Wat een complete chaos.quote:Op donderdag 6 maart 2014 18:44 schreef PureEvil het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Goed,beetje aangefikt aan de zijkanten, en wat dik in het midden, maar hij was wel lekker
Ligt al in de vriezer, helaas. Wist eigenlijk niet dat gist kapot ging in de vriezer. Dan meng ik er dan wel gist door. Hmm.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 20:51 schreef djkoelkast het volgende:
Na het rijzen, want het rijst eigenlijk niet meer nadat het de vriezer uit is.
Meen je diequote:Op donderdag 6 maart 2014 15:15 schreef djkoelkast het volgende:
Als er beestjes in zitten is het te oud
Is ook onzin hoor, gist gaat normaal gesproken niet (of iig niet allemaal) dood in de vriezer.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 22:49 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Ligt al in de vriezer, helaas. Wist eigenlijk niet dat gist kapot ging in de vriezer. Dan meng ik er dan wel gist door. Hmm.
quote:Op dinsdag 11 maart 2014 20:02 schreef MonkNL het volgende:
Afgelopen weekend toch maar overstag gegaan en een steenoven voor in de tuin gekocht. Ik wilde eigenlijk liever geen dome vormige oven en kwam al snel bij een roestvrij stalen versie uit.
[ afbeelding ]
Was eerst wat sceptisch over deze over maar na het lezen van wat reviews en een ervaring op: http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=22949.0 toch maar besloten om voor deze over te gaan.
Gisteren ingestookt en vandaag tot 400 graden weten te stoken. Moet nog wel ff oefenen met het op temperatuur houden met de hoeveelheid hout, maar voor een eerste poging moet ik zeggen dat de pizza die eruit kwam echt heerlijk was.
[ afbeelding ]
Foto zat de pizza er 2 min in. Heb er overigens ook nog een schaal lasagna in gezet, die binnen 20 min klaar was.
Laat de zomer maar komen!
Mooie aankoop!quote:Op dinsdag 11 maart 2014 20:15 schreef MonkNL het volgende:
600 euro incl btw. voor de oven, vuur/hout houder, pizza schep en een grote ovenschaal. Heb nog een hoop steigerhout liggen, dus ga daarmee een verrijdbaar meubel in elkaar timmeren. Voordeel van dit ding is dat hij maar 55 kilo weegt en dus vrij mobiel is itt de gemetselde domes. Denk wel dat de traditionele domes langer hun hitte vast houden door de dikke wanden. Maar voor mij voldoet dit prima. Pizza was echt heerlijk.. Mooie blaasjes in het deeg en een lichte rooksmaak.. Ik wil niet anders meer..
Je moet die kerntjes uit de tomaat snijden, dat is toch niet lekker.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 23:00 schreef d4v1d het volgende:
Pizza van afgelopen woensdag:
[ afbeelding ]
En twee pizza's van een tijdje terug.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij ligt aardig vol, maar je moest er 4 personen mee voedenHad er ook nog wat restjes uit de koelkast opgeflikkerd
Die Broccoli was alleen niet heel lekker
Haha idd, dat is een goeiequote:Op dinsdag 11 maart 2014 22:27 schreef Myraela het volgende:
[..]
Je moet die kerntjes uit de tomaat snijden, dat is toch niet lekker.
Ben ik aan het kijken, zit er gewoon een molen met winkel op 12 minuten rijden...quote:Op woensdag 26 maart 2014 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
Het is online te bestellen eventueel.
Volgens mij kan ik me inderdaad herinneren dat Maximus een mod voor zijn (bestron) geloof ik had.quote:Op woensdag 26 maart 2014 19:48 schreef Birdiemyparrot het volgende:
Een vraagje aan MaximusTG (of wie er ook wat over kan zeggen, uiteraard):
...
Via mijn Google zoeken zag ik al een post hier staan dat je de thermostaat kunt omzeilen d.m.v. een ventilator. Zoiets had ik ook al zien staan op een ander forum. Ik heb dat zelf inmiddels ook geprobeerd maar bij mij lukt het niet. Ook met een ventilator schakelt de oven bij mij na een bepaalde tijd uit, d.w.z. het lampje gaat toch uit.
Wat zou ik dan verkeerd doen ? En wat voor ventilator gebruik jij en hoe heb je hem gericht staan ?
http://www.bonnewits.nl/a(...)/pizza-houtoven.htmlquote:Op woensdag 26 maart 2014 18:36 schreef pmponer het volgende:
ik heb hier in de supermarkt naar maismeel gezocht maar ...
Waar haal je het best de juiste type bloem en polenta/maismeel
Monk waar heb je die oven gekocht.
Een van de goedkoopste is www.groenebouwmaterialen.nlquote:Op donderdag 10 april 2014 22:52 schreef drahcir058 het volgende:
Waar kan ik goedkoop een chamotte steen kopen online? Ze zijn minimaal 25¤ inclusief verzendkosten en volgens mij is er nergens in de buurt van Leeuwarden een winkel die ze verkoopt.
Zo zien die van mij er meestal ook uit. Ik doe geen moeite meer om ze mooi rond te krijgenquote:Op donderdag 6 maart 2014 18:44 schreef PureEvil het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Goed,beetje aangefikt aan de zijkanten, en wat dik in het midden, maar hij was wel lekker
Heb je ze ook in Napolitaanse uitvoering, dwz 600+ graden?quote:Op vrijdag 11 april 2014 12:33 schreef MonkNL het volgende:
Je hebt ze in verschillende uitvoeringen. Met/Zonder schoorsteen, verschillende maten etc. Volgens mij zijn het prima oventjes voor in de tuin voor particulier gebruik.
Dat zijn toch die platte domes? Zoiets als http://www.robuustwonen.nl/pizzaovenbasso.html ?quote:Op vrijdag 11 april 2014 12:49 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Heb je ze ook in Napolitaanse uitvoering, dwz 600+ graden?
Maak je overdag wat brooddeeg, bak je nog een vers brood die je na je pizza afbakt. Je kan er ook andere gerechten naast maken. Hele kippen, lasagna etc etc etcquote:Op vrijdag 11 april 2014 13:35 schreef djkoelkast het volgende:
Waar ik mee zit is dat je zo'n ding moet opstoken met hout, op temperatuur moet laten komen, je bent zo een uur of meer verder. Dan bak je in 10 minuten 2 pizza's en kan hij weer uit
Nog een tip, zag dat je op de foto's vurenhout hebt gebruikt voor het stoken. Gebruik Berk/Eik en dan lekkere dikke stukken. Worden gloeiheet, branden lang en gloeien lang na. Perfect om de temp lekker hoog te houden.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 20:05 schreef doeeensgek het volgende:
Sinds een week of twee een houtoven in de tuin staan.
[ afbeelding ]
Sindsdien bezig geweest met deze topics doornemen, instoken en vandaag de eerste keer pizza gebakken met recept #1 uit de OP:
[ afbeelding ]
Pizza aan het bakken in de oven
[ afbeelding ]
Reeds aangebroken eindresultaat
[ afbeelding ]
Bubbeltjes in het deeg
[ afbeelding ]
Gekleurde onderkant
Voor de eerste keer bakken waren we zeer tevreden, bodem was krokant en de topping was gaar. De eerste was de saus wat flauw en zat er te weinig kaas op. De laatste was een stuk beter alleen net een klein stukje in de kooltjes gelegen.
Ik kan nog een goeie tip gebruiken voor het inschieten van de pizza in de oven, nu in één beweging geprobeerd maar dan wil de topping als eerste op de steen liggen voordat de bodem er isGedaan met een pizzaplank van berken triplex, uiteraard met bloem er op.
Iedereen bedankt voor het delen van de tips en ervaringen, ik heb een hoop geleerd uit dit topic.
laten we zijn baktips in ere houden in het topic!quote:Op zaterdag 3 mei 2014 17:14 schreef golfer het volgende:
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG.![]()
CUL / Rust zacht, MaximusTG
Het goedkoopst zijn ze hier, wel even zelf vervoer regelen: http://www.lojaartiforno.com/quote:Op vrijdag 11 april 2014 07:47 schreef emil23 het volgende:
[ afbeelding ]
Iemand ervaring met zulke steenovens/pizzaovens? Dingen worden steeds goedkoper aangeboden en ik begin er steeds meer aan te denken er een te kopen.
Dat ziet er netjes uitquote:Op zondag 4 mei 2014 21:10 schreef Sparafucile het volgende:
[..]
Het goedkoopst zijn ze hier, wel even zelf vervoer regelen: http://www.lojaartiforno.com/
Inmiddels hebben wij deze oven ook in de tuin. Het onderstel en tafel heb ik zelf gemaakt. Nu eerst een tijdje langzaam in stoken. Volgend weekend kunnen we los met pizza bakken.
[ afbeelding ]
Oh bah, wat naar.quote:Op zaterdag 3 mei 2014 17:14 schreef golfer het volgende:
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG.![]()
CUL / Rust zacht, MaximusTG
Ik vind dat randje altijd lekker en zeker als er alleen tomatensaus net langs zitquote:Op dinsdag 6 mei 2014 22:46 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.
Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
Nee. Die randjes zijn toch echt een kwestie van CO2 wat je er niet helemaal uit wil walsen. Dus ontstaan door gistingsproces in het deeg. Lekker of niet lekker is een tweede. Randen helpen ook om de vulling binnenboord te houden, indien teveel. Het Oud-Hollandsche dijkenpricipe, vandaar dat we hier nooit Napolitaanse pizza's eten.quote:Op dinsdag 6 mei 2014 22:46 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.
Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
Van het weekend wordt het lekker(der) weer, dus dan ga ik zeker weer aan de slag! Die foto's komen goed.quote:Op vrijdag 9 mei 2014 23:38 schreef Yvesss het volgende:
Ja, doe maar, die foto's maken. Want je pizza is bijna 'textbook', zeker voor thuisfabricaat. Daarbij ga ik er vanuit dat voor BBQ-pizza's nog nét iets meer skills nodig zijn.
Ik heb er zo eentje; ik heb er alleen wel voor gekozen hem onder een dakje onder te brengen om weersinvloeden op de oven zo veel mogelijk te voorkomen.quote:Op vrijdag 11 april 2014 07:47 schreef emil23 het volgende:
[ afbeelding ]
Iemand ervaring met zulke steenovens/pizzaovens? Dingen worden steeds goedkoper aangeboden en ik begin er steeds meer aan te denken er een te kopen.
Keuzes he, afhankelijk van budget en de omgeving (die al bestond uit dergelijke panelen.quote:Op zondag 25 mei 2014 16:18 schreef djkoelkast het volgende:
Zo'n mooie oven en dan zet je er zo'n vies geïmpregneerd schuttingpaneel omheen![]()
Maar die oven is echt gaaf
Ziet er ook niet slecht uit als geheel, het is alleen van dat gore geïmpregneerde hout. Je ziet het helaas overal.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 06:58 schreef bobbee het volgende:
Ziet er wat mij betreft puik uit, ook de ombouw van de oven!
Laat je dan inspireren in dit topic, want binnen notime maak je echte pizza's als je je er even in verdiept.quote:Op woensdag 18 juni 2014 18:01 schreef Qunix het volgende:
Hey! Een zelf-maak-pizza topic!
Ik gebruik een Turks brood wat ik door midden snij als bodem. Dat besprenkel ik eerst met wat olijfolie en dan kort in de oven wat aan het voorverwarmen is. Dan gooi ik er van alles op en gaat hij weer in de oven.
Telt dit hier in dit topic?
Moet er olijfolie door dan? Nooit gedaanquote:Op zaterdag 7 juni 2014 14:43 schreef Aiko_ het volgende:
oh oh..... pizzadeeg staat te rijzen maar ik heb er geen olie door gedaan. Is dat erg?
Wat is het voordeel ervan? behalve een iets andere smaak misschien.quote:
Ik vind het deeg zachter en soepelerquote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Wat is het voordeel ervan? behalve een iets andere smaak misschien.
+1quote:Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef motorbloempje het volgende:
Hoeft niet, kan.
Oh, en ik mis Maximus en z'n foto's![]()
Ok topquote:Op woensdag 9 juli 2014 17:58 schreef derLudolf het volgende:
Ook in de koelkast rijst deeg, alleen duurt het langer. Als je het er weer uit haalt gaat het weer sneller rijzen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |