abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_137463338
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 18:44 schreef PureEvil het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Goed,beetje aangefikt aan de zijkanten, en wat dik in het midden, maar hij was wel lekker :)
Wat een complete chaos. :D Maar uiteindelijk gaat het om de smaak. :9
  Moderator donderdag 6 maart 2014 @ 22:22:27 #102
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137466282
Je mist eigenlijk alleen een beetje rand, die vangt dat op ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137468022
Tjaa. Zo'n overbelegde pizza. Rete lekker alleen eeeeen grote zooi.
  vrijdag 7 maart 2014 @ 13:52:09 #104
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_137482363
Ik gebruik altijd het deeg van de openingspost en dat bevalt mij prima hier!! Lekker..
Alleen wil het thuisfront deeg als die van NY Pizzas.. dus krokant maar ook heel zacht.. en aan de zijkanten.. nog een stukje deeg..

Kan ik dat maken? (of zitten daar dingen in, die wij niet kennen)
  Moderator vrijdag 7 maart 2014 @ 13:53:11 #105
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137482400
Volgens mij kan dat alleen door de bodem te grillen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137515975
Na bijna 1.5 maand heb ik een nieuwe Bestron gekregen! (had 'm pas 2 weken in gebruik).
Hij bleek niet meer te repareren en heb nu een nieuwe gehad, yay!

Deksel ging amper nog open....

Kan nu gelukkig weer pizza gaan maken!
  zaterdag 8 maart 2014 @ 20:24:13 #107
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_137523543
Kun je deeg beter na of voor het rijzen de vriezer in doen? Of misschien na de eerste keer rijzen?
Heb dit keer maar 2Kg deeg gemaakt. Altijd maar net genoeg en wou nu eens een pizza over houden. En een bolletje in de vriezer.
  Moderator zaterdag 8 maart 2014 @ 20:51:09 #108
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137524634
Na het rijzen, want het rijst eigenlijk niet meer nadat het de vriezer uit is.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zaterdag 8 maart 2014 @ 22:25:08 #109
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137528691
Kun je het deeg ook uitrollen en dan invriezen? Of kun je dat beter in bolletjes doen?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_137529481
Mijn zoektocht naar een pizzasteen loopt lekker... mank :P In mijn poging om niet een overpriced Jamie Olliver steen te nemen ben ik langs tuincentra gegaan, hadden ze daar exact dezelfde steen van een naamloos merkje voor de helft van de prijs alleen niet op voorraad. }:| Toen maar een aangrenzende bouwcentra binnen gelopen, op zoek naar een natuursteen die wel in de oven past. Hebben ze alleen 60x30 terwijl ik 30x30 nodig heb. :( Enkel de betontegel was 30x30 maar veels te lomp. Resultaat: nog niks fatsoenlijks in huis want natuursteen hadden ze ook in 20x20, maar met 40x20 steekt mijn geïmproviseerde steen als nog de oven uit, dus de klep kan niet dicht :+
mag het weten
  zaterdag 8 maart 2014 @ 22:49:51 #111
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_137529805
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 20:51 schreef djkoelkast het volgende:
Na het rijzen, want het rijst eigenlijk niet meer nadat het de vriezer uit is.
Ligt al in de vriezer, helaas. Wist eigenlijk niet dat gist kapot ging in de vriezer. Dan meng ik er dan wel gist door. Hmm.
pi_137530013
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 15:15 schreef djkoelkast het volgende:
Als er beestjes in zitten is het te oud :P
Meen je die :o!
pi_137530279
Pizza van afgelopen woensdag:


En twee pizza's van een tijdje terug.



Hij ligt aardig vol, maar je moest er 4 personen mee voeden :P Had er ook nog wat restjes uit de koelkast opgeflikkerd :') Die Broccoli was alleen niet heel lekker _O-
  † In Memoriam † zondag 9 maart 2014 @ 10:34:05 #114
91830 MaximusTG
pi_137538084
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 22:49 schreef Opblaaspop077 het volgende:

[..]

Ligt al in de vriezer, helaas. Wist eigenlijk niet dat gist kapot ging in de vriezer. Dan meng ik er dan wel gist door. Hmm.
Is ook onzin hoor, gist gaat normaal gesproken niet (of iig niet allemaal) dood in de vriezer.
  Moderator zondag 9 maart 2014 @ 10:54:06 #115
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137538464
Dat heb ik ook nooit gezegd, maar deeg rijst veel minder goed nadat het ingevroren is geweest, dus liever na dan voor het rijzen invriezen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 9 maart 2014 @ 12:03:06 #116
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_137539953
Achja. Komt wel goed.
pi_137629258
Afgelopen weekend toch maar overstag gegaan en een steenoven voor in de tuin gekocht. Ik wilde eigenlijk liever geen dome vormige oven en kwam al snel bij een roestvrij stalen versie uit.



Was eerst wat sceptisch over deze over maar na het lezen van wat reviews en een ervaring op: http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=22949.0 toch maar besloten om voor deze over te gaan.

Gisteren ingestookt en vandaag tot 400 graden weten te stoken. Moet nog wel ff oefenen met het op temperatuur houden met de hoeveelheid hout, maar voor een eerste poging moet ik zeggen dat de pizza die eruit kwam echt heerlijk was.



Foto zat de pizza er 2 min in. Heb er overigens ook nog een schaal lasagna in gezet, die binnen 20 min klaar was.

Laat de zomer maar komen! :P
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 20:06:07 #118
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137629448
Wat heeft dit monster je gekost? :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_137629892
600 euro incl btw. voor de oven, vuur/hout houder, pizza schep en een grote ovenschaal. Heb nog een hoop steigerhout liggen, dus ga daarmee een verrijdbaar meubel in elkaar timmeren. Voordeel van dit ding is dat hij maar 55 kilo weegt en dus vrij mobiel is itt de gemetselde domes. Denk wel dat de traditionele domes langer hun hitte vast houden door de dikke wanden. Maar voor mij voldoet dit prima. Pizza was echt heerlijk.. Mooie blaasjes in het deeg en een lichte rooksmaak.. Ik wil niet anders meer.. :P
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 20:25:02 #120
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_137630374
Nu wil ik er ook een ;(
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 11 maart 2014 @ 20:25:32 #121
194233 Friday12
Originele kloon
pi_137630405
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 20:02 schreef MonkNL het volgende:
Afgelopen weekend toch maar overstag gegaan en een steenoven voor in de tuin gekocht. Ik wilde eigenlijk liever geen dome vormige oven en kwam al snel bij een roestvrij stalen versie uit.

[ afbeelding ]

Was eerst wat sceptisch over deze over maar na het lezen van wat reviews en een ervaring op: http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=22949.0 toch maar besloten om voor deze over te gaan.

Gisteren ingestookt en vandaag tot 400 graden weten te stoken. Moet nog wel ff oefenen met het op temperatuur houden met de hoeveelheid hout, maar voor een eerste poging moet ik zeggen dat de pizza die eruit kwam echt heerlijk was.

[ afbeelding ]

Foto zat de pizza er 2 min in. Heb er overigens ook nog een schaal lasagna in gezet, die binnen 20 min klaar was.

Laat de zomer maar komen! :P
:9~ Nu wil ik echt pizza :9~
  dinsdag 11 maart 2014 @ 21:31:51 #122
296595 foodlover
live and learn
pi_137633924
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 20:15 schreef MonkNL het volgende:
600 euro incl btw. voor de oven, vuur/hout houder, pizza schep en een grote ovenschaal. Heb nog een hoop steigerhout liggen, dus ga daarmee een verrijdbaar meubel in elkaar timmeren. Voordeel van dit ding is dat hij maar 55 kilo weegt en dus vrij mobiel is itt de gemetselde domes. Denk wel dat de traditionele domes langer hun hitte vast houden door de dikke wanden. Maar voor mij voldoet dit prima. Pizza was echt heerlijk.. Mooie blaasjes in het deeg en een lichte rooksmaak.. Ik wil niet anders meer.. :P
Mooie aankoop!
Ik ben jaloers :Y)
pi_137637303
quote:
2s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 23:00 schreef d4v1d het volgende:
Pizza van afgelopen woensdag:
[ afbeelding ]

En twee pizza's van een tijdje terug.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Hij ligt aardig vol, maar je moest er 4 personen mee voeden :P Had er ook nog wat restjes uit de koelkast opgeflikkerd :') Die Broccoli was alleen niet heel lekker _O-
Je moet die kerntjes uit de tomaat snijden, dat is toch niet lekker.
pi_137766125
V/d week een merkloze ovensteen op de kop getikt bij de Tuinland voor 9 euro, zelfde ding als die van Jamie Oliver die in de schappen ligt bij Cook&co voor 19 euro :+ Dus ben benieuwd hoe zondag mijn eerste pizza op de ovensteen eruit komt :) Zit nu wel verlegen om een pizzaschieter, denk dat ik mijn Action pizzaprul er maar voor blijf gebruiken
mag het weten
pi_137766583
quote:
11s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 22:27 schreef Myraela het volgende:

[..]

Je moet die kerntjes uit de tomaat snijden, dat is toch niet lekker.
Haha idd, dat is een goeie :D
pi_137830922


Weer bezig geweest. Gisteren 5 pizza's gebakken. Gemiddeld zaten ze er zo'n anderhalf a 2 min in. Thermometer zakt altijd iets als ik de oven op laat, denk door de lucht instroom. Deurtje ervoor en dan klokt ie ong 420 graden.
  maandag 17 maart 2014 @ 09:16:49 #127
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_137831568
Vorige week heb ik weer pizza gebakken. Het ging best goed, blijkbaar heb ik het nog steeds in m'n handen. Voor het deeg heb ik het recept uit de OP gebruikt.
Alleen kan ik volgende keer beter wat eerder beginnen met het deeg, misschien dat het dan wat meer gerezen is. Ik dacht aan een dag van tevoren.
pi_138167925
Sinds een week of twee een houtoven in de tuin staan.



Sindsdien bezig geweest met deze topics doornemen, instoken en vandaag de eerste keer pizza gebakken met recept #1 uit de OP:


Pizza aan het bakken in de oven


Reeds aangebroken eindresultaat


Bubbeltjes in het deeg


Gekleurde onderkant

Voor de eerste keer bakken waren we zeer tevreden, bodem was krokant en de topping was gaar. De eerste was de saus wat flauw en zat er te weinig kaas op. De laatste was een stuk beter alleen net een klein stukje in de kooltjes gelegen.

Ik kan nog een goeie tip gebruiken voor het inschieten van de pizza in de oven, nu in één beweging geprobeerd maar dan wil de topping als eerste op de steen liggen voordat de bodem er is :) Gedaan met een pizzaplank van berken triplex, uiteraard met bloem er op.

Iedereen bedankt voor het delen van de tips en ervaringen, ik heb een hoop geleerd uit dit topic.
pi_138171875
Ik wil ook een tuin. :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_138184432
Ipv bloem op je schieter moet je maismeel/polenta oid gebruiken, bloem wordt opgenomen door je deeg dus dat gaat plakken.
  woensdag 26 maart 2014 @ 18:36:05 #131
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138199563
ik heb hier in de supermarkt naar maismeel gezocht maar ...
Waar haal je het best de juiste type bloem en polenta/maismeel

Monk waar heb je die oven gekocht.
Drop you like an ill, bad habit
  Moderator woensdag 26 maart 2014 @ 18:56:33 #132
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138200185
Durum griesmeel werkt ook prima.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 26 maart 2014 @ 19:29:02 #133
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138201491
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 18:56 schreef djkoelkast het volgende:
Durum griesmeel werkt ook prima.
behalve bloem en tarwemeel is hier geloof ik niks
Drop you like an ill, bad habit
  Moderator woensdag 26 maart 2014 @ 19:43:35 #134
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138202134
Het is online te bestellen eventueel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138202370
Een vraagje aan MaximusTG (of wie er ook wat over kan zeggen, uiteraard):

Kort geleden ben ik ook begonnen met maken van pizza's en heb, na eerst wat geklooid te hebben met de "normale" oven, zo'n Ferrari Napoli gekocht. Via Google vond ik vervolgens dit forum en heb mij meteen geregistreerd bij FOK. Zie dat ik nu heel wat te lezen heb, aangezien dit inmiddels al #19 is en elke discussie weer aardig wat pagina's is. Ik moet daar nog mee beginnen, dus sorry als dit al eens behandeld is. Dit is meteen mijn eerste post hier.

Nu mijn vraag: Ik had het idee dat mijn Napoli niet warm genoeg wordt. Het duurt zo'n 7 - 8 minuten, en niet 5, en zelfs op stand 3 - 3 1/2 tot mijn pizza er een beetje goed uitziet. Ik heb toen de importeur gemaild en die antwoordde dat de nieuwere ovens 2 thermostaten hebben en dat hij eerst snel naar 450 C verwarmde en dan weer afkoelde naar 300 C. Hij adviseerde om maar kort voor te verwarmen, omdat de oven anders weer zou gaan afkoelen, en om tussendoor het deksel open te laten staan.

Via mijn Google zoeken zag ik al een post hier staan dat je de thermostaat kunt omzeilen d.m.v. een ventilator. Zoiets had ik ook al zien staan op een ander forum. Ik heb dat zelf inmiddels ook geprobeerd maar bij mij lukt het niet. Ook met een ventilator schakelt de oven bij mij na een bepaalde tijd uit, d.w.z. het lampje gaat toch uit.

Wat zou ik dan verkeerd doen ? En wat voor ventilator gebruik jij en hoe heb je hem gericht staan ?
  woensdag 26 maart 2014 @ 20:58:37 #136
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138205771
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 19:43 schreef djkoelkast het volgende:
Het is online te bestellen eventueel.
Ben ik aan het kijken, zit er gewoon een molen met winkel op 12 minuten rijden...
Daar maar eens langs dan!
Drop you like an ill, bad habit
  woensdag 26 maart 2014 @ 21:02:53 #137
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138206034
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 19:48 schreef Birdiemyparrot het volgende:
Een vraagje aan MaximusTG (of wie er ook wat over kan zeggen, uiteraard):

...

Via mijn Google zoeken zag ik al een post hier staan dat je de thermostaat kunt omzeilen d.m.v. een ventilator. Zoiets had ik ook al zien staan op een ander forum. Ik heb dat zelf inmiddels ook geprobeerd maar bij mij lukt het niet. Ook met een ventilator schakelt de oven bij mij na een bepaalde tijd uit, d.w.z. het lampje gaat toch uit.

Wat zou ik dan verkeerd doen ? En wat voor ventilator gebruik jij en hoe heb je hem gericht staan ?
Volgens mij kan ik me inderdaad herinneren dat Maximus een mod voor zijn (bestron) geloof ik had.
Ik heb zelf nog een oud type bestron, en ik verwarm altijd voor op standje 2 en dan gaat de pizza erin
op standje 3. De truuk is eigenlijk dat je moet zorgen dat het bovenste verwarmingselement voluit gaat, en dat de steen licht is afgekoeld (anders wordt de bodem zwart)

Dit is hoe ik ermee werk, mocht het handiger kunnen hou ik me altijd aanbevolen voor tips.
Drop you like an ill, bad habit
pi_138214013
Het is me dan eindelijk gelukt om 'm luchtig, krokant én lekker te maken! Bodem was ook superrrrr!



Nu heb ik de smaak te pakken :9~
pi_138217535
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 18:36 schreef pmponer het volgende:
ik heb hier in de supermarkt naar maismeel gezocht maar ...
Waar haal je het best de juiste type bloem en polenta/maismeel

Monk waar heb je die oven gekocht.
http://www.bonnewits.nl/a(...)/pizza-houtoven.html

Prijs is ex btw wel.
pi_138747444
Waar kan ik goedkoop een chamotte steen kopen online? Ze zijn minimaal 25¤ inclusief verzendkosten en volgens mij is er nergens in de buurt van Leeuwarden een winkel die ze verkoopt.
pi_138749098
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 22:52 schreef drahcir058 het volgende:
Waar kan ik goedkoop een chamotte steen kopen online? Ze zijn minimaal 25¤ inclusief verzendkosten en volgens mij is er nergens in de buurt van Leeuwarden een winkel die ze verkoopt.
Een van de goedkoopste is www.groenebouwmaterialen.nl
Maar de verzendkosten zijn bijna even hoog als de prijs van de steen.
Waarom ga je dan ook in zo'n uithoek van het land wonen :P
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 11 april 2014 @ 01:16:59 #142
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_138752434
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 18:44 schreef PureEvil het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Goed,beetje aangefikt aan de zijkanten, en wat dik in het midden, maar hij was wel lekker :)
Zo zien die van mij er meestal ook uit. Ik doe geen moeite meer om ze mooi rond te krijgen :P .
Zolang het maar goed smaakt :) .
pi_138753572


Iemand ervaring met zulke steenovens/pizzaovens? Dingen worden steeds goedkoper aangeboden en ik begin er steeds meer aan te denken er een te kopen.
pi_138753587
En dan lees je even terug......
  vrijdag 11 april 2014 @ 11:36:28 #145
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_138758308
Het lijkt wel of doeensgek geen schoorsteen heeft :o ! Klopt dit?
pi_138760157
Je hebt ze in verschillende uitvoeringen. Met/Zonder schoorsteen, verschillende maten etc. Volgens mij zijn het prima oventjes voor in de tuin voor particulier gebruik.
pi_138760734
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 12:33 schreef MonkNL het volgende:
Je hebt ze in verschillende uitvoeringen. Met/Zonder schoorsteen, verschillende maten etc. Volgens mij zijn het prima oventjes voor in de tuin voor particulier gebruik.
Heb je ze ook in Napolitaanse uitvoering, dwz 600+ graden?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Moderator vrijdag 11 april 2014 @ 13:35:23 #148
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138762212
Waar ik mee zit is dat je zo'n ding moet opstoken met hout, op temperatuur moet laten komen, je bent zo een uur of meer verder. Dan bak je in 10 minuten 2 pizza's en kan hij weer uit :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 11 april 2014 @ 13:47:52 #149
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_138762664
Dan blijf je er 's avonds nog lekker omheen zitten met een biertje. Zal best wel lang warm blijven :p .
pi_138789258
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 12:49 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Heb je ze ook in Napolitaanse uitvoering, dwz 600+ graden?
Dat zijn toch die platte domes? Zoiets als http://www.robuustwonen.nl/pizzaovenbasso.html ?

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 13:35 schreef djkoelkast het volgende:
Waar ik mee zit is dat je zo'n ding moet opstoken met hout, op temperatuur moet laten komen, je bent zo een uur of meer verder. Dan bak je in 10 minuten 2 pizza's en kan hij weer uit :P
Maak je overdag wat brooddeeg, bak je nog een vers brood die je na je pizza afbakt. Je kan er ook andere gerechten naast maken. Hele kippen, lasagna etc etc etc
pi_138804738
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 20:05 schreef doeeensgek het volgende:
Sinds een week of twee een houtoven in de tuin staan.

[ afbeelding ]

Sindsdien bezig geweest met deze topics doornemen, instoken en vandaag de eerste keer pizza gebakken met recept #1 uit de OP:

[ afbeelding ]
Pizza aan het bakken in de oven

[ afbeelding ]
Reeds aangebroken eindresultaat

[ afbeelding ]
Bubbeltjes in het deeg

[ afbeelding ]
Gekleurde onderkant

Voor de eerste keer bakken waren we zeer tevreden, bodem was krokant en de topping was gaar. De eerste was de saus wat flauw en zat er te weinig kaas op. De laatste was een stuk beter alleen net een klein stukje in de kooltjes gelegen.

Ik kan nog een goeie tip gebruiken voor het inschieten van de pizza in de oven, nu in één beweging geprobeerd maar dan wil de topping als eerste op de steen liggen voordat de bodem er is :) Gedaan met een pizzaplank van berken triplex, uiteraard met bloem er op.

Iedereen bedankt voor het delen van de tips en ervaringen, ik heb een hoop geleerd uit dit topic.
Nog een tip, zag dat je op de foto's vurenhout hebt gebruikt voor het stoken. Gebruik Berk/Eik en dan lekkere dikke stukken. Worden gloeiheet, branden lang en gloeien lang na. Perfect om de temp lekker hoog te houden.
  Moderator zondag 13 april 2014 @ 00:14:11 #152
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_138812081
Berk? Dat brand toch niet zo lang in vergelijking met eiken en beuk?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_138862623
o lol, was er niet helemaal bij. Bedoelde beuk idd..
  vrijdag 2 mei 2014 @ 11:51:23 #154
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139482960
U don't bake pizza anymore? Vanavond gaat hier weer eens de oven aan (voor pizza's).
pi_139515528
Jawel, 2 weken geleden op maandag nog 20! pizza's gebakken in mijn oven.. Was even aanpoten.. Maar een erg geslaagd pizza feestje. Vandaag is wel een mooie dag voor de oven, maar eet niet thuis helaas.. :P
  zaterdag 3 mei 2014 @ 15:49:09 #156
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139522243
Meerdere pizza's vind ik echt een ramp. Al is je oven zo groot.
De hele tijd open en dicht maken en in principe heb ik maar een steen in mijn oven.

Ze waren gister wel weer erg lekker.
  zaterdag 3 mei 2014 @ 17:14:34 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139524232
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG. ;(
CUL / Rust zacht, MaximusTG
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_139528098
quote:
9s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 17:14 schreef golfer het volgende:
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG. ;(
CUL / Rust zacht, MaximusTG
laten we zijn baktips in ere houden in het topic!
pi_139563419
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 07:47 schreef emil23 het volgende:
[ afbeelding ]

Iemand ervaring met zulke steenovens/pizzaovens? Dingen worden steeds goedkoper aangeboden en ik begin er steeds meer aan te denken er een te kopen.
Het goedkoopst zijn ze hier, wel even zelf vervoer regelen: http://www.lojaartiforno.com/

Inmiddels hebben wij deze oven ook in de tuin. Het onderstel en tafel heb ik zelf gemaakt. Nu eerst een tijdje langzaam in stoken. Volgend weekend kunnen we los met pizza bakken.
pi_139565204
Sjeezus, wat is dit nu? MaximusTG ons ontvallen? Daar ben ik echt wel even van slag van. Los van het feit dat hij vrij perfectionisch was in zowel dit als het broodbaktopic. Ik ben benieuwd wie hieraan snel ingeving zal geven, ik denk niemand. Tussen de fora-regels door leek Thomas mij een aardig en geïnteresseerd persoon met de nodige wetenschappelijke bagage. Weekendjes Ardennen met vrienden en basilicumplantjes op het balkon vond hij leuk.

Sterkte voor vriendin en nabestaanden.
pi_139576702
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 21:10 schreef Sparafucile het volgende:

[..]

Het goedkoopst zijn ze hier, wel even zelf vervoer regelen: http://www.lojaartiforno.com/

Inmiddels hebben wij deze oven ook in de tuin. Het onderstel en tafel heb ik zelf gemaakt. Nu eerst een tijdje langzaam in stoken. Volgend weekend kunnen we los met pizza bakken.
[ afbeelding ]
Dat ziet er netjes uit ^O^
pi_139580911
quote:
9s.gif Op zaterdag 3 mei 2014 17:14 schreef golfer het volgende:
Nooit meer van die goede baktips van MaximusTG. ;(
CUL / Rust zacht, MaximusTG
Oh bah, wat naar. ;( ;(
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_139605083
Vandaag m'n eerste pizza's gemaakt op de kamado (keramische barbeque). Altijd zitten pielen in een inbouwoven die max. 250 graden aan kon nu eindelijk een soort van 'next level'. Erg tevreden met het eerste resultaat, heerlijk! Een bodem zo dun en zo krokant, met 350/400 graden indirecte hitte op een pizzasteen in een paar minuten klaar! Heerlijke rooksmaak, mooie volgende stap.







Met respect aan MaximusTG! Verschrikkelijk om dat te lezen, alle sterkte aan zijn vriendin en een ieder die hem geeft mogen kennen.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_139635960
Dat is toch een green egg ook al is hij zwart? Mooi speelgoed. Pizza ziet er ook goed uit met mooie donkere bubbels.
  dinsdag 6 mei 2014 @ 21:37:54 #165
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139637836
Hoezo komt je rand ZO veel omhoog?
Ziet er goed uit. Heb t geluk dat mijn oven waarschijnlijk wel over de 250 gaat. Er staat 250 max maar mijn vorige pizza was ook in 5 minuten klaar!
pi_139641390
Die rand? Kwestie van deeg uitrollen, of liever met de hand. Uitrollen werkt niet zo goed in deze, tenzij je een geprepareerde deegbol hebt. Wat moeilijk uit te leggen. Maximus was iig fan van de dikke rand. Anderen vinden thin crust leuk. Maar lukt het met de hand niet zo goed, dan is een hoekdeegrollertje nog wel een idee. Nooit alle lucht eruit drukken.
  dinsdag 6 mei 2014 @ 22:46:09 #167
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139643984
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.

Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
  dinsdag 6 mei 2014 @ 22:47:30 #168
194233 Friday12
Originele kloon
pi_139644109
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 22:46 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.

Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
Ik vind dat randje altijd lekker en zeker als er alleen tomatensaus net langs zit :9~
pi_139644665
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 mei 2014 22:46 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Ja ik houd juist niet van die randen. Niet dat het veel maakt als die maar knapperig is en dat bereik je alleen met temperatuur. Ik snap niet hoe ze op een verpakking kunnen zetten 200-220 C. Gewoon standje max voor zolang als mogelijk.
250 minstens 't liefst.

Temperatuur bepaalt zoveel meer als je deegbereiding!
Nee. Die randjes zijn toch echt een kwestie van CO2 wat je er niet helemaal uit wil walsen. Dus ontstaan door gistingsproces in het deeg. Lekker of niet lekker is een tweede. Randen helpen ook om de vulling binnenboord te houden, indien teveel. Het Oud-Hollandsche dijkenpricipe, vandaar dat we hier nooit Napolitaanse pizza's eten.
  dinsdag 6 mei 2014 @ 23:45:57 #170
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139648118
Ik he een rand van 1 cm meestal. Houd die van dat droge brood, de hond wel.
Heb schijt tanden en kaken en dan kauw ik mij suf daarom :p .
Ik snap t principe wel hoor. Alleen als je oven niet heet is kom je nergens :) .
En als er geen co2 in je deeg zit is t een beetje jammer ja.
pi_139677152
Het in inderdaad een keramische bbq/oven (een 'kamado') waarbij de 'Big Green Egg' inderdaad de bekendste is. De kamado die ik heb komt van Auplex (auplexkamado.nl) maar het concept is verder exact gelijk, alleen de prijs is wat gunstiger. Ik heb er daarnaast een plaat bij voor indirecte hitte (waar de pizzasteen op ligt) en natuurlijk de pizzasteen zelf.

De rand krijg ik door de bol deeg voor het beleggen met de vingers te bewerken en daarbij maak ik al een beetje een dikkere rand. Van daaruit maak ik de pizza steeds groter met de handen. Het uitrollen van het deeg doe ik bewust niet omdat ik de lucht in het deeg wil laten en geen grote platte schijf wil om het zo maar te zeggen. Volgende keer wil ik met de voorbereiding ook wel even wat foto's maken :)
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_139762609
Ja, doe maar, die foto's maken. Want je pizza is bijna 'textbook', zeker voor thuisfabricaat. Daarbij ga ik er vanuit dat voor BBQ-pizza's nog nét iets meer skills nodig zijn.
pi_139925428
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 mei 2014 23:38 schreef Yvesss het volgende:
Ja, doe maar, die foto's maken. Want je pizza is bijna 'textbook', zeker voor thuisfabricaat. Daarbij ga ik er vanuit dat voor BBQ-pizza's nog nét iets meer skills nodig zijn.
Van het weekend wordt het lekker(der) weer, dus dan ga ik zeker weer aan de slag! Die foto's komen goed.

Wat betreft dat laatste; ik moest in de oven (keuken) meer aanrommelen dan in dit ding om er een mooie pizza uit te krijgen, dus voor wat betreft skills weet ik het nog niet. Door in de oven te rommelen heb ik weliswaar alles geleerd, dat wel.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_139925767
Ja weekend gaat hier ook de oven aan :) can't wait

  dinsdag 13 mei 2014 @ 22:46:24 #175
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_139927951
Is dat aan de voorkant nou allemaal nep?
Die stenen zegmaar.

Oh wacht ik zie nu een beetje diepte in de foto onderaan.
Mooie oven!
  zondag 25 mei 2014 @ 14:07:09 #176
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_140343640
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 07:47 schreef emil23 het volgende:
[ afbeelding ]

Iemand ervaring met zulke steenovens/pizzaovens? Dingen worden steeds goedkoper aangeboden en ik begin er steeds meer aan te denken er een te kopen.
Ik heb er zo eentje; ik heb er alleen wel voor gekozen hem onder een dakje onder te brengen om weersinvloeden op de oven zo veel mogelijk te voorkomen.
We hebben hem in de eerste maanden ook een paar keer een "beetje" te enthousiast gestookt dus hij heeft wat scheuren gekregen; een extra reden om hem niet in de regen te willen hebben staan! :)



Onder "wat te enthousiast stoken" versta ik dan:



En ehm, je kunt er meer mee dan alleen pizza bakken ;)
(Al zijn we sinds we dit ding hebben niet een keer meer naar de pizzeria geweest...)



Maar aangezien dit het pizza topic is: ik houd van gevulde pizza. Persoonlijk vind ik de bodem en zeker de randen van ondergeschikt belang aan de smaak van een goed beleg.



[ Bericht 7% gewijzigd door fietsie op 25-05-2014 14:15:43 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  Moderator zondag 25 mei 2014 @ 16:18:22 #177
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_140347952
Zo'n mooie oven en dan zet je er zo'n vies geïmpregneerd schuttingpaneel omheen :P
Maar die oven is echt gaaf :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 25 mei 2014 @ 16:40:07 #178
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_140348705
quote:
0s.gif Op zondag 25 mei 2014 16:18 schreef djkoelkast het volgende:
Zo'n mooie oven en dan zet je er zo'n vies geïmpregneerd schuttingpaneel omheen :P
Maar die oven is echt gaaf :D
Keuzes he, afhankelijk van budget en de omgeving (die al bestond uit dergelijke panelen.

Gecompenseerd met een travertin werkblad ervoor ;)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 27 mei 2014 @ 06:58:03 #179
374892 bobbee
Bob's House
pi_140414509
Ziet er wat mij betreft puik uit, ook de ombouw van de oven!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
pi_140445047
Hallo,

Ik heb zo'n rode Optima Napoli gekocht vandaag, maar het is net alsof de thermostaat na éénmaal de goede warmte te hebben bereikt, daarna nooit meer aan springt, en dus afkoelt. Het lampje wil dan ook niet meer branden, ook als ik hem een tijdje open zet of naar een hoger niveau wil.

Haal ik dan de stekker eruit, laat hem afkoelen en plug hem weer in dan gaat het lampje weer branden en kom je in dezelfde cyclus terecht.

Bekend probleem? Doe volgens mij niks fout. Lijkt alsof ie kaduuk is.
hula
  Moderator dinsdag 27 mei 2014 @ 22:22:12 #181
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_140447630
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 06:58 schreef bobbee het volgende:
Ziet er wat mij betreft puik uit, ook de ombouw van de oven!
Ziet er ook niet slecht uit als geheel, het is alleen van dat gore geïmpregneerde hout. Je ziet het helaas overal.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_140686244
Vandaag zelf pizza gebakken. Geen foto's want veel te snel op :') Gewoon in een huis-tuin-en-keukenoven, op de maximale hitte op een bakplaat. Was echt heerlijk, en ook veel vullender dan die vieze diepvriespizza. Ook gewoon leuk om te maken. Als het deeg klaar is is het een eitje, gewoon uitspreiden met je handen, restjes uit de koelkast erop en de oven in.

In plaats van de pizzarecepten in de OP gebruikte ik dit pizzadeeg. Er zit olijfolie in dus dat leek me beter. Maakt dat verschil?

(en ja het filmpje is echt bloed irritant :') )

Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140806256
oh oh..... pizzadeeg staat te rijzen maar ik heb er geen olie door gedaan. Is dat erg?
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  Moderator zaterdag 7 juni 2014 @ 14:45:57 #184
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_140806319
Nee, lekker laten gaan ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_140806346
dank je. rijzen gaat als een speer met dit weer :D
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
pi_141252191
Hey! Een zelf-maak-pizza topic!

Ik gebruik een Turks brood wat ik door midden snij als bodem. Dat besprenkel ik eerst met wat olijfolie en dan kort in de oven wat aan het voorverwarmen is. Dan gooi ik er van alles op en gaat hij weer in de oven.

Telt dit hier in dit topic?
pi_141612381
quote:
11s.gif Op woensdag 18 juni 2014 18:01 schreef Qunix het volgende:
Hey! Een zelf-maak-pizza topic!

Ik gebruik een Turks brood wat ik door midden snij als bodem. Dat besprenkel ik eerst met wat olijfolie en dan kort in de oven wat aan het voorverwarmen is. Dan gooi ik er van alles op en gaat hij weer in de oven.

Telt dit hier in dit topic?
Laat je dan inspireren in dit topic, want binnen notime maak je echte pizza's als je je er even in verdiept.
Waar hebben we het over? Hij bestaat toch niet!
pi_141897190
quote:
11s.gif Op zaterdag 7 juni 2014 14:43 schreef Aiko_ het volgende:
oh oh..... pizzadeeg staat te rijzen maar ik heb er geen olie door gedaan. Is dat erg?
Moet er olijfolie door dan? Nooit gedaan _O-
pi_141897217
Snel vraagje: Ik probeer stokbroden van dat deeg te maken, liggen nu nog een keer te rijzen op de bakplaat. Gaat dit langer of even lang in de oven vergelijken met een normale pizza? Of valt het niet te vergelijken?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2014 18:44:34 ]
pi_141897223
Hoeft niet, kan.

Oh, en ik mis Maximus en z'n foto's ;( :'(
Ja doei.
pi_141897256
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef motorbloempje het volgende:
Hoeft niet, kan.
Wat is het voordeel ervan? behalve een iets andere smaak misschien.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2014 18:45:03 ]
  maandag 7 juli 2014 @ 20:47:40 #192
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_142020092
aint nothin better than a homemade pizza:


(korst beetje omgevouwen omdat die groter was dan de steen, en zo een mooie rand om alles binnenboord te houden :) ).
  maandag 7 juli 2014 @ 20:50:23 #193
194233 Friday12
Originele kloon
pi_142020293
quote:
2s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Wat is het voordeel ervan? behalve een iets andere smaak misschien.
Ik vind het deeg zachter en soepeler
pi_142036592
Bestron Pizza machine nu voor ¤60 bij de kijkshop. lijkt mij een aardig aanbieding?

http://www.kijkshop.nl/dagdeals
pi_142036802
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:44 schreef motorbloempje het volgende:
Hoeft niet, kan.

Oh, en ik mis Maximus en z'n foto's ;( :'(
+1
  woensdag 9 juli 2014 @ 17:21:48 #196
194233 Friday12
Originele kloon
pi_142101093
Als pizza deeg in de koelkast heeft gestaan rijst het daarna weer verder als het op kamertemperatuur is of niet meer?
  Moderator woensdag 9 juli 2014 @ 17:58:22 #197
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_142102507
Ook in de koelkast rijst deeg, alleen duurt het langer. Als je het er weer uit haalt gaat het weer sneller rijzen
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 9 juli 2014 @ 19:06:02 #198
194233 Friday12
Originele kloon
pi_142104570
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 17:58 schreef derLudolf het volgende:
Ook in de koelkast rijst deeg, alleen duurt het langer. Als je het er weer uit haalt gaat het weer sneller rijzen
Ok top ^O^
  woensdag 9 juli 2014 @ 22:05:53 #199
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_142113550
Koelkast zelfs beter. Gaat langzamer dus wss meer smaak op gang. Ook wordt beweerd dat koud rijzen meer zoutig smaakt
pi_142245665
Hoe weet je of de gist "op" is? Als het deeg niet meer kan rijzen?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')