voor hulp aan de slachtoffers van de crisis in de CAR.
Het straatarme land in Afrika wordt geteisterd door geweld tussen christelijke en islamitische milities.

Volgens de VN heeft de haat tussen de groepen een „angstaanjagend niveau” bereikt met kannibalisme en onthoofdingen van kinderen. Duizenden mensen kwamen om, honderdduizenden sloegen op de vlucht. Miljoenen hebben hulp nodig.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ar_voor_inzet__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 31 maart 2014 @ 08:18:25 #44
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138353349
Europese luchtmachten oefenen boven Noordzee


LEEUWARDEN -
Zo'n 50 gevechtsvliegtuigen uit heel Europa doen vanaf maandag mee aan de luchtmachtoefening Frisian Flag vanaf de vliegbasis Leeuwarden. Twee keer per dag zullen 45 toestellen het luchtruim kiezen en gezamenlijk oefenen boven de Noordzee. De operatie duurt tot en met 11 april.

Naast Nederlandse F16's zijn ook de Belgische, Noorse, Deense en Portugese luchtmacht met F-16's vertegenwoordigd. De Duitse en Spaanse luchtmacht doen mee met Eurofighters en de Finse met de F-18 Hornets. Verder zijn er storingsvliegtuigen, tankvliegtuigen en een Awacs radarvliegtuig in de lucht.

De oefening is belangrijk omdat veel missies, zoals in Afghanistan en Libië, in internationaal verband worden uitgevoerd, aldus Defensie. Nederland neemt met de Air Task Force nog steeds deel aan de ISAF-missie in Afghanistan.

Frisian Flag wordt jaarlijks op de vliegbasis Leeuwarden gehouden. Twee keer kon de oefening geen doorgang vinden. In 2010 werd die afgeblazen vanwege de vulkaanuitbarsting op IJsland, in 2011 waren Nederlandse F-16's en andere NAVO-landen zelf actief boven Libië.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_bij_Noordzee__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 31 maart 2014 @ 08:46:21 #45
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_138353675
Lees voor F16's F16 :P
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 april 2014 @ 01:36:43 #46
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138388145
SGP wil meer geld voor Defensie

AMSTERDAM -
De SGP wil dat er in de toekomst meer geld wordt vrijgemaakt voor Defensie. SGP-leider Kees van der Staaij zei dat maandag in Pauw & Witteman. Hij pleitte onder meer voor extra geld voor luchttransport en patrouilleschepen.

Het Nederlandse Defensiebudget is de afgelopen 20 jaar gekelderd en ver onder de NAVO-norm van 2 procent gezakt, waarschuwde Van der Staaij. Eerst was het einde van de Koude Oorlog een reden om te snijden in het Defensiebudget, vervolgens de economische crisis. Maar dat moet stoppen, vindt Van der Staaij.

Bij het begrotingsakkoord maakten SGP en ChristenUnie met D66 en de regeringscoalitie afspraken over extra geld voor Defensie dit en volgend jaar. „Laat dat een trendbreuk zijn”, zei Van der Staaij.
Hij erkent dat er niet ineens veel geld te verdelen is omdat ook hij vindt dat het begrotingstekort moet worden teruggedrongen. Maar dat moet samen kunnen gaan met lastenverlichting, extra geld voor de zorg en „meer lucht voor Defensie”.

Volgens Van der Staaij is de wereld „onvoorspelbaarder dan ooit” en moet de situatie in Oekraïne en in het Midden-Oosten een wake up call zijn voor politici die verder kijken dan een opiniepeiling. Tegenover andere grootmachten moet er van je krijgsmacht een afschrikwekkende werking uitgaan. „Als je militair niet serieus wordt genomen, dan gebeurt dat politiek ook niet.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)voor_Defensie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 april 2014 @ 01:48:11 #47
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138388244
Hennis in China voor versterken samenwerking

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is deze week in China om de banden op militair gebied aan te halen. Ze spreekt onder anderen met haar ambtgenoot generaal Chang Wanquan en met generaal Xu Qiliang, de vice-voorzitter van de Centrale Militaire Commissie.

Nederland werkt met het Chinese Volksleger samen bij de antipiraterijmissie voor de kust van Somalië. Ook gaan Chinese militairen het kamp van de Nederlandse blauwhelmen in Gao in Mali beveiligen. De minister bezoekt een onderdeel van de marine in Sjanghai en een luchtmachtbasis en infanteriebrigade in Tianjin.

De trip van Hennis begint dinsdag in Georgië. Belangrijkste gespreksonderwerp is hier de hervorming van het leger. Nederland wil helpen bij onder meer de overgang naar een beroepsleger en de planning. Hennis spreekt met haar collega Irakli Alesania, premier Irakli Garibashvili en president Giorgi Margvelashvili.

Bron: http://www.refdag.nl/nieu(...)amenwerking_1_816558
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 april 2014 @ 11:01:27 #48
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138392605
Onder Zee

Onderzeeboten. Top secret, onzichtbaar en dodelijk. De Nederlandse Koninklijk Marine bezit vier onderzeeboten. Hun specialiteit: spionage missies, terrorismebestrijding en anti-piraterij. Aan boord: 55 manschappen, mannen met stalen zenuwen, de elite van onze marine.

Uniek op de Nederlandse televisie, voor het eerst kreeg een camerateam toestemming om langere tijd mee te varen aan boord van onderzeeboot Zr. Ms. Walrus. De Walrus gaat na twee jaar groot onderhoud voor het eerst weer naar zee. De nieuw samengestelde bemanning bestaat uit zowel nieuwelingen als oude rotten. Aan commandant Peters, ook nieuw in deze functie, de taak om van de bemanning een hecht team te maken.

Acht weken lang krijgt de kijker een uniek kijkje aan boord van het neusje van de zalm van de Koninklijke Marine; gaan we mee bij de allereerste duik naar 200 meter diepte; is er brand aan boord; pikken we in het geheim special forces op en gaan we onder water de strijd aan met één van de beste nucleaire onderzeeboten ter wereld.



Vanaf zaterdag 5 april om 1800 uur op RTL7
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 april 2014 @ 19:07:08 #49
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_138406264
300 kippen en konijnen sneuvelen voor leger


DEN HAAG -
Onlangs bleek dat Britse militairen schieten op levende varkens. Hoe zit dat hier bij het Nederlandse leger, zo wilde de Partij voor de Dieren direct weten van minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie. Dinsdag antwoordde de bewindsvrouw dat jaarlijks ongeveer 300 kippen en konijnen sneuvelen voor de survival-training van onder anderen commando's en mariniers.

Volgens haar beperkt de krijgsmacht zo veel mogelijk het gebruik van dieren voor militaire oefeningen. Zo slacht een commando een kip onder toezicht van een professionele instructeur.

Verder gebruikt Defensie nog varkens voor de cursus traumachirurgie. Deze training biedt „de enige mogelijkheid om levensreddende handelingen in de acute situatie na te bootsen”, aldus Hennis. Het gaat jaarlijks om ongeveer 12 varkens.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)en_voor_leger__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 1 april 2014 @ 19:21:30 #50
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_138406886
1750 euro welbesteed... :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')