Wij hier thuis ook, borettie fornuis met oven. Haalt ook makkelijk 250C.quote:Op dinsdag 1 april 2014 18:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Mijn pan kost 5 tientjes, mijn oven 1900 euro.
Waar komen die vandaan? Is het van siliconen?quote:Op zaterdag 5 april 2014 12:25 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze twee heb ik besteld als verjaardagscadeau voor mezelfGenoeg voor 1 kilo en gezien ik dikwijls 850 gram boules en pain wil maken heb je zo net meer ruimte dan settelen voor de 750gram versies.
Geen idee welk materiaal het is, ik moet ze nog binnen krijgen. Het stond in elk geval in de categorie holzschliff. Als ik Google afbeeldingen erbij pak is het hetzelfde spul als de eierendoosjes / kartonverpakking.quote:Op dinsdag 8 april 2014 15:53 schreef Qunix het volgende:
[..]
Waar komen die vandaan? Is het van siliconen?
Raar kleurtje, hoort dat zo?quote:Op dinsdag 8 april 2014 21:24 schreef Bluezz het volgende:
Speltbroodje met rozijnen gebakken
[ afbeelding ]
RVS kan ook, veel bloem gebruikenquote:Op dinsdag 8 april 2014 15:30 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Wij hier thuis ook, borettie fornuis met oven. Haalt ook makkelijk 250C.
Alleen nog een geschikte pan ketel vinden, van de meeste branden de handvaten weg. Dus zoek eentje met ijzeren handvaten.
En het moet er wel een zijn met anti-aanbak van binnen toch? Of zal een gewone rvs pan ook gaan denk je?
Hoeveel water/zout/bloem/gist, en hoe lang was je rijs?quote:Op maandag 7 april 2014 16:08 schreef B.ertha het volgende:
Nee. Ik twijfel over de hoeveelheid gist maar volgens mij was dat eerder te veel dan te weinig. En toch was het maar een heel klein broodje. Het deeg was ook net te zacht/vochtig om mooi in een boule te vormen.
Wat er in het recept staat in de OP. Gist was gedroogde uit een zakje dus daar kan ik nog de fout in zijn gegaan.quote:Op woensdag 9 april 2014 09:39 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Hoeveel water/zout/bloem/gist, en hoe lang was je rijs?
Nooit geprobeerd, maar ik denk het welquote:Op woensdag 9 april 2014 10:25 schreef CherryOnTop het volgende:
Kan iemand mij vertellen of ik 4 granen muesli op m'n broodjes kan doen? Gaat dat goed in de oven?
Kwam net een pak tegen dat nog tot volgende week goed is terwijl ik met het deeg voor het brood bezig was.
Deze dus:
[ afbeelding ]
Met Maximus' spreadsheet?quote:Op woensdag 9 april 2014 10:12 schreef B.ertha het volgende:
[..]
Wat er in het recept staat in de OP. Gist was gedroogde uit een zakje dus daar kan ik nog de fout in zijn gegaan.
Heb de haver- en gerstevlokken eruit gevist en die op de broodjes gedaan, het staat nu in de oven en ziet er heerlijk uitquote:Op woensdag 9 april 2014 11:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Nooit geprobeerd, maar ik denk het wel
quote:
Is dat halve zakje dan genoeg voor mjin hele brood?quote:Gedroogde gist is te testen door een half zakje gist met 25 gram meel/bloem en 25 gram water een halfuurtje op het aanrecht te zetten. Als dat tot leven komt, dan is het goed en kan je dat papje gebruiken in je deeg.
Als je een langere rijstijd neemt, heb je minder gist nodig, en krijg je meer smaakontwikkeling. Je maakt dan als het ware je eigen verse gistquote:Op woensdag 9 april 2014 11:46 schreef B.ertha het volgende:
[..]
[..]
Is dat halve zakje dan genoeg voor mjin hele brood?
En moet ik anders met verse gist werken? Die wilde ik halen maar mijn supermarkt had het niet meer.
Na vier dagen al in huis gekregenquote:Op zaterdag 5 april 2014 12:25 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze twee heb ik besteld als verjaardagscadeau voor mezelfGenoeg voor 1 kilo en gezien ik dikwijls 850 gram boules en pain wil maken heb je zo net meer ruimte dan settelen voor de 750gram versies.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |