abonnement Unibet Coolblue
  maandag 23 december 2013 @ 12:05:05 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134600609
quote:
2s.gif Op maandag 23 december 2013 11:13 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

En van onze oude melkkoeien wordt geroepen dat het vlees taai is, waarna het voor de hoofdprijs in Zuid-Europa verkocht wordt.
Kwestie van goed afhangen. En omdat ze veel meer gelopen hebben zit er veel meer smaak aan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134602344
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 11:40 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Voor een hoofd-ingredient maakt het niet zo veel uit toch? Of je nu vandaag of over een week tong eet... :')

Bij hulp-ingredienten is het wel irritant ja.
Als ik vandaag zin heb in tong vind ik een week wel lang hoor.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  maandag 23 december 2013 @ 13:21:32 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134603415
Heb er altijd eentje in de vriezer liggen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 december 2013 @ 14:25:52 #204
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134606061
Dat vond ik de tip van het jaar: als je goede avocado's vindt, lading kopen en dat wat je niet meteen gebruikt prakken en invriezen met wat citroensap erdoor. Wel iets wateriger dan vers maar altijd nog beter dan de frustratie van kutavocado's. :)

Unrelated, maar moest eraan denken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 23 december 2013 @ 14:26:36 #205
63722 z80
I fink you freaky
pi_134606094
quote:
2s.gif Op maandag 23 december 2013 11:13 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

En van onze oude melkkoeien wordt geroepen dat het vlees taai is, waarna het voor de hoofdprijs in Zuid-Europa verkocht wordt.
hangt van de koe af. als het een stal koe is die "op leeftijd" is dan wordt dit een worsten koe. hier is weinig anders van te maken. is het een weide koe en dan eentje die niet compleet uitgemolken is dan heb je het beste wat er te koop is. en deze gaan helaas de grens over.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_134606586
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2013 14:25 schreef Isegrim het volgende:
Dat vond ik de tip van het jaar: als je goede avocado's vindt, lading kopen en dat wat je niet meteen gebruikt prakken en invriezen met wat citroensap erdoor. Wel iets wateriger dan vers maar altijd nog beter dan de frustratie van kutavocado's. :)

Unrelated, maar moest eraan denken.
Bij ons in de supermarkt heb je avocado's die altijd rijp zijn. Wel duur die krengen.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 23 december 2013 @ 14:42:40 #207
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134606702
Staat zeker op de verpakking, 'eetrijp'? Nou, je reinste bs. Die krengen zijn negen van de tien keer helemaal niet 'eetrijp'. Dat, of Nederlanders hebben een vreemd beeld van hoe een rijpe avocado is. Zelfde verhaal met mango's.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_134607796
He Piet, leuk dat je hier weer bent.

Ik heb een vraagje over pannen, ik wilde een of meer profi smeedijzeren pannen kopen. Het wordt waarschijnlijk De Buyer waarbij ik een wil met een hoge rand. Voor de gewone koekenpan is het eenvoudig, dan heb je de fancy consumentenlijn die mooi glimt en een stuk duurder is (mineral B) en de wat donkerder Carbone plus die meer in trek zijn bij koks.

Maar ik wil ook een grote met een hoge rand, die heb je dan in Mineral B, en eentje in de Force Bleu lijn, niet in de Carbone plus lijn. Alleen is die laatste maar 2 mm dik ipv de 3.0 of 2.5 van die Mineral B-lijn/Carbone plus lijn. Dat scheelt natuurlijk in het gewicht wat bij dergelijke grote pannen (32 cm) ook voor mij best een voordeel begint te worden, maar maakt het verder nog wat uit? Ik wil wel graag eentje die heel heet mag worden, en die warmte goed verdeeld en vasthoudt.

De vraag aan jou is dus of die 0.5 of 1 mm dikte veel uitmaakt daarin.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 23 december 2013 @ 15:15:03 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134607877
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 15:12 schreef Weltschmerz het volgende:
He Piet, leuk dat je hier weer bent.

Ik heb een vraagje over pannen, ik wilde een of meer profi smeedijzeren pannen kopen. Het wordt waarschijnlijk De Buyer waarbij ik een wil met een hoge rand. Voor de gewone koekenpan is het eenvoudig, dan heb je de fancy consumentenlijn die mooi glimt en een stuk duurder is (mineral B) en de wat donkerder Carbone plus die meer in trek zijn bij koks.

Maar ik wil ook een grote met een hoge rand, die heb je dan in Mineral B, en eentje in de Force Bleu lijn, niet in de Carbone plus lijn. Alleen is die laatste maar 2 mm dik ipv de 3.0 of 2.5 van die Mineral B-lijn/Carbone plus lijn. Dat scheelt natuurlijk in het gewicht wat bij dergelijke grote pannen (32 cm) ook voor mij best een voordeel begint te worden, maar maakt het verder nog wat uit? Ik wil wel graag eentje die heel heet mag worden, en die warmte goed verdeeld en vasthoudt.

De vraag aan jou is dus of die 0.5 of 1 mm dikte veel uitmaakt daarin.
Ken deze pannen niet, maar raad je aan bij een horeca groothandel gewoon de zwaarste te kopen van het eigen merk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 december 2013 @ 15:20:49 #210
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134608128
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 11:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik heb het zelf niet zo op tempura. Tempura is ook veel moeilijker om perfect te krijgen. Maar als je toch tempura wilt, hier staan "mijn tips": http://www.aziatische-ingredienten.nl/tempura-meel/

Maar ik zou dus panko garnalen maken. Volgens dit filmpje (zonder geluid, maar is ook niet nodig):

(pellen, staartje eraan laten, rug open snijden, darmkanaal eruit, plat duwen, eventueel bestrooien met smaakmakers (zout, peper, chilipoeder?), dan door de maizena halen, goed afkloppen, door losgeklopt ei halen, in bak panko duwen, frituren op 170C.
Misschien nog een tipje voor je tempura, maakt het met bruisend bronwater (ijskoud), daar wordt de tempura luchtig van en dus nog knapperiger.

Oh wacht, dat stond er al bij (maar niet bij het eigen recept voor tempura, vandaar de verwarring)
pi_134608285
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2013 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken deze pannen niet, maar raad je aan bij een horeca groothandel gewoon de zwaarste te kopen van het eigen merk.
Die Carbon plus wordt heel veel verkocht in de horeca groothandel, ze kosten ook bijna niks, dus het is in die zin niet echt een fancy merk. Maar dat is dan kennelijk weer te goedkoop voor de gewonen consument en dan produceren ze het milieuvriendelijk, is het metaal glimmender en smeren ze ze in met bijenwas, en dan vragen ze 50% tot het dubbele ervoor. Ik wil best 65 euro betalen voor een goed pan die lang meegaat, maar niet voor onzin.

Maar die halve millemeter maakt dus nog wel echt verschil?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 23 december 2013 @ 15:34:06 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134608771
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 15:24 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die Carbon plus wordt heel veel verkocht in de horeca groothandel, ze kosten ook bijna niks, dus het is in die zin niet echt een fancy merk. Maar dat is dan kennelijk weer te goedkoop voor de gewonen consument en dan produceren ze het milieuvriendelijk, is het metaal glimmender en smeren ze ze in met bijenwas, en dan vragen ze 50% tot het dubbele ervoor. Ik wil best 65 euro betalen voor een goed pan die lang meegaat, maar niet voor onzin.

Maar die halve millemeter maakt dus nog wel echt verschil?
Geen idee, vermoed van niet. Hij moet vooral zwaar zijn zodat hij een hoop hitte vasthoudt. IJzer en water houden per Kilogram veel hitte vast, aluminium heel weinig. Daarom wordt aluminum snel warm, en snel koud als je er wat ingooit. Als IJzer eenmaal heet is, is zo een pan niet onder de indruk van de aardappels of de biefstukken die je bakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 december 2013 @ 16:37:01 #213
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134611409
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 12:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb net nieuwjaarsrolletjes gemaakt, dunne opgerolde wafels die ik ga vullen met slagroom.
Nodig
Een wafelijzer voor platte wafels
Beslag
1 heel ei (groot)
1 eiwit
Snuf zout
120 gram suiker
75 gram meel
75 gram maizena
30 gram gesmolten boter
Vanille (ik gebruik mijn zelfgemaakte extract)
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Het ei, eiwit en zout losslaan, dan de suiker en de vanille toevoegen. Schuimig roeren. Als alle suiker is opgelost voorzichtig maizena en meel toevoegen en heel voorzichtig doorroeren tot gladde massa (1 minuut, niet langer, je wiltgeen glutenvorming). Dan de gesmolten boter erbij en deze er doorroeren.
Uur laten rusten.
Wafelijzer warm maken en met een kwastje beetje inboteren, ook al heb je een antiaanbakijzer.
Ongeveer een eetlepel beslag gebruiken en bakken tot goudbruin. Dan de wafel eruit nemen met een siliconenspatel ging dat het best. Snel om een steel van een houten lepel of een aanzetstaal rollen. Vuurvaste vingers nodig. Als je het niet snel genoeg doet gaat hij scheuren. Na c.a. 30 seconden is de wafel hard en heeel bros.
Af laten koelen.
Dit recept is genoeg voor ca 8-10 rolletjes.
Sla slagroom stijf, doe dit in een spuitzak en vul de rolletjes voorzichtig.
Goddelijk lekker.
Dat heb ik laatste in Brussel gegeten, bohhhh wat was dát lekker :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 23 december 2013 @ 16:47:51 #214
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134611876
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 15:12 schreef Weltschmerz het volgende:
He Piet, leuk dat je hier weer bent.

Ik heb een vraagje over pannen, ik wilde een of meer profi smeedijzeren pannen kopen. Het wordt waarschijnlijk De Buyer waarbij ik een wil met een hoge rand. Voor de gewone koekenpan is het eenvoudig, dan heb je de fancy consumentenlijn die mooi glimt en een stuk duurder is (mineral B) en de wat donkerder Carbone plus die meer in trek zijn bij koks.

Maar ik wil ook een grote met een hoge rand, die heb je dan in Mineral B, en eentje in de Force Bleu lijn, niet in de Carbone plus lijn. Alleen is die laatste maar 2 mm dik ipv de 3.0 of 2.5 van die Mineral B-lijn/Carbone plus lijn. Dat scheelt natuurlijk in het gewicht wat bij dergelijke grote pannen (32 cm) ook voor mij best een voordeel begint te worden, maar maakt het verder nog wat uit? Ik wil wel graag eentje die heel heet mag worden, en die warmte goed verdeeld en vasthoudt.

De vraag aan jou is dus of die 0.5 of 1 mm dikte veel uitmaakt daarin.
Zijn erg fijne en degelijke pannen, die van De Buyer, wij hebben er ook eentje. En helemaal niet duur.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_134613735
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 16:47 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Zijn erg fijne en degelijke pannen, die van De Buyer, wij hebben er ook eentje. En helemaal niet duur.
Wat voor een heb je?

quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2013 15:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, vermoed van niet. Hij moet vooral zwaar zijn zodat hij een hoop hitte vasthoudt. IJzer en water houden per Kilogram veel hitte vast, aluminium heel weinig. Daarom wordt aluminum snel warm, en snel koud als je er wat ingooit. Als IJzer eenmaal heet is, is zo een pan niet onder de indruk van de aardappels of de biefstukken die je bakt.
Daarom, ik wil wel een beetje roerbakken af en toe, en heb geen wokbrander waar de gasmeter van gaat ratelen. Maar ik had even gebeld, hij is idd 2 millimeter, misschien bestel ik gewoon een 3mm koekepan erbij, kost maar 25 euro meer.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 23 december 2013 @ 17:41:25 #216
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134614138
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 17:31 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Wat voor een heb je?

Een vrij diepe pan, zit een beetje tussen een koekepan en een wok in.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_134614321
Hoooi, ik heb vandaag een cheesecake gebakken, maar hij is bedoeld voor tweede kerstdag. Kan ik hem in de koelkast bewaren of beter in de vriezer? Hoe lang zou hij er dan over doen om weer te ontdooien?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_134614358
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 17:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Een vrij diepe pan, zit een beetje tussen een koekepan en een wok in.
Zoiets?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 23 december 2013 @ 17:53:27 #219
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134614625
Die onderste denk ik. Zonder handvat in elk geval.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_134614710
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 17:53 schreef Isegrim het volgende:
Die onderste denk ik. Zonder handvat in elk geval.
Dat zit eraan vanaf 32 cm doorsnee geloof ik, zal wel omdat het dan met 1 hand niet te tillen is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 23 december 2013 @ 18:16:37 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134615292
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 17:45 schreef PluisigNijntje het volgende:
Hoooi, ik heb vandaag een cheesecake gebakken, maar hij is bedoeld voor tweede kerstdag. Kan ik hem in de koelkast bewaren of beter in de vriezer? Hoe lang zou hij er dan over doen om weer te ontdooien?
Das in drie dagen, hmmm, lastig, hij zal wel goed blijven in de koeling, mits koud genoeg, of ie nog zo lekker is als vers uit de oven is een tweede
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134615438
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2013 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Das in drie dagen, hmmm, lastig, hij zal wel goed blijven in de koeling, mits koud genoeg, of ie nog zo lekker is als vers uit de oven is een tweede
Dus in dat geval maakt koelkast of vriezer niet uit? Dan zal ik de koelkast wel een standje kouder zetten en hem daar bewaren.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 23 december 2013 @ 18:22:56 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134615521
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2013 18:20 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Dus in dat geval maakt koelkast of vriezer niet uit? Dan zal ik de koelkast wel een standje kouder zetten en hem daar bewaren.
Voor de structuur is het denk ik beter hem niet in te vriezen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 december 2013 @ 18:45:44 #224
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134616329
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2013 18:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor de structuur is het denk ik beter hem niet in te vriezen.
dit, het wordt echt heel vies als je dat in vriest. Heb ik weleens bij iemand anders gegeten en na een hap stiekem in de kieperton geschoven :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_134616609
Goed, dan laat ik hem in de koelkast en vertrouw ik er maar op dat hij goed blijft.. ik las op internet dat invriezen geen kwaad kan, maar als jullie een andere ervaring hebben zal ik t maar niet proberen.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 23 december 2013 @ 19:07:11 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134617010
Sommige zaken vriezen niet goed in, of liever, ze ontdooien kut.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134618304
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 18:55 schreef PluisigNijntje het volgende:
Goed, dan laat ik hem in de koelkast en vertrouw ik er maar op dat hij goed blijft.. ik las op internet dat invriezen geen kwaad kan, maar als jullie een andere ervaring hebben zal ik t maar niet proberen.
Cheesecake is zelfs lekkerder na een paar dagen, dus ik zou me niet te druk maken ;)
pi_134619279
Echt, als Piet niet van de mannen was, had hij hier z'n harem.

Welkom terug Piet!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_134620005
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben geen legende, ik ben een religie.
Zeg af en toe wat verstandige dingen, en mensen maken daar een hoop fuzz over.
Neem JC, die zei dat het toch leuk zou zijn dat mensen wat aardiger tegen elkaar waren. Werd tegen een boom gespijkerd, en men viert dat nog steeds.
Ik zei een modje de waarheid en werd een maand gebanned, schold niet, zei gewoon wat hij deed.
Serieus? Was dat het?
Las mee en je was inderdaad opeens weg na die schermutseling in het libertarisme topic.. Hoe sneu die gast zeg... Kleinzerig dictatortje. Vreemd fenomeen inderdaad.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_134626946
Heeft iemand een leuk recept voor een mini quiche met groene asperges?
Spoilers!
pi_134629755
Piet ik heb hier een recept voor ossenstaart soep:

Ossenstaart soep

1 ossenstaart in stukken
1 ui
2 wortels
2 preien
2 bleekselderij stengels
grof zout
laurier
tijm
1 tomaat
dragon
peper

Bereiding
Leg de ossenstaartstukken in een pan met koud water. Voeg hier de grof gesneden ui, wortel, prei en selderij aan toe en wat tijm, zout en laurier. Laat dit ongeveer vier uur garen tot het vlees van het bot valt.
Haal hierna het vlees van het bot en zeef de groenten uit de bouillon. Zet de heldere bouillon in een pan op een laag vuur. Voeg het vlees hieraan toe.
Snijd de prei, wortel en selderij in julienne en laat dit kort meekoken in de bouillon. Voeg daarna de blokjes tomaat toe. Breng de soep op smaak met peper en dragon.

Maar nu lees ik overal op internet dat de staart eerst gebakken moet worden dus nu begin ik te twijfelen. Kan ik gewoon dit recept aan houden of wordt het dan te flauw ?
  maandag 23 december 2013 @ 23:00:35 #232
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134630081
De soep mislukt in elk geval niet als je de ossenstaart eerst bakt. ;)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 23 december 2013 @ 23:05:47 #233
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134630303
Ja, ik zeg ook bakken! Maar de meningen zijn daar dus over verdeeld. :)
pi_134630666
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2013 22:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heeft iemand een leuk recept voor een mini quiche met groene asperges?
Met venkel mag ook trouwens :9
Spoilers!
  maandag 23 december 2013 @ 23:19:59 #235
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134630965
Basis quicherecept en dan met groene asperges en gerookte zalm?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 23 december 2013 @ 23:37:38 #236
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134631781
Ik denk ik kijk nog even in dit topic vlak voor kerst, zie ik dat Piet terug is. Een soort reddende engel kerst actie? Welkom terug ijsbeer!
Siesta & Fiesta!
pi_134634215
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 22:53 schreef Sorella het volgende:
Piet ik heb hier een recept voor ossenstaart soep:

Ossenstaart soep

1 ossenstaart in stukken
1 ui
2 wortels
2 preien
2 bleekselderij stengels
grof zout
laurier
tijm
1 tomaat
dragon
peper

Bereiding
Leg de ossenstaartstukken in een pan met koud water. Voeg hier de grof gesneden ui, wortel, prei en selderij aan toe en wat tijm, zout en laurier. Laat dit ongeveer vier uur garen tot het vlees van het bot valt.
Haal hierna het vlees van het bot en zeef de groenten uit de bouillon. Zet de heldere bouillon in een pan op een laag vuur. Voeg het vlees hieraan toe.
Snijd de prei, wortel en selderij in julienne en laat dit kort meekoken in de bouillon. Voeg daarna de blokjes tomaat toe. Breng de soep op smaak met peper en dragon.

Maar nu lees ik overal op internet dat de staart eerst gebakken moet worden dus nu begin ik te twijfelen. Kan ik gewoon dit recept aan houden of wordt het dan te flauw ?
Een halve citroen meekoken doet ook wonderen voor de smaak!
-Hoewel met deze hoeveelheid soep een schijfje waarschijnlijk al wel genoeg is-
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 24 december 2013 @ 00:32:55 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134634273
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 22:53 schreef Sorella het volgende:
Piet ik heb hier een recept voor ossenstaart soep:

Ossenstaart soep

1 ossenstaart in stukken
1 ui
2 wortels
2 preien
2 bleekselderij stengels
grof zout
laurier
tijm
1 tomaat
dragon
peper

Bereiding
Leg de ossenstaartstukken in een pan met koud water. Voeg hier de grof gesneden ui, wortel, prei en selderij aan toe en wat tijm, zout en laurier. Laat dit ongeveer vier uur garen tot het vlees van het bot valt.
Haal hierna het vlees van het bot en zeef de groenten uit de bouillon. Zet de heldere bouillon in een pan op een laag vuur. Voeg het vlees hieraan toe.
Snijd de prei, wortel en selderij in julienne en laat dit kort meekoken in de bouillon. Voeg daarna de blokjes tomaat toe. Breng de soep op smaak met peper en dragon.

Maar nu lees ik overal op internet dat de staart eerst gebakken moet worden dus nu begin ik te twijfelen. Kan ik gewoon dit recept aan houden of wordt het dan te flauw ?
Als je de ossenstaarten eerst aanbraad wordt de smaak anders. Of je dat lekkerder vind, is de vraag.
Persoonlijk mis ik de madeira in je recept.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 00:36:12 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134634391
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 20:00 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Serieus? Was dat het?
Las mee en je was inderdaad opeens weg na die schermutseling in het libertarisme topic.. Hoe sneu die gast zeg... Kleinzerig dictatortje. Vreemd fenomeen inderdaad.
Jep, leuk dat hij zo zijn best deed te bevestigen wat ik hem verweet. Geef ze een uniform en de resultaten zijn voorspelbaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 11:53:51 #240
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134645212
Piet! Kan ik rodewijnsaus een dag van tevoren maken? Is het nog lekker als ik het de volgende dag opwarm?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:05:33 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134645656
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 december 2013 11:53 schreef Lienekien het volgende:
Piet! Kan ik rodewijnsaus een dag van tevoren maken? Is het nog lekker als ik het de volgende dag opwarm?
Ja, dat kan, maar afmonteren met boter pas doen net voor het serveren.
Goed afdekken in de koelkast, anders neemt ie smaakjes aan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:15:06 #242
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134645966
Top.
The love you take is equal to the love you make.
pi_134646504
Piet, we zijn hier thuis bezig met een kerstmenu. Hoeft niet erg exquise te zijn. Nu willen we als nagerecht tiramisu doen. Ik zie allerlei gerechten op internet met rauwe eieren. Is dat op enige wijze te vermijden? Ik heb wel eens gehoord van de eieren mixen in een schaal boven een pan kokend water?

En we zoeken nog een groentenbijgerecht voor bij de roast potatoes en de rollade. Heb jij nog suggesties hoe je op simpele wijze boontjes of andere groenten kan omtoveren tot iets bijzonders?


Fijn dat je trouwens weer terug bent :)
Somebody that I used to know
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:37:06 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134646774
Wat is je probleem met rauw ei? Koop anders pakjes gepasteuriseerd ei
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:38:45 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134646837
Bootjes tot iets bijzonders? Smelt er boter over met een paar druppels citroensap? Wikkel een paar bootjes in een plakje spek of rauwe ham?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134647094
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is je probleem met rauw ei? Koop anders pakjes gepasteuriseerd ei
risico op salmonella?
Somebody that I used to know
pi_134648002
Piet! Ik heb de bitterballen gemaakt. Met wildpoulet, rode wijn, wortelen, kruidnagel enz, de smaak is fantastisch.

Ik krijg alleen de pankokorst niet dik genoeg. Op zich barsten ze niet echt tijdens het frituren maar het is gewoon een beetje een zielig slap omhulseltje, ik wil een echte crunch! Ik rol ze nu eerst door het bloem, dan door ei, dan zo veel mogelijk iets fijner gemalen panko. De panko grof laten werkte niet goed, maar ik heb ook wel hele groffe geloof ik.

Twee maal door het ei en de panko werd vooral een kliederboel.

Tevens vind ik de vulling wel erg loperig, waarschijnlijk heb ik hem niet genoeg gebonden. Maar ik vind dat eigenlijk niet zo erg.
  dinsdag 24 december 2013 @ 13:24:53 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134648370
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:45 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

risico op salmonella?
Hoe vaak maak je je koelkast schoon?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 13:28:10 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134648459
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 13:11 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet! Ik heb de bitterballen gemaakt. Met wildpoulet, rode wijn, wortelen, kruidnagel enz, de smaak is fantastisch.

Ik krijg alleen de pankokorst niet dik genoeg. Op zich barsten ze niet echt tijdens het frituren maar het is gewoon een beetje een zielig slap omhulseltje, ik wil een echte crunch! Ik rol ze nu eerst door het bloem, dan door ei, dan zo veel mogelijk iets fijner gemalen panko. De panko grof laten werkte niet goed, maar ik heb ook wel hele groffe geloof ik.

Twee maal door het ei en de panko werd vooral een kliederboel.

Tevens vind ik de vulling wel erg loperig, waarschijnlijk heb ik hem niet genoeg gebonden. Maar ik vind dat eigenlijk niet zo erg.
Door gezeeft fijn paneermeel halen, dan door ei en dan door panko/paneermeel.
Vulling dikvloeibaar hoort eigenlijk bij kroketten/bitterballen, een mooie dikke ragout met een korstje. Dat we tegenwoordig zulke gel/tandpasta dikke kroketten kennen is omdat deze machinaal en snel gemaakt worden. Dan kan je geen ragout gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134648622
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 23:19 schreef Isegrim het volgende:
Basis quicherecept en dan met groene asperges en gerookte zalm?
Ja, lekker!

Nou, het is toch nog goedgekomen met ons kerstmenu. We vieren vandaag kerst saampjes maar we zijn druk aan het verbouwen dus erg veel planning is er niet echt aan te pas gekomen. Ik heb de afgelopen week gewoon her en der het een en ander gekocht en dat bleek geen slecht idee. Gisterenavond heb ik dit gepland:

Selderijsoep met blauwe kaas
Mini quiche met asperges en zalm
Kwartel, aardappelwaaiers en goene minigroenten van de kamado. Zoete aardappelgratin uit de oven.
Semifredo met chocola en cranberries.

Het is allemaal snel klaar dus onze kerst kan beginnen :Y)
Spoilers!
pi_134649220
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 13:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Door gezeeft fijn paneermeel halen, dan door ei en dan door panko/paneermeel.
Vulling dikvloeibaar hoort eigenlijk bij kroketten/bitterballen, een mooie dikke ragout met een korstje. Dat we tegenwoordig zulke gel/tandpasta dikke kroketten kennen is omdat deze machinaal en snel gemaakt worden. Dan kan je geen ragout gebruiken.
Je hebt gelijk ook. Een mooie banketbakkerskroket loopt flink.

Ik ga even wat gewoon paneermeel halen, dank voor de tip!
pi_134652178
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 00:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je de ossenstaarten eerst aanbraad wordt de smaak anders. Of je dat lekkerder vind, is de vraag.
Persoonlijk mis ik de madeira in je recept.
Kan ik in plaats van madeira ook marsala wijn gebruiken ?

Is limoen ook goed ?

Geen zin meer om boodschappen te doen :)
  dinsdag 24 december 2013 @ 15:04:45 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134652255
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:02 schreef Sorella het volgende:

[..]

Kan ik in plaats van madeira ook marsala wijn gebruiken ?

Is limoen ook goed ?

Geen zin meer om boodschappen te doen :)
Nee, geen marsala gebruiken, eerder wat sherry en rode wijn. Limoen zou ik niet doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134652301
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, geen marsala gebruiken, eerder wat sherry en rode wijn. Limoen zou ik niet doen.
sherry en rode wijn heb ik nog wel staan.
Nog 1 klein vraagje, hoeveel liter water heb ik nodig voor 2 kilo staart, 3 liter ongeveer ?
  dinsdag 24 december 2013 @ 15:12:42 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134652511
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:06 schreef Sorella het volgende:

[..]

sherry en rode wijn heb ik nog wel staan.
Nog 1 klein vraagje, hoeveel liter water heb ik nodig voor 2 kilo staart, 3 liter ongeveer ?
Moet wel goed zijn, snij je groente lekker fijn voor het trekken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134652656
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe vaak maak je je koelkast schoon?
Het is de koelkast van mijn ouders O-) daar heb ik weinig over te zeggen. Die van mij is schoner :') Maar ik dacht dat risico op salmonella niet te maken heeft met een schone koelkast maar met het rauwe ei an sich...

Anyway, dank voor de suggesties en het meedenken, die boontjes klinken lekker :) En met de tiramisu komt het ook geheid goed.
Somebody that I used to know
  dinsdag 24 december 2013 @ 15:20:05 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134652770
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:16 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Het is de koelkast van mijn ouders O-) daar heb ik weinig over te zeggen. Die van mij is schoner :') Maar ik dacht dat risico op salmonella niet te maken heeft met een schone koelkast maar met het rauwe ei an sich...
Wat ik bedoelde te zeggen is dat veel mensen zich druk maken over salmonella in rauwe eieren, maar vrijwel nooit hun koelkast schoon maken en hem niet koud hebben staan. Dit is een veel groter risico dan rauw ei.
(Net als restjes pasta, rijst etc bewaren trouwens)
quote:
Anyway, dank voor de suggesties en het meedenken, die boontjes klinken lekker :) En met de tiramisu komt het ook geheid goed.
Have fun en smakelijke kerst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 15:20:32 #258
63722 z80
I fink you freaky
pi_134652781
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:06 schreef Sorella het volgende:

[..]

sherry en rode wijn heb ik nog wel staan.
Nog 1 klein vraagje, hoeveel liter water heb ik nodig voor 2 kilo staart, 3 liter ongeveer ?
zorg dat je de staart uit de soep haalt en de rest zeeft voordat deze comleet is afgekoeld.
ik had de eerste keer dat niet gedaan met als gevolg dat ik eerst de boel weer moest verwamen.
het was 1 grote massive pot gelei geworden.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_134652824
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ik bedoelde te zeggen is dat veel mensen zich druk maken over salmonella in rauwe eieren, maar vrijwel nooit hun koelkast schoon maken en hem niet koud hebben staan. Dit is een veel groter risico dan rauw ei.
(Net als restjes pasta, rijst etc bewaren trouwens)
Oh zo. Nou, in dat opzicht ben ik inderdaad blij dat ik niet meer thuiswoon O-) Het is niet heel vies, maar het kan schoner.
quote:
[..]

Have fun en smakelijke kerst
Insgelijks. (je hebt nog een paar drukke dagen hier op het forum ;) )
Somebody that I used to know
pi_134652841
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ik bedoelde te zeggen is dat veel mensen zich druk maken over salmonella in rauwe eieren, maar vrijwel nooit hun koelkast schoon maken en hem niet koud hebben staan. Dit is een veel groter risico dan rauw ei.
(Net als restjes pasta, rijst etc bewaren trouwens)

[..]

Have fun en smakelijke kerst
En als ik mij niet vergis, zit salmonella niet in je ei maar op je ei (darmbacterie). Dus er voor zorgen dat je ei van buiten goed schoon is, en er geen schaal in je ei terecht komt, zou het risico al naar nul moeten brengen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 15:28:56 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134653111
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:20 schreef z80 het volgende:

[..]

zorg dat je de staart uit de soep haalt en de rest zeeft voordat deze comleet is afgekoeld.
ik had de eerste keer dat niet gedaan met als gevolg dat ik eerst de boel weer moest verwamen.
het was 1 grote massive pot gelei geworden.
Het kan erger. 10 liter klassieke ossenstaart, helemaal volgens hoe het hoort met madeira en zo. Staat af te koelen in een grote RVS schaal. Keukenhulp maakt de keukenvloer schoon en gooi de dweil daarin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 15:30:14 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134653161
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

En als ik mij niet vergis, zit salmonella niet in je ei maar op je ei (darmbacterie). Dus er voor zorgen dat je ei van buiten goed schoon is, en er geen schaal in je ei terecht komt, zou het risico al naar nul moeten brengen.
Klopt. Eieren goed schoon van buiten, of gepasteuriseerde ei in pakjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134653705
Mocht Postbus geen gepasteuriseerd ei kunnen vinden (Jumbo en Sligro hebben het in elk geval vaak), dan zou het kort in heel heet water (en vervolgens in koud water) dompelen van de eieren ook aardig moeten werken lijkt me? Salmonella gaat bij relatief lage temperatuur al kapot.
  dinsdag 24 december 2013 @ 15:51:27 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134653788
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Mocht Postbus geen gepasteuriseerd ei kunnen vinden (Jumbo en Sligro hebben het in elk geval vaak), dan zou het kort in heel heet water (en vervolgens in koud water) dompelen van de eieren ook aardig moeten werken lijkt me? Salmonella gaat bij relatief lage temperatuur al kapot.
Even in 10% waterstofperoxide dompelen doet het ook, maar dat moet je maar net in huis hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134653805
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Even in 10% waterstofperoxide dompelen doet het ook, maar dat moet je maar net in huis hebben
:P Kokend water, al dan niet met een scheut azijn er door, is iets gangbaarder :)
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 24 december 2013 @ 15:53:36 #266
414785 sirdanilot
pi_134653846
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:20 schreef z80 het volgende:

[..]

zorg dat je de staart uit de soep haalt en de rest zeeft voordat deze comleet is afgekoeld.
ik had de eerste keer dat niet gedaan met als gevolg dat ik eerst de boel weer moest verwamen.
het was 1 grote massive pot gelei geworden.
Als je hem dan weer verwarmt dan smelt dat toch weer? Dan heb je een lekkere soep met body. Alleen als je de soep koud zou willen serveren (?) is die gelei een probleem.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 24 december 2013 @ 15:55:45 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134653899
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 15:53 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Als je hem dan weer verwarmt dan smelt dat toch weer? Dan heb je een lekkere soep met body. Alleen als je de soep koud zou willen serveren (?) is die gelei een probleem.
Tuurlijk, maar je wilt je ossenstaart soep even zeven, het vlees van de botten halen en dat door de heldere bouillon doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 16:24:02 #268
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134654763
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 13:32 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, lekker!

Nou, het is toch nog goedgekomen met ons kerstmenu. We vieren vandaag kerst saampjes maar we zijn druk aan het verbouwen dus erg veel planning is er niet echt aan te pas gekomen. Ik heb de afgelopen week gewoon her en der het een en ander gekocht en dat bleek geen slecht idee. Gisterenavond heb ik dit gepland:

Selderijsoep met blauwe kaas
Mini quiche met asperges en zalm
Kwartel, aardappelwaaiers en goene minigroenten van de kamado. Zoete aardappelgratin uit de oven.
Semifredo met chocola en cranberries.

Het is allemaal snel klaar dus onze kerst kan beginnen :Y)
Lekker om de asperges te grillen voordat je ze in je quiche doet. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_134656564
Piet, ik heb voor morgen 6 stukken rendierbiefstuk die ik sous-vide wil bereiden, elk stuk is apart verpakt en zo'n 150 tot 175 gram. Met een beetje zoeken kwam ik al uit dat het water zo'n 49 graden moet zijn, maar qua tijdsduur gaat het van 3 kwartier tot enkele uren. Wat is nou het 'beste'? :)
pi_134658241
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 00:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, leuk dat hij zo zijn best deed te bevestigen wat ik hem verweet. Geef ze een uniform en de resultaten zijn voorspelbaar
Je ziet nu al wat het doet zodra van dat soort persoon een klein beetje zeggenschap krijgt. Meten met meters en voeten, niet ontvankelijk voor kritiek, geen zelfreflectie en niet in discussie willen gaan op een discussieforum...
Alleen maar een teken dat hij het niet aan kan.

Overigens ook zo symbolisch als de pest, diegene die hier het meest geliefd is van een heel subforum, waar velen heel veel advies aan vragen - en krijgen - bannen voor twee maanden.
Lekker voor je stats en je advertentie inkomsten.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 24 december 2013 @ 18:31:13 #271
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134659249
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 13:11 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet! Ik heb de bitterballen gemaakt. Met wildpoulet, rode wijn, wortelen, kruidnagel enz, de smaak is fantastisch.

Ik krijg alleen de pankokorst niet dik genoeg. Op zich barsten ze niet echt tijdens het frituren maar het is gewoon een beetje een zielig slap omhulseltje, ik wil een echte crunch! Ik rol ze nu eerst door het bloem, dan door ei, dan zo veel mogelijk iets fijner gemalen panko. De panko grof laten werkte niet goed, maar ik heb ook wel hele groffe geloof ik.

Twee maal door het ei en de panko werd vooral een kliederboel.

Tevens vind ik de vulling wel erg loperig, waarschijnlijk heb ik hem niet genoeg gebonden. Maar ik vind dat eigenlijk niet zo erg.
Niet genoeg gelatine gebruikt. Zo'n kroket moet pas lopen nadat ie gebakken is, voor het bakken, na het koelen moet het lekker stevig zijn zodat je er makkelijk mee kunt werken.

Je kunt je panko ook fijner maken ipv paneermeel te gaan kopen, lijkt me.

Hoe klein heb je ze gemaakt, dat je moeite hebt ze te paneren? Ik snap er niks van. Behalve als ze zoals jij zegt zacht en moeilijk handelbaar zijn.

Jammer hoor.
  dinsdag 24 december 2013 @ 18:48:07 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134659826
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 17:18 schreef Bluurgh het volgende:
Piet, ik heb voor morgen 6 stukken rendierbiefstuk die ik sous-vide wil bereiden, elk stuk is apart verpakt en zo'n 150 tot 175 gram. Met een beetje zoeken kwam ik al uit dat het water zo'n 49 graden moet zijn, maar qua tijdsduur gaat het van 3 kwartier tot enkele uren. Wat is nou het 'beste'? :)
Tja, ligt er aan, hoe mals zijn ze? Als ze steviger zijn langer, en, langer zorgt ook voor meer eiwitten worden omgezet naar glutamaten, dus meer umami (hartige smaak).
Heb niet heel veel ervaring met sous vide, robin en lee harvey oswald meer.
Zie ook CUL / Sous vide
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 19:24:21 #273
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134661156
Ik doe zulk mager vlees gewoon 45 minuten. Of iets langer als het zo uitkomt.
Moet nog eens echt uittesten of het wat uitmaakt om het langer te doen. De kans op doorslaan en de kans op bacterievorming neemt natuurlijk wel toe naarmate je het langer gaart op die temperatuur.

Maar at laatst een mager stukje hertenbout, dat was vele uren sous-vide bereid en zo rauw en mals als een ossenhaasje. Dus ja, misschien/waarschijnlijk maakt het toch nog uit, de duur.

Maar ik vind bij mooi vlees, dat toch al gewoon rood eetbaar was, dat 45 minuten meer dan genoeg is. Dan is het mooi op temperatuur, even aanbraden en perfect.
pi_134671799
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 18:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niet genoeg gelatine gebruikt. Zo'n kroket moet pas lopen nadat ie gebakken is, voor het bakken, na het koelen moet het lekker stevig zijn zodat je er makkelijk mee kunt werken.

Je kunt je panko ook fijner maken ipv paneermeel te gaan kopen, lijkt me.

Hoe klein heb je ze gemaakt, dat je moeite hebt ze te paneren? Ik snap er niks van. Behalve als ze zoals jij zegt zacht en moeilijk handelbaar zijn.

Jammer hoor.
Nee, nee. De vulling was ongebakken perfect hanteerbaar, na het bakken liep het er alleen vrij gemakkelijk uit. Maar piet had gelijk, dat is gewoon hoe het hoort (en die dik blijvende vulling uit fabrieksbitterballen smaakt vooral heel erg naar meel).

Had niet zo gek veel panko dus toch even paneermeel gehaald en door een zeef geduwd. Door de paneer, eiwit, nog een keer door de paneer, eiwit en door de panko gaf echt een ideaal resultaat. Super knapperig en een stevige korst.

Heb er een sinaasappel-cranberry saus bijgemaakt met kruidnagel en die gepasseerd, hij is lekker stroperig nu.

Ik serveer ze per drie stuks met de saus, nog ideeën voor wat functionele garnituur? Ik ben er niet goed in en zit vooral met mijn hoofd bij het hoofdgerecht nu (ha).
pi_134672188
Dank piet en z80 en iedereen alvast een fijne kerst gewenst :)
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 25 december 2013 @ 08:42:27 #276
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_134677774
Fijn kerstfeest allemaal! ~:)

Piet, wat kan ik eens bij mijn kip in de braadzak stoppen? We eten er krielaardappeltjes uit de oven bij (met schil :9 ). Met rozemarijn en zeezout :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 25 december 2013 @ 09:27:03 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134678055
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 08:42 schreef Rewimo het volgende:
Fijn kerstfeest allemaal! ~:)

Piet, wat kan ik eens bij mijn kip in de braadzak stoppen? We eten er krielaardappeltjes uit de oven bij (met schil :9 ). Met rozemarijn en zeezout :)
Volgens mij is het lekkerder de kip aan stukken te snijden, te kruiden en bij de aardappels te leggen, zodat het kippenvet lekker in de aardappels trekt. Maar bij de kip in de braadszak? Knoflook, peen, limoen, citroengras, laurierblad, je kan ook een zure appel erbij doen, kip met appel en sherry is heerlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 25 december 2013 @ 09:33:37 #278
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_134678097
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:

Volgens mij is het lekkerder de kip aan stukken te snijden, te kruiden en bij de aardappels te leggen, zodat het kippenvet lekker in de aardappels trekt. Maar bij de kip in de braadszak? Knoflook, peen, limoen, citroengras, laurierblad, je kan ook een zure appel erbij doen, kip met appel en sherry is heerlijk
Klinkt goed, ik ga eens in mijn kasten graven :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 25 december 2013 @ 12:03:39 #279
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134680634
Piet ten eerste welkom terug :W

Deze kerst doe ik het lekker makkelijk met een voorgevulde eend uit de vriezert. Ik heb hem gisteren al uit de vriezer gehaald om te ontdooien in de koelkast maar ik zie nu dat de verpakking er van uitgaat dat je het ding bevroren in de oven dondert.

Op de verpakking staat 150 minuten op 140 graden en daarna 30 minuten op 200 graden. Kun jij advies geven over de tijd/temperatuur bij een ontdooide unit?
  woensdag 25 december 2013 @ 12:05:16 #280
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_134680682
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_134682462
quote:
Ha, zoals in de eerste helft van het filmpje die dude kroepoek maakt is ook precies hoe ik het heb gedaan. :Y En ik was ook net zo blij verrast als hij toen het lukte. :') *)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 25 december 2013 @ 14:09:19 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134684826
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 12:03 schreef Erasmo het volgende:
Piet ten eerste welkom terug :W

Deze kerst doe ik het lekker makkelijk met een voorgevulde eend uit de vriezert. Ik heb hem gisteren al uit de vriezer gehaald om te ontdooien in de koelkast maar ik zie nu dat de verpakking er van uitgaat dat je het ding bevroren in de oven dondert.

Op de verpakking staat 150 minuten op 140 graden en daarna 30 minuten op 200 graden. Kun jij advies geven over de tijd/temperatuur bij een ontdooide unit?
Hoe zwaar is hij?
Stop hem in de oven bij 200 graden en als je er met een sate prikker in prikt mag het sap niet meer rose zijn, dan is hij gaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 december 2013 @ 14:16:24 #283
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_134685064
quote:
1s.gif Op woensdag 25 december 2013 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe zwaar is hij?
Stop hem in de oven bij 200 graden en als je er met een sate prikker in prikt mag het sap niet meer rose zijn, dan is hij gaar
2 kilo. Dus die eerste periode van 140 graden is puur voor het ontdooien?
Ik zal er voor de zekerheid maar een kernthermometer in doen(in de file neem ik aan?).
  woensdag 25 december 2013 @ 14:21:35 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134685214
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 14:16 schreef Erasmo het volgende:

[..]

2 kilo. Dus die eerste periode van 140 graden is puur voor het ontdooien?
Ik zal er voor de zekerheid maar een kernthermometer in doen(in de file neem ik aan?).
Ja.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134707963
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gekochte fond is waardeloos. Maak een bouillon van een paar kippenpoten, ui, prei, peperkorrel, foelie, laurierblad etc maar geen zout, paar uur trekken, zeven, inkoken.
Afkoelen en in ijsblokjes zakjes in de vriezer, je wilt nooit meer zonder zitten
Ik heb dit met de kwartelskeletten gedaan! Zonder zout, is dat om het beter te laten invriezen of om een andere reden?
  donderdag 26 december 2013 @ 10:35:07 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134708122
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 10:24 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Ik heb dit met de kwartelskeletten gedaan! Zonder zout, is dat om het beter te laten invriezen of om een andere reden?
Nee, omdat je zout altijd kan toevoegen, maar er niet uit kan halen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134710878
Vanavond wil ik bij het voorgerecht de saus opschuimen. Echter is zojuist mijn staafmixer overleden. Hebben jullie tips om alsnog het gewenste effect te krijgen?
pi_134711477
Handmixer of met een garde gebruiken. Een staafmixer gebruik ik normaal alleen om te pureren.
  donderdag 26 december 2013 @ 15:24:23 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134716853
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 12:45 schreef Oceanonix het volgende:
Handmixer of met een garde gebruiken. Een staafmixer gebruik ik normaal alleen om te pureren.
Dit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 26 december 2013 @ 17:07:20 #290
414785 sirdanilot
pi_134719789
Klopt, laatst probeerde iemand eiwit te kloppen met de staafmixer, maar dat lukt gewoon niet. Een staafmixer kan dingen pureren, maar het vervangt geen handmixer.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 26 december 2013 @ 17:13:34 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134720037
Toch is een staafmixer eerste keus om sauzen op te schuimen.
pi_134748281
Hier maar even, bij een gebrek aan een recent wijntopic. Ik heb hier nog twee oorspronkelijk best aardige Chardonnays uit 2004 liggen. Kan ik die mijn gasten nog voorzetten, of moet ik die bewaren voor gasten met weinig onderscheidend vermogen, of kan ik ze beter meteen door de gootsteen spoelen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 27 december 2013 @ 16:04:46 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134748963
Openmaken, proeven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134749481
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Openmaken, proeven
OK, back-up regelen dus.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134749736
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 17:18 schreef Bluurgh het volgende:
Piet, ik heb voor morgen 6 stukken rendierbiefstuk die ik sous-vide wil bereiden, elk stuk is apart verpakt en zo'n 150 tot 175 gram. Met een beetje zoeken kwam ik al uit dat het water zo'n 49 graden moet zijn, maar qua tijdsduur gaat het van 3 kwartier tot enkele uren. Wat is nou het 'beste'? :)
Hoe lang heb je ze uiteindelijk gedaan? :) Als je ze langer doet, breekt er meer bindweefsel af, en is je vlees zachter van structuur :)
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 27 december 2013 @ 17:05:54 #296
414785 sirdanilot
pi_134751608
Wij hadden een keer witte wijn uit de jaren 90 of zo gevonden. Hij was vergeeld en smaakte geoxideerd (dus niet bedorven/azijn geworden maar een beetje rozijn-achtig). Mijn vader vond dat juist lekker en zoop zo een paar flessen op :')

Overigens is dit nog niet eens zo gek: vin jaune is ook een wijn die enigszins geoxideerd is. De wijn zag er precies zo uit.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134778937
Hee Piet, ik ga straks met een bevriende jager een geschoten konijn uitbenen en krijg het vlees dan mee naar huis. Hij heeft een mooi jachtgebied dus zal nog wel eens mee gaan drijven :) Heb jij nog interessante gerechten met konijn er in?
  zaterdag 28 december 2013 @ 23:25:21 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134808641
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2013 11:29 schreef Molleman het volgende:
Hee Piet, ik ga straks met een bevriende jager een geschoten konijn uitbenen en krijg het vlees dan mee naar huis. Hij heeft een mooi jachtgebied dus zal nog wel eens mee gaan drijven :) Heb jij nog interessante gerechten met konijn er in?
Wild Konijn, zou de haasjes als biefstukjes eten, en de poten tot een stoofpotje verwerken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 december 2013 @ 23:51:17 #299
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134809931
Ik heb één keer wild konijn gehad maar ik vond er verrekte weinig vlees aan zitten. Ben dol op wild in het algemeen, maar konijn mag van mij gewoon rond blijven huppelen. Dan liever haas.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 29 december 2013 @ 00:10:57 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134810752
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2013 23:51 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb één keer wild konijn gehad maar ik vond er verrekte weinig vlees aan zitten. Ben dol op wild in het algemeen, maar konijn mag van mij gewoon rond blijven huppelen. Dan liever haas.
Het vlees is zo mager dat je als je alleen maar wild konijn eet, in onbegrensde hoeveelheid, je aan ondervoeding dood gaat uiteindelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')