Goed vanilleijs met warme kersen (bij de xenos wat weckpotjes kopen, is weer eens wat anders dan die gewone bakjes/kommetjes), lekker koekje erbij/erin gestoken. Lekker makkelijk!!quote:Op dinsdag 26 november 2013 20:58 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Ja maar hier hebben we nogal wat smulkontenAnders haal ik misschien toch maar ijs, lekker makkelijk
Ik ben dan altijd nieuwsgierig hoeveel specerijen je toevoegt per appel? Een scheut appelcider snap ik nog wel. Maar hoeveel kruidnagel, suiker en kardemom bijvoorbeeld?quote:Op dinsdag 26 november 2013 14:59 schreef minilot het volgende:
ik ga heel goeie appels met kruidnagel, kardemom, bruine suiker, een scheut appelcider, verse vanille en een snuf zout inkoken tot zacht, en dan nog eens pureren tot helemaal glad. Dat tot ijskoud laten afkoelen.
Dan eiwit met poedersuiker superstijf kloppen, en dit met driekwart van de appelpuree mengen. Onderin een fraai glaasje een restje pure appelpuree, dan de rest van het glas vullen met de 'appelsneeuw', dat dan bestuiven met wat kaneel, en serveren met versgebakken knapperige, donkere gemberkoekjes.
Leuk! Wat kosten ze?quote:Op maandag 2 december 2013 11:25 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Ik ben dan altijd nieuwsgierig hoeveel specerijen je toevoegt per appel? Een scheut appelcider snap ik nog wel. Maar hoeveel kruidnagel, suiker en kardemom bijvoorbeeld?
Ik ga dit weekend mijn hertenstoof maken om te proberen als mijn ouders komen eten. Hopelijk gaat het lukken. Heb al wat mooie tafelversiering gekocht om de tafel in ieder geval ook fatsoenlijk te dekken.
En bij de Sligro hadden ze die fijne serveerplanken met schors aan de zijkant. Ik vond die altijd zo mooi, dus die gaan hier ook gebruikt worden bij het serveren van het e.e.a.
[ afbeelding ]
http://leitesculinaria.co(...)of-ancient-rome.htmlquote:Op maandag 2 december 2013 20:56 schreef MarijeH het volgende:
Wij gaan dit jaar een kerstspel spelen. Dit spel heeft als thema 'Romeinse tijd' Nu zoek ik recepten die met dit thema te maken hebben. Heeft er iemand tips?
Ik heb hem zojuist gemaakt voor pakjesavond morgen en damn! Wat een heerlijk soepje!quote:Op dinsdag 12 november 2013 15:53 schreef minilot het volgende:
Gisteren deze bouillon nog eens gemaakt om te kijken of ik 'm opnieuw zo vreselijk lekker vond:
http://www.theppk.com/2011/10/mushroom-hot-pot/
..en dat was zo. Echt een waaaaaaaanzinnig smakend soepje. Dat wordt 'm dus geheid als amuse, (gezeefd) in kleine glaasjes. Zit steranijs en kaneel in, voor het winterse gevoel. Wil er alleen nog iets knapperigs bij serveren, nog even kijken wat precies.
17 euro geloof ik bij de Sligro, maar ik weet het niet zeker want volgens mij waren ze verkeerd geprijsd. Ik heb er in ieder geval 9 euro voor betaald per stuk, maar dat had een kleiner model moeten zijn dan wat ik had.quote:
Ja! Wat tof dat je de soep gemaakt hebt!quote:Op dinsdag 3 december 2013 18:47 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ik heb hem zojuist gemaakt voor pakjesavond morgen en damn! Wat een heerlijk soepje!![]()
![]()
Staat hoog op de nominatie voor een van de kerstavonden ook.
Molo noemde het kookboek van Apicius al in een van de linkjes - dit is het enige goed overgebleven kookboek uit het oude Rome. Wel leuk om daar iets mee te doen!quote:Op maandag 2 december 2013 20:56 schreef MarijeH het volgende:
Wij gaan dit jaar een kerstspel spelen. Dit spel heeft als thema 'Romeinse tijd' Nu zoek ik recepten die met dit thema te maken hebben. Heeft er iemand tips?
Ah, leuk! Ik zoek ook nog een candycane-esk element.quote:Op maandag 2 december 2013 21:35 schreef _Liek het volgende:
Besloten vooraf een candy cane martini te serveren! Dit weekend alvast de candy canes, witte creme de cacao en vanille vodka gekocht.. Nu alleen nog op zoek naar witte peppermint schnapss..
Ik ging nu voor de light, voor het idee dat ik nog steeds probeer af te vallen, maar de gewone zal hem idd mss wat romiger maken nog.quote:Op woensdag 4 december 2013 09:24 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja! Wat tof dat je de soep gemaakt hebt!
En geruststellend dat je 'm ook zo goed vond!Ik weet nu van vier mensen dat ze de soep verschrikkelijk lekker vonden, dus dat komt bij de schoonfamilie met kerst dan vast in orde.
Ik gebruik overigens altijd gewoon normale kokosmelk, geen lightversie. Wel zo lekker.![]()
Voor kerstmis gewoon de volle kokosmelk gebruiken dan.quote:Op woensdag 4 december 2013 11:10 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Ik ging nu voor de light, voor het idee dat ik nog steeds probeer af te vallen, maar de gewone zal hem idd mss wat romiger maken nog.
Ik heb eerst de shiitakes laten weken nav een van de comments onder het recept, om te zorgen dat ze goed zat waren, en ik heb de (een deel van de) bouillon aangemaakt met dat water.![]()
Ik ben heel benieuwd wat mijn gasten er vanmiddag van vinden.
Bij de toko! Moest ik toch naartoe voor steranijs en citroengras.quote:Op woensdag 4 december 2013 11:28 schreef Lonaa het volgende:
Waar heb je trouwens de gedroogde shiitake gekocht? Ik kon ze laatst niet vinden in de supermarkt.
Sligro pasje heb ik, maar weet niet of ie nog geldig is.quote:Op woensdag 4 december 2013 13:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Bij de toko! Moest ik toch naartoe voor steranijs en citroengras.Maar grote supermarkten hebben vaak wel wat aan gedroogde paddestoelen staan hoor. En anders sowieso bij de Sligro, maar ik weet niet of je daar een pasje voor hebt..
Enfin, sowieso bij een Aziatische toko dus. Is ook de goedkoopste optie.
Oh dank je!! De cocktails krijgen ook een candy cane randje ipv suiker en wou labels aan candycanes hangen als tafelplaatsers en de zaterdag na kerst geef ik een 'after christmas high tea' waarvoor ik nog candy cane macarons wil maken en allerlei ander lekkersquote:Op woensdag 4 december 2013 10:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Ah, leuk! Ik zoek ook nog een candycane-esk element.![]()
In ieder geval, deze moet je hebben:
Bols Pepermuntlikeur Wit
Goed verkrijgbaar alternatief van De Kuyper:
Creme de Menthe wit
De Jumbo had ze gewoon liggen.quote:Op woensdag 4 december 2013 11:28 schreef Lonaa het volgende:
Waar heb je trouwens de gedroogde shiitake gekocht? Ik kon ze laatst niet vinden in de supermarkt.
Nice!quote:Op woensdag 4 december 2013 21:22 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
De Jumbo had ze gewoon liggen.![]()
En het was een groot succes. Van de drie soepen die ik had was deze pan de enige die tot de laatste druppel leeg ging!![]()
Alle supermarkten in de buurt hadden het hier ook niet. Ben zonet, door weer en wind naar de stad gegaan. Ik kocht ze bij de toko, maar belandde daarna bij de Jumbo en daar hadden ze ze ook.quote:Op donderdag 5 december 2013 12:18 schreef RoelerMF het volgende:
Ben nu toch ook wel nieuwsgierig naar dat soepjeJammer dat er bij ons in de omgeving weinig toko's en grote supermarkten zijn. De lokale Albert Heijn en Jumbo hebben geen mega aanbod in artikelen. Volgende week maar weer eens langs mijn ouders dan en dan bij hun supermarkt langs
Ik heb ook niks in de buurt hoor. Ik moet vijftig minuten in bus en tram voor de Sligro of de dichtstbijzijnde toko (da's dus in Rotterdam - ik woon in een dorp tussen Dordrecht en Rotterdam in).quote:Op donderdag 5 december 2013 12:18 schreef RoelerMF het volgende:
Ben nu toch ook wel nieuwsgierig naar dat soepjeJammer dat er bij ons in de omgeving weinig toko's en grote supermarkten zijn. De lokale Albert Heijn en Jumbo hebben geen mega aanbod in artikelen. Volgende week maar weer eens langs mijn ouders dan en dan bij hun supermarkt langs
Ha, wat goed!quote:Op woensdag 4 december 2013 21:22 schreef Brighteyes het volgende:
En het was een groot succes. Van de drie soepen die ik had was deze pan de enige die tot de laatste druppel leeg ging!![]()
Wat een goed idee! Ik woonde vroeger in Den Haag en daar had je alles wat je nodig had, maar toen deed ik nooit koken. Nu woon ik in een zwarte kousen gemeente in de omgeving van Zaltbommel en het spannendste dat de supermarkt hier heeft zijn spruitjes om de spruitjeslucht te verspreiden in het oude dorpquote:Ik doe het als volgt: wanneer ik recepten tegenkom en deze opsla in mijn online receptenarchief dan tag ik recepten met 'toko' of 'sligro' als er ingrediënten in zitten die ik in mijn dorp niet kan kopen. Als ik dan zo eens per zoveel weken eens in de gelegenheid ben om tijdens reguliere openingstijden in Rotterdam te zijn dan check ik wat ik allemaal heb getagged en heb ik meteen een boodschappenlijstje klaar.
Ik woon ook in de bible belt, máár: mijn dorp heeft gelukkig ook een Turks supermarktje. Daar kan ik flink wat exotische dingen krijgen gelukkig, alleen ontbreekt het nogal aan Aziatische ingredienten..quote:Op donderdag 5 december 2013 13:53 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Wat een goed idee! Ik woonde vroeger in Den Haag en daar had je alles wat je nodig had, maar toen deed ik nooit koken. Nu woon ik in een zwarte kousen gemeente in de omgeving van Zaltbommel en het spannendste dat de supermarkt hier heeft zijn spruitjes om de spruitjeslucht te verspreiden in het oude dorp
Komt ook door de steranijs hè? Behalve hartstikke lekker is steranijs ook nog eens belachelijk fotogeniek.quote:Op woensdag 4 december 2013 21:49 schreef Lonaa het volgende:
Ik kijk iedere keer verlekkerd naar de foto's bij het recept.
Daar heb je wel een beetje gelijk in ja. Maar de kleur van de soep doet het hem ook voor mij, hoe gek dat ook klinkt. En soepquote:Op donderdag 5 december 2013 13:57 schreef minilot het volgende:
[..]
Komt ook door de steranijs hè? Behalve hartstikke lekker is steranijs ook nog eens belachelijk fotogeniek.![]()
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Wie nog geen steranijs gepland heeft voor kerst: doe er wat aan!
Lukt 't? En - ontopic! - ga je er met kerst iets mee doen als -ie lekker blijkt?quote:
Hij was lekker!!quote:Op donderdag 5 december 2013 16:57 schreef minilot het volgende:
[..]
Lukt 't? En - ontopic! - ga je er met kerst iets mee doen als -ie lekker blijkt?
Vullen en met spek erom en wat groente de oven in?quote:Op donderdag 5 december 2013 17:38 schreef Helsinki het volgende:
Iemand nog een idee voor iets met varkenshaas?
Dit is een heel eenvoudig, maar lekker recept:quote:Op donderdag 5 december 2013 17:38 schreef Helsinki het volgende:
Iemand nog een idee voor iets met varkenshaas?
Had je 't recept helemaal precies kunnen volgen (afgezien van light- of volle kokosmelk)? Mijn collega maakte de soep vorige week en vond 'm 'wel aardig', maar toen bleek dat ze driekwart van de ingrediënten had vervangen door wat anders!quote:Op donderdag 5 december 2013 17:43 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Hij was lekker!!vroeg of we magnetronbestendige bakjes hebben, zodat ie het morgen mee kon nemen naar zijn werk.
Ik heb alles precies zo gedaan als er in het recept stond. Dat doe ik normaal nooit, dus een bijzondere ervaring.quote:Op donderdag 5 december 2013 17:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Had je 't recept helemaal precies kunnen volgen (afgezien van light- of volle kokosmelk)? Mijn collega maakte de soep vorige week en vond 'm 'wel aardig', maar toen bleek dat ze driekwart van de ingrediënten had vervangen door wat anders!![]()
Yep, tip is: niet te druk om maken. Zorgen dat je heel goede kwaliteit ossenhaas gebruikt, even goed aanbraden en dan is -ie eigenlijk al zowat gaar genoeg. Ik heb vorig jaar flink wat beef wellingtons gebakken en een beetje meer of een beetje minder roze maakt voor een dergelijk stuk vlees mijns inziens niet eens zoveel uit. Nu moet gezegd worden dat mijn schoonfamilie vlees des noods rauw opvreet.quote:Op donderdag 5 december 2013 21:04 schreef clumsy_clown het volgende:
De beef wellington van de British bake-off ziet er wel héél goed uit eigenlijk. Het lijkt me alleen doodeng om te timen of hij van binnen dan precies roze genoeg is. Minilot, heb je daar nog tips voor?
Snij wel het vet zoveel mogelijk weg (evt. na het stoven). Ik en mijn gasten vonden al dat zachte vet niet erg appetijtelijk. Het vlees daarentegen was wel heerlijk mals.quote:Op donderdag 5 december 2013 12:59 schreef Steven184 het volgende:
Ik denk trouwens dat ik iets met gestoofde varkenswangetjes ga doen, lijkt me eigenlijk wel wat. Leert de rest ook nog iets nieuws te eten.
Oee, kastanjepasta! Lekker met (gefrituurde) salie en prosciutto (simpel) óf met pruimen en pancetta (iets avontuurlijkerquote:Op donderdag 5 december 2013 21:44 schreef lionessa het volgende:
Pasta: Zelfgemaakte pasta met een eenvoudige saus of zelfgemaakte pesto. (liefs maken we kastanjepasta, maar wat kan daar nou weer bij?)
Vet in elk geval wel meestoven! Is belangrijke smaakmaker.quote:Op vrijdag 6 december 2013 12:22 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Snij wel het vet zoveel mogelijk weg (evt. na het stoven).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |