Ongetwijfeld. Maar dan had ik ook wel "ongezond" geschreven in plaats van "twijfelachtig".quote:Op maandag 6 januari 2014 21:35 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Hoe is dat vastgesteld? Zijn er duizenden mensen overleden aan de schadelijkheid van anti-aanbaklagen?
Als dat zo was, waren die dingen allang verboden door onze Almachtige en Alwijze EU, denk je niet?
Er zit ook snoep in onze schijf, die piramide heeft dat niet.quote:Op maandag 6 januari 2014 21:38 schreef Igen het volgende:
Eigenlijk doen we het wat dat betreft in Nederland juist best goed.
Ook met teflon-spatels slijt die laag, gewoon door het steeds maar weer verhit worden en de wrijving (minder maar nog altijd aanwezig). Ik vind het trouwens ook niet echt prettig om met zo'n plastic spatel in mijn pan te roeren aangezien ik heb vastgesteld dat die niet bestendig zijn tegen de hete temperaturen (smelten). Misschien een slechte spatel maar geef mij dan toch maar een gietijzeren pan met een metalen spatel, dan weet je zeker dat het goed zit en zo'n metalen spatel is wel zo gemakkelijk te gebruiken. Maar goed, dat is meer een persoonlijke voorkeur dan een gezondheidskeuze.quote:Op maandag 6 januari 2014 21:46 schreef Kowloon het volgende:
Je moet ook niet met metaal je antiaanbakpan mishandelen. Hier hebben we teflon spatels. Voor het bakken van eieren en pannenkoeken is een antiaanbakpan echter super vind ik.
Voilá, zo simpel is het. Waarom het risico opzoeken als het totaal vermijdbaar is?quote:Op maandag 6 januari 2014 21:32 schreef Igen het volgende:
Je hoeft het gevaar nou ook weer niet op te zoeken. Pannen met teflon gaan snel stuk, de gezondheid van het spul is twijfelachtig, en bijna alles kun je net zo goed bakken in een stalen of RVS pan.
http://www.eenvandaag.nl/(...)_niet_onafhankelijk_quote:Op maandag 6 januari 2014 21:35 schreef El_Matador het volgende:
Als dat zo was, waren die dingen allang verboden door onze Almachtige en Alwijze EU, denk je niet?
In Nederland werd ook tot minstens in de jaren 90 de pyramide gehanteerd, natuurlijk met wat verschilletjes tussen al die landen die zo'n pyramide hanteren. De logica van de pyramide was natuurlijk dat je in 1 oogopslag ziet waarvan je meer moet eten en waarvan je minder moet eten. Ik ben het uiteraard met je eens dat het gevaar van dergelijke simplistische schema's is dat je allerlei misverstanden creëert, de vraag is dan wat erger is: die misverstanden en dat de mensen die zich er slechter in (kunnen) verdiepen in ieder geval wat richtlijnen volgen of niet die misverstanden en dat diezelfde mensen helemaal door de bomen niet meer het bos zien. Persoonlijk ben ik een voorstander van informatie op maat: genuanceerder en gedetailleerder voor wie het aankan, meer compromissen voor bij wie dat niet lukt. Eerst het eerste proberen of met het eerste vervolgen nadat je het tweede hebt gedaan lijkt mij een goede aanpak.quote:Op maandag 6 januari 2014 21:38 schreef Igen het volgende:
Ik het ook wel interessant hoe voedselvoorlichting plaatsvindt.
Bij ons heb je de schijf van vijf:] ]
In veel andere landen (VS, Duitsland, Japan, en ik geloof ook de VN) gieten ze het ding in de vorm van een pyramide:]
Dat suggereert dat brood en aardappels de basis zijn en vlees en vet een luxe. Maar zoals we allang weten, ben je alleen maar gezond bezig als je verzadigde vetten door onverzadigde vervangt en is het juist níét gezond als je verzadigde vetten door koolhydraten (zoals brood en aardappels) vervangt. Zo moedigt deze manier van presenteren juist een ongezond dieet aan.
Eigenlijk doen we het wat dat betreft in Nederland juist best goed.
Dat gaf ik zelf al aan, alleen geldt dat argument niet voor vegetariërs voor wie het een belangrijke bron van voedingsstoffen is. Het is trouwens ook een heerlijke snack, beter dan de meeste snacks die je bij de supermarkt koopt.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:03 schreef tjoptjop het volgende:
Nou, gezien de enorme hoeveelheid energie die er in noten en pinda's zitten is het niet zo vreemd dat ze er 'voorzichtig' mee doen. 100gr=600kcal
En hoe wil jij precies bepalen dat het voor anderen geen "prima snack" is?quote:Op maandag 6 januari 2014 23:32 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat gaf ik zelf al aan, alleen geldt dat argument niet voor vegetariërs voor wie het een belangrijke bron van voedingsstoffen is. Het is trouwens ook een heerlijke snack, beter dan de meeste snacks die je bij de supermarkt koopt.
Dat iets veel calorieën bevat maakt het niet automatisch minder gezond. Pinda's hebben wat dat betreft ten onrechte een bad rep, in ieder geval als je een beetje normaal beweegt.
Ik denk dat ik dagelijks zo'n 50 gram aan pinda's en noten eet. Niets mis mee, ik eet buiten dat weinig van calorierijk voedsel (ik eet wel wat calorierijk voedsel (hagelslag en pindakaas maar ik doe er niet veel van op mijn boterham)) en ik beweeg veel (ik verbruik de laatste maanden meer energie dan dat ik inneem) dus voor mij is het een prima snack.
Niet, ik stel slechts dat de kwaliteit van de voeding het argument moet zijn voor de plaats in de pyramide, niet de hoeveelheid calorieën die het bevat. Maar ja, ik redeneer graag vanuit de mens die wel een beetje logisch kan nadenken en die ook zonder dat hij er op wordt gewezen begrijpt dat je het totale aantal kcal. en het binnenkrijgen van alle voedingsstoffen met dat calorische 'budget' in de gaten moet houden. Dat is wellicht een overschatting in het geval van een deel van de mensen op wie die schema's is gericht.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:40 schreef El_Matador het volgende:
[..]
En hoe wil jij precies bepalen dat het voor anderen geen "prima snack" is?
Denk jij werkelijk dat heel Nederland aan de obesitas zit?quote:Op maandag 6 januari 2014 23:45 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Niet, ik stel slechts dat de kwaliteit van de voeding het argument moet zijn voor de plaats in de pyramide, niet de hoeveelheid calorieën die het bevat. Maar ja, ik redeneer graag vanuit de mens die wel een beetje logisch kan nadenken en die ook zonder dat hij er op wordt gewezen begrijpt dat je het totale aantal kcal. en het binnenkrijgen van alle voedingsstoffen met dat calorische 'budget' in de gaten moet houden. Dat is wellicht een overschatting in het geval van een deel van de mensen op wie die schema's is gericht.
Klopt, zorgt voor verspilling, maar aan de andere kant zit er soms chemische meuk in voedsel wat er echt niet inhoort, daar schiet de wetgeving weer tekort.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:48 schreef betyar het volgende:
Veel te streng, je hebt ogen, een neus en een mond om te beoordelen of iets nog goed is.
Doet me eraan denken dat een Oost-Duitser die ik een keer sprak, vertelde dat ze in DDR-tijden wel eens bezoek uit Nederland kregen en die Nederlanders zich dan verbaasden over al die dikke Duitsers. Dikke Ossies, wel te verstaan.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:49 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Denk jij werkelijk dat heel Nederland aan de obesitas zit?
Nou juist 1 kenmerk van Nederlanders is, dat het lange, gezonde, slanke mensen zijn.
Daarom datum verwijderen en alle ingrediënten vermelden en dan niet achter een e-nummer.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:51 schreef Salvad0R het volgende:
[..]
Klopt, zorgt voor verspilling, maar aan de andere kant zit er soms chemische meuk in voedsel wat er echt niet inhoort, daar schiet de wetgeving weer tekort.
Chemische meuk kan ervoor zorgen dat het beter smaakt en ruikt maar toch wordt het er niet gezonder mee.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:51 schreef Salvad0R het volgende:
[..]
Klopt, zorgt voor verspilling, maar aan de andere kant zit er soms chemische meuk in voedsel wat er echt niet inhoort, daar schiet de wetgeving weer tekort.
De Schijf van Vijf is gericht op verhoudingen. Maar dat 'calorische budget' is juist waar het het vaakst fout gaat (denk ik). Het geheim van de Japanners schijnt grotendeels te zijn dat ze gewoon niet te veel eten. En een paar dagen terug was op Fok! nog een topic over een leraar in Amerika die z'n overgewicht aanpakte door te gaan eten bij McDonalds - en tegelijk op het aantal calorieën te gaan letten.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:45 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Niet, ik stel slechts dat de kwaliteit van de voeding het argument moet zijn voor de plaats in de pyramide, niet de hoeveelheid calorieën die het bevat. Maar ja, ik redeneer graag vanuit de mens die wel een beetje logisch kan nadenken en die ook zonder dat hij er op wordt gewezen begrijpt dat je het totale aantal kcal. en het binnenkrijgen van alle voedingsstoffen met dat calorische 'budget' in de gaten moet houden. Dat is wellicht een overschatting in het geval van een deel van de mensen op wie die schema's is gericht.
Waar heb ik het over wel of niet gezond?quote:Op maandag 6 januari 2014 23:32 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat gaf ik zelf al aan, alleen geldt dat argument niet voor vegetariërs voor wie het een belangrijke bron van voedingsstoffen is. Het is trouwens ook een heerlijke snack, beter dan de meeste snacks die je bij de supermarkt koopt.
Dat iets veel calorieën bevat maakt het niet automatisch minder gezond. Pinda's hebben wat dat betreft ten onrechte een bad rep, in ieder geval als je een beetje normaal beweegt.
Ik denk dat ik dagelijks zo'n 50 gram aan pinda's en noten eet. Niets mis mee, ik eet buiten dat weinig van calorierijk voedsel (ik eet wel wat calorierijk voedsel (hagelslag en pindakaas maar ik doe er niet veel van op mijn boterham)) en ik beweeg veel (ik verbruik de laatste maanden meer energie dan dat ik inneem) dus voor mij is het een prima snack.
Maar je gaat er niet dood aan. Dat is het punt. Overdaad is nooit gezond.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:54 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Chemische meuk kan ervoor zorgen dat het beter smaakt en ruikt maar toch wordt het er niet gezonder mee.
Toch grappig dat juist bram zo'n hoeveelheid pinda's naar binnen werkt.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:56 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Maar je gaat er niet dood aan. Dat is het punt. Overdaad is nooit gezond.
Verreweg de meeste mensen kunnen dat prima inschatten. En de sukkels gaan dood, worden ziek of hebben anderszins de nadelen van hun domheid.
Sja, houd je toch. Hoeveel stickers je ook op voedsel plakt.
Als vegetarier moet je wel (eiwitten).quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:00 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Toch grappig dat juist bram zo'n hoeveelheid pinda's naar binnen werkt.
OK, dat mag je voor jezelf willen en daar kun je ook goed aan voldoen, in Nederland. Je kunt hier zo'n beetje eten wat je wilt en laten staan wat je niet wilt.quote:Op maandag 6 januari 2014 15:32 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik wil dat we (nog?) strengere wetgeving krijgen omtrent voedselveiligheid qua informatie, toegestane stoffen (bepaald door waarlijk onafhankelijke wetenschappers) en giffen.
[knip]
Niet goed genoeg aangezien het beter kan zonder dat dit problemen geeft voor de gewone burger. Jij bent blijkbaar tevreden met een 7, ik wil graag een 9 of een 10 zien.
Wij hebben het volgens mij al eens over die Japanners gehad, een deel van hun geheim zou zijn dat ze minder eten doordat ze hun maaltijden zo goed verzorgen (kleur, smaak, veel tijd die aan de bereiding wordt besteed). Een interessante theorie, het is in ieder geval gebleken dat mensen minder eten als ze met meer aandacht eten, het lijkt mij dat je met meer aandacht eet als je goed bereid eten (ook qua presentatie) voor je geschoteld krijgt en met een gezin eet dan wanneer je slecht verzorgd eten krijgt en voor de tv. eet. Denk aan het sterrenrestaurantgevoel.quote:Op maandag 6 januari 2014 23:55 schreef Igen het volgende:
[..]
De Schijf van Vijf is gericht op verhoudingen. Maar dat 'calorische budget' is juist waar het het vaakst fout gaat (denk ik). Het geheim van de Japanners schijnt grotendeels te zijn dat ze gewoon niet te veel eten. En een paar dagen terug was op Fok! nog een topic over een leraar in Amerika die z'n overgewicht aanpakte door te gaan eten bij McDonalds - en tegelijk op het aantal calorieën te gaan letten.
Of voor een Brabander of Drenth!quote:Op maandag 6 januari 2014 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn punt is, alleen maar roepen dat het dieet zo gezond is in een ander land is maar een klein deel van het verhaal. Het is duidelijk dat wat gezond is voor iemand op Kreta, in Normandie of in Japan niet vanzelfsprekend net zo gezond is als voor een Hollander.
Komt dus neer op het vervangen van verzadigd vet door koolhydraten. Maar de laatste inzichten zijn voor zover ik weet dat dat juist slecht is.quote:(..) Bij gezond eten gaat het om variatie, om niet te veel, maar ook om veilig, weinig verzadigd vet en veel groenten, fruit en brood.
Jong en oud in Nederland eten veel te weinig groenten, fruit en brood, en te veel verzadigd vet. Dat verzadigde vet zit vooral in melk, boter, yoghurt en kaas en in vlees. Het is een nieuwe klap voor de bulkproducten van de Nederlandse zuivelindustrie. (..)
Precies! Niet dat het mijn enige bron van eiwitten is, ook tofu, magere kwark en eieren (vaak 1 meekoken terwijl ik toch groenten/rijst/deeg kook) eet ik dagelijks. Daarentegen eet ik weinig kaas (30 gram per dag?). Je mag best wat genieten, je moet het alleen op een verstandige manier doen en zien dat je niet meer energie inneemt dan dat je verbruikt (tenzij je ondergewicht hebtquote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:01 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Als vegetarier moet je wel (eiwitten).
De macrobiotiek van Oshawa stelde dat het rijst-dieet het meest harmonisch is: rijst is perfect in evenwicht tussen yin en yang en dus het ideale voedingsmiddel.quote:Op maandag 6 januari 2014 15:45 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ja, maar als de wetenschap geen uitsluitsel geeft dan zou ik toch maar kiezen voor hetgeen beter blijkt te werken. In dit geval speelt ook mee dat het traditionele Japanse dieet erg simpel is met veel groenten, vis, tofu en rijst. Allemaal producten waarvan bekend is dat de Nederlander die prima verdraagt.
Wees gerust, ik neem genoegen met een goede voorlichting en een goede begeleiding voor wie hiervoor kiest. Geen nazi/stasi-praktijken als het aan mij ligt.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:05 schreef El_Matador het volgende:
Bram in bruine regenjas langs de Nederlandse deuren:
"goedenavond mevrouw, eet smakelijk, maar zie ik daar nu echt een T-bone op het bord, en dat nog wel voor de TV?!1!!"
Ben blij dat ik (of wie dan ook) dat "mag", maar hoeveel is "best" en waarom "moet" je "verstandig" doen?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:05 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Je mag best wat genieten, je moet het alleen op een verstandige manier doen
Ik weet het.quote:Op maandag 6 januari 2014 16:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Margarine.
Wat is margarine en hoe maak je dat zelf..
Je begint met puur natuur, plantaardige vetten en olien (of soms dierlijk vet, vroeger zelfs walvisvet, maar dat is passé)
We gaan maar eens uit van plantenzaden, die maal en pers je, en je hebt dan ruwe plantenolie waar nog harsen en goms in zitten. Je voegt cautische soda toe, en verwijderd de reststoffen als zeep. Je voegt nu volaarde toe om de olie te bleken. nu heb je gerafineerde olie. Je verhit nu de olie en voegt waterstof toe, en een nikkelcatalysator. Resultaat, gehydrogeneerde vetten, die kunstmatig gehard is. Deze neutraliseer je, bleek je, en filter je om reststoffen te verwijderen. Deze rafineer je en je voegt geurstoffen toe. (eventueel voeg je nu visolie of dierlijke vetten toe).
Dit vermeng je met water, magere melk, zout, smaakstoffen, kleurstoffen, vitamine A en D.
Nu heb je ongeemulseerde margarine.
Je voegt Lecitine en Monoglyceride toe, en terwijl je dit mengt en kneed, koel je het.
Dit verpak je in plastic bakjes, en je doet er een dekseltje op
Margarine...
Boter:
Je melkt een koe en laat de melk even staan zodat zich boven op de melk een roomlaag vormt. DIe karn je en je scheid het vocht van de boter, waar je eventueel wat zout aan toevoegt..
Mwah, in Japan hebben de mensen het ook druk en heb je ook een hoop kant-en-klaar en simpele gerechten zoals toast met jam voor het ontbijt, onigiri, etc.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:02 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Wij hebben het volgens mij al eens over die Japanners gehad, een deel van hun geheim zou zijn dat ze minder eten doordat ze hun maaltijden zo goed verzorgen (kleur, smaak, veel tijd die aan de bereiding wordt besteed). Een interessante theorie, het is in ieder geval gebleken dat mensen minder eten als ze met meer aandacht eten, het lijkt mij dat je met meer aandacht eet als je goed bereid eten (ook qua presentatie) voor je geschoteld krijgt en met een gezin eet dan wanneer je slecht verzorgd eten krijgt en voor de tv. eet. Denk aan het sterrenrestaurantgevoel.
Ik moet even de schrijver opvragen. Maar "Damit man uns nicht mehr für dumm verkaufen kann" lijkt me ook wel passen in je rijtje.quote:Op maandag 6 januari 2014 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe is je Duits?
Walter Krämer heeft "Die Panik-Macher" geschreven over hoe wij voedsel en ander risico waarnemen en wat er nu wel of niet gevaarlijk is. Vuistregel, waar mensen het meeste bang voor zijn is het minst gevaarlijk.
Udo Ulfkotte schreef: "So lügen Journalisten. Der Kampf um Quoten und Auflagen. " over hoe media selectief omgaan met waarheid en hoe men over wetenschappelijk en ander onderzoek schrijft om vooral kijkcijfers en oplages te halen en niet om het publiek goed te informeren.
Dit lijkt mij een zeer verstandig advies. Dit advies volg ik nauwgezet, vandaar dat ik relatief weinig kaas eet (voor een vegetariër en dan maar wat meer magere kwark, pinda's, noten en eiëren eet.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:04 schreef Igen het volgende:
Dit schreef het NRC trouwens over de nieuwe Schijf van Vijf in 2004:
(..) Bij gezond eten gaat het om variatie, om niet te veel, maar ook om veilig, weinig verzadigd vet en veel groenten, fruit en brood.
Jong en oud in Nederland eten veel te weinig groenten, fruit en brood, en te veel verzadigd vet. Dat verzadigde vet zit vooral in melk, boter, yoghurt en kaas en in vlees. Het is een nieuwe klap voor de bulkproducten van de Nederlandse zuivelindustrie. (..)
Handig voor wie moet afvallen, gewoon 2 jaar naar Japan toe en dan moeite moeten doen om voldoende energie binnen te krijgen.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:12 schreef Igen het volgende:
[..]
Mwah, in Japan hebben de mensen het ook druk en heb je ook een hoop kant-en-klaar en simpele gerechten zoals toast met jam voor het ontbijt, onigiri, etc.
Maar in het eten daar zitten gewoon maar heel weinig calorieën. Zo'n onigiri is iets van 150 kcal, en een doorsnee volwaardige kant-en-klaar-maaltijd 500 tot hooguit 650 kcal. Ter vergelijking: een AH maaltijdsalade is al iets van 800 à 900 kcal en een big mac menu meer dan 1100 kcal. Kortom, toen ik daar op vakantie was, moest ik de hele dag opletten en rekenen of ik wel genoeg calorieën binnen kreeg.
Dat mag je vinden, maar voor zover ik weet is het inmiddels achterhaald en zijn de nieuwste inzichten juist 180 graden omgekeerd, dus ik ben blij dat dit niet met wetgeving en belastingen gestuurd wordt. Dat was ook mijn hele punt.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dit lijkt mij een zeer verstandig advies. Dit advies volg ik nauwgezet, vandaar dat ik relatief weinig kaas eet (voor een vegetariër en dan maar wat meer magere kwark, pinda's, noten en eiëren eet.
Ik eet dagelijks minstens 400 gram groenten, ik eet genoeg vruchten en ik probeer dat zoveel mogelijk te variëren en zoveel mogelijk van verschillende 'groepen' groenten te eten. Ongetwijfeld maak ik dan nog wat fouten maar het lijkt me alvast een stap in de goede richting. Meer dan je best doen kan je niet doen en ik geniet niet minder van wat ik eet, integendeel.
quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:12 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik eet dagelijks minstens 400 gram groenten,
Inlijsten en ophangen op de dietistenbureaus.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:14 schreef Igen het volgende:
Dat mag je vinden, maar voor zover ik weet is het inmiddels achterhaald en zijn de nieuwste inzichten juist 180 graden omgekeerd, dus ik ben blij dat dit niet met wetgeving en belastingen gestuurd wordt. Dat was ook mijn hele punt.
Die eet ik dan ook niet. En toch komen honderdduizenden studenten zo hun studententijd door.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:
In extreme gevallen kan je dat wel doen. Zo zal nooit blijken dat het gezond is om dagelijks snoep en diepvriespizza's te eten.
Hoe weet jij zo zeker dat jij kerngezond bent?quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:15 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Daar kom ik per week misschien net aan.
En ik rook, eet veel vlees, gebruik af en toe drugs, heb een stressvolle baan maar ben kerngezond. Hoe kan dat Bram?
quote:Op maandag 6 januari 2014 23:48 schreef betyar het volgende:
Veel te streng, je hebt ogen, een neus en een mond om te beoordelen of iets nog goed is.
Laatst in het ziekenhuis geweest, daar was alles perfect. Over 2 weken medische test, zullen we dan wel zien.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:18 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Hoe weet jij zo zeker dat jij kerngezond bent?
Mwah, ik leef tenminste. En ik hoef geen 85 te worden, als dat niet zo gebeurt.quote:Lichamen verschillen maar het is inderdaad geen beste combi die jij opsomt.
Het lichaam kan ook best wel wat hebben, het is niet aan te raden maar jarenlang zuipen kan ook nog wel aangezien de lever zich herstelt zolang je het niet al te lang al te bont maakt (minder dan 1/3de van de lever slopen, geen tumor krijgen in je lever) maar blijf als dertiger en veertiger zuipen en je krijgt waarschijnlijk serieuze gezondheidsproblemen. Idem voor X jaar wat ongezond eten. Het is niet aan te raden maar eet op een gegeven moment weer voldoende regelmatig gezond en het lichaam herstelt gelukkig van veel.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:17 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Die eet ik dan ook niet. En toch komen honderdduizenden studenten zo hun studententijd door.
Waarom zijn ze verschillend?quote:Op maandag 6 januari 2014 23:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Deze plaatjes staven (als je het betrekt op even welvarende of meer welvarende landen) jouw stelling.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(lichtere kleur: minder obesitas)
Al kan je je afvragen of dat Nederland het goed doet of dat andere landen het nog slechter doen.
Ik geniet meer van mijn eten dan toen ik minder gezond at dus ik laat er niets voor, ik maak slechts wat verstandigere keuzes en ik heb een manier gevonden om meer te genieten. Zo kan ik een banaan in magere kwark van harte aanraden en is 30 gram goede pure chocolade (70+% cacao) voor mij bevredigender dan een viervoud aan normale chocolade. Ik streef er niet naar om oud te worden (mid-80 zou ik mooi vinden, ouder hoeft van mij niet tenzij ik een van de uitzonderingen ben die met 90 jaar nog vitaal is), ik streef er naar om gezond te blijven tijdens het oud worden.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:18 schreef El_Matador het volgende:
Mwah, ik leef tenminste. En ik hoef geen 85 te worden, als dat niet zo gebeurt.
Mannen, vrouwen. Waarom dat zo verschilt? Joost mag het weten. Voor roken is dat gemakkelijker te verklaren (yep, emancipatie).quote:
Pizza is meestal veel te zout en dat is niet goed.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 00:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:
In extreme gevallen kan je dat wel doen. Zo zal nooit blijken dat het gezond is om dagelijks snoep en diepvriespizza's te eten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |