Amenquote:Op vrijdag 7 februari 2014 08:02 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij willen mensen helemaal geen bagger. Ze weten alleen niet beter meer.
eerder een zoldertongquote:Op donderdag 13 februari 2014 20:33 schreef opperkleurder het volgende:
Zou tong80 eigenlijk ook een tropische tong zijn?
Goedkoop visjequote:Op donderdag 13 februari 2014 20:34 schreef StephanL het volgende:
Een tropische vis
Haha
Duur visje.
Het is wel een Tong uit de zee, alleen uit een ander land en het is geen familie van de Nederlandse Tong.quote:Op donderdag 13 februari 2014 20:46 schreef Targaryen het volgende:
Is dat niet gewoon panga filet of iets dergelijks. Het is mij wel eens gebeurd dat ik een zeetong bestelde en gewoon een zoetwatervis kreeg. Die meuk heb ik dan ook teruggestuurd.
Nee, dit is een platvis uit de zee. De pangasius is een veel grotere vis (tot 3 meter) en komt voor in rivieren.quote:Op donderdag 13 februari 2014 20:46 schreef Targaryen het volgende:
Is dat niet gewoon panga filet of iets dergelijks. Het is mij wel eens gebeurd dat ik een zeetong bestelde en gewoon een zoetwatervis kreeg. Die meuk heb ik dan ook teruggestuurd.
of een kweekvijver uit Thailandquote:Op donderdag 13 februari 2014 20:50 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Nee, dit is een platvis uit de zee. De pangasius is een veel grotere vis (tot 3 meter) en komt voor in rivieren.
Voor een verse Noordzeetong in een restaurant betaal je meestal een dagprijs en dat kan oplopen tot wel 40 euro voor een groot exemplaar.quote:Op donderdag 13 februari 2014 20:52 schreef arjan1112 het volgende:
Dat zag er toch erg lekker uit in dat restaurant.
16,- euro he.
wat zou een noordzee tong dan kosten 30,- ?
Tong Picasso. Je hebt wel lef jij...quote:Op donderdag 13 februari 2014 20:52 schreef arjan1112 het volgende:
Dat zag er toch erg lekker uit in dat restaurant.
wie ik of die kok ?quote:Op donderdag 13 februari 2014 22:33 schreef k_man het volgende:
[..]
Tong Picasso. Je hebt wel lef jij...
Verse vis bestaat vrijwel niet. Dat is diepvriesvis die de visboer al voor je ontdooid heeft. Zo bleek uit een eerde aflevering.quote:Op donderdag 13 februari 2014 20:42 schreef opperkleurder het volgende:
Diepvriesvis vergelijken met verse vis
Hier openlijk neerzetten dat Tong Picasso er lekker uitzag. Dat is een algemeen verguisd jaren zeventig gerecht. Het toppunt van burgerlijkheid. Iets wat je oma dertig jaar geleden bestelde, maar nu geen zichzelf respecterend restaurant op de kaart zet - of hooguit als retrogerecht met een vette knipoog.quote:
Ah. Je bent zo iemand die graag iets nieuws uitprobeert. Iets wat je thuis nooit zelf op tafel zult zetten. Een beetje avontuurlijk. Leuk!quote:Op donderdag 13 februari 2014 22:37 schreef arjan1112 het volgende:
Mja het zag er gewoon lekker uit. Als ik uit eten ga neem ik vrijwel nooit vis, hoor. Meestal een biefstuk of een snietsel...
Gelukkig is er wel degelijk volop verse vis in onze buurt (IJmuiden is vlakbij) te krijgen.quote:
Valt ook wel mee. Het meeste wordt op zee al ingevroren.quote:Op donderdag 13 februari 2014 22:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Gelukkig is er wel degelijk volop verse vis in onze buurt (IJmuiden is vlakbij) te krijgen.
Gekoeld op ijs aangeleverd wordt er voldoende nog.quote:Op donderdag 13 februari 2014 23:06 schreef k_man het volgende:
Valt ook wel mee. Het meeste wordt op zee al ingevroren.
Ik neem een swelselquote:Op donderdag 13 februari 2014 22:37 schreef arjan1112 het volgende:
Mja het zag er gewoon lekker uit. Als ik uit eten ga neem ik vrijwel nooit vis, hoor. Meestal een biefstuk of een snietsel...
quote:Op donderdag 13 februari 2014 22:37 schreef arjan1112 het volgende:
Mja het zag er gewoon lekker uit. Als ik uit eten ga neem ik vrijwel nooit vis, hoor. Meestal een biefstuk of een snietsel...
Dan heb je zeker nog nooit een in roomboter gebakken hele Noordzeetong op je bord geserveerd gekregen?quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:13 schreef SunChaser het volgende:
Tong neem ik ook nooit, dunne schraapvis
Gewoon bij een goede visboer.quote:Op donderdag 20 februari 2014 20:55 schreef arjan1112 het volgende:
Dus je moet echt naar Frankrijk als je echte wilt eten?
Of misschien bij een heel duur hotel o.i.d
Ja, leuke aflevering als je niet al wist wat echte coquilles st Jacques zijn.quote:Op donderdag 20 februari 2014 23:42 schreef Klaploper het volgende:
Leuke aflevering? Ben het een beetje zat dat hun 'ontdekkingen'vaak al lang en breed op Wikipedia e.d. besproken zijn.
Was leuk. Maar die Fransman maakt het altijd mooi.Die worsten ook echt.quote:Op donderdag 20 februari 2014 23:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, leuke aflevering als je niet al wist wat echte coquilles st Jacques zijn.
Ja, want wij zitten allemaal de hele dag stukjes over eten te lezen op Wikipedia. Iedereen wist allang dat er haren in je brood verwerkt worden en dat je een coquilleworst kunt kopen...quote:Op donderdag 20 februari 2014 23:42 schreef Klaploper het volgende:
Leuke aflevering? Ben het een beetje zat dat hun 'ontdekkingen'vaak al lang en breed op Wikipedia e.d. besproken zijn.
Of dat er worsten zijn van coquilles en en blijkbaar ook ei. Dacht altijd dat de kapjes in de salade gingen ofzo.quote:Op donderdag 20 februari 2014 23:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, leuke aflevering als je niet al wist wat echte coquilles st Jacques zijn.
Kijk naar de latijnse naam op de verpakking, Pecten maximus is de echtequote:Op vrijdag 21 februari 2014 12:56 schreef mark_dabomb het volgende:
En wat waren die coquilles in diepvrieszak dan bij de Lidl? Dus die zonder schelp er om heen? Die zagen er qua vorm toch zeker wel uit als 'echte'
Deze:
[ afbeelding ]
Moet dat er altijd op staan, de latijnse naam?quote:Op vrijdag 21 februari 2014 13:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Kijk naar de latijnse naam op de verpakking, Pecten maximus is de echte
Geen idee eigenlijk, maar zie het er vaak op staan.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 13:51 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Moet dat er altijd op staan, de latijnse naam?
Kinnebak, zwemt die ook in zee en wordt die handmatig opgedoken?quote:Op vrijdag 21 februari 2014 14:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond die franse kok in die shabby woning van grote wijsheid toen hij zei, als je niet zoveel geld te besteden hebt, koop dan mosselen of noordzeegarnalen.
Vorige week nog kinnebak gegeten, onder de zuurkool gestoofd, goddelijk lekker.
Nee, vals smikkelsenieltje van me, dat is een voorbeeld van iets goedkoops en echts dat erg lekker is.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 14:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Kinnebak, zwemt die ook in zee en wordt die handmatig opgedoken?
quote:Voor dikdoeners is er een speciale categorie chips. Dikke chips, voor de dikke portemonnee. Handgeschept, en uit de ketel bovendien. Tweemaal zo duur als ordinaire chips. Maar waarom? De Keuringsdienst over het verschil tussen dikke en dunne dikmakers.
Valt tegen, ze lullen er alleen maar overquote:Op donderdag 20 februari 2014 22:41 schreef golfer het volgende:
Extraatje over handgedoken schelpen:
http://keuringsdienstvanw(...)/vissen_op_coquilles
Conclusie wordt dat ze de chips niet met de hand bakken? Lijkt mij dan een wat tegenvallende aflevering.quote:Op maandag 24 februari 2014 12:08 schreef Amarantha het volgende:
Aankomende Donderdag: http://keuringsdienstvanw(...)everingen/27-02-2014
[..]
Vond dat ze er nog wel wat grappigs van gemaakt hadden.quote:Op maandag 24 februari 2014 12:29 schreef Felagund het volgende:
[..]
Conclusie wordt dat ze de chips niet met de hand bakken? Lijkt mij dan een wat tegenvallende aflevering.
Vind er een groot smaakverschil tussen zittenquote:Op donderdag 27 februari 2014 21:01 schreef golfer het volgende:
Marketing is alles tegenwoordig.
Handgemaakt, ketelgekookt. We worden genept en we trappen er nog massaal in. Gewoon dus de goedkoopste machinaal gemaakte Lays kopen.
Gewoon kopen wat je het lekkerst vindt. Wat dacht je daar van?quote:Op donderdag 27 februari 2014 21:01 schreef golfer het volgende:
Marketing is alles tegenwoordig.
Handgemaakt, ketelgekookt. We worden genept en we trappen er nog massaal in. Gewoon dus de goedkoopste machinaal gemaakte Lays kopen.
Ik vind die van Lays ook het lekkerst. En het zijn dus gewoon goeie chips zonder kapsones. Goed om te weten.quote:Op donderdag 27 februari 2014 21:46 schreef Aventura het volgende:
Ik vind Lay's het lekkerst. Dat zijn die topkoks trouwens met me eens
Het kan me geen reet schelen hoe iets gemaakt wordt, als de grondstoffen maar goed zijn en het proces schoon zodat ik niet ziek word.
Beetje op de boerderij bakken.quote:Op donderdag 27 februari 2014 22:28 schreef PinkLow het volgende:
Kijk nu de aflevering terug, maar begrijp dat ze dus bij geen enkel hand cooked bedrijfje mogen filmen xD jammer leek me wel leuk om te zien, maar het bestaat dus niet.
Een klein beetje Fok!ertje draait daar z'n hand niet voor om in z'n studentenkamer.quote:
Kroepoek kopen in de toko en fanfare frituren?quote:Op donderdag 27 februari 2014 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga van het weekeinde ook weer eens chips maken, en kroepoek
Nee, garnalen en tapioca tot deeg maken, drogen en de plakken friturenquote:Op donderdag 27 februari 2014 23:31 schreef SunChaser het volgende:
[..]
Kroepoek kopen in de toko en fanfare frituren?
Coolquote:Op vrijdag 28 februari 2014 08:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, garnalen en tapioca tot deeg maken, drogen en de plakken frituren
+ Transport / Personeel / Afschrijving apparatuur etcquote:Op vrijdag 28 februari 2014 09:34 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Die meneer van de boerenchips was ook best eerlijk. Opvallend zelfs. 10 cent aardappel er in en 2,50 terug!
Is het dan wel zo extreem veel? Kan me voorstellen dat die apparatuur heel duur is en je de kosten alleen lager krijgt door héééél veel massaproductie te doen.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 10:13 schreef DeTolk het volgende:
[..]
+ Transport / Personeel / Afschrijving apparatuur etc
Maar dan nog is 2,50 extreem veel.
Maar goed, als kleine zelfstandige is het lastig opboksen tegen een Lays/Pepsico
Natuurlijk, maar de aardappel is maar een klein deel van de kostprijs.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 10:44 schreef Igen het volgende:
[..]
Is het dan wel zo extreem veel? Kan me voorstellen dat die apparatuur heel duur is en je de kosten alleen lager krijgt door héééél veel massaproductie te doen.
Maar misschien is er dan ook wel helemaal niks mis mee om Lays te kopen. Als die gewoon de schaaleffecten benutten en aan de klant doorgeven ipv. als A-merk idiote winstmarges te hanteren, prima toch?
Niets, maar dat is niet wat ik van KVW van oudsher gewend wasquote:Op vrijdag 28 februari 2014 11:49 schreef Igen het volgende:
Is er wat mis dan, met Sendung mit der Maus (of vergelijkbare programma's zoals Galileo, Jimmy's Food Factory etc.)?
Ze kunnen het idd beter veranderen in "In een schuur gebakken chips door een vol-automatische machine in de buurt van Natasja"quote:Op zaterdag 1 maart 2014 14:23 schreef TUFKAL het volgende:
"Op de boerderij gebakken chips door Natasja" wat een onzin
of sjips als ze shit willen zeggenquote:
Zouden ze nu gaan vertellen hoeveel gouda er uit Nieuw Zeeland komt? Of uit Ierland?quote:Op dinsdag 4 maart 2014 16:08 schreef golfer het volgende:
Gouda, wie heeft er geen kaas van gegeten? Kaas maak je van melk, dat weten we allemaal. Maar de ene Goudse is de andere niet. Van de prijsknaller uit de supermarkt tot het exclusieve stukje bij de specialist. Hoe kan iets dat altijd van hetzelfde gemaakt is zo verschillend smaken?
Donderdag in de Keuringsdienst van Waarde: de kaas en waar die naar smaakt
inderdaadquote:Op dinsdag 4 maart 2014 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
of sjips als ze shit willen zeggen
is dit geen herhaling?quote:Op dinsdag 4 maart 2014 16:08 schreef golfer het volgende:
Gouda, wie heeft er geen kaas van gegeten? Kaas maak je van melk, dat weten we allemaal. Maar de ene Goudse is de andere niet. Van de prijsknaller uit de supermarkt tot het exclusieve stukje bij de specialist. Hoe kan iets dat altijd van hetzelfde gemaakt is zo verschillend smaken?
Donderdag in de Keuringsdienst van Waarde: de kaas en waar die naar smaakt
Ik heb ze gevraagd.quote:Op donderdag 6 maart 2014 02:21 schreef Knuck-les het volgende:
is dit geen herhaling?
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/21-10-2010
Dat werd toen ook verteld, dat goudse kaas helemaal niet zo gouds is/wasquote:Op dinsdag 4 maart 2014 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zouden ze nu gaan vertellen hoeveel gouda er uit Nieuw Zeeland komt? Of uit Ierland?
Kwam in NZ mensen tegen die in een kaasfabriek daar werken die voor AH produceert
wat valt er voor nieuws te vertellen dan?quote:Op donderdag 6 maart 2014 13:18 schreef golfer het volgende:
Bericht terug van ze: het is een nieuwe uitzending en geen herhaling!
We zullen het moeten zien.quote:Op donderdag 6 maart 2014 15:51 schreef TUFKAL het volgende:
wat valt er voor nieuws te vertellen dan?
Bij Betty?quote:
de kaaswinkel in Deventer is al jaren de bestequote:Op donderdag 6 maart 2014 21:17 schreef golfer het volgende:
'Onze' Betty van L'Amuse (tegenwoordig in IJmuiden) kon het weer fraai uitleggen.
Als je ooit iets wilt weten over kaas moet je een keer naar haar winkeltje toe. Ze is geloof SVH-meester in kaas en weet echt alles van allerlei kazen van over de hele wereld.
En hoe heet die dan wel en is die net zo bekend als l' Amuse en betrekken de toprestaurants daar ook hun kazen van?quote:Op donderdag 6 maart 2014 22:00 schreef TUFKAL het volgende:
de kaaswinkel in Deventer is al jaren de beste
Hier welquote:Op donderdag 6 maart 2014 22:04 schreef golfer het volgende:
[..]
En hoe heet die dan wel en is die net zo bekend als l' Amuse en betrekken de toprestaurants daar ook hun kazen van?
Gok dat ze niet ff paar maanden mee wildenquote:Op donderdag 13 maart 2014 20:49 schreef arjan1112 het volgende:
was het geld op dat ze het via Skype doen ?
Dat was wel grappig jaquote:Op donderdag 13 maart 2014 20:41 schreef MevrouwPuff het volgende:
Wat een seksist die Duitser!
Nog geen levende pollakvis gezien.
ik ken Skype alleen van de chicksquote:Op donderdag 13 maart 2014 20:49 schreef arjan1112 het volgende:
was het geld op dat ze het via Skype doen ?
Seksistquote:Op donderdag 13 maart 2014 20:41 schreef MevrouwPuff het volgende:
Wat een seksist die Duitser!
Nog geen levende pollakvis gezien.
quote:Op donderdag 13 maart 2014 21:45 schreef CrashO het volgende:
Die selfie met die vis !
Uberbaas en uberdebiel tegelijk.
inderdaad!quote:Op donderdag 13 maart 2014 21:07 schreef golfer het volgende:
Haha, dat wijf in die Iglofabriek met al die linkerfilets.
'Het is hier geen kleuterschool" en meteen daar achteraan die infantiele reclame met kinderen van Captain Iglo monteren.
Het viel mij nog mee dat het inderdaad allemaal hele samengeperste filets waren, die grote diepvriesblokken en geen seperatorvis.
Volgens mij bellen ze niet met helpdesken, maar met winkels/groothandels en komen dan gewoon bij de kaasafdeling/visafdeling terechtquote:Op vrijdag 14 maart 2014 12:03 schreef fotostarter het volgende:
Ik vond hem in tegenstelling van velen wel lekker wegkijken.
Het bellen tussendoor, helpdeskmedewerkers die nergens iets vanaf weten
Zijn veelal concepthoreca die daarmee werken, dezelfde die met synthetisch truffelaroma werken en het truffel noemen.quote:Op vrijdag 14 maart 2014 22:45 schreef Isegrim het volgende:
Dat zag er echt goor uit gewoon, dat sintjacobs-separatorvlees. Als je dat gebruikt, heb je als kok echt geen zelfrespect.
nee, de rekenkamerquote:
Dat is toch een herhaling, want die heb ik al gezien.quote:Op donderdag 19 juni 2014 19:57 schreef fotostarter het volgende:
Vandaag kipfilet
http://www.tvgids.tv/tv/keuringsdienst-van-waarde/11381247
Vond het eigenlijk maar een heel matige aflevering. En eerlijk als ik ben, vond ik de soep van de belg er helemaal niet zo lekker uit zien. Maar goed, smaak valt niet te proeven door een tvquote:Op donderdag 26 juni 2014 20:54 schreef Jester65 het volgende:
Ik zag alleen het laatste stuk, maar de aflevering over Ossenstaartsoep leek wel een sterke te zijn. Met die kok bij wie letterlijk het water in de mond stond. En de dame van de Plus die de hoorn er op gooide.
Hij zal het zelf ook niet als 'ossenstaartvlees' verkopen. Dus doet niks fout, hij verkoopt gewoon een soort van grote frikandellen.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 07:42 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Vond het eigenlijk maar een heel matige aflevering. En eerlijk als ik ben, vond ik de soep van de belg er helemaal niet zo lekker uit zien. Maar goed, smaak valt niet te proeven door een tv
Ik kon wel veel sympathie opbrengen voor de kerel in die fabriek welke het "soepvlees" maakte.
De eerlijkheid, terwijl het bullshit was. Hij draaide er niet omheen, maar zij gewoon dat consumenten in feite worden besodemieterd. Dat zie ik liever dan mensen die de schijn hoog houden terwijl ze hetzelfde doen
Snap je mijn post niet?quote:Op vrijdag 27 juni 2014 08:44 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Hij zal het zelf ook niet als 'ossenstaartvlees' verkopen. Dus doet niks fout, hij verkoopt gewoon een soort van grote frikandellen.
Dat zijn klanten het in de soep gooien en dan de naam Ossenstaartsoep erop zetten, is niet zijn probleem.
Ik ben het ook inderdaad met je eens hoorquote:
Okquote:Op vrijdag 27 juni 2014 11:55 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Ik ben het ook inderdaad met je eens hoor
6 maart dit jaarquote:Op donderdag 7 augustus 2014 16:54 schreef HenkieVdV het volgende:
Vanavond nog steeds geen nieuwe aflevering toch? Ik twijfel of ik deze al gezien heb.
Herhaling van maart.quote:Op donderdag 7 augustus 2014 16:54 schreef HenkieVdV het volgende:
Vanavond nog steeds geen nieuwe aflevering toch? Ik twijfel of ik deze al gezien heb.
Leuk! Hopelijk komen de klagers en degene die het de vorige keer beweerde dan ook in de uitzending.quote:Op maandag 25 augustus 2014 21:41 schreef golfer het volgende:
Vanaf donderdag 28-8 weer nieuwe afleveringen.
Melkkoe:
De Keuringsdienst kreeg veel reacties op een eerdere uitzending over kaas. Vooral van melkboeren, die boos waren op een kaasboer. Die had de controversiėle uitspraak gedaan, dat koeien op een dag wel negentig liter melk kunnen geven. Flauwekul, of niet? De Keuringsdienst zoekt zulke gekke koeien. Een verhaal over de koe en het uiterste van haar uiers.
Ja, die komt er ook nog aan.quote:Op maandag 25 augustus 2014 22:33 schreef RacerDKB het volgende:
Bij de Slimste Mens vertelde Marijn Frank over een aankomende aflevering over tonijn dacht ik.
Nice.quote:Op maandag 25 augustus 2014 21:41 schreef golfer het volgende:
Vanaf donderdag 28-8 weer nieuwe afleveringen.
Melkkoe:
De Keuringsdienst kreeg veel reacties op een eerdere uitzending over kaas. Vooral van melkboeren, die boos waren op een kaasboer. Die had de controversiėle uitspraak gedaan, dat koeien op een dag wel negentig liter melk kunnen geven. Flauwekul, of niet? De Keuringsdienst zoekt zulke gekke koeien. Een verhaal over de koe en het uiterste van haar uiers.
Gewoon een kwestie van fokken. Doen we al sinds de bronstijd.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 21:12 schreef golfer het volgende:
Wow, wat ze niet al kunnen met doorfokken en genetische manipulatie.
Koeien die steeds meer en efficiėnter melk produceren met minder afval en zelfs zonder hoorns.
Of je daar heel erg blij mee moet zijn is een andere discussie.
Dna-profielen en het manipuleren daarvan is toch echt vrij recente wetenschap.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon een kwestie van fokken. Doen we al sinds de bronstijd.
Klopt. Maar toon jij eerst maar eens aan dat melkvee genetisch gemanipuleerd wordt met recombinant dna technologiequote:Op donderdag 28 augustus 2014 22:06 schreef golfer het volgende:
[..]
Dna-profielen en het manipuleren daarvan is toch echt vrij recente wetenschap.
Heb je wel gekeken naar de uitzending?quote:Op donderdag 28 augustus 2014 22:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Klopt. Maar toon jij eerst maar eens aan dat melkvee genetisch gemanipuleerd wordt met recombinant dna technologie
Ja, en ik begreep ook waar het om ging en wat er gezegd werd. Wat gezegd werd was formeel correct maar er werd naar mijn indruk nogal gestrooid met de term genetisch om het een wat Faustiaans tintje te geven.quote:Op donderdag 28 augustus 2014 23:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Heb je wel gekeken naar de uitzending?
Door daarop te selecteren?quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 12:09 schreef golfer het volgende:
Hoe kan je zonder manipulatie een koe zonder hoorns kweken?
Net zoals je schapen zonder hoorns fokt?quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 12:09 schreef golfer het volgende:
Hoe kan je zonder manipulatie een koe zonder hoorns kweken?
Bestaan er dan koeienrassen zonder hoorns?quote:
Soms zijn er spontane mutaties, net zoals nectarines perziken zijn zonder haar. Polled is het vakbegrip voor hoornloze koeien maar dat is niet noodzakelijk natuurlijk.quote:Op vrijdag 29 augustus 2014 12:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Bestaan er dan koeienrassen zonder hoorns?
Een Necrofiel doet het met lijken, dus nogal overrijp.quote:Op dinsdag 2 september 2014 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:
MBT bananen ben ik Necrofiel, ik prefereer ze groen
My Name is Jakequote:Op dinsdag 2 september 2014 20:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Een Necrofiel doet het met lijken, dus nogal overrijp.
Als je ze groen wilt hebben, dus onrijp nog, ben je dus eerder een Pedofiel.
maak de industrie maar kapotquote:Op donderdag 4 september 2014 20:46 schreef Sheepcidus het volgende:
Dus voortaan bananen bij de jumbo halen
Ja klantjes lokken met dit soort lage prijzen. Ben benieuwd hoe ik er na de volgende aflevering over denk want als je het zo zag leek de hele bananenmarkt in Groot-Brittanniė verziekt te zijn door dit soort taferelen.quote:Op vrijdag 5 september 2014 13:52 schreef Snoepje5 het volgende:
Het zijn de supermarkten die denken dat men persee zijn banaantje zo goedkoop mogelijk wilt.
Bij een klein budget maakt 20 ct per kilo natuurlijk wel uit. Maar ik zou griezelen van bananen die slechts een euro per kilo kosten, daar moet iets goed scheef zitten. Bijvoorbeeld meer groei- en/of bestrijdingsmiddelen om het nog sneller te laten groeien.quote:Op vrijdag 5 september 2014 13:52 schreef Snoepje5 het volgende:
Ik snap het niet, of ik nou ¤1,20 of ¤0,99 moet betalen voor een kilo banaantjes. Ik lig er niet wakker van.
Het zijn de supermarkten die denken dat men persee zijn banaantje zo goedkoop mogelijk wilt.
Volgens de woordvoerder van Jumbo verdienen ze er nog steeds (een heel klein beetje) op. De vooruitblik van volgende week suggereert dat de leverancier(s) in land van herkomst onder druk zijn gezet.quote:Op vrijdag 5 september 2014 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Goedkope bananen als lokkertjes betekend eerder dat de super er geld bijlegt dan dat het enge bananen zijn
Die indruk werd wel gewekt, ja.quote:Op vrijdag 5 september 2014 18:23 schreef Felagund het volgende:
Volgens de woordvoerder van Jumbo verdienen ze er nog steeds (een heel klein beetje) op. De vooruitblik van volgende week suggereert dat de leverancier(s) in land van herkomst onder druk zijn gezet.
Natuurlijk zegt hij dat, maar geloven doe ik het nietquote:Op vrijdag 5 september 2014 18:23 schreef Felagund het volgende:
[..]
Volgens de woordvoerder van Jumbo verdienen ze er nog steeds (een heel klein beetje) op. De vooruitblik van volgende week suggereert dat de leverancier(s) in land van herkomst onder druk zijn gezet.
Koop biobananen, doe ik ookquote:Op zaterdag 6 september 2014 09:37 schreef Poison-Ivy het volgende:
Echt jammer van die bananenmarkt. Dat kan nooit goed zijn. Dit gaat de verkeerde kant op zo. Ik betaal liever 40 cent meer ofzo voor die bananen als het proces tenminste eerlijk verloopt. Respect voor de banaan
dat is niet zo moeilijk hoor.quote:Op zaterdag 6 september 2014 09:37 schreef Poison-Ivy het volgende:
Echt jammer van die bananenmarkt. Dat kan nooit goed zijn. Dit gaat de verkeerde kant op zo. Ik betaal liever 40 cent meer ofzo voor die bananen als het proces tenminste eerlijk verloopt. Respect voor de banaan
Kortom. Als men gevraagd wordt geeft men het wenselijke antwoord, maar men meent er geen drol van, men zegt tegen meer wegen te zijn en stapt in de auto, men is tegen een nieuwe baan voor schiphol maar vliegt overal heen, etc etcquote:Op zaterdag 6 september 2014 09:50 schreef Tem het volgende:
Omdat men het te duur vindt en toch zonodig iedere dag een "stukje" vlees willen
Verkapte "Kijk naar mij, ik ben miljonair"-post.quote:Op vrijdag 5 september 2014 13:52 schreef Snoepje5 het volgende:
Ik snap het niet, of ik nou ¤1,20 of ¤0,99 moet betalen voor een kilo banaantjes. Ik lig er niet wakker van.
Oja, want omdat ik 30 cent meer voor een banaan kan betalen ben ik miljonair.quote:Op zaterdag 6 september 2014 10:53 schreef Zelva het volgende:
[..]
Verkapte "Kijk naar mij, ik ben miljonair"-post.
Overigens lagen de bananen voordat ze 0,99 per kilo werden, voor 1,79 de kilo in de winkel.
Correct, de mens is uiteindelijk van nature een opportunist.quote:Op zaterdag 6 september 2014 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kortom. Als men gevraagd wordt geeft men het wenselijke antwoord, maar men meent er geen drol van, men zegt tegen meer wegen te zijn en stapt in de auto, men is tegen een nieuwe baan voor schiphol maar vliegt overal heen, etc etc
En ze hebben deze hypocrisie van zichzelf geeneens door.
Ik vind het vaak nogal afhankelijk van het 'merk'. Wat op zich vreemd is, want ik heb me laten vertellen dat er nog maar één variėteit banaan bestaat.quote:Op zaterdag 6 september 2014 11:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik koop nooit bananen in Nederland. Niet te vreten, melige dingen. In de tropen smaken die dingen echt totaal anders.
Heb nooit bananen in de tropen gegeten, maar bananen hier smerig? Zal vast een groot verschil tussen zitten, maar dat is over al het fruit wel bijna te zeggen. Een goed rijp banaantje vind ik hier prima te doen hoor.quote:Op zaterdag 6 september 2014 11:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik koop nooit bananen in Nederland. Niet te vreten, melige dingen. In de tropen smaken die dingen echt totaal anders.
ik vind die dingen juist niet te vretenquote:Op zaterdag 6 september 2014 11:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik koop nooit bananen in Nederland. Niet te vreten, melige dingen. In de tropen smaken die dingen echt totaal anders.
Biobananen zijn in de grote Duitse supermarkt vaak even duur als normale bananen, en ze zien er veel beter/lekkerder uit. Enig idee hoe dat komt? De kostprijs per biobanaan moet toch hoger liggen, zou je zeggen? Of verlagen ze dan de marge dan gewoon?quote:Op zaterdag 6 september 2014 09:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop biobananen, doe ik ook
Je kan gaan janken dat het oneerlijk is, je kan ook eco bananen kopenquote:Op donderdag 11 september 2014 21:23 schreef golfer het volgende:
Dat grote firma's als Jumbo en Dole beweren da afgesproken wettelijke prijzen te betalen, maar via de spotmarkt daar dus onder gaan zitten en de arbeiders en kleine boeren wel degelijk uitmelken voor een prijzenoorlog in Europa.
Ik jank niet. Ik koop nooit bananen. Ging erom wat de uitzending probeerde duidelijk te maken.quote:Op donderdag 11 september 2014 21:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan gaan janken dat het oneerlijk is, je kan ook eco bananen kopen
In Sri Lanka hebben ze 18 soorten. Geen ervan lijkt op wat hier in de supermarkt ligt.quote:Op donderdag 11 september 2014 20:40 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind het vaak nogal afhankelijk van het 'merk'. Wat op zich vreemd is, want ik heb me laten vertellen dat er nog maar één variėteit banaan bestaat.
Erg krom.quote:Op donderdag 11 september 2014 21:23 schreef golfer het volgende:
Dat grote firma's als Jumbo en Dole beweren da afgesproken wettelijke prijzen te betalen, maar via de spotmarkt daar dus onder gaan zitten en de arbeiders en kleine boeren wel degelijk uitmelken voor een prijzenoorlog in Europa.
Ja, dat is een rare eigenschap van bananen.quote:
Ik heb net down voor dummies gekeken en voelde mij gelijk weer verbonden met een groot deel van de Fok-kertjes, dus dacht: laat ik ze even helpen.quote:Op donderdag 11 september 2014 23:40 schreef k_man het volgende:
Grapjes worden er niet beter van als je ze gaat uitleggen.
Nou om te beginnen een mooi blauw jurkje en een uitdagende blik onder een haarnetjequote:Op donderdag 11 september 2014 22:13 schreef UncleSam het volgende:
Tegenvallende tweede aflevering. Wat was er nou nieuw tov de eerste aflevering..
Heb ze daar gegeten, is een veel smakelijker ras dan die lang gele die hier in de supermarkten liggenquote:Op vrijdag 12 september 2014 15:43 schreef Bramito het volgende:
Je kan ook bananen van de Canarische eilanden kopen. Daar hebben we allemaal toch al flink voor betaald.
Nu wil ik naar Italiė.quote:Op donderdag 18 september 2014 20:53 schreef muzas het volgende:
[..]
Als die in dat eindshot geen pizza is ben ik wel heel erg benieuwd wat jij wél pizza noemt?
Ja was voor het eerst dat ik testbeeld kreeg op internet. Nostalgie!quote:Op donderdag 18 september 2014 22:21 schreef Klaploper het volgende:
Krijg bij de gemist app alleen een testbeeld te zien.
Was het een leuke aflevering? Dan kijk ik hem straks wel even op de tv terug.
Wel episch slecht jaquote:Op donderdag 18 september 2014 23:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja was voor het eerst dat ik testbeeld kreeg op internet. Nostalgie!
Misschien begint Kindernet wel als je lang genoeg wacht!quote:Op donderdag 18 september 2014 23:12 schreef CrashO het volgende:
[..]
Wel episch slecht ja
[ afbeelding ]
Die zag ik niet, zag wel een AH doos.quote:Op donderdag 18 september 2014 20:53 schreef muzas het volgende:
[..]
Als die in dat eindshot geen pizza is ben ik wel heel erg benieuwd wat jij wél pizza noemt?
quote:Op donderdag 18 september 2014 23:30 schreef TUFKAL het volgende:
Die zag ik niet, zag wel een AH doos.
We zijn net vanavond uit Italiė teruggekomen en ik heb meteen deze uitzending nagekeken. Reken maar dat we alleen maar echte mozerella daar hebben gekregen, hoewel ook daar de kwaliteit verschilt.quote:
Wat een verschil, hč! Echte buffelmozzarella in Italiė, heerlijk! Ik heb op Capri de lekkerste mozzarella ooit gegeten. Niet dat het hier vreselijk is, maar dat was toch even net wat anders.quote:Op woensdag 24 september 2014 00:06 schreef golfer het volgende:
[..]
We zijn net vanavond uit Italiė teruggekomen en ik heb meteen deze uitzending nagekeken. Reken maar dat we alleen maar echte mozerella daar hebben gekregen, hoewel ook daar de kwaliteit verschilt.
Die van het mannetje met die baard die het vanaf 4 uur 's ochtend met de hand (laat) maken is onovertroffen.
Die belg had gewoon gelijk, mensen willen smakeloze troep.quote:Op donderdag 18 september 2014 20:50 schreef -0- het volgende:
Haha die Belg in zijn mozzarella fabriek.
Geeft na eerst wat goedpraterij gewoon toe dat het smakeloze nep troep is wat ze daar verwerken.
Dit en het maakt die Belg niets uit, die wil ook verdienen.quote:Op woensdag 24 september 2014 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die belg had gewoon gelijk, mensen willen smakeloze troep.
Net als de vleeslijmers en de analoogkaasmakersquote:Op woensdag 24 september 2014 11:20 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Dit en het maakt die Belg niets uit, die wil ook verdienen.
Mijn opa, een wijs man, leerde me al heel jong, het zijn niet de gekken die het makenquote:
De groningse buffelmozzarella (Orobianco) is anders zeer goed te doen.quote:Op woensdag 24 september 2014 10:26 schreef Skeletor. het volgende:
Niet dat het hier vreselijk is, maar dat was toch even net wat anders.
Is dat een nieuwe? Ik dacht dat honing al eens langs was gekomen.quote:Op donderdag 25 september 2014 16:08 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Honing
Geen goedje zo simpel als honing. Je hebt de bij en de bloem. De een pakt nectar van de ander en maakt er honing van. Maar de ene honingpot is de andere niet. Honing met een label? Biologisch. Hoezo logisch? Wat heeft die lieve bij al die tijd verkeerd gedaan? De Keuringsdienst van Waarde over bijen die zich aan onze regels moeten houden.
quote:Op donderdag 25 september 2014 18:47 schreef Teslynd het volgende:
Kwam deze week dit tegen: Herken kwaliteitshoning en word een kenner
(over koudgeslingerde honing en behoud van nutriėnten):
https://www.pit-pit.com/h(...)Olijfolie_-_Vacature
Ze vermijden het maar te zeggen dat het bladluizenpoep is die door de bijen verzameld en uitgekotst wordt is.quote:Honing zoals deze van den en eik komen van zogenaamde honingdauw of bladhoning. De bijen halen hier de honing niet uit echte bloemen, maar wel uit het sap van de boom. Dit sap bevat geen stuifmeelkorrels waardoor de honing niet kan kristalliseren. Samen met acaciahoning zullen deze honingsoorten erg langzaam tot niet kristalliseren. Deze honingsoorten blijven dus altijd vloeibaar.
Bijen (en wespen, hommels) worden geacht stuifmeel te verzamelen en gewoon helemaal vanzelf schoon te blijven.quote:Op donderdag 25 september 2014 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
[..]
Ze vermijden het maar te zeggen dat het bladluizenpoep is die door de bijen verzameld en uitgekotst wordt is.
Die moet ik proberen! Waar is dat te koop?quote:Op woensdag 24 september 2014 17:19 schreef Chewie het volgende:
[..]
De groningse buffelmozzarella (Orobianco) is anders zeer goed te doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |