abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_138804738
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 20:05 schreef doeeensgek het volgende:
Sinds een week of twee een houtoven in de tuin staan.

[ afbeelding ]

Sindsdien bezig geweest met deze topics doornemen, instoken en vandaag de eerste keer pizza gebakken met recept #1 uit de OP:

[ afbeelding ]
Pizza aan het bakken in de oven

[ afbeelding ]
Reeds aangebroken eindresultaat

[ afbeelding ]
Bubbeltjes in het deeg

[ afbeelding ]
Gekleurde onderkant

Voor de eerste keer bakken waren we zeer tevreden, bodem was krokant en de topping was gaar. De eerste was de saus wat flauw en zat er te weinig kaas op. De laatste was een stuk beter alleen net een klein stukje in de kooltjes gelegen.

Ik kan nog een goeie tip gebruiken voor het inschieten van de pizza in de oven, nu in één beweging geprobeerd maar dan wil de topping als eerste op de steen liggen voordat de bodem er is :) Gedaan met een pizzaplank van berken triplex, uiteraard met bloem er op.

Iedereen bedankt voor het delen van de tips en ervaringen, ik heb een hoop geleerd uit dit topic.
Nog een tip, zag dat je op de foto's vurenhout hebt gebruikt voor het stoken. Gebruik Berk/Eik en dan lekkere dikke stukken. Worden gloeiheet, branden lang en gloeien lang na. Perfect om de temp lekker hoog te houden.
  Moderator zondag 13 april 2014 @ 00:14:11 #152
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_138812081
Berk? Dat brand toch niet zo lang in vergelijking met eiken en beuk?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_138862623
o lol, was er niet helemaal bij. Bedoelde beuk idd..
  vrijdag 2 mei 2014 @ 11:51:23 #154
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139482960
U don't bake pizza anymore? Vanavond gaat hier weer eens de oven aan (voor pizza's).
pi_139515528
Jawel, 2 weken geleden op maandag nog 20! pizza's gebakken in mijn oven.. Was even aanpoten.. Maar een erg geslaagd pizza feestje. Vandaag is wel een mooie dag voor de oven, maar eet niet thuis helaas.. :P
  zaterdag 3 mei 2014 @ 15:49:09 #156
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139522243
Meerdere pizza's vind ik echt een ramp. Al is je oven zo groot.
De hele tijd open en dicht maken en in principe heb ik maar een steen in mijn oven.

Ze waren gister wel weer erg lekker.
  zaterdag 3 mei 2014 @ 17:14:34 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139524232
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG. ;(
CUL / Rust zacht, MaximusTG
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_139528098
quote:
9s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 17:14 schreef golfer het volgende:
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG. ;(
CUL / Rust zacht, MaximusTG
laten we zijn baktips in ere houden in het topic!
pi_139563419
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 07:47 schreef emil23 het volgende:
[ afbeelding ]

Iemand ervaring met zulke steenovens/pizzaovens? Dingen worden steeds goedkoper aangeboden en ik begin er steeds meer aan te denken er een te kopen.
Het goedkoopst zijn ze hier, wel even zelf vervoer regelen: http://www.lojaartiforno.com/

Inmiddels hebben wij deze oven ook in de tuin. Het onderstel en tafel heb ik zelf gemaakt. Nu eerst een tijdje langzaam in stoken. Volgend weekend kunnen we los met pizza bakken.
pi_139565204
Sjeezus, wat is dit nu? MaximusTG ons ontvallen? Daar ben ik echt wel even van slag van. Los van het feit dat hij vrij perfectionisch was in zowel dit als het broodbaktopic. Ik ben benieuwd wie hieraan snel ingeving zal geven, ik denk niemand. Tussen de fora-regels door leek Thomas mij een aardig en geïnteresseerd persoon met de nodige wetenschappelijke bagage. Weekendjes Ardennen met vrienden en basilicumplantjes op het balkon vond hij leuk.

Sterkte voor vriendin en nabestaanden.
pi_139576702
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 21:10 schreef Sparafucile het volgende:

[..]

Het goedkoopst zijn ze hier, wel even zelf vervoer regelen: http://www.lojaartiforno.com/

Inmiddels hebben wij deze oven ook in de tuin. Het onderstel en tafel heb ik zelf gemaakt. Nu eerst een tijdje langzaam in stoken. Volgend weekend kunnen we los met pizza bakken.
[ afbeelding ]
Dat ziet er netjes uit ^O^
pi_139580911
quote:
9s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 17:14 schreef golfer het volgende:
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG. ;(
CUL / Rust zacht, MaximusTG
Oh bah, wat naar. ;( ;(
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_139605083
Vandaag m'n eerste pizza's gemaakt op de kamado (keramische barbeque). Altijd zitten pielen in een inbouwoven die max. 250 graden aan kon nu eindelijk een soort van 'next level'. Erg tevreden met het eerste resultaat, heerlijk! Een bodem zo dun en zo krokant, met 350/400 graden indirecte hitte op een pizzasteen in een paar minuten klaar! Heerlijke rooksmaak, mooie volgende stap.







Met respect aan MaximusTG! Verschrikkelijk om dat te lezen, alle sterkte aan zijn vriendin en een ieder die hem geeft mogen kennen.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_139635960
Dat is toch een green egg ook al is hij zwart? Mooi speelgoed. Pizza ziet er ook goed uit met mooie donkere bubbels.
  dinsdag 6 mei 2014 @ 21:37:54 #165
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139637836
Hoezo komt je rand ZO veel omhoog?
Ziet er goed uit. Heb t geluk dat mijn oven waarschijnlijk wel over de 250 gaat. Er staat 250 max maar mijn vorige pizza was ook in 5 minuten klaar!
pi_139641390
Die rand? Kwestie van deeg uitrollen, of liever met de hand. Uitrollen werkt niet zo goed in deze, tenzij je een geprepareerde deegbol hebt. Wat moeilijk uit te leggen. Maximus was iig fan van de dikke rand. Anderen vinden thin crust leuk. Maar lukt het met de hand niet zo goed, dan is een hoekdeegrollertje nog wel een idee. Nooit alle lucht eruit drukken.
  dinsdag 6 mei 2014 @ 22:46:09 #167
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139643984
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.

Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
  dinsdag 6 mei 2014 @ 22:47:30 #168
194233 Friday12
Originele kloon
pi_139644109
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 22:46 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.

Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
Ik vind dat randje altijd lekker en zeker als er alleen tomatensaus net langs zit :9~
pi_139644665
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 22:46 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.

Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
Nee. Die randjes zijn toch echt een kwestie van CO2 wat je er niet helemaal uit wil walsen. Dus ontstaan door gistingsproces in het deeg. Lekker of niet lekker is een tweede. Randen helpen ook om de vulling binnenboord te houden, indien teveel. Het Oud-Hollandsche dijkenpricipe, vandaar dat we hier nooit Napolitaanse pizza's eten.
  dinsdag 6 mei 2014 @ 23:45:57 #170
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139648118
Ik he een rand van 1 cm meestal. Houd die van dat droge brood, de hond wel.
Heb schijt tanden en kaken en dan kauw ik mij suf daarom :p .
Ik snap t principe wel hoor. Alleen als je oven niet heet is kom je nergens :) .
En als er geen co2 in je deeg zit is t een beetje jammer ja.
pi_139677152
Het in inderdaad een keramische bbq/oven (een 'kamado') waarbij de 'Big Green Egg' inderdaad de bekendste is. De kamado die ik heb komt van Auplex (auplexkamado.nl) maar het concept is verder exact gelijk, alleen de prijs is wat gunstiger. Ik heb er daarnaast een plaat bij voor indirecte hitte (waar de pizzasteen op ligt) en natuurlijk de pizzasteen zelf.

De rand krijg ik door de bol deeg voor het beleggen met de vingers te bewerken en daarbij maak ik al een beetje een dikkere rand. Van daaruit maak ik de pizza steeds groter met de handen. Het uitrollen van het deeg doe ik bewust niet omdat ik de lucht in het deeg wil laten en geen grote platte schijf wil om het zo maar te zeggen. Volgende keer wil ik met de voorbereiding ook wel even wat foto's maken :)
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_139762609
Ja, doe maar, die foto's maken. Want je pizza is bijna 'textbook', zeker voor thuisfabricaat. Daarbij ga ik er vanuit dat voor BBQ-pizza's nog nét iets meer skills nodig zijn.
pi_139925428
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 mei 2014 23:38 schreef Yvesss het volgende:
Ja, doe maar, die foto's maken. Want je pizza is bijna 'textbook', zeker voor thuisfabricaat. Daarbij ga ik er vanuit dat voor BBQ-pizza's nog nét iets meer skills nodig zijn.
Van het weekend wordt het lekker(der) weer, dus dan ga ik zeker weer aan de slag! Die foto's komen goed.

Wat betreft dat laatste; ik moest in de oven (keuken) meer aanrommelen dan in dit ding om er een mooie pizza uit te krijgen, dus voor wat betreft skills weet ik het nog niet. Door in de oven te rommelen heb ik weliswaar alles geleerd, dat wel.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_139925767
Ja weekend gaat hier ook de oven aan :) can't wait

  dinsdag 13 mei 2014 @ 22:46:24 #175
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139927951
Is dat aan de voorkant nou allemaal nep?
Die stenen zegmaar.

Oh wacht ik zie nu een beetje diepte in de foto onderaan.
Mooie oven!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')