abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_133639292
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 november 2013 11:41 schreef Hooiopdevork het volgende:
Ik ga dit binnenkort ook maar eens proberen. Jammer dat de smaak niet zo heel apart is, de presentatie is in ieder geval dik in orde.
En wat ook handig is, je kunt het uithollen van de sinaasappels en het maken van de custard desnoods de dag ervoor al doen. Hoef je op moment suprême alleen nog maar het eiwit te kloppen, de sinaasappels te vullen en de boel af te bakken.
Let me see you stripped down to the bone
pi_133640179
Ja dat zou idd wel kunnen, ik ben benieuwd misschien dit weekend maar eens proberen.
pi_133643076
Wat het toetje betreft neig ik momenteel sterk naar een oeroud recept voor 'appelsneeuw', en dan met name de Finse versie (vertaald: 'Omenalumi' - klinkt lief, toch?). Dit is een eenvoudig mengsel van gekookte, geprakte appel, gemengd met licht gezoet eiwitschuim en een zweempje kaneel.

Ik pak het wat uitgebreider aan, ik ga heel goeie appels met kruidnagel, kardemom, bruine suiker, een scheut appelcider, verse vanille en een snuf zout inkoken tot zacht, en dan nog eens pureren tot helemaal glad. Dat tot ijskoud laten afkoelen.
Dan eiwit met poedersuiker superstijf kloppen, en dit met driekwart van de appelpuree mengen. Onderin een fraai glaasje een restje pure appelpuree, dan de rest van het glas vullen met de 'appelsneeuw', dat dan bestuiven met wat kaneel, en serveren met versgebakken knapperige, donkere gemberkoekjes.

Ik heb dit zondag uitgeprobeerd (helaas vergeten een foto te maken), en ik vond het waanzinnig geslaagd!

Tof eraan:
- Winters gevoel, door Finland, door 'sneeuw' in de naam en door de warme winterse smaken
- Superlicht dessert, het eet echt als een wolkje O+ Kunnen we goed gebruiken na alle andere gangen, die naar ik heb begrepen vrij zwaar zullen zijn. :')
- 'Appel' en 'sneeuw' doen denken aan Sneeuwwitje en ik ben een tikje geobsedeerd door dat sprookje :)

Nog even bedenken hoe ik het op z'n mooist kan serveren en of er behalve de koekjes nog iets anders aan garnituur bij kan. Het is me nog net een beetje te simpel zo..
Let me see you stripped down to the bone
pi_133643314
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:59 schreef minilot het volgende:
Het is me nog net een beetje te simpel zo..
Eenvoud is ook een kunst he ;)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_133643422
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 15:08 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Eenvoud is ook een kunst he ;)
Het is maar één keer per jaar kerst, en ik heb, behalve een piepkleine amuse, verder geen gangen te koken hè? Ik heb er wel pret in om een beetje uit te pakken. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_133643597
Die gemberkoekjes deed je toch ook al als hapje?
pi_133643941
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 november 2013 15:18 schreef Myraela het volgende:
Die gemberkoekjes deed je toch ook al als hapje?
Goed opgelet, maar nee, dat is shortbread met gemberglazuur voor vroeg in de middag:



Om het appelsneeuw-toetje 's avonds mee op te lepelen doel ik meer op dunne, knapperige koekjes van dit type:



Meet speculaasjes eigenlijk :)

[ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 26-11-2013 15:38:41 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_133644335
Besloten dat het koekies op basis van chai-thee worden! *O*
Goed, ik verveel jullie niet langer met mijn dessert.

Nu jullie weer! :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 26 november 2013 @ 20:33:09 #84
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_133653310
leuke dingen komen er hier voorbij!

Alleen wij houden het gewoon bij gourmet.....Lekker standaard ook weer :P

Misschien dat ik voor 's middags nog wat wil doen....maar wat? Of iets voor na het eten? (meestal is dat dan ijs, maar heb ik geen zin in )
  dinsdag 26 november 2013 @ 20:34:39 #85
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_133653373
Voor 's middags kan je eens een leuke lunch in elkaar zetten? Zelf iets bakken.

Of idd, je maakt een super tof toetje! :D
pi_133654435
Na gourmet zou ik niets meer doen eigenlijk. Misschien is het alleen mijn familie, maar dan eet je echt jezelf al helemaal rond. Zou geen energie stoppen in iets voor daarna.
  dinsdag 26 november 2013 @ 20:58:11 #87
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_133654557
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 november 2013 20:56 schreef Myraela het volgende:
Na gourmet zou ik niets meer doen eigenlijk. Misschien is het alleen mijn familie, maar dan eet je echt jezelf al helemaal rond. Zou geen energie stoppen in iets voor daarna.
Ja maar hier hebben we nogal wat smulkonten :P Anders haal ik misschien toch maar ijs, lekker makkelijk :@
pi_133654637
Gewoon lekker ijs halen. En als je je uit wil sloven kun je van te voren nog iets leuks doen. Maar een gourmet tafel leuk opmaken en verzorgen kun je ook al enorm veel werk in stoppen.
  dinsdag 26 november 2013 @ 22:11:12 #89
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_133658690
Ik wil (ivm met een paar nieuwsgierige kleine lachebekjes aan tafel die erg van brood houden) een "smörgåstårta" maken als voorgerecht. Dat is een Zweedse taart gemaakt van lagen brood die met salade, groente, vis, vlees etc. belegd en versierd is. Afwerking is met mayo, yoghurt, creme fraiche en/of zure room. Het ziet er geweldig uit en het lijkt me erg lekker :9
Ik weet nog niet of ik 1 grote maak of een paar kleintjes, allebei lijkt me leuk O+

Wat voorbeeldplaatjes :9













en zo ziet de binnenkant eruit :9



[ Bericht 0% gewijzigd door Molo op 26-11-2013 22:35:32 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_133659944
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 22:11 schreef Molo het volgende:
Ik weet nog niet of ik 1 grote maak of een paar kleintjes, allebei lijkt me leuk O+
Zo'n hele plaat vol is wel indrukwekkend, maar meer voor een buffet of een grote groep. Is het gezelschap wat kleiner dan is een persoonlijk taartje met de specifieke voorkeur ook mooi. De een zal meer van vis houden terwijl de ander liever vlees heeft.
  donderdag 28 november 2013 @ 21:14:34 #91
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_133723001
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 15:53 schreef minilot het volgende:
Gisteren deze bouillon nog eens gemaakt om te kijken of ik 'm opnieuw zo vreselijk lekker vond:
http://www.theppk.com/2011/10/mushroom-hot-pot/

..en dat was zo. Echt een waaaaaaaanzinnig smakend soepje. Dat wordt 'm dus geheid als amuse, (gezeefd) in kleine glaasjes. Zit steranijs en kaneel in, voor het winterse gevoel. Wil er alleen nog iets knapperigs bij serveren, nog even kijken wat precies.
Vraagje, die soy sauce, wat heb jij daarvoor gebruikt? Simpele ketjap? Of meer japanse soya saus?
***
pi_133734389
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2013 21:14 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Vraagje, die soy sauce, wat heb jij daarvoor gebruikt? Simpele ketjap? Of meer japanse soya saus?
Gewoon sojasaus, géén ketjap! Sojasaus is veel dunner en beslist niet zoet zoals ketjap manis. Je kunt het in elke supermarkt vinden. :Y

Bijvoorbeeld deze:



[ Bericht 7% gewijzigd door minilot op 29-11-2013 07:49:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_133734441
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 22:11 schreef Molo het volgende:
Ik wil (ivm met een paar nieuwsgierige kleine lachebekjes aan tafel die erg van brood houden) een "smörgåstårta" maken als voorgerecht. Dat is een Zweedse taart gemaakt van lagen brood die met salade, groente, vis, vlees etc. belegd en versierd is. Afwerking is met mayo, yoghurt, creme fraiche en/of zure room. Het ziet er geweldig uit en het lijkt me erg lekker :9
Ik weet nog niet of ik 1 grote maak of een paar kleintjes, allebei lijkt me leuk O+

Wat voorbeeldplaatjes :9

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

en zo ziet de binnenkant eruit :9

[ afbeelding ]
Smörgåstårta, heftig! :D Daar wil ik dan graag wel een foto van zien. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 29 november 2013 @ 11:59:36 #94
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_133738928
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 07:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Gewoon sojasaus, géén ketjap! Sojasaus is veel dunner en beslist niet zoet zoals ketjap manis. Je kunt het in elke supermarkt vinden. :Y

Bijvoorbeeld deze:

[ afbeelding ]
Ja zie je, dat dacht ik al. Ketjap leek me er ook al totaal niet bij passen. Tx!
***
pi_133768284
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2013 07:41 schreef minilot het volgende:

[..]

Gewoon sojasaus, géén ketjap! Sojasaus is veel dunner en beslist niet zoet zoals ketjap manis. Je kunt het in elke supermarkt vinden. :Y

Bijvoorbeeld deze:

[ afbeelding ]
Tip: neem de groene variant, deze is veel minder zout maar heeft dezelfde heerlijke ketjap-smaak
pi_133768691
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2013 07:41 schreef Mip1988 het volgende:

[..]

Tip: neem de groene variant, deze is veel minder zout maar heeft dezelfde heerlijke ketjap-smaak
Sojasaus is geen ketjap! o|O

Al met al, ik heb mijn sojasaus graag gewoon zoutig - ik heb allerlei verschillende soorten in mijn voorraadkast staan maar een zoutarme zit daar vooralsnog niet bij. Maar misschien voeg ik 'm nog wel 'es toe aan de collectie.

Niettemin, ik zou niet zomaar in goed recept gewone sojasaus vervangen door zoutarme sojasaus. Kan wel, maar de bouillon heeft echt een perfecte smaakbalans, dus geen behoefte daaraan te rommelen. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_133795764
Je hebt helemaal gelijk, geen idee ook waarom ik dat heb getypt :z
  zondag 1 december 2013 @ 13:19:29 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_133800851
Ik ga het simpel houden, maar toch twee suggesties:


Gerookte zalm met kokoscreme

Simpeler kan bijna niet: je giet zo'n kartonnetje Kara coconut CREAM in een kidde (ja, die moet je wel hebben, anders moet je 't zelf opkloppen) en daar spuit je mooie toefjes mee op wat gerookte zalm. Ik deed wat citroenbasilicum, limoenrasp en zwart zout erbij, gewoon omdat ik dat in huis had, maar kan natuurlijk van alles zijn. De kokos smaakt heel bijzonder, maar niet heel raar en dient als natuurlijke "saus". Geen dressing meer nodig dus.

En dit blijft een van mijn eigen favorieten:


Gestoomde Coquilles met sojasausdressing
pi_133801294
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:59 schreef minilot het volgende:
Wat het toetje betreft neig ik momenteel sterk naar een oeroud recept voor 'appelsneeuw', en dan met name de Finse versie (vertaald: 'Omenalumi' - klinkt lief, toch?). Dit is een eenvoudig mengsel van gekookte, geprakte appel, gemengd met licht gezoet eiwitschuim en een zweempje kaneel.

Ik pak het wat uitgebreider aan, ik ga heel goeie appels met kruidnagel, kardemom, bruine suiker, een scheut appelcider, verse vanille en een snuf zout inkoken tot zacht, en dan nog eens pureren tot helemaal glad. Dat tot ijskoud laten afkoelen.
Dan eiwit met poedersuiker superstijf kloppen, en dit met driekwart van de appelpuree mengen. Onderin een fraai glaasje een restje pure appelpuree, dan de rest van het glas vullen met de 'appelsneeuw', dat dan bestuiven met wat kaneel, en serveren met versgebakken knapperige, donkere gemberkoekjes.

Ik heb dit zondag uitgeprobeerd (helaas vergeten een foto te maken), en ik vond het waanzinnig geslaagd!

Tof eraan:
- Winters gevoel, door Finland, door 'sneeuw' in de naam en door de warme winterse smaken
- Superlicht dessert, het eet echt als een wolkje O+ Kunnen we goed gebruiken na alle andere gangen, die naar ik heb begrepen vrij zwaar zullen zijn. :')
- 'Appel' en 'sneeuw' doen denken aan Sneeuwwitje en ik ben een tikje geobsedeerd door dat sprookje :)

Nog even bedenken hoe ik het op z'n mooist kan serveren en of er behalve de koekjes nog iets anders aan garnituur bij kan. Het is me nog net een beetje te simpel zo..
Dat is zo tof! Ik ga dat doen deze kerst, aangezien ik net opeens het dessert voor +8 man moet overnemen en ik ben een kok, geen dessertkok. Dus zat me al druk te maken, maar dit klinkt ideaal :D
pi_133811964
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 november 2013 14:59 schreef minilot het volgende:
Wat het toetje betreft neig ik momenteel sterk naar een oeroud recept voor 'appelsneeuw', en dan met name de Finse versie (vertaald: 'Omenalumi' - klinkt lief, toch?). Dit is een eenvoudig mengsel van gekookte, geprakte appel, gemengd met licht gezoet eiwitschuim en een zweempje kaneel.

Ik pak het wat uitgebreider aan, ik ga heel goeie appels met kruidnagel, kardemom, bruine suiker, een scheut appelcider, verse vanille en een snuf zout inkoken tot zacht, en dan nog eens pureren tot helemaal glad. Dat tot ijskoud laten afkoelen.
Dan eiwit met poedersuiker superstijf kloppen, en dit met driekwart van de appelpuree mengen. Onderin een fraai glaasje een restje pure appelpuree, dan de rest van het glas vullen met de 'appelsneeuw', dat dan bestuiven met wat kaneel, en serveren met versgebakken knapperige, donkere gemberkoekjes.

Ik heb dit zondag uitgeprobeerd (helaas vergeten een foto te maken), en ik vond het waanzinnig geslaagd!

Tof eraan:
- Winters gevoel, door Finland, door 'sneeuw' in de naam en door de warme winterse smaken
- Superlicht dessert, het eet echt als een wolkje O+ Kunnen we goed gebruiken na alle andere gangen, die naar ik heb begrepen vrij zwaar zullen zijn. :')
- 'Appel' en 'sneeuw' doen denken aan Sneeuwwitje en ik ben een tikje geobsedeerd door dat sprookje :)

Nog even bedenken hoe ik het op z'n mooist kan serveren en of er behalve de koekjes nog iets anders aan garnituur bij kan. Het is me nog net een beetje te simpel zo..
oeh, dat klinkt goed!!! Ga ik ook eens proberen :Y
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')