abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_138401362
quote:
2s.gif Op dinsdag 1 april 2014 16:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Neem een kleine gietijzeren pan. Die zal de warmte vasthouden, waardoor je een stabielere stralingswarmte hebt + meer (Warme) massa in de relatief kleine oven.
[ afbeelding ]

Zo heet mogelijk opwarmen, en flink lang ook, zodat de pan goed heet is. Dan je deeg in de pan. 15 minuten met, 30 minuten zonder deksel. In een kleine oven zonder deksel op wat lagere temperatuur (+/- 200 graden), omdat je brood dichter op je elementen zit (En goed in de gaten houden :P ).

Als je combimagnetron alleen hete lucht heeft, het brood iedere 10 minuten even draaien.
Oh, dat wist ik niet! Op zoek naar een gietijzeren pan dus, dankje voor de tips! :)
  dinsdag 1 april 2014 @ 17:37:53 #202
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_138403628
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 april 2014 16:21 schreef Holyme het volgende:

[..]

Oh, dat wist ik niet! Op zoek naar een gietijzeren pan dus, dankje voor de tips! :)
Maar voor het geld van een fatsoendelijke pan heb je ook een nieuwe oven.
Ik keek laatst voor een aardewerk/porceleinen achtige ketel. Die dingen zijn stervens duur :| .
Maar in een ketel zijn broden altijd wat mooier vind ik.
pi_138405716
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 april 2014 17:37 schreef Opblaaspop077 het volgende:

[..]

Maar voor het geld van een fatsoendelijke pan heb je ook een nieuwe oven.
Ik keek laatst voor een aardewerk/porceleinen achtige ketel. Die dingen zijn stervens duur :| .
Maar in een ketel zijn broden altijd wat mooier vind ik.
Mijn pan kost 5 tientjes, mijn oven 1900 euro.
pi_138409924
quote:
2s.gif Op dinsdag 1 april 2014 18:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mijn pan kost 5 tientjes, mijn oven 1900 euro.
:o
  vrijdag 4 april 2014 @ 15:21:01 #205
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138506792
Wat voor oven is dat LeeHarvey?

En op welke tempratuur bak je brood?
Drop you like an ill, bad habit
pi_138506903
M-system mfi94ix, fornuis met 4 inductiezones.
Edit: op 250+ graden.
  vrijdag 4 april 2014 @ 15:40:53 #207
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138507342
Oeh die hitte haal ik ook niet, ik ben nog opzoek naar een nieuwe oven. Maar dat valt nog niet mee. Ik heb alleen 220 en geen krachtstroom en een tafelmodel over zou goed genoeg zijn (ik wil hem in de schuur plaatsen) suggesties?

zo begonnen met een desem starter, ik ben benieuwd met tarwemeel ipv roggemeel uit de link, ik neem aan dat dit geen probleem is?

[ Bericht 23% gewijzigd door pmponer op 04-04-2014 15:49:21 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_138510150
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 15:40 schreef pmponer het volgende:
Oeh die hitte haal ik ook niet, ik ben nog opzoek naar een nieuwe oven. Maar dat valt nog niet mee. Ik heb alleen 220 en geen krachtstroom en een tafelmodel over zou goed genoeg zijn (ik wil hem in de schuur plaatsen) suggesties?

zo begonnen met een desem starter, ik ben benieuwd met tarwemeel ipv roggemeel uit de link, ik neem aan dat dit geen probleem is?
Roggemeel heeft een hogere succeskans. :)

Als je grootste bakplannen hebt, dan is een Rofco geschikt. Kan op normale 230V, tafelmodel. Durf niet te zeggen wat ze kosten.

Maar met 220 graden en een zware pan moet je ook een eind komen hoor.
  vrijdag 4 april 2014 @ 17:29:57 #209
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_138510583
Mijn oven komt tot 250 graden. Nou ja, toch ook al aardig heet voor een Siemens :')
  vrijdag 4 april 2014 @ 17:32:52 #210
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138510673
Rofco had ik gezien inderdaad, maar dat liegt er niet om.
Ik dacht qua budget meer aan zoiets http://www.xxlhoreca.com/(...)15x570hmm-inc-4.html
Drop you like an ill, bad habit
pi_138510911
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 17:32 schreef pmponer het volgende:
Rofco had ik gezien inderdaad, maar dat liegt er niet om.
Ik dacht qua budget meer aan zoiets http://www.xxlhoreca.com/(...)15x570hmm-inc-4.html
Ik zou voor brood niet snel voor hete lucht gaan. Je wilt vooral onderwarmte (hete bodem).
pi_138510944
quote:
17s.gif Op vrijdag 4 april 2014 17:29 schreef douche-eendje het volgende:
Mijn oven komt tot 250 graden. Nou ja, toch ook al aardig heet voor een Siemens :')
250 is gebruikelijk bij consumetenovens. Maar de elementen worden vele malen warmer, en de oven meet de luchttemperatuur. Dus als je vlak boven of onder de elementen pizzastenen plaatst, en de deur opent zodra de maximumtemperatuur is bereikt, denkt de oven dat het een stuk kouder is, waarna hij weer gaat opwarmen, en zo je stenen (en eventueel je pannen) een nog veel hogere temperatuur halen :P
  vrijdag 4 april 2014 @ 17:44:19 #213
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138510977
O, dan moet ik verder op onderzoek :) Ik heb ook echt geen idee wat handig is, zijn ze er ook multifunctioneel?
Drop you like an ill, bad habit
pi_138511425
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 17:44 schreef pmponer het volgende:
O, dan moet ik verder op onderzoek :) Ik heb ook echt geen idee wat handig is, zijn ze er ook multifunctioneel?
Veel thuisovens hebben onder/bovenwarmte, gril en hetelucht. Horecadingen zijn veelal op 1 functie gericht.
  vrijdag 4 april 2014 @ 18:12:26 #215
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138511631
zoals ik het nu zie kan ik beter een losse inbouw oven (consumenten) kopen en hier een kastje voor maken.

Ik heb in onze huidige keuken alleen maar een combi magnetron, we zouden graag wat groters willen vandaar.
Drop you like an ill, bad habit
pi_138511928
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 18:12 schreef pmponer het volgende:
zoals ik het nu zie kan ik beter een losse inbouw oven (consumenten) kopen en hier een kastje voor maken.

Ik heb in onze huidige keuken alleen maar een combi magnetron, we zouden graag wat groters willen vandaar.
Je hebt op de grond wel ruimte? De oven zoals ik heb, maar dan met een gasplaat erop ipv inductie, kost al de helft. En als je voor een ander merk gaat (ie. Smeg) dan heb je soortgelijke ovens voor nog een stuk minder. En op gas zijn ze er als 60cm breed ipv 90. Tevens heb je zonder de inductieplaat geen 3-fase aansluiting nodig.
  vrijdag 4 april 2014 @ 19:15:10 #217
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138513599
Nee ik wil hem in de garage zetten, in de keuken is geen ruimte.
En in de garage heb ik geen gas.
Drop you like an ill, bad habit
pi_138535412



Deze twee heb ik besteld als verjaardagscadeau voor mezelf :P Genoeg voor 1 kilo en gezien ik dikwijls 850 gram boules en pain wil maken heb je zo net meer ruimte dan settelen voor de 750gram versies. :)
mag het weten
pi_138535470
Mijn eerste maximusTG brood en hopelijk eerste echt lekkere eigen brood staat te rijzen O+
pi_138535635
Ik lurk namelijk al een tijdje hier dus moest ik van mezelf maar eens aan de slag
pi_138547791
En, hoe is het geworden?

Hier staat een Norwich sourdough voor de eerste rijs. Straks de koelkast in en morgen afbakken. :9~
pi_138561390
Plat -O-
pi_138612517
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 09:38 schreef B.ertha het volgende:
Plat -O-
Hahaha

Al enig idee waarom je brood plat is gebleven/geworden? Misschien kunnen we je helpen.
pi_138614144
Nee. Ik twijfel over de hoeveelheid gist maar volgens mij was dat eerder te veel dan te weinig. En toch was het maar een heel klein broodje. Het deeg was ook net te zacht/vochtig om mooi in een boule te vormen.
pi_138614335
Mijn kinderen zijn gek op de paasbroodjes in de vorm van kip en konijn.
Nu wilde ik die zelf gaan maken maar welk soort brood is dit? Heeft iemand misschien een recept hiervoor.
  dinsdag 8 april 2014 @ 15:30:51 #226
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_138652421
quote:
2s.gif Op dinsdag 1 april 2014 18:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mijn pan kost 5 tientjes, mijn oven 1900 euro.
Wij hier thuis ook, borettie fornuis met oven. Haalt ook makkelijk 250C.
Alleen nog een geschikte pan ketel vinden, van de meeste branden de handvaten weg. Dus zoek eentje met ijzeren handvaten.
En het moet er wel een zijn met anti-aanbak van binnen toch? Of zal een gewone rvs pan ook gaan denk je?
pi_138653254
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 12:25 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Deze twee heb ik besteld als verjaardagscadeau voor mezelf :P Genoeg voor 1 kilo en gezien ik dikwijls 850 gram boules en pain wil maken heb je zo net meer ruimte dan settelen voor de 750gram versies. :)
Waar komen die vandaan? Is het van siliconen?
pi_138653402
quote:
5s.gif Op dinsdag 8 april 2014 15:53 schreef Qunix het volgende:

[..]

Waar komen die vandaan? Is het van siliconen?
Geen idee welk materiaal het is, ik moet ze nog binnen krijgen. Het stond in elk geval in de categorie holzschliff. Als ik Google afbeeldingen erbij pak is het hetzelfde spul als de eierendoosjes / kartonverpakking.
http://www.teetraeume.de/Gaerkoerbe/Holzschliff
mag het weten
pi_138660125
Houtvezel. Ook te krijgen bij weekendbakery.nl. Ik heb er ook een, is erg fijn.
pi_138661834
Thanks!
pi_138668240
Speltbroodje met rozijnen gebakken :9

pi_138671232
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 21:24 schreef Bluezz het volgende:
Speltbroodje met rozijnen gebakken :9

[ afbeelding ]
Raar kleurtje, hoort dat zo?
pi_138672300
Mobiele kwaliteit.. de plank is veel helderderder groen dan op de foto ;)
pi_138681311
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 15:30 schreef Opblaaspop077 het volgende:

[..]

Wij hier thuis ook, borettie fornuis met oven. Haalt ook makkelijk 250C.
Alleen nog een geschikte pan ketel vinden, van de meeste branden de handvaten weg. Dus zoek eentje met ijzeren handvaten.
En het moet er wel een zijn met anti-aanbak van binnen toch? Of zal een gewone rvs pan ook gaan denk je?
RVS kan ook, veel bloem gebruiken :)
pi_138681326
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 16:08 schreef B.ertha het volgende:
Nee. Ik twijfel over de hoeveelheid gist maar volgens mij was dat eerder te veel dan te weinig. En toch was het maar een heel klein broodje. Het deeg was ook net te zacht/vochtig om mooi in een boule te vormen.
Hoeveel water/zout/bloem/gist, en hoe lang was je rijs?
pi_138682103
quote:
2s.gif Op woensdag 9 april 2014 09:39 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Hoeveel water/zout/bloem/gist, en hoe lang was je rijs?
Wat er in het recept staat in de OP. Gist was gedroogde uit een zakje dus daar kan ik nog de fout in zijn gegaan.
  woensdag 9 april 2014 @ 10:25:12 #237
396818 CherryOnTop
of whipped cream
pi_138682374
Kan iemand mij vertellen of ik 4 granen muesli op m'n broodjes kan doen? Gaat dat goed in de oven?

Kwam net een pak tegen dat nog tot volgende week goed is terwijl ik met het deeg voor het brood bezig was.

Deze dus:
pi_138683622
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 10:25 schreef CherryOnTop het volgende:
Kan iemand mij vertellen of ik 4 granen muesli op m'n broodjes kan doen? Gaat dat goed in de oven?

Kwam net een pak tegen dat nog tot volgende week goed is terwijl ik met het deeg voor het brood bezig was.

Deze dus:
[ afbeelding ]
Nooit geprobeerd, maar ik denk het wel :)
pi_138683675
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 10:12 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Wat er in het recept staat in de OP. Gist was gedroogde uit een zakje dus daar kan ik nog de fout in zijn gegaan.
Met Maximus' spreadsheet?

Gedroogde gist is te testen door een half zakje gist met 25 gram meel/bloem en 25 gram water een halfuurtje op het aanrecht te zetten. Als dat tot leven komt, dan is het goed en kan je dat papje gebruiken in je deeg.
  woensdag 9 april 2014 @ 11:33:34 #240
396818 CherryOnTop
of whipped cream
pi_138684404
quote:
2s.gif Op woensdag 9 april 2014 11:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nooit geprobeerd, maar ik denk het wel :)
Heb de haver- en gerstevlokken eruit gevist en die op de broodjes gedaan, het staat nu in de oven en ziet er heerlijk uit :9 De cornflakes en tarwevlokken durfde ik er niet op te doen want dat zijn van die crunchy dingen en ik was bang dat ze zouden verbranden/niet lekker zouden smaken.

edit: oh dom ik had de muesli er natuurlijk niet vlak voordat ze in de oven gingen op moeten doen, nu valt het eraf :') Wijze les :P

[ Bericht 7% gewijzigd door CherryOnTop op 09-04-2014 11:43:52 ]
pi_138684817
quote:
2s.gif Op woensdag 9 april 2014 11:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Met Maximus' spreadsheet?
:Y
quote:
Gedroogde gist is te testen door een half zakje gist met 25 gram meel/bloem en 25 gram water een halfuurtje op het aanrecht te zetten. Als dat tot leven komt, dan is het goed en kan je dat papje gebruiken in je deeg.
Is dat halve zakje dan genoeg voor mjin hele brood?
En moet ik anders met verse gist werken? Die wilde ik halen maar mijn supermarkt had het niet meer.
pi_138684937
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 11:46 schreef B.ertha het volgende:

[..]

:Y

[..]

Is dat halve zakje dan genoeg voor mjin hele brood?
En moet ik anders met verse gist werken? Die wilde ik halen maar mijn supermarkt had het niet meer.
Als je een langere rijstijd neemt, heb je minder gist nodig, en krijg je meer smaakontwikkeling. Je maakt dan als het ware je eigen verse gist :)
pi_138686126
Top, ga ik uitproberen!
pi_138867594
ARGH!! Mijn zuurdesem is overleden. Iets te lang geleden ververst en mogelijk is er vervuiling oid bijgekomen want het schimmel stond er op. ;( Iemand in Amsterdam / Zaanstreek waar ik een beetje van kan krijgen?
pi_138886439
M'n eerste (redelijk gelukte) zuurdesembrood! Ik vind de korst en kruim erg mooi, maar hij had wel wat hoger gemogen (ligt aan mijn vorm-skills denk ik) en de smaak was ook flauw (meer zout volgende x). Toch wel trots op, dit was nl ook de eerste keer dat ik een starter in leven heb gehouden. Het recept was van Paul Hollywood.

http://www.dutchiebaking.com
  maandag 14 april 2014 @ 22:31:04 #246
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_138887423
Hartstikke mooi eerste brood! Heel mooi luchtig kruim :D
pi_138937927
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 12:25 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Deze twee heb ik besteld als verjaardagscadeau voor mezelf :P Genoeg voor 1 kilo en gezien ik dikwijls 850 gram boules en pain wil maken heb je zo net meer ruimte dan settelen voor de 750gram versies. :)
Na vier dagen al in huis gekregen :) En die dingen zijn echt kneiters hard qua materiaal, zal dan wel geperst houtvezel zijn. Ze voelen zeer stevig aan, als mijn zuurdesem een beetje opschiet ga ik een boule en pain au levain maken. Heb de zuurdesem ditmaal begonnen met perensap ipv ananassap en ipv rogge gewoon tarwebloem. Het bubbelt van jewelste, maar verdubbelen moet ik nog zien.
mag het weten
pi_138940642
Is bij jullie de spelt ook zo belachelijk gestegen in prijs?
Hier "doordat er zoveel vraag naar is" gestegen van 8,50 naar 11 euro voor 5kg.

Kuthype :{w
pi_138942438
Wij hebben zondag een paaslunch, met 5 volwassenen en 5 kinderen (2 tot 9 jaar oud). Ik ga voor het brood zorgen. :) maarre, wat zal ik maken? In elk geval een zuurdesem, maar verder? Wat zouden jullie doen? En hoeveel?
pi_138942983
Ik zat zelf te denken aan een brioche, een zuurdesem, wat croissantjes en een baguette. Heb je van alles wat en tis allemaal niet heel moeilijk om te maken. Maar je moet wel op tijd beginnen :)
mag het weten
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')