De briefschrijver zal ook vast geen kerstboom hebben staan.quote:Op maandag 2 december 2013 17:40 schreef Manke het volgende:
Zondag is geen heilige dag, de bijbel spreekt over de sabbat die op zaterdag valt, katholieke kerk heeft er zondag van gemaakt. En kerst is ook geen christelijke feestdag, een christen met kennis van eigen geloof moet dat juist veroordelen.
De C1000 buigt dus niet.quote:In Zeist is beroering ontstaan over de oproep aan kerkgangers van de hervormde wijkgemeente Pniël om geen boodschappen meer te doen bij supermarkt C1000. In een brief hoopt de schrijfster dat de eigenaar failliet gaat.
De koopzondagen zorgen met name in de christelijke gemeenschap van Zeist voor veel ophef. De hervormden gaan zelfs zover dat ze oproepen om de C1000 aan de Johan van Oldenbarneveltlaan te boycotten. Ze adviseren om naar de MCD-supermarkt te gaan die op zondag de deuren gesloten houdt.
'Afgezakt'
In het wijknieuws van de Pniëlkerk schrijft kerksecretaris Wim Nouwen, op eigen titel: 'Kennelijk zijn wij als dorp zo ver afgezakt dat wij niet meer door hebben dat de geboden van God er tot ons heil zijn.'
Een algemene winkelboycot van winkels die op zondag open zijn zal volgens Nouwen praktisch niet haalbaar zijn. 'Maar prikken uitdelen in die zin kan natuurlijk wel. Wij kunnen wel naar mogelijkheden zoeken. Als wij om te beginnen eens ophouden om de initiatiefnemers van dit voorstel, de plaatselijke C1000 en Albert Heijn, met ons bezoek te vereren en elders gaan kopen.'
Deze week kreeg eigenaar André van Ek een brief over het dreigement geen boodschappen meer bij hem te doen. 'Wij doen geen boodschappen meer in winkels die op zondag open zijn,' stelt schrijfster Van Hell. 'Wij hopen dat u zo veel verlies lijdt, dat u de zondagsopenstelling zult afschaffen.'
Ze voegt daaraan toe: 'Wij laten u weten dat u mij en vele kerkgangers als klant kwijt bent zo lang u op zondag de winkel opendoet.'
'Chantage'
Van Ek is geschrokken van de inhoud van de brief. Hij zegt respect te hebben voor het geloof, maar dit gaat hem te ver. 'De koopzondagen is een democratisch besluit,' vindt Van Ek. 'Ik begrijp dat ze moeite hebben met de koopzondagen, maar om dan zo'n brief te schrijven. Dit is over de top.'
De eigenaar spreekt van chantage. 'In kerk spreken ze over barmhartigheid, normen en waarden, saamhorigheid, nou daar merk ik niets van. Er wordt hel en verdoemenis over mij gesproken. Ik vind het ongehoord, het zijn chantagepraktijken om mij kapot te maken.'
Van Ek denkt er niet aan om te buigen voor de chantage. Hij maakt zich ook geen zorgen om de klanten die hij gaat missen. 'Natuurlijk vind ik jammer dat ik klanten zal gaan missen. Dat vind ik van iedere klant. Maar ik denk dat de koopzondag het verlies van deze klanten ruimschoots goed gemaakt. Het gaat maar om een klein aantal klanten. Na een vergadering ben ik ook al eens onheus bejegend. Nogmaals, dit gaat te ver.'
Waarom? Leven en laten leven.quote:Op maandag 2 december 2013 17:40 schreef Manke het volgende:
Zondag is geen heilige dag, de bijbel spreekt over de sabbat die op zaterdag valt, katholieke kerk heeft er zondag van gemaakt. En kerst is ook geen christelijke feestdag, een christen met kennis van eigen geloof moet dat juist veroordelen.
omdat de bijbel zegt dat een gelovige God niet mag herdenken met heidense feesten, kerst en pasen zijn heidens, maar zie er het probleem niet van in als het alleen voor de gezelligheid gevierd wordt.quote:Op maandag 2 december 2013 19:19 schreef Gia het volgende:
[..]
Waarom? Leven en laten leven.
Ik vind Kerst een gezellig feest in die wintermaand. En wij doen elke dag boodschappen. Ik heb een hekel aan voorschriften volgens een geloof, welk dan ook.
Ja, ik ben Katholiek, gedoopt, communie, vormsel en huwelijk. Ik hou me aan één regel: aardig zijn voor de medemens en helpen voorzover je dat kunt.
Ik laat me door mijn geloof niet beknotten in mijn levensvreugde.
Wie dat wel doet, doet dat zichzelf aan.
Goddank heeft de kerk hier nog nauwelijks zeggenschap.
Precies. Ik denk die dagen absoluut niet aan God. Eigenlijk sowieso alleen maar als ik bid. Wel aan Jezus, maar dat is weer een ander verhaal.quote:Op maandag 2 december 2013 19:24 schreef Manke het volgende:
[..]
omdat de bijbel zegt dat een gelovige God niet mag herdenken met heidense feesten, kerst en pasen zijn heidens, maar zie er het probleem niet van in als het alleen voor de gezelligheid gevierd wordt.
Hoe vaak bid je ongeveer dan?quote:Op maandag 2 december 2013 20:03 schreef Gia het volgende:
[..]
Precies. Ik denk die dagen absoluut niet aan God. Eigenlijk sowieso alleen maar als ik bid. Wel aan Jezus, maar dat is weer een ander verhaal.
Vasten doen we ook niet meer aan. Eerst Carnaval en dan niet vasten. Wel het halfvastenbal en daarna op naar de paaseitjes.
Eigenlijk een heel gezellig geloof, dat Katholicisme.....
Zo net vind ik het niet om mensen een faillissement toe te wensen en hel en verdoemenis te preken. Maar goed, ik zal wel opgevoed zijn met andere normen en waarden.quote:Op maandag 2 december 2013 19:22 schreef n00b13 het volgende:
He! Van Ek! Je bent een sukkel.
Gewoon een nette brief waarin iemand zich oneens met je verklaard: Op de paarden & in het harnas.
Ze zei (in mijn eigen woorden) dat ze hoopte dat hij een zodanig omzetverlies zou leiden dat hij zijn winkel op zondag weer zou sluiten, waarna ze gewoon weer boodschappen zouden komen doen.quote:Op maandag 2 december 2013 20:13 schreef Monolith het volgende:
[..]
Zo net vind ik het niet om mensen een faillissement toe te wensen en hel en verdoemenis te preken. Maar goed, ik zal wel opgevoed zijn met andere normen en waarden.
'Wie niet met God rekent, heeft smart op smart te vrezen' is gewoon een nette manier om te formuleren dat wanneer iemand zich niet aan jouw interpretatie van het geloof houdt hem een hoop ellende te wachten staat. Met andere woorden hel en verdoemenis preken.quote:Op maandag 2 december 2013 20:18 schreef n00b13 het volgende:
[..]
Ze zei (in mijn eigen woorden) dat ze hoopte dat hij een zodanig omzetverlies zou leiden dat hij zijn winkel op zondag weer zou sluiten, waarna ze gewoon weer boodschappen zouden komen doen.
Hel en verdoemenis lees ik nergens. Zit dat niet in je hoofd?
Letterlijk betekent het volgens mij dat wie niet met god rekent problemen op problemen kan verwachten. Een verwijzing naar het feit dat ze hoopt op de omzetdaling. IMO.quote:Op maandag 2 december 2013 20:26 schreef Monolith het volgende:
[..]
'Wie niet met God rekent, heeft smart op smart te vrezen' is gewoon een nette manier om te formuleren dat wanneer iemand zich niet aan jouw interpretatie van het geloof houdt hem een hoop ellende te wachten staat. Met andere woorden hel en verdoemenis preken.
Het zal geen verwijzing zijn naar de omzetdaling. Dat is namelijk het gevolg van menselijk handelen en niet de toorn van God.quote:Op maandag 2 december 2013 20:31 schreef n00b13 het volgende:
[..]
Letterlijk betekent het volgens mij dat wie niet met god rekent problemen op problemen kan verwachten. Een verwijzing naar het feit dat ze hoopt op de omzetdaling. IMO.
Ik ben slechts een simpele agnost en heb geen verstand van kerkdingetjes.
Ik bid alleen tot god als ik het zelf even niet meer weet
Nee. Het maakt me niet zoveel uit welke god luistert.quote:Op maandag 2 december 2013 20:37 schreef Monolith het volgende:
[..]
Het zal geen verwijzing zijn naar de omzetdaling. Dat is namelijk het gevolg van menselijk handelen en niet de toorn van God.
Is er overigens een reden dat je als agnost specifiek tot (de christelijke? ) God bidt? Dat is nogal een beknopte selectie uit een breed aanbod.
Dan is het dus hinderlijk als winkelende mensen langs je huis lopen.quote:Op maandag 2 december 2013 04:33 schreef Mint_Clansell het volgende:
Ah, de briefschrijver woont vlakbij de C1000, die elke zondag van 12 tot 6 uur geopend is. De Aldi zit om de hoek.
Ja, dat is zo.quote:[..]
Geef mensen zelf de keuze om te bepalen wat ze op zondag doen.
Och, een winkelier heeft er geen baat bij om zijn winkel open te gooien op een dag dat niemand wil winkelen; er zal dus wel vraag naar zijn. Verder kan je voor zondagen personeel inzetten dat er geen problemen mee heeft om op zondag te werken. Om nou te zeggen dat je maar naar een ander land opdondert als je graag je boodschappen op zondag wil doen is ook weer zoietsquote:Op dinsdag 3 december 2013 01:14 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Dan is het dus hinderlijk als winkelende mensen langs je huis lopen.
[..]
Ja, dat is zo.
Als ik zelf op zondag in mijn tuin zou klussen, zou ik dat ook doen in een bevindelijke omgeving. Want in mijn tuin klussen is voor mij ontspanning, geen werk. En ik dwing niemand om dat ook te doen.
Maar ik vind anderzijds de eis, de veronderstelde eis van de consument om op elk gewenst moment elke gewenste aankoop te kunnen gaan doen, absurd. Want daarvoor moet wel iemand werken, dat gaat niet vanzelf.
Als iemand op zondag zo nodig inkopen wil gaan doen, laat hem of haar dan naar een land gaan waar de winkels open zijn.
Het gaat mij om de structurele verschillen tussen grote winkelketens en kleinere winkeliers. De laatste hebben geen kans om extra personeel in te zetten.quote:Op dinsdag 3 december 2013 01:21 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Och, een winkelier heeft er geen baat bij om zijn winkel open te gooien op een dag dat niemand wil winkelen; er zal dus wel vraag naar zijn. Verder kan je voor zondagen personeel inzetten dat er geen problemen mee heeft om op zondag te werken. Om nou te zeggen dat je maar naar een ander land opdondert als je graag je boodschappen op zondag wil doen is ook weer zoiets
Dat advies geldt alleen voor mensen die wonen in grensregio's?quote:Op dinsdag 3 december 2013 01:23 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Oh, wat dat andere land betreft: ik bedoelde de buurlanden als daar zondag de winkels open zijn, niet landen van herkomst.
Even kijken naar de aanpassing.
Niet per se. Je had het over mensen die op zondag graag inkopen gaan doen. Daar zijn toch ook winkels voor? Weidewinkels of zo. Woonwinkels? Of vergis ik me?quote:Op dinsdag 3 december 2013 01:25 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Dat advies geldt alleen voor mensen die wonen in grensregio's?
Wat de fuck zijn weide- en woonwinkels?quote:Op dinsdag 3 december 2013 01:32 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Niet per se. Je had het over mensen die op zondag graag inkopen gaan doen. Daar zijn toch ook winkels voor? Weidewinkels of zo. Woonwinkels? Of vergis ik me?
Kopen kun je toch altijd wel.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Weidewinkelquote:Op dinsdag 3 december 2013 01:33 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Wat de fuck zijn weide- en woonwinkels?
quote:Op dinsdag 3 december 2013 01:36 schreef Kees22 het volgende:
[..]
http://nl.wikipedia.org/wiki/Weidewinkel
http://www.basiclabel.nl/
Dan hebben we een verschil van begrip.quote:Op dinsdag 3 december 2013 01:37 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Ik ging ervan uit dat het ging over voedingsmiddelen en dergelijke, niet om meubels en gereedschap
Niet iedereen koopt gelijk voor de rest van de week eten inquote:Op dinsdag 3 december 2013 01:45 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Dan hebben we een verschil van begrip.
Ik zie niet in, uit ervaring, waarom mensen elke dag of elk uur hun inkopen zouden moeten kunnen doen. Wat is dat nou voor flauwekul: denk een beetje vooruit of leef met een gebrek.
Jij vond (in mijn optiek) dat mensen inkopen moeten kunnen doen als ze daar behoefte aan hebben, al is dat op zondag.
Mijn antwoord was, dat iemand die beslist op zondag inkopen wil doen, naar een buitenland moet reizen waar dat kan. Of naar een weilandwinkel of zo. En in die weilandwinkels kun je geen boodschappen doen. Maar wel inkopen.
Boodschappen heb je toch in de loop van de week al gedaan?
Nee, ik kom vrijwel elke dag in een winkel. En voor het weekend of voor een tijdelijke uitval houd ik een voorraad aan. Dus op zondag hoef ik helemaal niet de deur uit en kan ik lekker doen wat ik wil, zonder me zorgen te hoeven maken over mijn voorraad.quote:Op dinsdag 3 december 2013 01:46 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Niet iedereen koopt gelijk voor de rest van de week eten in
Die juffrouw uit de TT heeft toch ook gewoon haar mening geuit.quote:Op dinsdag 3 december 2013 01:57 schreef heiden6 het volgende:
Zo hoort het. Gewoon je mening uiten op een normale manier en stemmen met je portemonnee, in plaats van anderen je wil opleggen. Buiten dat mensen die gristelijk zijn een steekje los hebben.
Dat zeg ik toch?quote:Op dinsdag 3 december 2013 02:00 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Die juffrouw uit de TT heeft toch ook gewoon haar mening geuit.
Ik snap niet goed waarom mensen over haar heenvallen. Ze heeft een heel normaal standpunt/mening.
En de eis om de hele dag en week door inkopen te kunnen doen vind ik persoonlijk absurd.
Dit. En het is ook nog uitzonderlijk netjes verwoord en in een prachtig handschrift geschreven, ik wou dat iedereen die het ergens mee oneens was zo handeldequote:Op dinsdag 3 december 2013 01:57 schreef heiden6 het volgende:
Zo hoort het. Gewoon je mening uiten op een normale manier en stemmen met je portemonnee, in plaats van anderen je wil opleggen. Buiten dat mensen die gristelijk zijn een steekje los hebben.
Precies. Daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen.quote:Op dinsdag 3 december 2013 02:11 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dit. En het is ook nog uitzonderlijk netjes verwoord en in een prachtig handschrift geschreven, ik wou dat iedereen die het ergens mee oneens was zo handelde
Prachtig handschriftquote:Op dinsdag 3 december 2013 02:11 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dit. En het is ook nog uitzonderlijk netjes verwoord en in een prachtig handschrift geschreven, ik wou dat iedereen die het ergens mee oneens was zo handelde
Ik wou dat ik zo kon schrijvenquote:Op dinsdag 3 december 2013 02:17 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Prachtig handschriftIedereen die ooit van dit persoon een briefje heeft gekregen weet direct om wie het gaat
quote:Op dinsdag 3 december 2013 02:18 schreef Tchock het volgende:
[..]
Ik wou dat ik zo kon schrijvenZie je je al voor je dat mijn hoogleraren tien pagina's hiervan door moeten werken
Ik heb geen idee om hoe veel mensen dit realistisch gezien gaat maar als dat echt een paar procent omzet is is het natuurlijk totaal misplaatste arrogantie. C1000 is franchise dus dat voelt hij direct in zijn portemonnee, ook al kan hij dan een flink huis betalen.quote:Op dinsdag 3 december 2013 02:23 schreef Franknfurter het volgende:
Ik besef me nu pas dat deze brief naar mijn oude huisbaas geschreven isDie heeft hier smakelijk om gelachen terwijl hij de brief verfrommelde en in de open haard gooide. Die c1000 heeft meer dan genoeg klanten om een flink huis te betalen, dus hij maakt zich echt nergens zorgen om.
gast mijn hele familie schrijft zoquote:Op dinsdag 3 december 2013 02:17 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Prachtig handschriftIedereen die ooit van dit persoon een briefje heeft gekregen weet direct om wie het gaat
Het is dan ook een bijzonder arrogante man. Maar wel een met een neus voor geld.quote:Op dinsdag 3 december 2013 02:30 schreef Tchock het volgende:
[..]
Ik heb geen idee om hoe veel mensen dit realistisch gezien gaat maar als dat echt een paar procent omzet is is het natuurlijk totaal misplaatste arrogantie. C1000 is franchise dus dat voelt hij direct in zijn portemonnee, ook al kan hij dan een flink huis betalen.
Serieus?quote:Op dinsdag 3 december 2013 02:31 schreef Keith_Bakker het volgende:
[..]
gast mijn hele familie schrijft zo
quote:Op dinsdag 3 december 2013 02:31 schreef Keith_Bakker het volgende:
[..]
gast mijn hele familie schrijft zo
Dat wordt (wellicht ruimschoots) gecompenseerd door de extra omzet en winst die hij genereert op zondag.quote:Op dinsdag 3 december 2013 02:30 schreef Tchock het volgende:
Ik heb geen idee om hoe veel mensen dit realistisch gezien gaat maar als dat echt een paar procent omzet is is het natuurlijk totaal misplaatste arrogantie. C1000 is franchise dus dat voelt hij direct in zijn portemonnee, ook al kan hij dan een flink huis betalen.
Ik moet wel grinniken. C1000 en andere grote supermarkten concurreren bewust nu en in het verleden de groenteboer en slager kapot, en dan klagen over de klant die niet achter dit besluit staat?quote:Op maandag 2 december 2013 19:16 schreef Ferdo het volgende:
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)van-supermarkt.dhtml
[..]
De C1000 buigt dus niet.
Is andere discussie, maar gaan mensen nu echt zoveel meer consumeren? Is het niet gewoon meer spreiden van bedragen over zeven dagen i.p.v zes?quote:Op dinsdag 3 december 2013 02:48 schreef highender het volgende:
[..]
Dat wordt (wellicht ruimschoots) gecompenseerd door de extra omzet en winst die hij genereert op zondag.
quote:Op dinsdag 3 december 2013 02:48 schreef highender het volgende:
[..]
Dat wordt (wellicht ruimschoots) gecompenseerd door de extra omzet en winst die hij genereert op zondag.
Totaal off-topic, maar ik sluit me bij Paddy aan. Het feit dat de winkels meer open zijn betekent dat consumenten de keuze hebben om hun aankopen te spreiden, waardoor de inkomsten op zondag logischerwijs toenemen ten koste van de inkomsten op de andere weekdagen. Het is natuurlijk zo dat mensen in een supermarkt altijd dingen kopen die ze anders niet hadden gekocht maar daar tegenover staan personeelskosten en dergelijke. Ik betwijfel of zondagsopening daadwerkelijk meer geld oplevert, al vind ik het persoonlijk altijd wel bijzonder handigquote:Op dinsdag 3 december 2013 03:41 schreef paddy het volgende:
[..]
Is andere discussie, maar gaan mensen nu echt zoveel meer consumeren? Is het niet gewoon meer spreiden van bedragen over zeven dagen i.p.v zes?
Ik neig meer in te slaan omdat zondags winkels niet open zijn namelijk.
Iedereen die zondags naar de winkel wil gaan, doet dat als er op zondag geen winkels open zijn doordeweeks; daar profiteren ze dan dus allemaal van. Als er 1 winkel open is op zondag, dan gaat iedereen die op zondag boodschappen wil doen daarnaartoe, waardoor die ene winkel dus meer spullen verkoopt. De totale weekomzet (van alle winkels dus) hoeft niet te veranderen, maar de winkel die op zondag open is, krijgt er een groter deel van.quote:Op dinsdag 3 december 2013 03:41 schreef paddy het volgende:
[..]
Is andere discussie, maar gaan mensen nu echt zoveel meer consumeren? Is het niet gewoon meer spreiden van bedragen over zeven dagen i.p.v zes?
Ik neig meer in te slaan omdat zondags winkels niet open zijn namelijk.
Daar heb je een punt trouwens. Net als een alleenstaande moeder of vader (wegens dagverblijven of opvang kinderen) liever niet op zaterdag werken wanneer je nu solliciteren gaat, is de kans enorm hoog dat een werkgever ervoor gaat iemand die daar wel flexibel in kan zijn. Eigenlijk ben je dus vrijwillig verplicht. Heb het vaker zien gebeuren in de detailhandel dat om deze reden iemand zijn/haar contract niet is verlengd.quote:Op dinsdag 3 december 2013 03:52 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Waarom bemoeien die ggggggristenen zich mee als een winkel op zondag open wilt gaan?Zolang mensen niet gedwongen worden om te werken op zondag is er niks mee. AH is (vaak als enige) ook op zondag vaak open en het is altijd stervensdruk
Vrij logisch ook welquote:Op dinsdag 3 december 2013 04:04 schreef paddy het volgende:
[..]
Daar heb je een punt trouwens. Net als een alleenstaande moeder of vader (wegens dagverblijven of opvang kinderen) liever niet op zaterdag werken wanneer je nu solliciteren gaat, is de kans enorm hoog dat een werkgever ervoor gaat iemand die daar wel flexibel in kan zijn. Eigenlijk ben je dus vrijwillig verplicht. Heb het vaker zien gebeuren in de detailhandel dat om deze reden iemand zijn/haar contract niet is verlengd.
Nog een keer de vraag dan maar. Is het nu echt zo dat mensen dan ook meer consumeren? Of worden de uitgaven alleen maar meer gespreid?quote:Op dinsdag 3 december 2013 03:54 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Iedereen die zondags naar de winkel wil gaan, doet dat als er op zondag geen winkels open zijn doordeweeks; daar profiteren ze dan dus allemaal van. Als er 1 winkel open is op zondag, dan gaat iedereen die op zondag boodschappen wil doen daarnaartoe, waardoor die ene winkel dus meer spullen verkoopt. De totale weekomzet (van alle winkels dus) hoeft niet te veranderen, maar de winkel die op zondag open is, krijgt er een groter deel van.
Volgens mij consumeren mensen niet per se meer, nee. Maar wel meer bij jouquote:Op dinsdag 3 december 2013 04:06 schreef paddy het volgende:
[..]
Nog een keer de vraag dan maar. Is het nu echt zo dat mensen dan ook meer consumeren? Of worden de uitgaven alleen maar meer gespreid?
Ik denk technisch (elektra, gas, personeel etc etc)
Dus lariekoek die smoesjes over niet verplichtquote:
Mwah, bij een klein bedrijf zal zoiets een groter probleem zijn dan bij een groter bedrijfquote:Op dinsdag 3 december 2013 04:07 schreef paddy het volgende:
[..]
Dus lariekoek die smoesjes over niet verplicht
Omdat zij graag zien dat iedereen of in elk geval iedereen in hun dorp de zondagsrust respecteert. En er dus geen winkels open zijn. Het is niet een kwestie van dat zij gedwongen worden te winkelen of te werken, het is gewoon dat er in hun stadje dingen worden gedaan die zij immoreel en onjuist vinden.quote:Op dinsdag 3 december 2013 03:52 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Waarom bemoeien die ggggggristenen zich mee als een winkel op zondag open wilt gaan?Zolang mensen niet gedwongen worden om te werken op zondag is er niks mee. AH is (vaak als enige) ook op zondag vaak open en het is altijd stervensdruk
Dus eigenlijk verlies. Voor mij is er dus ook niet meer de noodzaak extra in te slaan dus ben goedkoper uit, en de bedrijven zijn dan duurder uit dan voor de tijd. Gevolgen voor de klant uiteindelijkquote:Op dinsdag 3 december 2013 04:07 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Volgens mij consumeren mensen niet per se meer, nee.
Nee, winst. Ik heb het net aan je uitgelegdquote:Op dinsdag 3 december 2013 04:09 schreef paddy het volgende:
[..]
Dus eigenlijk verlies. Voor mij is er dus ook niet meer de noodzaak extra in te slaan dus ben goedkoper uit, en de bedrijven zijn dan duurder uit dan voor de tijd. Gevolgen voor de klant uiteindelijk
Niet perse voor elk bedrijf. Mensen zullen eerder hun aankopen uitstellen tot zondag als er dan bijv een AH open is.quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:09 schreef paddy het volgende:
[..]
Dus eigenlijk verlies. Voor mij is er dus ook niet meer de noodzaak extra in te slaan dus ben goedkoper uit, en de bedrijven zijn dan duurder uit dan voor de tijd. Gevolgen voor de klant uiteindelijk
Ik ben niet overtuigd door je tegenargumentquote:Op dinsdag 3 december 2013 04:09 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Nee, winst. Ik heb het net aan je uitgelegd
Naast wat hugecooll net zei is het ook zo dat je meer koopt (in totaal, niet per keer) als je vaker in een supermarkt bent. Hoe vaker je langskomt, hoe meer geld je totaal uitgeeft.quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:09 schreef paddy het volgende:
[..]
Dus eigenlijk verlies. Voor mij is er dus ook niet meer de noodzaak extra in te slaan dus ben goedkoper uit, en de bedrijven zijn dan duurder uit dan voor de tijd. Gevolgen voor de klant uiteindelijk
Dus zullen mensen naar verhouding minder kopen. Je hoeft niet meer te hamsteren bijvoorbeeld.quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:10 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[..]
Niet perse voor elk bedrijf. Mensen zullen eerder hun aankopen uitstellen tot zondag als er dan bijv een AH open is.
Dus als ik de stelling omdraai, denk jij dat als de enige supermarkt in een dorp maar één keer per week open is, mensen net zo veel kopen als wanneer die zes dagen per week open is?quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:12 schreef paddy het volgende:
[..]
Dus zullen mensen naar verhouding minder kopen. Je hoeft niet meer te hamsteren bijvoorbeeld.
Ik zie alleen maar meer kosten voor supermarkten want klanten zullen niet meer kopen.
En de rest van de supermarkten gaan echt wel volgen uiteindelijk.
Mja, maar ik denk echt dat we niet meer gaan consumeren. Denk dus dat dit tegen gaat vallen voor de supermarkten. Terugdraaien lijkt me bijna onmogelijk.quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:11 schreef Tchock het volgende:
[..]
Naast wat hugecooll net zei is het ook zo dat je meer koopt (in totaal, niet per keer) als je vaker in een supermarkt bent. Hoe vaker je langskomt, hoe meer geld je totaal uitgeeft.
Dus je geeft me gelijk maar ook niet?quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:16 schreef paddy het volgende:
[..]
Mja, maar ik denk echt dat we niet meer gaan consumeren.
Nou, ik zou denk ik maar mijn eigen groenten gaan verbouwen hahaha. Gatver! maar 1x per week groente kopen.quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:14 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dus als ik de stelling omdraai, denk jij dat als de enige supermarkt in een dorp maar één keer per week open is, mensen net zo veel kopen als wanneer die zes dagen per week open is?
Ik zeg dat de hele tijd al. We gaan niet meer consumeren.....we spreiden de uitgaven alleen maarquote:Op dinsdag 3 december 2013 04:17 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dus je geeft me gelijk maar ook niet?
Dan ontken je dus het hele begrip impulsaankopen. Jij gaat met je boodschappenlijstje met 7 items van 7 specifieke merken de winkel in en komt met enkel die 7 items naar buiten, en je denkt dat dat ook voor alle andere mensen geldt. Klopt dat?quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:19 schreef paddy het volgende:
[..]
Ik zeg dat de hele tijd al. We gaan niet meer consumeren.....we spreiden de uitgaven alleen maar
Nee, ik ga de hele week door boodschappen halen. Haal alleen extra op zaterdag want zondag dicht. Wanneer zondag open is die extra niet noodzakelijk, dus haal wanneer ik nodig heb en laat wanneer ik geen zin heb. Ben ik goedkoper uit.quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:20 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dan ontken je dus het hele begrip impulsaankopen. Jij gaat met je boodschappenlijstje met 7 items van 7 specifieke merken de winkel in en komt met enkel die 7 items naar buiten, en je denkt dat dat ook voor alle andere mensen geldt. Klopt dat?
Je negeert volledig het punt dat ik probeer te makenquote:Op dinsdag 3 december 2013 04:23 schreef paddy het volgende:
[..]
Nee, ik ga de hele week door boodschappen halen. Haal alleen extra op zaterdag want zondag dicht. Wanneer zondag open is die extra niet noodzakelijk, dus haal wanneer ik nodig heb en laat wanneer ik geen zin heb. Ben ik goedkoper uit.
Jij beweert dat mensen meer gaan kopen toch?quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:24 schreef Tchock het volgende:
[..]
Je negeert volledig het punt dat ik probeer te maken
Jij beweert dus dat er meer impulsaankopen gedaan worden, terwijl ik juist zeg dat die impulsaankopen minder zullen worden omdat er geen noodzaak is te gaan hamsteren voor het weekeinde.quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:26 schreef Tchock het volgende:
- Als een supermarkt open is, gaan mensen er naartoe
- Hoe vaker een supermarkt open is, hoe vaker mensen er naartoe gaan
- Als mensen in een supermarkt zijn kopen ze dingen die ze niet gepland hadden
Dus
Hoe vaker een supermarkt open is, hoe vaker mensen dingen kopen die ze niet gepland hadden. Dus zeven dagen open is meer omzet dan zes dagen open.
Waar precies ben je het mee oneens?
Okéquote:Op dinsdag 3 december 2013 04:10 schreef paddy het volgende:
[..]
Ik ben niet overtuigd van je tegenargument
Oke, nu snap ik waar het tussen ons fout gaat. Ik ga er vanuit dat uiteindelijk alle winkels gewoon open gaan. (was vroeger ook eerst alleen zaterdagmorgen)quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:32 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Oké
Stel dat er in zo'n plaatsje 10.000 mensen wonen die 6 dagen per week in 6 winkels hun boodschapjes kunnen doen en daar per week 100 euro aan uitgeven. De klanten verspreiden zich evenredig tussen de winkels; iedere winkel krijgt dus per week 1/6 (6/36) van het totaal aantal klanten (en 1/6 van de totale omzet)
Dit komt neer op 1.666 klanten of ¤166.666 euro per week per winkelier
Nu besluit winkelier 6 om een extra dag open te gaan. Hierdoor zijn er niet 36 (6 dagen, 6 winkeliers), maar 42 (7 dagen, 6 winkeliers) delen. Winkelier 6 is de enige die op zondag open is, dus hij is op zondag de enige met omzet.
Hierdoor krijgen winkeliers 1 t/m 5 1/7 (6/42), en winkelier 6 krijgt 2/7 (12/42) van de totale weekomzet.
Dit komt neer op ¤142.857 voor winkeliers 1 t/m 5 en ¤285.714 voor winkelier 6.
In het echt zal het vast niet voorkomen dat er op zondag net zoveel mensen komen als op maandag t/m zaterdag, maar het dient als voorbeeld
Tuurlijk is het goedkoper om 6 i.p.v. 7 dagen open te zijnquote:Op dinsdag 3 december 2013 04:36 schreef paddy het volgende:
[..]
Oke, nu snap ik waar het tussen ons fout gaat. Ik ga er vanuit dat uiteindelijk alle winkels gewoon open gaan. (was vroeger ook eerst alleen zaterdagmorgen)
Jij gaat uit van een enkele supermarkt die open gaat. Ja, tijdelijk zal die supermarkt daar profijt van hebben. Met nadruk op tijdelijk. Uiteindelijk zullen ze allemaal volgen. En ook de vuilverbranding....de vuilnisman etc etc etc zal volgen
1 uur korter zie ik niet gebeuren. Het valt me juist mee dat we nog niet op een sluitingstijd van 22:00 zitten.quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:37 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Tuurlijk is het goedkoper om 6 i.p.v. 7 dagen open te zijn
Tenzij ze bijvoorbeeld op ma t/m za 1 uur korter open zijn en dan op zo 6 uur; dan zou het weinig tot niets uit moeten maken
quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:42 schreef paddy het volgende:
[..]
1 uur korter zie ik niet gebeuren. Het valt me juist mee dat we nog niet op een sluitingstijd van 22:00 zitten.
Verrek, ik loop achterquote:
Waar kom jij vandaan dan?quote:Op dinsdag 3 december 2013 04:51 schreef paddy het volgende:
Bij ons nog niet dus
Maandag 08:00 – 21:00 08:00 – 21:00
Dinsdag 08:00 – 21:00 08:00 – 21:00
Woensdag 08:00 – 21:00 08:00 – 21:00
Donderdag 08:00 – 21:00 08:00 – 21:00
Vrijdag 08:00 – 21:00 08:00 – 21:00
Zaterdag 08:00 – 21:00 08:00 – 21:00
Zondag 12:00 – 18:00 12:00 – 18:00
Zeistquote:
Hahaha, ik wist dat die zou komenquote:
Sommige letters aan elkaar, sommige letters losquote:Op dinsdag 3 december 2013 04:55 schreef paddy het volgende:
[..]
Hahaha, ik wist dat die zou komen
Hell, wanneer ik zo kon schrijven wilde ik zelfs de koningin wel zo'n brief schrijven.
Lang leve word en een printer
Mijn typewerk is al vaag. Mijn handschrift onmogelijk te lezen
Ik vergeet mijn leesbril altijd, dus delegeer een anderquote:Op dinsdag 3 december 2013 04:57 schreef hugecooll het volgende:
[..]
Sommige letters aan elkaar, sommige letters los
maar waar staat dat mensen dat niet mogen.quote:Op maandag 2 december 2013 17:35 schreef Momo... het volgende:
Je wordt niet gedwongen om naar de supermarkt te gaan op zondag.
Wil je dat niet oke dan ga je niet. Maar als andere mensen dat wel willen so what
Denk dat het de reden dat protestanten (en zeker calvinisten) zo enorm streng zijn met de zondagsrust. Een praktiserende katholiek kan gerust zondagochtend naar de kerk gaan en zondagmiddag protesteren. Alle grote protestacties tegen het homohuwelijk door katholieken waren op zondag. Er zijn binnen het katholieke geloof meer mogelijkheden om het geloof te beleven buiten de zondag. Zeker in nog zeer actieve katholieke plaatsen kan je nog elke dag een Mis hebben.quote:Op maandag 2 december 2013 16:44 schreef Williambrons het volgende:
[..]
ja en nee,
de kerk drukt hier de stempel.
het is de bedoeling dat je die dag bezig bent met god, en dus in zijn huis komt, de kerk.
de kerk is dus alleen open op zondag, en geloof ook op woensdag avond.
Ik ben zo blij dat de katholieke kerk veel soepeler omgaat met de zondag. Calvinistisch geouwehoer.quote:Op maandag 2 december 2013 19:16 schreef Ferdo het volgende:
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)van-supermarkt.dhtml
[..]
De C1000 buigt dus niet.
ik bekijk het verhaal vanuit mijn standpunt en ben zelf hervormd, en dus niet katholiek.quote:Op dinsdag 3 december 2013 09:20 schreef StarmanFR het volgende:
[..]
Denk dat het de reden dat protestanten (en zeker calvinisten) zo enorm streng zijn met de zondagsrust. Een praktiserende katholiek kan gerust zondagochtend naar de kerk gaan en zondagmiddag protesteren. Alle grote protestacties tegen het homohuwelijk door katholieken waren op zondag. Er zijn binnen het katholieke geloof meer mogelijkheden om het geloof te beleven buiten de zondag. Zeker in nog zeer actieve katholieke plaatsen kan je nog elke dag een Mis hebben.
haha dat is wel een hele korte samenvatting van dit topic. maar zeer zeker aan de orde.quote:Op dinsdag 3 december 2013 10:00 schreef -0- het volgende:
Tolerantie en respect hoeft tegenwoordig maar van 1 kant te komen geloof ik? De termen christenhond, doodsverwensingen en verachtelijking vliegen je hier om de oren.
Maar owe als iemand met een andere levensovertuiging in een brief zijn standpunt kenbaar maakt, dan is de wereld te klein en zijn christenen ( ja echt, meervoud ook al is er maar een schrijver) hypocriet.
Er is hierin maar een groep hypocriet.
Absolute onzin.quote:Op dinsdag 3 december 2013 09:29 schreef StarmanFR het volgende:
[..]
Ik ben zo blij dat de katholieke kerk veel soepeler omgaat met de zondag. Calvinistisch geouwehoer.
In Kootwijkerbroek is de enige supermarkt eigendom van iemand die naar de strengste kerk gaat, die is dus over 25 jaar op zondag nog niet open.quote:Op dinsdag 3 december 2013 08:49 schreef Williambrons het volgende:
[..]
maar waar staat dat mensen dat niet mogen.
ze verbieden de toko houder niks, ze geven alleen aan dat ze het er niet mee eens zijn en daarom ook door de weeks niet bij hun komen shoppen?
in een plaats zoals kootwijkerbroek kan je dan als winkel op zondag beter je deuren gesloten houden, omdat je dan gewoon verlies gaat maken, en dan niet alleen op zondag maar ook door de weeks verlies.
haha geweldig, ach joh. zaterdag je boodschappen halen, en zondag lekker thuis blijven, niks mis mee toch.quote:Op dinsdag 3 december 2013 10:27 schreef Leandra het volgende:
[..]
In Kootwijkerbroek is de enige supermarkt eigendom van iemand die naar de strengste kerk gaat, die is dus over 25 jaar op zondag nog niet open.
Sterker nog, bij de kinderboekjes waar nu voor gespaard kan worden bij de Emté hangt een briefje dat ze niet achter de inhoud van de boekjes staan
Maar hoe kan het dan dat katholieken van o.a. de conservatieve vereniging Civitas in Frankrijk massaal hebben geprotesteerd op zondag 13 januari? Een gereformeerde zal nooit op zondag demonstreren. Sterk nog: dankzij gereformeerde invloed hebben we nog steeds in het hele land nooit verkiezingen op zondag.quote:Op dinsdag 3 december 2013 10:25 schreef Veldkamp het volgende:
[..]
Absolute onzin.
Slafelijke arbeid op zondagen is ook voor ons katholieken verboden, tenzij het een hoger belang dient.
Supermarkten en V&D dienen zulk een belang niet.
Brandweer, politie, ziekenhuis, maar ook hotels en herbergen wél...
Maar maak geen karikatuur van ons geloof, want de Kerk heeft zondag tot rustdag.
En voor katholieken is het ook verboden om te gaan bouwen, slopen, kopen, handelen enz enz.
Het verschil zit hem alleen in de wettische details bij gereformeerden.
Een protest heeft niets met slafelijke arbeid te maken.quote:Op dinsdag 3 december 2013 10:46 schreef StarmanFR het volgende:
[..]
Maar hoe kan het dan dat katholieken van o.a. de conservatieve vereniging Civitas in Frankrijk massaal hebben geprotesteerd op zondag 13 januari? Een gereformeerde zal nooit op zondag demonstreren. Sterk nog: dankzij gereformeerde invloed hebben we nog steeds in het hele land nooit verkiezingen op zondag.
Dat is héérlijk....quote:Op dinsdag 3 december 2013 10:36 schreef Williambrons het volgende:
[..]
haha geweldig, ach joh. zaterdag je boodschappen halen, en zondag lekker thuis blijven, niks mis mee toch.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |