abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 20 februari 2014 @ 15:38:24 #1
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_136931486
Laatste posts van het vorige deel:

quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 15:27 schreef Cobra4 het volgende:
70 veteranen klagen bij ombudsman

Bij de Nationale ombudsman hebben zich sinds juli vorig jaar 70 ex-militairen gemeld met klachten over de manier waarop een overheidsinstantie met hen omgaat. Dat zei Matthijs van der Hoeven, adviseur van de Veteranenombudsman, tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over de veteranenwet.

Het gaat vooral om veteranen die actief zijn geweest in Libanon en Bosnië, maar ook om militairen die hebben deelgenomen aan missies in Afghanistan. Zij of hun (ex-)partner klopten aan met uiteenlopende klachten, bijvoorbeeld over problemen met een financiële vergoeding (ereschuld) die ze ontvingen of over een nieuwe regeling voor veteranen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Door het keuringsprotocol dat bij die regeling hoort, is bij sommigen het invaliditeitspensioen verlaagd, terwijl de psychische klachten niet zouden zijn veranderd. Daartegen hebben ongeveer 300 veteranen bezwaar gemaakt. Die zaak is nog niet opgelost.

Ontspoorde veteranen
Ook probeert de Veteranenombudsman 'ontspoorde veteranen' weer op weg te helpen door hen naar de juiste instanties te verwijzen en daarbij soms ook als intermediair op te treden. Het gaat dan om veteranen die dak- en thuisloos zijn geraakt en 'zonder remmen zijn gaan leven'', waardoor ze schulden hebben opgebouwd en in uitzichtloze situaties zijn beland, aldus Van der Hoeven.

Hij benadrukt dat veel goed gaat in het contact tussen veteranen en Defensie of andere instanties. Maar de ombudsman bemoeit zich vooral met mensen die menen dat ze tussen wal en schip vallen. Er is een Veteranenwet, bedoeld om ex-militairen de juiste (na)zorg en erkenning te geven, maar veel daarvan moet nog worden uitgewerkt.

Zorgen over getreuzel
De Nationale ombudsman maakte zich vorig jaar zorgen over dat getreuzel en kondigde aan dat hij daarom vanaf juli als Veteranenombudsman zou gaan optreden. Sindsdien klopten er 70 veteranen aan; voor die tijd waren dat er 19.

De ombudsman en vakbonden pleiten ervoor een aangekondigd veteranenloket zo menselijk mogelijk in te richten. Veteranen in nood die 's nachts opbellen, mogen dus geen bandje krijgen met de mededeling dat ze morgen overdag moeten terugbellen. 'Ze moeten iemand aan de lijn krijgen die op dat moment misschien niet alles van de problematiek weet, maar wel een luisterend oor is', zei Van der Hoeven.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)-bij-ombudsman.dhtml
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 15:30 schreef Cobra4 het volgende:
Ook cyberaanval is voor NAVO straks militaire aanval

Een cyberaanval op een van de NAVO-lidstaten geldt binnenkort als een aanval op alle lidstaten. Volgens defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert wordt dat volgende week tijdens de NAVO-top besloten. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een gezamenlijke verklaring van de lidstaten en zijn vooral de Amerikanen de drijvende kracht achter het besluit.

Niet alleen bij een gewone aanval, maar ook bij een cyberaanval mogen de lidstaten straks Artikel 5 van het NAVO-handvest inroepen, zo meldt dagblad Trouw. De lidstaten mogen dan terugslaan en daarbij ook conventionele militaire middelen zoals luchtaanvallen of grondtroepen inzetten.

Westerse krijgsmachten hebben de laatste jaren steeds meer aandacht voor digitale oorlogsvoering. Defensie werkt aan de oprichting van een cybercommando dat ook zelf aanvallen moet kunnen uitvoeren.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)litaire-aanval.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 20 februari 2014 @ 15:48:16 #2
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_136931807
Wow, eng bericht van die cyberaanval.....dus een DDos aanval via jou IP zou kunnen betekenen dat jij faciliteert aan terrorisme en een aanval pleegt op 1 van de lidstaten van de NAVO. Dus Amerika zou binnen 1 dag de chinezen kunnen aanvallen en gelijk elke lidstaat kunnen oproepen om mee te vechten.
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 20 februari 2014 @ 15:52:02 #3
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_136931937
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_136934061
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 15:48 schreef trigt013 het volgende:
Wow, eng bericht van die cyberaanval.....dus een DDos aanval via jou IP zou kunnen betekenen dat jij faciliteert aan terrorisme en een aanval pleegt op 1 van de lidstaten van de NAVO. Dus Amerika zou binnen 1 dag de chinezen kunnen aanvallen en gelijk elke lidstaat kunnen oproepen om mee te vechten.
Lekker een ballistische raket koppen als je laptop deel uit maakt van een botnet :P
Beneath the gold, the bitter steel
  donderdag 20 februari 2014 @ 17:23:39 #5
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_136935380
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 16:47 schreef Kirov het volgende:

[..]

Lekker een ballistische raket koppen als je laptop deel uit maakt van een botnet :P
Wel leuk om je ex te naaien. ^O^
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 21 februari 2014 @ 21:24:31 #6
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_136991960
Nederlands leger langer in Zuid-Sudan


De Nederlandse bijdrage aan de VN-missie in Zuid-Sudan wordt verlengd. Dat schrijft het kabinet vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De Verenigde Naties hebben de deelnemende landen gevraagd om de missie te blijven steunen omdat het in Zuid-Sudan nog altijd onrustig is. De hulp van de internationale gemeenschap blijft daardoor hard nodig.

De huidige Nederlandse bijdrage aan de missie eindigt op 15 maart. Omdat in de zomer mogelijk het karakter van de missie verandert, heeft het kabinet besloten om voorlopig tot 1 november te verlengen. Dat is een kortere periode dan gebruikelijk. Meestal worden bijdragen aan dergelijke missies met een jaar verlengd.

Het aantal Nederlanders dat actief is in het Afrikaanse land blijft maximaal dertig. Het team bestaat uit militairen en civiele politiefunctionarissen.

Zuid-Sudan wordt sinds medio december door onrust geteisterd. Gevechten tussen leden van de presidentiële garde ontketenden toen bloedig geweld tussen verschillende etnische groepen in heel het land, dat pas sinds kort onafhankelijk is.

Bron: Nederlands leger langer in Zuid-Sudan
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_136993973
Fregat Evertsen redt acht drenkelingen

DEN HAAG -
Het Nederlandse fregat Zr.Ms. Evertsen heeft vrijdag in de Golf van Aden acht Jemenitische drenkelingen gered nadat hun schip was gekapseisd. De Jemenieten waren met hun vaartuig onderweg van Jemen naar Somalië. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag bekendg emaakt.



Het schip van de Jemenieten is vermoedelijk omgeslagen door zware zeegang en slechte belading. Het luchtverdedigings- en commandofregat van de marine voer direct na het ontvangen van een noodsignaal naar de plek des onheils. De drenkelingen werden tussen de wrakstukken van hun schip uit het water gehaald door de NH90-helikopter van het fregat. De marine vermoedt dat ze minstens 6 uur in het water hebben gelegen. De onfortuinlijke zeelui worden zaterdag overgedragen aan de Jemenitische kustwacht.
De Evertsen neemt tot mei deel aan Ocean Shield, een antipiraterij-operatie van de NAVO
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
pi_137197854
Nucleaire top: tijdelijk weer controles aan de grens

We zijn er inmiddels niet meer aan gewend, maar tijdens de nucleaire top op 24 en 25 maart wordt tijdelijk weer grensbewaking in Nederland ingevoerd.

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft dat aan de Tweede Kamer laten weten. De marechaussee en de zeehavenpolitie kunnen in de periode van 14 tot 28 maart grenscontroles gaan uitvoeren aan de grenzen met België en Duitsland.

Ook op de waterwegen en op luchthavens Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde zal weer worden gecontroleerd.

http://www.rtlnieuws.nl/n(...)ntroles-aan-de-grens
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 27 februari 2014 @ 14:48:34 #9
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137199451
Hennis: rustig blijven over Oekraïne


BRUSSEL -
Het is nodig waakzaam te blijven en heel erg de rust te bewaren wat betreft Oekraïne. Dat geldt voor Europa, voor Oekraïne zelf, voor de buren aan de andere kant en voor de Amerikanen.

Dat stelde minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie donderdag in Brussel na overleg met haar NAVO-collega's en de Oekraïense staatssecretaris van Defensie. De bewindsvrouw verwees naar de jongste gebeurtenissen op de Krim en de Russische militaire oefening als reactie op de ontwikkelingen in Oekraïne. „We gaan geen nieuwe Koude Oorlog tegemoet. Maar het zou onzorgvuldig zijn om te zeggen dat de rust nu is teruggekeerd.”

Volgens Hennis-Plasschaert snapt iedereen dat het uiteindelijk een politiek probleem is waarvoor alleen maar een politieke oplossing bestaat. „Europa heeft een sleutelrol te spelen. Het is onze eigen achtertuin. Ook Nederland is gebaat bij stabiliteit en veiligheid”, aldus Hennis-Plasschaert.

De NAVO verzekerde zijn partner Oekraïne dat het bondgenootschap wil blijven helpen bij het hervormen van de strijdkrachten. Ook wil de organisatie de regering in Kiev verder bijstaan bij het versterken van de democratische controle over het leger.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)rust_behouden__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_137202144
Voor diegenen die een gecontroleerde ontploffing van een V-1 willen zien:
http://www.omroepbrabant.(...)tegen+16.00+uur.aspx
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 28 februari 2014 @ 23:18:15 #11
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137257893
Kazerne Vlissingen twee jaar later klaar

DEN HAAG -
De nieuwe marinierskazerne in Vlissingen is twee jaar later klaar dan eerder voorzien. De Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne wordt volgens de „voorlopige projectplanning” in het vierde kwartaal van 2019 in gebruik genomen, aldus minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Eerder was gemeld dat de kazerne medio 2017 gereed zou zijn. De vertraging is onder meer het gevolg van het besluit om één consortium verantwoordelijk te maken voor zowel het ontwerp, de bouw als het onderhoud van de nieuwe kazerne. Hennis verwacht dat de aanbesteding in het derde kwartaal volgend jaar kan beginnen.

Vertraging geen verrassing
Burgemeester Letty Demmers van Vlissingen liet weten dat de mededeling van Hennis over de vertraging niet als een verrassing kwam. Ze toonde begrip voor de zorgvuldige wijze waarop de aanbesteding wordt uitgevoerd. „Maar ik hoop wel dat Defensie, de provincie Zeeland en de gemeente Vlissingen snel hun handtekening kunnen zetten onder het contract voor de bouw van de kazerne”, zei Demmers. „Op dit moment ligt het inpassingsplan al ter inzage. Daarover moeten we in juli dit jaar een besluit nemen. Het zou mooi zijn als dan definitief zeker is dat de nieuwe kazerne in Vlissingen komt.”

De nieuwbouw in Vlissingen moet de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn vervangen. Defensie wil hier weg vanwege ruimtegebrek en achterstallig onderhoud. Ook de mariniers van de Van Ghentkazerne in Rotterdam zouden naar Vlissingen gaan, maar hier is een streep doorheen gehaald.
Hennis is dit overeengekomen met de gemeente Rotterdam en het ministerie van Veiligheid en Justitie. In de kazerne in Kralingen komen onder meer de opleidingen van de stadswachten. Het kost Rotterdam en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 1,3 miljoen euro per jaar om de kazerne te behouden; het ministerie van Veiligheid en Justitie draagt nog eens een half miljoen bij.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)r_later_klaar__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 4 maart 2014 @ 08:38:37 #12
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137371607
’Militair te snel dupe valse aangifte’
Charles Sanders


AMSTERDAM -
Militairen worden steeds vaker ontslagen na valse aangiften van huiselijk geweld. Advocaten en vakbonden luiden de noodklok en eisen dat Defensie het beleid aanpast.

Directe aanleiding is de schorsing van een hoge marineofficier. De in een echtscheidingsprocedure verwikkelde kapitein-ter-zee George van A. werd op non-actief gezet, nadat zijn vrouw hem had beschuldigd van poging tot verkrachting. Dat zou zijn gebeurd toen de in Afghanistan gedetacheerde Van A. met verlof was in Nederland.

Voorzitter Jan Kleian van vakbond ACOM noemt de opstelling van Defensie laf en niet getuigen van leiderschap. „Militairen worden bij het minste of geringste dubbel gestraft. Eerst strafrechtelijk, vervolgens bestuursrechtelijk. Bij twijfel is schorsen standaard, ook als bewijs flinterdun is. Daarna wordt de verklaring geen bezwaar (VGB) ingetrokken en volgt ontslag. Wij overleggen met het ministerie over dit zwalkende beleid.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)lse_aangifte___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 6 maart 2014 @ 20:21:35 #13
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137459044
Opstelten ontkent weghouden info schoten Irak

DEN HAAG -
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) ontkent dat justitie jarenlang belangrijke informatie heeft achtergehouden, waardoor een Nederlandse militair niet is vervolgd voor het doodschieten van een Irakees in 2004. Hij schrijft dit donderdag in antwoorden op Kamervragen van Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP).

Advocaat Liesbeth Zegveld uitte die beschuldiging vorige maand aan het ANP en Nieuwsuur. Zij probeert namens de vader van het slachtoffer de Nederlandse militair die hiervoor verantwoordelijk zou zijn, alsnog te laten vervolgen. De man die werd doodgeschoten is Sabah Jaloud. Zegveld stelt dat tien belangrijke verklaringen van betrokken Irakese agenten niet zijn meegenomen en spreekt daarom van een „doofpot”.

Het Openbaar Ministerie bevestigde dat een aantal verklaringen niet in het toenmalige strafdossier is gevoegd. „Het OM vond deze verklaringen niet relevant voor het oordeel in de strafzaak”, schreef het OM in een verklaring.

Opstelten benadrukt dat de „inhoud van de verklaringen nimmer is achtergehouden”. Er is volgens hem „melding van het bestaan van de verklaringen en de korte inhoud daarvan” opgenomen in het proces verbaal van de marechaussee en toegestuurd aan het OM. Dat heeft Zegveld vervolgens in 2007 kunnen inzien, stelt de minister.

Het gaat de advocate er juist om, dat in die korte inhoud geen melding is gemaakt van het feit dat geen van de Irakese politiemannen heeft verklaard te hebben geschoten. Justitie vervolgde de Nederlandse militair namelijk niet, omdat hij ervan was overtuigd dat er vanuit de Mercedes waarin Jaloud als passagier zat, werd geschoten. Achteraf bleek dat niet het geval. Als ook de Irakese militairen niet hebben geschoten, zet dat volgens Zegveld vraagtekens bij de verklaring van de Nederlandse militair, waarom hij zichzelf moest verdedigen door te schieten.

Opstelten meent dat alles volgens de regels is gegaan. De aanklager moest volgens hem afwegen of de Nederlandse militair in strijd met de geweldsinstructie handelde. De officier van justitie vond dat de Nederlander mocht menen uit zelfverdediging te handelen, omdat de controlepost een half uur eerder ook was beschoten vanuit een auto en de auto waarin Jaloud zat op hoge snelheid de post naderde en in de richting van hem reed. Opstelten: „Bovendien meende de Nederlandse militair dat hij vanuit de auto onder vuur werd genomen.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)schoten_Irak___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_137473297
Kan de staat die mevr. Zegveld niet op onverklaarbare wijze laten verdwijnen?
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 7 maart 2014 @ 18:12:07 #15
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137490867
Grootste marineschip kan Den Helder mijden

DEN HAAG -
Het grootste schip van de marine kan weliswaar beperkt worden beladen en ontladen in de haven van Den Helder, voor de inzetbaarheid van de Karel Doorman vormt het geen probleem. Dat schrijft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het bijna 205 meter lange logistieke ondersteuningsschip kan voor zijn hoofdtaak (bevoorrading op zee) wel in de marinehaven terecht, aldus de bewindsvrouw. Hier kan brandstof, munitie, voeding en reserveonderdelen worden geladen. Voor het zwaar materieel zoals voertuigen en containers moet er worden uitgeweken naar een andere haven.

Hiervoor zijn in ons land vijf havens geschikt. Defensie heeft al contracten met de Eemshaven en Vlissingen. Het ministerie gaat ervan uit dat het schip twee keer per jaar in Nederland moet worden beladen of ontladen. Als het elders dan in Den Helder gebeurt, zal dat dan maximaal 200.000 euro op jaarbasis kosten.

Hennis doopt de Karel Doorman zaterdag in Vlissingen. In mei begint het grootste schip van de marine zijn proefvaart.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)Helder_mijden__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 8 maart 2014 @ 18:02:09 #16
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137518424
Pronkstuk van marine in Vlissingen gedoopt

VLISSINGEN -
Vorig jaar nog leek het erop of de Koninklijke Marine haar pronkstuk nooit zou krijgen. Bezuinigingen waren de oorzaak. Maar het tij keerde en zaterdag doopte minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dan toch nog de Karel Doorman, het grootste schip van de marine.

Op Prinsjesdag liet ze weten dat het ruim 400 miljoen euro kostende schip zou worden verkocht zodra het zou zijn afgebouwd. Op de beslissing kwam kritiek uit de Kamer. En nadat kort daarop bij het Herfstakkoord regering en drie oppositiepartijen overeen waren gekomen minder in Defensie te snijden, kon het schip worden behouden voor de marine.

Het bijna 205 meter lange logistieke ondersteuningsschip moet medio volgend jaar operationeel zijn. Het door het Nederlandse Damen Schelde gebouwd schip vervangt de bevoorradingsschepen Hr. Ms. Zuiderkruis en Zr. Ms. Amsterdam. De eerste is al afgestoten en de tweede wordt dit jaar uit dienst genomen.

Drie taken zijn er weggelegd voor de Karel Doorman. Het moet zorgen voor bevoorrading op zee, transport van goederen en het schip kan als basis op zee dienen bij het uitvoeren en ondersteunen van operaties op land. Hiervoor heeft het naast landingsplaatsen voor helikopters ook operatiekamers en een zeer geavanceerd communicatiesysteem aan boord.

Door haar grootte kan de Karel Doorman trouwens niet voor alles in de thuishaven Den Helder terecht. Hier kan brandstof, munitie en voedsel worden geladen, maar voor zwaar materieel zoals voertuigen en containers moet worden uitgeweken naar andere havens in ons land. Voor die goederen is de kade in Den Helder niet geschikt.

Het schip is vernoemd naar de schout-bij-nacht die het commando voerde tijdens de Slag in de Javazee in 1942. Hij ging daar met zijn schip ten onder.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)arine_gedoopt__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 8 maart 2014 @ 19:14:25 #17
176916 Karrs
2007-2017
pi_137520574
Hee, dat wist ik niet! Gelukkig dan maar! Fijn, eindelijk weer een Karel Doorman in de marine. :)
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 8 maart 2014 @ 19:31:54 #18
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137521245
Het artikel van defensie:

Hennis doopt Karel Doorman voor behouden vaart
Nieuwsbericht | 08-03-2014 | 13:08

De champagnefles breekt, bubbels spatten over het anker van het nieuwe logistieke ondersteuningsschip Karel Doorman. Defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft het grootste voor de Koninklijke Marine bestemde schip vanmiddag in Vlissingen gedoopt.

Doop Karel Doorman
Gelukkig maar, want 1 mei begint het 204,7 meter lange vaartuig aan zijn proefvaart. Volgens de mythe ondervindt een niet gedoopt schip eindeloze rampspoed. Een inzegening moet bovendien juist gebeuren, door een vrouw dus. Daarnaast is het een voorwaarde dat de champagnefles breekt. Aan Hennis zal het niet liggen. Voor de Karel Doorman, de maximaal 171-koppige bemanning en eventuele opstappers, ligt een behouden vaart in het verschiet.

Thuisbasis
Het zogenoemde Joint Support Ship is inzetbaar voor bevoorrading op zee, strategisch zeetransport en logistieke ondersteuning vanaf zee. Tijdens dit zogenoemde seabasing dient het schip als thuisbasis voor troepen die operaties op het land uitvoeren.

Economie
“Handelsnatie Nederland vaart wel bij een sterke krijgsmacht, bij de inzet van onze Koninklijke Marine. Onze economie is voor zo’n 70 procent afhankelijk van handel. Zo is Nederland groot geworden. Dat zal in de toekomst niet anders zijn”, benadrukte Hennis het belang van goed uitgeruste zeestrijdkrachten.



Vrije doorvaart cruciaal
Nederland is echter gevoelig voor allerhande crises, dichtbij en ver weg, waarschuwt Hennis: “Oorlog, terrorisme, georganiseerde misdaad, fundamentalisme, waar dan ook.” Volgens haar raakt het niet zelden onze portemonnee, vroeg of laat zelfs rechtstreeks. “Ter bevordering van die, voor ons zo noodzakelijke, internationale veiligheid en stabiliteit voeren we een actief buitenlands beleid”, zegt Hennis, vervolgend dat een vrije doorvaart cruciaal is voor Nederland. “Dat geldt ook voor een gegarandeerde toegang tot kusten en havens. De krijgsmacht, onze Koninklijke Marine, levert hier een belangrijke bijdrage aan.”

Helikopters
De Karel Doorman moet zijn taken wereldwijd en in alle lagen van het geweldsspectrum uitvoeren. Daarom beschikt het marineschip, grotendeels gebouwd op de werf van Damen in Roemenië, over een transportdek, medische faciliteiten, eigen laad- en losfaciliteiten en een helikopterdek met 2 landingsplaatsen voor verschillende typen helikopters.

Indienststelling
Het logistieke ondersteuningsschip is medio vorig jaar vanuit Roemenië naar Vlissingen gesleept voor de afbouw op de werf van Damen Schelde Naval Shipbuilding. Naar verwachting wordt de Karel Doorman in 2015 toegevoegd aan de marinevloot. Na de indienststelling draagt het schip de officiële naam Zr. Ms. Karel Doorman.



Eén van de visitekaartjes
In de nota ‘In het belang van Nederland’ maakte Hennis vorig jaar september bekend dat het Joint Support Ship na afbouw in de verkoop zou komen. Deze bezuinigingsmaatregel is hetzelfde jaar nog teruggedraaid. Volgens Hennis was de opluchting groot, niet alleen nationaal maar ook internationaal omdat dit schip met veelzijdige, unieke capaciteiten van toegevoegde waarde is in NAVO- en EU-verband. “Met dit schip kunnen we verder vorm geven aan die voor ons zo belangrijke internationale samenwerking en aan het vergroten van ons militaire handelingsvermogen. Feit is dat er op dit moment geen schip in de wereld is zoals de Karel Doorman.” Dat is daarmee volgens Hennis één van de visitekaartjes van ons Koninkrijk. Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Matthieu Borsboom voegt nog een positief punt toe. “Elke vorm van humanitaire steun is met dit schip vanaf zee uit te voeren. Maar ook het transport voor de huidige missie in Mali zou met dit schip uit voerbaar zijn.”

Naam
Dat het Joint Support Ship de naam ´Karel Doorman´ draagt, is uit eerbetoon aan schout-bij-nacht Karel Doorman. Bij een ongelijke strijd lieten hij en meer dan 900 marinemannen het leven bij ‘de Slag in de Javazee op 27 februari 1941.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 9 maart 2014 @ 10:34:42 #19
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_137538099
MARINIER REDT COLLEGA DOOR ZICHZELF OP EEN GRANAAT TE STORTEN EN KRIJGT MEDAL OF HONOR



quote:
Marine Corps veteraan William Kyle Carpenter zal de Medal of Honor ontvangen voor zijn heldhaftige acties die het leven van een collega- militair redden tijdens de oorlogen in Irak en Afghanistan. Dat meldt de krant Marine Corps Times.

William Kyle Carpenter is 24 jaar oud en een medisch gepensioneerd korporaal. Hij zal de hoogste onderscheiding in de natie voor militairen later dit jaar ontvangen zodra het Marine Corps en het Witte Huis de plannen afronden voor zijn eervolle ceremonie in Washington DC.

Carpenter werd genomineerd voor de Medal of Honor nadat het Department of Navy hoorde hoe hij zijn vriend en collega Lance Cpl. Nicholas Eufrazio redde tijdens een granaataanval in Afghanistan in november 2010. Volgens Marine Corps Times bewaakten Carpenter en Eufrazio een dak in het district Marjah van de Afghaanse provincie Helmand toen een granaat in de buurt landde.
Carpenter handelde snel en sprong op de granaat in een poging om Eufrazio te beschermen.

Beide mannen overleefden ondanks de zware verwondingen die ze opliepen. Carpenter was zwaar verbrand en verloor zijn rechteroog en de meeste van zijn tanden in de ontploffing, die ook zijn kaak verbrijzelde en zijn arm brak op talrijke plaatsen. Carpenter onderging meer dan 30 operaties na de aanval.
Eufrazio kreeg een granaatscherf door zijn de frontale kwab in zijn hersenen waardoor hij niet meer kon spreken. Dat probleem loste recent zichzelf op en Eufrazio is wonderbaarlijk genoeg weer de oude.

Omdat er weinig tot geen getuigen waren van de heldendaad en zowel Eufrazio als Carpenter niet alle details herinnerden, twijfelde het Department of Navy lange tijd of Carpenter wel in aanmerking kwam voor de Medal of Honor.
De beslissing werd pas genomen nadat het Department of Navy erop aandrong dat er verder onderzoek werd gedaan voor de periode waarin de Medal of Honor kan aangevraagd worden, verstreken was. Dat gebeurt drie jaar na de feiten.

Leden uit hetzelfde peloton als Carpenter en Eufrazio drongen erop aan dat Carpenter de onderscheiding zou krijgen. Ze twijfelden geen seconde dat Carpenter zichzelf had opgeofferd om zijn collega te redden.
“Niemand kan zeggen wat er echt gebeurt is, zegt Marine Staff Sgt. Michael Kroll, pelotonsergeant van Carpenter aan Marine Corps Times,”maar ons gevoel is altijd geweest dat Kyle Nick afschermde en redde van die explosie.”
Bron
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  maandag 10 maart 2014 @ 23:12:15 #20
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_137602856
Europese landen hebben hun defensie uitgekleed

NAVO veroordeeld tot toekijken

KIEV, zaterdag 8 maart 2014 | door Charles Sanders

Terwijl Vladimir Poetin met een militaire inhaalrace bezig is nadat de Russische defensie jarenlang financiële sluitpost was, staat het Westen als een tandeloze tijger aan de zijkant nu de Koude Oorlog lijkt te herleven.

Zelfs de Amerikanen moesten deze week toegeven dat ze bij verdere escalatie van het Oekraïne-conflict deels buitenspel staan. Troepen werden uit Europa teruggetrokken, terwijl NAVO-lidstaten belangrijke militaire pijlers dumpten.

Zo verkocht Nederland alle 89 zware Leopard II tanks. De dertien Lockheed P-3 Orion patrouillevliegtuigen van de compleet opgedoekte Marine Luchtvaartdienst gingen ook in de uitverkoop.

Pijnlijke vergissing, nu de Russen aan de poorten van Oekraïne rammelen. Want de annexatie van de Krim toont aan dat Moskou niet bang is voor de NAVO. De Verenigde Staten concentreren zich op de Grote Oceaan aan hun westkust. Om China, die andere snelgroeiende militaire mogendheid, te weren. En West-Europa bezuinigt slechts op defensie en kent sterk versnipperde lucht-, land- en zeestrijdkrachten.

Experts als voormalig Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn en NAVO secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer waarschuwden in het verleden al voor die uitverkoop van Defensie. Cavaleristen moesten twee jaar geleden hun geliefde en nog in nieuwstaat verkerende 89 Leopard II tanks in de mottenballen zetten. Vorig jaar werden ze verkocht. Voor een fooi aan Finland.

„Ooit zal de politiek aan ons terugdenken en zich realiseren dat dit een fout besluit was”, zei een ritmeester met tranen in de ogen bij het afscheid van de ’Porsche van het Slagveld’. En ook de Duitsers deden op flinke schaal hun zware ’battletanks’ van de hand. Onder andere aan Derde Wereldland Indonesië.

Dick Berlijn verklaarde onlangs nog in deze krant dat militair ingrijpen door het Westen zeer onwaarschijnlijk is. In de praktijk ook vrijwel onmogelijk, gezien het grote aantal infanteristen en tanks dat de Russen paraat hebben. Inclusief reservisten telt Poetins leger bijna 3 miljoen soldaten.

Tijdens een top afgelopen november in Sotsji verklaarde de Russische president dat het budget voor defensie de afgelopen tien jaar is verviervoudigd.De Russische luchtmacht wordt gevreesd. Vermaard zijn de Sukhoi Su-27 en Mig-29 jachtbommenwerpers. Snel en dodelijk. Modernere Su-35’s vervangen langzaam die betrouwbare toestellen. De topgeheime Sukhoi PAK FA is een tegenhanger van Amerikaanse stealth vliegtuigen als F-22 en F-35.

De beroemde Nederlandse oud-jachtvlieger en commodore b.d. Steve Netto in een analyse in De Telegraaf: „Die Sukhoi’s draaien momenteel rondjes om onze verouderde F-16’s. Hun radar reikt ook vele kilometers verder. We zijn het haasje. Hoogste tijd voor de Joint Strike Fighter.”

http://eservice-data.soli(...)21c7dd571ad03ee.html
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 maart 2014 @ 00:48:46 #21
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137605961
Meer klachten over militair vliegverkeer


EINDHOVEN -
Defensie heeft vorig jaar meer klachten ontvangen over militair vliegverkeer. Het aantal klachten steeg met 602 naar 8086, een toename van 7 procent. Dat staat in de jaarrapportage van de Koninklijke Luchtmacht.

De toename wordt vooral veroorzaakt door een explosieve groei van het aantal klachten over vliegbasis Eindhoven, dat ook door veel civiele vliegtuigen wordt gebruikt. Het aantal klachten over de vliegbasis Eindhoven steeg van 2327 naar 3694 (+37 procent). Over andere grote bases zoals Volkel, Leeuwarden en Gilze-Rijen werd juist minder geklaagd.

Het aantal klachten over vliegbasis Eindhoven steeg vanaf juni, het moment dat een nieuwe internetpagina werd geopend voor omwonenden. Zij kunnen op de website nagaan wat de oorzaak is geweest van bijvoorbeeld het lawaai. Ze kunnen op de internetpagina ook een klacht indienen. Eerder moesten ze hun klacht doorbellen of e-mailen.

Een woordvoerder van vliegbasis Eindhoven zegt dat de rapportage een statistische weergave is van het aantal meldingen. De reden voor de toename wordt niet geanalyseerd. De opening van de internetpagina zal wel invloed hebben gehad maar het is te makkelijk om dat als oorzaak aan te wijzen, reageerde hij maandag.

Belangenvereniging Omwonenden Welschap benadrukt dat de meeste klachten worden veroorzaakt door het civiele verkeer. Voorzitter Klaas Kopinga denkt dat er veel ergernis is omdat er veel meer wordt gevlogen na 23.00 uur en omdat er simpelweg meer vluchten worden uitgevoerd.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_vliegverkeer__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 maart 2014 @ 16:46:30 #22
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137621699
GL: meer openheid inlichtingendiensten


DEN HAAG -
GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman wil dat er een commissie voor inlichtingendiensten in de Tweede Kamer komt met uitgebreidere bevoegdheden, zoals in Duitsland en Groot-Brittannië.

Er kan best meer openheid worden gegeven dan nu, vindt ze. „We willen dat preciezer gekeken wordt wat nu per se geheim moet zijn en blijven. Nu lijkt het er toch op dat er te veel geheim blijft 'omdat dat moet' , zonder dat we ons afvragen of dat wel nodig is. Adagium moet zijn 'openbaar, tenzij'.”

Voortman reageerde op een bericht in De Telegraaf dat de commissie-Stiekem, waarin fractievoorzitters worden bijgepraat over het inlichtingenwerk maar dat dan voor zichzelf moeten houden, van het kabinet zou moeten blijven zoals die is. Volgens de krant zouden gespecialiseerde Kamerleden wel 'extra ondersteuning met informatie' kunnen krijgen, maar is onduidelijk hoe. „Maar niet het kabinet, maar de Kamer gaat over Kamercommissies”, benadrukt Voortman.

De Tweede Kamer krijgt dinsdag achter gesloten deuren een briefing over de gegevensverwerking door de inlichtingendiensten AIVD en MIVD. Intussen is ook nog de kabinetsreactie aanstaande over de bevindingen van de commissie-Dessens, die vindt dat de diensten meer armslag moeten krijgen.

Nu mogen ze alleen gesprekken en internetverkeer onderscheppen dat via de satelliet en de korte golf gaat, maar veel internetverkeer gaat tegenwoordig via glasvezelkabels. De reactie wordt aan het einde van de middag verwacht, door middel van een brief aan de Tweede Kamer.


Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)AIVD_en_MIVD___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 maart 2014 @ 17:02:32 #23
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137622282
Legerhelikopter roest te snel
Nederland • 11-03-2014 @ 16:18 • Redactie


De nieuwe militaire helikopter NH90 kampt met 'bovenmatige corrosie en slijtage'. Dat is gebleken na inzet van de helikopter voor de kust van Somalië en in het Caribisch gebied, meldt minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) dinsdag aan de Tweede Kamer.

"De corrosie en slijtage die zijn aangetroffen, zijn groter dan op grond van de ouderdom van de helikopter, het aantal vlieguren en ervaringen met andere maritieme helikoptertypen zou mogen worden verwacht", schrijft Hennis. De slijtage wordt veroorzaakt door ontwerpfouten, assemblagefouten en incomplete onderhoudsinstructies.

Defensie heeft 'intensief contact' met de maker van de helikopter, een consortium van Agusta, Eurocopter en Stork Fokker Aerospace. Die onderkent de problemen en is bezig met het zoeken naar oplossingen, meldt Hennis. Eind maart komen de eerste voorstellen. Defensie onderzoekt of de fouten op de fabrikant kunnen worden verhaald, en bekijkt de verdere gevolgen van de problemen. Eind april heeft Hennis meer zicht op de aard en omvang van het probleem.

Ook waren er veel klachten over het geluid van de helikopter. Uit onderzoek is echter gebleken dat het geluidsniveau onder de norm zit. Het aantal gevallen van gehoorschade bij bemanningsleden is niet bovengemiddeld, meldt Hennis, die de helikopter eerder een hoofdpijndossier noemde vanwege de problemen bij de levering.

Bron: Legerhelikopter roest te snel
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 11 maart 2014 @ 17:43:55 #24
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_137625067
Kon er nog wel bij :') Kunnen er ondertussen ook meer dan 4 mensen in ivm overgewicht?
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')