Nog een tip, zag dat je op de foto's vurenhout hebt gebruikt voor het stoken. Gebruik Berk/Eik en dan lekkere dikke stukken. Worden gloeiheet, branden lang en gloeien lang na. Perfect om de temp lekker hoog te houden.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 20:05 schreef doeeensgek het volgende:
Sinds een week of twee een houtoven in de tuin staan.
[ afbeelding ]
Sindsdien bezig geweest met deze topics doornemen, instoken en vandaag de eerste keer pizza gebakken met recept #1 uit de OP:
[ afbeelding ]
Pizza aan het bakken in de oven
[ afbeelding ]
Reeds aangebroken eindresultaat
[ afbeelding ]
Bubbeltjes in het deeg
[ afbeelding ]
Gekleurde onderkant
Voor de eerste keer bakken waren we zeer tevreden, bodem was krokant en de topping was gaar. De eerste was de saus wat flauw en zat er te weinig kaas op. De laatste was een stuk beter alleen net een klein stukje in de kooltjes gelegen.
Ik kan nog een goeie tip gebruiken voor het inschieten van de pizza in de oven, nu in één beweging geprobeerd maar dan wil de topping als eerste op de steen liggen voordat de bodem er is Gedaan met een pizzaplank van berken triplex, uiteraard met bloem er op.
Iedereen bedankt voor het delen van de tips en ervaringen, ik heb een hoop geleerd uit dit topic.
laten we zijn baktips in ere houden in het topic!quote:Op zaterdag 3 mei 2014 17:14 schreef golfer het volgende:
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG.
CUL / Rust zacht, MaximusTG
Het goedkoopst zijn ze hier, wel even zelf vervoer regelen: http://www.lojaartiforno.com/quote:Op vrijdag 11 april 2014 07:47 schreef emil23 het volgende:
[ afbeelding ]
Iemand ervaring met zulke steenovens/pizzaovens? Dingen worden steeds goedkoper aangeboden en ik begin er steeds meer aan te denken er een te kopen.
Dat ziet er netjes uitquote:Op zondag 4 mei 2014 21:10 schreef Sparafucile het volgende:
[..]
Het goedkoopst zijn ze hier, wel even zelf vervoer regelen: http://www.lojaartiforno.com/
Inmiddels hebben wij deze oven ook in de tuin. Het onderstel en tafel heb ik zelf gemaakt. Nu eerst een tijdje langzaam in stoken. Volgend weekend kunnen we los met pizza bakken.
[ afbeelding ]
Oh bah, wat naar.quote:Op zaterdag 3 mei 2014 17:14 schreef golfer het volgende:
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG.
CUL / Rust zacht, MaximusTG
Ik vind dat randje altijd lekker en zeker als er alleen tomatensaus net langs zitquote:Op dinsdag 6 mei 2014 22:46 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.
Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
Nee. Die randjes zijn toch echt een kwestie van CO2 wat je er niet helemaal uit wil walsen. Dus ontstaan door gistingsproces in het deeg. Lekker of niet lekker is een tweede. Randen helpen ook om de vulling binnenboord te houden, indien teveel. Het Oud-Hollandsche dijkenpricipe, vandaar dat we hier nooit Napolitaanse pizza's eten.quote:Op dinsdag 6 mei 2014 22:46 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.
Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
Van het weekend wordt het lekker(der) weer, dus dan ga ik zeker weer aan de slag! Die foto's komen goed.quote:Op vrijdag 9 mei 2014 23:38 schreef Yvesss het volgende:
Ja, doe maar, die foto's maken. Want je pizza is bijna 'textbook', zeker voor thuisfabricaat. Daarbij ga ik er vanuit dat voor BBQ-pizza's nog nét iets meer skills nodig zijn.
Ik heb er zo eentje; ik heb er alleen wel voor gekozen hem onder een dakje onder te brengen om weersinvloeden op de oven zo veel mogelijk te voorkomen.quote:Op vrijdag 11 april 2014 07:47 schreef emil23 het volgende:
[ afbeelding ]
Iemand ervaring met zulke steenovens/pizzaovens? Dingen worden steeds goedkoper aangeboden en ik begin er steeds meer aan te denken er een te kopen.
Keuzes he, afhankelijk van budget en de omgeving (die al bestond uit dergelijke panelen.quote:Op zondag 25 mei 2014 16:18 schreef djkoelkast het volgende:
Zo'n mooie oven en dan zet je er zo'n vies geïmpregneerd schuttingpaneel omheen
Maar die oven is echt gaaf
Ziet er ook niet slecht uit als geheel, het is alleen van dat gore geïmpregneerde hout. Je ziet het helaas overal.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 06:58 schreef bobbee het volgende:
Ziet er wat mij betreft puik uit, ook de ombouw van de oven!
Laat je dan inspireren in dit topic, want binnen notime maak je echte pizza's als je je er even in verdiept.quote:Op woensdag 18 juni 2014 18:01 schreef Qunix het volgende:
Hey! Een zelf-maak-pizza topic!
Ik gebruik een Turks brood wat ik door midden snij als bodem. Dat besprenkel ik eerst met wat olijfolie en dan kort in de oven wat aan het voorverwarmen is. Dan gooi ik er van alles op en gaat hij weer in de oven.
Telt dit hier in dit topic?
Moet er olijfolie door dan? Nooit gedaanquote:Op zaterdag 7 juni 2014 14:43 schreef Aiko_ het volgende:
oh oh..... pizzadeeg staat te rijzen maar ik heb er geen olie door gedaan. Is dat erg?
Wat is het voordeel ervan? behalve een iets andere smaak misschien.quote:
Ik vind het deeg zachter en soepelerquote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Wat is het voordeel ervan? behalve een iets andere smaak misschien.
+1quote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef motorbloempje het volgende:
Hoeft niet, kan.
Oh, en ik mis Maximus en z'n foto's
Ok topquote:Op woensdag 9 juli 2014 17:58 schreef derLudolf het volgende:
Ook in de koelkast rijst deeg, alleen duurt het langer. Als je het er weer uit haalt gaat het weer sneller rijzen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |