ikweethetookniet | zondag 3 november 2013 @ 00:25 |
Op de patat, de gebakken aardappeltjes, op een broodje of als basis voor een saus. Ieder Nederlands huishouden heeft wel een pot mayonaise in huis. Wat is de lekkerste? Hoog tijd voor een smaaktest! Vele soorten Als je voor het schap in de supermarkt staat zie je een enorme hoeveelheid mayonaise en magere varianten. Over die magere varianten vertellen we later iets meer. Voor deze smaaktest kochten we tien potten gewone mayonaise. Welke olie? Mayonaise moet minimaal 70% olie bevatten. Soms staat er alleen op de pot dat er plantaardige olie in zit, maar vaak is het ook gespecificeerd. Wij kwamen zonnebloemolie, raapzaadolie en sojaolie tegen. Vanaf december 2014 moet wél vermeld worden welke olie erin zit. Eieren mogen niet ontbreken Een ander verplicht ingrediënt volgens de wet is ei. Er moet minimaal 5% eigeel in zitten. In de meeste (Calvé, D&L Mayo Royale en Belze Majoneis) mayonaises zit scharrelei en in een drietal vrije uitloopeieren. Te zoet Veel mensen vinden Franse en Belgische mayonaise lekker en nemen van vakantie een pot mee. Als je in Nederland een pot zonder suiker wil kopen moet je goed zoeken. Slechts in één van de tien potten mayonaise zit geen suiker en dat is de Belze Majoneis. Die is inderdaad gemaakt volgens Belgisch recept. Wie zijn de deskundigen? De tien potten mayonaise zijn blind geproefd door vier deskundigen die ieder met hun eigen kennis en ervaring de mayonaises beoordeelden. - Janny van der Heijden is jurylid van Heel Holland Bakt, culinair publicist, schrijft een dagelijkse kookrubriek in de Wegener bladen, was hoofdredacteur van de TIP. - Roelina Dijk is levensmiddelentechnoloog en schrijft over eten (en mayonaise) voor haar website. - Erik van Loo is chefkok van restaurant Parkheuvel in Rotterdam en schrijver van boek 'Sauzen'. - Arn Zuyderduijn is eigenaar van het Vlaams Friteshuis 'van Gogh' in Amersfoort en mayonaise-ambassadeur. Hij verkoopt in zijn zaak patat met Vlaamse mayonaise. | |
ikweethetookniet | zondag 3 november 2013 @ 00:26 |
Wie wint de test? Product Waar te koop? Wij betaalden Inhoud Prijs per 500ml Cijfer 1. Hellmann's Real Mayonnaise Albert Heijn, C1000, diverse winkels ¤2,39 433ml ¤2,76 7,8 2. Jumbo Mayonaise Jumbo ¤1,39 650ml ¤1,07 6,5 3. Calvé Mayonaise Algemeen verkrijgbaar ¤1,45 450ml ¤1,61 6,3 4. D&L Mayo Royale Algemeen verkrijgbaar ¤1,75 350ml ¤2,50 5,8 5. Belze Majoneis Jumbo, PLUS, Marqt, diverse winkels ¤2,79 330ml ¤4,23 5,8 6. Trophy Mayonaise Aldi ¤0,99 600ml ¤0,83 5,5 7. Van Wijngaarden Zaanse Mayonaise Algemeen verkrijgbaar ¤0,90 500ml ¤0,90 5,5 8. Vita D'or Lidl ¤0,99 600ml ¤0,83 5,3 9. Remia Mayonaise Algemeen verkrijgbaar ¤1,39 550ml ¤1,26 5,0 10. AH Mayonaise Albert Heijn ¤1,49 650ml ¤1,15 4,0 Wat vond de jury? Op één eindigt Hellmann's Real Mayonnaise: "lobbig en tegelijk luchtig, zuur, zoet, zout, mooie balans, lijkt meest op zelfgemaakt." Op twee de Jumbo Mayonaise: dit vonden de deskundigen een neutrale mayonaise. "Lichte geur, makkelijk, licht zuur." Op drie Calvé Mayonaise: "mooi romig, lekker, dit is Calvé?" Andere juryleden vonden deze mayonaise "niet uitgesproken, ééndimensionaal". De nummers vier en vijf kregen dezelfde beoordeling, maar omdat de D&L Mayo Royale goedkoper is, staat deze op de vierde plaats. Voor de nummers zes en zeven geldt hetzelfde. Over de Belze Majoneis (zonder suiker) waren de meningen erg verdeeld. Twee juryleden waardeerden de zurige smaak, de andere twee vonden juist dat het zurige teveel overheerst. Op nummer eindigt AH Mayonaise. Werd unaniem niet gewaardeerd door de jury: "vlakke geur, geen geur, zoet, flauw, mist zuur." Magere varianten 'mayonaises' Martijn Katan is emeritus hoogleraar voedingsleer. Hij keek voor Kassa kritisch naar een heleboel magere varianten op mayonaise. Deze sauzen mogen geen mayonaise heten omdat ze minder dan 70% vet bevatten. Daarom zie je in het schap namen als: fritessaus, mayonaise met yoghurt, halvanaise, yoghonaise, yoghurt mayonaise, olijf mayonaise, yofresh, halfvolle mayo, mayonaise licht & romig, mayolijn, mayonaise slechts 3% vet. Volle, halfvolle en magere 'mayonaises' Katan stelt vast de producten met minder vet wel meer zout en suiker bevatten. Vet geeft veel smaak aan producten en als daar minder van in zit wordt dat gecompenseerd met zout en suiker. Katan vindt de hoeveelheden zout en suiker niet verontrustend. Wel geeft hij het advies om magere producten goed met elkaar te vergelijken omdat onder andere de zoutgehaltes onderling wel verschillen. De minder vette sauzen zijn natuurlijk een goede keus als je op je calorieën moet letten. Met saus eet je meer ![]() Verder vertelt Katan dat saus op je eten ervoor zorgt dat je er meer van gaat eten. Uit onderzoek blijkt dat ondervoede bejaarden meer eten als saus op hun voeding zit. In dat geval kan saus mensen juist aanzetten om meer te eten. Als je echter te dik bent en moet matigen, dan kun je de saus beter laten staan. Recept om zelf mayonaise te maken Chefkok Erik van Loo van restaurant Parkheuvel liet ons weten dat je de lekkerste mayonaise zelf maakt. Deze bestaat uit de volgende ingrediënten die je met elkaar mengt. Zie ook het filmpje voor een uitleg. - twee eidooiers - halve eetlepel arachideolie - halve eetlepel dijonmosterd - tien druppels Worcester - anderhalve eetlepel azijn - klein scheutje citroensap - peper en zout | |
ikweethetookniet | zondag 3 november 2013 @ 00:27 |
Wat eten de Fokkertjes ![]() En waar in godsnaam koop ik Hellmans mayo :/ ![]() Hier in huis D&L ![]() | |
mime_negert | zondag 3 november 2013 @ 00:28 |
Bedankt voor je copy/paste OP. Thuis hadden we altijd Calvé omdat mijn vader deze altijd wou. Sinds dat ik op mezelf woon heb ik gewoon een tube Zaanse. Voor een tweepersoons huishouden meer dan genoeg. [ Bericht 75% gewijzigd door mime_negert op 03-11-2013 00:31:32 (Verkeerse knop ingedrukt) ] | |
bas-beest | zondag 3 november 2013 @ 00:29 |
Dit is gewoon de lekkerste:![]() | |
Trebo | zondag 3 november 2013 @ 00:29 |
Zaanse uit een tube. | |
ikweethetookniet | zondag 3 november 2013 @ 00:32 |
![]() ![]() | |
Trebo | zondag 3 november 2013 @ 00:33 |
Snappen er niks van joh. | |
roos85 | zondag 3 november 2013 @ 00:36 |
Die is lekker ja ![]() | |
#ANONIEM | zondag 3 november 2013 @ 00:43 |
Eensch. De nummer 1, die van Hellmann's, die is ook prima. Maar die is wat stijver en luchtiger, terwijl de Zaanse mayo wat smeuïger is en wat zuurder en wat meer naar mosterd smaakt. Het is maar net wat je wil. | |
IkeDubaku99 | zondag 3 november 2013 @ 00:48 |
![]() Voor mij graag D&L met Citroen. | |
Chinless | zondag 3 november 2013 @ 00:50 |
Delhaize eigen merk uit België.... Staat niet in je OP dus volgens mij faal je sowiesow . | |
RobinOok | zondag 3 november 2013 @ 00:57 |
Mayonaise met een halve eetlepel olie? [ Bericht 89% gewijzigd door RobinOok op 03-11-2013 16:08:59 ] | |
Zeitgeist | zondag 3 november 2013 @ 01:00 |
Wat ik lekker vind bij friet? Remulade. | |
Fixers | zondag 3 november 2013 @ 01:00 |
Ik ben ook van de Zaanse. Niet te zuur en eigenlijk nauwelijks zoet. Minder zoet dan de Calvé in elk geval. | |
Onnoman | zondag 3 november 2013 @ 01:04 |
yogonaise kruidenmayo bij bram ladage | |
#ANONIEM | zondag 3 november 2013 @ 01:05 |
Ik heb die wel eens bij de C1000 gekocht. Maar bij andere supermarkten heb ik 'm ook wel eens gezien, i.i.g. bij de Jumbo denk ik. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 03-11-2013 01:05:54 ] | |
Tja..1986 | zondag 3 november 2013 @ 01:16 |
Euroshopper. Of misschien heet die nu ah basic. | |
#ANONIEM | zondag 3 november 2013 @ 01:28 |
Echt smerig dat mayonaise... En dan is het nog ongezond ook ![]() | |
Klaploper | zondag 3 november 2013 @ 01:34 |
Beetje een raar recept. | |
bas-beest | zondag 3 november 2013 @ 01:46 |
![]() Alles is ongezond als je er te veel van eet. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 3 november 2013 @ 01:49 |
1 kilo komkommer doet niks. 1 kilo mayonaise is de dood. | |
GoCanucksGo | zondag 3 november 2013 @ 05:50 |
Verrassende uitslag, ik vind zelf Belze Majoneis veruit de beste in deze lineup. Calve op drie (whut?!) en de zeer middelmatige mayo van de Aldi (ik winkel graag bij de Aldi) even hoog als de Belze vind ik vreemd. Ben ook wel benieuwd naar de scores per jurylid. Als de twee leden die de Belze als goed waardeerden Van Loo en Zuyderduijn zijn terwijl de twee non-relevante bloggertjes deze minder vonden weet ik genoeg. | |
Weltschmerz | zondag 3 november 2013 @ 14:55 |
Het is ook gewoon een smaakverschil. Je moet die Belze niet vergelijken met die zoete troep, en eigenlijk ook niet met D&L citroen. Ik vind hem ook het lekkerst, maar niet voor elke toepassing. Zo heb ik laatst ontdekt waarom Belgen wel mayonaise bij de frietkot hebben, maar niet bij mosselen met friet. Die Belze vloekt echt met mosselen, gaat echt niet samen. Voor kreeft met mayonaise zou ik deze ook niet kiezen denk ik, dan liever de D&L citroen, die was ronder en zachter. Belze lijkt meer op de D&L azijn, dat geldt dan als mindere kwaliteit dan die met citroen, maar het is gewoon wat harder en markanter van smaak, in die zijn lijkt het meer op de Zaanse uit de tube, die heeft ook een harde charme. D&L extra romig vind ik niks, lijkt me meer iets voor de Nederlandse markt en mist nou juist dat friszure wat de D&L citroen zo lekker maakt. | |
IkeDubaku99 | zondag 3 november 2013 @ 15:20 |
Bij je laatste zin sluit ik me bij aan. Ik had een keertje de D&L romig gehaald, maar ik kwam er dus achter dat ik het friszure miste van D&L citroen. | |
robber57 | zondag 3 november 2013 @ 18:45 |
Iemand bekend met deze ![]() ![]() Sinds ik in een franse karrevoer ben geweest komt er niets anders meer op tafel ,er zit een redelijke hoeveelheid Dijon mosterd doorheen en dat is niet voor iedereen weggelegd maar als je van zure majo houd is dit wel een topper. | |
Miniem | zondag 3 november 2013 @ 18:47 |
Deze man weet. | |
Snowballed | zondag 3 november 2013 @ 18:51 |
Mayonaise.... zo simpel om te maken.. En het dan kopen.... ![]() Rare zoete troep ![]() | |
ColtZ40 | zondag 3 november 2013 @ 18:54 |
Ik vind oliehoorn mayonaise wel lekker. ![]() | |
Beelzebufo | zondag 3 november 2013 @ 18:55 |
Dat. Onbegrijpelijk dat deze maar een 5.5 had in de test | |
Beelzebufo | zondag 3 november 2013 @ 18:56 |
Deze is idd geweldig lekker, maar het is een ander produkt. | |
Beelzebufo | zondag 3 november 2013 @ 18:58 |
Dood door mayonaise lijkt me een mooiere dood dan dood door komkommer. Tenzij de komkommer in tzatziki zit | |
#ANONIEM | zondag 3 november 2013 @ 19:11 |
![]() | |
RobinOok | zondag 3 november 2013 @ 19:22 |
Als we dan toch eigenwijs gaan doen, ik ga natuurlijk voor kewpie!![]() Japanse mayonaise: Kewpie | |
Spanky78 | zondag 3 november 2013 @ 20:54 |
Slechte smaaktest, opzet: amateuristisch; uitslag onbetrouwbaar. Ik heb zelf trouwens het liefst zelfgemaakt mayo, maak het alleen als het echt ergens bijpast. Daarmee voorkom ik direct dat ik er een ongezonde hoeveelheid van gebruik. | |
borisz | zondag 3 november 2013 @ 20:55 |
![]() | |
Hyperdude | zondag 3 november 2013 @ 21:05 |
DL citroen vind ik het lekkerst op de fritten. Hellmann of zelfgemaakt is beter in salades ed. | |
TargaFlorio | zondag 3 november 2013 @ 21:25 |
Ik heb altijd gedacht dat Hellmann's Amerikaanse troep was, maar is blijkbaar dus mayonaise van goede kwaliteit. | |
Spanky78 | zondag 3 november 2013 @ 21:27 |
Ten eerste is die test de grootste bullshit. Te tweede is Hellmans gewoon unilever, dus calve maar dan net even anders. Unilever heeft voor heel veel landen en evenzoveel smaakvoorkeuren diverse smaakprofielen aan Mayo, die zetten per land iets van de 4 meest voorkomende voorkeuren dmv een merk op de markt. Zo ook met hellmans. (en calve, amora, d+l etcetc.) | |
RobinOok | zondag 3 november 2013 @ 21:30 |
Ik vind Hellmans helemaal niks. Rare textuur, vieze, witte kleur, smaakt nergens naar. Scoort bij mij steevast onderaan. | |
robber57 | zondag 3 november 2013 @ 21:53 |
Overigens: tests waarin huismerken verschijnen zoals traditioneel van de consumenten programma's zijn de meest grote bullshit die je kunt bedenken. Vandaag zit er in zo'n potje huismerk een nock off van de B-lijn van remia en morgen vullen ze zo'n potje met karresmeer,huismerken bieden geen maar dan ook echt totaal geen enkele garantie op kwaliteit of continuïteit van het product in het potje en alleen daarom al zijn huismerken de kanker van de nederlandse supermarkt. | |
Resistor | zondag 3 november 2013 @ 21:59 |
Als ik 2 eetlepels mayo in de maand gebruik is dat veel. Dan ga ik niet moeilijk lopen doen om het zelf te maken. En dit topic toont goed aan: smaken verschillen. | |
Myraela | zondag 3 november 2013 @ 22:01 |
Zaanse. ![]() | |
Snowballed | zondag 3 november 2013 @ 22:09 |
Weet je hoe snel een verpakking mayo uit de winkel kapot gaat als het open is..? meestal staat erop: na openen, enkele dagen houdbaar in de koeling.. Weet je hoe snel je mayo klaar hebt.. en hoe simpel het is? Moeilijk lopen doen... ![]() | |
Resistor | zondag 3 november 2013 @ 22:22 |
Na een half jaar word ik nog steeds niet ziek van de fritessaus die ik hier heb (van de Aldi), ligt altijd in de koelkast. Maar ik moet zeggen dat ik een goede weerstand heb, nooit ziek, en zeker niet van eten. (maar ik proef het wel goed) | |
robber57 | zondag 3 november 2013 @ 22:25 |
Ik vraag me af of jij dat wel weet? Een geopende pot van om het even wat dan ook is in de koelkast doorgaans maanden houdbaar en majo is daar geen uitzondering op . Je moet je dan wel houden aan wat simpele regeltjes zoals uitsluitend met een schone lepel in de pot en niet de pot 2 uur op tafel in de woonkamer van 20 graden zetten maar gewoon wat majo in een kommetje doen , de pot weer zo snel mogelijk terug zetten in de koelkast en dat kommetje op tafel zetten en het restant NIET terug in de pot gooien. | |
Snowballed | zondag 3 november 2013 @ 22:25 |
Fritessaus is ook iets van 70% water met bindmiddel ipv 70% olie/vetten.. Dat zal dus ook iets langer meegaan... maar een half jaar..? Kan me voorstellen dat je dat goed proeft... ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door Snowballed op 03-11-2013 22:34:44 ] | |
Snowballed | zondag 3 november 2013 @ 22:32 |
![]() ![]() Ik had nog een pot zure haring staan.. maar die waren toch heel mooi geel geworden binnen een paar dagen... En zo kan ik dit hele topic wel vol lullen met voorbeelden... | |
MaximusTG | zondag 3 november 2013 @ 22:44 |
![]() Maar zoveel mayo eet ik niet, dan is zo'n zeer beperkt houdbare zelfgemaakte erg zonde; zeker als je bedenkt hoeveel je al kan maken met maar 1 eidooier. | |
robber57 | zondag 3 november 2013 @ 23:20 |
En je punt is? , dat als een product verkleurd het niet meer eetbaar is? ![]() Niet dat het mij iets uitmaakt hoor, als jij in een vlaag van permanente paranoia je duur gekochte levensmiddelen na een paar dagen wilt weggooien omdat er wat verkleuring is zou ik zeggen doe maar,het is niet mijn geld. Ik heb geen ervaring met zure haring maar juist een product dat ondergedompeld is in een azijn oplossing heeft een zeer lange levensduur,dat is nu juist de point van dat "in het zuur", in een zure omgeving kunnen bacteriën en schimmels bijna niet groeien. Dan moet ik die biefstuk die gisteren gekocht heb maar weggooien want die is helemaal bruin geworden ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door robber57 op 03-11-2013 23:25:36 ] | |
Snowballed | zondag 3 november 2013 @ 23:27 |
Dat dit: Een onzinverhaal is... | |
RobinOok | zondag 3 november 2013 @ 23:29 |
Is geen onzin. Mijn ouders bewaren hun aangebroken mayo gewoon in een keukenkastje en ik kan je verzekeren dat dat na een half jaar nog gewoon eetbaar is. Ik denk na een jaar ook nog wel. | |
Snowballed | zondag 3 november 2013 @ 23:32 |
Zonde is het glas wat om de pot zit, steeds te recyclen... Zonde is de smaak die je niet proeft van je zelf gemaakte verse mayo Zonde is, dat je het eten niet deelt met je buren/anderen, als je toch te veel hebt... Zo... ![]() Tja als je onder eetbaar, in je mond stoppen en kunnen doorslikken verstaat misschien.. ![]() [ Bericht 24% gewijzigd door Snowballed op 03-11-2013 23:40:33 ] | |
#ANONIEM | zondag 3 november 2013 @ 23:47 |
Fabriek-mayo kun je echt wel een poosje bewaren hoor, daarom zit er immers ook conserveermiddel en anti-oxidant in. | |
Riddler86 | zondag 3 november 2013 @ 23:54 |
Nee hoor, dan is het gewoon nog steeds goed. Wat een onzin. | |
Snowballed | zondag 3 november 2013 @ 23:56 |
Een geopende pot mayo een jaar in een keukenkastje bewaren.... Eet smakelijk... ![]() | |
robber57 | maandag 4 november 2013 @ 00:04 |
je haalt nu een aantal dingen door elkaar en er bij die niets te maken hebben met het punt dat je stelde nl dat een geopende pot mayo na een paar dagen weg gegooid moet worden omdat deze dan niet meer goed zou zijn. Ik voer geen betoog voor potjes mayo want zelf gemaakt is idd veel lekkerder, ik voer ook geen betoog voor de verpakking industrie want ook ik vind iedere verpakking er 1 te veel en ik voer ook geen betoog tegen sociaal gedrag want ook ik geef liever iets weg dan dat ik het in de bak gooi. Ik vind onnodig eten weg gooien wel een doodzonde en daarom probeer ik jou (en hopelijk anderen) er van te overtuigen dat je een pot mayo echt wel veel langer kunt bewaren na opening dan een paar dagen,zeker als je de mayo in de koelkast bewaard en wat eenvoudige regels hanteert die ook geen kwaad kunnen bij andere bederfelijke waar: niet met vies bestek in de pot en dat impliceert al bijna vanzelf de tweede regel: zo kort mogelijk buiten de koelkast dus wat product in een bakje doen en dat op tafel zetten. Verder kan het natuurlijk nooit kwaad om je wat te verdiepen in datgene wat je in je mond steekt, bepaalde producten hebben een oorsprong die ligt in juist datgene waarvan jij zegt dat het niet waar is: etenswaren in of met zuur zijn ooit zo uitgevonden omdat een zure omgeving conserveert, dat dit ook lekker kan zijn was destijds lang geleden eerder een bijzaak. Zure haring,augurken,uien,eieren zijn ooit in het zuur gelegd om ze langer te kunnen bewaren net zoals de azijn en mosterd in mayo er voor zorgt dat deze langer houdbaar is,bij fabrieks mayo maar ook heel veel andere producten waar prijs een rol speelt word dit door de fabrikant opgelost door een E-nummer uit de voedingszuren serie toe te voegen, niet om het product zuur te laten smaken maar om de ph waarde omlaag te werken zodat het product minder snel bederft. [ Bericht 9% gewijzigd door robber57 op 04-11-2013 00:24:59 ] | |
Ikwilookevenwatzeggen | maandag 4 november 2013 @ 00:10 |
Dat kan prima. Doen wij thuis ook altijd. | |
Snowballed | maandag 4 november 2013 @ 00:11 |
Ik gooi geen onnodig eten weg en koop ook geen potten (wel of niet lang houdbare) mayo... | |
RobinOok | maandag 4 november 2013 @ 00:11 |
Ik ken genoeg mensen bij wie de (olijf)olie ook zo lang in de kast staat. En ik kan je verzekeren dat geopende olie een stuk ranziger smaakt na een half jaar dan zo'n pot mayo. | |
Ikwilookevenwatzeggen | maandag 4 november 2013 @ 00:12 |
Inderdaad. Mayonaisse is een van die producten die je gewoon in de kast kan laten staan zonder dat het wegrot. | |
Snowballed | maandag 4 november 2013 @ 00:12 |
![]() | |
Ikwilookevenwatzeggen | maandag 4 november 2013 @ 00:13 |
Doe niet zo flauw, geef het nou maar gewoon toe. | |
Beelzebufo | maandag 4 november 2013 @ 11:36 |
Ik kan Kewpie niet waarderen... Maar: over smaak valt niet te twisten. | |
devlinmr | maandag 4 november 2013 @ 11:44 |
Die in de Weckpot ![]() | |
Panthera1984 | maandag 4 november 2013 @ 13:13 |
Normaal koop ik geen mayonaise bij de Lidl, want die vind ik niet lekker, te vet. Een tijdje geleden toch mij laten verleiden om de citroenmayonaise te halen.![]() Deze is wat mij betreft helemaal goedgekeurd. | |
Karina | maandag 4 november 2013 @ 13:15 |
Mijn favoriete mayonaise is Hellman en als tweede de mayonaise van D&L met citroen. En deze had ik een poosje terug gekocht, ook prima! ![]() [ Bericht 55% gewijzigd door Karina op 04-11-2013 13:27:26 ] | |
Speedball | maandag 4 november 2013 @ 13:19 |
![]() Bijna nergens te krijgen, heb m wel eens bij de makro gezien in een 5 liter pot. (was in 2 maanden op) Dit is echt de lekkerste mayonaise ooit | |
kingmob | maandag 4 november 2013 @ 13:20 |
![]() Nooit verwacht, maar ik vind deze duitse Mayo de lekkerste die ik ken ![]() | |
Haaibaaike | maandag 11 november 2013 @ 14:17 |
Die is het lekkerste en Calvé is ook wel lekker. Zojuist vanochtend pot zaanse-mayonaise besteld ![]() | |
Haaibaaike | maandag 11 november 2013 @ 14:20 |
Het staat niet voor niks houdbaar heids datum op.Als bij mij iets over de datum is dan eten wij niet op ![]() | |
Weltschmerz | maandag 11 november 2013 @ 14:39 |
Vooral met zout moet je uitkijken, dat heeft namelijk voor de verwerking al 40.000 jaar in een grot gelegen. | |
Lonaa | maandag 11 november 2013 @ 18:49 |
Snap ik wel. Het product gaat namelijke direct rotten als de houdbaarheidsdatum verstreken is. | |
Ama | maandag 11 november 2013 @ 18:57 |
![]() | |
Spanky78 | maandag 11 november 2013 @ 20:16 |
Ja, maar de dag ervoor is het nog 100% goed hoor.. Behalve (niet gedroogd/gepekeld) vlees, niet zure melkproducten bederft er vrijwel niets snel. Alles wat zuur, gepekeld of gedroogd is wordt je niet snel ziek van. En toevallig zijn allerlei voedingsmiddelen die wij gebruiken zo gemaakt...Jammer dat de helft van de mensen inmiddels niets meer van voeding weet. | |
Lonaa | maandag 11 november 2013 @ 20:18 |
En zelfs vlees is niet per definitie niet meer goed. Dingen als beleg bijvoorbeeld kunnen nog prima na de houdbaarheidsdatum. Gewoon je neus en ogen gebruiken. ![]() | |
Spanky78 | maandag 11 november 2013 @ 20:20 |
Klopt helemaal, maar het is wel zo dat je van bedorven vlees en melkproducten echt ziek kan worden. Terwijl bedorven sap bijvoorbeeld vies is, maar je wordt er niet ziek van. Dus met vleeswaren (mits niet gedroogd) altijd een beetje oppassen. TErwijl je yoghurt gewoon kan eten totdat je het niet lekker meer vindt. Ziek zul je er niet van worden. | |
Lonaa | maandag 11 november 2013 @ 20:21 |
Nee, precies. Daar heb je helemaal gelijk in. ![]() | |
FutureFairytale | maandag 11 november 2013 @ 20:26 |
Lekkerste vind ik echte Franse of Vlaamse mayo ![]() Verder vind ik het jammer dat mijn supermarkt alleen D&L met citroen heeft en niet gewoon naturel anders had ik die wel willen proberen. | |
SEMTEX | dinsdag 12 november 2013 @ 19:19 |
Belgische mayo ![]() | |
Weltschmerz | dinsdag 12 november 2013 @ 19:41 |
Het is net zo naturel als mayonaise met azijn. Mayonaise zonder een van beide is er volgens mij niet op de markt. Ik kan de D&L met azijn zeker aanraden, maar ik denk dat je die als minder neutraal ervaart omdat die wat harder van smaak is, omdat het verschil met de Nederlandse gezoete mayo met ook nog eens relatief weinig azijn nog wat groter is. | |
FutureFairytale | dinsdag 12 november 2013 @ 19:54 |
Dus de citroensmaak proef je niet in de D&L met citroen? Want uit bv Belgische mayo proef ik gelukkig niet direct citroen. Wel zurig maar niet citroenerig. | |
Haaibaaike | dinsdag 12 november 2013 @ 19:57 |
D&L Mayonaise is niet lekker ![]() | |
Roland_Deschain | dinsdag 12 november 2013 @ 20:02 |
![]() | |
erikkll | dinsdag 12 november 2013 @ 20:22 |
Ik snap ab-so-luut niet hoe die belse rommel op 5 kan eindigen want ik vind hem echt niet lekker ![]() | |
IkeDubaku99 | dinsdag 12 november 2013 @ 23:03 |
Dat snap ik ook absoluut niet. | |
Isabeau | dinsdag 12 november 2013 @ 23:07 |
Hellman's is ook mijn nummer 1 ![]() Wat je absoluut niet moet kopen is 'mayonaise 3% vet' van Calvé. Allemachtig wat is dat smerig ![]() | |
Sjeen | dinsdag 12 november 2013 @ 23:14 |
lekker! | |
klaarover | woensdag 13 november 2013 @ 10:07 |
Er. Hoort. Geen. Suiker. In. Mayonnaise. Eet. Dan. Frietsaus. Hoera voor Tons Majoneis! | |
Weltschmerz | woensdag 13 november 2013 @ 10:34 |
In barre tijden, toen de D&L nog niet hier in de supermarkt lag en ik ze nog uit Belgie moest halen heb ik ooit een frietkotuitbater uitgehoord over de Belgische mayonaise. Die zij dat met citroen eigenlijk superieur was tov die met azijn, want dat laatste is een goedkoper ingredient. Maar ik nam ook altijd die met azijn mee terug, want in mijn optiek lekkerder bij de friet, die zat dan ook in veel grotere potten. Maar wel echt anders en minder subtiel van smaak. | |
Haaibaaike | woensdag 13 november 2013 @ 14:35 |
Nee | |
Selestha | woensdag 13 november 2013 @ 21:48 |
De mayo hier in het VK stemt mij over het algemeen niet vrolijk.. Al heb ik nu een citroen-variant van Hellmans gevonden die wel te hachelen is. Maar ik mis D&L ![]() | |
robber57 | donderdag 14 november 2013 @ 02:38 |
Opmerkelijk ook dat op dergelijke flessen karresmeer toch de kreet mayo/mayosaus oid mag staan. Als mayonaise minimaal 80% olie en 7,5 % ei moet bevatten hoe kun je dan een product met niet meer dan 3% vet, dus een minimale fractie van het wettelijke vereiste,toch nog de suggestie wekken dat het ook maar iets met mayonaise te maken heeft. Voor de geïnteresseerde die de wet eens wil lezen: http://www.mvo.nl/Portals(...)e%20aanduidingen.pdf Is dat niet simpelweg consumenten bedrog? [ Bericht 12% gewijzigd door robber57 op 14-11-2013 03:18:29 ] | |
robber57 | donderdag 14 november 2013 @ 03:25 |
Maar je hebt toch bij iedere F&C keet de mogelijkheid tot de goddelijke combo van azijn en zout ![]() Dan heb je toch geen mayo nodig? ![]() | |
Selestha | donderdag 14 november 2013 @ 11:24 |
Alsof ik alleen mayo eet bij fish and chips omdat ik in het VK woon ![]() ![]() | |
Gunner | donderdag 14 november 2013 @ 11:26 |
Ja, helaas is deze nergens in Nederland verkrijgbaar. Belgie wel. | |
Haaibaaike | donderdag 14 november 2013 @ 11:27 |
![]() | |
Lonaa | donderdag 14 november 2013 @ 11:28 |
Dat geldt ook voor zaanse mayonaise met yoghurt. ![]() | |
Lucky_Strike | donderdag 14 november 2013 @ 12:29 |
Thomy ![]() Amora ![]() Hellmanns, Calve, Remia ![]() Conclusie: ik moet weer zo nodig moeilijk doen met producten die hier niet te koop zijn ![]() |