Ik vond het het geld zeker waard, kost een hoop, maar je leert ook een hoop en als je ziet wat je allemaal mee naar huis krijgt, als je dat moet kopen dan ben je ook een hoop geld kwijt.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 12:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat vind je van de cursus? Ik overweeg ook zoiets bij Robert, maar weet niet of ik het het geld wel waard vind..
neem je toch gewoon groene kleurstof en banaanaroma. ben je dr ookquote:Op donderdag 29 augustus 2013 17:29 schreef kvd het volgende:
Vraagje...
Naar aanleiding van al die mooie groene bakwerken van hier heb ik in de toko pandan aroma gehaald. Hoe het kan weet ik nog niet helemaal, maar had steeds in mijn hoofd zitten dat het banaan was (vast door de pisang ambon). Maar goed, ik zat op de heenweg leuk tegen vriendlief te vertellen over banaansmaak enzo en kwam er toen al achter dat ik iets zei wat niet klopte.
Dus ik heb naast de pandang ook een flesje banaan aroma meegenomen.
Mijn vraag is, kan ik beide verwerken in 1 recept, of zal dat niet lekker worden.
(om heel eerlijk te zijn, omdat ik dus de verkeerde smaak in gedachten had, weet ik niet eens welke smaak pandan echt is. Lees nootachtig (zo ruikt het ook), daar hou ik zelf niet van. Maar lees ook iets over dat het juist zoetig is en richting de smaak van vanille gaat....ofwel...wie helpt me?)
Als pandan zoet is, dan zal dat voor mij niet hoeven. Dan gebruik ik alleen die namelijk.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 17:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
neem je toch gewoon groene kleurstof en banaanaroma. ben je dr ook
krijg je ook iets van een diploma of oorkonde na de cursus?quote:Op donderdag 29 augustus 2013 15:22 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik vond het het geld zeker waard, kost een hoop, maar je leert ook een hoop en als je ziet wat je allemaal mee naar huis krijgt, als je dat moet kopen dan ben je ook een hoop geld kwijt.
T smaakt niet naar banaan maar ik vind het ook niet echt noot.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 17:37 schreef kvd het volgende:
[..]
Als pandan zoet is, dan zal dat voor mij niet hoeven. Dan gebruik ik alleen die namelijk.
Als pandan echt naar noot smaakt, dan gebruik ik heb helemaal niet, dan wordt het alleen die banaan aroma. Dan geen groene cake, was ook meer als geintje omdat men steeds iets nieuws van mij verwacht.
Deze citroentaart heb ik afgelopen weekend gemaakt. Is heerlijk en er gaan véél eieren in!quote:Op donderdag 29 augustus 2013 18:43 schreef djkoelkast het volgende:
Ik wil iets bakken waar behoorlijk wat eieren in moeten. We hebben zelf kippen en die hebben behoorlijk gelegd, dus iemand een ideetje?
hmmmm...wordt dus even goed nadenken...quote:Op donderdag 29 augustus 2013 18:23 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
T smaakt niet naar banaan maar ik vind het ook niet echt noot.
En soort mix tussen amandel (in die zin wel noot) vanille en een licht bloemige geur. Ik vind het heel lekker. Het is ook zeker zoet!
Ik ben te lui om die Pandan cake from scratch te maken, gebruik een pak van de toko
Ziet er goed uit, maar ik heb van de rest bijna niksquote:Op donderdag 29 augustus 2013 19:34 schreef Taartje het volgende:
[..]
Deze citroentaart heb ik afgelopen weekend gemaakt. Is heerlijk en er gaan véél eieren in!
meringues?quote:Op donderdag 29 augustus 2013 18:43 schreef djkoelkast het volgende:
Ik wil iets bakken waar behoorlijk wat eieren in moeten. We hebben zelf kippen en die hebben behoorlijk gelegd, dus iemand een ideetje?
Spekkoek, citroen merengue taart, chiffon..quote:Op donderdag 29 augustus 2013 18:43 schreef djkoelkast het volgende:
Ik wil iets bakken waar behoorlijk wat eieren in moeten. We hebben zelf kippen en die hebben behoorlijk gelegd, dus iemand een ideetje?
Die chiffoncake was bij the great British bakeoff, maar ik heb geen vormquote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:25 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Spekkoek, citroen merengue taart, chiffon..
jammer. Misschien kan je ook een magic custard cake maken? Ook weer 4 eierenquote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:26 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Die chiffoncake was bij the great British bakeoff, maar ik heb geen vorm
quote:Op donderdag 29 augustus 2013 21:20 schreef PM-girl het volgende:
Skaai!Glazen beker de volgende keer maar?
Ja, je krijgt een oorkonde dat je de cursus hebt gevolgd. Dus die zit in een map bij al m'n andere "onbelangrijke" diploma's.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 18:02 schreef casper019 het volgende:
[..]
krijg je ook iets van een diploma of oorkonde na de cursus?
Tarte tatin, hebben we inderdaad ook gemaakt, maar dat ging echt in 5 minuten dus dat is niet zo spannend. Veel mouses, verschillende degen, het overgieten en onderdompelen van een taart. Maarquote:Op donderdag 29 augustus 2013 16:52 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
Welke technieken heb je zoal geleerd?
Tarte tatin heb ik inmiddels redelijk onder de knie.
http://uitdekeukenvanarde(...)-leche-brownies.htmlquote:Op vrijdag 30 augustus 2013 17:21 schreef Tinuviel het volgende:
Sv'tje, wow.
Strawberry en Skaai, ziet er lekker uit.
Dit is mijn chocolate peanutbutter cheesecake van Nigella:
[ afbeelding ]
Kan iemand nog eens een linkje voor de dulche de leche brownies posten. Ik kan ze niet meer vinden. Dankje.
Basisrecept kwam uit een heel oud kookboek voor de huishoudschool, ik heb er alleen een speltversie van gemaaktquote:
ok, ik heb die brownies ook ooit gemaakt, maar zó zagen mijn handen er niet uit hoorquote:Op zaterdag 31 augustus 2013 16:35 schreef AnneX het volgende:
De Dulce de Lecce brownies zijn in progress.
Wat een geklieder...
[ afbeelding ]
ik heb er toevallig gisteren mee in mijn handen gestaan bij de bijenkorfquote:Op zaterdag 31 augustus 2013 20:19 schreef sararaats het volgende:
binnenkort eens Pac Man cookies proberen
eerst de vormpjes zien te krijgen
hoe maak je die dan ? die zien er verdomde lekker uitquote:Op zondag 1 september 2013 21:20 schreef lady-wrb het volgende:
vanavond stempelkoekjes gebakken
[ afbeelding ]
makkelijk en lekker
ziet er goed uit tinuviel!quote:Op maandag 2 september 2013 07:09 schreef Tinuviel het volgende:
Ter gelegenheid van mijn verjaardag trakteer ik vandaag de dulce de leche brownies. Poging nr. 2 kwam zo uit de oven:
[ afbeelding ]
http://elkedagzaterdag.bl(...)-koekjesstempel.htmlquote:Op zondag 1 september 2013 23:06 schreef casper019 het volgende:
[..]
hoe maak je die dan ? die zien er verdomde lekker uit
Super strakquote:Op zondag 1 september 2013 21:20 schreef lady-wrb het volgende:
vanavond stempelkoekjes gebakken
[ afbeelding ]
makkelijk en lekker
weet ik maar zomaar even naar de Bijenkorf is ook redelijk ver rijden voor mij.quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 22:50 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik heb er toevallig gisteren mee in mijn handen gestaan bij de bijenkorf
bijenkorf heeft een webshopquote:Op maandag 2 september 2013 09:57 schreef sararaats het volgende:
[..]
weet ik maar zomaar even naar de Bijenkorf is ook redelijk ver rijden voor mij.
binnenkort toch maar eens naar Eindhoveuh
Amazon.co.uk alleen die hebben er maar 1, wel goedkoper als je er een paar van haalt.quote:Op maandag 2 september 2013 14:55 schreef Etcetera het volgende:
http://www.suck.uk.com/pr(...)ategory=best-sellers hier zijn ze goedkoper, maar er komen wel verzendkosten overheen (15 euro als je naar NL wilt laten opsturen), dus dan is het nog maar de vraag of dat de moeite is
Ik zie daar geen pacmanvormpjesquote:
dat is nou exact de reden dat ik ze niet gekocht hebquote:Op maandag 2 september 2013 15:57 schreef Taartje het volgende:
Maar die drie spookjes zijn toch allemaal precies hetzelfde? Beetje raar dat je daar dan drie stuks van moet kopen.
Die zien er veganistisch uit. Klopt dat?quote:Op maandag 2 september 2013 17:30 schreef -Strawberry- het volgende:
Kokosnoot Abrikoos Koekjes met CashewsHup de oven in.
Woooooh! Cashew en Kokos!quote:Op maandag 2 september 2013 17:30 schreef -Strawberry- het volgende:
Kokosnoot Abrikoos Koekjes met CashewsHup de oven in.
[ afbeelding ]
Volgens mij zijn ze dat ja.quote:Op maandag 2 september 2013 18:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Die zien er veganistisch uit. Klopt dat?![]()
Ziet er goed uit.quote:Op maandag 2 september 2013 18:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Die zien er veganistisch uit. Klopt dat?![]()
Ik bakte net in elk geval zelf iets plantaardigs.. Het is september en het is bewolkt, dus ik vind gewoon dat het alvast herfst is.![]()
Ik maakte muffins met kruidnagel, gember en nootmuskaat, en nadat ze uit de oven kwamen rolde ik de muffins door suiker & kaneel.![]()
[ afbeelding ]
Standaard muffinrecept gebruikt, maar dan met kokosolie in plaats van boter en amandelmelk in plaats van gewone melk. Ging uitstekend!
Appeltaart moet je minstens een uur bakken, misschien wel 70 minuten.quote:Op maandag 2 september 2013 19:28 schreef casper019 het volgende:
ik zit nu appeltaart te bakken, en de taart zat er 45min in.. haal ik er even uit komt er een hele laag vocht uit...
Komt dat door de appelst vocht??
en wat kan je dan het beste doen? is het dan slim om de taart even 20 sec uit de oven te halen en schuin wat vocht eruit te laten lopen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar als je er tijdens het bakken toch achter komt dat er veel vocht inzit, is het dan slim t af te gieten beetje?quote:Op maandag 2 september 2013 19:44 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Appeltaart moet je minstens een uur bakken, misschien wel 70 minuten.
Je moet ook eigenlijk eerst de appels schillen en snijden, kaneel en suiker er op en dan in de koelkast. Dan loopt er al heel veel vocht uit.
Gefeliciteerd!quote:Op maandag 2 september 2013 20:03 schreef Tinuviel het volgende:
Dankje Lady.
Hij zag er goed uit, alleen de zijkanten waren perfect, in het midden was hij veel te zacht. Ligt dat dan aan een slechte oven?
Kun je doen, maar hij moet er sowieso nog bijna een half uur in, dus ik snap niet dat je al aan het kijken bent?quote:Op maandag 2 september 2013 19:55 schreef casper019 het volgende:
[..]
maar als je er tijdens het bakken toch achter komt dat er veel vocht inzit, is het dan slim t af te gieten beetje?
haha maar ziet t deeg er niet gaar uit dan??quote:Op maandag 2 september 2013 20:47 schreef Isabeau het volgende:
Zo kunnen we natuurlijk niet beoordelen of er een soggy bottom is
(maar ziet er prachtig uit!en ik hou wel van een klein beetje niet gaar deeg
)
De onderkant, dat is altijd het spannende. Die kunnen we niet beoordelenquote:Op maandag 2 september 2013 20:51 schreef casper019 het volgende:
[..]
haha maar ziet t deeg er niet gaar uit dan??
Je kan de volgende keer anders beter een heel klein beetje paneermeel (naturel uiteraard) over de bodem van je appeltaart strooien voor je de appels erop legt. Dit zuigt het vocht ook op en zorgt voor een minder zompige bodemquote:Op maandag 2 september 2013 19:55 schreef casper019 het volgende:
[..]
maar als je er tijdens het bakken toch achter komt dat er veel vocht inzit, is het dan slim t af te gieten beetje?
quote:Op maandag 2 september 2013 19:48 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb trouwens vandaag koekjes gebakken:
[ afbeelding ]mag ik het recept? daar ben ik al zo lang naar op zoekSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Ik heb geen exacte hoeveelheden gemeten omdat het de 1e keer was en ik wilde wat proberen.quote:Op dinsdag 3 september 2013 13:47 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
mag ik het recept? daar ben ik al zo lang naar op zoek
wat leuk! ik ga het binnenkort proberen. die hele wortel, is dat een winterwortel of een uit een bos peen?quote:Op dinsdag 3 september 2013 13:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb geen exacte hoeveelheden gemeten omdat het de 1e keer was en ik wilde wat proberen.
Ik heb het volgende gedaan: zilvervliesrijst (snelkook, maar ongekookt) met havermout in de keukenmachine, daarna een hele wortel er door raspen (grove rasp) inclusief het loof van die ene wortel. Dan boekweitmeel er door, 1 heel ei inclusief schaal, een dessertlepel honing, 1 theelepel kaneel en dat was al voldoende plakkerig om een deeg van te maken.
Als het niet genoeg is dan wat water erbij.
De basis van het recept heb ik uit een hondenkoekjesbakboekje uit Engeland, maar ik maak het toch altijd wat anders. Ik mijd tarwe, suiker en zout en in bovenstaande heb ik ook geen vet gebruikt.
25 minuten gebakken op 200 graden
Hond is er gek op
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |