FOK!forum / Cryptocurrencies / [COIN] Het grote Bitcointopic #76 | Uprising! (maar dan bijna)
Sylv3sevrijdag 13 december 2013 @ 21:42
bitcoin+banner.jpg

bitcoin.php
Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?

Thuisbezord.nl neemt sinds kort Bitcoins aan.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=O&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=1&p=0&

Lineair:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=O&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=0&p=0&

3-maanden:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=90&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=S&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=0&p=0&

Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:
9yX8kz2.png

Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
Sylv3sevrijdag 13 december 2013 @ 21:42
:P
Tourniquetzaterdag 14 december 2013 @ 02:34
Artikel in Moneyweek (voorpagina) over de ongekende mogelijkheden van de Blockchain:

Z7WIbku.jpg
Zithzondag 15 december 2013 @ 11:26
Ik denk dat er de komende weken nog verder een daling gaat komen. Al het snelle geld zal wel weer willen vertrekken nu er al 2 weken lang een dalins is. Over een paar maanden komt er eventueel opnieuw een hypemoment die hem nog hoger zal brengen.
TheFreshPrincezondag 15 december 2013 @ 13:44
De Google trend voor Bitcoin is iig historisch hoog:

http://www.google.nl/trends/explore#q=bitcoin

Dit is altijd een goede indicator voor het prijsverloop van Bitcoin geweest.
#ANONIEMzondag 15 december 2013 @ 13:53
Er moet wel een klein beetje iets meer actie komen ja, anders vrees ik dat je toch een groep hebt die gaat dumpen. De mensen die snel dacht te verdienen en heeft gekocht in de periode dat het 10-15% stijging per dag was lijken me nu toch enigszins teleurgesteld.

Aan de andere kant, voordat de koers explodeerde was het ook een aantal weken (bijna maanden) erg stabiel met weinig grote sprongen.
Zithzondag 15 december 2013 @ 14:07
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 13:44 schreef MaGNeT het volgende:
De Google trend voor Bitcoin is iig historisch hoog:

http://www.google.nl/trends/explore#q=bitcoin

Dit is altijd een goede indicator voor het prijsverloop van Bitcoin geweest.
Maar is, als je naar 90 oof 30 dagen kijkt, dalende.
#ANONIEMzondag 15 december 2013 @ 14:20
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 14:07 schreef Zith het volgende:

[..]

Maar is, als je naar 90 oof 30 dagen kijkt, dalende.
Precies, en dat is wel een beetje de stroming die de harde stijging voedde. Interesse zal er altijd zijn, maar je merkt ook gewoon dat bv. media als nu.nl er stukken minder over schrijven, in ieder geval minder positief berichten over de koers. En dat is toch de soort media wat onwetenden er mee in contact brengt.
lf2zondag 15 december 2013 @ 16:32
Bitcoin deze week de 900 weer halen ?
MxMzondag 15 december 2013 @ 17:17
Bitcoin: Price v hype
BBC News Magazine
http://www.bbc.co.uk/news/magazine-25332746
Tourniquetzondag 15 december 2013 @ 20:10
the-definitive-history-of-bitcoin-infographic.jpg
Dyndmaandag 16 december 2013 @ 03:30
http://bitcoinrichlist.com/top500

500 mensen bezitten 36% van ALLE bitcoins op dit moment in omloop.
Zithmaandag 16 december 2013 @ 09:49
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 03:30 schreef Dynd het volgende:
http://bitcoinrichlist.com/top500

500 adressen bezitten 36% van ALLE bitcoins op dit moment in omloop.
En veel daarvan zijn waarschijnlijk velroren.
Distortionmaandag 16 december 2013 @ 10:37
Net op 825USD weer gekocht. Nu hopen dat de koers weer omhoog gaat. Op de langere termijn denk ik wel dat het nog wat gaat dalen. De koers is al veel te lang stabiel dus mensen die er voor het snelle geld in gingen zitten zullen het geld er langzaam maar zeker weer uit gaan halen denk/vrees ik.

[edit]Op de echt lange termijn is er natuurlijk vanalles mogelijk.[/edit]
#ANONIEMmaandag 16 december 2013 @ 12:12
Bitcoin is Gold on Steroids
#ANONIEMmaandag 16 december 2013 @ 13:42
Onder de 800$ op Bitstamp
Apostrofmaandag 16 december 2013 @ 14:38
We zijn de 1%!
#ANONIEMmaandag 16 december 2013 @ 15:25
quote:
9s.gif Op maandag 16 december 2013 13:42 schreef Loveless85 het volgende:
Onder de 800$ op Bitstamp
Zithmaandag 16 december 2013 @ 15:37
Even langs de huidige crash omdat bitcoin uit china gekicked gaat worden, heiniken tweette zojuist over BTC :)

Heineken twitterde op maandag 16-12-2013 om 15:00:02 Our vision of the future? Drink real beer, pay with virtual money. http://t.co/isEXOgFIyZ #Bitcoin #OpenYourWorld http://t.co/SOXL9IShdN reageer retweet
Deeltjesversnellermaandag 16 december 2013 @ 17:22
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 09:49 schreef Zith het volgende:

[..]

En veel daarvan zijn waarschijnlijk velroren.
dat denk ik ook ja, zo zonde ;(

ben echt benieuwd wat uiteindelijk de hoogste koers geweest blijkt te zijn.
Maxbetmaandag 16 december 2013 @ 17:27
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 09:49 schreef Zith het volgende:

[..]

En veel daarvan zijn waarschijnlijk velroren.
En er zitten ook adressen tussen zoals die van de FBI (1e op de lijst zijn de DPR coins, en er moet er nog een bij staan) en verzamelaccounts zoals die van Bitstamp en Gox. Dat is dus wel één adres, maar met coins van (tien)duizenden mensen. Bitcoin is vrij oneerlijk verdeeld. maar die lijst is ook niet representatief.
Tourniquetmaandag 16 december 2013 @ 17:53
Erik Voorhees heeft wat geschreven over Bitcoin en deflatie:

http://www.reddit.com/r/B(...)itcoindeflationfail/

quote:
My grandparents emailed me an article in The Atlantic this morning: http://www.theatlantic.co(...)-in-2-charts/282364/
It's another attempt to demonstrate that bitcoin = deflation = fail.
Here's my response to them...
-------------------------------------
Hey Grandparents,
This is what's known as the "deflationary spiral" argument, and has been hurled at Bitcoin advocates since Bitcoin's inception. The argument is that when people expect their money to be worth more tomorrow, they won't spend it today. On the surface, it makes sense. In reality, it's at best entirely exaggerated, and at worst a complete fallacy.
The deflationary spiral argument has been used by inflationistas (people who believe in endless money printing to achieve prosperity) to justify their horrible central planning and monetary debasement. It is the main argument economists use to denounce gold as money (because gold isn't produced at the same rate as economic growth, thus meaning the value of gold may appreciate relative to goods - similar to Bitcoin). Of course, the fact that 19th century America was on a gold standard and saw its strongest period of wealth creation and economic growth ever hasn't seemed to bother gold's detractors.
Fortunately, now that Bitcoin exists, and exhibits not just deflationary tendencies but MASSIVE deflationary tendencies (it's up 10,000% this year, etc), we have an amazing real world laboratory to see if the deflationary spiral truly is as terrible as alleged.
From what I've seen in Bitcoinland, we can debunk it as a myth. People absolutely spend, even when they think the money will be worth more tomorrow. They may spend less... but that is not a bad thing. It means they spend only on the things they really want, instead of rampant consumption. It makes buyers think twice before buying. This is wise and prudent. It encourages saving, and discourages consumption. Indeed in my own experience, I buy things with Bitcoin all the time... and I KNOW it will be worth more in the future. Am I a fool? Or do I merely realize that money is not wealth - that its only value is in exchanging for real wealth. I need to eat. I need a home. I need a car and clothes and some entertainment. These things are wealth, and so I trade bitcoins for them. I'm just more prudent in how I do it.
Detractors would claim that when people are prudent with their own finances, that this is bad for the economy. I believe the opposite - when people are imprudent with finances, that is when the economy suffers. Of course, imprudence means exaggerated spending today, which boosts GDP figures (because GDP is just a measure of spending). This seems to have tricked most modern economists into thinking that consumption is the cause of economic growth. I disagree. Consumption doesn't drive an economy - it is the result of the economy. Consumption is the reward for production and savings.
Besides... if the deflationary spiral was actually a dire runaway phenomenon, then are the detractors saying that Bitcoin will rise in price forever? If so, why aren't they buying some? And if they aren't sure that it will rise forever, then this defeats their argument, because once it is no longer rising, people would be happy to spend it, thus correcting the deflation problem. Examined carefully, one should realize that to the extent the deflationary spiral exists, it is a self-correcting phenomenon (as are most pricing issues in an open market).
And for a final anecdotal nail in the coffin... last year on Bitcoin Black Friday, BitPay (the largest merchant processor for Bitcoin payments) processed 99 orders globally. This year on Bitcoin Black Friday, despite the fact that Bitcoin rose from $13 to $1000, BitPay processed 6,296 orders globally. I have not seen evidence that "deflation" is hampering growth... in fact, quite the opposite.
-Erik

BitPay article: http://www.washingtonpost(...)ommerce-bitpay-says/
Maxbetmaandag 16 december 2013 @ 18:54
Erik Voorhees O+

Ja, hierboven dus |:(
Tourniquetmaandag 16 december 2013 @ 18:56
quote:
Kijk eens een post boven je. :P
Maxbetmaandag 16 december 2013 @ 18:58
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 18:56 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Kijk eens een post boven je. :P
Godver, gewoon overheen gekeken -O-
TheFreshPrincemaandag 16 december 2013 @ 19:13
Kan iemand de TT even aanpassen?
SosuaCafemaandag 16 december 2013 @ 19:13
Deze rare trend allemaal door dit bericht?

http://www.cryptocoinsnew(...)-have-been-arrested/
Maanvismaandag 16 december 2013 @ 19:14
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 09:49 schreef Zith het volgende:

[..]

En veel daarvan zijn waarschijnlijk velroren.
wat is een velroor?
µmaandag 16 december 2013 @ 19:19
Heineken twitterde op maandag 16-12-2013 om 15:00:02 Our vision of the future? Drink real beer, pay with virtual money. http://t.co/isEXOgFIyZ #Bitcoin #OpenYourWorld http://t.co/SOXL9IShdN reageer retweet
#ANONIEMmaandag 16 december 2013 @ 19:22
quote:
10s.gif Op maandag 16 december 2013 19:19 schreef µ het volgende:
Heineken twitterde op maandag 16-12-2013 om 15:00:02 Our vision of the future? Drink real beer, pay with virtual money. http://t.co/isEXOgFIyZ #Bitcoin #OpenYourWorld http://t.co/SOXL9IShdN reageer retweet
ook al gepost, wel wakker blijven jullie blauwes
µmaandag 16 december 2013 @ 19:23
quote:
1s.gif Op maandag 16 december 2013 19:22 schreef Loveless85 het volgende:

[..]

ook al gepost, wel wakker blijven jullie blauwes
Goeie :+.

* µ gaat vaker teruglezen :*
Maxbetmaandag 16 december 2013 @ 20:16
quote:
2s.gif Op maandag 16 december 2013 19:23 schreef µ het volgende:

[..]

Goeie :+.

* µ gaat vaker teruglezen :*
Ik had beter verwacht van je :{w

:X
pikinhandmaandag 16 december 2013 @ 20:29
Hoe diep gaat de crash denken jullie ? Onder de $100 ? Ik denk wel dat dat kan.
#ANONIEMmaandag 16 december 2013 @ 20:41
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 20:29 schreef pikinhand het volgende:
Hoe diep gaat de crash denken jullie ? Onder de $100 ? Ik denk wel dat dat kan.
Dat zal niet zo snel gebeuren denk ik, 550/600, daarna weer omhoog
Dyndmaandag 16 december 2013 @ 20:44
quote:
China Bans Payment Companies from Working With Bitcoin Exchanges, Sources Claim

Sources close to China’s Central Bank today reported that the institution has banned third-party payment companies from doing business with bitcoin exchanges.

A reputable source told CoinDesk that the People’s Bank of China (PBOC) met with most of the top third-party payment companies this morning.

The source said the meeting topic was unrelated to bitcoin, but digital currency became an important part of the discussion.

“PBOC, in no uncertain terms, directed third-party payment companies not to do business with bitcoin exchanges in China,” they explained.

At the moment, these claims are still rumours, as neither the PBOC nor any payment company has issued a statement to confirm what was discussed and what the outcome was. However, our source revealed they got their information from various channels, including those people who were at the meeting.

Meer hier: http://www.coindesk.com/c(...)anges-sources-claim/
#ANONIEMmaandag 16 december 2013 @ 20:46
Kut Chinezen, ik neem nooit meer een 39 met rijst, korting of niet.
Mortaxxmaandag 16 december 2013 @ 21:11
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 20:44 schreef Dynd het volgende:

[..]

Nu maar hopen op sell the rumour, buy the news :7
Ooi86dinsdag 17 december 2013 @ 17:40
Ik heb een vraag. Ik wil iemand een bitcoin ( of in ieder geval een gedeelte :P ) cadeau doen. Hoe kan ik dit regelen? Hij heeft nog geen bitcoins en emigreert over paar weken naar australie. Ideetjes?
Mr.Houdoedinsdag 17 december 2013 @ 17:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 17:40 schreef Ooi86 het volgende:
Ik heb een vraag. Ik wil iemand een bitcoin ( of in ieder geval een gedeelte :P ) cadeau doen. Hoe kan ik dit regelen? Hij heeft nog geen bitcoins en emigreert over paar weken naar australie. Ideetjes?
Een BTC-E code maken? Scheelt weer transaction fee
Maxbetdinsdag 17 december 2013 @ 17:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 17:41 schreef Mr.Houdoe het volgende:

[..]

Een BTC-E code maken? Scheelt weer transaction fee
En dan dus alle voordelen van Bitcoin verliezen?
_superboer_dinsdag 17 december 2013 @ 18:09
Private en public key uitprinten en meegeven nadat je er bitcoins naar hebt gestuurd.. Eventueel kun je er nog een aantal private en public keys bijzetten waar je niks naar hebt overgemaakt ;)
Mr.Houdoedinsdag 17 december 2013 @ 18:48
quote:
13s.gif Op dinsdag 17 december 2013 17:51 schreef Maxbet het volgende:

[..]

En dan dus alle voordelen van Bitcoin verliezen?
Hoe bedoel je?
Maxbetdinsdag 17 december 2013 @ 18:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 18:48 schreef Mr.Houdoe het volgende:

[..]

Hoe bedoel je?
Die dingen werken buiten de blockchain om. Dus je bent het hele voordeel van decentralisatie kwijt. En wie zegt dat BTC-e nooit slachtoffer gaat worden van hackers, of overheidsdiensten die beslag leggen.

Of dat ze toch een keer gewoon gaan rennen, voor zover ik weet zijn het nog steeds een stelletje onbekende Russen/Bulgaren. Makkelijker is om gewoon een paper wallet uit te printen (liefst met BIP38)

Het gaat hier regelmatig over de voordelen van Bitcoin en de blockchain, gooi die a.u.b. niet weg om een paar cent aan transaction fee te besparen.
Ooi86dinsdag 17 december 2013 @ 19:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 18:09 schreef _superboer_ het volgende:
Private en public key uitprinten en meegeven nadat je er bitcoins naar hebt gestuurd.. Eventueel kun je er nog een aantal private en public keys bijzetten waar je niks naar hebt overgemaakt ;)
Okee, dus ik moet zelf een account hebben waarvan ik hem een soort link geef waarmee hij ze van mijn account kan plukken? Sorry, ben me sinds vandaag pas een beetje aan het inlezen...
Wouter_Druckerdinsdag 17 december 2013 @ 20:01
Makkelijkste is naar bitonic.nl gaan en ideal gebruiken. Krijg je twee codes, en die moet je aan je vriend geven.
Maxbetdinsdag 17 december 2013 @ 20:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 19:47 schreef Ooi86 het volgende:

[..]

Okee, dus ik moet zelf een account hebben waarvan ik hem een soort link geef waarmee hij ze van mijn account kan plukken? Sorry, ben me sinds vandaag pas een beetje aan het inlezen...
Je hebt bij Bitcoin een adres en een private key. Met het adres kun je alleen de transacties zien van en naar dat adres. De private key heb je nodig om het saldo uit te geven. Als je deze dus beide aan die vriend geeft met daarbij een instructie hoe ze uit te geven kan hij dat doen. Gelukkig zijn er meerdere mensen op hetzelfde idee gekomen en daarvoor zijn zogenaamde paper wallets gemaakt.

Lees hier meer: https://en.bitcoin.it/wiki/Paper_wallet

Dus als je die paper wallet hebt gemaakt en geprint staat er een adres op. Hier stuur je naartoe wat je wilt geven, dit kan vanuit een eigen wallet of rechtstreeks via Bitonic zoals hieronder worst gesuggereerd.

Zelf prefereer ik https://www.bitaddress.org voor het maken van paper wallets, ze hebben ook een kant en klaar design onder het kopje paper wallet staan. Het adres en private key worden daar voor je gegenereerd zonder dat je er wat voor hoeft te doen.

Als laatste: Zorg ervoor dat een paper wallet altijd in een keer uitgegeven wordt. Dit heeft te maken met https://en.bitcoin.it/wiki/Change.
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 20:01 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Makkelijkste is naar bitonic.nl gaan en ideal gebruiken. Krijg je twee codes, en die moet je aan je vriend geven.
Als het toch een cadeau is kun je er net zo goed een mooie paper wallet van maken, voor die paar cent transaction fee hoef je het ook niet te laten. En je hebt gelijk de optie voor BIP38w
Tourniquetdinsdag 17 december 2013 @ 21:02
Een soort kruising tussen een mobiel PIN-apparaat een Bitcoin-processor.

Coinkite payment terminal

http://vimeo.com/82032338#at=0
Ooi86dinsdag 17 december 2013 @ 21:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 20:01 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Makkelijkste is naar bitonic.nl gaan en ideal gebruiken. Krijg je twee codes, en die moet je aan je vriend geven.
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 december 2013 20:08 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Je hebt bij Bitcoin een adres en een private key. Met het adres kun je alleen de transacties zien van en naar dat adres. De private key heb je nodig om het saldo uit te geven. Als je deze dus beide aan die vriend geeft met daarbij een instructie hoe ze uit te geven kan hij dat doen. Gelukkig zijn er meerdere mensen op hetzelfde idee gekomen en daarvoor zijn zogenaamde paper wallets gemaakt.

Lees hier meer: https://en.bitcoin.it/wiki/Paper_wallet

Dus als je die paper wallet hebt gemaakt en geprint staat er een adres op. Hier stuur je naartoe wat je wilt geven, dit kan vanuit een eigen wallet of rechtstreeks via Bitonic zoals hieronder worst gesuggereerd.

Zelf prefereer ik https://www.bitaddress.org voor het maken van paper wallets, ze hebben ook een kant en klaar design onder het kopje paper wallet staan. Het adres en private key worden daar voor je gegenereerd zonder dat je er wat voor hoeft te doen.

Als laatste: Zorg ervoor dat een paper wallet altijd in een keer uitgegeven wordt. Dit heeft te maken met https://en.bitcoin.it/wiki/Change.

[..]

Als het toch een cadeau is kun je er net zo goed een mooie paper wallet van maken, voor die paar cent transaction fee hoef je het ook niet te laten. En je hebt gelijk de optie voor BIP38w
Heel erg bedankt!!! :s)
#ANONIEMwoensdag 18 december 2013 @ 08:37
Watskeburt
#ANONIEMwoensdag 18 december 2013 @ 08:43
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 20:46 schreef Loveless85 het volgende:
Kut Chinezen, ik neem nooit meer een 39 met rijst, korting of niet.
_O- Die is goed.( pssst neem dan nummer 40 als 39 nu al een bad karma heeft.)

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 18-12-2013 08:44:10 ]
Dyndwoensdag 18 december 2013 @ 16:46
W5b0Nfu.png
Deeltjesversnellerwoensdag 18 december 2013 @ 16:47
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 16:46 schreef Dynd het volgende:
[ afbeelding ]
_O-

al die mensen die nu uit paniek alles verkopen... het gaat wel weer omhoog hoor. of niet.
#ANONIEMwoensdag 18 december 2013 @ 16:48
Waar blijven de R&P topics hier op FOK? :D
-Datdus-woensdag 18 december 2013 @ 18:36
Bovenaan bij reddit /r/bitcoin:

5QMBd.png

:')
-Datdus-woensdag 18 december 2013 @ 18:40
Oops sorry. :D was al gepost en echt 2posts boven me. :')
litecoindonderdag 19 december 2013 @ 03:04

Zou het ook in zo'n vaart gaan lopen met BTC?
Maikuuuldonderdag 19 december 2013 @ 07:49
Als Litecoin op 4 euro komt dan pas koop ik er wat in.

Mensen die nu alles uit paniek gaan verkopen :')
FastFox91donderdag 19 december 2013 @ 08:48
https://mobilevikings.com(...)ter%20post%20Bitcoin
Mobiele provider die betaalt kan worden met bitcoins.
µdonderdag 19 december 2013 @ 16:42
BIT / Donaties volgend jaar :s).
Amun90donderdag 19 december 2013 @ 19:44
Hmm.. slecht nieuws:
quote:
BTC38.com has been shutdown. (possibly a fraudulent and unlicensed exchange) http://www.reddit.com/r/B(...)tc38_is_down_and_is/

Hong Kong Based 796 exchanges Freezes OKPay withdrawal/recharge http://www.reddit.com/r/B(...)anges_freezes_okpay/

> I am from Shantou and live US. I keep friends in markets of Asia. I can say that this is true. PBOC is continuing to come down on cryptos. I really want this to succeed. I like BTC and TOR and I own a few BTC. This is not good news.

http://www.reddit.com/r/B(...)based_796_exchanges7
strbodonderdag 19 december 2013 @ 19:47
Ik weet dat dit een Bitcoin topic is, maar een eigen topic maken leek me onnodig en dit lijkt de beste plek

Ik kreeg gisteren de briljante ingeving om eens een (fors) verbeterde versie van coinmarketcap.com te maken. Zo gezegd, zo gedaan en het begint er al aardig op te lijken. Nu kwam ik er vanmiddag achter dat er feitelijk al zoiets bestaat in de vorm van cryptocoincharts. Nu wil het feit dat ik toch al een domeinnaam heb geregistreerd, dus kan ik er net zo goed mee verder gaan. Maar omdat mijn grootste USP t.o.v. coinmarketcap (realtime prijs info van verschillende exchanges) inmiddels geen USP meer is, heb ik nog wat nieuwe punten nodig.

Op mijn lijstje staan nu, naast de meerdere exchanges, een mobile friendly website (betere UI in 't algemeen trouwens), lijst met USP's van de coin zelf, lijst met pools & chainexplorers en een filteroptie (ik wil alle coins zien met Scrypt en minimaal 50 miljoen cap bijvoorbeeld).

Nu is mij grote vraag: weten jullie nog dingen die je graag op zo'n soort site terug wilt zien?
µdonderdag 19 december 2013 @ 19:49
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 19:47 schreef strbo het volgende:
Ik weet dat dit een Bitcoin topic is, maar een eigen topic maken leek me onnodig en dit lijkt de beste plek

Ik kreeg gisteren de briljante ingeving om eens een (fors) verbeterde versie van coinmarketcap.com te maken. Zo gezegd, zo gedaan en het begint er al aardig op te lijken. Nu kwam ik er vanmiddag achter dat er feitelijk al zoiets bestaat in de vorm van cryptocoincharts. Nu wil het feit dat ik toch al een domeinnaam heb geregistreerd, dus kan ik er net zo goed mee verder gaan. Maar omdat mijn grootste USP t.o.v. coinmarketcap (realtime prijs info van verschillende exchanges) inmiddels geen USP meer is, heb ik nog wat nieuwe punten nodig.

Op mijn lijstje staan nu, naast de meerdere exchanges, een mobile friendly website (betere UI in 't algemeen trouwens), lijst met USP's van de coin zelf, lijst met pools & chainexplorers en een filteroptie (ik wil alle coins zien met Scrypt en minimaal 50 miljoen cap bijvoorbeeld).

Nu is mij grote vraag: weten jullie nog dingen die je graag op zo'n soort site terug wilt zien?
Maak er gerust een eigen topic over, da's handiger :Y.
#ANONIEMdonderdag 19 december 2013 @ 19:49
Tieten, altijd goed
strbodonderdag 19 december 2013 @ 21:29
quote:
14s.gif Op donderdag 19 december 2013 19:49 schreef µ het volgende:

[..]

Maak er gerust een eigen topic over, da's handiger :Y.
Prima, doe ik morgen dan. Beetje Bitcoinmoe na twaalf exchange API's te hebben verwerkt :')
Jace_TBLdonderdag 19 december 2013 @ 23:16
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 19:47 schreef strbo het volgende:
Nu is mij grote vraag: weten jullie nog dingen die je graag op zo'n soort site terug wilt zien?
Een live orderbook van bitcoin.de graag!
Tourniquetdonderdag 19 december 2013 @ 23:40
Er zijn mensen bezig met een 100% Nederlandse exchange, Clevercoin:

#ANONIEMdonderdag 19 december 2013 @ 23:52
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 23:40 schreef Tourniquet het volgende:
Er zijn mensen bezig met een 100% Nederlandse exchange, Clevercoin:

_O_ _O_
Tourniquetvrijdag 20 december 2013 @ 00:02
Interessant gesprek tussen Andreas Antonopoulos en Tony Gallipi (CEO BitPay):

TheFreshPrincevrijdag 20 december 2013 @ 00:08
Ooit, in 1995...

quote:
The Internet? Bah!
Hype alert: Why cyberspace isn’t, and will never be, nirvana


After two decades online, I’m perplexed. It’s not that I haven’t had a gas of a good time on the Internet. I’ve met great people and even caught a hacker or two. But today, I’m uneasy about this most trendy and oversold community. Visionaries see a future of telecommuting workers, interactive libraries and multimedia classrooms. They speak of electronic town meetings and virtual communities. Commerce and business will shift from offices and malls to networks and modems. And the freedom of digital networks will make government more democratic.Baloney.

Do our computer pundits lack all common sense? The truth in no online database will replace your daily newspaper, no CD-ROM can take the place of a competent teacher and no computer network will change the way government works.

Consider today’s online world. The Usenet, a worldwide bulletin board, allows anyone to post messages across the nation. Your word gets out, leapfrogging editors and publishers. Every voice can be heard cheaply and instantly. The result? Every voice is heard. The cacophany more closely resembles citizens band radio, complete with handles, harrasment, and anonymous threats. When most everyone shouts, few listen. How about electronic publishing? Try reading a book on disc. At best, it’s an unpleasant chore: the myopic glow of a clunky computer replaces the friendly pages of a book. And you can’t tote that laptop to the beach. Yet Nicholas Negroponte, director of the MIT Media Lab, predicts that we’ll soon buy books and newspapers straight over the Intenet. Uh, sure.

What the Internet hucksters won’t tell you is tht the Internet is one big ocean of unedited data, without any pretense of completeness. Lacking editors, reviewers or critics, the Internet has become a wasteland of unfiltered data. You don’t know what to ignore and what’s worth reading. Logged onto the World Wide Web, I hunt for the date of the Battle of Trafalgar. Hundreds of files show up, and it takes 15 minutes to unravel them–one’s a biography written by an eighth grader, the second is a computer game that doesn’t work and the third is an image of a London monument. None answers my question, and my search is periodically interrupted by messages like, “Too many connectios, try again later.”

Won’t the Internet be useful in governing? Internet addicts clamor for government reports. But when Andy Spano ran for county executive in Westchester County, N.Y., he put every press release and position paper onto a bulletin board. In that affluent county, with plenty of computer companies, how many voters logged in? Fewer than 30. Not a good omen.

Point and click:Then there are those pushing computers into schools. We’re told that multimedia will make schoolwork easy and fun. Students will happily learn from animated characters while taught by expertly tailored software.Who needs teachers when you’ve got computer-aided education? Bah. These expensive toys are difficult to use in classrooms and require extensive teacher training. Sure, kids love videogames–but think of your own experience: can you recall even one educational filmstrip of decades past? I’ll bet you remember the two or three great teachers who made a difference in your life.

Then there’s cyberbusiness. We’re promised instant catalog shopping–just point and click for great deals. We’ll order airline tickets over the network, make restaurant reservations and negotiate sales contracts. Stores will become obselete. So how come my local mall does more business in an afternoon than the entire Internet handles in a month? Even if there were a trustworthy way to send money over the Internet–which there isn’t–the network is missing a most essential ingredient of capitalism: salespeople.

What’s missing from this electronic wonderland? Human contact. Discount the fawning techno-burble about virtual communities. Computers and networks isolate us from one another. A network chat line is a limp substitute for meeting friends over coffee. No interactive multimedia display comes close to the excitement of a live concert. And who’d prefer cybersex to the real thing? While the Internet beckons brightly, seductively flashing an icon of knowledge-as-power, this nonplace lures us to surrender our time on earth. A poor substitute it is, this virtual reality where frustration is legion and where–in the holy names of Education and Progress–important aspects of human interactions are relentlessly devalued.

http://thenextweb.com/sha(...)t-intenet-uh/#!qin4G
Probably_on_pcpvrijdag 20 december 2013 @ 00:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 00:08 schreef MaGNeT het volgende:
Ooit, in 1995...

[..]

_O-
strbovrijdag 20 december 2013 @ 16:28
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 23:16 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Een live orderbook van bitcoin.de graag!
Vroeg me al af waarom ik die API niet heb geïmplementeerd, maar ze hebben dus geen API. Helaas niet mogelijk dus.
#ANONIEMvrijdag 20 december 2013 @ 16:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2013 16:28 schreef strbo het volgende:

[..]

Vroeg me al af waarom ik die API niet heb geïmplementeerd, maar ze hebben dus geen API. Helaas niet mogelijk dus.
Misschien mooi om een soort index te hebben van welke munten het meest geschikt zijn om te minen.
Tourniquetvrijdag 20 december 2013 @ 18:05
Wow, deze actie van Anderzorg:

http://coinkoorts.nl

^O^
Probably_on_pcpvrijdag 20 december 2013 @ 18:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 18:05 schreef Tourniquet het volgende:
Wow, deze actie van Anderzorg:

http://coinkoorts.nl

^O^
^O^
#ANONIEMvrijdag 20 december 2013 @ 18:15
grappig :D
#ANONIEMvrijdag 20 december 2013 @ 18:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 18:05 schreef Tourniquet het volgende:
Wow, deze actie van Anderzorg:

http://coinkoorts.nl

^O^
Nou, ik zoek toch nog een zorgverzekeraar. :D
tralalalavrijdag 20 december 2013 @ 18:23
Fake twitter accountje aangemaakt en heb nu 16 codes ;(
Tourniquetvrijdag 20 december 2013 @ 18:32
Ik zit al bij Anderzorg, dus even wat codes claimen. :9

Ook prima FAQ trouwens: http://coinkoorts.nl/faq

Alleen jammer (maar begrijpelijk) van dit:
quote:
7. Mag ik dan ook mijn premie betalen met Bitcoin?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Een Bitcoin is een virtueel betaalmiddel en kan je alleen overmaken naar een organisatie dat Bitcoins accepteert. Wij innen de premie via automatische incasso of acceptgiro en kan daardoor alleen via een bank worden voldaan. Je kunt natuurlijk wel je Bitcoin inwisselen voor euro’s om daarmee (een deel van) je premie te betalen.
Is gelijk een goede om over na te denken, een service ala BitPay maar dan voor automatische incasso's.
Tourniquetvrijdag 20 december 2013 @ 19:28
Andreas Antonopoulos _O_

Amun90vrijdag 20 december 2013 @ 20:33
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 23:40 schreef Tourniquet het volgende:
Er zijn mensen bezig met een 100% Nederlandse exchange, Clevercoin:

nice!
Wouter_Druckervrijdag 20 december 2013 @ 20:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 19:28 schreef Tourniquet het volgende:
Andreas Antonopoulos _O_

Is Bitcoin echt maar '100 regels python code'?
Tourniquetvrijdag 20 december 2013 @ 21:06
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 december 2013 20:37 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Is Bitcoin echt maar '100 regels python code'?
Nee, waar zegt hij dat? Kan nu niet het hele verhaal terugluisteren. :P
#ANONIEMvrijdag 20 december 2013 @ 21:13
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 december 2013 20:37 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Is Bitcoin echt maar '100 regels python code'?
Wow, wat een grote onzin. Het is gemaakt in C++ en als je de Github bekijkt dan zie je dat het wel bestaat uit meer regels.
#ANONIEMvrijdag 20 december 2013 @ 21:21
Vanwaar ineens deze duikeling?
#ANONIEMvrijdag 20 december 2013 @ 21:24
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:21 schreef Loveless85 het volgende:
Vanwaar ineens deze duikeling?
Ik gok op het gebrek aan activiteit vanuit China. Plus de koers heeft sinds de crash wel aardig gestaan waardoor veel mensen hun winst nemen.
dvrvrijdag 20 december 2013 @ 22:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:24 schreef robin007bond het volgende:

Ik gok op het gebrek aan activiteit vanuit China.
Misschien dat het goede nieuws over groeiende activiteit in Amerika dat dan weer goedmaakt:
Overstock.com gaat BTC accepteren!

Ik stond trouwens erg te kijken van het Volkskrantbericht dat bijna 1% van de volwassen Nederlanders bitcoins bezit. Daar geloof ik niets van - m.i. heeft Multiscope een niet-representatieve groep ondervraagd.
sitting_elflingzaterdag 21 december 2013 @ 02:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 22:24 schreef dvr het volgende:

[..]

Misschien dat het goede nieuws over groeiende activiteit in Amerika dat dan weer goedmaakt:
Overstock.com gaat BTC accepteren!

Ik stond trouwens erg te kijken van het Volkskrantbericht dat bijna 1% van de volwassen Nederlanders bitcoins bezit. Daar geloof ik niets van - m.i. heeft Multiscope een niet-representatieve groep ondervraagd.
Je weet hoe zo'n onderzoek in elkaar zit DVR. Ze nemen een sample, en zien dat als een sample uit de werkelijke populatie. Statistiek is niet voor iedereen even makkelijk ;).

Je hebt overigens natuurlijk gelijk. 1 op 100 bitcoins, never. Uitgaande van 16 milj. mensen in Nederland zou dat betekenen dat 160.000 mensen bitcoins hebben! O_o
Wouter_Druckerzaterdag 21 december 2013 @ 13:07
Volwassen Nederlanders he! Dat brengt het aantal terug tot zo'n 500.
ExperimentalFrentalMentalmaandag 23 december 2013 @ 09:50
21-12-2013

Digitaal c(r)ashen met bitcoin
Het hoe, wat en waarom van virtueel contant geld.

bitcoinpic.JPG

Wat moet je met een betaalmiddel dat volgende week tien keer zo veel of weinig waard kan zijn? Speculeren, natuurlijk. Bitcoin is een ingenieus cryptografisch bouwwerk dat vooral oneigenlijk wordt gebruikt.

De koers van de bitcoin in de afgelopen maanden
Naar verluidt zijn er al een paar bitcoinmiljonairs in Nederland, enthousiastelingen die ooit voor een paar cent per stuk bitcoins inkochten, en nu kunnen cashen. De bitcoin piekte eind november namelijk op een koers van 1200 dollar, en doet half december nog steeds 700 dollar. Dion de Groot, uitbater van webshop Tablet Superdeal, behoort tot het selecte groepje Nederlandse winkels waar je met bitcoins kunt betalen. Hij krijgt nog maar weinig bitcoins binnen: 'Voor ons is het vooral een alternatieve manier om verkeer in te kopen.' Waarmee hij bedoelt, dat het accepteren van bitcoins vermeldingen op allerlei websites oplevert, en dus extra bezoekers aantrekt. Is het, gezien de sterk fluctuerende waarde, niet raadzaam om die bitcoins bij een wisselkantoor meteen weer in euro's om te zetten?
De Groot: 'Nee hoor, ik hou wel een voorraadje bitcoins aan. Ik zie het als een soort aandelen, waar we inderdaad wat risico mee lopen.'
De waarde van een bitcoin is vrijwel voor honderd procent 'wat de gek er voor geeft'. Een bitcoin is namelijk iets wezenlijk anders dan een aandeel in een echt bedrijf of een door de overheid gegarandeerde valuta. Op de keper beschouwd is een bitcoin niets meer dan een lange rij nullen en enen die aan een paar bijzondere eigenschappen voldoet.
Om ervoor te zorgen dat niet iedereen zelf zulke rijtjes verzint of al bestaande rijtjes kopieert en opnieuw uitgeeft (het bitcoin-equivalent van valsemunterij) zijn ingenieuze cryptografische trucs nodig, veel computercapaciteit en een netwerk van accounthouders die met de bitcoin software elkaars transacties controleren.

Cryptogeld
De mysterieuze entiteit Satoshi Nakamoto (het is niet duidelijk of dit een persoon of een groep mensen is) publiceerde in 2009 een beschrijving van het bitcoin-systeem en verdween daarna in de anonimiteit. Bitcoin is het succesvolste voorbeeld van cryptogeld, een betaalmiddel waarmee je volledig anoniem betalingen via het internet kunt doen, zonder dat een centrale autoriteit (een bank) als een spin in het web overzicht houdt en de regels bepaalt.

Wat is mining van bitcoins?
Munten en bankbiljetten worden exclusief gemaakt door een centrale bank, maar iedereen met een bitcoinacount mag bitcoins aanmaken, wat in dit geval mining (delven) heet. Toch ontstaat geen stortvloed aan bitcoins (dat zou bitcoin-inflatie zijn), omdat het delven van een bitcoin veel rekenkracht vergt. Nieuwe bitcoins worden aangemaakt in blokken van 25. Een blok is in wezen een rijtje van een kleine duizend bits (nullen en enen). Een deel van deze bits bevat informatie over vorige blokken en de betalingen die daarmee gedaan zijn, de rest is een nonce, een toevoeging die er alleen maar voor moet zorgen dat het geheel aan een speciale eigenschap voldoet, namelijk dat zijn hash begint met een minimum aantal nullen, bijvoorbeeld 40.
Een hash is de unieke digitale vingerafdruk van een hoeveelheid data, in dit geval dus van een bitcoinblok. Zo'n hash ziet eruit als een rij willekeurige cijfers met een vaste lengte. Bitcoin gebruikt het SHA-256 algoritme, dat een hash van 256 bits (ongeveer 80 decimale cijfers) levert. Gegeven een blok met numerieke data is het altijd simpel om diens hash te berekenen, maar gegeven een hash, is het praktisch onmogelijk om een blok data te vinden dat precies die hash heeft. (Zie hier de hash nader uitgelegd)
Als je de eis stelt dat de hash van een blok begint met, zeg, 40 nullen, moet de miner de hash bepalen van dat blok met vele miljarden willekeurig gekozen nonces en er een vinden die met voldoende nullen begint. Een betere methode dan gokken is er niet. Daarentegen kan iedereen snel checken of een gegeven blok inderdaad een hash beginnend met 40 nullen heeft.

Profijtelijke industrie
Wie zo'n blok delft, heeft dus aantoonbaar bewezen dat hij al dat rekenwerk gedaan heeft, en dat geeft je het recht om het nieuwe blok van 25 bitcoins in roulatie te brengen. Dat kan door met die bitcoins een aankoop van echte spullen te doen, of door ze bij een virtueel wisselkantoor om te wisselen in euro's of dollars. Dat kan anoniem, in zoverre dat een accountnaam een willekeurige cijfercombinatie is die niets over de eigenaar zegt.
Tot nu toe zijn ongeveer 10 miljoen bitcoins gedolven.
Nu de koers van de bitcoin zich in de regionen van de honderden euro's bevindt, is mining een
profijtelijke industrie geworden. Er zijn gespecialiseerde chips (ASIC) die niets anders kunnen dan miljarden keren per seconde een hash berekenen, maar dat wel veer sneller en energie-efficienter doen dan een gewone computer. Met een paar honderd ASIC rekeneenheden bouw je een heuse bitcoin-mijn.
Het delven van een nieuw bitcoinblok is een kwestie van geluk, maar omdat er veel miners zijn die miljarden pogingen per seconde doen, komt toch met grote regelmaat elke tien minuten een nieuw blok vrij.
Het interval van tien minuten wordt gehandhaafd door de bitcoin-software; als structureel vaker een nieuw blok gedolven wordt – door steeds meer en/of snellere miners - gaat het vereiste aantal beginnullen van een blok omhoog, zodat nog meer rekentijd nodig is om er een te delven.

Hoe voorkomt bitcoin double spending?
Het in roulatie brengen van nieuwe bitcoins is dus niet gebaseerd op centraal gezag, maar op het bewijs voor ingezette rekenkracht. Maar dan doemt het volgende probleem op: als je met die nieuwe bitcoin één keer kunt betalen, waarom zou je het daar dan bij laten? Hoe kan groenteboer B weten of je met deze bitcoin niet gisteren ook al slager A betaald hebt? Een bitcoin is niets anders dan een stel bits in een computergeheugen, dat perfect te copiëren is.
De oplossing is, dat je met bitcoins nooit een losse transactie (betaling) verricht. Alle bitcoin-transacties, vanaf de allereerste in 2009, vormen een ononderbroken keten die is voorzien van een tijdsmarkering en vastgelegd door het netwerk van accounthouders (ook het in omloop brengen van nieuwe bitcoins is een transactie). Elke nieuwe transactie voegt een schakel aan die keten toe, en iedereen met een bitcoin-account heeft de mogelijkheid om de integriteit van de keten te controleren.
Een betaling met bitcoin is daarom pas echt gebeurd, als een stuk of zes andere accounthouders bevestigen dat de ketting met die extra schakel erbij nog steeds de enige echte is.
Maar als alle transacties worden vastgelegd en toegankelijk zijn voor alle accounthouders, wat blijft er dan over van de bestaansreden van de bitcoin, namelijk anonimiteit? En de registratie en controle van die steeds langer wordende keten van vele miljoenen transacties, maakt die het systeem niet steeds logger en trager?

Slim hashen
De oplossing komt ook hier van slim hashen. Een schakel van de keten bevat niet de transacties zelf, maar de hash van alle voorgaande transacties, plus een digitale handtekening van de vorige en de actuele eigenaar van een bitcoin. Een hash blijft altijd even lang, 256 bits, en ook een digitale handtekening is maar een paar honderd bits.
Het concept van een digitale handtekening is veel wijder verbreid dan bitcoin, en maakt gebruikt van een andere ingenieuze truuk, public key cryptografie. Elke accounthouder heeft een publieke sleutel voor zijn geheimschrift, en een privesleutel die niemand anders weet (in feite weet de accounthouder vaak zelf zijn privesleutel niet, omdat dit allemaal volautomatisch door zijn software gedaan wordt). De eigenaar van een bitcoin zet nu zijn digitale handtekening gecodeerd met zijn privesleutel. Iedereen kan nu met de publieke sleutel de handtekening ontcijferen, en weet dan dat alleen die eigenaar deze handtekening heeft kunnen zetten.
Zo zijn alle digitale handtekeningen te verifiëren en ontstaat een in elkaar grijpende keten van schakels die niet te vervalsen is.

De laatste bitcoin
De bitcoin-software zorgt er ook voor, dat het delven steeds duurder wordt. Iedere vier jaar, namelijk, halveert ongeveer het aantal bitcoins per blok. Dat gebeurde voor het eerst op 1 januari 2013, toen het van 50 naar 25 ging. Na 2033, als het aantal bitcoins per blok nog maar 1 is, stopt het delven en zijn er maximaal 21 miljoen in omloop.
Hoeveel kost het delven van bitcoins? Eerder verschenen berichten dat het minen nu al 15 miljoen dollar aan elektriciteit per dag zou verbruiken, maar dat is een broodje-aap verhaal. Dat getal is gebaseerd op delven met gewone computers, die honderden malen inefficiënter zijn dan ASIC-miners.

Hoeveel is het dan wel? Ten eerste, op het moment dat het minen van een nieuwe bitcoin meer kost – in elektricteit en afschrijving op computerapparatuur – dan de marktwaarde, houdt het vanzelf op. Momenteel worden circa 3600 bitcoins per dag gedolven (6 x 24 x 25), met een straatwaarde van zo'n 2 a 3 miljoen euro. Maar nog in oktober 'deed' een bitcoin maar een eurootje of 50, dus zal het delven toen en nu niet meer dan 180.000 euro per dag kosten, inclusief de afschrijving op apparatuur.
Een on line calculator die de winst op minen berekent komt momenteel met de meest effciënte apparatuur uit op ongeveer tien euro (Amerikaanse) elektriciteit per bitcoin, ofwel zo'n 60 kilowattuur.
Dat houdt in dat minen dagelijks minimaal zo'n 36.000 euro aan elektricteit verbruikt, ofwel ruim 200.000 kilowattuur, ofwel een kleine tien megawatt continu vermogen. Nog anders: het verbruik van zo'n dertigduizend Nederlandse huishoudens. Omdat bitcoins ook gedolven worden door hobbyisten op gewone computers, zal de waarheid ergens tussen deze twee uitersten van 36.000 en 180.000 in liggen.

De bitcoin is in 2009 begonnen als een speeltje voor computer- en privacyfreaks, en had toen een waarde van maar een paar cent. Wil de bitcoin ooit breed door consumenten en bedrijven geaccepteerd worden, dan moet eerst de waarde van de bitcoin stabiliseren. Voor gewoon geld garandeert de staat: 'deze euro kun je morgen inwisselen voor een halfje bruin of een pak melk, en over een jaar ongeveer ook nog'. Die garantie ontbreekt voor de bitcoin, hij zou ook volkomen uit de gratie kunnen raken, zoals met tulpenbollen, aandelen World On Line of sommige moderne kunst is gebeurd.

(wetenschap24)
Jace_TBLmaandag 23 december 2013 @ 09:57
quote:
Na 2033, als het aantal bitcoins per blok nog maar 1 is, stopt het delven
Ze zitten er slechts 100 jaar naast. Dat is al aanzienlijk beter dan de onzin die de meeste journalisten uit weten te kramen omtrent Bitcoin.
Spatieloosmaandag 23 december 2013 @ 10:27
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 07:49 schreef Maikuuul het volgende:
Als Litecoin op 4 euro komt dan pas koop ik er wat in.

Mensen die nu alles uit paniek gaan verkopen :')
Of ze zijn gewoon slim bezig. Ik bedoel die panicsell van vorige week door China, als je dan gewoon alles verkoopt, en de volgende dag alles weer koopt dan kon je bijna 2x zoveel munten kopen als dat je eerst had.
#ANONIEMmaandag 23 december 2013 @ 10:30
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 10:27 schreef Spatieloos het volgende:

[..]

Of ze zijn gewoon slim bezig. Ik bedoel die panicsell van vorige week door China, als je dan gewoon alles verkoopt, en de volgende dag alles weer koopt dan kon je bijna 2x zoveel munten kopen als dat je eerst had.
Ja in theorie, in de praktijk blijkt het veel lastiger te bepalen wat een goed moment is voor verkopen en terugkopen. Jij gaat nu achteraf uit van de high en de low, maar in the heat of the moment weet je echt niet wat wijs is. Nu was dit een flinke duikeling dus kon het redelijk safe, maar het is ook weleens geweest dat hij 20-30$ omlaag knalde, mensen dan dachten 'ah, een crash, snel verkopen!', en vervolgens schoot hij er weer 40$ omhoog, en dan heb je dus gewoon verlies :P
Maxbetmaandag 23 december 2013 @ 16:13
http://www.techinasia.com(...)s-interfere-bitcoin/ ^O^

quote:
The Monetary Authority of Singapore (MAS), the country’s central bank, has decided not to intervene on whether businesses can accept Bitcoin as a means of transacting goods and services.

“Whether or not businesses accept Bitcoins in exchange for their goods and services is a commercial decision in which MAS does not intervene,” it told Singapore-based Bitcoin trading platform Coin Republic in an email. Singapore is one of the world’s top finanacial hubs that is increasingly seen as a challenger to Switzerland’s private baking dominance.
#ANONIEMmaandag 23 december 2013 @ 16:14
quote:
_O_
Maxbetmaandag 23 december 2013 @ 16:15
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2013 16:14 schreef robin007bond het volgende:

[..]

_O_
Singapore is erg groot op zakelijk gebied, goed nieuws dus :Y
#ANONIEMmaandag 23 december 2013 @ 16:23
quote:
14s.gif Op maandag 23 december 2013 16:15 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Singapore is erg groot op zakelijk gebied, goed nieuws dus :Y
Ben benieuwd of Hong Kong er wat mee gaat doen.
#ANONIEMmaandag 23 december 2013 @ 16:33
Nooit geweten dat er zoveel werd gebakken in Zwitserland :)
Tourniquetmaandag 23 december 2013 @ 19:28
Goed verhaal wel (en dat voor een speculant ;) )

Maanvismaandag 23 december 2013 @ 19:31
quote:
14s.gif Op maandag 23 december 2013 16:15 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Singapore is erg groot op zakelijk gebied, goed nieuws dus :Y
EN blijkbaar nemen ze de bakkersdominantie van zwitserland over!
Sylv3sedinsdag 24 december 2013 @ 19:29
quote:
Mobbr: het eerste Nederlandse betaalplatform met Bitcoin

De Nederlandse startup Mobbr introduceert vandaag de Bitcoin als officieel betaalmiddel op hun betaalplatform. Mobbr maakt het voor bedrijven mogelijk om bijdragers eenvoudig te belonen bij crowdsourcing. Hiermee is Mobbr de eerst Nederlandse betalingssite die de nieuwe digitale munteenheid accepteert. Mobbr organiseert de transactie van bedrijven die de hulp van de zogenaamde 'wisdom of the crowds' inzetten.


Bij crowdsourcing zetten organisaties vraagstukken en projecten online en vragen het publiek om mee te denken bij het process of te helpen bij de uitvoering. "Een methode die in Nederland nog in de kinderschoenen staat, maar de potentie heeft om bedrijfsprocessen veel efficiënter te maken", zegt Ernesto Spruyt, medeoprichter van Mobbr.

"Bij crowdsourcing gaat het vaak om kleine bedragen", zegt Spruyt. "Het voordeel van de bitcoin is dan ook dat de transactiekosten zeer laag zijn." Over prijsfluctuaties van bitcoin maakt Spruyt zich geen zorgen: "Bitcoin is naast een elektronische valuta, vooral een heel veilige en effectieve manier om transacties af te handelen. Deze betaalmethodiek heeft wat ons betreft een gouden toekomst."

Mobbr maakt het met de Bitcoin nog makkelijker om een grote groep mensen te betalen voor hun bijdrage aan een online georganiseerd bedrijfsproces. Hierdoor kunnen bedrijven het arbeidspotentieel van het internetpubliek veel beter benutten. Betalingen worden gestort op een persoonlijke Mobbr-rekening. Transacties met bitcoin verlopen bovendien via de gecertificeerde provider Blockchain. Gebruikers kunnen op het Mobbr-platform precies zien hoeveel van welke valuta op de rekening staat.
#ANONIEMwoensdag 25 december 2013 @ 14:15
Is het nog steeds zo dat de chinezen aankomend jaar naast bitcoins kopen officieel ook geen bitcoins meer mogen verkopen?

Veel chinezen zijn namelijk ingestapt bij een prijs van 750-900 dollar. Een van de redenen dat de waarde tot de 1200 dollar kwam. Mocht het bovenstaande kloppen, dan betekend dat dat er veel, heel veel chinezen zijn die van de bitcoins af willen. Ik verwacht dan ook dat wanneer de prijs 800 dollar aantikt de koers hard gaat dalen. Als ik moet gokken rond nieuwjaar.

Iemand dus die het bovenstaande met een bron kan bevestigen? In dat geval wacht ik namelijk even. :)
Maxbetdonderdag 26 december 2013 @ 17:08
Hong Kong's richest man, Li Ka-shing, invests in BitPay

http://www.scmp.com/busin(...)r-investment-bitcoin
µdonderdag 26 december 2013 @ 18:20
quote:
14s.gif Op donderdag 26 december 2013 17:08 schreef Maxbet het volgende:
Hong Kong's richest man, Li Ka-shing, invests in BitPay

http://www.scmp.com/busin(...)r-investment-bitcoin
Nice.
nelisbdonderdag 26 december 2013 @ 20:23
Aardige koers stijging vandaag.
Robuustheiddonderdag 26 december 2013 @ 20:33
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 20:23 schreef nelisb het volgende:
Aardige koers stijging vandaag.
Dit topic gaat niet over de koers van Bitcoin........
Robuustheiddonderdag 26 december 2013 @ 20:34
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2013 14:15 schreef -mosrednA het volgende:
Is het nog steeds zo dat de chinezen aankomend jaar naast bitcoins kopen officieel ook geen bitcoins meer mogen verkopen?
Chinezen mochten wel een tijdje Bitcoins verkopen en geld via hun bank terughalen., maar via hun banken geen geld meer inleggen op de exchanges.
Deeltjesversnellerdonderdag 26 december 2013 @ 20:35
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 20:33 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

Dit topic gaat niet over de koers van Bitcoin........
wtf dan?
nelisbdonderdag 26 december 2013 @ 20:37
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 20:33 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

Dit topic gaat niet over de koers van Bitcoin........
Grote bitcoin topic waar je niet over de koers mag praten?
Robuustheiddonderdag 26 december 2013 @ 20:40
BIT / [SC] Cryptocurrencies #124 Crashen!
µdonderdag 26 december 2013 @ 20:56
Koers moest best kunnen :Y. Alleen niet elk halfuur, daar is de SC voor :Y.
µdonderdag 26 december 2013 @ 20:57
Goeie stijging ja *G*.
#ANONIEMdonderdag 26 december 2013 @ 21:57
Wel weer eens lekker _O_
Symndonderdag 26 december 2013 @ 22:44
Heeft er iemand al een sterk argument TEGEN bitcoin en zijn potentie gehoord. Een argument dat verder gaat dan: 'Oh joh, dat is de zoveelste zeepbel!' Dit is min of meer wat ik alle economen en 'topmannen' hoor zeggen.

Ik ben op zoek naar een Écht tegenargument.

Hier staat bvb dat BTC een PONZI is omdat de eerste 'beginners' er uiteindelijk toch vandoor gaan met het geld van de laatkomers, omdat het geld eindig is. Terwijl ik overal lees dat dát juist een van de sterke punten van bitcoin is (oa waarom bitcoin geen inflatie heeft)

: http://dealbook.nytimes.c(...)ney-with-real-value/

Lijkt me wat inzitten maar..IS dit een sterk tegenargument?
lipjesvrijdag 27 december 2013 @ 08:56
Anderzorg met bitcoins:
http://www.anderzorg.nl/web/ZelfRegelen/Coinkoorts.htm
Faazzvrijdag 27 december 2013 @ 14:49
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 22:44 schreef Symn het volgende:
Heeft er iemand al een sterk argument TEGEN bitcoin en zijn potentie gehoord. Een argument dat verder gaat dan: 'Oh joh, dat is de zoveelste zeepbel!' Dit is min of meer wat ik alle economen en 'topmannen' hoor zeggen.

Ik ben op zoek naar een Écht tegenargument.

Hier staat bvb dat BTC een PONZI is omdat de eerste 'beginners' er uiteindelijk toch vandoor gaan met het geld van de laatkomers, omdat het geld eindig is. Terwijl ik overal lees dat dát juist een van de sterke punten van bitcoin is (oa waarom bitcoin geen inflatie heeft)

: http://dealbook.nytimes.c(...)ney-with-real-value/

Lijkt me wat inzitten maar..IS dit een sterk tegenargument?
Dat het Ponzi is wordt inderdaad wel vaker geroepen en het heeft ook wel raakvlakken met een piramide spel. Maar doet dat het concept van de bitcoin op zich zelf dan teniet? Het feit dat een groot deel van de bitcoins in bezit zijn van een klein percentage mensen is wel twijfelachtig te noemen, maar zo zie je het ook in het huidige systeem. De verdeling zal altijd ongelijk zijn. Ponzi of niet, het protocol is revolutionair te noemen. Dat is wel wat anders dan het systeem dat Madoff had ontwikkeld.
cdgritvrijdag 27 december 2013 @ 15:52
quote:
0s.gif Op donderdag 26 december 2013 22:44 schreef Symn het volgende:
Hier staat bvb dat BTC een PONZI is omdat de eerste 'beginners' er uiteindelijk toch vandoor gaan met het geld van de laatkomers, omdat het geld eindig is. Terwijl ik overal lees dat dát juist een van de sterke punten van bitcoin is (oa waarom bitcoin geen inflatie heeft)

Lijkt me wat inzitten maar..IS dit een sterk tegenargument?
Als je in 1955 aandelen had gekocht van McDonalds voor een paar dollar was je nu ook miljonair geweest. Dan is aandelen kopen ook een piramidespel.
Diegenen die vroeg zijn ingestapt hadden er gewoon veel vertrouwen in. Ze namen hierbij risico. Ze hadden ook alle inleg kunnen verliezen. Vergelijkbaar met als je nu in een net gestarte alt-coin stapt of aandelen koopt van een net gestart bedrijf.
Symnvrijdag 27 december 2013 @ 16:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2013 14:49 schreef Faazz het volgende:

[..]

Dat het Ponzi is wordt inderdaad wel vaker geroepen en het heeft ook wel raakvlakken met een piramide spel. Maar doet dat het concept van de bitcoin op zich zelf dan teniet? Het feit dat een groot deel van de bitcoins in bezit zijn van een klein percentage mensen is wel twijfelachtig te noemen, maar zo zie je het ook in het huidige systeem. De verdeling zal altijd ongelijk zijn. Ponzi of niet, het protocol is revolutionair te noemen. Dat is wel wat anders dan het systeem dat Madoff had ontwikkeld.
Is via de Blockchain niet na te gaan óf dat daadwerkelijk ook zo is? Dat je kunt zien n.a.v. hoeveel transacties er worden gemaakt, en hoeveel bitcoins er in omloop zijn, kunt achterhalen/berekenen of er hele bergen bitcoins niet gebruikt worden/in bezit blijven?
Deeltjesversnellerwoensdag 1 januari 2014 @ 14:02
oke, het is 1 januari. voor de belastingdienst moet je over een paar maanden opgeven hoeveel doekoes je op 1 januari had (ivm vermogenrendementsheffing). bitcoins moet je dus omrekenen (als je het gewoon netjes wil aangeven), maar welke koers pak je nou? gewoon de goedkoopste en dan het goedkoopste tijdstip van de dag? :')
TheFreshPrincewoensdag 1 januari 2014 @ 14:33
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 14:02 schreef Deeltjesversneller het volgende:
oke, het is 1 januari. voor de belastingdienst moet je over een paar maanden opgeven hoeveel doekoes je op 1 januari had (ivm vermogenrendementsheffing). bitcoins moet je dus omrekenen (als je het gewoon netjes wil aangeven), maar welke koers pak je nou? gewoon de goedkoopste en dan het goedkoopste tijdstip van de dag? :')
Het meetpunt voor aangifte 2013 is 1 januari 2013.

Wat je op 1 januari 2014 hebt geef je in 2015 op bij aangifte 2014.
SosuaCafewoensdag 1 januari 2014 @ 15:28
Wtf, en dat doen jullie ook echt?
Geraltwoensdag 1 januari 2014 @ 16:11
quote:
1s.gif Op woensdag 1 januari 2014 14:33 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Het meetpunt voor aangifte 2013 is 1 januari 2013.

Wat je op 1 januari 2014 hebt geef je in 2015 op bij aangifte 2014.
Reminder: volgend jaar 6LTC's opgeven :')
jakosiwoensdag 1 januari 2014 @ 17:41
Wat is nou de beste manier om bijvoorbeeld twee bitcoins te kopen?
Bitclient? Via Ideal via Bitonic?
Moet je ze op een USB-stick opslaan en in een kluis leggen (is dat verstandig?)
Murderawoensdag 1 januari 2014 @ 17:50
quote:
99s.gif Op woensdag 1 januari 2014 15:28 schreef SosuaCafe het volgende:
Wtf, en dat doen jullie ook echt?
haha. Ik doe gewoon helemaal geen belastingaangifte. :') zoveel gedoe
Maxbetwoensdag 1 januari 2014 @ 19:33
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 17:41 schreef jakosi het volgende:
Wat is nou de beste manier om bijvoorbeeld twee bitcoins te kopen?
Bitclient? Via Ideal via Bitonic?
Moet je ze op een USB-stick opslaan en in een kluis leggen (is dat verstandig?)

iDEAL via Bitonic is wel wat duurder dan de meeste exchanges, maar wel de beste optie imo.
Je installeert inderdaad een wallet op je computer, en maakt een backup naar een USB stick (of zoiets)
Jace_TBLdonderdag 2 januari 2014 @ 13:24
quote:
0s.gif Op woensdag 1 januari 2014 17:41 schreef jakosi het volgende:
Wat is nou de beste manier om bijvoorbeeld twee bitcoins te kopen?
Bitclient? Via Ideal via Bitonic?
Definieer "beste". Goedkoopste? Snelste? Veiligste? Makkelijkste?

quote:
Moet je ze op een USB-stick opslaan en in een kluis leggen (is dat verstandig?)
Veiligheid van je bitcoins moet hem niet alleen zitten in fysieke veiligheid ("een kluis") maar ook in digitale. Dus encrypten die handel met een fatsoenlijk password, en backups op meerdere locaties.
Jace_TBLdonderdag 2 januari 2014 @ 13:26
quote:
99s.gif Op woensdag 1 januari 2014 15:28 schreef SosuaCafe het volgende:
Wtf, en dat doen jullie ook echt?
Ja natuurlijk, we leven toch in een land met goede maatschappelijke voorzieningen waar we met z'n allen graag gebruik van maken? Die zooi moet ook betaald worden.
44pjedonderdag 2 januari 2014 @ 13:51
Ik heb zojuist 1 btc gewonnen bij Anderzorg *O*
nelisbdonderdag 2 januari 2014 @ 14:32
Gefeliciteerd!

Ik heb die van mij net verkocht.

Toch 100 euro netto verdient in 1,5 week.
Maxbetdonderdag 2 januari 2014 @ 18:03
NRC begint met losse verkoop artikelen en gaat daarvoor Bitcoin aannemen.

quote:
Niet-abonnees hebben voortaan de mogelijkheid om - in plaats van een hele krant - artikelen los te kopen. Voorlopig kost ieder artikel 10 cent. Alle nieuwe bezoekers krijgen bij aanmelding een startbedrag op hun tegoed, zodat de eerste vijf artikelen vrij toegankelijk zijn. Daarna kun je je tegoed opwaarderen om meer artikelen te lezen. Betalen kan op dit moment met iDeal of Paypal, en binnenkort voegen we daar nog creditcard en bitcoins aan toe. Gekochte artikelen verschijnen in je overzicht zodat je er altijd snel bij kan om ze nog een keer te lezen.
http://www.nrc.nl/nrclab/(...)en-lezen-en-betalen/
jakosidonderdag 2 januari 2014 @ 18:14
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 13:24 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Definieer "beste". Goedkoopste? Snelste? Veiligste? Makkelijkste?

[..]

Veiligheid van je bitcoins moet hem niet alleen zitten in fysieke veiligheid ("een kluis") maar ook in digitale. Dus encrypten die handel met een fatsoenlijk password, en backups op meerdere locaties.
Iets meer betalen vind ik niet erg als het dan via Bitonic met Ideal kan (klinkt wel ideaal ;) ).

Het zit hem dus in een goede wallet-serive? (bijvoorbeeld blockchain? of beter zelf blockchain downloaden?
Jace_TBLdonderdag 2 januari 2014 @ 18:36
quote:
14s.gif Op donderdag 2 januari 2014 18:03 schreef Maxbet het volgende:
NRC begint met losse verkoop artikelen en gaat daarvoor Bitcoin aannemen.

[..]

http://www.nrc.nl/nrclab/(...)en-lezen-en-betalen/
Haha, vet! ^O^
Jace_TBLdonderdag 2 januari 2014 @ 18:42
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 18:14 schreef jakosi het volgende:
Iets meer betalen vind ik niet erg als het dan via Bitonic met Ideal kan (klinkt wel ideaal ;) ).

Het zit hem dus in een goede wallet-serive? (bijvoorbeeld blockchain? of beter zelf blockchain downloaden?
Je haalt een paar dingen door elkaar.

"De blockchain" is het algemene transactielog wat de kern vormt van het Bitcoin-systeem. Sommige lokale wallets of clients (Bitcoin programma's die je zelf op je PC draait) downloaden de complete blockchain. Dat is niet iets wat je handmatig doet, maar wat die software zelf in de achtergrond regelt. Andere clients downloaden maar een klein stuk van de blockchain (alleen de chunks die betrekking hebben op transacties van of naar jouw adressen).

Verder is er de site "blockchain.info" die twee functionaliteiten biedt:
1. "De blockchain bekijken" d.w.z. je kunt via die site het saldo van adressen opzoeken en transacties bekijken en zien welke blocks er gemined zijn enzovoort.
2. Een online wallet.

Voor kleine bedragen is een online wallet wel praktisch. Hele grote bedragen zou ik liever niet aan een online wallet toevertrouwen, want uiteindelijk ben je dan wel afhankelijk van of zo'n site wel in de lucht blijft. Overigens is die blockchain.info/wallet wel een van de veiligste online wallets.
jakosidonderdag 2 januari 2014 @ 19:48
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 18:42 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Je haalt een paar dingen door elkaar.

"De blockchain" is het algemene transactielog wat de kern vormt van het Bitcoin-systeem. Sommige lokale wallets of clients (Bitcoin programma's die je zelf op je PC draait) downloaden de complete blockchain. Dat is niet iets wat je handmatig doet, maar wat die software zelf in de achtergrond regelt. Andere clients downloaden maar een klein stuk van de blockchain (alleen de chunks die betrekking hebben op transacties van of naar jouw adressen).

Verder is er de site "blockchain.info" die twee functionaliteiten biedt:
1. "De blockchain bekijken" d.w.z. je kunt via die site het saldo van adressen opzoeken en transacties bekijken en zien welke blocks er gemined zijn enzovoort.
2. Een online wallet.

Voor kleine bedragen is een online wallet wel praktisch. Hele grote bedragen zou ik liever niet aan een online wallet toevertrouwen, want uiteindelijk ben je dan wel afhankelijk van of zo'n site wel in de lucht blijft. Overigens is die blockchain.info/wallet wel een van de veiligste online wallets.
Dankjewel.
Stel ik wil een paar bitcoins kopen als gokje voor de langere termijn omdat ik wat geld over heb, en dus geen behoefte heb om bitcoins uit te geven, welke stappen kan ik dan het beste ondernemen?
Ik kan dus kiezen tussen een 'online wallet' van bijvoorbeeld blockchain, of een eigen wallet downloaden o.i.d.?

Deze manier trekt mij dan het meeste:
quote:
Wilt u bitcoins voor langere tijd bewaren en er dus nog niets mee kopen, dan kunt u een bitcoinadres aanmaken op bitaddress.org - let op: bewaar de private key goed, dit is de sleutel tot uw bitcoins, zonder deze key bent u uw bitcoins dus kwijt! U kunt op deze site makkelijk een zogeheten paper wallet printen. Als u deze print en in een kluis stopt heeft u een redelijk veilige manier om uw bitcoins (offline) te bewaren. Wanneer u de bitcoins wilt verkopen of uitgeven kunt u op diverse sites of wallets deze private key importeren. Dat is wel ingewikkeld en momenteel kan het nog niet bij Bitonic.
Ik moet dus een bitadress genereren (ik heb dit nu al twee keer gedaan (op die link gedrukt) en er komt de hele tijd een nieuwe, ik heb begrepen dat iedereen dit 'oneindig' vaak kan doen, het zal dus pas van belang zijn om dit 'private address' te noteren als ik zeker weten van DAT private adress gebruik wil maken om mijn bitcoins in op te slaan?

Ik kan dan dus bitcoins kopen op www.bitonic.nl met Ideal en deze opslaan op het adres dat ik via bitaddress.org genereer, een goed wachtwoord verzinnen en noteren en het online documentje wat bitaddress genereert uitprinten en ergens op een veilige plek bewaren als ik het goed begrijp.
Probably_on_pcpdonderdag 2 januari 2014 @ 22:17
Wat is op Bitcoin wisdom ook alweer dat rechter rijtje? Het valt me op dat sinds een tijdje de bitcoinprijs alleen nog maar in stapjes van 5 gaat?
Robuustheiddonderdag 2 januari 2014 @ 23:00
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 22:17 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Wat is op Bitcoin wisdom ook alweer dat rechter rijtje? Het valt me op dat sinds een tijdje de bitcoinprijs alleen nog maar in stapjes van 5 gaat?
De buy and sell orders tegen een bepaalde prijs, en het aantal Bitcoins. Onderin zie je de reeds afgesloten transacties tegen een bepaalde prijs.
Symndonderdag 2 januari 2014 @ 23:02
Damn... zit te wachten tot ie weer ong. E550 per 1 BTC kost kom ik thuis na het sporten staat 1 BTC op E585!
Maxbetdonderdag 2 januari 2014 @ 23:02
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 19:48 schreef jakosi het volgende:

[..]

Dankjewel.
Stel ik wil een paar bitcoins kopen als gokje voor de langere termijn omdat ik wat geld over heb, en dus geen behoefte heb om bitcoins uit te geven, welke stappen kan ik dan het beste ondernemen?
Ik kan dus kiezen tussen een 'online wallet' van bijvoorbeeld blockchain, of een eigen wallet downloaden o.i.d.?

Deze manier trekt mij dan het meeste:

[..]

Ik moet dus een bitadress genereren (ik heb dit nu al twee keer gedaan (op die link gedrukt) en er komt de hele tijd een nieuwe, ik heb begrepen dat iedereen dit 'oneindig' vaak kan doen, het zal dus pas van belang zijn om dit 'private address' te noteren als ik zeker weten van DAT private adress gebruik wil maken om mijn bitcoins in op te slaan?

Ik kan dan dus bitcoins kopen op www.bitonic.nl met Ideal en deze opslaan op het adres dat ik via bitaddress.org genereer, een goed wachtwoord verzinnen en noteren en het online documentje wat bitaddress genereert uitprinten en ergens op een veilige plek bewaren als ik het goed begrijp.
Zo ongeveer ja :Y Paar tips van mijn kant: backups. Zorg dat je niet alles kwijt bent mocht je paper wallet verloren gaan, dus maak er 3 of 4 en leg die op verschillende plaatsen neer. Maar hierbij liefst gebruik van BIP38 (is een optie bij bitcoinadress) Hiermee vergrendel je de wallet met een wachtwoord welke alleen jij dus weet.

Belangrijk punt bij paper wallets is: zorg dat je de volledige balans er af haalt als je de bitcoin(s) wilt gebruiken. Bijvoorbeeld door ze naar een online wallet service zoals blockchain.info te sturen en vanaf daar je uitgave te doen. Dit heeft te maken met change

Laatste tip: probeer het eerst met een klein bedrag, dus het adres maken, wallet printen, bedragje naar de wallet sturen en weer uitgeven. Dit kan met een paar cent aan Bitcoin.

Als dat allemaal goed is gegaan begin je voor het eggie.
Probably_on_pcpdonderdag 2 januari 2014 @ 23:07
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 23:00 schreef Robuustheid het volgende:

[..]

De buy and sell orders tegen een bepaalde prijs, en het aantal Bitcoins. Onderin zie je de reeds afgesloten transacties tegen een bepaalde prijs.
Maar waarom zie ik in de linker rij normale BTC prijzen staan en in de rechter rij BTC prijzen die bestaan uit alleen maar veelvouden van 5?
Maxbetdonderdag 2 januari 2014 @ 23:09
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 23:07 schreef Probably_on_pcp het volgende:

[..]

Maar waarom zie ik in de linker rij normale BTC prijzen staan en in de rechter rij BTC prijzen die bestaan uit alleen maar veelvouden van 5?
Maakt het overzichtelijk om te zien hoeveel coins er tussen bepaalde prijzen zitten zonder alle bedragen achter de komma te moeten gaan tellen.
Symnvrijdag 3 januari 2014 @ 15:10
De bitcoin is op bitonic nu E 607, gisteren stond hij nog op E 550, is dit een luchtbelletje? Of gewoon nu instappen (eigenlijk wou ik dit vorige week al maar toen blokkeerde die @#$%%-ING mijn opdracht!!)
Robuustheidvrijdag 3 januari 2014 @ 15:25
Stel over 10 jaar, dat WebOS gemeengoed is.

En dat Whatsapp uitgebreid wordt met een adres per user. Als je in een gesprek iemand wilt betalen, dan druk je in de menu toch op betalen. Vervolgens wordt het van je Bitcoin adres, dat bekend is bij Whatsapp, overgeboekt naar het Bitcoin adres van de user bij Whatsapp. De privatekey is niet bekend bij Whatsapp, want het wordt dankzij WebOS door middel van javascript opgevangen.
Symnvrijdag 3 januari 2014 @ 15:53
oeps..

[ Bericht 95% gewijzigd door Symn op 03-01-2014 16:16:07 (foutje) ]
Jegorexvrijdag 3 januari 2014 @ 18:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2014 15:10 schreef Symn het volgende:
De bitcoin is op bitonic nu E 607, gisteren stond hij nog op E 550, is dit een luchtbelletje? Of gewoon nu instappen (eigenlijk wou ik dit vorige week al maar toen blokkeerde die @#$%%-ING mijn opdracht!!)
Als je betaling bij Bitonic geblokeerd is dan kun je het ook nog proberen bij HappyCoins.
Die site is meestal was tot een paar weken geleden ook veel goedkoper.
dvrzaterdag 4 januari 2014 @ 07:56
Misschien kan deze site in de OP worden opgenomen. Hij geeft de BTC-koersen van alle grote exchanges weer in een grafiek met een verloop van 5 minuten tot 24 uur. Leuk voor traders dus:

http://live.bitcoinindex.es/

Kan verder dat vraagtekentje helemaal aan het eind van de OP weggehaald worden?
Menderzaterdag 4 januari 2014 @ 15:09
Weet niet of dit al gepost is:

JPMorgan’s “Bitcoin-Alternative” Patent Rejected (175 Times)

quote:
After the initial 154 claims were abruptly cancelled, JPMorgan’s attorney submitted 20 additional claims which the examiner, Jagdish Patel, issued non?final rejections for all 20 of the new claims in October 2013. This makes JPMorgan 0?175 in terms of approved claims. The last 20 claims were rejected for non?patentability and indefiniteness under Title 35 United States Code (U.S.C.) Sections 101 and 112.

However, Mr. Patel might well have rejected the claims because of the ‘On Sale Bar’ rule under 35 U.S.C. Section 102(b), meaning that if the invention has been on sale for over a year then the invention is no longer patentable. Under the ‘On Sale Bar’ rule, the application could be invalid because it closely mirrors Bitcoin with features such as making free and anonymous electronic payments and Bitcoin has been in circulation since 2009.
:D _O_
µzaterdag 4 januari 2014 @ 15:18
quote:
Niiice.
Robuustheidzaterdag 4 januari 2014 @ 15:34
heiden6zondag 5 januari 2014 @ 01:59

http://99bitcoins.com/
Symndinsdag 7 januari 2014 @ 23:51
edit: blegh!

[ Bericht 89% gewijzigd door Symn op 08-01-2014 22:00:16 ]
Wouter_Druckerwoensdag 8 januari 2014 @ 19:26
http://www.reddit.com/r/B(...)ty_and_realized_how/

http://www.reddit.com/r/B(...)t_the_whole_bitcoin/

3rCU6nS.png

quote:
Current fast food drive through order first THEN pay. If the card is declined the food is wasted. Bitcoin means that you will likely order your food from a FastFood or even take out restaurant from their app before you even leave the house. The payment is already verified and gps in your phone will submit the order at the correct distance and time (maybe even adjusting on the fly for traffic) for your food to come out ready just as you arrive. Just drive up to the window and show the verification picture the app gives you. The worker then picks up the order with the matching picture and gives it to you.

We're changing everything.
quote:
That's awesome - after reading about Bitcoin agents my mind was blown. Autonomous agents, programs that own themselves and manage their own maintenance, finances, upgrades, and propagation all for a razor thin profit.
This is the thing that gets me - everyone talks about BTC like it's a stock or a currency but it's a weird ass uncontrollable autonomous animal - I like to think of it more like a newly found resource or a force of nature than a technology. If it get's it's hooks into enough things shit will be drastically changed.


[ Bericht 33% gewijzigd door Wouter_Drucker op 08-01-2014 19:35:40 ]
Symnwoensdag 8 januari 2014 @ 22:00
Weer een krachtig appél tegen bitcoin in de NYtimes:

http://dealbook.nytimes.c(...)s-from-bitcoin/?_r=0

Wie kan dit weerleggen...
Tourniquetdonderdag 9 januari 2014 @ 17:04
Lezenswaardig artikel op FMT: Het grote bitcoin misverstand
peterselieplukkkerdonderdag 9 januari 2014 @ 17:06
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 13:51 schreef 44pje het volgende:
Ik heb zojuist 1 btc gewonnen bij Anderzorg *O*
Wheh, had je een mail gekregen? want mijn naam stond er, maar geen mail :( maar had me alleen via twitter aangemeld
44pjedonderdag 9 januari 2014 @ 20:38
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 17:06 schreef peterselieplukkker het volgende:

[..]

Wheh, had je een mail gekregen? want mijn naam stond er, maar geen mail :( maar had me alleen via twitter aangemeld
Yep ik had een mail gekregen. Overigens is de bitcoin nog niet overgemaakt "we streven ernaar om deze voor half januari over te maken". Ik begrijp niet waarom dat zo lang moet duren, maar goed.
#ANONIEMdonderdag 9 januari 2014 @ 20:44
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 22:00 schreef Symn het volgende:
Weer een krachtig appél tegen bitcoin in de NYtimes:

http://dealbook.nytimes.c(...)s-from-bitcoin/?_r=0

Wie kan dit weerleggen...
Er staan in mijn ogen een paar verkeerde aannames in.

Bovendien heeft bitcoin imo wel intrinsieke waarde.
peterselieplukkkerdonderdag 9 januari 2014 @ 20:44
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 20:38 schreef 44pje het volgende:

[..]

Yep ik had een mail gekregen. Overigens is de bitcoin nog niet overgemaakt "we streven ernaar om deze voor half januari over te maken". Ik begrijp niet waarom dat zo lang moet duren, maar goed.
Bitcoin op in laagste niveau inkopen :-P
Geraltdonderdag 9 januari 2014 @ 20:50
=edit=
Verkeerde topic :@
Symndonderdag 9 januari 2014 @ 21:00
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2014 20:44 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

Er staan in mijn ogen een paar verkeerde aannames in.

Bovendien heeft bitcoin imo wel intrinsieke waarde.
Laatste punt is ronduit lachwekkend volgens mij... 'wasted talent'
Haha...
#ANONIEMdonderdag 9 januari 2014 @ 21:03
quote:
0s.gif Op woensdag 8 januari 2014 22:00 schreef Symn het volgende:
Weer een krachtig appél tegen bitcoin in de NYtimes:

http://dealbook.nytimes.c(...)s-from-bitcoin/?_r=0

Wie kan dit weerleggen...
Ik vind het niet zo krachtig. Er worden meningen als feit gebracht en er worden zaken genoemd die op zijn minst onnauwkeurig genoemd kunnen worden.

quote:
Unsurprisingly, the only real business actually to rely on Bitcoin – not merely issue press releases about planning to accept the tokens – has been Silk Road, a now-closed electronic exchange for illegal drugs.
Dit is een drogreden. Er zijn heel veel legale businesses die Bitcoin accepteren. In de illegale economie worden anonieme kadokaarten ook gebruikt als ontraceerbaar betaalmiddel. Bovendien is het de vraag of het wel zo wenselijk is om alleen maar betaalmiddelen te willen hebben waarmee de overheid elke financiele stap van haar burgers in de gaten kan houden.

quote:
if speculators were thinking clearly, they would stay away from any supposed money that banks don’t accept. After all, banks are involved in almost all exchanges in today’s economies.
Wacht even. Staat hier nou dat je een currency die ontworpen om onafhankelijk van banken te werken niet moet gebruiken omdat er geen banken bij betrokken zijn? Dat is een cirkelredenering, en eerder een mening dan een feit.

Ik vind het niet zo een sterk betoog.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-01-2014 21:03:55 ]
#ANONIEMdonderdag 9 januari 2014 @ 21:07
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 21:00 schreef Symn het volgende:

[..]

Laatste punt is ronduit lachwekkend volgens mij... 'wasted talent'
Haha...
Intrinsieke waarde van geld is de waarde die het oplevert als het naar de oud ijzerboer of de papierboer wordt gebracht.

Omdat bitcoins in de wallet.dat op elke harde schijf die meedoet in het netwerk opgeslagen staat, is de intrinsieke waarde van bitcoins dat stukje ingenomen plek op die harde schijf. De prijs van harde schijven worden ook wel uitgedrukt in euro/gb. De intrinsieke waarde van bitcoins is dus de waarde van de vrije ruimte in die harde schijf (aantal gb * koopbedrag/gb) die (nadat de data eraf gehaald wordt) weer gebruikt kan worden.

Om het beter te begrijpen:

Als straks in de toekomst alles met je pinpas, telefoon, chip in je arm etc. (lees digitaal) betaald kan worden en er dus geen chartaal geld meer is, heeft die valuta (bijv de euro) dan geen intrinsieke waarde meer? Zeker wel.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 09-01-2014 21:11:08 ]
µdonderdag 9 januari 2014 @ 21:53
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 13:51 schreef 44pje het volgende:
Ik heb zojuist 1 btc gewonnen bij Anderzorg *O*
Whoa!
Bijvlagenzinvolvrijdag 10 januari 2014 @ 00:14
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 21:03 schreef ..-._---_-.- het volgende:
In de illegale economie worden anonieme kadokaarten ook gebruikt als ontraceerbaar betaalmiddel.
Ja man, in plaats van cash papiergeld, hebben ze liever kadokaarten.... Wat denk je zelf... :{w :W
Voltrefferzaterdag 11 januari 2014 @ 03:30
Jongens ik wil graag voor een klein bedrag bitcoins kopen. Waar kan ik dit het best doen?
Probably_on_pcpzaterdag 11 januari 2014 @ 05:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 januari 2014 03:30 schreef Voltreffer het volgende:
Jongens ik wil graag voor een klein bedrag bitcoins kopen. Waar kan ik dit het best doen?
http://www.bitcoinplein.nl/vergelijk-bitcoin-prijzen.html
Maxbetmaandag 13 januari 2014 @ 14:40
davidmarcus twitterde op maandag 13-01-2014 om 08:33:49 To clarify: we have no policies against using PayPal to sell Bitcoin mining rigs. We don't support any currency txn whether fiat or BTC... reageer retweet
davidmarcus twitterde op maandag 13-01-2014 om 08:34:58 ...for a host of regulatory issues. But we treat BTC and any FX txn the same way. We're believers in BTC though. reageer retweet
Jan-Slagterdinsdag 14 januari 2014 @ 00:13
http://www.etoro.com/blog(...)014/bitcoin-arrived/

Dit schijnt het beste nieuws sinds maanden te zijn.
#ANONIEMdinsdag 14 januari 2014 @ 08:55
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 00:13 schreef Jan-Slagter het volgende:
http://www.etoro.com/blog(...)014/bitcoin-arrived/

Dit schijnt het beste nieuws sinds maanden te zijn.
quote:
Important note: All Bitcoin orders will be executed in bulk four times a day at the market price at 06:00, 12:00, 18:00 and 00:00 GMT. This means that price changes between those execution times will not affect the order execution price, and therefore we recommend looking at longer term price trends when considering your investment.
Dat in combinatie met een hoge volatiliteit lijkt me niet heel aantrekkelijk.
Jegorexdinsdag 14 januari 2014 @ 21:10
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 januari 2014 00:13 schreef Jan-Slagter het volgende:
http://www.etoro.com/blog(...)014/bitcoin-arrived/

Dit schijnt het beste nieuws sinds maanden te zijn.
Ze laten het klinken alsof je 25 bitcoins per 10 minuten zelf kunt minen.
quote:
On average, a “mining” computer makes approximately 25 Bitcoins every 10 minutes.
Het kan best een fout in de beschrijving zijn, maar ik zie ze er ook wel voor aan om het gewoon zelf niet te snappen.
Jan-Slagterwoensdag 15 januari 2014 @ 23:07
#ANONIEMdonderdag 16 januari 2014 @ 14:45
Man vertelt mij niets nieuws. Het is al iets van de eeuwen dat bestaande culturen/instellingen altijd botsen met nieuwe opkomende trends en in dit geval instellingen/bedrijven die een betere manier hebben gevonden (alternatieve meer) om hun stempel op de zwaar gereguleerde maatschappij te drukken.

Vwb zijn uitspraak over BC lijkt mijn zijn uitspraak nog aan de voorzichtige kant. :s)
Jan-Slagterzondag 19 januari 2014 @ 17:50
De laatste kans voor goedkope coins, binnenkort start de rally richting de 10k.
Robuustheidzondag 19 januari 2014 @ 18:03
Wat is nu het precieze voordeel van Bitcoins? Je kunt geen groenten of wat mee vervoeren over internet. Mij lijkt niet dat Bitcoins in dezen een volwaardig alternatief kunnen zijn voor fiat. En wat anonimiteit betreft, heb je het immers ook met cash geld. Naast dat het overal geaccepteerd wordt. Met bitcoins heb je een device met verbinding nodig, en de ontvanger ook. En moet je vervolgens nog wachten voordat het gevalideerd is, en kun je het niet meer terughalen mocht de ontvanger het geleverde waar niet leveren.

Hoe langer ik over nadenk, hoe ik steeds meer kanttekeningen zie.
Jan-Slagterzondag 19 januari 2014 @ 18:08
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 18:03 schreef Robuustheid het volgende:
Wat is nu het precieze voordeel van Bitcoins? Je kunt geen groenten of wat mee vervoeren over internet. Mij lijkt niet dat Bitcoins in dezen een volwaardig alternatief kunnen zijn voor fiat. En wat anonimiteit betreft, heb je het immers ook met cash geld. Naast dat het overal geaccepteerd wordt. Met bitcoins heb je een device met verbinding nodig, en de ontvanger ook. En moet je vervolgens nog wachten voordat het gevalideerd is, en kun je het niet meer terughalen mocht de ontvanger het geleverde waar niet leveren.

Hoe langer ik over nadenk, hoe ik steeds meer kanttekeningen zie.
dh9pfAa.jpg
#ANONIEMzondag 19 januari 2014 @ 18:16
quote:
Tja, hij zegt ook dat 1 BTC tot 16 cijfers achter de komma verdeeld kan worden, en dat "can be easily extended". Nou dacht ik altijd dat 8 decimalen de limiet was.
Maxbetzondag 19 januari 2014 @ 18:19
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 18:03 schreef Robuustheid het volgende:
Wat is nu het precieze voordeel van Bitcoins? Je kunt geen groenten of wat mee vervoeren over internet. Mij lijkt niet dat Bitcoins in dezen een volwaardig alternatief kunnen zijn voor fiat. En wat anonimiteit betreft, heb je het immers ook met cash geld. Naast dat het overal geaccepteerd wordt. Met bitcoins heb je een device met verbinding nodig, en de ontvanger ook. En moet je vervolgens nog wachten voordat het gevalideerd is, en kun je het niet meer terughalen mocht de ontvanger het geleverde waar niet leveren.

Hoe langer ik over nadenk, hoe ik steeds meer kanttekeningen zie.
Groenten vervoeren over het internet :?

Maar Ik denk niet dat we Bitcoin moeten zien als een volledig alternatief, wel als iets wat naast fiat gebruikt kan worden om de zwakke plekken van fiat op te vangen.
#ANONIEMzondag 19 januari 2014 @ 18:41
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 18:03 schreef Robuustheid het volgende:
Wat is nu het precieze voordeel van Bitcoins? Je kunt geen groenten of wat mee vervoeren over internet. Mij lijkt niet dat Bitcoins in dezen een volwaardig alternatief kunnen zijn voor fiat. En wat anonimiteit betreft, heb je het immers ook met cash geld. Naast dat het overal geaccepteerd wordt. Met bitcoins heb je een device met verbinding nodig, en de ontvanger ook. En moet je vervolgens nog wachten voordat het gevalideerd is, en kun je het niet meer terughalen mocht de ontvanger het geleverde waar niet leveren.

Hoe langer ik over nadenk, hoe ik steeds meer kanttekeningen zie.
Probeer maar eens cash te versturen naar een winkel in de VS. ;)

Of je gebruikt PayPal maar wel met een forse fee.
Probably_on_pcpzondag 19 januari 2014 @ 22:51
Bitcoin is voor Nederland zelf niet zo super interessant. De grootste voordelen heeft het voor landen zonder geavanceerdere betaalsystemen. In Nederland zijn dingen vrij goed geregeld met bijv. iDeal.

Voor internationale betalingen is Bitcoin daarentegen weer helemaal geweldig. Ik hou er niet van om met mijn creditcard dingen te betalen als ik in een ander land iets bestel. Creditcards zijn fraudegevoelig en met al die extra veiligheid (Visa en Mastercard securecode) wordt het ook omslachtiger. Bitcoin is super simpel en snel en ik loop niet het risico dat iemand mijn creditcard- en persoonsgegevens onderschept of steelt bij het bedrijf waar ik betalingen doe.

En voor bedrijven is Bitcoin helemaal geweldig, omdat ze veel minder kwijt zijn aan fees.
TheFreshPrincemaandag 20 januari 2014 @ 07:07
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 18:03 schreef Robuustheid het volgende:
Wat is nu het precieze voordeel van Bitcoins? Je kunt geen groenten of wat mee vervoeren over internet.
Dat kan met giraal geld wel als je wat bij een webshop bestelt?

quote:
Mij lijkt niet dat Bitcoins in dezen een volwaardig alternatief kunnen zijn voor fiat. En wat anonimiteit betreft, heb je het immers ook met cash geld.
Als je ergens contant afrekent wel, online betalingen zijn een stuk anoniemer met Bitcoin.
Een betaling bij Porn.com zal de gemiddelde huisman toch liever met Bitcoins doen dan met z'n creditcard ;)

Oh kijk: http://www.coindesk.com/l(...)now-accepts-bitcoin/

quote:
Naast dat het overal geaccepteerd wordt.
Dat is natuurlijk een kip-ei situatie die we ook met de pin-pas en electrische auto (gehad) hebben.
De acceptatie groeit.

quote:
Met bitcoins heb je een device met verbinding nodig, en de ontvanger ook.
Is in de huidige tijdperk van smartphones, tablets en PC's niet echt een probleem meer. Een pinpas doet ook niet veel zonder pin-apparaat.

quote:
En moet je vervolgens nog wachten voordat het gevalideerd is,
Dat hoeft dus niet, de betaling verschijnt binnen enkele seconden bij de winkel in de wallet.

Alleen als ze een aantal bevestigingen willen hebben van de transactie moet je wachten maar dat is voor kleine betalingen absoluut niet nodig. Bij een dure auto kan ik me er wat bij voorstellen maar voor alles tot een paar duizend Euro is een binnenkomende transactie genoeg. Dus je broodje hamburger krijg je echt wel direct mee.

Daarnaast zal er bij een webshop toch altijd enkele uren zitten tussen moment van bestellen en het moment dat ze het voor je klaarzetten, genoeg tijd voor de transactie om bevestigd te worden als een webshopeigenaar daar prijs op stelt.

quote:
en kun je het niet meer terughalen mocht de ontvanger het geleverde waar niet leveren.
Dat is bij cash of giraal geld niet anders. Of dacht je dat je een iDeal en/of pin-betaling ongedaan kon maken?

quote:
Hoe langer ik over nadenk, hoe ik steeds meer kanttekeningen zie.
Niet alleen apen, ook beren.

[ Bericht 7% gewijzigd door TheFreshPrince op 20-01-2014 07:17:16 ]
#ANONIEMmaandag 20 januari 2014 @ 07:18
Dat is bij cash of giraal geld niet anders. Of dacht je dat je een iDeal en/of pin-betaling ongedaan kon maken?

Toch wel, laatst was een Pin betaling 2x afgeschreven, 1 belletje en het wedt geregeld.
Uiteraard als bitcoin straks door de banken gebruikt wordt zal dit niet anders zijn. de ontvanger van het teveel betaalde bedrag zal dan in de boeken negatief saldo komen.
#ANONIEMmaandag 20 januari 2014 @ 07:20
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2014 18:41 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Probeer maar eens cash te versturen naar een winkel in de VS. ;)

Of je gebruikt PayPal maar wel met een forse fee.
O man echt hé. moest paar jaar geleden paar keer veel geld naar VS sturen, jongens de fee.
Met bitcoin is dit veel voordeliger, zelf met koersschommelingen.
JOHAN410maandag 20 januari 2014 @ 11:00
Ben benieuwd of Bitcoin weer naar record hoogte gaat stijgen, want de magische grens van 1000 is in ieder geval weer goed in zicht.

Maar goed ik heb net wat gekocht, dus dan zal het wel niet :X
Jace_TBLmaandag 20 januari 2014 @ 12:59
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2014 07:18 schreef ZetaOS het volgende:
Toch wel, laatst was een Pin betaling 2x afgeschreven, 1 belletje en het wedt geregeld.
Ja maar "2x afgeschreven" is iets heel anders. Logisch dat ze dat terugdraaien, dat is een administratieve fout van de bank, die bij Bitcoin sowieso niet kan voorkomen.

Moet je eens gewoon iets met PIN betalen, of geld uit de muur trekken, en daarna de bank bellen en zeggen dat die transactie moet worden teruggedraaid. Geen schijn van kans.
Jace_TBLmaandag 20 januari 2014 @ 13:01
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2014 18:16 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Tja, hij zegt ook dat 1 BTC tot 16 cijfers achter de komma verdeeld kan worden, en dat "can be easily extended". Nou dacht ik altijd dat 8 decimalen de limiet was.
Dat is alleen een softwarematige limiet, de huidige software verwerkt Bitcoin-bedragen tot 8 decimalen achter de komma. Maar dat is niet een fundamentele limiet in het protocol ofzo. Gewoon die precisie verbeteren en klaar. Althans, daarvoor moet dan natuurlijk wel de meerderheid het over eens zijn, zodat een dergelijke wijziging in clients door iedereen geaccepteerd wordt.
Jace_TBLmaandag 20 januari 2014 @ 15:58
Goed artikel op coincourant.nl over die anonieme aankoop van een pistool door de politie: http://coincourant.nl/col(...)niem-wapen-te-kopen/
Papierversnipperaarmaandag 20 januari 2014 @ 17:13
quote:
“Although some of the enthusiasm for Bitcoin is driven by a distrust of state-issued currency, it is hard to imagine a world where the main currency is based on an extremely complex code understood by only a few and controlled by even fewer, without accountability, arbitration or recourse,”
Fed Banker Tries Criticizing Bitcoin, Ends Up Perfectly Describing The Fed
Maxbetmaandag 20 januari 2014 @ 18:00
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2014 15:58 schreef Jace_TBL het volgende:
Goed artikel op coincourant.nl over die anonieme aankoop van een pistool door de politie: http://coincourant.nl/col(...)niem-wapen-te-kopen/
Goed zou ik het niet willen noemen, beetje kinderachtig zelfs.
Jace_TBLdinsdag 21 januari 2014 @ 00:03
quote:
1s.gif Op maandag 20 januari 2014 18:00 schreef Maxbet het volgende:
Goed zou ik het niet willen noemen, beetje kinderachtig zelfs.
Ik vond het goed omdat het de gebruikelijke hetze omtrent Bitcoin in dat hele pistool-verhaal even in een ander daglicht zet.

Want boehoe, dat anonieme geld "Bitcoin" ademt puur criminaliteit uit - althans die indruk lijken veel media te willen wekken. Dat internet en de post hier net zo'n grote rol bij spelen wordt gemakshalve genegeerd. Want tja, dat zijn nu eenmaal gevestigde ingeburgerde voorzieningen, dus daar worden geen vraagtekens bij gezet. Maar dat Bitcoin, een bedreiging is het! :{
Maxbetdinsdag 21 januari 2014 @ 00:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 00:03 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Ik vond het goed omdat het de gebruikelijke hetze omtrent Bitcoin in dat hele pistool-verhaal even in een ander daglicht zet.

Want boehoe, dat anonieme geld "Bitcoin" ademt puur criminaliteit uit - althans die indruk lijken veel media te willen wekken. Dat internet en de post hier net zo'n grote rol bij spelen wordt gemakshalve genegeerd. Want tja, dat zijn nu eenmaal gevestigde ingeburgerde voorzieningen, dus daar worden geen vraagtekens bij gezet. Maar dat Bitcoin, een bedreiging is het! :{
Maar om er dan zo'n zielig boehoe de post en internet verhaal tegenover te zetten is een beetje een zwaktebod imo. Er zijn betere manieren om dit te bespreken wmb
Sylv3sedinsdag 21 januari 2014 @ 22:48
quote:
Bitonic start met Bitcoin-exchange

Volgens sommigen een zeepbel, volgens anderen de munt van de toekomst. In ieder geval blijft Bitcoin een hot topic en dat is ook te zien aan de koers, die telkens weer de weg omhoog lijkt te vinden. Steeds meer mensen geloven in de munt en dat is reden voor ons om deze maand een Europees handelsplatform (exchange) te lanceren.


Begonnen “op de zolderkamer” door drie vrienden en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met acht medewerkers. Oprichters Jouke, Niels en Robert van Bitonic zagen al heel vroeg het enorme potentieel van Bitcoin en besloten begin 2012 om bitcoins laagdrempelig aan te gaan bieden in Nederland. “Wij hebben zelf ervaren hoe omslachtig het destijds was om aan bitcoins te komen. Door een koppeling te maken met het Nederlandse betaalsysteem iDeal konden we het heel eenvoudig maken voor Nederlanders om bitcoins te kopen” aldus Robert.

Toen Bitcoin april vorig jaar flink in de publiciteit kwam zagen wij de vraag enorm toenemen. Sindsdien zijn we hard bezig geweest met het ontwikkelen van de Bitcoin-exchange. “Wij zagen naast het aantal aankopen, ook het aantal verkooporders enorm toenemen. We kunnen de prijzen daardoor scherp houden, en daarmee blijft bitonic.nl interessant voor de meeste gebruikers, maar een platform waar mensen onderling kunnen handelen biedt nét wat meer mogelijkheden voor met name de wat serieuzere handelaren. Daarom vinden wij het tijd voor een Nederlandse exchange, die op termijn voor heel Europa beschikbaar zal komen.”

Er zijn inmiddels wereldwijd al diverse Bitcoin-exchanges begonnen, en ook weer gestopt. Toch ziet Bitonic plaats voor een nieuwe exchange op de Europese markt. “De bekendste exchange, MtGox, kampt al maanden met betalingsproblemen. Een andere grote beurs, waar wij zelf ook zaken mee doen, zit bij een Sloveense bank. Er zijn al meerdere exchanges gesloten omdat zij niet voldeden aan regelgeving. Waar wij het verschil maken is dat wij als eerste exchange wél volledig zullen voldoen aan Europese regelgeving. Wij zijn daarom samen met een professionele partij bezig met een vergunningsaanvraag bij de Nederlandsche Bank.”

De exchange van Bitonic draagt de codenaam “Bl3p” en is al beschikbaar voor particulieren in besloten kring. Begin februari kunnen ook Nederlandse bedrijven zich aanmelden via www.bl3p.com. Wanneer de vergunningsaanvraag rond is (naar verwachting medio 2014), zullen de deuren geopend worden voor een breder publiek.
Maxbetdinsdag 21 januari 2014 @ 22:52
Mooi ^O^ denk dat ze er wel wat van kunnen maken, de ervaring hebben ze al.

quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 22:48 schreef Sylv3se het volgende:
Er zijn al meerdere exchanges gesloten omdat zij niet voldeden aan regelgeving. Waar wij het verschil maken is dat wij als eerste exchange wél volledig zullen voldoen aan Europese regelgeving. Wij zijn daarom samen met een professionele partij bezig met een vergunningsaanvraag bij de Nederlandsche Bank.
Ik weet er zelf het fijne niet van, maar dat is toch best een big deal? :o

Verder matige naam, maar goed de naam is ook niet alles.
heiden6woensdag 22 januari 2014 @ 00:50
Why Bitcoin Matters
Tourniquetwoensdag 22 januari 2014 @ 01:14
quote:
14s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 22:52 schreef Maxbet het volgende:
Mooi ^O^ denk dat ze er wel wat van kunnen maken, de ervaring hebben ze al.

[..]

Ik weet er zelf het fijne niet van, maar dat is toch best een big deal? :o

Verder matige naam, maar goed de naam is ook niet alles.
Rare naam idd, waar staat BL3P voor en hoe spreek je het uit? :@

Maargoed, het is nog een "codenaam" staat er, dus het lijkt me dat het bij de echte kickoff nog wel een andere naam krijgt.
TheFreshPrincewoensdag 22 januari 2014 @ 08:08
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2014 01:14 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Rare naam idd, waar staat BL3P voor en hoe spreek je het uit? :@

Maargoed, het is nog een "codenaam" staat er, dus het lijkt me dat het bij de echte kickoff nog wel een andere naam krijgt.
Weet niet, ze hebben iig de domeinnamen geregistreerd die er bij horen.
Menderwoensdag 22 januari 2014 @ 14:26
Bitonic werkt aan een europeesche bitcoin exchange! :)

Nederlands handelsplatform voor bitcoin in de maak
TheFreshPrincewoensdag 22 januari 2014 @ 18:29
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2014 14:26 schreef Mender het volgende:
Bitonic werkt aan een europeesche bitcoin exchange! :)

Nederlands handelsplatform voor bitcoin in de maak
Spuit 11 :P
dimmakwoensdag 22 januari 2014 @ 18:37
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2014 14:26 schreef Mender het volgende:
Bitonic werkt aan een europeesche bitcoin exchange! :)

Nederlands handelsplatform voor bitcoin in de maak
:D
#ANONIEMwoensdag 22 januari 2014 @ 18:40
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2014 11:00 schreef JOHAN410 het volgende:
Ben benieuwd of Bitcoin weer naar record hoogte gaat stijgen, want de magische grens van 1000 is in ieder geval weer goed in zicht.

Maar goed ik heb net wat gekocht, dus dan zal het wel niet :X
Nou nou...en dat is wel het laatste wat je moet hebben qua instelling als het dit soort zaken betreft.
ExperimentalFrentalMentalvrijdag 24 januari 2014 @ 08:43
VIDEO: WAT IS BITCOIN?

In dit filmpje van Khan Academy een korte introductie van wat Bitcoin werkelijk inhoudt. Het filmpje gaat dieper in op de technische achtergronden, zodat je als kijker een beter beeld krijgt van de eigenaardigheden van cryptocurrencies.

#ANONIEMzaterdag 25 januari 2014 @ 08:54
Handig. Bedankt voor de link. Komt altijd van pas voor hen die er nog niet zo in thuis zijn maar er wel kennis mee willen maken.
Sylv3sezaterdag 25 januari 2014 @ 14:27
quote:
CleverCoin Eindhoven lanceert beurs voor bitcoins

EINDHOVEN - CleverCoin uit Eindhoven lanceert zaterdag een handelsbeurs voor de digitale munt bitcoin. Als over enkele weken handel via CleverCoin daadwerkelijk mogelijk wordt, is het daarmee de eerste bitcoin-beurs in West-Europa.


CleverCoin is een initiatief van de Eindhovense ict-ondernemer Christian de Kok. Samen met een team van medewerkers van zijn bedrijven heeft hij de beurswebsite opgezet.

"We willen de bitcoin toegankelijk maken voor het grote publiek", zegt De Kok (33) over zijn motivatie om met de beurs te starten. Rechtstreekse handel in bitcoins is op dit moment mogelijk via platforms in Slovenië en Bulgarije en in de Verenigde Staten/Japan.

De bitcoin wordt uitgegeven via een netwerk van wereldwijd met elkaar verbonden computers. De munt kan worden gebruikt als belegging of als betaalmiddel. Met name een aantal webshops accepteert betaling in bitcoins.
En nog één erbij :P
Maxbetzaterdag 25 januari 2014 @ 17:41
HSBC imposes restrictions on large cash withdrawals

quote:
Stephen Cotton went to his local HSBC branch this month to withdraw £7,000 from his instant access savings account to pay back a loan from his mother.

A year before, he had withdrawn a larger sum in cash from HSBC without a problem.

But this time it was different, as he told Money Box: "When we presented them with the withdrawal slip, they declined to give us the money because we could not provide them with a satisfactory explanation for what the money was for. They wanted a letter from the person involved."
http://www.bbc.co.uk/news/business-25861717

Tijd voor een alternatief waar ik zelf kan bepalen wat ik met mijn geld doe. Oh wacht :7
Maxbetmaandag 27 januari 2014 @ 18:32
The CEO of BitInstant, a Bitcoin exchange, has been arrested at JFK airport and charged with money laundering.

quote:
Charlie Shrem, along with a co-conspirator, is accused of selling over $1 million in bitcoins to Silk Road users, who would then use them to buy drugs and other illicit items.

According to the criminal complaint, Shrem himself bought drugs on Silk Road.

"Hiding behind their computers, both defendants are charged with knowingly contributing to and facilitating anonymous drug sales, earning substantial profits along the way," DEA agent James Hunt said in a release.
http://www.businessinside(...)ange-arrested-2014-1
http://www.justice.gov/us(...)FaiellaChargesPR.php
heiden6dinsdag 28 januari 2014 @ 04:41
quote:
4s.gif Op maandag 27 januari 2014 18:32 schreef Maxbet het volgende:
The CEO of BitInstant, a Bitcoin exchange, has been arrested at JFK airport and charged with money laundering.

[..]

http://www.businessinside(...)ange-arrested-2014-1
http://www.justice.gov/us(...)FaiellaChargesPR.php
So a 24 year old kid was put in a cage, possibly for years, because he helped some people buy digital tokens which they then used to buy a substance to put in their own bodies because it makes them feel good. Meanwhile, a 54 year old man who runs a corporation that helped launder billions of dollars for highly violent drug cartels not only still walks around freely, but is even paid is paid a salary and perks to the tune of $12 million for the year during which the scandal came to light. I'm angry.
-Tuur Demeester

Geen speld tussen te krijgen.
heiden6dinsdag 28 januari 2014 @ 04:41
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 januari 2014 17:41 schreef Maxbet het volgende:
HSBC imposes restrictions on large cash withdrawals

[..]

http://www.bbc.co.uk/news/business-25861717

Tijd voor een alternatief waar ik zelf kan bepalen wat ik met mijn geld doe. Oh wacht :7
Geld wat jij "op je bankrekening hebt" is een lening van jou aan de bank. ;)
#ANONIEMdinsdag 28 januari 2014 @ 10:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 04:41 schreef heiden6 het volgende:

So a 24 year old kid was put in a cage, possibly for years, because he helped some people buy digital tokens which they then used to buy a substance to put in their own bodies because it makes them feel good. Meanwhile, a 54 year old man who runs a corporation that helped launder billions of dollars for highly violent drug cartels not only still walks around freely, but is even paid is paid a salary and perks to the tune of $12 million for the year during which the scandal came to light. I'm angry.
-Tuur Demeester

Geen speld tussen te krijgen.
Precies en dan die boosheid vertalen naar anarchisten die doelbewust en zonder enige redelijkheid tegen de maatschappij ageren...gewoon omdat ze dat willen. |:(
Maxbetdinsdag 28 januari 2014 @ 12:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 04:41 schreef heiden6 het volgende:

[..]

Geld wat jij "op je bankrekening hebt" is een lening van jou aan de bank. ;)
Geld wat ik in mijn wallet heb is wel mijn geld :Y
Denk dat ik dat liever heb ;)
Tourniquetzaterdag 1 februari 2014 @ 18:44
Straks een item over Bitcoin in het 8 uur journaal op Nederland 1. Denk rapportage over de North American Bitcoin Conference.
heiden6maandag 3 februari 2014 @ 09:10
Maxbetdinsdag 4 februari 2014 @ 23:06
The US government published a report on the legalities of Bitcoin across the world [PDF]

http://www.reddit.com/r/B(...)hed_a_report_on_the/

PDF alert!
Jan-Slagterdonderdag 6 februari 2014 @ 05:49
De koers van mtgox lijkt af te vlakken richting de koers van bitstamp en btc-e, dit lijkt me goed , het grote koersverschil was schadelijk voor bitcoin.

Hopelijk lost mtgox zijn betalingsproblemen snel op.
#ANONIEMdonderdag 6 februari 2014 @ 05:55
Het valt een beetje dood allemaal alhoewel ik blij ben met de koers van mijn bijna gratis bitcoins.
Jan-Slagterdonderdag 6 februari 2014 @ 06:00
quote:
2s.gif Op donderdag 6 februari 2014 05:55 schreef kraakschandaal het volgende:
alhoewel ik blij ben met de koers van mijn bijna gratis bitcoins.
Dan zou ik nog een tijdje wachten, dan heb je helemaal reden blij zijn als hij de 100k aantikt.
#ANONIEMdonderdag 6 februari 2014 @ 06:02
quote:
14s.gif Op donderdag 6 februari 2014 06:00 schreef Jan-Slagter het volgende:

[..]

Dan zou ik nog een tijdje wachten, dan heb je helemaal reden blij zijn als hij de 100k aantikt.
Steeds de helft heb ik cash gemaakt toen het skyhigh ging, de rest zie ik wel waar schip strand.
#ANONIEMdonderdag 6 februari 2014 @ 13:27
quote:
0s.gif Op donderdag 6 februari 2014 05:49 schreef Jan-Slagter het volgende:
De koers van mtgox lijkt af te vlakken richting de koers van bitstamp en btc-e, dit lijkt me goed , het grote koersverschil was schadelijk voor bitcoin.

Hopelijk lost mtgox zijn betalingsproblemen snel op.
Ik heb zo een vaag vermoeden ( maar wie ben ik O-) ) dat dat laatste niet op een hele korte termijn zal gebeuren.
kikoooooodonderdag 6 februari 2014 @ 20:37
Ik heb eergisteren mijn account proberen te verifiëren bij bitonic, moest daarvoor 1 eurocent overmaken dmv ideal (dat is nieuw per 3 februari geloof ik).

Nu kon ik hiervoor geen btc kopen van meer dan 50 euro met een ongeverifieerd account, dan kwam er een ideal error. Ik heb nog steeds geen bevestiging gehad dat mn account geverifieerd was, maar kon zojuist wel voor 75 euro btc kopen.

Hoe lang duurt t ongeveer voordat ik t in mn wallet heb?
Maxbetdonderdag 6 februari 2014 @ 20:39
quote:
2s.gif Op donderdag 6 februari 2014 20:37 schreef kikoooooo het volgende:
Ik heb eergisteren mijn account proberen te verifiëren bij bitonic, moest daarvoor 1 eurocent overmaken dmv ideal (dat is nieuw per 3 februari geloof ik).

Nu kon ik hiervoor geen btc kopen van meer dan 50 euro met een ongeverifieerd account, dan kwam er een ideal error. Ik heb nog steeds geen bevestiging gehad dat mn account geverifieerd was, maar kon zojuist wel voor 75 euro btc kopen.

Hoe lang duurt t ongeveer voordat ik t in mn wallet heb?
Beetje afhankelijk van de wallet, maar normaal gesproken zie je binnen enkele minuten de transactie verschijnen zonder confirmations. Dan is het enkel wachten op het aantal confirmations die je wallet nodig acht en kun je het uitgeven.
kikoooooodonderdag 6 februari 2014 @ 20:51
quote:
1s.gif Op donderdag 6 februari 2014 20:39 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Beetje afhankelijk van de wallet, maar normaal gesproken zie je binnen enkele minuten de transactie verschijnen zonder confirmations. Dan is het enkel wachten op het aantal confirmations die je wallet nodig acht en kun je het uitgeven.
Hmm, dan zal mn bankrekening nog wel niet voldoende geverifieerd zijn, want er komt nog niets in mn blockchain wallet. Of ik begrijp iets niet, dat kan ook. Is de eerste keer dat ik dit doe. Hoop alleen dat ik mn 75 euro dan nog wel terugzie ergens ooit :+
Maxbetdonderdag 6 februari 2014 @ 21:01
quote:
2s.gif Op donderdag 6 februari 2014 20:51 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Hmm, dan zal mn bankrekening nog wel niet voldoende geverifieerd zijn, want er komt nog niets in mn blockchain wallet. Of ik begrijp iets niet, dat kan ook. Is de eerste keer dat ik dit doe. Hoop alleen dat ik mn 75 euro dan nog wel terugzie ergens ooit :+
Oh wacht, online wallet weet ik niet, denk dat die gewoon 6 confirms afwachten, post anders je ontvangst adres even,
Jegorexvrijdag 7 februari 2014 @ 19:41
Je kunt op de blockchain website zien of er transacties van en naar je bitcoin adres gedaan zijn.
1https://blockchain.info/address/bitcoinadres hier
Dat zal er dus ongeveer zo uitzien: https://blockchain.info/a(...)U2X9giaBArw114Voeq1g
Jan-Slagtermaandag 10 februari 2014 @ 14:20
http://www.reddit.com/r/B(...)ld_storage_solution/

_O-

Tevens einde Mtgox denk ik zo.
SuperHarregarremaandag 10 februari 2014 @ 14:46
Wie heeft een BTC voor $102 verkocht?
Maxbetmaandag 10 februari 2014 @ 16:19
Nog even over Gox ( :') )

Nadat ik het persbericht van vandaag nog eens goed gelezen heb valt dit me vooral op:

quote:
MtGox has detected unusual activity on its Bitcoin wallets and performed investigations during the past weeks. This confirmed the presence of transactions which need to be examined more closely.
Ligt het aan mij of lijkt hiermee steeds duidelijker te worden dat Gox (veel) Bitcoins is verloren? (Eigen stomme fout natuurlijk om alleen op TXid te controleren)

Link naar volledige bericht: https://www.mtgox.com/press_release_20140210.html
#ANONIEMmaandag 10 februari 2014 @ 18:39
quote:
14s.gif Op maandag 10 februari 2014 16:19 schreef Maxbet het volgende:
Nog even over Gox ( :') )

Nadat ik het persbericht van vandaag nog eens goed gelezen heb valt dit me vooral op:

[..]

Ligt het aan mij of lijkt hiermee steeds duidelijker te worden dat Gox (veel) Bitcoins is verloren? (Eigen stomme fout natuurlijk om alleen op TXid te controleren)

Link naar volledige bericht: https://www.mtgox.com/press_release_20140210.html
Bedankt voor het posten van die reddit post. Die was heel informatief.
TheFreshPrincemaandag 10 februari 2014 @ 19:25
quote:
SiliconANGLE ğ ‘Bad News’ Is ‘Good News’ For Bitcoin

MIKE WHEATLEY | FEBRUARY 10TH READ MORE

Bitcoin has been hit by a spate of negative publicity in the last week or so, but while doomsayers will be rubbing their hands with glee yelling out “I told you so”, those who genuinely believe in the cryptocurrency will be quietly optimistic that this could all turn out rather well.

Bitcoin’s latest troubles began almost two weeks ago, when it was revealed that Charlie Shrem, the entrepreneur behind the exchange website BitInstant, was arrested on money laundering charges related to the infamous Silk Road online black market. It’s said that Shrem “knowingly contributed to facilitating the drug sales on Silk Road, earning substantial profits along the way”. In the wake of his arrest, BitInstant was promptly shut down, while Shrem resigned his position as the as vice chairman of the Bitcoin Foundation.

Move forward one week and Bitcoin was hit by a triple whammy, with Apple declaring war on the cryptpocurrency by removing the sole surviving Bitcoin wallet app, Blockchain, from its App Store, without any reasonable explanation. Just two days later, it was reported from various sources that Russia had “outlawed” the cryptocurrency, declaring that “the monitoring of the use of virtual currencies shows an increasing interest in them, including for the purpose of money laundering profit obtained through illegal means.”

“Russia’s official currency is the ruble. The introduction of other types of currencies and the issue of money surrogates are banned,” reported RT News.

Things finally came to a head at the weekend when Mt.Gox, the world’s best well known Bitcoin exchange, was forced to suspend all withdrawal requests. Once the go-to exchange for the virtual currency, Mt. Gox has struggled with government seizures and technical glitches in recent months, and many commentators are now speculating that this could be the beginning of the end.

Bitcoin getting stronger by the day

With so much negative press in the last couple of weeks, it’s little wonder that Bitcoin’s value has fallen by almost 20 percent in the past few days. The cryptocurrency hit a low of $659.18 on February 8, before rebounding slightly to $679.30 at the time of writing, according to Bitcoinaverage.com.

It’s tempting to think that Bitcoin is doomed to fail, as Timothy Lavin of Bloomberg confidently predicted not so long ago, but that’s missing the point completely – the point is that all of this bad news only confirms how strong Bitcoin is right now. If something as powerful as Apple bans the use of Bitcoin with its own devices, it shows us that it’s terrified of how strong Bitcoin has become. It’s the same thing in Russia – for whatever reason, lawmakers there don’t want people using Bitcoin, and they’re so worried about its rapid adoption that they’ve tried to declare it illegal – although, as TechCrunch points out, it’s likely to be only companies using Bitcoin and located in the country who will be targeted.

Some might argue that Mt. Gox’s fall from grace is further evidence of Bitcoin’s impending doom, but this theory can also be dispelled. Mt. Gox was just the first of many Bitcoin exchanges, and there are dozens of more reliable and better organized pretenders (like Kraken, Coinsetter, or CoinMKT) that are ready to step into its shoes.

The real reason that Bitcoin has been hitting the headlines so often is not because it’s weak. Rather, it’s because Bitcoin has never been stronger, supported by a growing community of users scattered all over the world, on the cusp of being legitimized by the US government, with it’s use becoming more widespread by the day. With so many people staking so much in Bitcoin, it’s little wonder that any snippet of information – good or bad – makes the headlines. The “bad news” just confirms the “good news” that Bitcoin is getting stronger by the day.
http://siliconangle.com/b(...)ood-news-for-bitcoin
#ANONIEMmaandag 10 februari 2014 @ 19:42
quote:
_O_
Maxbetdinsdag 11 februari 2014 @ 06:58
Bitcoin Paranoid removes MtGox on update 2.1.3

MtGox removed from cryptocoincharts.info

CoinDesk Removes Mt. Gox from Bitcoin Price Index

BitcoinAverage - We've removed MtGox's data from our calculations until withdrawals resume.
Tourniquetdinsdag 11 februari 2014 @ 18:51
Hectische dagen in Bitcoinland! :P

Wat denken jullie wat het effect zal zijn als Gox weer withdrawals en deposits gaat verwerken?
Maxbetdinsdag 11 februari 2014 @ 18:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 18:51 schreef Tourniquet het volgende:
Hectische dagen in Bitcoinland! :P

Wat denken jullie wat het effect zal zijn als Gox weer withdrawals en deposits gaat verwerken?
Bankrun, geen twijfel over mogelijk imo. Dan komen we er vanzelf achter of Gox de funds wel of niet heeft.
Tourniquetdinsdag 11 februari 2014 @ 19:08
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 18:54 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Bankrun, geen twijfel over mogelijk imo. Dan komen we er vanzelf achter of Gox de funds wel of niet heeft.
Lijkt me ook, maar ben vooral benieuwd naar het effect daarvan en de scenario's. :P

1. Men heeft BTC op Gox. Verkopen op Gox lijkt me een slechte optie, dus gaat men die bitcoins op andere exchanges zetten of in een local wallet en dan verder alsof er niets is gebeurd? Of krijgen we daarna panic sells op de andere exchanges omdat men het vertrouwen kwijt is?
2. Men heeft fiat op Gox. Beste optie lijkt me dan bitcoins kopen op Gox en die wegsluizen, maar het resultaat daarvan zal zijn dat de koers van Gox weer omhoog gaat schieten. Wat zal het effect daarvan zijn bij andere exchanges? Zijn de problemen van Gox nu zo algemeen bekend dat dit genegeerd wordt of zien we ook weer stijgingen op de andere exchanges?

Heb overigens zelf ook nog wat fiat (door arbitrage) onderweg van Gox naar m'n bankrekening, dus ik hoop dat ik dat ooit nog terugzie. Zit nu in week 3, dus ongeveer op de helft van de tijd normaalgesproken. :P
Tourniquetdinsdag 11 februari 2014 @ 19:11
Samenvatting van wat er nu allemaal aan de hand is:

http://www.coindesk.com/m(...)d-bitcoin-exchanges/

quote:
A “massive and concerted attack” has been launched by a bot system on numerous bitcoin exchanges, Andreas Antonopoulos has revealed.

The chief security officer of Blockchain.info said a DDoS attack is taking Bitcoin’s transaction malleability problem and applying it to many transactions in the network, simultaneously.

“So as transactions are being created, malformed/parallel transactions are also being created so as to create a fog of confusion over the entire network, which then affects almost every single implementation out there,” he added.

Antonopoulos went on to say that Blockchain.info’s implementation is not affected, but some exchanges have been affected – their internal accounting systems are gradually going out of sync with the network.

He stressed that this isn’t affecting withdrawals, because these exchanges are not processing them automatically.

Antonopoulos said we will see a few exchanges suspend withdrawals temporarily while they re-work their accounting systems to ensure they are not confused by the attack.

“It’s important to note no funds have been lost. Withdrawals have been halted to prevent funds from being lost or to prevent the balances from going out of sync,” he stressed.

Industry action

An industry-wide coordinated response has been put into action, with exchanges and core developers collaborating actively to attack the problem from multiple angles.

Various other groups within the ecosystem, including the big mining pools, are working to stop the issue from propagating across the network.

Any exchanges that are affected are working on fixing their internal systems so they correct the account balances and can resume withdrawals as soon as possible.

“I would expect to see withdrawals flowing again within 24 and 72 hours, and in the meantime, any withdrawals that were cancelled will reappear in customer account balances,” Antonopoulos explained.



Bitstamp has issued the following statement:

Dear Bitstamp users

Bitstamp’s exchange software is extremely cautious concerning Bitcoin transactions. Currently it has suspended processing Bitcoin withdrawals due to inconsistent results reported by our bitcoind wallet, caused by a denial-of-service attack using transaction malleability to temporarily disrupt balance checking. As such, Bitcoin withdrawal processing will be suspended temporarily until a software fix is issued.

No funds have been lost and no funds are at risk.

This is a denial-of-service attack made possible by some misunderstandings in the Bitcoin wallet implementation. These misunderstandings have simple solutions that are being implemented as we speak, and we’re confident everything will be back to normal shortly.

Withdrawals which failed on the 10th and 11th of February will be canceled and the amounts added back to the customer account balances.

We will communicate any further developments regarding this issue.

Thank you for your understanding!

Best regards
Bitstamp team


More to follow.
aantonop twitterde op dinsdag 11-02-2014 om 17:43:50 Tx malleability is now used in active broad-based attack against bitcoin network. Funds NOT at risk, but Denial-of-Service in progress reageer retweet
Maxbetdinsdag 11 februari 2014 @ 19:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 19:08 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Lijkt me ook, maar ben vooral benieuwd naar het effect daarvan en de scenario's. :P

1. Men heeft BTC op Gox. Verkopen op Gox lijkt me een slechte optie, dus gaat men die bitcoins op andere exchanges zetten of in een local wallet en dan verder alsof er niets is gebeurd? Of krijgen we daarna panic sells op de andere exchanges omdat men het vertrouwen kwijt is?
2. Men heeft fiat op Gox. Beste optie lijkt me dan bitcoins kopen op Gox en die wegsluizen, maar het resultaat daarvan zal zijn dat de koers van Gox weer omhoog gaat schieten. Wat zal het effect daarvan zijn bij andere exchanges? Zijn de problemen van Gox nu zo algemeen bekend dat dit genegeerd wordt of zien we ook weer stijgingen op de andere exchanges?

Heb overigens zelf ook nog wat fiat (door arbitrage) onderweg van Gox naar m'n bankrekening, dus ik hoop dat ik dat ooit nog terugzie. Zit nu in week 3, dus ongeveer op de helft van de tijd normaalgesproken. :P
Volgens mij zijn er 2 scenario's.

1 Iedereen haalt alles weg bij Gox, prijs zal even dippen maar binnen 48 uur weer terugveren. Daarna gaat alles door als voorheen maar dan (vrijwel) zonder Gox.

2 Iedereen haalt alles weg bij Gox maar die blijkt de funds niet meer te hebben -> Shit hits the fan en er breken spannende tijden aan. (En ik ga bijkopen ;) )
#ANONIEMdinsdag 11 februari 2014 @ 19:27
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 19:16 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er 2 scenario's.

1 Iedereen haalt alles weg bij Gox, prijs zal even dippen maar binnen 48 uur weer terugveren. Daarna gaat alles door als voorheen maar dan (vrijwel) zonder Gox.

2 Iedereen haalt alles weg bij Gox maar die blijkt de funds niet meer te hebben -> Shit hits the fan en er breken spannende tijden aan. (En ik ga bijkopen ;) )
Je verwoordt het precies zoals ik denk.
Tourniquetdinsdag 11 februari 2014 @ 19:31
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 19:16 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Volgens mij zijn er 2 scenario's.

1 Iedereen haalt alles weg bij Gox, prijs zal even dippen maar binnen 48 uur weer terugveren. Daarna gaat alles door als voorheen maar dan (vrijwel) zonder Gox.

2 Iedereen haalt alles weg bij Gox maar die blijkt de funds niet meer te hebben -> Shit hits the fan en er breken spannende tijden aan. (En ik ga bijkopen ;) )
Als iedereen "alles" weghaalt bij Gox kan de koers daar alleen maar "to the moon", aangezien niemand meer wil verkopen op Gox maar wel wil kopen met fiat-tegoed. Maar welk effect heeft dat nog op de koers bij andere exchanges?

Ben benieuwd, interessante tijden iig. :D

Eigenlijk ook wel goed dat dat malleability probleem nu boven water komt (of tenminste goed aangepakt nu aangezien het al wel een tijdje bekend was). Als dit getackeld is (door die industry-wide coordinated response), zijn de exchanges met z'n allen ook weer wat betrouwbaarder geworden. :P

[ Bericht 5% gewijzigd door Tourniquet op 11-02-2014 19:51:19 ]
TheFreshPrincedinsdag 11 februari 2014 @ 22:18
Op onze eigen Frontpage:

Meer problemen voor de bitcoin
SherlockHolmesdinsdag 11 februari 2014 @ 22:44
Godverdomme, het gaat wel erg slecht nu zeg, tering.
Maxbetdinsdag 11 februari 2014 @ 22:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 22:18 schreef MaGNeT het volgende:
Op onze eigen Frontpage:

Meer problemen voor de bitcoin
Matig ctrl-c ctrl-v artikel :{
En dat terwijl er in dit subforum genoeg kennis rondloopt die ze even aan hadden kunnen schieten.
lipjesdinsdag 11 februari 2014 @ 22:53
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 22:50 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Matig ctrl-c ctrl-v artikel :{
En dat terwijl er in dit subforum genoeg kennis rondloopt die ze even aan hadden kunnen schieten.
Ik vind dat fok het nog aardig verwoord.
Sommige andere *Kuch*Nu.nl*Kuch* doen dat een stuk slechter
zwartemarktplaatsdinsdag 11 februari 2014 @ 23:17
Kan ik hier aankloppen voor wat advies?

Ik heb een tijdje terug 4.5 BTC op 565 E. aangekocht. Niet voor speculatie, maar een aankoop waar ik uiteindelijk toch vanaf zie.

Als ik het nu weer zou verkopen kan ik 260 euro afschrijven.Met het oog op "spannende tijden" wat zouden jullie doen in mijn positie: het verlies nemen, of wachten tot het weer de 565 aantikt?
SherlockHolmesdinsdag 11 februari 2014 @ 23:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 23:17 schreef zwartemarktplaats het volgende:
Kan ik hier aankloppen voor wat advies?

Ik heb een tijdje terug 4.5 BTC op 565 E. aangekocht. Niet voor speculatie, maar een aankoop waar ik uiteindelijk toch vanaf zie.

Als ik het nu weer zou verkopen kan ik 260 euro afschrijven.Met het oog op "spannende tijden" wat zouden jullie doen in mijn positie: het verlies nemen, of wachten tot het weer de 565 aantikt?
Wachten, het komt waarschijnlijk wel weer hoger als de koers zich stabiliseert op een laag niveau, dan komen investeerders massaal erop af.
Maxbetwoensdag 12 februari 2014 @ 00:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 23:17 schreef zwartemarktplaats het volgende:
Kan ik hier aankloppen voor wat advies?

Ik heb een tijdje terug 4.5 BTC op 565 E. aangekocht. Niet voor speculatie, maar een aankoop waar ik uiteindelijk toch vanaf zie.

Als ik het nu weer zou verkopen kan ik 260 euro afschrijven.Met het oog op "spannende tijden" wat zouden jullie doen in mijn positie: het verlies nemen, of wachten tot het weer de 565 aantikt?
Persoonlijk denk ik dat het op de lange termijn nog omhoog gaat*, maar als je het geld niet kunt missen zou ik mijn verlies pakken.

*alle disclaimers van toepassing, persoonlijke mening.
TheFreshPrincewoensdag 12 februari 2014 @ 00:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 23:17 schreef zwartemarktplaats het volgende:
Kan ik hier aankloppen voor wat advies?

Ik heb een tijdje terug 4.5 BTC op 565 E. aangekocht. Niet voor speculatie, maar een aankoop waar ik uiteindelijk toch vanaf zie.

Als ik het nu weer zou verkopen kan ik 260 euro afschrijven.Met het oog op "spannende tijden" wat zouden jullie doen in mijn positie: het verlies nemen, of wachten tot het weer de 565 aantikt?
Heb nog ruim 40 BTC en lig geen moment wakker van de waarde, ook nu niet.

Maar als je het geld hard nodig hebt zou ik het uit laten betalen en het verlies nemen, garanties zijn er niet.
Tourniquetwoensdag 12 februari 2014 @ 00:33
quote:
Update on Transaction Malleability
Gavin Andresen Feb 12 2014

You may have noticed that some exchanges have temporarily suspended withdrawals and wondering what’s going on or more importantly, what’s being done about it. You can be rest assured that we have identified the issue and are collectively and collaboratively working on a solution.

Somebody (or several somebodies) is taking advantage of the transaction malleability issue and relaying mutated versions of transactions. This is exposing bugs in both the reference implementation and some exchange’s software.

We (core dev team, developers at the exchanges, and even big mining pools) are creating workarounds and fixes right now. This is a denial-of-service attack; whoever is doing this is not stealing coins, but is succeeding in preventing some transactions from confirming. It’s important to note that DoS attacks do not affect people’s bitcoin wallets or funds.

Users of the reference implementation who are bitten by this bug may see their bitcoins “tied up” in unconfirmed transactions; we need to update the software to fix that bug, so when they upgrade those coins are returned to the wallet and are available to spend again. Only users who make multiple transactions in a short period of time will be affected.

As a result, exchanges are temporarily suspending withdrawals to protect customer funds and prevent funds from being misdirected.

Thanks for your patience. Follow us @BTCFoundation for updates as we learn more and make progress.
zwartemarktplaatswoensdag 12 februari 2014 @ 00:35
Bedankt voor jullie advies allemaal, neem het in overweging.

Nodig hebben zou ik niet zeggen, een half jaar bevriezen is echter ook niet wenselijk. The waiting game it is.
Maxbetvrijdag 14 februari 2014 @ 11:36
Bitcoin withdrawals processing soon.

quote:
Dear Bitstamp clients,

A denial-of-service attack caused us to suspend the processing of Bitcoin withdrawals. Bitstamp, with help from the Bitcoin core developers, has implemented a solution that passes our preliminary tests and audits.

After additional testing, we plan to enable Bitcoin withdraws later today.

Thank you for your understanding!

Best regards,

The Bitstamp team
https://www.bitstamp.net/(...)als-processing-soon/
http://www.cryptocoinsnew(...)drawals-later-today/
Zithvrijdag 14 februari 2014 @ 12:20
Gox $265 onder BTC-e :')
kikoooooovrijdag 14 februari 2014 @ 15:31
Deze mag hier dus ook wel gok ik:

quote:
Hash: SHA512

I am sweating as I write this.

Christmas brought grave news. I cannot adequately express how deeply honored I was by your unconditional support of my staff.

I do not expect the same reaction to today's revelations. This movement is built on integrity, and I feel obligated to be forthright with you.

I held myself to a high standard as your leader, yet now I must utter words all too familiar to this scarred community:

We have been hacked.

Nobody is in danger, no information has been leaked, and server access was never obtained by the attacker.

Our initial investigations indicate that a vendor exploited a recently discovered vulnerability in the Bitcoin protocol known as "transaction malleability" to repeatedly withdraw coins from our system until it was completely empty.

Despite our hardening and pentesting procedures, this attack vector was outside of penetration testing scope due to being rooted in the Bitcoin protocol itself.

This attack hit us at the worst possible time. We were planning on re-launching the new auto-finalize and Dispute Center this past weekend, and our projections of order finalization volume indicated that we would need the community's full balance in hot storage.

In retrospect this was incredibly foolish, and I take full responsibility for this decision.

I have failed you as a leader, and am completely devastated by today's discoveries. I should have taken MtGox and Bitstamp's lead and disabled withdrawals as soon as the malleability issue was reported. I was slow to respond and too skeptical of the possible issue at hand. It is a crushing blow. I cannot find the words to express how deeply I want this movement to be safe from the very threats I just watched materialize during my watch.

I've included transaction logs at the bottom of this message. Review the vendor's dishonest actions and use whatever means you deem necessary to bring this person to justice. More details will emerge as we continue to investigate.

Given the right flavor of influence from our community, we can only hope that he will decide to return the coins with integrity as opposed to hiding like a coward.

It takes the integrity of all of us to push this movement forward. Whoever you are, you still have a chance to act in the interest of helping this community. Keep a percentage, return the rest. Don't walk away with your fellow freedom fighters' coins. DPR2 returned the cold storage. I didn't run with the gold. But two people alone cannot move us forward. It takes an entire community committing to integrity - and though this crushing blow will not stop us, it sure is a testament to how greedy some bastards truly are.

Being a part of this movement might be the most defining thing you do with your entire life.

Don't trade that for greed, comrades.

I will fight here by your side, even the greedy bastards amongst us.

This community has suffered great financial loss over and over again, and I am devastated that it has happened again under my watch.

Hindsight is already suggesting dozens of ways this could have been prevented, but we must march onward.

The only way to reverse a community's greed is through generosity. Our true character is revealed during trying times.

If this financial hardship places you at risk of physical harm, contact me directly and I will do my best to help you with my remaining personal funds.

- ----------------

Now what.

- ----------------

Never again store your escrow bitcoins on a server.

Silk Road will never again be a centralized escrow storage.

This week has shown the collateral damage we can cause by being a huge target and failing in just one unforeseen area.

I am now fully convinced that no hosted escrow service is safe.

If I cannot trust myself to keep a hosted escrow solution safe, I cannot trust anyone.

Multi-signature transactions are the only way this community will be protected long-term.

I am aggressively tasking our devs on building out multi-sig support for commonly-used bitcoin clients. Expect a generous bounty if you have the skill to implement this.

- -----------------

Until then.

- -----------------

1. We will never again allow ourselves to be a single point of failure. We will never again host your Escrow wallets.

2. Vendor registration is closed while we regroup.

3. All listings on Silk Road are now No-Escrow (Finalize-Early) for 1-2 months while we implement multi-signature transactions and lobby for mainstream Bitcoin client multi-sig support.

4. All unshipped orders have been cancelled.

5. Vendors may link to other marketplaces on a trail basis until we launch multi-sig, then we will re-evaluate based on community input. We do not want to be a centralized point of failure, but we also do not want to lead our buyers into dangerous waters.

6. From this point forward DO NOT trust markets with centralized escrow. Use multi-signature transactions whenever possible, with trusted third parties as escrow providers.

Everything will be offline for 24-48 hours to minimize variables as we continue to investigate. The evidence we have below will be expanded based on our findings.

- ------------------

No marketplace is perfect. Expect any centralized market to fail at some point. This is precisely why we must unite in the decision to decentralize.

We are relieved that our security procedures protected user identities, and that no servers were compromised. This was not a worst-case scenario: nobody will be getting arrested from this. Financial loss is terrible, but will not put all of us behind bars.

The details we have on the hacker are below. Stop at nothing to bring this person to your own definition of justice.

Humbled and furious,

Defcon

- ------------------

# Attacker Intel as of 2014-02-13 18:00:00 UTC

We normally do not doxx anyone, and hold user information sacred. But this is an extreme situation affecting our entire community, and all three users who have exploited this vulnerability are very much at risk until they approach us directly to assist with any information.

Do not reveal any details of the attack. This will jeopardize your reward. Contact us directly.

If anyone has purchased or sold to these usernames, expect generous bounties for any information you can contribute which leads to identification.

# Attacker 1: (Responsible for 95% of theft)
Suspected French, responsible for vast majority of the thefts. Used the following six vendor accounts to order from each other, to find and exploit the vulnerability aggressively.

## Usernames used:
narco93
ketama
riccola
germancoke
napolicoke
smokinglife

Transactions listed at bottom of this file. Finding Attacker 1 is top priority.

# Attacker 2: (Responsible for ~2.5% of theft, using same methods towards end of attack lifecycle, likely knows Attacker 1)
LethalWeapon - Australia - "stumbled upon" large amount of BTC

# Attacker 3: (Responsible for ~2.5% of theft, using same methods towards end of attack lifecycle, likely knows Attacker 1)
mrkermit - Australia
Alle Bitcoins van SR2.0 zijn dus gejat.
SherlockHolmesvrijdag 14 februari 2014 @ 16:33
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2014 00:33 schreef Tourniquet het volgende:
[..]

Mooi! Moet je maar geen drugs (ver)kopen.
R4m0n_46vrijdag 14 februari 2014 @ 17:06
Wat is dat eigenlijk met Gox, ben nieuw in dit wereldje, maar zie telkens daar echt BTC voor dumpprijzen.
SherlockHolmeszaterdag 15 februari 2014 @ 14:36
Oké Bitcoin, nu is het echt niet leuk meer. Godver.
zwartemarktplaatszaterdag 15 februari 2014 @ 15:23
240 waar dan? Hier op bitcoin.de wiebelt die al een tijd rond de 480
Maxbetzaterdag 15 februari 2014 @ 15:28
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 februari 2014 17:06 schreef R4m0n_46 het volgende:
Wat is dat eigenlijk met Gox, ben nieuw in dit wereldje, maar zie telkens daar echt BTC voor dumpprijzen.
Gox heeft problemen, veel problemen. Je krijgt er momenteel je geld op geen enkele manier weg. Euro's/Dollars niet maar Bitcoins ook niet.
quote:
Ik weet wel dat het nu.nl is maar ik had ondertussen toch wel beter verwacht dan zo'n bericht. Daar weten ze ook prima dat Gox niet de enige exhange is (en al lang niet meer de grootste)
pietjepatatzaterdag 15 februari 2014 @ 17:03
Ben ik trouwens de enige die nu bitcoins aan het bijkopen is?

Ik volg nu al een jaartje of 2 bitcoin en heb altijd dat spijt gevoel dat ik in het begin niet gelijk meer gekocht heb voor ¤60 per stuk. Nu zakt de prijs eindelijke zover omdat ( in mijn ogen dan ):
- Silkroad 2 gehacked is, en de hacker even 2 million aan bitcoins wilt verkopen.
- Exchanges zoals mtgox hebben op dit moment problemen hebben.

Maar dit zijn allemaal korte termijn problemen, die over een aantal weken / maanden allang verholpen en vergeten zullen zijn. Ondertussen staat het algemene idee van bitcoin nog steeds gigantisch sterk en ben ik sterk van mening dat de prijs snel weer terug zal bouncen, dus zie ik nu mijn kans om eindelijk weer eens flink bij te kopen.
RemcoDelftzaterdag 15 februari 2014 @ 17:27
Down the drain!
Ronald-Koemanzondag 16 februari 2014 @ 03:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 17:03 schreef pietjepatat het volgende:
Ben ik trouwens de enige die nu bitcoins aan het bijkopen is?

Ik volg nu al een jaartje of 2 bitcoin en heb altijd dat spijt gevoel dat ik in het begin niet gelijk meer gekocht heb voor ¤60 per stuk. Nu zakt de prijs eindelijke zover omdat ( in mijn ogen dan ):
- Silkroad 2 gehacked is, en de hacker even 2 million aan bitcoins wilt verkopen.
- Exchanges zoals mtgox hebben op dit moment problemen hebben.

Maar dit zijn allemaal korte termijn problemen, die over een aantal weken / maanden allang verholpen en vergeten zullen zijn. Ondertussen staat het algemene idee van bitcoin nog steeds gigantisch sterk en ben ik sterk van mening dat de prijs snel weer terug zal bouncen, dus zie ik nu mijn kans om eindelijk weer eens flink bij te kopen.
Je bent niet de enige :) . Heb vandaag toevallig ook flink ingekocht. De problemen zijn het gevolg van incompetentie van een aantal exchanges. Uiteindelijk passen die exchanges zich aan of gaan mensen naar exchanges die hun zaken wel op orde hebben en dan gaat de trein gewoon weer verder.
Maxbetzondag 16 februari 2014 @ 03:37
Stukje van de Washington Post over het falen van Gox en hoe dat niet slecht is voor Bitcoin zelf.

Bitcoin’s largest exchange is dying. Here’s why that’s not a problem for Bitcoin.

quote:
Mt. Gox says it's working hard to address the technical issues that led to the suspension of bitcoin withdrawals. But even if it does, it will take a long time for the exchange to rebuild the trust that has been lost over the last year.
The good news for the Bitcoin community is that Mt. Gox isn't the only exchange in town. While Mt. Gox has dwindled in popularity, other exchanges have risen to take its place. According to Bitcoincharts.com, the most popular exchange is now a European firm, Bitstamp. And while bitcoins have fallen to less than $400 on Mt. Gox, bitcoins on Bitstamp, and other exchanges, are going for about $650.
And this is one of Bitcoin's great strengths. Right now, companies such as Mt. Gox, BitStamp, BitPay and Coinbase are important players in the Bitcoin ecosystem. But Bitcoin itself is an open-source technology platform. It's not owned by anyone, and its success doesn't depend on the success of any specific bitcoin-based company. If the current crop of Bitcoin businesses fail, a new generation can and likely will emerge to take their place.
http://www.washingtonpost(...)problem-for-bitcoin/
prefix1zondag 16 februari 2014 @ 17:04
Bitcoins word toch niks meer waard.
Faazzzondag 16 februari 2014 @ 21:44
Het al oude voorbeeld.. Ik blijf het vreemd vinden dat het ook echt precies zo verloopt..

http://i.imgur.com/Gnmm3PZ.jpg
peterselieplukkkerzondag 16 februari 2014 @ 22:04
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 21:44 schreef Faazz het volgende:
Het al oude voorbeeld.. Ik blijf het vreemd vinden dat het ook echt precies zo verloopt..

http://i.imgur.com/Gnmm3PZ.jpg
en wat is jouw mean actuele waarde dan?
Faazzzondag 16 februari 2014 @ 22:21
Pardon wat bedoel je? Ik denk dat Gox nu ongeveer wel zit op de waarde waar het gestaan zou hebben ook als er geen bubble had ontstaan. Van af afgelopen juni schuin omhoog.

Op de logaritmische schaal kan je een diagonale lijn omhoog trekken waarbij de ondergrens van de koers nu op dit moment rond de 240 zit (gox)

Alleen maar omdat er wat chaos heerst in bitcoinland vanwege de problemen rondom Gox verwacht ik verder geen grotere drop maar weer een lichte stijging tot de volatiliteit er uit is en we weer in een nieuw patroon terecht komen.

Zoals al eerder gezegd in dit topic. Er is niet echt reden tot paniek. Het protocol is nog steeds ijzersterk. Alleen de mensen die op zoek waren naar easy money en de early adopters hebben wellicht hun winst gepakt.

Aan de andere kant. Het kan ook wishful thinking zijn.
pietjepatatmaandag 17 februari 2014 @ 14:14
Ik denk dat hij bedoelt dat de mean in die grafiek wel erg laag ligt, en totaal niet lijkt op het gemiddelde...
SherlockHolmesmaandag 17 februari 2014 @ 14:27
Ik kan niet meer inloggen op Blockchain, ik krijg opeens dit:

quote:
You must enter a Two Factor Authentication code
En als ik 'reset dubbele authentificatie' aanklik krijg ik een 404.
henk3412maandag 17 februari 2014 @ 17:11
9
Ranjitdinsdag 18 februari 2014 @ 08:04
stagesofabubble.png

o7mzr7.png

There we go :7.
Ralphmeisterdinsdag 18 februari 2014 @ 10:45
Kan je nu nog BTC kopen op Gox of krijg je er geen euro's op?
pietjepatatdinsdag 18 februari 2014 @ 15:34
Ja je kan nog gewoon geld storten en dan bitcoins kopen. De vraag is alleen of je die bitcoins ooit nog van mtgox af krijgt.
1299dinsdag 18 februari 2014 @ 15:48
Volgens een bericht op tweakers gaat MtGox binnenkort weer overschrijvingen accepteren.
bron: http://tweakers.net/nieuw(...)verschrijvingen.html

Ik heb wat geld over en zit er over te denken om een beetje met bitcoins te gaan speculeren :)
Maxbetdinsdag 18 februari 2014 @ 16:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 15:48 schreef 1299 het volgende:
Volgens een bericht op tweakers gaat MtGox binnenkort weer overschrijvingen accepteren.
bron: http://tweakers.net/nieuw(...)verschrijvingen.html

Ik heb wat geld over en zit er over te denken om een beetje met bitcoins te gaan speculeren :)
Bij Gox wil ik eerst zien, dan pas geloven. Mijn advies is om er ver weg te blijven als je de mogelijkheid hebt. Er zijn genoeg andere exchanges die hun zaakjes wel op orde hebben waar je kunt kopen.
pietjepatatdinsdag 18 februari 2014 @ 16:02
Ik heb zelf namelijk misschien een beetje teveel risico genomen door voor ¤1k aan bitcoin op gox te kopen voor ¤200 per bitcoin, maar als ik er over nadenkt valt het best wel.

Zoals ik het nu zie zijn er namelijk 2 uitkomsten mogelijk:
1). Bankrun op mtgox, niet genoeg solvabiliteit, en ik zie mijn ¤1k aan bitcoins nooit meer terug.
2). Mtgox heeft wel genoeg solvabiliteit en het was daadwerkelijk een technische storen, mtgox begint weer met traden, bitcoin wereldje komt weer tot rust en koers keert terug naar ¤700 - ¤900. En ik pak dus ~4x mijn investering terug.

Oftewel ik heb 4:1 gebet dat dit niet het einde is van mtgox, ben benieuwd wat het gaat worden...
1299dinsdag 18 februari 2014 @ 16:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 16:01 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Bij Gox wil ik eerst zien, dan pas geloven. Mijn advies is om er ver weg te blijven als je de mogelijkheid hebt. Er zijn genoeg andere exchanges die hun zaakjes wel op orde hebben waar je kunt kopen.
Daar ga ik ook niet zo snel mijn geld naartoe wegbrengen. Al staat de waarde daar nu wel heerlijk laag :P
mijntje12dinsdag 18 februari 2014 @ 16:47
quote:
4s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 08:04 schreef Ranjit het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

There we go :7.
Omg omg sell sell sell
Maxbetdinsdag 18 februari 2014 @ 16:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 16:40 schreef 1299 het volgende:

[..]

Daar ga ik ook niet zo snel mijn geld naartoe wegbrengen. Al staat de waarde daar nu wel heerlijk laag :P
Die lage waarde heb je niks aan als blijkt dat je de coins er nooit meer weg krijgt ;)

Ik hoop oprecht niet dat dat het geval is, maar zoals ik al in een vorige post zei, eerst zien en dan pas geloven.
Jan-Slagterdonderdag 20 februari 2014 @ 22:44
http://www.reddit.com/r/B(...)the/?sort=confidence
Jan-Slagtermaandag 24 februari 2014 @ 18:49
De eerste Bitcoin bank

http://www.neo-bee.com/en/


pxV12kZ.jpg
peterselieplukkkermaandag 24 februari 2014 @ 19:52
quote:
In cyprus nota bene...die gasten smachten om euros om te wisselen :p
Tourniquetmaandag 24 februari 2014 @ 22:14
Eindelijk Acknowledged:

"Drop fees by 10x due to the persistently higher exchange rate"

quote:
The last fee drop was by 5x (from 50k satoshis to 10k satoshis)
in the 0.8.2 release which was about 6 months ago.

The current fee is (assuming a $500 exchange rate) about 5 dollar
cents. The new fee after this patch is 0.5 cents.

Miners who prefer the higher fees are obviously still able to
use the command line flags to override this setting. Miners who
choose to create smaller blocks will select the highest-fee paying
transactions anyway.

This would hopefully be the last manual adjustment ever required
before floating fees become normal.
#ANONIEMdinsdag 25 februari 2014 @ 02:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 16:02 schreef pietjepatat het volgende:
Ik heb zelf namelijk misschien een beetje teveel risico genomen door voor ¤1k aan bitcoin op gox te kopen voor ¤200 per bitcoin, maar als ik er over nadenkt valt het best wel.

Zoals ik het nu zie zijn er namelijk 2 uitkomsten mogelijk:
1). Bankrun op mtgox, niet genoeg solvabiliteit, en ik zie mijn ¤1k aan bitcoins nooit meer terug.
2). Mtgox heeft wel genoeg solvabiliteit en het was daadwerkelijk een technische storen, mtgox begint weer met traden, bitcoin wereldje komt weer tot rust en koers keert terug naar ¤700 - ¤900. En ik pak dus ~4x mijn investering terug.

Oftewel ik heb 4:1 gebet dat dit niet het einde is van mtgox, ben benieuwd wat het gaat worden...
Jij gaat verliezen Brahhhh!
dvrdinsdag 25 februari 2014 @ 07:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 16:02 schreef pietjepatat het volgende:

Oftewel ik heb 4:1 gebet dat dit niet het einde is van mtgox, ben benieuwd wat het gaat worden...
Zo te zien niet veel meer.. Mt.Gox lijkt van de aardbodem verdwenen.

http://www.zerohedge.com/(...)ngs-bad-actor-mt-gox
incognitoomuchdinsdag 25 februari 2014 @ 07:57
Aaaaaaaand it's gone!
http://www.nu.nl/tech/3711360/bitcoinbeurs-mt-gox-offline.html
WebBeestjedinsdag 25 februari 2014 @ 08:22
Wie dacht er miljonair te kunnen worden met BTC? Dat zijn er nu een heel stuk minder.
Apekoekdinsdag 25 februari 2014 @ 09:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 08:22 schreef WebBeestje het volgende:
Wie dacht er miljonair te kunnen worden met BTC? Dat zijn er nu een heel stuk minder.
Ja echt super sneu, lui die dachten dat 1 bitcoin nog wel de 20.000 euro zou gaan halen. Echt om te janken. Snap nu wel waarom bitcoin onder tijdelijke fora staat.
Ronalddinsdag 25 februari 2014 @ 10:11
Als ze onder de ¤ 30 per stuk worden op bitonic.nl ga ik er weer een paar kopen :)
Tourniquetdinsdag 25 februari 2014 @ 10:22
Zelf iemand als Erik Voorhees had nog 550 BTC op MtGox. :o

http://www.reddit.com/r/B(...)ords_for_my_friends/

quote:
Hello friends,

MtGox is gone. So let's prepare ourselves.

On Tuesday, and for the rest of the week, all hell will break lose in the media. It will be blamed on MtGox, it will be blamed on Bitcoin, it will be blamed on the "bug," and it will, more than anything, be blamed on the "lack of regulation." Pundits and "experts" of all types will weigh in on the calamity. It will be world news in a matter of hours.

Get ready, because it will be an ugly week.

For all of you who lost money, my heart goes out to you. Some people lost a little, some lost a fortune. It will make people sick, and depressed, and full of grief. Personally, I had over 550 BTC in Gox. I will never get any of that back. If misery loves company, then we'll be enjoying a grand feast today.

I should have known better, of course. I take responsibility for leaving those funds with an entity that had proven incompetence repeatedly. I chose to ignore even my own warnings, for nothing more than the sake of convenience.

Gox is still at fault, to be sure, but I have learned the lesson. I hope it is not such an expensive lesson for others. And for all you observers, please take a moment to consider it as well.

Be mindful, however, that the wrong lessons are not learned, for that would be the true tragedy, indeed.

Let me suggest that the lesson is not that Bitcoin is broken. Bitcoin is fine.

Similarly, the lesson is not that security is impossible. Those who know what they are doing, can achieve it and help others to do so.

The lesson is not that nobody can be trusted. There are countless good men and women in this community who are worthy of trust, and some of the very best people I've ever met.

And finally, the lesson is not that we ought to seek out "regulation" to save us from the evils and incompetence of man. For the regulators are men too, and wield the very same evil and incompetence, only enshrined in an authority from which it can wreck amplified and far more insidious destruction. Let us not retreat from our rising platform only to cower back underneath the deranged machinations of Leviathan.

The proper lesson, if I may suggest, is this: We are building a new financial order, and those of us building it, investing in it, and growing it, will pay the price of bringing it to the world. This is the harsh truth. We are building the channels, the bridges, and the towers of tomorrow's finance, and we put ourselves at risk in doing so.

We are at risk from accidents. We are at risk from fraud, from corruption, and from evil. We are at risk from journalists seeking headlines and from politicians seeking power and glory. We are at risk from the very market we are trying to build - a market which cares not about our portfolio, our ambitions, or our delicate sympathies.

For all these risks, devastation will befall us repeatedly. Some of us will be discouraged. Some will be ridiculed and insulted. Some will be tricked, or swindled. Some of us will be crushed or caged. We will be set upon by all manner of antagonists, repeatedly, for a long time.

So why do we do it? Why do we build these towers that fall down upon us? Why do we toil and strain and risk our precious time, which is the only real wealth we possess?

Because the world needs what we're building. It needs it desperately. If that matters to you, as it does to me, then hold to that thought. You will see through the smoke, and your wounds will heal.

So shake it off, brothers, for this won't be the last calamity endured before the win.

Tonight, my heart is with you all.

Tomorrow, my head is down. My eyes are open. And I am building.

Toward peace and freedom,

-Erik Voorhees
Kirovdinsdag 25 februari 2014 @ 10:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 09:32 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Ja echt super sneu, lui die dachten dat 1 bitcoin nog wel de 20.000 euro zou gaan halen. Echt om te janken. Snap nu wel waarom bitcoin onder tijdelijke fora staat.
Ik vind het wel grappig. Net de tulpenmanie.
ConnerJohndinsdag 25 februari 2014 @ 10:30
Maar kunnen we bitcoin vaarwel zeggen en op zoek gaan naar de volgende hype of is dit weer een tijdelijke crash zoals toen China de handel stop legde?
RemcoDelftdinsdag 25 februari 2014 @ 10:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 10:30 schreef ConnerJohn het volgende:
Maar kunnen we bitcoin vaarwel zeggen en op zoek gaan naar de volgende hype of is dit weer een tijdelijke crash zoals toen China de handel stop legde?
Er is aan bitcoin toch niets veranderd? Voor alle mensen die in bitcoin geloven maakt het toch niet uit als er een handelaarsclub failliet gaat? Of gaat het stiekem toch om de dollars?!
Ronalddinsdag 25 februari 2014 @ 10:59
Op andere exchanges is de koers eigenlijk nog best hoog, bijna 500 ¤, dus ik denk dat het zelfs na het mtgox debacle nog wel weer kan herstellen richting de 800¤ - 1000¤ als iedereen weer massaal koopt bij deze lage koersen.

Maar goed, ik heb er ook weinig verstand van, het blijft gokken.
Happeldinsdag 25 februari 2014 @ 11:08
Ik denk dat mensen zich teveel laten beïnvloeden door wat er gebeurd. Uiteindelijk wordt alles wel weer recht getrokken en kan BTC zich verder gaan ontwikkelen.
WebBeestjedinsdag 25 februari 2014 @ 16:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 10:59 schreef Ronaldsen het volgende:
Op andere exchanges is de koers eigenlijk nog best hoog, bijna 500 ¤, dus ik denk dat het zelfs na het mtgox debacle nog wel weer kan herstellen richting de 800¤ - 1000¤ als iedereen weer massaal koopt bij deze lage koersen.

Maar goed, ik heb er ook weinig verstand van, het blijft gokken.
¤500? Volgens mij bedoel je $500 :')
Probably_on_pcpdinsdag 25 februari 2014 @ 18:47
Wel op de langere termijn blijven letten...

Bitcoingraph25feb14_zps1ebcc33f.jpg

Nog niets aan de hand. Bitcoin is nog steeds een veelbelovende technologie met een potentieel mooie toekomst.

[ Bericht 100% gewijzigd door Probably_on_pcp op 25-02-2014 18:52:41 ]
Tourniquetdinsdag 25 februari 2014 @ 21:40
Blogpost van Andreas Antonopoulos:

http://antonopoulos.com/2014/02/25/statement-on-mt-gox/
Arceedinsdag 25 februari 2014 @ 21:49
bitcoin.php

Actuele koers in plaatje aangepast aan Bitstamp.
µdinsdag 25 februari 2014 @ 21:53
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 21:49 schreef Arcee het volgende:
[ afbeelding ]

Actuele koers in plaatje aangepast aan Bitstamp.
Dat is beter! :s).
Tourniquetdinsdag 25 februari 2014 @ 22:21
15-17 mei organiseert The Bitcoin Foundtion een grote Bitcoin-conferentie in Amsterdam, met o.a. Gavin Andresen (bitcoin lead developer), Tony Gallipi (CEO Bitpay) en Brian Armstrong (CEO Coinbase)

http://bitcoin2014.com/

quote:
Bitcoin 2014 is the annual international forum, exhibition and networking conference organised by the Bitcoin Foundation for the fintech industry. It's where investors, technologists, regulators, executives, entrepreneurs, developers, and policymakers gather to collectively shape the future of cryptographic money worldwide. Bitcoin 2013, our inaugural conference, was hosted in Silicon Valley and attracted the largest gathering to date - over 1,200 attendees, speakers and exhibitors. This year, join us in Amsterdam, one of the most prolific fintech hubs in Europe, to get a glimpse into the future and the opportunity to be a part of building the digital economy.
:)
µwoensdag 26 februari 2014 @ 07:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 22:21 schreef Tourniquet het volgende:
15-17 mei organiseert The Bitcoin Foundtion een grote Bitcoin-conferentie in Amsterdam, met o.a. Gavin Andresen (bitcoin lead developer), Tony Gallipi (CEO Bitpay) en Brian Armstrong (CEO Coinbase)

http://bitcoin2014.com/

[..]

:)
350 euro... Daar ga je niet 'zomaar' heen...
Tourniquetwoensdag 26 februari 2014 @ 10:55
quote:
3s.gif Op woensdag 26 februari 2014 07:04 schreef µ het volgende:

[..]

350 euro... Daar ga je niet 'zomaar' heen...
Is een hele normale prijs voor zo'n soort conferentie.
µwoensdag 26 februari 2014 @ 12:11
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 10:55 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Is een hele normale prijs voor zo'n soort conferentie.
Helaas wel, maar dat zijn geen leuke prijzen voor de gemiddelde geinteresseerde...
Tourniquetwoensdag 26 februari 2014 @ 12:22
quote:
3s.gif Op woensdag 26 februari 2014 12:11 schreef µ het volgende:

[..]

Helaas wel, maar dat zijn geen leuke prijzen voor de gemiddelde geinteresseerde...
Zo'n conferentie is dan ook niet bedoeld voor de gemiddelde (particuliere) geinteresseerde, maar voor bedrijven, beleidsmakers en ondernemers. Niet dat ik het zelf niet interessant zou vinden om heen te gaan... ;)
Ronaldwoensdag 26 februari 2014 @ 14:11
Hoe kan het dat er nog steeds een koersgrafiek bestaat voor mtgox, er is toch helemaal geen handel meer op die site mogelijk?
Tourniquetwoensdag 26 februari 2014 @ 19:36
Blogpost over Mt Gox door Jesse Powell, CEO van Kraken/Payward: http://jesse.forthewin.co(...)he-greater-good.html
prefix1woensdag 26 februari 2014 @ 21:54
Dag bitcoins troep
WebBeestjewoensdag 26 februari 2014 @ 22:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 18:47 schreef Probably_on_pcp het volgende:
Wel op de langere termijn blijven letten...

[ afbeelding ]

Nog niets aan de hand. Bitcoin is nog steeds een veelbelovende technologie met een potentieel mooie toekomst.
Jij verkoopt glazen bollen?