Volgens mij is het lekkerder de kip aan stukken te snijden, te kruiden en bij de aardappels te leggen, zodat het kippenvet lekker in de aardappels trekt. Maar bij de kip in de braadszak? Knoflook, peen, limoen, citroengras, laurierblad, je kan ook een zure appel erbij doen, kip met appel en sherry is heerlijkquote:Op woensdag 25 december 2013 08:42 schreef Rewimo het volgende:
Fijn kerstfeest allemaal!
Piet, wat kan ik eens bij mijn kip in de braadzak stoppen? We eten er krielaardappeltjes uit de oven bij (met schil ). Met rozemarijn en zeezout
Klinkt goed, ik ga eens in mijn kasten gravenquote:Op woensdag 25 december 2013 09:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij is het lekkerder de kip aan stukken te snijden, te kruiden en bij de aardappels te leggen, zodat het kippenvet lekker in de aardappels trekt. Maar bij de kip in de braadszak? Knoflook, peen, limoen, citroengras, laurierblad, je kan ook een zure appel erbij doen, kip met appel en sherry is heerlijk
Ha, zoals in de eerste helft van het filmpje die dude kroepoek maakt is ook precies hoe ik het heb gedaan. En ik was ook net zo blij verrast als hij toen het lukte.quote:
Hoe zwaar is hij?quote:Op woensdag 25 december 2013 12:03 schreef Erasmo het volgende:
Piet ten eerste welkom terug
Deze kerst doe ik het lekker makkelijk met een voorgevulde eend uit de vriezert. Ik heb hem gisteren al uit de vriezer gehaald om te ontdooien in de koelkast maar ik zie nu dat de verpakking er van uitgaat dat je het ding bevroren in de oven dondert.
Op de verpakking staat 150 minuten op 140 graden en daarna 30 minuten op 200 graden. Kun jij advies geven over de tijd/temperatuur bij een ontdooide unit?
2 kilo. Dus die eerste periode van 140 graden is puur voor het ontdooien?quote:Op woensdag 25 december 2013 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe zwaar is hij?
Stop hem in de oven bij 200 graden en als je er met een sate prikker in prikt mag het sap niet meer rose zijn, dan is hij gaar
Ja.quote:Op woensdag 25 december 2013 14:16 schreef Erasmo het volgende:
[..]
2 kilo. Dus die eerste periode van 140 graden is puur voor het ontdooien?
Ik zal er voor de zekerheid maar een kernthermometer in doen(in de file neem ik aan?).
Ik heb dit met de kwartelskeletten gedaan! Zonder zout, is dat om het beter te laten invriezen of om een andere reden?quote:Op zaterdag 21 december 2013 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gekochte fond is waardeloos. Maak een bouillon van een paar kippenpoten, ui, prei, peperkorrel, foelie, laurierblad etc maar geen zout, paar uur trekken, zeven, inkoken.
Afkoelen en in ijsblokjes zakjes in de vriezer, je wilt nooit meer zonder zitten
Nee, omdat je zout altijd kan toevoegen, maar er niet uit kan halen.quote:Op donderdag 26 december 2013 10:24 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Ik heb dit met de kwartelskeletten gedaan! Zonder zout, is dat om het beter te laten invriezen of om een andere reden?
Ditquote:Op donderdag 26 december 2013 12:45 schreef Oceanonix het volgende:
Handmixer of met een garde gebruiken. Een staafmixer gebruik ik normaal alleen om te pureren.
Hoe lang heb je ze uiteindelijk gedaan? Als je ze langer doet, breekt er meer bindweefsel af, en is je vlees zachter van structuurquote:Op dinsdag 24 december 2013 17:18 schreef Bluurgh het volgende:
Piet, ik heb voor morgen 6 stukken rendierbiefstuk die ik sous-vide wil bereiden, elk stuk is apart verpakt en zo'n 150 tot 175 gram. Met een beetje zoeken kwam ik al uit dat het water zo'n 49 graden moet zijn, maar qua tijdsduur gaat het van 3 kwartier tot enkele uren. Wat is nou het 'beste'?
Wild Konijn, zou de haasjes als biefstukjes eten, en de poten tot een stoofpotje verwerkenquote:Op zaterdag 28 december 2013 11:29 schreef Molleman het volgende:
Hee Piet, ik ga straks met een bevriende jager een geschoten konijn uitbenen en krijg het vlees dan mee naar huis. Hij heeft een mooi jachtgebied dus zal nog wel eens mee gaan drijven Heb jij nog interessante gerechten met konijn er in?
Het vlees is zo mager dat je als je alleen maar wild konijn eet, in onbegrensde hoeveelheid, je aan ondervoeding dood gaat uiteindelijkquote:Op zaterdag 28 december 2013 23:51 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb één keer wild konijn gehad maar ik vond er verrekte weinig vlees aan zitten. Ben dol op wild in het algemeen, maar konijn mag van mij gewoon rond blijven huppelen. Dan liever haas.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |