abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  roze dinsdag 27 augustus 2013 @ 14:40:16 #101
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130513470
quote:
7s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:38 schreef msacras het volgende:

[..]

Ik gebruik altijd gewoon gehakte chocola, werkt ook prima hoor :D

Ah dat is niet zo handig nee, maar moet het echt heel simpel zijn? Als het makkelijk moet zijn blijf je inderdaad al snel in de zandkoekjes hangen, maar als je er wat meer aandacht aan wilt besteden heb je echt heel veel opties!
Hoeft niet perse makkelijk te zijn maar het moet voor een beginner wel te doen zijn om het goed te kunnen maken :P
Your beauty never ever scared me.
pi_130513497
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:40 schreef Amarantha het volgende:

[..]

Hoeft niet perse makkelijk te zijn maar het moet voor een beginner wel te doen zijn om het goed te kunnen maken :P
Ahh, zo! Wel eens pindakaaskoekjes geprobeerd? Makkelijk, erg lekker!
Ik heb hier een stuk of 5 kookboeken liggen met recepten voor cakes, koekjes, etc, ik zal de koekjes-sectie eens voor je doorkijken naar iets leuks
  roze dinsdag 27 augustus 2013 @ 14:46:21 #103
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_130513662
quote:
7s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:41 schreef msacras het volgende:

[..]

Ahh, zo! Wel eens pindakaaskoekjes geprobeerd? Makkelijk, erg lekker!
Ik heb hier een stuk of 5 kookboeken liggen met recepten voor cakes, koekjes, etc, ik zal de koekjes-sectie eens voor je doorkijken naar iets leuks
Ah dat zou wel tof zijn :D Dankje *O*
Your beauty never ever scared me.
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 15:43:44 #104
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_130515608
Ik heb een regenboogcake gebakken, als test voor een verjaardagstaart/cake. Maaarrrrrr....ik ben geloof ik de enige maar ik proef de kleurstoffen boven de cake uit. Een beetje een bittere, droge smaak. Zijn er meer mensen die dit probleem kennen?
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_130516035
quote:
2s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 15:43 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik heb een regenboogcake gebakken, als test voor een verjaardagstaart/cake. Maaarrrrrr....ik ben geloof ik de enige maar ik proef de kleurstoffen boven de cake uit. Een beetje een bittere, droge smaak. Zijn er meer mensen die dit probleem kennen?
Welke kleurstof heb je gebruikt dan?
  Moderator dinsdag 27 augustus 2013 @ 15:59:24 #106
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130516081
quote:
2s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 15:43 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik heb een regenboogcake gebakken, als test voor een verjaardagstaart/cake. Maaarrrrrr....ik ben geloof ik de enige maar ik proef de kleurstoffen boven de cake uit. Een beetje een bittere, droge smaak. Zijn er meer mensen die dit probleem kennen?
Gewoon geen kleurstoffen gebruiken maar spullen die je cake natuurlijk kleuren. Meer werk, minder mooie kleuren, maar geen verf in je bakkes :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130519851
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 14:22 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

valt wel mee. In het vorige deel is het volgens mij ook nog besproken.
Heb even geen zin om alles op te zoeken, maar heb ook een blogpostje ervan gemaakt(zie onderschrift).
Weet jij iets waarmee ik de kokosmelk mee kan vervangen?
pi_130520284
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 17:43 schreef kvd het volgende:

[..]

Weet jij iets waarmee ik de kokosmelk mee kan vervangen?
Je zou het kunnen weglaten. Vervangen weet ik niet, het is puur wat romigheid en zeer lichte aroma.
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 18:02:54 #109
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_130520498
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 15:58 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Welke kleurstof heb je gebruikt dan?
wilton :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 18:03:27 #110
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_130520516
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 15:59 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Gewoon geen kleurstoffen gebruiken maar spullen die je cake natuurlijk kleuren. Meer werk, minder mooie kleuren, maar geen verf in je bakkes :P
Normaal gesproken zou ik het doen, maar ik zit momenteel behoorlijk in de lappenmand en eigenlijk is het al te veel...maar het kind wil zo graag :')
I`m not weird. I`m limited edition.
pi_130520679
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 17:55 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Je zou het kunnen weglaten. Vervangen weet ik niet, het is puur wat romigheid en zeer lichte aroma.
Dan wordt het weggelaten ;)

Van de week maar eens op zoek naar een goede toko hier
pi_130524455
ik wil volgende week voor een vriendin die gek is op macarons macarons maken, echter heb ik ze zelf nog nooit gegeten..
dus ik vroeg me af...wat is nou de perfecte macaron?
moet die krokant zijn? of juistmeer cake achtig??
pi_130527922
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 18:09 schreef kvd het volgende:

[..]

Dan wordt het weggelaten ;)

Van de week maar eens op zoek naar een goede toko hier
gaat het om de smaak?
Ik zag nu bij de toko kokospoeder. Geen idee wat het is :D
mama van 3 kids!
pi_130529399
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 21:07 schreef Popples het volgende:

[..]

gaat het om de smaak?
Ik zag nu bij de toko kokospoeder. Geen idee wat het is :D
Gaat mij echt om de smaak, die vind ik echt niet lekker.
pi_130543160
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 19:59 schreef casper019 het volgende:
ik wil volgende week voor een vriendin die gek is op macarons macarons maken, echter heb ik ze zelf nog nooit gegeten..
dus ik vroeg me af...wat is nou de perfecte macaron?
moet die krokant zijn? of juistmeer cake achtig??
Krokant van buiten, beetje sticky van binnen. En dan een goede vulling ertussen.
pi_130543488
Macarons is echt zo'n hype waar ik niets van snap. Vind er echt niets aan.
  Licht Ontvlambaar woensdag 28 augustus 2013 @ 09:16:08 #117
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_130543681
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 09:04 schreef Myraela het volgende:
Macarons is echt zo'n hype waar ik niets van snap. Vind er echt niets aan.
het ziet er geweldig uit... En dat is het dan ook wel.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 09:56:51 #118
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130544457
quote:
2s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 15:43 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik heb een regenboogcake gebakken, als test voor een verjaardagstaart/cake. Maaarrrrrr....ik ben geloof ik de enige maar ik proef de kleurstoffen boven de cake uit. Een beetje een bittere, droge smaak. Zijn er meer mensen die dit probleem kennen?
ja hier! ik dacht dat ik de enige was :@ ik heb het zelfs in de taartenwinkel nagevraagd, maar dat kon absoluut niet, zeiden ze daar.
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 09:59:16 #119
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130544508
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 19:59 schreef casper019 het volgende:
ik wil volgende week voor een vriendin die gek is op macarons macarons maken, echter heb ik ze zelf nog nooit gegeten..
dus ik vroeg me af...wat is nou de perfecte macaron?
moet die krokant zijn? of juistmeer cake achtig??
nee absoluut niet cakeachtig. een beetje hard/krokant van buiten en iets kleverig van binnen met een heerlijke romige vulling.
jemig hoe omschrijf je de smaak van een macaron :@
moeilijk hoor
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 10:02:20 #120
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130544599
Een luchtig bitterkoekje? Maar daar doe je het weer mee tekort.
Een macaron is een macaron :P Moet je gewoon proeven.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 10:07:49 #121
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130544740
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 10:02 schreef djkoelkast het volgende:
Een luchtig bitterkoekje? Maar daar doe je het weer mee tekort.
Een macaron is een macaron :P Moet je gewoon proeven.
ik vind het wel lang werk voor weinig koek :P
maar wel lekker
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 10:09:07 #122
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130544763
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 10:07 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik vind het wel lang werk voor weinig koek :P
maar wel lekker
Het is bij een macaron vooral wat je er tussen doet. Je moet er wel iets bijzonders van maken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 10:10:40 #123
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130544788
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 10:09 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Het is bij een macaron vooral wat je er tussen doet. Je moet er wel iets bijzonders van maken.
ja dat dus. en die wachttijd vind ik vervelend. je kan niet even een paar series achter elkaar bakken.
dat kan ik echt niet plannen :@
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 10:13:41 #124
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130544848
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 10:10 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ja dat dus. en die wachttijd vind ik vervelend. je kan niet even een paar series achter elkaar bakken.
dat kan ik echt niet plannen :@
En je kunt ze niet zo lang bewaren, tenzij je ze invriest, maar dat is het toch ook niet echt.
Het klopt, het is veel werk, maar het is net als met de spekkoek gewoon een geval apart, qua smaak niet te evenaren.
Voordeel van spekkoek is dat je voor een maand in 1x kunt maken, dat wordt bij macarons lastig :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130547341
quote:
2s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 18:02 schreef De_Taartjesfee het volgende:

[..]

wilton :)
Bedoel je die gel achtige substantie in een potje? Heb je niet gewoon te veel gebruikt? Ik gebruik die namelijk ook altijd en heb er nog nooit last van gehad! Wat apart.
pi_130548138
Weet iemand een goeie appelboor? Want met zon ding kan je toch heel snel de appelschillen en in plakjes snijdne (zijn die plakjes in dikte verstelbaar?)
zodat je ze dan heel snel klaar kan maken voor bijv stukjes appel in een appeltaart?
(liefst kopen bij bol)
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 12:27:03 #127
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130548896
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 12:05 schreef casper019 het volgende:
Weet iemand een goeie appelboor? Want met zon ding kan je toch heel snel de appelschillen en in plakjes snijdne (zijn die plakjes in dikte verstelbaar?)
zodat je ze dan heel snel klaar kan maken voor bijv stukjes appel in een appeltaart?
(liefst kopen bij bol)
hoe wil je met een appelboor een appel schillen?
met zo'n ding haal je toch alleen maar snel het klokhuis eruit?
pi_130549183
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 12:27 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hoe wil je met een appelboor een appel schillen?
met zo'n ding haal je toch alleen maar snel het klokhuis eruit?
http://www.bol.com/nl/p/w(...)um/9200000005802738/

ik heb er daar een gevonden, die snijd hem ook in plakjes zeg maar en die plakken kan je snel in stukkensnijden voor taart cake etc etc...

Ik krijg er 1 cadeau omdat ik de family traditie van appeltaart bakken voort zet..
nu zoek ik dus een goeie (van max 30-35euro)
dus ik hoopte dat iemand me miss kon vertellen of dat een goiee is? (voor grote en kleine appels?)
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 12:43:49 #129
91830 MaximusTG
pi_130549411
Hier staat een filmpje;

IMHO is het erg overdreven om daar een apparaat voor te kopen. Hoe vaak bak je nu een appeltaart?
pi_130550334
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Hier staat een filmpje;

IMHO is het erg overdreven om daar een apparaat voor te kopen. Hoe vaak bak je nu een appeltaart?
dan ken je mijn fammily niet, elke verjaardag = 2 appeltaarten
nu zijn er in september 3 verjaardagen, oktober 1, november 1, november 1

= 12 appeltaarten ;)
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 14:19:06 #131
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130553198
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 13:10 schreef casper019 het volgende:

[..]

dan ken je mijn fammily niet, elke verjaardag = 2 appeltaarten
nu zijn er in september 3 verjaardagen, oktober 1, november 1, november 1

= 12 appeltaarten ;)
o als je het zo bedoelt.
ik heb zo'n ding idd van dichtbij gezien. in het openluchtmuseum stonden ze ermee en mijn zoon heeft daar een appel mee geschild. dat werkte inderdaad goed. ik dacht nog: zo'n ding lijkt me ook wel wat :@ dus bedankt! ik denk dat ik er ook een moet nu :D
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 14:20:28 #132
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130553263
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 12:43 schreef MaximusTG het volgende:
Hier staat een filmpje;

IMHO is het erg overdreven om daar een apparaat voor te kopen. Hoe vaak bak je nu een appeltaart?
Zo krijg je dus stukjes klokhuis in je taart. Ik schil snij het altijd gewoon met de hand _O_
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 14:24:26 #133
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130553435
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 14:20 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Zo krijg je dus stukjes klokhuis in je taart. Ik schil snij het altijd gewoon met de hand _O_
ik ook. maar als je weer tig appels staat te schillen schiet de gedachte aan dat ding wel weer door mijn hoofd
:@
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 14:38:54 #134
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130554029
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 14:24 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik ook. maar als je weer tig appels staat te schillen schiet de gedachte aan dat ding wel weer door mijn hoofd
:@
Ik schil ze met een dunschiller, daarna snij ik ze in 4, dan klokhuizen er uit en dan alles in blokjes.
Blokjes vind ik sowieso lekkerder dan schijfjes, dan heeft de appel nog wat bite (niet hard, maar ook niet helemaal appelmoes)
Ik ken iemand die deed er geraspte appel in, was veel sneller, maar ik heb dat nooit lekker gevonden. Dan krijg je echt appelmoestaart.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 14:52:45 #135
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130554599
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 14:38 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik schil ze met een dunschiller, daarna snij ik ze in 4, dan klokhuizen er uit en dan alles in blokjes.
Blokjes vind ik sowieso lekkerder dan schijfjes, dan heeft de appel nog wat bite (niet hard, maar ook niet helemaal appelmoes)
Ik ken iemand die deed er geraspte appel in, was veel sneller, maar ik heb dat nooit lekker gevonden. Dan krijg je echt appelmoestaart.
gadver dat vind ik ook goor hoor. in appeltaart horen stukjes en geen prut. hooguit in een dudokappeltaart
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 15:11:31 #136
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130555381
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 14:52 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

gadver dat vind ik ook goor hoor. in appeltaart horen stukjes en geen prut. hooguit in een dudokappeltaart
Ik heb de tarte tatin van Mary Berry eens gemaakt, dat waren ook schijfjes, met de schil er nog aan. Die waren behoorlijk zacht, maar daar paste het wel weer bij. Met een rough puff als bodem :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 16:09:58 #137
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130557713
als ik blauwe bessen in cupcakes wil verwerken kan ik die zo door het deeg heen roeren? of moeten ze gepureerd? en hoeveel bessen op hoeveel deeg?
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 16:11:15 #138
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130557772
en ik ben helemaal van de stempelkoekjes tegenwoordig.
leuk, makkelijk en lekker snel klaar

en erg lekker :~
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 16:12:55 #139
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130557840
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 16:09 schreef lady-wrb het volgende:
als ik blauwe bessen in cupcakes wil verwerken kan ik die zo door het deeg heen roeren? of moeten ze gepureerd? en hoeveel bessen op hoeveel deeg?
Door het beslag heenvouwen op het einde van het mixen, niet pureren en niet meekloppen.
Andere optie is er een stuk of wat per cupcake in te drukken nadat je de cupjes hebt gevuld, maar dan zullen er niet een paar kapot gaan en een mooie paarse kleur in je beslag achterlaten, dus ik zou voor het eerste gaan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  † In Memoriam † woensdag 28 augustus 2013 @ 16:23:47 #140
37843 lady-wrb
kortaf
pi_130558306
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 16:12 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Door het beslag heenvouwen op het einde van het mixen, niet pureren en niet meekloppen.
Andere optie is er een stuk of wat per cupcake in te drukken nadat je de cupjes hebt gevuld, maar dan zullen er niet een paar kapot gaan en een mooie paarse kleur in je beslag achterlaten, dus ik zou voor het eerste gaan.
en heb je ook een indicatie hoeveel gram bessen op hoeveel gram deeg?
  Moderator woensdag 28 augustus 2013 @ 16:41:44 #141
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130559003
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 16:23 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

en heb je ook een indicatie hoeveel gram bessen op hoeveel gram deeg?
Oei nee, ik doe altijd maar wat als het op vulling aan komt. Gewoon een flinke hand vol op een standaardbeslag, daar heb je dus geen klap aan :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130559089
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 16:23 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

en heb je ook een indicatie hoeveel gram bessen op hoeveel gram deeg?
Ik heb laatst volgens mij 200 of 250 gram voor 12 cupcakes gebruikt. In elk geval een heel doosje bessen uit de diepvries van de Jumbo.
  woensdag 28 augustus 2013 @ 23:40:10 #143
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_130578227
Tijdens mijn patisserie cursus verschillende taarten gemaakt die afgelopen weekend op tafel stonden. Allerlei kleine hapjes staan helaas niet op de foto.

http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_130580255
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:40 schreef SV-tje het volgende:
Tijdens mijn patisserie cursus verschillende taarten gemaakt die afgelopen weekend op tafel stonden. Allerlei kleine hapjes staan helaas niet op de foto.

[ afbeelding ]
waar heb je die crusus gevolgt??
pi_130584478
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:40 schreef SV-tje het volgende:
Tijdens mijn patisserie cursus verschillende taarten gemaakt die afgelopen weekend op tafel stonden. Allerlei kleine hapjes staan helaas niet op de foto.

[ afbeelding ]
Wauw! :9~
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_130584579
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 23:40 schreef SV-tje het volgende:
Tijdens mijn patisserie cursus verschillende taarten gemaakt die afgelopen weekend op tafel stonden. Allerlei kleine hapjes staan helaas niet op de foto.

[ afbeelding ]
:9~ :9~ :9~
pi_130584835
Super mooie taartjes sv-tje, zo strak zou ik ze ook wel willen kunnen maken O+
pi_130586939
Wow, prachtig! Zou ze zo naar binnen buffelen :@
Chocoladetaartjes.
Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef trovey het volgende: Evert, de vrouwelijke versie. :P
pi_130587898
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 00:26 schreef casper019 het volgende:

[..]

waar heb je die crusus gevolgt??
BijRobert.nl patisseriecursus van Robert van Beckhoven.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_130590242
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 10:39 schreef SV-tje het volgende:

[..]

BijRobert.nl patisseriecursus van Robert van Beckhoven.
Wat vind je van de cursus? Ik overweeg ook zoiets bij Robert, maar weet niet of ik het het geld wel waard vind..
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')