abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 10:07:49 #121
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130544740
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 10:02 schreef djkoelkast het volgende:
Een luchtig bitterkoekje? Maar daar doe je het weer mee tekort.
Een macaron is een macaron :P Moet je gewoon proeven.
ik vind het wel lang werk voor weinig koek :P
maar wel lekker
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 10:09:07 #122
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130544763
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 10:07 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik vind het wel lang werk voor weinig koek :P
maar wel lekker
Het is bij een macaron vooral wat je er tussen doet. Je moet er wel iets bijzonders van maken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 10:10:40 #123
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130544788
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 10:09 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is bij een macaron vooral wat je er tussen doet. Je moet er wel iets bijzonders van maken.
ja dat dus. en die wachttijd vind ik vervelend. je kan niet even een paar series achter elkaar bakken.
dat kan ik echt niet plannen :@
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 10:13:41 #124
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130544848
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 10:10 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ja dat dus. en die wachttijd vind ik vervelend. je kan niet even een paar series achter elkaar bakken.
dat kan ik echt niet plannen :@
En je kunt ze niet zo lang bewaren, tenzij je ze invriest, maar dat is het toch ook niet echt.
Het klopt, het is veel werk, maar het is net als met de spekkoek gewoon een geval apart, qua smaak niet te evenaren.
Voordeel van spekkoek is dat je voor een maand in 1x kunt maken, dat wordt bij macarons lastig :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130547341
quote:
2s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 18:02 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

wilton :)
Bedoel je die gel achtige substantie in een potje? Heb je niet gewoon te veel gebruikt? Ik gebruik die namelijk ook altijd en heb er nog nooit last van gehad! Wat apart.
pi_130548138
Weet iemand een goeie appelboor? Want met zon ding kan je toch heel snel de appelschillen en in plakjes snijdne (zijn die plakjes in dikte verstelbaar?)
zodat je ze dan heel snel klaar kan maken voor bijv stukjes appel in een appeltaart?
(liefst kopen bij bol)
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 12:27:03 #127
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130548896
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 12:05 schreef casper019 het volgende:
Weet iemand een goeie appelboor? Want met zon ding kan je toch heel snel de appelschillen en in plakjes snijdne (zijn die plakjes in dikte verstelbaar?)
zodat je ze dan heel snel klaar kan maken voor bijv stukjes appel in een appeltaart?
(liefst kopen bij bol)
hoe wil je met een appelboor een appel schillen?
met zo'n ding haal je toch alleen maar snel het klokhuis eruit?
pi_130549183
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 12:27 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hoe wil je met een appelboor een appel schillen?
met zo'n ding haal je toch alleen maar snel het klokhuis eruit?
http://www.bol.com/nl/p/w(...)um/9200000005802738/

ik heb er daar een gevonden, die snijd hem ook in plakjes zeg maar en die plakken kan je snel in stukkensnijden voor taart cake etc etc...

Ik krijg er 1 cadeau omdat ik de family traditie van appeltaart bakken voort zet..
nu zoek ik dus een goeie (van max 30-35euro)
dus ik hoopte dat iemand me miss kon vertellen of dat een goiee is? (voor grote en kleine appels?)
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 12:43:49 #129
91830 MaximusTG
pi_130549411
Hier staat een filmpje;

IMHO is het erg overdreven om daar een apparaat voor te kopen. Hoe vaak bak je nu een appeltaart?
pi_130550334
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Hier staat een filmpje;

IMHO is het erg overdreven om daar een apparaat voor te kopen. Hoe vaak bak je nu een appeltaart?
dan ken je mijn fammily niet, elke verjaardag = 2 appeltaarten
nu zijn er in september 3 verjaardagen, oktober 1, november 1, november 1

= 12 appeltaarten ;)
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 14:19:06 #131
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130553198
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 13:10 schreef casper019 het volgende:

[..]

dan ken je mijn fammily niet, elke verjaardag = 2 appeltaarten
nu zijn er in september 3 verjaardagen, oktober 1, november 1, november 1

= 12 appeltaarten ;)
o als je het zo bedoelt.
ik heb zo'n ding idd van dichtbij gezien. in het openluchtmuseum stonden ze ermee en mijn zoon heeft daar een appel mee geschild. dat werkte inderdaad goed. ik dacht nog: zo'n ding lijkt me ook wel wat :@ dus bedankt! ik denk dat ik er ook een moet nu :D
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 14:20:28 #132
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130553263
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Hier staat een filmpje;

IMHO is het erg overdreven om daar een apparaat voor te kopen. Hoe vaak bak je nu een appeltaart?
Zo krijg je dus stukjes klokhuis in je taart. Ik schil snij het altijd gewoon met de hand _O_
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 14:24:26 #133
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130553435
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 14:20 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zo krijg je dus stukjes klokhuis in je taart. Ik schil snij het altijd gewoon met de hand _O_
ik ook. maar als je weer tig appels staat te schillen schiet de gedachte aan dat ding wel weer door mijn hoofd
:@
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 14:38:54 #134
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130554029
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 14:24 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik ook. maar als je weer tig appels staat te schillen schiet de gedachte aan dat ding wel weer door mijn hoofd
:@
Ik schil ze met een dunschiller, daarna snij ik ze in 4, dan klokhuizen er uit en dan alles in blokjes.
Blokjes vind ik sowieso lekkerder dan schijfjes, dan heeft de appel nog wat bite (niet hard, maar ook niet helemaal appelmoes)
Ik ken iemand die deed er geraspte appel in, was veel sneller, maar ik heb dat nooit lekker gevonden. Dan krijg je echt appelmoestaart.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 14:52:45 #135
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130554599
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 14:38 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik schil ze met een dunschiller, daarna snij ik ze in 4, dan klokhuizen er uit en dan alles in blokjes.
Blokjes vind ik sowieso lekkerder dan schijfjes, dan heeft de appel nog wat bite (niet hard, maar ook niet helemaal appelmoes)
Ik ken iemand die deed er geraspte appel in, was veel sneller, maar ik heb dat nooit lekker gevonden. Dan krijg je echt appelmoestaart.
gadver dat vind ik ook goor hoor. in appeltaart horen stukjes en geen prut. hooguit in een dudokappeltaart
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 15:11:31 #136
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130555381
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 14:52 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

gadver dat vind ik ook goor hoor. in appeltaart horen stukjes en geen prut. hooguit in een dudokappeltaart
Ik heb de tarte tatin van Mary Berry eens gemaakt, dat waren ook schijfjes, met de schil er nog aan. Die waren behoorlijk zacht, maar daar paste het wel weer bij. Met een rough puff als bodem :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 16:09:58 #137
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130557713
als ik blauwe bessen in cupcakes wil verwerken kan ik die zo door het deeg heen roeren? of moeten ze gepureerd? en hoeveel bessen op hoeveel deeg?
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 16:11:15 #138
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130557772
en ik ben helemaal van de stempelkoekjes tegenwoordig.
leuk, makkelijk en lekker snel klaar

en erg lekker :~
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 16:12:55 #139
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130557840
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 16:09 schreef lady-wrb het volgende:
als ik blauwe bessen in cupcakes wil verwerken kan ik die zo door het deeg heen roeren? of moeten ze gepureerd? en hoeveel bessen op hoeveel deeg?
Door het beslag heenvouwen op het einde van het mixen, niet pureren en niet meekloppen.
Andere optie is er een stuk of wat per cupcake in te drukken nadat je de cupjes hebt gevuld, maar dan zullen er niet een paar kapot gaan en een mooie paarse kleur in je beslag achterlaten, dus ik zou voor het eerste gaan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 16:23:47 #140
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130558306
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 16:12 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Door het beslag heenvouwen op het einde van het mixen, niet pureren en niet meekloppen.
Andere optie is er een stuk of wat per cupcake in te drukken nadat je de cupjes hebt gevuld, maar dan zullen er niet een paar kapot gaan en een mooie paarse kleur in je beslag achterlaten, dus ik zou voor het eerste gaan.
en heb je ook een indicatie hoeveel gram bessen op hoeveel gram deeg?
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 16:41:44 #141
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130559003
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 16:23 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

en heb je ook een indicatie hoeveel gram bessen op hoeveel gram deeg?
Oei nee, ik doe altijd maar wat als het op vulling aan komt. Gewoon een flinke hand vol op een standaardbeslag, daar heb je dus geen klap aan :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130559089
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 16:23 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

en heb je ook een indicatie hoeveel gram bessen op hoeveel gram deeg?
Ik heb laatst volgens mij 200 of 250 gram voor 12 cupcakes gebruikt. In elk geval een heel doosje bessen uit de diepvries van de Jumbo.
  woensdag 28 augustus 2013 @ 23:40:10 #143
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_130578227
Tijdens mijn patisserie cursus verschillende taarten gemaakt die afgelopen weekend op tafel stonden. Allerlei kleine hapjes staan helaas niet op de foto.

http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_130580255
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:40 schreef SV-tje het volgende:
Tijdens mijn patisserie cursus verschillende taarten gemaakt die afgelopen weekend op tafel stonden. Allerlei kleine hapjes staan helaas niet op de foto.

[ afbeelding ]
waar heb je die crusus gevolgt??
pi_130584478
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:40 schreef SV-tje het volgende:
Tijdens mijn patisserie cursus verschillende taarten gemaakt die afgelopen weekend op tafel stonden. Allerlei kleine hapjes staan helaas niet op de foto.

[ afbeelding ]
Wauw! :9~
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_130584579
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:40 schreef SV-tje het volgende:
Tijdens mijn patisserie cursus verschillende taarten gemaakt die afgelopen weekend op tafel stonden. Allerlei kleine hapjes staan helaas niet op de foto.

[ afbeelding ]
:9~ :9~ :9~
pi_130584835
Super mooie taartjes sv-tje, zo strak zou ik ze ook wel willen kunnen maken O+
pi_130586939
Wow, prachtig! Zou ze zo naar binnen buffelen :@
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_130587898
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 00:26 schreef casper019 het volgende:

[..]

waar heb je die crusus gevolgt??
BijRobert.nl patisseriecursus van Robert van Beckhoven.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_130590242
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 10:39 schreef SV-tje het volgende:

[..]

BijRobert.nl patisseriecursus van Robert van Beckhoven.
Wat vind je van de cursus? Ik overweeg ook zoiets bij Robert, maar weet niet of ik het het geld wel waard vind..
Let me see you stripped down to the bone
pi_130591829
Waarom zie ik nu pas de website in de OP. ;( Ik helemaal omrekenen en moeilijk doen...
pi_130596960
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 12:10 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat vind je van de cursus? Ik overweeg ook zoiets bij Robert, maar weet niet of ik het het geld wel waard vind..
Ik vond het het geld zeker waard, kost een hoop, maar je leert ook een hoop en als je ziet wat je allemaal mee naar huis krijgt, als je dat moet kopen dan ben je ook een hoop geld kwijt.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_130600443
Welke technieken heb je zoal geleerd?

Tarte tatin heb ik inmiddels redelijk onder de knie.
pi_130601801
Vraagje...
Naar aanleiding van al die mooie groene bakwerken van hier heb ik in de toko pandan aroma gehaald. Hoe het kan weet ik nog niet helemaal, maar had steeds in mijn hoofd zitten dat het banaan was (vast door de pisang ambon 8)7 ). Maar goed, ik zat op de heenweg leuk tegen vriendlief te vertellen over banaansmaak enzo en kwam er toen al achter dat ik iets zei wat niet klopte.
Dus ik heb naast de pandang ook een flesje banaan aroma meegenomen.

Mijn vraag is, kan ik beide verwerken in 1 recept, of zal dat niet lekker worden.
(om heel eerlijk te zijn, omdat ik dus de verkeerde smaak in gedachten had, weet ik niet eens welke smaak pandan echt is. Lees nootachtig (zo ruikt het ook), daar hou ik zelf niet van. Maar lees ook iets over dat het juist zoetig is en richting de smaak van vanille gaat....ofwel...wie helpt me? ;) )
  † In Memoriam † donderdag 29 augustus 2013 @ 17:32:04 #155
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130601863
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 17:29 schreef kvd het volgende:
Vraagje...
Naar aanleiding van al die mooie groene bakwerken van hier heb ik in de toko pandan aroma gehaald. Hoe het kan weet ik nog niet helemaal, maar had steeds in mijn hoofd zitten dat het banaan was (vast door de pisang ambon 8)7 ). Maar goed, ik zat op de heenweg leuk tegen vriendlief te vertellen over banaansmaak enzo en kwam er toen al achter dat ik iets zei wat niet klopte.
Dus ik heb naast de pandang ook een flesje banaan aroma meegenomen.

Mijn vraag is, kan ik beide verwerken in 1 recept, of zal dat niet lekker worden.
(om heel eerlijk te zijn, omdat ik dus de verkeerde smaak in gedachten had, weet ik niet eens welke smaak pandan echt is. Lees nootachtig (zo ruikt het ook), daar hou ik zelf niet van. Maar lees ook iets over dat het juist zoetig is en richting de smaak van vanille gaat....ofwel...wie helpt me? ;) )
neem je toch gewoon groene kleurstof en banaanaroma. ben je dr ook :P
pi_130601996
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 17:32 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

neem je toch gewoon groene kleurstof en banaanaroma. ben je dr ook :P
Als pandan zoet is, dan zal dat voor mij niet hoeven. Dan gebruik ik alleen die namelijk.
Als pandan echt naar noot smaakt, dan gebruik ik heb helemaal niet, dan wordt het alleen die banaan aroma. Dan geen groene cake, was ook meer als geintje omdat men steeds iets nieuws van mij verwacht.
pi_130602788
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 15:22 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Ik vond het het geld zeker waard, kost een hoop, maar je leert ook een hoop en als je ziet wat je allemaal mee naar huis krijgt, als je dat moet kopen dan ben je ook een hoop geld kwijt.
krijg je ook iets van een diploma of oorkonde na de cursus?
pi_130603258
Voor het eerst brood gebakken. :D Vegan bananenbrood, whole wheat, zonder toegevoegde suikers. Met dadels en chia seeds (die ik even had moeten aandrukken, helft viel eraf).



Niet helemaal gerezen zoals ik had gehoopt, maar smaakt goed.
pi_130603616
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 17:37 schreef kvd het volgende:

[..]

Als pandan zoet is, dan zal dat voor mij niet hoeven. Dan gebruik ik alleen die namelijk.
Als pandan echt naar noot smaakt, dan gebruik ik heb helemaal niet, dan wordt het alleen die banaan aroma. Dan geen groene cake, was ook meer als geintje omdat men steeds iets nieuws van mij verwacht.
T smaakt niet naar banaan maar ik vind het ook niet echt noot.

En soort mix tussen amandel (in die zin wel noot) vanille en een licht bloemige geur. Ik vind het heel lekker. Het is ook zeker zoet!

Ik ben te lui om die Pandan cake from scratch te maken, gebruik een pak van de toko :@
Kwak
  Moderator donderdag 29 augustus 2013 @ 18:43:24 #160
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130604700
Ik wil iets bakken waar behoorlijk wat eieren in moeten. We hebben zelf kippen en die hebben behoorlijk gelegd, dus iemand een ideetje? :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130606625
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 18:43 schreef djkoelkast het volgende:
Ik wil iets bakken waar behoorlijk wat eieren in moeten. We hebben zelf kippen en die hebben behoorlijk gelegd, dus iemand een ideetje? :9
Deze citroentaart heb ik afgelopen weekend gemaakt. Is heerlijk en er gaan véél eieren in!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_130607021
quote:
1s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 18:23 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

T smaakt niet naar banaan maar ik vind het ook niet echt noot.

En soort mix tussen amandel (in die zin wel noot) vanille en een licht bloemige geur. Ik vind het heel lekker. Het is ook zeker zoet!

Ik ben te lui om die Pandan cake from scratch te maken, gebruik een pak van de toko :@
hmmmm...wordt dus even goed nadenken...
  † In Memoriam † donderdag 29 augustus 2013 @ 19:51:59 #163
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_130607309
Ik heb net beurre noisette gemaakt en het is daarna zo door mijn maatbeker heen gesmolten :')

Op naar de AH voor een nieuw pakje roomboter :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_130607415
Hier wordt er vandaag, morgen en op het weekend flink gebakken. Mijn man maakt straks appeltaart. Morgen maak ik de chocolade peanutbutter cheesecake van Nigella en zondag nog een keer de dulce de leche brownies.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator donderdag 29 augustus 2013 @ 20:54:51 #165
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130610044
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 19:34 schreef Taartje het volgende:

[..]

Deze citroentaart heb ik afgelopen weekend gemaakt. Is heerlijk en er gaan véél eieren in!
Ziet er goed uit, maar ik heb van de rest bijna niks :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Redactie Frontpage donderdag 29 augustus 2013 @ 20:56:57 #166
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_130610149
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 18:43 schreef djkoelkast het volgende:
Ik wil iets bakken waar behoorlijk wat eieren in moeten. We hebben zelf kippen en die hebben behoorlijk gelegd, dus iemand een ideetje? :9
meringues?
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  Moderator donderdag 29 augustus 2013 @ 21:04:18 #167
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130610575
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 20:56 schreef Etcetera het volgende:

[..]

meringues?
Ben ik niet zo weg van. Ik ben meer van de taarten/cakes.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 29 augustus 2013 @ 21:20:13 #168
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_130611522
SV-tje, ziet er lekker uit!
En dat brood van straberry ook! :9

Skaai! :D Glazen beker de volgende keer maar?

Ik heb net een lekker ruikende vijgentaart uit de oven gehaald, ben benieuwd naar de smaak.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_130611770
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 18:43 schreef djkoelkast het volgende:
Ik wil iets bakken waar behoorlijk wat eieren in moeten. We hebben zelf kippen en die hebben behoorlijk gelegd, dus iemand een ideetje? :9
Spekkoek, citroen merengue taart, chiffon..
  Moderator donderdag 29 augustus 2013 @ 21:26:58 #170
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130611888
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 21:25 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Spekkoek, citroen merengue taart, chiffon..
Die chiffoncake was bij the great British bakeoff, maar ik heb geen vorm :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130612359
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 21:26 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Die chiffoncake was bij the great British bakeoff, maar ik heb geen vorm :P
jammer. Misschien kan je ook een magic custard cake maken? Ook weer 4 eieren :)
  † In Memoriam † donderdag 29 augustus 2013 @ 21:40:58 #172
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_130612700
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 21:20 schreef PM-girl het volgende:

Skaai! :D Glazen beker de volgende keer maar?


Ja dat lijkt me wel een goede investering :'). Heb maar een nieuw pakje boter gehaald en na het bereiden in een ander pannetje gegoten :D.

Nu staat de bramentaart in de oven :9~ en het huis ruikt helemaal naar die beurre noisette!

Oma had bramen geplukt en ingevoren, ik wilde wel iets speciaals met die bramen maken dus na wat Googelen kwam ik uit op dit recept op nrc.nl :)

Ohja, klaar!





[ Bericht 7% gewijzigd door Skaai op 29-08-2013 22:04:41 ]
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_130616467
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 18:02 schreef casper019 het volgende:
[..]
krijg je ook iets van een diploma of oorkonde na de cursus?
Ja, je krijgt een oorkonde dat je de cursus hebt gevolgd. Dus die zit in een map bij al m'n andere "onbelangrijke" diploma's.

quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 16:52 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
Welke technieken heb je zoal geleerd?

Tarte tatin heb ik inmiddels redelijk onder de knie.
Tarte tatin, hebben we inderdaad ook gemaakt, maar dat ging echt in 5 minuten dus dat is niet zo spannend. Veel mouses, verschillende degen, het overgieten en onderdompelen van een taart. Maar
vooral een bepaalde kijk op dingen, dus als je dit en dit doet, kun je daar a, b, c van maken. En dag 1 een halve dag chocolade, zowel de goede manier van tempreren maar ook een manier om vouwbare chocolade te maken.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_130641369
Sv'tje, wow.

Strawberry en Skaai, ziet er lekker uit.

Dit is mijn chocolate peanutbutter cheesecake van Nigella:


Kan iemand nog eens een linkje voor de dulche de leche brownies posten. Ik kan ze niet meer vinden. Dankje.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_130658821
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 augustus 2013 17:21 schreef Tinuviel het volgende:
Sv'tje, wow.

Strawberry en Skaai, ziet er lekker uit.

Dit is mijn chocolate peanutbutter cheesecake van Nigella:
[ afbeelding ]

Kan iemand nog eens een linkje voor de dulche de leche brownies posten. Ik kan ze niet meer vinden. Dankje.
http://uitdekeukenvanarde(...)-leche-brownies.html

Bookmarken :D
pi_130669910
It's a first: dulce de leche staat in de oven w/

Heeft iemand een beproefd recept van een (Iers) soda bread?

@Lein bookmark- check w/
pi_130670407
Hier staat een versie van de pandan chiffon in de oven. Gewoon in een springvorm, gewoonweg geen ruimte voor nog meer bakdingen in huis.
Het recept van dragonberry gebruikt, minus de kokosmelk. Maar heb even een vraagje. Is het de bedoeling dat je beslag ook al groen is? Want dat was de mijne dus niet.

(denk wel dat ik de verkeerde keus heb gemaakt met de pandan, vind het al niet lekker ruiken, even een likje uit de beslagkom genomen, vond het een aparte smaak. Misschien maar een beetje banaanbotercreme erbij maken ofzo)

Zo nog even mini saucijzenbroodjes maken (en cola-kip voor vanavond bij de borrel :Y) :9 )
  Moderator zaterdag 31 augustus 2013 @ 14:18:25 #178
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130671118
Mocca speltcake gemaakt :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130671621
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 14:18 schreef djkoelkast het volgende:
Mocca speltcake gemaakt :9
dat klinkt spannend zeg!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator zaterdag 31 augustus 2013 @ 14:43:54 #180
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130671654
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 augustus 2013 14:42 schreef Mirjam het volgende:

[..]

dat klinkt spannend zeg!
Basisrecept kwam uit een heel oud kookboek voor de huishoudschool, ik heb er alleen een speltversie van gemaakt ;) Ging ietsje anders dan ik gewend ben (boter + suiker mengen, dan 1 voor 1 de eieren, dan 2 minuten blijven kloppen na elk ei, dat laatste heb ik nooit eerder gedaan), hij is nu aan het afkoelen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')