Bronquote:NS slaat stations over bij vertraging
vrijdag 11 okt 2013, 12:38 (Update: 11-10-13, 13:40)
ANP
De NS erkent dat bij vertragingen kleine stations worden overgeslagen om tijd in te halen. Volgens de spoorwegmaatschappij is dat nodig om te voorkomen dat de dienstregeling in de problemen komt en zo veel meer mensen vertraging oplopen.
Volgens een NS-woordvoerder kunnen mensen die op het station staan te wachten, een volgende trein pakken. Wie zijn station voorbij rijdt, krijgt van de NS het advies om op het volgende station de trein terug te nemen.
Boze mensen
Reizigersvereniging Rover zegt dat ze steeds vaker meldingen binnenkrijgen van boze mensen over stations die worden overgeslagen bij vertragingen. "Als je op weg bent van je werk naar huis en de trein stopt niet op je eindbestemming waardoor je drie kwartier later thuis aankomt, dan ben je daar niet blij mee", zegt een woordvoerder van Rover.
De NS zegt te begrijpen dat de situatie voor sommige reizigers vervelend kan zijn, maar dat het soms niet anders kan om nog meer vertraging te voorkomen. Als een station wordt overgeslagen, wordt dat volgens de NS op het station en in de trein omgeroepen.
Intercity
Veel meldingen die Rover binnenkrijgt gaan over de intercity Roosendaal-Zwolle, die onlangs een aantal keer de stations Lent, Elst en Arnhem-Zuid zou hebben overgeslagen.
Op andere trajecten werden onder meer de stations Bilthoven, Utrecht Overvecht, Bussum-Zuid, Hilversum-Noord, Hollandsche Rading, Haarlem-Spaarnwoude en Krommenie-Assendelft overgeslagen, aldus de klagers
De norm moet natuurlijk wel gehaald wordenquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 13:52 schreef Kowloon het volgende:
Haha, vuile monopolisten zijn het, een de staatssecretaris kijkt liever de andere kant op. Een dienstregeling is er om uit te voeren, niet om er delen van over te slaan als dat even iets beter uitkomt.
Zeg dat maar tegen die malloten die langs het spoor gaan lopen. Begrijp me niet verkeerd hoor, NS doet veel fout, maar zonder die spoorlopers heb je al veel minder vertraging.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 13:52 schreef Disana het volgende:
Er wordt niet gerept over de reden van de vertraging. Als de NS zorgt dat er geen vertraging is, hoeft het ook geen stations over te slaan.
Je hebt een punt, maar ik denk niet dat de vertragingen uitsluitend daaraan liggen.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 13:55 schreef HPLC het volgende:
[..]
Zeg dat maar tegen die malloten die langs het spoor gaan lopen. Begrijp me niet verkeerd hoor, NS doet veel fout, maar zonder die spoorlopers heb je al veel minder vertraging.
Nee, gelukkig nietquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 13:56 schreef Disana het volgende:
[..]
Je hebt een punt, maar ik denk niet dat de vertragingen uitsluitend daaraan liggen.
Geldt dat hiervoor ook?quote:Geld terug bij vertragingen
U krijgt geld terug
• Als u door een vertraging 30 minuten of meer te laat op uw NS bestemmingsstation aankomt.
• In principe ongeacht de oorzaak van de vertraging.
Voor alle binnenlandse reizen die u met NS maakt.
De regeling geldt ook voor extra vervoerbewijzen, zoals Railrunners of een Dagkaart fiets.
U krijgt geen geld terug
• Als de vergoeding minder bedraagt dan ¤ 2,20.
• Als wij een langere reistijd vooraf hebben aangekondigd. Informatie over werkzaamheden vindt u bij Werk aan het spoor.
• Als uw reisrecht (bijvoorbeeld een abonnement) op een OV-chipkaart staat en u niet heeft ingecheckt en uitgecheckt.
• Voor vertraging die u oploopt met andere vervoerders, zoals bijvoorbeeld Arriva en Syntus.
• In bijzondere gevallen van overmacht, zoals bijvoorbeeld een stroomstoring met landelijke uitstraling.
• Voor internationale vervoerbewijzen (inclusief Fyra) geldt de regeling Compensatie bij vertraging van NS Hispeed.
Bron: NS.nl
quote:Veel meldingen die Rover binnenkrijgt gaan over de intercity Roosendaal-Zwolle, die onlangs een aantal keer de stations Lent, Elst en Arnhem-Zuid zou hebben overgeslagen.
1 2 3 4 5 | 00:00 + Nijmegen 00:04 + Nijmegen Lent 00:10 + Elst 00:14 + Arnhem Zuid 00:23 + Arnhem |
Ja, daar sciet je wat mee op.quote:Als een station wordt overgeslagen, wordt dat volgens de NS op het station en in de trein omgeroepen.
Joh, echt waar?quote:Volgens een NS-woordvoerder kunnen mensen die op het station staan te wachten, een volgende trein pakken. Wie zijn station voorbij rijdt, krijgt van de NS het advies om op het volgende station de trein terug te nemen.
Totdat die ook weer vertraging heeft en weer 2 stations verder bentquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:10 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Joh, echt waar?
Ben blij dat die dat duidelijk gemaakt heeft, daar was ik zelf nooit op gekomen.
Geld teruggevraagd?quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:11 schreef RoW_0 het volgende:
Daar had ik gisteren last van. Trein zou van Nijmegen naar Lent, Elst en Arnhem CS gaan. Maar ging keihard direct van Nijmegen naar Arnhem.
Nee inderdaadquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:13 schreef zarGon het volgende:
[..]
Euh, zo.. Je hoefde niet op een kleine station uit te stappen.
.
Ze hebben de vertraging van te voren aangekondigd als ze het omroepen? Zullen wel met dat argument komenquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:09 schreef zarGon het volgende:
[..]
Geldt dat hiervoor ook?
Want...
[..]
[ code verwijderd ]
Stel, je stapt in Roosendaal in en je moet naar Nijmegen Lent. Als Nijmegen Lent, Elst en Arnhem Zuid worden overgeslagen en je dus aankomt bij Arnhem, heb je 19 minuten te lang doorgereisd. Terugreizen zou dus minimaal 38 minuten duren, wat betekent dat je recht hebt op geld terug. 1/2 ritprijs, om precies te zijn.
Of wordt er maar één station tegelijk overgeslagen?
Ook gewoon niet leuk hoor, als je na een dag werken gewoon ff een uur later thuis bent door deze lamzakken...quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:15 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Leuk als je een examen of een sollicitatie hebt..
Als je al in de trein zit is het niet van tevoren.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:15 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Ze hebben de vertraging van te voren aangekondigd als ze het omroepen? Zullen wel met dat argument komen_!
die vervolgens ook weer voorbijraast omdat tie vertraging heeft opgelopen door de eerdere vertraagde trein...quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:17 schreef bijdehand het volgende:
Op die kleine stationnetjes rijden de treinen vaak eens per half uur. In het slechtste geval sta je dus bijna 30 minuten te wachten op de trein terug
http://www.ns.nl/jaarvers(...)klant-is-koning.html.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:18 schreef Straatcommando. het volgende:
''Maar onze treinen reden dit jaar wel op tijd!''
Tja. Treintjes opheffen en dit soort grappen en grollen, dan kom ik nog op tijd met een snorfiets op rails..
Dat kan ook, als jij op je traject meer dan een half uur vertraging hebt, kun je geld terugkrijgen.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 13:56 schreef d4v1d het volgende:
Dan moet je gewoon (een deel van) je geld kunnen terugvragen.
Je zou maar een belangrijke afspraak hebben
quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:19 schreef zarGon het volgende:
[..]
http://www.ns.nl/jaarvers(...)klant-is-koning.html.
Ik moet lachen om paginatitel en de cijfers..
Dan moet je gewoon aan het eind van het perron op het spoor gaan staan zodat ze wel moeten stoppenquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:18 schreef Re het volgende:
[..]
die vervolgens ook weer voorbijraast omdat tie vertraging heeft opgelopen door de eerdere vertraagde trein...
NS kennende is het dus gewoon als je pas in de trein zit.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:20 schreef Sautor het volgende:
Ik mag toch hopen dat ze dat van te voren aankondigen "we gaan station X overslaan, dus stap hier uit". In plaats van, PS: we gaan niet op station X stoppen vandaag, veel plezier met terugreizen
Mansveld zit vuistdiep bij Jeroentje in de bips.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:22 schreef zarGon het volgende:
Waarom doet dat balhaartje van Mansveld hier niets aan?
Waarom wordt er zoveel gepikt van de NS? Altijd gedoe in de winter, tickets die duurder worden, stations die overgeslagen worden..
Tsja, hetzelfde is het met die Islamitische school in Rotterdam. Er wordt gewoon veel en veel teveel gepikt door de politiek.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:22 schreef zarGon het volgende:
Waarom doet dat balhaartje van Mansveld hier niets aan?
Waarom wordt er zoveel gepikt van de NS? Altijd gedoe in de winter, tickets die duurder worden, stations die overgeslagen worden..
quote:Wilma Mansveld
Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu
Hier sta ik voor
Reizigers verleiden met OV
Het openbaar vervoer moet betrouwbaar, toegankelijk en efficiënt zijn. Alleen dan worden reizigers verleid in trein, bus, tram en metro te stappen. Goede en tijdige reisinformatie en een goede aansluiting tussen trein en stads- en streekvervoer zijn hiervoor onmisbaar. De veiligheid op het spoor pakken we de komende jaren ondermeer aan door het Europese treinbeveiligingssysteem in te voeren.
Bron: http://www.rijksoverheid.(...)sonen/wilma-mansveld.
die wordt uitgeschakeld als er een vertraging is opgelopen, natuurlijkquote:
twitter:Duckstadkrant twitterde op vrijdag 29-03-2013 om 08:23:00Uit een tevredenheidsonderzoek bij de Duckstadse Spoorwegen kwam naar voren dat het bedrijf zijn klanten maar "mwoah" vindt. reageer retweet
Redenen kun je toch zeker zelf bedenken.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 13:52 schreef Disana het volgende:
Er wordt niet gerept over de reden van de vertraging. Als de NS zorgt dat er geen vertraging is, hoeft het ook geen stations over te slaan.
Dit is de reden dat ik de Donald Duck nog leesquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:25 schreef roos85 het volgende:
Ik moet ineens aan deze tweet denkentwitter:Duckstadkrant twitterde op vrijdag 29-03-2013 om 08:23:00Uit een tevredenheidsonderzoek bij de Duckstadse Spoorwegen kwam naar voren dat het bedrijf zijn klanten maar "mwoah" vindt. reageer retweet
Inderdaad, je moet als reiziger blij zijn dat de NS voor je rijdt en je moet vooral begrip hebben voor een chagerijnige conducteur of vertraagde/tekorte treinen. Het is echt een ambtelijke zooi.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:11 schreef HeatWave het volgende:
Intriest kutbedrijf ook, echt die opmerking van, dan neem je maar lekker een trein later joh, wij zijn er toch niet voor onze klanten ofzo!?
vergunning intrekken, aanbesteden bij een fatsoenlijke partij, een uit Japan, daar rijdt alles al sinds jaar en dag op de seconde op tijd.
Moet je zeker doen. Stop dan ook alle bouwwerkzaamheden en leg alle sporen in viervoud uit en sloop alle overwegen en seinen. Dan hebben we nooit meer vertragingen.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:11 schreef HeatWave het volgende:
Intriest kutbedrijf ook, echt die opmerking van, dan neem je maar lekker een trein later joh, wij zijn er toch niet voor onze klanten ofzo!?
vergunning intrekken, aanbesteden bij een fatsoenlijke partij, een uit Japan, daar rijdt alles al sinds jaar en dag op de seconde op tijd.
Vooral dit gezeik. Sta je moeizaam uit te leggen waarom je terugreist, of de man eist dat je eerst had uitgecheckt bij het station te ver en vervolgens weer incheckt (weer instaptarief).quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:14 schreef Re het volgende:
en dan zeker van die overijverige treinconducteurs die je een boete geven omdat je niet betaald hebt voor dat stukkie terug
Nee, je stapt in Nijmegen uit en pakt 12 minuten later de volgende stoptrein naar Lent. Je totale vertraging is dus 'slechts' 12 minuten.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:09 schreef zarGon het volgende:
Stel, je stapt in Roosendaal in en je moet naar Nijmegen Lent. Als Nijmegen Lent, Elst en Arnhem Zuid worden overgeslagen en je dus aankomt bij Arnhem, heb je 19 minuten te lang doorgereisd. Terugreizen zou dus minimaal 38 minuten duren, wat betekent dat je recht hebt op geld terug. 1/2 ritprijs, om precies te zijn.
Of wordt er maar één station tegelijk overgeslagen?
Dat kun je sowieso beter via Utrecht doen dan dat je met de "rechtstreekse" trein gaat, volgens mij. Die trein stopt tussen 's-Hertogenbosch en Roosendaal trouwens ook bij elk weiland.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:52 schreef Dr.Mikey het volgende:
Ik snap niet waarom die trein uberhaubt tussen Arnhem en Nijmegen stopt. Heel het traject is het een intercity behalve bij dat stuk dan is het opeens een stoptrein. Erg irritant als je echt van Zwolle naar Roosendaal moet.
en dat je eigen trein vertraagd is heb je dan zeker niet meegerekend...quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:52 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Nee, je stapt in Nijmegen uit en pakt 12 minuten later de volgende stoptrein naar Lent. Je totale vertraging is dus 'slechts' 12 minuten.
Laat de NS maar eens stagelopen bij de bullettrain...quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:52 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Nee, je stapt in Nijmegen uit en pakt 12 minuten later de volgende stoptrein naar Lent. Je totale vertraging is dus 'slechts' 12 minuten.
Daarbij krijg je een persoonlijke brief van het personeel, voor je werkgever, waarom je evt te laat bent...quote:Wiki:
Punctuality
The Shinkansen is very reliable thanks to several factors, including its near-total separation from slower traffic. In 2012, JR Central reported that the Shinkansen's average delay from schedule per train was 36 seconds. This includes delays due to uncontrollable causes, such as natural disasters.[13] The record, in 1997, was 18 seconds.
Als dat minder is dan 12 minuten maakt het niet uitquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:56 schreef Re het volgende:
[..]
en dat je eigen trein vertraagd is heb je dan zeker niet meegerekend...
quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:52 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Nee, je stapt in Nijmegen uit en pakt 12 minuten later de volgende stoptrein naar Lent. Je totale vertraging is dus 'slechts' 12 minuten.
Bestemmingsstation is Nijmegen Lent. Als je dat overslaat, begint de vertraging al.quote:•Als u door een vertraging 30 minuten of meer te laat op uw NS bestemmingsstation aankomt
Je hebt geen terugweg. Dat de trein tussen Nijmegen en Arnhem als IC gaat rijden roepen ze voor aankomst in Nijmegen al om, dus kun je er daar uit om de volgende Sprinter naar Lent te pakken. En stel dat je met een minuut of 8 vertraging in Nm aankomt, dan heb je 4 minuten later al je trein naar Lent... en blijft je totale vertraging bij 12 minuten. Lullig, maar de file op de Waalbrug duurt meestal langer.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:00 schreef zarGon het volgende:
[..]
[..]
Bestemmingsstation is Nijmegen Lent. Als je dat overslaat, begint de vertraging al.
Waarom zou je alleen maar de terugweg zien als vertraging?.
Valt mee, Tilburg, Breda en Etten-Leurquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:53 schreef Ferdo het volgende:
[..]
Dat kun je sowieso beter via Utrecht doen dan dat je met de "rechtstreekse" trein gaat, volgens mij. Die trein stopt tussen 's-Hertogenbosch en Roosendaal trouwens ook bij elk weiland.
En wederom een fraai staaltje van de klant in het gezicht spugen dit. Gelukkig hebben we de auto.
Zeker weten dat ze het voor vertrek al omroepen? Dat haal ik er namelijk niet uit. En ik heb vaak genoeg meegemaakt dat het omgeroepen wordt (net) na vertrek.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:02 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Je hebt geen terugweg. Dat de trein tussen Nijmegen en Arnhem als IC gaat rijden roepen ze voor aankomst in Nijmegen al om, dus kun je er daar uit om de volgende Sprinter naar Lent te pakken. En stel dat je met een minuut of 8 vertraging in Nm aankomt, dan heb je 4 minuten later al je trein naar Lent... en blijft je totale vertraging bij 12 minuten. Lullig, maar de file op de Waalbrug duurt meestal langer.
Jaja de bullettrain vergelijken met het spoorwegnet in NL. Hij is mooi gevonden.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:57 schreef Snowballed het volgende:
[..]
Laat de NS maar eens stagelopen bij de bullettrain...
[..]
Daarbij krijg je een persoonlijke brief van het personeel, voor je werkgever, waarom je evt te laat bent...
Ah, dat is dan vrij recent veranderd.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:06 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Valt mee, Tilburg, Breda en Etten-Leur
Ik zit heel regelmatig in die trein, en die keren dat ik het meegemaakt heb werd het ruim van tevoren omgeroepen. Het probleem met de IC Roosendaal-Zwolle is dat hij door 2 enkelsporige stukjes op het traject en allerlei kruisende bewegingen bij Den Bosch en Zutphen/Deventer heel vertragingsgevoelig is, maar door diezelfde vertraging moeten de tegenliggers dan ook wachten voor de enkelsporige Maasbrug bij Ravenstein. Ik kan de keuze om dan de dorpen tussen Nijmegen en Arnhem ertussenuit te gooien (In Lent en Arnhem Zuid stappen nog geen 10 reizigers uit) zodat vanaf Arnhem e.e.a. weer in het gareel loopt, en de 100 man die daar uit- of over moeten stappen wel op tijd zijn. Plus alle aansluitende en kruisende treinen.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:10 schreef zarGon het volgende:
[..]
Zeker weten dat ze het voor vertrek al omroepen? Dat haal ik er namelijk niet uit. En ik heb vaak genoeg meegemaakt dat het omgeroepen wordt (net) na vertrek.
Rotte appels zul je overal vinden. Maar loop dan eerst van tevoren langs bij de conducteur en wacht niet totdat de controle plaats vind.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:49 schreef gebrokenglas het volgende:
[..]
Vooral dit gezeik. Sta je moeizaam uit te leggen waarom je terugreist, of de man eist dat je eerst had uitgecheckt bij het station te ver en vervolgens weer incheckt (weer instaptarief).
Volgens mij is dat al een aantal jaren zo. De sprinter stopt wel redelijk vaak.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:13 schreef Ferdo het volgende:
[..]
Ah, dat is dan vrij recent veranderd.
Ook zo'n klein station.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:15 schreef VeX- het volgende:
Heb ik dus ook een keer gehad terwijl ik op weg was naar werk. Sloegen die idioten Zaandam over.
Dit.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:14 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Ik zit heel regelmatig in die trein, en die keren dat ik het meegemaakt heb werd het ruim van tevoren omgeroepen. Het probleem met de IC Roosendaal-Zwolle is dat hij door 2 enkelsporige stukjes op het traject en allerlei kruisende bewegingen bij Den Bosch en Zutphen/Deventer heel vertragingsgevoelig is, maar door diezelfde vertraging moeten de tegenliggers dan ook wachten voor de enkelsporige Maasbrug bij Ravenstein. Ik kan de keuze om dan de dorpen tussen Nijmegen en Arnhem ertussenuit te gooien (In Lent en Arnhem Zuid stappen nog geen 10 reizigers uit) zodat vanaf Arnhem e.e.a. weer in het gareel loopt, en de 100 man die daar uit- of over moeten stappen wel op tijd zijn. Plus alle aansluitende en kruisende treinen.
Het is de keuze voor de grote aantallen, en dat gaat ten koste van de kleine. Jammer, maar gezien de frequentie op dit traject is het leed nogal te overzien.
Juist.quote:
Kan gebeuren. Ook machinisten kunnen fouten maken. Zolang het maar geen veiligheidsfouten zijn. Want da ga je goed nat.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:15 schreef VeX- het volgende:
Heb ik dus ook een keer gehad terwijl ik op weg was naar werk. Sloegen die idioten Zaandam over.
Dit zouden meer reizigers moeten bedenken. Ik mag het niet zeggen, maar doe het toch. Steeds vaker valt het me op dat de mens alles met de paplepel ingegoten moet worden. Er komt nog een tijd dat je iedereen persoonlijk uit de trein moet halen aan het handje. En moet omroepen of men het licht thuis wel heeft uitgemaakt en de deur op slot heeft gedraaid.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:02 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Je hebt geen terugweg. Dat de trein tussen Nijmegen en Arnhem als IC gaat rijden roepen ze voor aankomst in Nijmegen al om, dus kun je er daar uit om de volgende Sprinter naar Lent te pakken. En stel dat je met een minuut of 8 vertraging in Nm aankomt, dan heb je 4 minuten later al je trein naar Lent... en blijft je totale vertraging bij 12 minuten. Lullig, maar de file op de Waalbrug duurt meestal langer.
quote:NS introduceert de non-stoptrein
‘Nieuwe trein altijd op tijd’
De NS heeft besloten om het experiment met ‘niet stoppen op kleine stations’ verder uit te breiden. Op een nieuw, ondergrondse traject zal niet in of uitgestapt kunnen worden. Ook zal de trein nooit stoppen. ‘Daarmee zijn we gegarandeerd altijd op tijd,’ zegt een woordvoerder. Het nieuwe traject zal onder heel Nederland door rijden.
De keuze voor een ondergronds traject noemt de NS voor de hand liggend. ‘Onder de grond heb je geen last van blaadjes op het spoor, geen venijnig lenteweer, geen sneeuwvlokken. Ook hoef je geen rekening te houden met zwartrijders, dat scheelt enorm in de conducteurskosten. En ondergrond heb je geen klagende bewoners of geluidsoverlast dus kunnen we flink de vaart er in houden: Gemiddelde snelheden van 300 km/u zijn goed haalbaar. En altijd op tijd.’
De non-stoptrein zal vanaf januari 2016 voor niemand beschikbaar zijn.
http://www.speld.nl/2013/10/11/ns-introduceert-de-non-stoptrein/
Ik zou zeggen: koop aandelen met medestanders en verander het systeem! Ownee de NS is geen privaat bedrijf dus dat kan niet. Liegende socialistenquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:59 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Ze moeten rijden wanneer ze moeten rijden en stoppen wanneer ze moeten stoppen. Voordat de NS geprivatiseerd werd, hadden we nog nooit van dat soort debiliteiten gehoord.
Je kunt het systeem niet veranderen. Welke vervoerder ook, die zal zich moet schikken aan Prorail en ook die zal met andere vervoerders te maken krijgen die ook spoortijd ingekocht hebben. Daarom wil ik het wel eens meemaken als je meerdere vervoerders op een traject krijgt. Wie oh wie gaat dan vertragingen betalen. Dat word een leuk, langdurig en duur rechtelijk steekspel.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:01 schreef Brum_brum het volgende:
[..]
Ik zou zeggen: koop aandelen met medestanders en verander het systeem! Ownee de NS is geen privaat bedrijf dus dat kan niet. Liegende socialisten
Prorail ook verkopenquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:06 schreef Cherna het volgende:
[..]
Je kunt het systeem niet veranderen. Welke vervoerder ook, die zal zich moet schikken aan Prorail en ook die zal met andere vervoerders te maken krijgen die ook spoortijd ingekocht hebben. Daarom wil ik het wel eens meemaken als je meerdere vervoerders op een traject krijgt. Wie oh wie gaat dan vertragingen betalen. Dat word een leuk, langdurig en duur rechtelijk steekspel.
Ik neem aan dat je al op Nijmegen te horen krijgt dat de trein niet meer stopt op de tussengelegen stations, zodat je dan kan uitstappen en de volgende stoptrein kan pakken.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:09 schreef zarGon het volgende:
[..]
Geldt dat hiervoor ook?
Want...
[..]
[ code verwijderd ]
Stel, je stapt in Roosendaal in en je moet naar Nijmegen Lent. Als Nijmegen Lent, Elst en Arnhem Zuid worden overgeslagen en je dus aankomt bij Arnhem, heb je 19 minuten te lang doorgereisd. Terugreizen zou dus minimaal 38 minuten duren, wat betekent dat je recht hebt op geld terug. 1/2 ritprijs, om precies te zijn.
Of wordt er maar één station tegelijk overgeslagen?
Dat zou ik al doen als ie "mijn" station voorbij rijd..quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 15:26 schreef arjan1112 het volgende:
En wat moet je dan doen als je de trein terugpakt en ie weer doorrijd ? aan de noodrem trekken ?
En dan ieder jaar weer nieuwe plannen verzinnen etc. Met alle kosten die daarbij komen zoals overnames, opleidingen en noem het maar allemaal op. En wie geeft dan nog de garantie op het openbaar vervoer als er verlies gedraaid word?quote:
Ja het eerste wat ik zou doen als ik zojuist een stukje spoor had gekocht, is het meteen zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor klanten en potentiële klanten! Je verhaal over garanties is trouwens lachwekkend. Staatsbedrijf NS wilde stoppen met rijden op de lijn bij mijn oude dorpje. Enge private partijen zagen er nog wel geld in en nu is er een betere dienstregeling met om de 15 minuten een trein op een spoor dat zogenaamd overbodig was. Helaas was het twee jaar terug alsnog de slechtste spoorlijn van Nederland omdat het onderhoud van staatsbedrijf Prorail zo kut is.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:16 schreef Cherna het volgende:
[..]
En dan ieder jaar weer nieuwe plannen verzinnen etc. Met alle kosten die daarbij komen zoals overnames, opleidingen en noem het maar allemaal op. En wie geeft dan nog de garantie op het openbaar vervoer als er verlies gedraaid word?
Het wegennet in NL zou je dan ook moeten verkopen aan de particulier. Maar garanties heb je dan niet.
Welk dorpje als ik vragen mag. Als NS wilt stoppen komt dat doordat de lijn onrendabel is nog winst te maken. Waarom zou je ook nog rijden als je verlies draait.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:24 schreef Brum_brum het volgende:
[..]
Ja het eerste wat ik zou doen als ik zojuist een stukje spoor had gekocht, is het meteen zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor klanten en potentiële klanten! Je verhaal over garanties is trouwens lachwekkend. Staatsbedrijf NS wilde stoppen met rijden op de lijn bij mijn oude dorpje. Enge private partijen zagen er nog wel geld in en nu is er een betere dienstregeling met om de 15 minuten een trein op een spoor dat zogenaamd overbodig was. Helaas was het twee jaar terug alsnog de slechtste spoorlijn van Nederland omdat het onderhoud van staatsbedrijf Prorail zo kut is.
Ik snap trouwens niet wat je zeurt over het wegnet van NL want de automobilist betaald zo'n 60% teveel momenteel. En daar zitten enkel nog maar de kosten in verwerkt die niet naar het wegennet gaan, maar naar hele andere dingen. De hele ambtenarenmolen blijft buiten schot. Er moet vast wel iemand zijn die zo'n vetpot wil overnemen.
Oh jaquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 14:25 schreef roos85 het volgende:
Ik moet ineens aan deze tweet denkentwitter:Duckstadkrant twitterde op vrijdag 29-03-2013 om 08:23:00Uit een tevredenheidsonderzoek bij de Duckstadse Spoorwegen kwam naar voren dat het bedrijf zijn klanten maar "mwoah" vindt. reageer retweet
Lijn Arnhem-Doetinchem bedoel ik. Die valt niet onder de provincie maar de stadsregio. De lijn Arnhem-Winterswijk is wel van de provincie. Maar mensen betalen niet teveel voor allerlei commissietjes hoor! Toen ik er nog iedere dag over moest rijden was het trouwens bijna iedere week raak met cein- en wisselstoringen en slechts af en toe een kapotte trein.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:33 schreef Cherna het volgende:
[..]
Welk dorpje als ik vragen mag. Als NS wilt stoppen komt dat doordat de lijn onrendabel is nog winst te maken. Waarom zou je ook nog rijden als je verlies daait.
Arnhem-Winterswijk? Nou ja, daar rijd NS niet maar vallen net zo goed treinen uit en rijden treinen met vertraging.
En wie betaalt die frequentie van 15 minuten? De provincie?
Wat ik een beetje jammer vind is dat de ruimteplanners van de NS alle bankjes hebben weggehaald. Bij stationsvernieuwingen halen ze ook doodleuk voorzieningen zoals de verwarmde glazen hokken weg.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:37 schreef raptorix het volgende:
Ik stoor me nog niet eens zo aan vertragingen (heb er weinig last van) wel dat de stations allemaal zo pauperig zijn, zorg bijvoorbeeld voor goede gratis Wifi en fatsoenlijke shops.
Oja, en laat beveiliging de hangjongeren wegschoppen.
quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:34 schreef Igen het volgende:
[..]
Oh ja
Volgens mij nog op werkelijkheid gebaseerd ook. NS had onderzoek laten doen waaruit bleek dat ondanks betere prestaties opgeleukte statistieken de reizigers toch niet tevredener werden, en trok daaruit de conclusie dat de reiziger ongelijk heeft en stelde voor dat het reizigersoordeel voortaan minder moest meetellen in de prestatie-afspraken tussen de overheid en NS.
de speld serieus nemenquote:
Vergis je niet. Het is dat bijvoorbeeld Veolia in het zuiden verplicht is door te gaan. Maar die draaien verlies en willen liever vandaag dan morgen stoppen. Alleen houd de provincie dit tegen en natuurlijk een boete voor Veolia als zij zouden stoppen.quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 16:40 schreef Brum_brum het volgende:
Het is overigens wel bizar dat het 3 andere trein maatschappijen wel is gelukt om er geld in te zien terwijl het staatsbedrijf fuck you tegen te klant zei.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |