abonnement Unibet Coolblue
pi_138401362
quote:
2s.gif Op dinsdag 1 april 2014 16:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Neem een kleine gietijzeren pan. Die zal de warmte vasthouden, waardoor je een stabielere stralingswarmte hebt + meer (Warme) massa in de relatief kleine oven.
[ afbeelding ]

Zo heet mogelijk opwarmen, en flink lang ook, zodat de pan goed heet is. Dan je deeg in de pan. 15 minuten met, 30 minuten zonder deksel. In een kleine oven zonder deksel op wat lagere temperatuur (+/- 200 graden), omdat je brood dichter op je elementen zit (En goed in de gaten houden :P ).

Als je combimagnetron alleen hete lucht heeft, het brood iedere 10 minuten even draaien.
Oh, dat wist ik niet! Op zoek naar een gietijzeren pan dus, dankje voor de tips! :)
  dinsdag 1 april 2014 @ 17:37:53 #202
378832 Opblaaspop077
Opblaaspop077
pi_138403628
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 april 2014 16:21 schreef Holyme het volgende:

[..]

Oh, dat wist ik niet! Op zoek naar een gietijzeren pan dus, dankje voor de tips! :)
Maar voor het geld van een fatsoendelijke pan heb je ook een nieuwe oven.
Ik keek laatst voor een aardewerk/porceleinen achtige ketel. Die dingen zijn stervens duur :| .
Maar in een ketel zijn broden altijd wat mooier vind ik.
pi_138405716
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 april 2014 17:37 schreef Opblaaspop077 het volgende:

[..]

Maar voor het geld van een fatsoendelijke pan heb je ook een nieuwe oven.
Ik keek laatst voor een aardewerk/porceleinen achtige ketel. Die dingen zijn stervens duur :| .
Maar in een ketel zijn broden altijd wat mooier vind ik.
Mijn pan kost 5 tientjes, mijn oven 1900 euro.
pi_138409924
quote:
2s.gif Op dinsdag 1 april 2014 18:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mijn pan kost 5 tientjes, mijn oven 1900 euro.
:o
  vrijdag 4 april 2014 @ 15:21:01 #205
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138506792
Wat voor oven is dat LeeHarvey?

En op welke tempratuur bak je brood?
Drop you like an ill, bad habit
pi_138506903
M-system mfi94ix, fornuis met 4 inductiezones.
Edit: op 250+ graden.
  vrijdag 4 april 2014 @ 15:40:53 #207
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138507342
Oeh die hitte haal ik ook niet, ik ben nog opzoek naar een nieuwe oven. Maar dat valt nog niet mee. Ik heb alleen 220 en geen krachtstroom en een tafelmodel over zou goed genoeg zijn (ik wil hem in de schuur plaatsen) suggesties?

zo begonnen met een desem starter, ik ben benieuwd met tarwemeel ipv roggemeel uit de link, ik neem aan dat dit geen probleem is?

[ Bericht 23% gewijzigd door pmponer op 04-04-2014 15:49:21 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_138510150
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 15:40 schreef pmponer het volgende:
Oeh die hitte haal ik ook niet, ik ben nog opzoek naar een nieuwe oven. Maar dat valt nog niet mee. Ik heb alleen 220 en geen krachtstroom en een tafelmodel over zou goed genoeg zijn (ik wil hem in de schuur plaatsen) suggesties?

zo begonnen met een desem starter, ik ben benieuwd met tarwemeel ipv roggemeel uit de link, ik neem aan dat dit geen probleem is?
Roggemeel heeft een hogere succeskans. :)

Als je grootste bakplannen hebt, dan is een Rofco geschikt. Kan op normale 230V, tafelmodel. Durf niet te zeggen wat ze kosten.

Maar met 220 graden en een zware pan moet je ook een eind komen hoor.
  vrijdag 4 april 2014 @ 17:29:57 #209
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_138510583
Mijn oven komt tot 250 graden. Nou ja, toch ook al aardig heet voor een Siemens :')
  vrijdag 4 april 2014 @ 17:32:52 #210
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138510673
Rofco had ik gezien inderdaad, maar dat liegt er niet om.
Ik dacht qua budget meer aan zoiets http://www.xxlhoreca.com/(...)15x570hmm-inc-4.html
Drop you like an ill, bad habit
pi_138510911
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 17:32 schreef pmponer het volgende:
Rofco had ik gezien inderdaad, maar dat liegt er niet om.
Ik dacht qua budget meer aan zoiets http://www.xxlhoreca.com/(...)15x570hmm-inc-4.html
Ik zou voor brood niet snel voor hete lucht gaan. Je wilt vooral onderwarmte (hete bodem).
pi_138510944
quote:
17s.gif Op vrijdag 4 april 2014 17:29 schreef douche-eendje het volgende:
Mijn oven komt tot 250 graden. Nou ja, toch ook al aardig heet voor een Siemens :')
250 is gebruikelijk bij consumetenovens. Maar de elementen worden vele malen warmer, en de oven meet de luchttemperatuur. Dus als je vlak boven of onder de elementen pizzastenen plaatst, en de deur opent zodra de maximumtemperatuur is bereikt, denkt de oven dat het een stuk kouder is, waarna hij weer gaat opwarmen, en zo je stenen (en eventueel je pannen) een nog veel hogere temperatuur halen :P
  vrijdag 4 april 2014 @ 17:44:19 #213
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138510977
O, dan moet ik verder op onderzoek :) Ik heb ook echt geen idee wat handig is, zijn ze er ook multifunctioneel?
Drop you like an ill, bad habit
pi_138511425
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 17:44 schreef pmponer het volgende:
O, dan moet ik verder op onderzoek :) Ik heb ook echt geen idee wat handig is, zijn ze er ook multifunctioneel?
Veel thuisovens hebben onder/bovenwarmte, gril en hetelucht. Horecadingen zijn veelal op 1 functie gericht.
  vrijdag 4 april 2014 @ 18:12:26 #215
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138511631
zoals ik het nu zie kan ik beter een losse inbouw oven (consumenten) kopen en hier een kastje voor maken.

Ik heb in onze huidige keuken alleen maar een combi magnetron, we zouden graag wat groters willen vandaar.
Drop you like an ill, bad habit
pi_138511928
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 18:12 schreef pmponer het volgende:
zoals ik het nu zie kan ik beter een losse inbouw oven (consumenten) kopen en hier een kastje voor maken.

Ik heb in onze huidige keuken alleen maar een combi magnetron, we zouden graag wat groters willen vandaar.
Je hebt op de grond wel ruimte? De oven zoals ik heb, maar dan met een gasplaat erop ipv inductie, kost al de helft. En als je voor een ander merk gaat (ie. Smeg) dan heb je soortgelijke ovens voor nog een stuk minder. En op gas zijn ze er als 60cm breed ipv 90. Tevens heb je zonder de inductieplaat geen 3-fase aansluiting nodig.
  vrijdag 4 april 2014 @ 19:15:10 #217
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_138513599
Nee ik wil hem in de garage zetten, in de keuken is geen ruimte.
En in de garage heb ik geen gas.
Drop you like an ill, bad habit
pi_138535412



Deze twee heb ik besteld als verjaardagscadeau voor mezelf :P Genoeg voor 1 kilo en gezien ik dikwijls 850 gram boules en pain wil maken heb je zo net meer ruimte dan settelen voor de 750gram versies. :)
mag het weten
pi_138535470
Mijn eerste maximusTG brood en hopelijk eerste echt lekkere eigen brood staat te rijzen O+
pi_138535635
Ik lurk namelijk al een tijdje hier dus moest ik van mezelf maar eens aan de slag
pi_138547791
En, hoe is het geworden?

Hier staat een Norwich sourdough voor de eerste rijs. Straks de koelkast in en morgen afbakken. :9~
pi_138561390
Plat -O-
pi_138612517
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 09:38 schreef B.ertha het volgende:
Plat -O-
Hahaha

Al enig idee waarom je brood plat is gebleven/geworden? Misschien kunnen we je helpen.
pi_138614144
Nee. Ik twijfel over de hoeveelheid gist maar volgens mij was dat eerder te veel dan te weinig. En toch was het maar een heel klein broodje. Het deeg was ook net te zacht/vochtig om mooi in een boule te vormen.
pi_138614335
Mijn kinderen zijn gek op de paasbroodjes in de vorm van kip en konijn.
Nu wilde ik die zelf gaan maken maar welk soort brood is dit? Heeft iemand misschien een recept hiervoor.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')