abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_137769927
quote:
1s.gif Op zondag 9 maart 2014 10:13 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Mini hamburger broodjes! Ze waren ze leuk O+
Wat ziet dat er gezellig uit :)

Een beetje van mijn meest recente batch:



Meer brood.
pi_137810376
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 maart 2014 16:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Wat ziet dat er gezellig uit :)

Een beetje van mijn meest recente batch:

[ afbeelding ]

Meer brood.
Wat een prachtige broden bak jij O+

En Zo-is-dat; ik vind je mini hamburgers broodjes leuk geworden! Ik bak redelijk veel, maar nooit iets kleins, goed idee om eens te gaan doen :)
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_137825611
Dank O+
  zondag 16 maart 2014 @ 23:39:50 #179
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_137827146
Mijn brood had de afgelopen week ook 3 dagen in de koelkast gestaan. 3 keer gekneed. Was bedoeld voor pizza's maar had na 5 pizza's niet genorg saus meer en aangezien ik een kilo meel had gebruikt was er nog over voor een echt brood.
Smaakte net als stokbrood met 70% vocht een lekker luchtig brood.
  maandag 17 maart 2014 @ 08:59:08 #180
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_137831301
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 23:39 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Mijn brood had de afgelopen week ook 3 dagen in de koelkast gestaan. 3 keer gekneed. Was bedoeld voor pizza's maar had na 5 pizza's niet genorg saus meer en aangezien ik een kilo meel had gebruikt was er nog over voor een echt brood.
Smaakte net als stokbrood met 70% vocht een lekker luchtig brood.
Recept? Voor de n00bs :)
Trotse mamma :)
  maandag 17 maart 2014 @ 11:55:00 #181
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_137835888
Mijn mobiel tript een beetje als ik zoiets langs wil typen.
Igg het atandaard recept van pizza's.
Ik heb alleen type 450-550-1050 door elkaar gemend.
Pizza's waren ook erg lekker. Super dunne bodem. Het enigste nadeel is dat het deeg niet handelbaar is door het hoge vochtgehalte. Bij mij nog enigsinds door het tarwe. Maar ik heb ook geen meel met hoog gluten gehalte. Mijn brood leek een beetje op stokbrood. 'S avonds alles op gegeten. Brood was ieta meer als een halvo kilo.
Ik heb tevens ook verse gist gebruikt. 5-10gram en het heeft dus 3 x zitten rijzen in de koelkast. En van te voren te suiker met gist en paar eetlepels meel opgelost in het water ;) .
pi_137897991
Het is alweer op, maar ik had dit weekend voor het eerst van m'n huidige cultuur een zuurdesem gebakken. Was ontzettend lekker!



pi_138057158
Mijn eerste zelfgebakken volkoren speltbroodje uit de oven.
Meel vd molen en gebakken met karnemelk ipv water :9

Smaakt goed, goed gelukt voor de 1e keer!



pi_138158290
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 22:04 schreef Bluezz het volgende:
Mijn eerste zelfgebakken volkoren speltbroodje uit de oven.
Meel vd molen en gebakken met karnemelk ipv water :9

Smaakt goed, goed gelukt voor de 1e keer!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Vanwaar je keuze voor karnemelk? :)
pi_138176483
Oh dat vond ik grappig, had het op internet gezien :)
  woensdag 26 maart 2014 @ 18:26:16 #186
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138199253
zeg die desem culturen, is er ergens een linkje zodat ik daar wat kan lezen en zelf wat kan expirimenteren. Want dat brood van LeeHarveyOswald ziet er uitmuntend uit!
Drop you like an ill, bad habit
pi_138200099
Ik heb deze gebruikt, aangevuld met tips van hier.

http://uitdekeukenvanarde(...)ak-je-zuurdesem.html
  woensdag 26 maart 2014 @ 19:33:18 #188
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138201678
Welke tips had je nodig? Ik zal eens gaan uitzoeken waar ik hier in de regio meel kan gaan halen. Want met de standaard bloem en tarwemeel ben je ook zo klaar.

GEVONDEN, een molen in de buurt 12 minuten rijden mooi zo!

[ Bericht 18% gewijzigd door pmponer op 26-03-2014 21:03:40 (molen gevonden) ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_138207229
Na dag 3 gebeurde er niets meer, dus op aanraden van hier die twee keer herhaald, en toen kwam t goed. En verder over bewaren na die eerste week. Staat nu in een pindakaaspot in de koelkast, en 1x per week ververs ik hem (en tot nu toe ga ik er dan ook weer mee bakken).

Ik gebruik trouwens altijd gewoon biologische bloem van de AH (en roggemeel van de biowinkel voor de starter), vind ik prima. Maar ja, ik heb gewoon geen molen in de buurt, voor zover ik weet.
pi_138222893
quote:
14s.gif Op woensdag 26 maart 2014 18:26 schreef pmponer het volgende:
ar wat kan lezen en zelf wat kan expirimenteren. Want dat brood van LeeHarveyOswald ziet er uitmuntend uit!
Dank! :) Maximus heeft mij ooit een desembasis opgestuurd, die gebruik ik nog altijd. :)

En meel van de molen inderdaad, en Koopmans heeft goede bio-bloem.
pi_138313347




En mijn brood is tegenwoordig op Facebook te liken :P
  zaterdag 29 maart 2014 @ 22:46:55 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138313437
Compliment, ziet er weer prachtig uit. Verder zit ik niet op facebook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138313586
Dank. De eerste is mn lunch van vrijdag en mn lunch van morgen, de tweede is een volkorenbrood voor een kennis :)
pi_138394418
Kan ik hier ook een vraag stellen over het bakken van brood in een broodbakmachine?
Ik weet dat dit eigenlijk over het bakken in de oven gaat, maar misschien is er iemand welwillend om te helpen.

Ik heb al zeven broden gebakken maar het is of te kruimelig / of te klef / of niet luchtig genoeg / of keihard.
Voorbeeldje wat er vandaag weer uitkwam:







Dit is dan gemaakt volgens dit recept mijn mijn bestron DBM400:

150 gram bloem
350 gram volkoren meel
7 gram droge gist
3,75 dl lauw warm water
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
10 gram boter

Maar wat er uitkomt lijkt wel natte brokkelige cake.

Iemand een receptje voor me voor een normaal luchtig bruinbrood???
Wat gaat er toch telkens fout.....
pi_138396175
500 gram meel (dat mag in je 350-150 meel-bloemmengsel zoals je zelf aanhoudt) / 350 gram water, 10 gram zout, half zakje gist.

Meng 350 gram water, 350 gram meel en je gist. Laat dit 24 uur staan voor smaakontwikkeling.

Voeg je restantmeel toe, en je zout, kneed dit tien minuten. Laat anderhalf uur rijzen.

Verwarm na een uur je oven op tot 250 graden, met een zware pan met deksel er in. Kiep je deeg in die pan, zodra de rijstijd voldaan is en je oven (en pan) warm is, en bak dit 15 minuten met deksel, en 30 minuten zonder deksel zo laag mogelijk in je oven.

Zet je broodbakmachine bij het vuilnis. :)
pi_138397141
dus geen zout, geen boter en maar een half zakje gist:
150 gram bloem
350 gram volkoren meel
3,5 gram droge gist
350 gram lauw warm water
1 theelepel zout
geen theelepel suiker
geen boter
pi_138397482
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 april 2014 13:48 schreef steef123123 het volgende:
dus geen zout, geen boter en maar een half zakje gist:
150 gram bloem
350 gram volkoren meel
3,5 gram droge gist
350 gram lauw warm water
1 theelepel zout
geen theelepel suiker
geen boter
Wel zout, maar in een later stadium toevoegen. 1 dag voorrijs, zonder zout. Dag erna zout erbij (10 gram), Geen suiker, geen boter.

En je hebt meer warmte nodig dan je broodbakmachine gaat leveren, dus geen broodbakmachine.
pi_138397522
En door minder gist en een langere rijstijd, zal de gistontwikkeling smaak aan je deeg gaan geven. Ook krijgt je deeg een mooiere structuur.
pi_138401164
quote:
2s.gif Op zaterdag 29 maart 2014 22:44 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En mijn brood is tegenwoordig op Facebook te liken :P
Elke keer als ik je broden voorbij zie komen, krijg ik spontaan honger, wat zien ze er altijd goed uit! O+ En dan baal ik elke keer weer een beetje extra met mijn combi-magnetron welke niet fijn werkt met brood ;(
pi_138401258
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 april 2014 16:15 schreef Holyme het volgende:

[..]

Elke keer als ik je broden voorbij zie komen, krijg ik spontaan honger, wat zien ze er altijd goed uit! O+ En dan baal ik elke keer weer een beetje extra met mijn combi-magnetron welke niet fijn werkt met brood ;(
Neem een kleine gietijzeren pan. Die zal de warmte vasthouden, waardoor je een stabielere stralingswarmte hebt + meer (Warme) massa in de relatief kleine oven.


Zo heet mogelijk opwarmen, en flink lang ook, zodat de pan goed heet is. Dan je deeg in de pan. 15 minuten met, 30 minuten zonder deksel. In een kleine oven zonder deksel op wat lagere temperatuur (+/- 200 graden), omdat je brood dichter op je elementen zit (En goed in de gaten houden :P ).

Als je combimagnetron alleen hete lucht heeft, het brood iedere 10 minuten even draaien.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')