Ik ook niet, maar rauwe tonijn is verschrikkelijk lekkerquote:
Sashimi. Veel lekkerder dan sushi.quote:Op maandag 6 januari 2014 14:05 schreef sirdanilot het volgende:
Waarom wil je het niet rauw eten? Ik zou namelijk zeggen: sushi.
Bijvoorbeeld. Ik vind Nori niet te hachelen,quote:
Prei, ui, knoflook, peen, tomaat, peper, zout, laurierblad, foelie, groene kruiden, kip, etc.quote:Op maandag 6 januari 2014 14:40 schreef leeell het volgende:
Piet / Robin,
ik heb vandaag de opdracht gekregen om de bouillonfondue te regelen, hebben jullie een goede bouillonbasis om mee te beginnen ? ik trek bouillon van de afsnijdsels van het rundvlees dat ik heb, maar wat kan ik er nog meer bij doen , internet gaf vooral pakjesadvies?
Ja hoor. Vers voor mijn neus gerold door een echte Japanner i een susibar. Maar de rijst maakt het machtig en die nori vind ik ook niet lekker.quote:Op maandag 6 januari 2014 15:04 schreef sirdanilot het volgende:
Heb je wel eens goede sushi gehad? Over smaak valt niet te twisten hoor, maar er is nogal een kwaliteitsverschil.
Een bechamel basis, met room, wat blauwe kaas?quote:Op maandag 6 januari 2014 14:40 schreef roos85 het volgende:
Piet, ik heb in de koelkast pasta met champignon-truffelcremevulling (die van de Lidl) liggen.
Wat voor saus kan ik hier bij serveren?
is voor mij vooral de Noriquote:Op maandag 6 januari 2014 15:04 schreef sirdanilot het volgende:
Heb je wel eens goede sushi gehad? Over smaak valt niet te twisten hoor, maar er is nogal een kwaliteitsverschil.
Ik heb ook nog geitenkaas, zou het daar ook mee kunnen?quote:Op maandag 6 januari 2014 15:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een bechamel basis, met room, wat blauwe kaas?
Door de combinatie met rijst en/of nori? Of hou je uberhaupt niet van rauwe vis.quote:
Goedemorgen, dat ziet er heerlijk uit.quote:Op maandag 6 januari 2014 15:48 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Door de combinatie met rijst en/of nori? Of hou je uberhaupt niet van rauwe vis.
Je kan er natuurlijk ook shashimi van snijden, en dan lakken met een beetje ingekookte sojasaus.
Ik heb dit recept van Jamie Oliver een aantal keer gemaakt en dat was heel erg lekker, maar als ik zulke mooie tonijn zou hebben zou ik er liefst zo min mogelijk mee doen. http://www.okokorecepten.(...)-tonijn-kruidenkorst
Haha, dat meen je niet. Wat is dat toch met mensen in de vis. Ik heb eens een week samengewerkt met vissers en handelaren in IJmuiden voor een project en zeker tien mensen gesproken die geen vis lusttenquote:Op maandag 6 januari 2014 15:54 schreef dimmak het volgende:
[..]
Goedemorgen, dat ziet er heerlijk uit.
Maar meer rauwe vis. Ik vind vis echt heel lekker, maar rauwe vis dus niet. Ik werk trouwens bij een vis leverancier als sales manager en krijg vraag mooie tonijn mee. Dus zonde vind ik het niet.
Lijkt mij nogal overheersenquote:Op maandag 6 januari 2014 15:16 schreef roos85 het volgende:
[..]
Ik heb ook nog geitenkaas, zou het daar ook mee kunnen?
Je kan ze in de oven klaarmaken, maar dat wordt niet lekker, ze koken dan meer. Gewoon wat vet in een koekenpan en ze even bakken. vuur niet te hoog zettenquote:Op maandag 6 januari 2014 16:08 schreef Peunage het volgende:
Ik heb een pak met 2 runderhamburgers in de koelkast liggen. Moet ik dit perse bakken of kan dat ook in de oven klaargemaakt worden? Zo ja, moet ik er dan olie bij doen?
Ben een leek op dit gebied, dus jip en janneke taal is top.
pompoen met mascarpone, salie, peper, wat parmazaan.quote:Op maandag 6 januari 2014 14:40 schreef roos85 het volgende:
Piet, ik heb in de koelkast pasta met champignon-truffelcremevulling (die van de Lidl) liggen.
Wat voor saus kan ik hier bij serveren?
In de pan lijkt mij beter, ik heb het gevoel dat je hem anders niet mooi bruin gaat krijgen en dat alle sap eruit is gelopen voor die gaar is. (Correct me if i'm wrong.)quote:Op maandag 6 januari 2014 16:08 schreef Peunage het volgende:
Ik heb een pak met 2 runderhamburgers in de koelkast liggen. Moet ik dit perse bakken of kan dat ook in de oven klaargemaakt worden? Zo ja, moet ik er dan olie bij doen?
Ben een leek op dit gebied, dus jip en janneke taal is top.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |