Alle supermarkten in de buurt hadden het hier ook niet. Ben zonet, door weer en wind naar de stad gegaan. Ik kocht ze bij de toko, maar belandde daarna bij de Jumbo en daar hadden ze ze ook.quote:Op donderdag 5 december 2013 12:18 schreef RoelerMF het volgende:
Ben nu toch ook wel nieuwsgierig naar dat soepjeJammer dat er bij ons in de omgeving weinig toko's en grote supermarkten zijn. De lokale Albert Heijn en Jumbo hebben geen mega aanbod in artikelen. Volgende week maar weer eens langs mijn ouders dan en dan bij hun supermarkt langs
Ik heb ook niks in de buurt hoor. Ik moet vijftig minuten in bus en tram voor de Sligro of de dichtstbijzijnde toko (da's dus in Rotterdam - ik woon in een dorp tussen Dordrecht en Rotterdam in).quote:Op donderdag 5 december 2013 12:18 schreef RoelerMF het volgende:
Ben nu toch ook wel nieuwsgierig naar dat soepjeJammer dat er bij ons in de omgeving weinig toko's en grote supermarkten zijn. De lokale Albert Heijn en Jumbo hebben geen mega aanbod in artikelen. Volgende week maar weer eens langs mijn ouders dan en dan bij hun supermarkt langs
Ha, wat goed!quote:Op woensdag 4 december 2013 21:22 schreef Brighteyes het volgende:
En het was een groot succes. Van de drie soepen die ik had was deze pan de enige die tot de laatste druppel leeg ging!![]()
Wat een goed idee! Ik woonde vroeger in Den Haag en daar had je alles wat je nodig had, maar toen deed ik nooit koken. Nu woon ik in een zwarte kousen gemeente in de omgeving van Zaltbommel en het spannendste dat de supermarkt hier heeft zijn spruitjes om de spruitjeslucht te verspreiden in het oude dorpquote:Ik doe het als volgt: wanneer ik recepten tegenkom en deze opsla in mijn online receptenarchief dan tag ik recepten met 'toko' of 'sligro' als er ingrediënten in zitten die ik in mijn dorp niet kan kopen. Als ik dan zo eens per zoveel weken eens in de gelegenheid ben om tijdens reguliere openingstijden in Rotterdam te zijn dan check ik wat ik allemaal heb getagged en heb ik meteen een boodschappenlijstje klaar.
Ik woon ook in de bible belt, máár: mijn dorp heeft gelukkig ook een Turks supermarktje. Daar kan ik flink wat exotische dingen krijgen gelukkig, alleen ontbreekt het nogal aan Aziatische ingredienten..quote:Op donderdag 5 december 2013 13:53 schreef RoelerMF het volgende:
[..]
Wat een goed idee! Ik woonde vroeger in Den Haag en daar had je alles wat je nodig had, maar toen deed ik nooit koken. Nu woon ik in een zwarte kousen gemeente in de omgeving van Zaltbommel en het spannendste dat de supermarkt hier heeft zijn spruitjes om de spruitjeslucht te verspreiden in het oude dorp
Komt ook door de steranijs hè? Behalve hartstikke lekker is steranijs ook nog eens belachelijk fotogeniek.quote:Op woensdag 4 december 2013 21:49 schreef Lonaa het volgende:
Ik kijk iedere keer verlekkerd naar de foto's bij het recept.
Daar heb je wel een beetje gelijk in ja. Maar de kleur van de soep doet het hem ook voor mij, hoe gek dat ook klinkt. En soepquote:Op donderdag 5 december 2013 13:57 schreef minilot het volgende:
[..]
Komt ook door de steranijs hè? Behalve hartstikke lekker is steranijs ook nog eens belachelijk fotogeniek.![]()
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Wie nog geen steranijs gepland heeft voor kerst: doe er wat aan!
Lukt 't? En - ontopic! - ga je er met kerst iets mee doen als -ie lekker blijkt?quote:
Hij was lekker!!quote:Op donderdag 5 december 2013 16:57 schreef minilot het volgende:
[..]
Lukt 't? En - ontopic! - ga je er met kerst iets mee doen als -ie lekker blijkt?
Vullen en met spek erom en wat groente de oven in?quote:Op donderdag 5 december 2013 17:38 schreef Helsinki het volgende:
Iemand nog een idee voor iets met varkenshaas?
Dit is een heel eenvoudig, maar lekker recept:quote:Op donderdag 5 december 2013 17:38 schreef Helsinki het volgende:
Iemand nog een idee voor iets met varkenshaas?
Had je 't recept helemaal precies kunnen volgen (afgezien van light- of volle kokosmelk)? Mijn collega maakte de soep vorige week en vond 'm 'wel aardig', maar toen bleek dat ze driekwart van de ingrediënten had vervangen door wat anders!quote:Op donderdag 5 december 2013 17:43 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Hij was lekker!!vroeg of we magnetronbestendige bakjes hebben, zodat ie het morgen mee kon nemen naar zijn werk.
Ik heb alles precies zo gedaan als er in het recept stond. Dat doe ik normaal nooit, dus een bijzondere ervaring.quote:Op donderdag 5 december 2013 17:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Had je 't recept helemaal precies kunnen volgen (afgezien van light- of volle kokosmelk)? Mijn collega maakte de soep vorige week en vond 'm 'wel aardig', maar toen bleek dat ze driekwart van de ingrediënten had vervangen door wat anders!![]()
Yep, tip is: niet te druk om maken. Zorgen dat je heel goede kwaliteit ossenhaas gebruikt, even goed aanbraden en dan is -ie eigenlijk al zowat gaar genoeg. Ik heb vorig jaar flink wat beef wellingtons gebakken en een beetje meer of een beetje minder roze maakt voor een dergelijk stuk vlees mijns inziens niet eens zoveel uit. Nu moet gezegd worden dat mijn schoonfamilie vlees des noods rauw opvreet.quote:Op donderdag 5 december 2013 21:04 schreef clumsy_clown het volgende:
De beef wellington van de British bake-off ziet er wel héél goed uit eigenlijk. Het lijkt me alleen doodeng om te timen of hij van binnen dan precies roze genoeg is. Minilot, heb je daar nog tips voor?
Snij wel het vet zoveel mogelijk weg (evt. na het stoven). Ik en mijn gasten vonden al dat zachte vet niet erg appetijtelijk. Het vlees daarentegen was wel heerlijk mals.quote:Op donderdag 5 december 2013 12:59 schreef Steven184 het volgende:
Ik denk trouwens dat ik iets met gestoofde varkenswangetjes ga doen, lijkt me eigenlijk wel wat. Leert de rest ook nog iets nieuws te eten.
Oee, kastanjepasta! Lekker met (gefrituurde) salie en prosciutto (simpel) óf met pruimen en pancetta (iets avontuurlijkerquote:Op donderdag 5 december 2013 21:44 schreef lionessa het volgende:
Pasta: Zelfgemaakte pasta met een eenvoudige saus of zelfgemaakte pesto. (liefs maken we kastanjepasta, maar wat kan daar nou weer bij?)
Vet in elk geval wel meestoven! Is belangrijke smaakmaker.quote:Op vrijdag 6 december 2013 12:22 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Snij wel het vet zoveel mogelijk weg (evt. na het stoven).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |