abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 8 april 2014 @ 15:30:51 #226
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_138652421
quote:
2s.gif Op dinsdag 1 april 2014 18:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mijn pan kost 5 tientjes, mijn oven 1900 euro.
Wij hier thuis ook, borettie fornuis met oven. Haalt ook makkelijk 250C.
Alleen nog een geschikte pan ketel vinden, van de meeste branden de handvaten weg. Dus zoek eentje met ijzeren handvaten.
En het moet er wel een zijn met anti-aanbak van binnen toch? Of zal een gewone rvs pan ook gaan denk je?
pi_138653254
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 12:25 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Deze twee heb ik besteld als verjaardagscadeau voor mezelf :P Genoeg voor 1 kilo en gezien ik dikwijls 850 gram boules en pain wil maken heb je zo net meer ruimte dan settelen voor de 750gram versies. :)
Waar komen die vandaan? Is het van siliconen?
pi_138653402
quote:
5s.gif Op dinsdag 8 april 2014 15:53 schreef Qunix het volgende:

[..]

Waar komen die vandaan? Is het van siliconen?
Geen idee welk materiaal het is, ik moet ze nog binnen krijgen. Het stond in elk geval in de categorie holzschliff. Als ik Google afbeeldingen erbij pak is het hetzelfde spul als de eierendoosjes / kartonverpakking.
http://www.teetraeume.de/Gaerkoerbe/Holzschliff
mag het weten
pi_138660125
Houtvezel. Ook te krijgen bij weekendbakery.nl. Ik heb er ook een, is erg fijn.
pi_138661834
Thanks!
pi_138668240
Speltbroodje met rozijnen gebakken :9

pi_138671232
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 21:24 schreef Bluezz het volgende:
Speltbroodje met rozijnen gebakken :9

[ afbeelding ]
Raar kleurtje, hoort dat zo?
pi_138672300
Mobiele kwaliteit.. de plank is veel helderderder groen dan op de foto ;)
pi_138681311
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 15:30 schreef Opblaaspop077 het volgende:

[..]

Wij hier thuis ook, borettie fornuis met oven. Haalt ook makkelijk 250C.
Alleen nog een geschikte pan ketel vinden, van de meeste branden de handvaten weg. Dus zoek eentje met ijzeren handvaten.
En het moet er wel een zijn met anti-aanbak van binnen toch? Of zal een gewone rvs pan ook gaan denk je?
RVS kan ook, veel bloem gebruiken :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_138681326
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 16:08 schreef B.ertha het volgende:
Nee. Ik twijfel over de hoeveelheid gist maar volgens mij was dat eerder te veel dan te weinig. En toch was het maar een heel klein broodje. Het deeg was ook net te zacht/vochtig om mooi in een boule te vormen.
Hoeveel water/zout/bloem/gist, en hoe lang was je rijs?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_138682103
quote:
2s.gif Op woensdag 9 april 2014 09:39 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Hoeveel water/zout/bloem/gist, en hoe lang was je rijs?
Wat er in het recept staat in de OP. Gist was gedroogde uit een zakje dus daar kan ik nog de fout in zijn gegaan.
  woensdag 9 april 2014 @ 10:25:12 #237
396818 CherryOnTop
of whipped cream
pi_138682374
Kan iemand mij vertellen of ik 4 granen muesli op m'n broodjes kan doen? Gaat dat goed in de oven?

Kwam net een pak tegen dat nog tot volgende week goed is terwijl ik met het deeg voor het brood bezig was.

Deze dus:
pi_138683622
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 10:25 schreef CherryOnTop het volgende:
Kan iemand mij vertellen of ik 4 granen muesli op m'n broodjes kan doen? Gaat dat goed in de oven?

Kwam net een pak tegen dat nog tot volgende week goed is terwijl ik met het deeg voor het brood bezig was.

Deze dus:
[ afbeelding ]
Nooit geprobeerd, maar ik denk het wel :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_138683675
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 10:12 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Wat er in het recept staat in de OP. Gist was gedroogde uit een zakje dus daar kan ik nog de fout in zijn gegaan.
Met Maximus' spreadsheet?

Gedroogde gist is te testen door een half zakje gist met 25 gram meel/bloem en 25 gram water een halfuurtje op het aanrecht te zetten. Als dat tot leven komt, dan is het goed en kan je dat papje gebruiken in je deeg.
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 9 april 2014 @ 11:33:34 #240
396818 CherryOnTop
of whipped cream
pi_138684404
quote:
2s.gif Op woensdag 9 april 2014 11:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Nooit geprobeerd, maar ik denk het wel :)
Heb de haver- en gerstevlokken eruit gevist en die op de broodjes gedaan, het staat nu in de oven en ziet er heerlijk uit :9 De cornflakes en tarwevlokken durfde ik er niet op te doen want dat zijn van die crunchy dingen en ik was bang dat ze zouden verbranden/niet lekker zouden smaken.

edit: oh dom ik had de muesli er natuurlijk niet vlak voordat ze in de oven gingen op moeten doen, nu valt het eraf :') Wijze les :P

[ Bericht 7% gewijzigd door CherryOnTop op 09-04-2014 11:43:52 ]
pi_138684817
quote:
2s.gif Op woensdag 9 april 2014 11:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Met Maximus' spreadsheet?
:Y
quote:
Gedroogde gist is te testen door een half zakje gist met 25 gram meel/bloem en 25 gram water een halfuurtje op het aanrecht te zetten. Als dat tot leven komt, dan is het goed en kan je dat papje gebruiken in je deeg.
Is dat halve zakje dan genoeg voor mjin hele brood?
En moet ik anders met verse gist werken? Die wilde ik halen maar mijn supermarkt had het niet meer.
pi_138684937
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 11:46 schreef B.ertha het volgende:

[..]

:Y

[..]

Is dat halve zakje dan genoeg voor mjin hele brood?
En moet ik anders met verse gist werken? Die wilde ik halen maar mijn supermarkt had het niet meer.
Als je een langere rijstijd neemt, heb je minder gist nodig, en krijg je meer smaakontwikkeling. Je maakt dan als het ware je eigen verse gist :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_138686126
Top, ga ik uitproberen!
pi_138867594
ARGH!! Mijn zuurdesem is overleden. Iets te lang geleden ververst en mogelijk is er vervuiling oid bijgekomen want het schimmel stond er op. ;( Iemand in Amsterdam / Zaanstreek waar ik een beetje van kan krijgen?
pi_138886439
M'n eerste (redelijk gelukte) zuurdesembrood! Ik vind de korst en kruim erg mooi, maar hij had wel wat hoger gemogen (ligt aan mijn vorm-skills denk ik) en de smaak was ook flauw (meer zout volgende x). Toch wel trots op, dit was nl ook de eerste keer dat ik een starter in leven heb gehouden. Het recept was van Paul Hollywood.

http://www.dutchiebaking.com
  maandag 14 april 2014 @ 22:31:04 #246
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_138887423
Hartstikke mooi eerste brood! Heel mooi luchtig kruim :D
pi_138937927
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 12:25 schreef Joosie200 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Deze twee heb ik besteld als verjaardagscadeau voor mezelf :P Genoeg voor 1 kilo en gezien ik dikwijls 850 gram boules en pain wil maken heb je zo net meer ruimte dan settelen voor de 750gram versies. :)
Na vier dagen al in huis gekregen :) En die dingen zijn echt kneiters hard qua materiaal, zal dan wel geperst houtvezel zijn. Ze voelen zeer stevig aan, als mijn zuurdesem een beetje opschiet ga ik een boule en pain au levain maken. Heb de zuurdesem ditmaal begonnen met perensap ipv ananassap en ipv rogge gewoon tarwebloem. Het bubbelt van jewelste, maar verdubbelen moet ik nog zien.
mag het weten
pi_138940642
Is bij jullie de spelt ook zo belachelijk gestegen in prijs?
Hier "doordat er zoveel vraag naar is" gestegen van 8,50 naar 11 euro voor 5kg.

Kuthype :{w
pi_138942438
Wij hebben zondag een paaslunch, met 5 volwassenen en 5 kinderen (2 tot 9 jaar oud). Ik ga voor het brood zorgen. :) maarre, wat zal ik maken? In elk geval een zuurdesem, maar verder? Wat zouden jullie doen? En hoeveel?
pi_138942983
Ik zat zelf te denken aan een brioche, een zuurdesem, wat croissantjes en een baguette. Heb je van alles wat en tis allemaal niet heel moeilijk om te maken. Maar je moet wel op tijd beginnen :)
mag het weten
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')