Oh, dat wist ik niet! Op zoek naar een gietijzeren pan dus, dankje voor de tips!quote:Op dinsdag 1 april 2014 16:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Neem een kleine gietijzeren pan. Die zal de warmte vasthouden, waardoor je een stabielere stralingswarmte hebt + meer (Warme) massa in de relatief kleine oven.
[ afbeelding ]
Zo heet mogelijk opwarmen, en flink lang ook, zodat de pan goed heet is. Dan je deeg in de pan. 15 minuten met, 30 minuten zonder deksel. In een kleine oven zonder deksel op wat lagere temperatuur (+/- 200 graden), omdat je brood dichter op je elementen zit (En goed in de gaten houden ).
Als je combimagnetron alleen hete lucht heeft, het brood iedere 10 minuten even draaien.
Maar voor het geld van een fatsoendelijke pan heb je ook een nieuwe oven.quote:Op dinsdag 1 april 2014 16:21 schreef Holyme het volgende:
[..]
Oh, dat wist ik niet! Op zoek naar een gietijzeren pan dus, dankje voor de tips!
Mijn pan kost 5 tientjes, mijn oven 1900 euro.quote:Op dinsdag 1 april 2014 17:37 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Maar voor het geld van een fatsoendelijke pan heb je ook een nieuwe oven.
Ik keek laatst voor een aardewerk/porceleinen achtige ketel. Die dingen zijn stervens duur :| .
Maar in een ketel zijn broden altijd wat mooier vind ik.
quote:Op dinsdag 1 april 2014 18:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Mijn pan kost 5 tientjes, mijn oven 1900 euro.
Roggemeel heeft een hogere succeskans.quote:Op vrijdag 4 april 2014 15:40 schreef pmponer het volgende:
Oeh die hitte haal ik ook niet, ik ben nog opzoek naar een nieuwe oven. Maar dat valt nog niet mee. Ik heb alleen 220 en geen krachtstroom en een tafelmodel over zou goed genoeg zijn (ik wil hem in de schuur plaatsen) suggesties?
zo begonnen met een desem starter, ik ben benieuwd met tarwemeel ipv roggemeel uit de link, ik neem aan dat dit geen probleem is?
Ik zou voor brood niet snel voor hete lucht gaan. Je wilt vooral onderwarmte (hete bodem).quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:32 schreef pmponer het volgende:
Rofco had ik gezien inderdaad, maar dat liegt er niet om.
Ik dacht qua budget meer aan zoiets http://www.xxlhoreca.com/(...)15x570hmm-inc-4.html
250 is gebruikelijk bij consumetenovens. Maar de elementen worden vele malen warmer, en de oven meet de luchttemperatuur. Dus als je vlak boven of onder de elementen pizzastenen plaatst, en de deur opent zodra de maximumtemperatuur is bereikt, denkt de oven dat het een stuk kouder is, waarna hij weer gaat opwarmen, en zo je stenen (en eventueel je pannen) een nog veel hogere temperatuur halenquote:Op vrijdag 4 april 2014 17:29 schreef douche-eendje het volgende:
Mijn oven komt tot 250 graden. Nou ja, toch ook al aardig heet voor een Siemens
Veel thuisovens hebben onder/bovenwarmte, gril en hetelucht. Horecadingen zijn veelal op 1 functie gericht.quote:Op vrijdag 4 april 2014 17:44 schreef pmponer het volgende:
O, dan moet ik verder op onderzoek Ik heb ook echt geen idee wat handig is, zijn ze er ook multifunctioneel?
Je hebt op de grond wel ruimte? De oven zoals ik heb, maar dan met een gasplaat erop ipv inductie, kost al de helft. En als je voor een ander merk gaat (ie. Smeg) dan heb je soortgelijke ovens voor nog een stuk minder. En op gas zijn ze er als 60cm breed ipv 90. Tevens heb je zonder de inductieplaat geen 3-fase aansluiting nodig.quote:Op vrijdag 4 april 2014 18:12 schreef pmponer het volgende:
zoals ik het nu zie kan ik beter een losse inbouw oven (consumenten) kopen en hier een kastje voor maken.
Ik heb in onze huidige keuken alleen maar een combi magnetron, we zouden graag wat groters willen vandaar.
Hahahaquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |