Oh, dat wist ik niet! Op zoek naar een gietijzeren pan dus, dankje voor de tips!quote:Op dinsdag 1 april 2014 16:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Neem een kleine gietijzeren pan. Die zal de warmte vasthouden, waardoor je een stabielere stralingswarmte hebt + meer (Warme) massa in de relatief kleine oven.
[ afbeelding ]
Zo heet mogelijk opwarmen, en flink lang ook, zodat de pan goed heet is. Dan je deeg in de pan. 15 minuten met, 30 minuten zonder deksel. In een kleine oven zonder deksel op wat lagere temperatuur (+/- 200 graden), omdat je brood dichter op je elementen zit (En goed in de gaten houden).
Als je combimagnetron alleen hete lucht heeft, het brood iedere 10 minuten even draaien.
Maar voor het geld van een fatsoendelijke pan heb je ook een nieuwe oven.quote:Op dinsdag 1 april 2014 16:21 schreef Holyme het volgende:
[..]
Oh, dat wist ik niet! Op zoek naar een gietijzeren pan dus, dankje voor de tips!
Mijn pan kost 5 tientjes, mijn oven 1900 euro.quote:Op dinsdag 1 april 2014 17:37 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Maar voor het geld van een fatsoendelijke pan heb je ook een nieuwe oven.
Ik keek laatst voor een aardewerk/porceleinen achtige ketel. Die dingen zijn stervens duur :| .
Maar in een ketel zijn broden altijd wat mooier vind ik.
quote:Op dinsdag 1 april 2014 18:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Mijn pan kost 5 tientjes, mijn oven 1900 euro.
Roggemeel heeft een hogere succeskans.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:40 schreef pmponer het volgende:
Oeh die hitte haal ik ook niet, ik ben nog opzoek naar een nieuwe oven. Maar dat valt nog niet mee. Ik heb alleen 220 en geen krachtstroom en een tafelmodel over zou goed genoeg zijn (ik wil hem in de schuur plaatsen) suggesties?
zo begonnen met een desem starter, ik ben benieuwd met tarwemeel ipv roggemeel uit de link, ik neem aan dat dit geen probleem is?
Ik zou voor brood niet snel voor hete lucht gaan. Je wilt vooral onderwarmte (hete bodem).quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:32 schreef pmponer het volgende:
Rofco had ik gezien inderdaad, maar dat liegt er niet om.
Ik dacht qua budget meer aan zoiets http://www.xxlhoreca.com/(...)15x570hmm-inc-4.html
250 is gebruikelijk bij consumetenovens. Maar de elementen worden vele malen warmer, en de oven meet de luchttemperatuur. Dus als je vlak boven of onder de elementen pizzastenen plaatst, en de deur opent zodra de maximumtemperatuur is bereikt, denkt de oven dat het een stuk kouder is, waarna hij weer gaat opwarmen, en zo je stenen (en eventueel je pannen) een nog veel hogere temperatuur halenquote:Op vrijdag 4 april 2014 17:29 schreef douche-eendje het volgende:
Mijn oven komt tot 250 graden. Nou ja, toch ook al aardig heet voor een Siemens
Veel thuisovens hebben onder/bovenwarmte, gril en hetelucht. Horecadingen zijn veelal op 1 functie gericht.quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:44 schreef pmponer het volgende:
O, dan moet ik verder op onderzoekIk heb ook echt geen idee wat handig is, zijn ze er ook multifunctioneel?
Je hebt op de grond wel ruimte? De oven zoals ik heb, maar dan met een gasplaat erop ipv inductie, kost al de helft. En als je voor een ander merk gaat (ie. Smeg) dan heb je soortgelijke ovens voor nog een stuk minder. En op gas zijn ze er als 60cm breed ipv 90. Tevens heb je zonder de inductieplaat geen 3-fase aansluiting nodig.quote:Op vrijdag 4 april 2014 18:12 schreef pmponer het volgende:
zoals ik het nu zie kan ik beter een losse inbouw oven (consumenten) kopen en hier een kastje voor maken.
Ik heb in onze huidige keuken alleen maar een combi magnetron, we zouden graag wat groters willen vandaar.
Wij hier thuis ook, borettie fornuis met oven. Haalt ook makkelijk 250C.quote:Op dinsdag 1 april 2014 18:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Mijn pan kost 5 tientjes, mijn oven 1900 euro.
Waar komen die vandaan? Is het van siliconen?quote:Op zaterdag 5 april 2014 12:25 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze twee heb ik besteld als verjaardagscadeau voor mezelfGenoeg voor 1 kilo en gezien ik dikwijls 850 gram boules en pain wil maken heb je zo net meer ruimte dan settelen voor de 750gram versies.
Geen idee welk materiaal het is, ik moet ze nog binnen krijgen. Het stond in elk geval in de categorie holzschliff. Als ik Google afbeeldingen erbij pak is het hetzelfde spul als de eierendoosjes / kartonverpakking.quote:Op dinsdag 8 april 2014 15:53 schreef Qunix het volgende:
[..]
Waar komen die vandaan? Is het van siliconen?
Raar kleurtje, hoort dat zo?quote:Op dinsdag 8 april 2014 21:24 schreef Bluezz het volgende:
Speltbroodje met rozijnen gebakken
[ afbeelding ]
RVS kan ook, veel bloem gebruikenquote:Op dinsdag 8 april 2014 15:30 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Wij hier thuis ook, borettie fornuis met oven. Haalt ook makkelijk 250C.
Alleen nog een geschikte pan ketel vinden, van de meeste branden de handvaten weg. Dus zoek eentje met ijzeren handvaten.
En het moet er wel een zijn met anti-aanbak van binnen toch? Of zal een gewone rvs pan ook gaan denk je?
Hoeveel water/zout/bloem/gist, en hoe lang was je rijs?quote:Op maandag 7 april 2014 16:08 schreef B.ertha het volgende:
Nee. Ik twijfel over de hoeveelheid gist maar volgens mij was dat eerder te veel dan te weinig. En toch was het maar een heel klein broodje. Het deeg was ook net te zacht/vochtig om mooi in een boule te vormen.
Wat er in het recept staat in de OP. Gist was gedroogde uit een zakje dus daar kan ik nog de fout in zijn gegaan.quote:Op woensdag 9 april 2014 09:39 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Hoeveel water/zout/bloem/gist, en hoe lang was je rijs?
Nooit geprobeerd, maar ik denk het welquote:Op woensdag 9 april 2014 10:25 schreef CherryOnTop het volgende:
Kan iemand mij vertellen of ik 4 granen muesli op m'n broodjes kan doen? Gaat dat goed in de oven?
Kwam net een pak tegen dat nog tot volgende week goed is terwijl ik met het deeg voor het brood bezig was.
Deze dus:
[ afbeelding ]
Met Maximus' spreadsheet?quote:Op woensdag 9 april 2014 10:12 schreef B.ertha het volgende:
[..]
Wat er in het recept staat in de OP. Gist was gedroogde uit een zakje dus daar kan ik nog de fout in zijn gegaan.
Heb de haver- en gerstevlokken eruit gevist en die op de broodjes gedaan, het staat nu in de oven en ziet er heerlijk uitquote:Op woensdag 9 april 2014 11:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Nooit geprobeerd, maar ik denk het wel
quote:
Is dat halve zakje dan genoeg voor mjin hele brood?quote:Gedroogde gist is te testen door een half zakje gist met 25 gram meel/bloem en 25 gram water een halfuurtje op het aanrecht te zetten. Als dat tot leven komt, dan is het goed en kan je dat papje gebruiken in je deeg.
Als je een langere rijstijd neemt, heb je minder gist nodig, en krijg je meer smaakontwikkeling. Je maakt dan als het ware je eigen verse gistquote:Op woensdag 9 april 2014 11:46 schreef B.ertha het volgende:
[..]
[..]
Is dat halve zakje dan genoeg voor mjin hele brood?
En moet ik anders met verse gist werken? Die wilde ik halen maar mijn supermarkt had het niet meer.
Na vier dagen al in huis gekregenquote:Op zaterdag 5 april 2014 12:25 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze twee heb ik besteld als verjaardagscadeau voor mezelfGenoeg voor 1 kilo en gezien ik dikwijls 850 gram boules en pain wil maken heb je zo net meer ruimte dan settelen voor de 750gram versies.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |