quote:Op vrijdag 6 september 2013 08:22 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik had gegoogeld op dahl en ik wil dit recept!
ik heb EINDELIJK uitgevogeld hoe ik de pagina moet printenhij is nu aan het printen,
ik kan het recept hier dus niet neerzetten, Surnaams recept Dahl met Okra, ziet er lekker uit![]()
Leuk weer een recept erbij, ik ga het allemaal uitzoeken, dankjewelen wel terugkomen heh
quote:Op vrijdag 6 september 2013 08:30 schreef rijsttafel het volgende:
Beste topic op fok in de double-digits
Ziet er goed uitquote:Op vrijdag 6 september 2013 08:30 schreef rijsttafel het volgende:
[..]![]()
Ben nog 2 maanden in het land met vrije internettoegang en kooklust, dus zal hier denk ik wel vaker posten.
Ik kwam dahl met komkommer recept tegenDat klinkt maf en eigenlijk niet lekker, maar de chef beweert dat het geniaal is.. Binnenkort eens maken.
"I like to add a small piece of butter" *gooit er een heel blok boter in*
Ze hadden ongezoet en gezoet http://www.vivera.com/pro(...)ks-naturel-ongezout/quote:2. Waarvan worden de Vivera producten gemaakt?
De Vivera producten worden gemaakt van de beste, plantaardige, niet genetisch gemodificeerde grondstoffen. De meeste producten worden bereid op basis van soja. Een klein aantal andere producten op basis van rijst of wortel. Vivera maakt uitsluitend gebruik van scharrelkippenei-eiwit. Er worden vitamines B12 en ijzer aan de Vivera producten toegevoegd.
Volgens mij is dit deel 1 CUL / Producten die 100% plantaardig en lekker zijn :)quote:Op vrijdag 6 september 2013 20:10 schreef rijsttafel het volgende:
Iemand een idee wat er met het veganistentopic is gebeurd? Is er een deel 2?
quote:Er is al 84 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Daar ben ik best een beetje jaloers op... ik heb geen tuinquote:Op zaterdag 7 september 2013 16:23 schreef Maria2.0 het volgende:
Morgen simpel&vega:
Cherrytomaatjes uit eigen tuin,
Tja en dan de pepers (of puntpaprika's) en aubergine in lijfolie bakken, en later giet je de saus erbij.quote:De Basis van dit alles is tomatensaus van verse tomaten, verse geraspte knoflook, peper en zout.
Dit gooi je gewoon in de blender en daarna in de pan en dan laat je het even 10 minuten lekker doorkoken en dan is het klaar.
Ik eet van alles door elkaar vandaag maar vooral veel speltbrood en salade, en restje vanquote:Op zondag 8 september 2013 18:34 schreef rijsttafel het volgende:
Vanavond simpel maar wel 1 van m'n lievelingsgerechten:
Pasta met tomatensaus(staat nu lekker te pruttelen)
En een salade
Ik ben niet héél erg dol op vlees vervangers maar ik had toevallig deze gekocht vandaagquote:Op maandag 9 september 2013 00:53 schreef rijsttafel het volgende:
Restjesdag is de beste dag van de week.
Bij de landmarkt. http://www.landmarkt.nl/quote:Op maandag 9 september 2013 01:22 schreef rijsttafel het volgende:
Ik hou ook niet zo van vleesvervangens. Niet dat ik ze per se niet lekker vind, maar gewoon het idee dat je zonder vlees iets zou missen. En ze zijn wel duur.
Maar voor een dagje makkelijk doen doe ik het wel sporadisch. Waar heb je ze gekocht? Ziet er wel ok uit.
http://www.distrifood.nl/(...)msterdam-DIS143665W/quote:Op maandag 9 september 2013 01:35 schreef rijsttafel het volgende:
Ik zal eens googlen want Amsterdam is niet naast de deur. (Rotterdam, dus grote kans dat het ergens wel te vinden is.)
Dat is waar, dan zullen ze het daar wel hebben.quote:Op maandag 9 september 2013 07:57 schreef Vork het volgende:
Dat verkopen ze wel bij een doorsnee biosupermarkt. En wat Rotterdam betreft, daar zit Gimsel en daar hebben ze sowieso een hoop interessante producten.
Goed bezig! Het begin is het lastigste. Ik kan me flauw herinneren dat ik toen ook meer honger had, en ik denk dat het gewoon even wennen is. Maar misschien kun je een beetje details geven over wat je zoal hebt gegeten. Ik denk overigens niet dat je na een week een eiwittekort al zou merken, maar ik heb daar weinig verstand van.quote:Op maandag 9 september 2013 14:18 schreef Young_David het volgende:
Eerste week geen vlees zit er op. Mijn doel is om het een maand vol te houden, als een persoonlijk experiment en daarna vlees met mate te eten en te letten op waar het vandaan komt.
Op zich is het aardig te doen, maar ik weet niet hoe het komt, maar ik heb echt heel erg trek. Ik merk echt dat mijn lichaam schreeuwt om vlees. Ik schrik daar best wel van, alsof ik nog nooit een week zonder vlees heb geleefd, wat waarschijnlijk ook zo is.
Hoe kom ik van dit hongergevoel af? Ik eet op zich genoeg, maar ik voel me er toch zwakker door worden.
Je hebt ook speltmeel enzo.. dat heb ik eindelijk gisteren toevallig gevonden en daar ga ik deze weekquote:Spelt is één van de meest eiwitrijke graansoorten. Spelt bevat maar liefst 10 tot 25 % meer eiwit dan tarwe.
Meer noten eten dusquote:Op maandag 9 september 2013 22:04 schreef rijsttafel het volgende:
Recentelijk bewijs dat eiwitten niet alleen in zuivel en vlees zitten:
[ afbeelding ]
Vegan strongman Patrik Baboumian breaks a world record by carrying 550 kilos 10 metres on the West Jet stage at the Harbourfront Centre on Sunday.
http://www.thestar.com/ne(...)arian_food_fest.html
Zit er redentelijk toch vaak aan te denken ook een stuk meer veganistisch te gaan eten. Misschien volgende week maar veganistische week proberen.
én speltbrood dan!quote:Op maandag 9 september 2013 22:15 schreef rijsttafel het volgende:
ook nog een beetje op de caloriën letten.
quote:Op woensdag 4 september 2013 23:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Leuk idee voor een toetje uit een ander topic van CUL
Ingredienten
2 bananen 2 eetlepels kaneel 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels honing
Instructies
Pel de bananen. Snij ze doormidden en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Verdeel de suiker, kaneel en honing erover. 15 minuten in een oven van 160 graden.
Serveertips
Serveren met een bolletje vanille-ijs!
Ga ik proberen !
Het smaakte GODDELIJK!quote:
Ziet er goed uit!quote:Op dinsdag 10 september 2013 20:05 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
[..]
Het smaakte GODDELIJK!![]()
[ afbeelding ]
Beter dan het er uitziet, en halverwege was het ijs op (slagroomijs) want dat wat er daar op
het bord ligt was bij de eerste halve banaan al op, dus ik heb nog effe snel ijs bijgeschept.
Je kan Fair trade quinoa kopenhttp://www.joannusmolen.c(...)rganic-en-fairtrade/quote:Op woensdag 11 september 2013 15:57 schreef Young_David het volgende:
Betreffende quinoa, ik kom het volgende artikel tegen:
http://www.theguardian.co(...)latable-truth-quinoa
Vanwege de steeds groeiende vraag naar quinoa wordt de quinoa steeds duurder, en onbetaalbaar voor de lokale bevolking. Dat zit me dan toch iets minder lekker ineens.
Oh, vlees eten doe ik niet meer, Bio-Industie is al genoeg reden, dat er ook af en toequote:Op woensdag 11 september 2013 21:50 schreef Young_David het volgende:
Toch naar. Eén van de hoofdredenen om deze maand geen vlees te eten is om bewust met eten bezig te zijn. Met name met vlees heb ik moeite hoe mens en dier behandelt wordt. Maar als ik zie dat dit soort producten weer een ander onrecht in stand brengen dan ga ik daar weer over twijfelen. Nou ja, het creëert wel een stuk broodnodig bewustzijn.
Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
Ja, maar probeer maar eens aan een Hollandse Adocado te komen... of rijst, of Quonoaquote:Op woensdag 11 september 2013 21:50 schreef Young_David het volgende:
Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
Niet iedereen gelooft dit, maak ik wel, redenen om zoveel mogelijk plantaardig te eten.quote:Op woensdag 11 september 2013 21:50 schreef Young_David het volgende:
Toch naar. Eén van de hoofdredenen om deze maand geen vlees te eten is om bewust met eten bezig te zijn. Met name met vlees heb ik moeite hoe mens en dier behandelt wordt. Maar als ik zie dat dit soort producten weer een ander onrecht in stand brengen dan ga ik daar weer over twijfelen. Nou ja, het creëert wel een stuk broodnodig bewustzijn.
Moraal van het verhaal. Koop zoveel mogelijk lokale producten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |