abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 13 juli 2014 @ 18:11:08 #201
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_142248164
Ja. Of als die groen is.
Een mengsel met gist kan ook langzaam op gang komen maar vermenigvuldigt zich he. Dus eventjes geduld hebben kan ook noodzaak zijn bij wat oudere gist.
  Moderator zondag 13 juli 2014 @ 23:31:55 #202
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_142266026
Vandaag een pizza bij de shoarma boer gehaald. Ze leveren alle pizza's standaard met Goudse kaas :') Ook de pizza mozzerela staat beschreven als: tomaat, kaas, mozerella.

Dus ik bestel ik die, zonder kaas en met ham. Krijg je vervolgens een pizza met 5 lichte vlekjes... Dat zal de mozzerla wel geweest zijn. Volgende keer zelf weer bakken...
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 14 juli 2014 @ 10:52:12 #203
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_142275582
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 22:05 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Koelkast zelfs beter. Gaat langzamer dus wss meer smaak op gang. Ook wordt beweerd dat koud rijzen meer zoutig smaakt
Ik denk toch dat daar zuur moet staan
Drop you like an ill, bad habit
  maandag 14 juli 2014 @ 10:53:16 #204
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_142275608
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 16:57 schreef robuust89 het volgende:
Hoe weet je of de gist "op" is? Als het deeg niet meer kan rijzen?
Eerst aanmaken in (lauw)water met een beetje suiker als het dan in 15 minuten geen bellen heeft gevormd is de gist "dood""

Ik moet binnenkort ook maar weer eens aan het bakken...
Drop you like an ill, bad habit
  maandag 14 juli 2014 @ 17:16:44 #205
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_142289570
Warm rijzen veroorzaakt in het algemeen een wat zuurdere smaak hoor?
Geur iig.
  maandag 14 juli 2014 @ 17:33:48 #206
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_142290171
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 23:31 schreef derLudolf het volgende:
Vandaag een pizza bij de shoarma boer gehaald. Ze leveren alle pizza's standaard met Goudse kaas :') Ook de pizza mozzerela staat beschreven als: tomaat, kaas, mozerella.

Dus ik bestel ik die, zonder kaas en met ham. Krijg je vervolgens een pizza met 5 lichte vlekjes... Dat zal de mozzerla wel geweest zijn. Volgende keer zelf weer bakken...
Proest.... _O- _O_ _O-

Gast.... wat..?

_O-

Bak ze beter zelf maar inderdaad... :+
(trouwens wees blij dat er goudse op zit ipv analoogkaas)

Het is patat.. en het is mozzarella..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_142317362
De afgelopen periode hebben we regelmatig pizza's gemaakt in onze houtgestookte pizzaoven. Het resultaat is qua smaak prima. Maar het lastigste vind ik toch het vormen van een goede bodem. Ik gebruik tot dusverre normale bloem van de Aldi en AH en heb geëxperimenteerd met meer en minder water en langer en korter rijzen. Het vormen van de pizza in de hand lukt me niet. Na een schijfje van 20 cm komen er gaten in. Uiteindelijk kom ik dan toch weer op de deegroller uit. Lastig van de deegroller vind ik dat je de pizza dan vaak niet mooi rond krijgt en als je deze dan op neemt hij door de elasticiteit van het deeg weer krimpt. Zachter deeg met meer water is weer ontzettend plakkerig, waardoor je toch weer veel bloem moet gebruiken, wat dan weer door het deeg opgenomen wordt. Al met al kost dit vaak veel tijd en veel rotzooi op het aanrecht. Ik heb natuurlijk de nodige filmpjes en recepten bekeken, maar mijn deeg lijkt vaak een eigen wil te hebben. Graag advies van de ervaren pizza bakkers.
pi_142317444
Na het goed! kneden van het deeg laten rijzen, na de eerste rijs opdelen en opbollen. Na het opbollen het deeg goed laten rusten. Vervolgens het deeg heel voorzichtig oppakken en vormen. Als je het deeg goed laat rusten en sowieso goed gekneed hebt bij het maken van het deeg zou je er geen gaten in moeten krijgen..
  dinsdag 15 juli 2014 @ 11:51:00 #209
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_142318017
Kijk als het te dun wordt komen er idd gaten in. Maar ik denk idd ook dat je niet lang genoeg hebt gekneed. Dan zijn de gluten nog niet helemaal ontwikkeld (gebeurd ook met rijzen).
pi_142318107
Hmm...... dan zou daar wel eens de fout kunnen zitten. Ik kneed het deeg goed en laat het dan rijzen. Maar na het rijzen verdeel ik het in stukken en vorm het direct. Als ik het goed begrijp moet ik het dan eerst weer laten rusten. Maar dan gaat het deeg weer rijzen is mijn ervaring. Waar en hoe lang moet ik het deeg na opbollen dan laten rusten, in de koelkast? Hoe dek je dit dan af, ik gebruik soms plastic folie, maar dit plakt dan weer aan het deeg.
pi_142318438
Minimaal een half uurtje op kamertemp. Dan wordt het deeg weer elastisch. En ja kan zijn dat het dan nog een beetje rijst. Ik leg het altijd in een grote ovenschaal met een theedoek eroverheen.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 12:51:13 #212
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_142319853
Je kundlt de balletjes in een bebloemde kom doen of in vetten met (olijf) olie. Maar als je ze dan uit gaat rollen zijn ze weer vet....
Het is toch niet erg als je deeg weer een beetje rijst? Kun je er gewoon weer uit slaan of er in laten. Bij de pizzaboer zitten er soms ook van die mega bellen in.
  dinsdag 15 juli 2014 @ 14:06:20 #213
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_142322570
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 11:54 schreef Sparafucile het volgende:
Hmm...... dan zou daar wel eens de fout kunnen zitten. Ik kneed het deeg goed en laat het dan rijzen. Maar na het rijzen verdeel ik het in stukken en vorm het direct. Als ik het goed begrijp moet ik het dan eerst weer laten rusten. Maar dan gaat het deeg weer rijzen is mijn ervaring. Waar en hoe lang moet ik het deeg na opbollen dan laten rusten, in de koelkast? Hoe dek je dit dan af, ik gebruik soms plastic folie, maar dit plakt dan weer aan het deeg.
Ik laat het ook altijd twee keer rijzen... Eerst in z'n geheel, daarna in kleine bollen

1 kg aldi bloem
4 eetlepels olijfolie
1 zakje gist (of 2 als je haast hebt)
1 eetlepel suiker
1 afgestreken eetlepel zout
600ml lauwwarm water

Gist, olie en suiker in een kom door elkaar roeren, het water erbij roeren (met warm water mengt het beter)

Zout in een beslagkom, dan de meel, en dan het mengsel er bij... (gist kan slecht tegen zout, tot het gekneed word)
(ik gebruik kneedhaken btw :@ o|O )

Als je van een bruine rand om je pizza houd, kun je die ook inkwasten met olijfolie vlak voor ie in de oven gaat.
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  Moderator dinsdag 15 juli 2014 @ 14:28:43 #214
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_142323305
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 14:06 schreef Snowballed het volgende:
(gist kan slecht tegen zout, tot het gekneed word)

Dit klopt niet (het is wordt, maar dat bedoel ik in dit geval niet). Gist kan niet tegen zoutkristallen, als je het zout eerst in het water oplost dan is er niets aan de hand. Het gaat dus niet om het zout als zout, maar de kristallen. Kneden verhelpt dit niet, maar wel het oplossen van de kristallen in het water (wat ook gebeurt tijdens het kneden natuurlijk).
Het beste is dus: zout in water oplossen, dan heb je geen kristallen meer.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 15 juli 2014 @ 14:55:00 #215
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_142324171
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 14:28 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dit klopt niet (het is wordt, maar dat bedoel ik in dit geval niet). Gist kan niet tegen zoutkristallen, als je het zout eerst in het water oplost dan is er niets aan de hand. Het gaat dus niet om het zout als zout, maar de kristallen. Kneden verhelpt dit niet, maar wel het oplossen van de kristallen in het water (wat ook gebeurt tijdens het kneden natuurlijk).
Het beste is dus: zout in water oplossen, dan heb je geen kristallen meer.
Hmm oke.. Ik heb dit altijd zo geleerd... (vroeger ooit in een bakkerij gewerkt)
Ik vermeng de suiker en gist zodat het al een beetje begint te reageren...
Maar ik ken de reden waarom ik dat doe niet, dus ik zal het eens anders doen :Y
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  Moderator dinsdag 15 juli 2014 @ 14:56:06 #216
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_142324199
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 14:55 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Hmm oke.. Ik heb dit altijd zo geleerd... (vroeger ooit in een bakkerij gewerkt)
Ik vermeng de suiker en gist zodat het al een beetje begint te reageren...
Maar ik ken de reden waarom ik dat doe niet, dus ik zal het eens anders doen :Y
Als je verse gist hebt kun je dat het beste "starten" in wat lauwe melk met bloem. Instantgist uit zakjes hoef je niks mee te doen, dat is er voor gemaakt om direct mee te kneden.
Het is natuurlijk niet slecht wat je doet, maar het is niet nodig ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 15 juli 2014 @ 14:58:28 #217
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_142324258
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 14:56 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Als je verse gist hebt kun je dat het beste "starten" in wat lauwe melk met bloem. Instantgist uit zakjes hoef je niks mee te doen, dat is er voor gemaakt om direct mee te kneden.
Het is natuurlijk niet slecht wat je doet, maar het is niet nodig ;)
Melk..?? in een pizza..? Gaat je deeg dan niet zuur worden als je het lang laat rijzen..?
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  Moderator dinsdag 15 juli 2014 @ 15:01:43 #218
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_142324351
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 14:58 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Melk..?? in een pizza..? Gaat je deeg dan niet zuur worden als je het lang laat rijzen..?
Verse gist start je met een scheutje melk. Dat wordt niet zuur hoor ;)
Maar ik neem aan dat iedereen instantgist gebruikt?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 15 juli 2014 @ 15:16:50 #219
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_142324845
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 15:01 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Verse gist start je met een scheutje melk. Dat wordt niet zuur hoor ;)
Maar ik neem aan dat iedereen instantgist gebruikt?
Ja ik bedoel instant gist idd.. ik kan bijna nergens verse krijgen hier... de bakker heeft het wel, maar die wil me het niet verkopen... }:|
Nooit geweten dat je verse gist met melk start... :N
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  Moderator dinsdag 15 juli 2014 @ 15:30:07 #220
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_142325336
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 15:16 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Ja ik bedoel instant gist idd.. ik kan bijna nergens verse krijgen hier... de bakker heeft het wel, maar die wil me het niet verkopen... }:|
Nooit geweten dat je verse gist met melk start... :N
Hier kun je het bij de Dekamarkt krijgen in kleine blokjes. Kost geen drol ook.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 15 juli 2014 @ 15:34:57 #221
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_142325520
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 15:30 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hier kun je het bij de Dekamarkt krijgen in kleine blokjes. Kost geen drol ook.
Eehm ja.. maar de dichtstbijzijnde Dekamarkt is 108km hiervandaan... :7
Nee ik kan het vast wel in Groningen vinden hoor.. maar instant is dan weer net zo makkelijk om de hoek te krijgen.. :Y
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  dinsdag 15 juli 2014 @ 17:44:11 #222
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_142329551
Idd duitsland. Gist kost echt 10x niks.
pi_142333068
Gebruiken jullie allemaal normale/goedkope bloem? Volgens een collega is Caputo bloem het beste. Waar kun je dat krijgen?
  dinsdag 15 juli 2014 @ 20:26:16 #224
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_142335396
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 19:28 schreef Sparafucile het volgende:
Gebruiken jullie allemaal normale/goedkope bloem? Volgens een collega is Caputo bloem het beste. Waar kun je dat krijgen?
Heb allerlei dure en vage en speciale bloem gebruikt... en die van de Aldi voldoet prima...
Leuk om 4 euro te betalen.. maar die meerwaarde heeft het niet voor mij...
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  Moderator dinsdag 15 juli 2014 @ 22:10:55 #225
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_142341001
quote:
14s.gif Op maandag 14 juli 2014 17:33 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Proest.... _O- _O_ _O-

Gast.... wat..?

_O-

Bak ze beter zelf maar inderdaad... :+
(trouwens wees blij dat er goudse op zit ipv analoogkaas)

Het is patat.. en het is mozzarella..
Hmm het swypen ging niet helemaal zoals het moet dus :') Maar ik bedoel dat spul van buffel melk wat je in het koelvak van de supermarkt vindt :+ (al vermoed ik dat de shoarma boer geen buffel mozzarella gebruikt)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 15 juli 2014 @ 22:13:03 #226
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_142341134
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 22:10 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Hmm het swypen geen niet helemaal zoals het moet dus ;') Maar ik bedoel dat spul van buffel melk wat je in het koelvak van de supermarkt vindt :+ (al vermoed ik dat de shoarma boer geen buffel mozzarella gebruikt)
:7 Lol

Op zich is mozzarella niet zo heel duur hoor... Het is er immers ook van koeien... (die variant ligt meestal in de supermarkt)

Hier zijn de turken wel aardig netjes wat eten betreft.. (maar er zijn er ook maar 3 in een omtrek van 10km)
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  Moderator dinsdag 15 juli 2014 @ 22:19:43 #227
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_142341562
Klopt maar bij de grotere supers ligt vaak de Galbani in donkerblauwe verpakking en die is van buffelmelk ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator dinsdag 15 juli 2014 @ 22:21:49 #228
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_142341675
En geen idee of dit Turken zijn, maar is zo'n grillroom. Pizza, sparerib shoarma, kebab. Geen culinair hoogstandje dus
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_142349214
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 22:19 schreef derLudolf het volgende:
Klopt maar bij de grotere supers ligt vaak de Galbani in donkerblauwe verpakking en die is van buffelmelk ;)
Galbani is niet altijd van buffelmelk ;-) alleen mozzarella di bufala. Echter is de gewone van galbani ook lekker. AH Basic mozzarella vind ik maar smaakloos.
  Moderator woensdag 16 juli 2014 @ 10:38:24 #230
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_142354394
Si si, dat weet ik ;) De buffelmelk variant heeft een donkerblauwe verpakking en de koemelk variant een lichtere
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_142356895
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 10:38 schreef derLudolf het volgende:
Si si, dat weet ik ;) De buffelmelk variant heeft een donkerblauwe verpakking en de koemelk variant een lichtere
Ik snap je punt trouwens ;-) erger mij blauw aan pizzeria's die andere kaas dan mozzarella erop doen. ( vette nep kaas, of gouda wat ook als beton voelt). Geen wonder dat pizza's in Nederland altijd als calorierijk worden gezien.
pi_142493952
Met alle hulp hier begin ik het pizzabakken inmiddels onder de knie te krijgen. Vandaag is het me gelukt om uit de hand mooie grote pizza's te vormen. Hieronder een verslagje.

De houtoven stook ik twee uur lang zodat de oven zo heet is dat de roetaanslag weg brandt.


De pizza's bereiden we voor op houten plateau's die met maizena zijn bedekt.


Het bakken zelf duurt dan maar een minuut of twee.


Even snijden op de snijplank


En dan smullen


De restwarmte nu gebruikt voor courgettegerecht en gehaktbrood.


Nog een handigheidje is een aluminiumprofiel dat ik eerst voor het vuur leg om te voorkomen dat de voorkant van de ovenbodem afkoelt door de aangezogen lucht. Dan profiel keer ik om als ik het vuur tegen de achterwand aan schuif en voorkomt dat de pizza's door de hitte van het vuur verbranden.

[ Bericht 9% gewijzigd door Sparafucile op 19-07-2014 22:32:46 ]
pi_142494381
Water loopt me in de mond, wat ziet dat er allemaal lekker uit :9~
Op woensdag 22 januari 2025 19:50 schreef Bugno3 het volgende:
Stukje Pelle, stukje Cannavaro, stukje Totti.
pi_142495317
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 22:11 schreef Sparafucile het volgende:
Met alle hulp hier begin ik het pizzabakken inmiddels onder de knie te krijgen. Vandaag is het me gelukt om uit de hand mooie grote pizza's te vormen. Hieronder een verslagje.

De houtoven stook ik twee uur lang zodat de oven zo heet is dat de roetaanslag weg brandt.
[ afbeelding ]

De pizza's bereiden we voor op houten plateau's die met maizena zijn bedekt.
[ afbeelding ]

Het bakken zelf duurt dan maar een minuut of twee.
[ afbeelding ]

Even snijden op de snijplank
[ afbeelding ]

En dan smullen
[ afbeelding ]

De restwarmte nu gebruikt voor courgettegerecht en gehaktbrood.
[ afbeelding ]

Nog een handigheidje is een aluminiumprofiel dat ik eerst voor het vuur leg om te voorkomen dat de voorkant van de ovenbodem afkoelt door de aangezogen lucht. Dan profiel keer ik om als ik het vuur tegen de achterwand aan schuif en voorkomt dat de pizza's door de hitte van het vuur verbranden.
Zo'n mooie oven, maar vind je pizza er wat flets uit zien. Ik zou persoonlijk die metalen rand weg halen zodat je de hittebron wat heen en weer kan schuiven. Ook kan je dan de pizza dichter met de rand tegen de gloeiende kolen aan leggen. Ik hou zelf meer van wat dikkere randen, waar "door de gist" van die mooie zwarte luchtbellen in zitten. Welk deeg recept gebruik je? En hoe lang is je rijstijd?
pi_142497977
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 22:45 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Zo'n mooie oven, maar vind je pizza er wat flets uit zien. Ik zou persoonlijk die metalen rand weg halen zodat je de hittebron wat heen en weer kan schuiven. Ook kan je dan de pizza dichter met de rand tegen de gloeiende kolen aan leggen. Ik hou zelf meer van wat dikkere randen, waar "door de gist" van die mooie zwarte luchtbellen in zitten. Welk deeg recept gebruik je? En hoe lang is je rijstijd?
Goed te horen dat er nog potentie voor verbetering is. Ik heb een variant van een recept gebruikt dat ik hier eerder zag:
600 gr bloem
400 ml water
gist, zout en een theelepel honing
Het deeg heeft eerst 3 uur op kamertemperatuur (vandaag 27 graden) gerezen. Daarna heb ik de lucht eruit gedrukt en het nog twee uur in de koelkast gezet. Daarna opgebold en een uur laten rusten voordat ik de pizza vormde.

Ik begrijp je punt van de wat witte rand. Ik hou niet zo van die hele brede droge korsten, maar een beetje bruiner zou wel mogen. De bodem is trouwens wel gaar hoor. Als ik de rand weg haal zie ik de pizza aan één kant verbranden. Het draaien van de pizza is dan een optie, maar ook een lastig klusje en ongelukjes met as op de pizza tot gevolg heb je dan snel. Wellicht dat ik de volgende keer de rand in smeer met olijfolie, dat schijnt het bruinen wat te versnellen.
pi_142545553
Waarom die laatste rijs in de koelkast? Gebruik de koelkast zelf alleen als ik met relatief weinig gist het deeg een dag van te voren maak. Probeer na een rijs van ong 2 a 3 uur je deg op te delen en op te bollen. Dan een uurtje laten rusten, en dan vormen en bakken. Bruinen van de rand kan je ook bereiken door de rand van de pizza langs het gloeiende hout te draaien.
  donderdag 24 juli 2014 @ 02:34:11 #237
385968 LompeWorst
Mijn huid, wat doe je D:
pi_142668218
Wij hebben in de combi oven de standaard metalen plaat/schaal.

Zou ik daar een pizza op kunnen bakken?
Op woensdag 3 oktober 2012 23:33 schreef Fopje het volgende:
Ik ben nu gewoon serieus bang dat de worst uit het bakje tot leven in gekomen en een account heeft aangemaakt. Fuck.
Op zaterdag 29 maart 2014 00:54 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Ik mag jou _O_
  donderdag 24 juli 2014 @ 03:02:14 #238
194233 Friday12
Originele kloon
pi_142668627
quote:
16s.gif Op donderdag 24 juli 2014 02:34 schreef LompeWorst het volgende:
Wij hebben in de combi oven de standaard metalen plaat/schaal.

Zou ik daar een pizza op kunnen bakken?
Vast wel gewoon proberen! Zorg wel dat je bodem dun is met dat soort kleine ovens(mijn oven is klein en word max 220C :P
pi_142991344
Er zit niet zo veel leven meer in dit topic. Is het te warm voor pizza's of heeft iedereen het nu wel een keertje geprobeerd?

Stap voor stap bereik ik nog steeds verbetering. Het insmeren van de rand met olijfolie en het draaien van de pizza tijdens het bakken met een haak levert nu bruine randen op.

pi_143039974
Ziet er lekker uit. :D

Ik heb al een tijd geen pizza's meer gebakken, heb er even geen tijd voor. Komt wel weer hoop ik..
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_143043022
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 16:07 schreef Sparafucile het volgende:
Er zit niet zo veel leven meer in dit topic. Is het te warm voor pizza's of heeft iedereen het nu wel een keertje geprobeerd?

Stap voor stap bereik ik nog steeds verbetering. Het insmeren van de rand met olijfolie en het draaien van de pizza tijdens het bakken met een haak levert nu bruine randen op.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die bovenste ziet er wel goed uit, stuk beter dan je vorige lading al.
  Moderator maandag 4 augustus 2014 @ 08:51:40 #242
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143043141
Gisteren nog pizza's gemaakt met de Pizzarette :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143043715
Bak ze wekelijks, alleen maak ik er de laatste tijd weinig foto's van.. :P
pi_143044653
Ik ook gisteren weer lekker pizza's en wat focaccia gebakken hoor.
Dat het topic minder levendig is komt ook doordat Maximus er niet meer is :'(
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 4 augustus 2014 @ 16:35:14 #245
430335 Willoow
Ik haat jullie
pi_143055875
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 16:07 schreef Sparafucile het volgende:
Er zit niet zo veel leven meer in dit topic. Is het te warm voor pizza's of heeft iedereen het nu wel een keertje geprobeerd?

Stap voor stap bereik ik nog steeds verbetering. Het insmeren van de rand met olijfolie en het draaien van de pizza tijdens het bakken met een haak levert nu bruine randen op.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die bovenste ziet er echt lekker uit :Y)
Though those that are betrayed do feel the treason sharply, yet the traitor stands in worse case of woe.
pi_143078830
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 10:23 schreef Gripper het volgende:
Ik ook gisteren weer lekker pizza's en wat focaccia gebakken hoor.
Dat het topic minder levendig is komt ook doordat Maximus er niet meer is :'(
Zo'n focaccia ga ik ook eens proberen. Welk recept gebruik jij? Hebben jullie nog andere geschikte recepten voor gerechten die je na het pizza bakken in de oven kunt maken?
pi_143079023
Vrijwel alle ovengerechten en/of brood. Ik heb van de week ratatouille gemaakt uit de steenoven. Was in 10/15 min klaar.
pi_143079282
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 augustus 2014 08:49 schreef Sparafucile het volgende:

[..]

Zo'n focaccia ga ik ook eens proberen. Welk recept gebruik jij? Hebben jullie nog andere geschikte recepten voor gerechten die je na het pizza bakken in de oven kunt maken?
Tijdens opwarmen van de oven (als ie nog rond de 200 graden zit) werk ik 1 bol standaard pizzadeeg uit tot een lap van 1 cm dik, dus het deeg blijft wel wat dikker dan een pizzabodem, en ook kleiner. je kan m ovaal maken of rond, net wat je wilt.

Bovenkant bestrijken met wat olie voor een mooie bruine korst, wat zout erover heen malen, en takjes rozemarijn.
Dan net zoals een pizza een minuut of 5 in de oven.

Een andere lekkere is een rotolino. Je maakt van een bol pizzadeeg een hele lange lap van 10 bij 50 cm, die beleg je met wat je maar lekker vindt, en dan dichtklappen. Als een lange worst bakken op de pizzasteen, na het bakken in stukjes snijden zodat je voor iedereen wat mini-calzones hebt.

Ik heb een heel leuk boek gevonden een tijdje geleden, echte aanrader, daar staan ook al die recepten voor andere gerechten dan de standaard pizza in.

http://www.bol.com/nl/p/pizza/9200000011221473/
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_143119524
Maar eens even TVP' en dit topic.
Maak zelf ook graag pizza, alleen de fout gemaakt om volkorendeeg te kopen. Vond de bodem niet te vreten :(
U MAD?
pi_143127499
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 16:07 schreef Sparafucile het volgende:
Er zit niet zo veel leven meer in dit topic. Is het te warm voor pizza's of heeft iedereen het nu wel een keertje geprobeerd?
Ik lurk al een lange tijd op fok en nu ik een account heb, vond ik 't maar even tijd om bij te dragen. :+

Ik maak voor mijn pizza's het deeg zelf (zoals de meeste hier, zie ik) en ik gebruik een aangepast recept van Rudolph:

250 g patentbloem
150 ml water
8 g olijfolie
6 g zout
5 g gist

Deegcirkeltje, mengen en dan kneden voor een paar minuten. Daarna in een glazen schaal met folie erover laten rijzen voor 45 minuten. Dan lucht eruit kneden en uitrollen maar. Op de foto, dit is een oude foto, een vierkante pizza, tegenwoordig zijn ze rond(ish). Eenmaal naar de bakplaat verplaatst dan vouw ik er een randje in.

Daarna wordt de saus gemaakt (wat frito met blokjes tomaat, versnipperde ui, knoflook en pizzakruiden) en erover gesmeerd, gevolgd door alles waar we trek in hebben. Meestal kaas, vlees (salami of cervelaat ofzo), ui, paprika, tomaat en mozerella en dan een kwartiertje op 250 graden in de oven.

Eindresultaat: veel teveel calorieën, teveel om te eten maar je doet het toch en heeeeerlijk!

abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')